Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 19:36   #2131
Panna Karolina
Przyczajenie

Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji

Dziewczyny, mam pytanie o Szkołę Select. Parę stron wcześniej dziewczyny coś o nie wspominały, nie za bardzo znalazłam jakieś konkretne informacje o tej szkole, a przyznam szczerze, że po przeanalizowaniu wszystkich ofert, ta podoba mi się najbardziej. Wychodzę z założenia, że bardziej interesują mnie intensywne kursy u różnych 'nauczycieli' niż, jak pierwotnie myślałam, kształcenie się w szkołach rocznych czy dwuletnich. Wiadomo, że praktyka czyni mistrza więc zależy mi na jak największych możliwościach wyedukowania się i zrobienia dobrego portfolio. Dlatego będę bardzo wdzięczna za informacje na temat kursu 6tygodniowego w Select? Z góry bardzo dziękuję za informacje i pozdrawiam
Panna Karolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 20:43   #2132
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
Napisane przez Panna Karolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie o Szkołę Select. Parę stron wcześniej dziewczyny coś o nie wspominały, nie za bardzo znalazłam jakieś konkretne informacje o tej szkole, a przyznam szczerze, że po przeanalizowaniu wszystkich ofert, ta podoba mi się najbardziej. Wychodzę z założenia, że bardziej interesują mnie intensywne kursy u różnych 'nauczycieli' niż, jak pierwotnie myślałam, kształcenie się w szkołach rocznych czy dwuletnich. Wiadomo, że praktyka czyni mistrza więc zależy mi na jak największych możliwościach wyedukowania się i zrobienia dobrego portfolio. Dlatego będę bardzo wdzięczna za informacje na temat kursu 6tygodniowego w Select? Z góry bardzo dziękuję za informacje i pozdrawiam
Takie kursy u różnych osób są fajne i przydatne bo każdy uczy inaczej i może mieć inną technikę. Ale też jest duże prawdopodobieństwo że przez np połowę zajęć będziesz swoją wiedzę tylko powtarzała a nie uczyła się czegoś nowego na kolejnym kursie.
Byłam na takim kursie wizażu artystycznego jako modelka i dziewczyny utrwalały wiedzę, a nawet jak prowadząca pokazała im sposób przyklejania rzęs i cyrkonii, to potem i tak robily to swoim starym sposobem.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:26   #2133
Panna Karolina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Takie kursy u różnych osób są fajne i przydatne bo każdy uczy inaczej i może mieć inną technikę. Ale też jest duże prawdopodobieństwo że przez np połowę zajęć będziesz swoją wiedzę tylko powtarzała a nie uczyła się czegoś nowego na kolejnym kursie.
Byłam na takim kursie wizażu artystycznego jako modelka i dziewczyny utrwalały wiedzę, a nawet jak prowadząca pokazała im sposób przyklejania rzęs i cyrkonii, to potem i tak robily to swoim starym sposobem.
ogwiazdka bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Ja dopiero zaczynam, spełniając swoje zagrzebane głęboko marzenie i też pewnie na jednym kursie się nie skończy, ale nie chciałabym tracić czasu. Jest tyle opini na różnych forach, wzajemnie się wykluczających, a ja niestety jeszcze nie znam tej branży i mam dylemat, na co się zdecydować. Ten Select mi się spodobał, ale też słyszałam, że kadra niekoniecznie. Jest jeszcze FAM w Warszawie... wiem, że powielam dylematy poprzedniczek
Stary 2010-08-27, 21:34   #2134
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
ogwiazdka bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Ja dopiero zaczynam, spełniając swoje zagrzebane głęboko marzenie i też pewnie na jednym kursie się nie skończy, ale nie chciałabym tracić czasu. Jest tyle opini na różnych forach, wzajemnie się wykluczających, a ja niestety jeszcze nie znam tej branży i mam dylemat, na co się zdecydować. Ten Select mi się spodobał, ale też słyszałam, że kadra niekoniecznie. Jest jeszcze FAM w Warszawie... wiem, że powielam dylematy poprzedniczek
Żadna ze szkół nie jest idealna, więc co zrobić. Na pewno dopytaj się ustnie dokładnie czy dostaniesz pędzle w ramach wpisowego jeżeli tak było napisane na stronie czy w jakichś materiałach. Dużo szkół to obiecuje, mało dotrzymuje. I wg mnie ważna jest możliwość przyprowadzenia na zajęcia własnej modelki. Po 1 uczysz się zawsze na innej twarzy, rysach, typie urody (jak masz różne modelki). Po 2 nie tracisz czasu gdy to Ty jesteś malowana przez inną uczestniczkę kursu.
Powodzenia w wyborze i jak się zdecydujesz to opisz wrażenia po zajęciach

Blog zawieszony

Stary 2010-08-27, 21:41   #2135
Panna Karolina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Żadna ze szkół nie jest idealna, więc co zrobić. Na pewno dopytaj się ustnie dokładnie czy dostaniesz pędzle w ramach wpisowego jeżeli tak było napisane na stronie czy w jakichś materiałach. Dużo szkół to obiecuje, mało dotrzymuje. I wg mnie ważna jest możliwość przyprowadzenia na zajęcia własnej modelki. Po 1 uczysz się zawsze na innej twarzy, rysach, typie urody (jak masz różne modelki). Po 2 nie tracisz czasu gdy to Ty jesteś malowana przez inną uczestniczkę kursu.
Powodzenia w wyborze i jak się zdecydujesz to opisz wrażenia po zajęciach
ogwiazdka 100 godzin kursu, 2 tys, podobno sama praktyka, kynolan, mac, i coś jeszcze, zajęcia weekendowe (tylko takie mi pasują), 6 weekendów spotkań, pędzli nie dostajesz, ale dostajesz pełene zestaw kosmetyków i pędzli podczas ćwiczeń. Mi to w sumie pasuje, bo i tak pędzle kupię takie, jakie mi będą pasować do pracy, ale chcę od czegoś zacząć, żeby wiedzieć, czego będę potrzebować. Modelki można bez problemu przyprowadzać. Ale na kadrze się nie znam, dlatego jestem ciekawa, czy tutaj dziewczyny mają jakieś doświadczenia.
Stary 2010-08-27, 22:09   #2136
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
ogwiazdka 100 godzin kursu, 2 tys, podobno sama praktyka, kynolan, mac, i coś jeszcze, zajęcia weekendowe (tylko takie mi pasują), 6 weekendów spotkań, pędzli nie dostajesz, ale dostajesz pełene zestaw kosmetyków i pędzli podczas ćwiczeń. Mi to w sumie pasuje, bo i tak pędzle kupię takie, jakie mi będą pasować do pracy, ale chcę od czegoś zacząć, żeby wiedzieć, czego będę potrzebować. Modelki można bez problemu przyprowadzać. Ale na kadrze się nie znam, dlatego jestem ciekawa, czy tutaj dziewczyny mają jakieś doświadczenia.
Z tego co piszesz wygląda to ładnie Oby wszystko się sprawdziło

Blog zawieszony

Stary 2010-08-28, 22:40   #2137
Aphglio
Przyczajenie

M Dalecka we Wrocławiu

Chodziłam do Daleckiej przez pół roku i o ile nauczyciele są wymagający co uważam za właściwe to dyrekcja... ma nieco niską kulturę. O ile nie pracujesz to można tam iść w innym wypadku bądź gotowa na "nieoczekiwane zmiany grafiku" i dodam że P. Dyrektor Dalecka ma tupet kłamać w żywe oczy że inaczej się nie da itp. bez najmniejszego przepraszamy za zmiany... Atmosfera w szkole napięta między wykładowcami.
Ja przepisuję się do innego studium i nie wiem czy nie będę żałować ale za chamstwo takich pieniędzy nie będę płacić.
Aphglio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 22:17   #2138
tatiene
Raczkowanie

Hejka ,
Dawno nie byłam na forum a dużo się dzieje
Dostałam na maila info z linkiem o kursie w FAM-Francuskiej Akademi Makijażu,podaję może ktoś jest zainteresowany ,są 2 wolne miejsca.
http://www.fammakeup.com/news-pl.php

Buziale dla Was
Stary 2010-08-30, 07:46   #2139
InTheSun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tatiene Pokaż wiadomość
Hejka ,
Dawno nie byłam na forum a dużo się dzieje
Dostałam na maila info z linkiem o kursie w FAM-Francuskiej Akademi Makijażu,podaję może ktoś jest zainteresowany ,są 2 wolne miejsca.
http://www.fammakeup.com/news-pl.php

Buziale dla Was
a to jest w Warszawie? jaki koszt...? (bo jakoś ceny nie znalazłam) ;/
Stary 2010-08-30, 09:15   #2140
Panna Karolina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez InTheSun Pokaż wiadomość
a to jest w Warszawie? jaki koszt...? (bo jakoś ceny nie znalazłam) ;/
wydaje mi się, że to jest to, czym się interesowałam, a więc I etap kursu, 30 godzin, 2 weekendy - 2, 3 i 9 października, koszt każdego etapu (są 4) to 900 zł. bardzo intensywny kurs, ale jakoś nie jestem przekonana, dla mnie chyba roczna szkoła i gruntowna, a nie skondensowana, wiedza są lepsze.

I nie wiem, czy ja do beauty art się nie wybiorę, zależy, czy w make up star będzie jeszcze jednak grupa weekendowa. jeśli nie - będę musiała poszukać czegoś innego, a beauty art ma dobrą opinię. czy w beauty art pracuje się na jakiejś konkretnej marce kosmetyków czy na różnych?
Stary 2010-08-30, 09:58   #2141
InTheSun
Raczkowanie

Cytat:
wydaje mi się, że to jest to, czym się interesowałam, a więc I etap kursu, 30 godzin, 2 weekendy - 2, 3 i 9 października, koszt każdego etapu (są 4) to 900 zł. bardzo intensywny kurs, ale jakoś nie jestem przekonana, dla mnie chyba roczna szkoła i gruntowna, a nie skondensowana, wiedza są lepsze.

I nie wiem, czy ja do beauty art się nie wybiorę, zależy, czy w make up star będzie jeszcze jednak grupa weekendowa. jeśli nie - będę musiała poszukać czegoś innego, a beauty art ma dobrą opinię. czy w beauty art pracuje się na jakiejś konkretnej marce kosmetyków czy na różnych?

no właśnie nie wiem co lepsze... czy roczna szkoła, czy kilka kursów. Póki co zaczełam szkolenie w London School of make up u Agnieszki Brody i zobaczę na jakim poziomie będę jak go ukończę, jesli będę miała niedosyt to pójde jeszcze na jakiś kurs (Kryolan, Select z Ewą Gil), a potem od lutego ewentualnie do Akademii Wizażu i Stylizacji we Wrocku (jeśli będzie mi mało).
Beauty Art mało kto poleca.... wejdź sobie na profil tej szkoły na nk i zobacz jak mało osób zajmuje się wizażem po ukończeniu tej szkoły i jak popytasz ludzi to mało kto jest zadowolony :/ Pracują na kosmetykach swoich, czyli Make Up Studio, więc nawet nie będziesz miała rozeznania co do kosmetyków innych marek :/
wiem, wiem truuuudny wybór

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 11:07   #2142
makeUpS
Przyczajenie

Witam wszystkich ! Szukam szkoły/studium kosmetycznego lub kursu wizażu w Kielcach. Przejrzałam wątek i niestety nie znalazłam nic co byście polecały w Kielcach. Na początku powiem Wam, że bardziej mnie interesuje wizaż niż kosmetologia jednak nie sądzę, że w Kielcach mogłabym znaleźć coś co zasługłuje na uwagę z dziedziny wizażu (kieruje się tu Wami, bo same wybieracie dojazd do wielkich miast by robić najlepsze kursy wizażu, jednak ja studiuję dodatkowo dziennie i taki dojazd byłby dla mnie dość kłopotliwy, więc chce coś znaleźć na miejscu) Dlatego mam w planach studium kosmetyczne. Przed wakacjami przeszłam się do kilku szkół które takie studium oferują, dodatkowo wymienię kilka które znalazłam na internecie, jakbyście mogły, jeśli któraś z Was miała z nimi do czynienia, proszę niech coś poleci
-Akademia Zdrowia
-European Academy
- Akademia Prenier
- Studium kosmetyczne z elementami wizażu (na 2 roku ze specjalizacją wizażu na ul. Warszawskiej)
i dalej pozostają szkoły bezpłatne:
-Żak
-Cosinus
I tak przy okazji, chciałam zapytać czy któraś z Was szkoliła się w takiej szkole bezpłatnej i czy warto poświęcać na nią czas, czy tam rzeczywiście dobrze uczą?

Pozdrawiam gorąco !
makeUpS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 11:20   #2143
niqska
Wtajemniczenie

makeUPS nie polecam Ci żadnej szkoły w Kielcach - uwierz mi będą to pieniądze wyrzucone w błoto.

niqska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 12:03   #2144
Panna Karolina
Przyczajenie

Cytat:
no właśnie nie wiem co lepsze... czy roczna szkoła, czy kilka kursów. Póki co zaczełam szkolenie w London School of make up u Agnieszki Brody i zobaczę na jakim poziomie będę jak go ukończę, jesli będę miała niedosyt to pójde jeszcze na jakiś kurs (Kryolan, Select z Ewą Gil), a potem od lutego ewentualnie do Akademii Wizażu i Stylizacji we Wrocku (jeśli będzie mi mało).
Beauty Art mało kto poleca.... wejdź sobie na profil tej szkoły na nk i zobacz jak mało osób zajmuje się wizażem po ukończeniu tej szkoły i jak popytasz ludzi to mało kto jest zadowolony :/ Pracują na kosmetykach swoich, czyli Make Up Studio, więc nawet nie będziesz miała rozeznania co do kosmetyków innych marek :/
wiem, wiem truuuudny wybór
tak, to że pracują na swoich kosmetykach to też dla mnie dziwna sprawa...
a jak Ci się podoba w szkole London School of make up u Agnieszki Brody ?
Stary 2010-08-30, 12:26   #2145
InTheSun
Raczkowanie

Cytat:
tak, to że pracują na swoich kosmetykach to też dla mnie dziwna sprawa...
a jak Ci się podoba w szkole London School of make up u Agnieszki Brody ?

No wczoraj właśnie miałam pierwsze zajęcia.... mnie osobiście póki co bardzo!!! było tak fajnie i tak ciekawie, ze nawet nie wiem kiedy mineło to 6 godzin zajęć! Wczoraj miałyśmy zajęcia z analizy kolorystycznej i już dowiedziałyśmy się bardzo wiele! Nie wiem jak będzie później, ale póki co złego słowa nie powiem! A ile Oni mają kosmetyków!!! hohoho to jest najfajneijsze, bo będe miała przynajmniej rozeznanie i łatwiej będzie mi skompletować mój własny kufer
Stary 2010-08-30, 12:34   #2146
Panna Karolina
Przyczajenie

Cytat:
No wczoraj właśnie miałam pierwsze zajęcia.... mnie osobiście póki co bardzo!!! było tak fajnie i tak ciekawie, ze nawet nie wiem kiedy mineło to 6 godzin zajęć! Wczoraj miałyśmy zajęcia z analizy kolorystycznej i już dowiedziałyśmy się bardzo wiele! Nie wiem jak będzie później, ale póki co złego słowa nie powiem! A ile Oni mają kosmetyków!!! hohoho to jest najfajneijsze, bo będe miała przynajmniej rozeznanie i łatwiej będzie mi skompletować mój własny kufer
heh no to świetnie ! oby się nic nie zmieniło ja się pewnie na make up star na roczną zdecyduję - tak od kilku dni mi się wizja klaruje, mam nadzieję, że to dobry wybór
Stary 2010-08-30, 14:11   #2147
Evelinaaa21
Przyczajenie

a wie ktos cos czy nikt nie wspominal o make up star w warszawie bo nie wiem czy pisac czy nie a nie chce mi sie calefo forum czytac jakby co jestem absolwentka tej szkoly w razie pytan prosze na priv
Evelinaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 17:32   #2148
dermatograf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
I po co ja tu wchodziłam?

Teoretycznie byłam zdecydowana na szkołę Beauty Art w Gdańsku, po przejrzeniu wątku sama już nie wiem... Czy jest lepsza szkoła w Trójmieście, niż BA?

Nie wiem, czy interesuje Cię szkoła roczna czy kursy?
Jeśli szkoła, to ja już raczej wybrałabym dawne Mat Studio (czy jakoś tak) w Gdyni - na pewno nie Beauty Art! Ale sama w Mat Studio nie byłam - słyszałam tylko opinie.
Z dobrymi kursami w Trójmieście jest gorzej.
Sama po rocznych poszukiwaniach i wcześniejszym kursie, który nic mi nie dał, wybieram się na rekrutację w październiku do fundacji w Gdańsku, która pokrywa 75% kursu (więc ja płacę coś ponad 400zł za 60 zegarowych godzin). Dużo nie ryzykuję, a z intensywnej wymiany maili wynika, że będzie to raczej wysoki poziom i profesjonalizm (np. na każdych zajęciach będzie do dyspozycji małe studio foto, gdzie można sfotografować zrobione makijaże i mieć je do swojego portfolio). W ogóle nacisk kładą na makijaż fotograficzny, a na tym mi najbardziej zależy, bo solidne podstawy już mam.
dermatograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 09:37   #2149
Etna91
Przyczajenie

Polecam FAM w Krakowie .Wiem że mają jeszcze ostatnie miejsca.To nie są pieniądze wywalone w błoto.Za darmo nie ma nic, w Kielcach nie próbuj , ja ten rynek już śledzę od 1,5 roku.Wiem że masz problem ,ale ja go już rozwiązałam zapisałam się do Krakowa do FAM.Byłam tam kilkakrotnie, rozmawiałam z dziewczynami , na początku II roku miały już ok 200 godz.praktyk.Teatry, pokazy mody,praca z fotografami, plany filmowe.Są super, nawet teraz w piątek i sobotę pracowały robiąc makijaże w Seforze.Są wszędzie.Gdybyś była zainteresowana pisz do mnie ,ja wieczorami zawsze tu siedzę to mogę odpisywać.
Etna91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 10:15   #2150
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dermatograf Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy interesuje Cię szkoła roczna czy kursy?
Jeśli szkoła, to ja już raczej wybrałabym dawne Mat Studio (czy jakoś tak) w Gdyni - na pewno nie Beauty Art! Ale sama w Mat Studio nie byłam - słyszałam tylko opinie.
Z dobrymi kursami w Trójmieście jest gorzej.
Sama po rocznych poszukiwaniach i wcześniejszym kursie, który nic mi nie dał, wybieram się na rekrutację w październiku do fundacji w Gdańsku, która pokrywa 75% kursu (więc ja płacę coś ponad 400zł za 60 zegarowych godzin). Dużo nie ryzykuję, a z intensywnej wymiany maili wynika, że będzie to raczej wysoki poziom i profesjonalizm (np. na każdych zajęciach będzie do dyspozycji małe studio foto, gdzie można sfotografować zrobione makijaże i mieć je do swojego portfolio). W ogóle nacisk kładą na makijaż fotograficzny, a na tym mi najbardziej zależy, bo solidne podstawy już mam.
Raczej szkoła roczna, poczytam o tym Mat Studio

A mozesz coś wiecej napisac o kursie na który się wybierasz?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:38   #2151
Velvetrope
Rozeznanie

Dot.: Praca wizażystki:)

Cytat:
Napisane przez marta24lata Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o ASP w krakowie, to jak narazie po tym forum miałam wątpliwości czy tam pójść. ale weszłam na nk i tam są również osoby które ten kurs kończyły więc zapytałam kilku osób co sądzą na temat asp i jak narazie odpowiedzi które otrzymałam są wszystkie pozytywne i nie ma mowy w nich o przeterminowanych kosmetykach czy starych rękach do ćwiczeń. a pytałam o wszystko!!! poczekam jeszcze na resztę odpowiedzi zanim się zapiszę. także wszystkim polecam pytać osób któr tam uczestniczyły na kurs i to nie jednej lecz kilku osób żeby zebrać dane i porównać!!! ja tak właśnie robię!!

To jest bardzo dobry pomysł! Przynajmniej masz pewność, że to nie jest pracownik tej szkoły, który anonimowo na forach robi kryptoreklamę

Edytowane przez Velvetrope
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:41
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 07:54   #2152
mobilness pl
Przyczajenie

Smile Dot.: Praca wizażystki:)

Cytat:
Napisane przez marta24lata Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o ASP w krakowie, to jak narazie po tym forum miałam wątpliwości czy tam pójść. ale weszłam na nk i tam są również osoby które ten kurs kończyły więc zapytałam kilku osób co sądzą na temat asp i jak narazie odpowiedzi które otrzymałam są wszystkie pozytywne i nie ma mowy w nich o przeterminowanych kosmetykach czy starych rękach do ćwiczeń. a pytałam o wszystko!!! poczekam jeszcze na resztę odpowiedzi zanim się zapiszę. także wszystkim polecam pytać osób któr tam uczestniczyły na kurs i to nie jednej lecz kilku osób żeby zebrać dane i porównać!!! ja tak właśnie robię!!
no witam
już zakupiłam sprzet do stylizacji pazurków i miałąm swoją pierwsza klientkę na wesele pazurki i make up
pracuje na kryolanie i stagecolor dior itd nieważne ale tak polecam asp
jeśli chodzi o wizaż to zaczynam roczną szkołę we wrocku weekendowe zjazdy
czekam na swoje logo i www
dam Paniom znać jak mi dalej leci ale co tam zaczynam sie spełniać
w asp są super dziewczyny ostatnio jak byłąm po sprzet (tak mi po drodze) to sie ucieszyły i zdziwiły ze z opola do nich aby je zobaczyć
polecam
pa
mobilness pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 21:10   #2153
Schranz
Zakorzenienie

Hej
czy ktoras z Was wybiera się w tym roku na zaoczne do Akademii Wizazu i Stylizacji we Wrocławiu ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 09:49   #2154
dermatograf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Raczej szkoła roczna, poczytam o tym Mat Studio

A mozesz coś wiecej napisac o kursie na który się wybierasz?

Kurs organizuje Republika Kobiet (Gdańsk - Zaspa). Program obejmuje podstawy (różne typy makijaży) + makijaż artystyczny, face painting etc...
Generalnie nastawiony jest na makijaż fotograficzny (wiem, że będą omawiane różne typy makijażu fotograficznego).
Podczas wszystkich zajęć będzie możliwość skorzystania ze studia foto, aby zrobić zdjęcia makijaży w dobrym świetle. Jest to bardzo ważne, aby ocenić, jak faktycznie wygląda zrobiony przez nas makijaż.
Poza tym zrobione zdjęcia, otrzymujemy na końcu zajęć na płycie i już mamy portfolio.
Zajęcia są właściwie w całości praktyczne. Pracujemy na profesjonalnych kosmetykach Kryolan, Mehron, Ben Nye, Glazel itp., które zapewnia akademia.
Ten tani kurs kosztuje coś ponad 400zł i odbywa się w tygodniu w godzinach dopołudniowych, więc raczej dla niepracujących jest.
Jest jednak druga - w pełni odpłatna wersja kursu, która kosztuje 1990zł, ale jest możliwość płatności w miesięcznych ratach i obejmuje ponad 106 godzin lekcyjnych. Ta droższa wersja jest rozszerzona dodatkowo o program stylizacji fryzur dla wizażystów (także pod kątem sesji zdjęciowych i pracy na planie).
Kurs w pełni odpłatny jest prowadzony w trybie dziennym, wieczorowym i zaocznym. Jeśli nie uda mi się dostać lub nie będę miała czasu w dzień (praca) na ten tańszy, to chyba zdecyduję się na droższy zaoczny. I tak rozkładając na raty miesięczne koszt, wychodzi coś ok. 400zł/m-c, więc dam radę w trybie zaocznym to opłacić.
Postaram się dowiedzieć o adres www, to będzie tam pewnie wszystko opisane. Jak skombinuję, to podam
dermatograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 17:05   #2155
debe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Schranz Pokaż wiadomość
Hej
czy ktoras z Was wybiera się w tym roku na zaoczne do Akademii Wizazu i Stylizacji we Wrocławiu ?

ja się wybieram
debe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 17:46   #2156
Schranz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debe Pokaż wiadomość
ja się wybieram
O Idziesz w ten weekend na rozmowę ?
Stary 2010-09-02, 18:33   #2157
debe
Przyczajenie

Cytat:
O Idziesz w ten weekend na rozmowę ?
na rozmowie byłam chyba jakoś w czerwcu i jestem pod wrażeniem, bardzo fajna atmosfera
Stary 2010-09-02, 18:38   #2158
Schranz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debe Pokaż wiadomość
na rozmowie byłam chyba jakoś w czerwcu i jestem pod wrażeniem, bardzo fajna atmosfera
Ja idę w sobotę - trochę się boję ale chyba nie jest aż tak strasznie
Wiesz może kiedy się zajęcia zaczynają ?
Stary 2010-09-03, 08:55   #2159
niqska
Wtajemniczenie

Schranz nie stresuj się idź na luzaka nie ubieraj się wizytowo - pokaż siebie

niqska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 17:10   #2160
debe
Przyczajenie

Cytat:
Ja idę w sobotę - trochę się boję ale chyba nie jest aż tak strasznie
Wiesz może kiedy się zajęcia zaczynają ?
Nie ma się czego bać rozmowa jest bardzo luźna i miła, a jej celem jest po prostu lepsze poznanie Ciebie i szkoły.
Ja dostałam maila od nich jakiś czas temu, pierwszy zjazd jest 18 i 19 września, więc już niedługo
Daj znać, jak wrażenia po rozmowie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości