|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
KANCIA napisalas ze jest kilka mamus tutaj ktorym sie spieszy ale ja np nie widyialam yebz ktoras z mamus napisala ze podtrzymuje dziecko zebz stalo czy raczkowalo,no chyba ze nie doczytalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
shamanaika mozna wyrazac zdanie ale bez takich dziwnych wydzwięków
![]() elcia no nie będe przeciez nikami pisac ![]() ![]() zreszta obojetne, trochę dystansu do tego co tutaj się pisze i juz ![]() ja akurat mam takie doświadczenia a nie inne i wiem, ze najbezpieczniej jest dziecko troche ograniczac np. nie ułatwiac wstawania ofc w pewnym wieku ![]() jasne, ze jest trudno jak sadzasz czy kładziesz po raz nty ![]() ![]() ![]() warto to przemyslec ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-30 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
No to się Kancia rozumiemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
KANCIA no ja tez jestem zdania ze nie ma co sadzac na sile dziecka ani uczyc chodzic moj Szyumek ma prawie 7 miesiecy i ani nie siedzi sam ani nie raczkuje i nie mam zamiaru go na sile sadzac wiec z tzm sie z toba zgodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
Kochane martwię się! Naprawdę martwię się Adamem! Posłuchajcie tego:
"Najpierw powoli, jak żółw ociężale ruszył Adasio po dywanie ospale... bo obok leżały korale". Nic nie było w stanie ruszyć Adama ani pilot, ani komputer, ani samochodziki, po prostu nic. Dziś układałam swoje pierdoły ozdobniki m.in. korale i Adam ruszył: przesuwając się na dupci tak kombinował, aż dotarł do korali. I nie martwi mnie fakt, że się ruszył wreszcie tylko, że do tych korali ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
A ja sie z wami troche zgadzam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z tym wstawaniem to uwazam ze jak chce to niech trenuje wstawanie ale stac mu dlugo jeszcze nie pozwalam dopoki nie zobacze ze pewnie stoi bo poki co jeszcze sie troszke chwieje. ale wiadomo kazdy ma swoje zdanie i sam wychowuje dziecko wiec nie jestesmy tu od tego zeby sie klocic bo juz po raz kolejny jakas awantura zalatuje.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebus ostatnio pełza jak szalony, ale z siedzeniem samemu i raczkowaniem to ani widu ani słychu ![]()
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
bksrusrs
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieci mają różne tempo rozwoju, jedne siadaja, wstaja i raczkuja wczesniej, inne pozniej. Moj sie do wszystkiego rwie wczesniej i nie jestem go w stanie odwiesc od siadania, wstawania itp. Bo chyba tylko moglabym przywiazac. A wtedy tak sie bedzie darl, ze glos straci i tez bede wyrodna matka ![]() No i ku scislosci nie pozwalam mu stac i zaraz klade... a po 30 sekundach znow stoi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Rozeznanie
|
poczytałam co pisałyście, ale boję się cokolwiek napisać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() tu masz namiary na snajpera: http://www.snajper.net/, kopiujesz link do snajpera, ustawiasz cenę max jaką chciałabyś dać za daną aukcję i zapominasz o aukcji ![]() ![]() Można tez dodać sobie snajpera do paska z zakładkami, wtedy jak masz otworzoną upatrzoną aukcję to klikasz "strzelaj" i reszta jak wyżej ...
![]() |
#2291 |
Raczkowanie
|
q
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Slimaczka muzycznego tez mamy
![]() Shamanaika - dzieki za fotke z zabawkami, kurde moj Olek w takim razie w porownaniu ma wielkie g.... Patinka - bodziaki bardzo fajne, podobal mi sie ten zolty z pieskiem, no i fajne angielskie napisy :d - lubie takie! Zeberka - dzieki za linki do zabawek Piotrusia - bardzo fajne! Karola - dzieki za cynk z Tesco, moze wysle kogos z rodzinki ![]() Xmila - super, ze chrzciny sie udaly ![]() Kamyk - Kurcze wspolczuje tych problemow z uczuleniami na jedzonko u Paulinki. Moj Olo szama wszystko co popadnie i narazie odpukac nic go nie uczulalo. Swietne zdjecia!!! Kancia - Kuruj sie bidulko... Mama nadzieje, ze z zoladkiem juz lepiej. Malinka - Urocze zdjecia ![]() Co do wczesnego wstawania czy siadania to ja z tych bardziej bojazliwych i w sumie ciesze sie, ze moj Olek nie rozwija sie tak szybko. Narazie sobie pelza. W sumie ma 6 miesiecy i 2 tygodnie i niektore dzieci wiem, ze juz siedza w tym wieku, ale co tam mysle, ze przyjdzie jego czas na to. Wsadzam go do chodzika, ale tylko na 10 minut i tak 3 razy dziennie bo lubi sobie stukac po klawiszkach na tym pulpicie. Tam sa fajne melodyjki i odglosy zwierzatek, ale dluzej bym sie bala go tam trzymac bo za duzo sie negatywnych rzeczy naczytalam o chodzikach i teraz sie boje mimo, ze sama jako dziecko mialam chodzik i wszystko ze mna jest cacy ![]() Wracajac do zabawek to wkleje jesio linki do paru a jak maly pojdzie spac to zrobie zdjecie reszcie jego szpargalkow, ale w porownaniu z waszymi pociechami to moj nie ma za wiele... http://www.minimaeuse.de/media/images/936361-large.jpg lubi rano jak mu obrazki opisuje ![]() http://allegro.pl/mzk-zakrecona-wazk...194342825.html swietna jest i bardzo rozweselajaca ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80152914 Pan Zyrafa to byla pierwsza zabawka Olusia i do tego pory bardzo go lubi http://www.amazon.com/Fisher-Price-S.../dp/B002PAQIPE dzisiaj kupione, bardzo fajne autka ![]() http://allegro.pl/fisher-price-grzec...206642489.html ta malpke tez lubi |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
pogoda mnie dobija
![]() ![]()
#2294 |
Rozeznanie
|
U mnie też leje. I jutro ma lać. I pojutrze. Teściowa powiedziała, że od czwartku ma być poprawa pogody, ale czy teściowym można wierzyć...
![]()
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
karola
![]() ![]() shamanaika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
q
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Rozeznanie
|
U mnie zimno, ale bez deszczu
![]() ![]() Kancia dzięki za poparcie. Nie miałam na celu wywoływać burzę i nikogo oceniać. Napisałam bo mnie to przeraziło. shamanaika mam wrażenie, że jesteś od niedawna na forum i się strasznie wszystkiego czepiasz. Widzę, że nie tylko ja to zauważyłam, ale Kancia też. A jeśli chodzi o sprawdzanie informacji, to sąsiadka nie jest plotkarą, to był przypadek w jej rodzinie i nie będę dzwonić sprawdzać, bo dla rodziców to i tak jest straszne....
#2298 |
Zakorzenienie
|
Emilek z zabawek ma takie m.in. rzeczy:
http://allegro.pl/little-tikes-muzyc...194711641.html to bardzo, bardzo lubi-potrafi pod tym leżeć nawet godzinę bez przerwy...aż zaśnie ![]() http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...193637732.html bardzo fajna jest ta mata ![]() sławna z naszego wątku krowa-tu głównie ja na niej gram ![]() http://allegro.pl/tiny-love-slonce-i...181418284.html zawieszka http://allegro.pl/lamaze-odkrywczycz...172627239.html 2 opakowania dużych piankowych puzli ze zwierzątkami różnego typu przytulanki z grzechotkami w środku, kostka z różnymi obrazkami itd. ale tymi rzeczami rzadziej się bawimy-właściwie zbierają kurz na półce książeczka z rossmana http://allegro.pl/chicco-zajaczek-dl...203801313.html http://allegro.pl/chicco-tygrysek-dl...203801314.html
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-08-30 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
q
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Zdycham sobie nadal... ja nie wiem jak ja kolejną noc wytrzymam z tym piep... zębem... zarzyłam już 2,5 apapa normalnego a na noc chyba 2 apapy extra zeżre, bo nic nie pomaga... i jak znaleźc cierpliwość do dziecka, które jest koszmarnie płaczliwe i marudne(skok lub zabki...albo jedno i drugie) . Normalnie trafia mnie już... Ja nie moge... z 2 miesiące się już morduje z tym bólem...Nigdy w życiu mnie tak ząb nie bolał... teraz widze przed oczyma moją kuzynke jak zalewa zęba wódą, wraca z trucia od dentysty... i tak po ciąży jej się porobiło, że do dzisiaj ma zawsze masakre z zębami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju, zebcia-ty to masz z tym zębem...ja przyznam się że w ciąży byłam tylko raz do kontroli i od tamtej pory nie byłam....czasami coś mnie zakłuje jak zjem landrynkę ale tak to mam z zębami spokój., dlatego bardzo Ci współczuje,że tak ci dają w kość zęby...a tak czytałam w ciąży,że masakra może być z zębami i myślałam,że przesadzają ale jak widać nie przesadzali...trzymam kciuki,żebyś w końcu Ci coś pomogło ![]()
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Elcia
![]() Kalka pewnie to zeby,ale moze idz dla pewnosci do pediatry,bedziesz spokojniejsza ![]() Zebra a tata nie ma fotelika zeby wam pozyczyc? prosze,nie jezdzij bez ![]() Kancia bylas u lekarza ? ![]() Malinka dobrze,ze moja taka lezaco-siedzaca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalka ![]() ![]() ![]() ![]() Karola ![]() ![]() Kurde wlasnie stwierdzilam,ze moja to ma chyba sklep z zabawkami ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Zebcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------- a ja chyba sie wybiore na zakupy, bo Sebus nie ma duzo zabawek ![]() ![]()
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie...
Patinka też tak myslaąłm mimo, że widziałam co moja kuzynka ma z zębami... ale to dociera dopiero jeśli zaczyna nas dotyczeć... Aldii sytuacja była awaryjna bez zdjęcia nie byłoby wizyty jutro a do piątku ja poprostu wyskocze z okna...Jutro Tż zostanie już z małym, bo nieco lepiej mam nadzieje, że w pracy na nowo się nie doprawi... Ogółem nie moge nic ciepłego zjeść czy wypic...a jem kolacje tak...gryz kanapki, płukanie ust wodą- bo na chwilke pomaga... Nawet 3 apapy nic nie dały... znowu nie pośpie w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Aldii masakra z ta twojaja babka z osieldla normalnie ja tylko
![]() Zebcia chyba zgubilam sie, jaka akcja z fotelikiem??ale bez nie jezdzij - zakaz od wizazowych ciotek ![]() Castilia moj Krzys tez ma ta malpke z FP i zyrafke z Ikei i tez je bardzo lubi. My nie mamy za duzo zabawek bo on i tak lubi sie bawic rzeczami typu butelka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mamy muzyczny ogrodek z Little Tikes Ksiazeczke z Rosmanna Pianinko Gąsienica - http://allegro.pl/bajecznie-kolorowa...194243175.html taka zawieszka z grzechotkami - bardzo je lubi http://allegro.pl/bright-starts-zawi...200958380.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
#2309 |
Zadomowienie
|
witam
przeczytałam tylko ostatnią strone. w nocy wrócilismy z Pragi,było super.imprezowanie i zwiedzanie,towarzysto było fajne.Praga ![]() ![]() ![]() ![]() a i nie pisałam że znika nam krwiaczek na nóżce ![]()
#2310 |
Zakorzenienie
|
Filka ja to podziwiam, bo ja mojego potwora nie umiem na pół dnia zostawić, bo tęsknie
![]() ![]() A ja wiem już czemu moja bestia sie budzi tak wczas:F prze przekręcanie w czasie snu na brzuszek...już raz płakał i go odwracałam i usypiałam..teraz znowu pojękiwał wchodze a on nynusia na brzuszku.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.