![]() |
#2131 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji
Dziewczyny, mam pytanie o Szkołę Select. Parę stron wcześniej dziewczyny coś o nie wspominały, nie za bardzo znalazłam jakieś konkretne informacje o tej szkole, a przyznam szczerze, że po przeanalizowaniu wszystkich ofert, ta podoba mi się najbardziej. Wychodzę z założenia, że bardziej interesują mnie intensywne kursy u różnych 'nauczycieli' niż, jak pierwotnie myślałam, kształcenie się w szkołach rocznych czy dwuletnich. Wiadomo, że praktyka czyni mistrza więc zależy mi na jak największych możliwościach wyedukowania się i zrobienia dobrego portfolio. Dlatego będę bardzo wdzięczna za informacje na temat kursu 6tygodniowego w Select? Z góry bardzo dziękuję za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam na takim kursie wizażu artystycznego jako modelka i dziewczyny utrwalały wiedzę, a nawet jak prowadząca pokazała im sposób przyklejania rzęs i cyrkonii, to potem i tak robily to swoim starym sposobem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia w wyborze i jak się zdecydujesz to opisz wrażenia po zajęciach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Przyczajenie
|
M Dalecka we Wrocławiu
Chodziłam do Daleckiej przez pół roku i o ile nauczyciele są wymagający co uważam za właściwe to dyrekcja... ma nieco niską kulturę. O ile nie pracujesz to można tam iść w innym wypadku bądź gotowa na "nieoczekiwane zmiany grafiku" i dodam że P. Dyrektor Dalecka ma tupet kłamać w żywe oczy że inaczej się nie da itp. bez najmniejszego przepraszamy za zmiany... Atmosfera w szkole napięta między wykładowcami.
Ja przepisuję się do innego studium i nie wiem czy nie będę żałować ale za chamstwo takich pieniędzy nie będę płacić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
Hejka ,
Dawno nie byłam na forum ![]() Dostałam na maila info z linkiem o kursie w FAM-Francuskiej Akademi Makijażu,podaję może ktoś jest zainteresowany ,są 2 wolne miejsca. http://www.fammakeup.com/news-pl.php Buziale dla Was ![]()
![]() |
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie wiem, czy ja do beauty art się nie wybiorę, zależy, czy w make up star będzie jeszcze jednak grupa weekendowa. jeśli nie - będę musiała poszukać czegoś innego, a beauty art ma dobrą opinię. czy w beauty art pracuje się na jakiejś konkretnej marce kosmetyków czy na różnych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie nie wiem co lepsze... czy roczna szkoła, czy kilka kursów. Póki co zaczełam szkolenie w London School of make up u Agnieszki Brody i zobaczę na jakim poziomie będę jak go ukończę, jesli będę miała niedosyt to pójde jeszcze na jakiś kurs (Kryolan, Select z Ewą Gil), a potem od lutego ewentualnie do Akademii Wizażu i Stylizacji we Wrocku (jeśli będzie mi mało). Beauty Art mało kto poleca.... wejdź sobie na profil tej szkoły na nk i zobacz jak mało osób zajmuje się wizażem po ukończeniu tej szkoły i jak popytasz ludzi to mało kto jest zadowolony :/ Pracują na kosmetykach swoich, czyli Make Up Studio, więc nawet nie będziesz miała rozeznania co do kosmetyków innych marek :/ wiem, wiem truuuudny wybór ![]()
![]() |
![]() |
#2142 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich !
![]() ![]() -Akademia Zdrowia -European Academy - Akademia Prenier - Studium kosmetyczne z elementami wizażu (na 2 roku ze specjalizacją wizażu na ul. Warszawskiej) i dalej pozostają szkoły bezpłatne: -Żak -Cosinus I tak przy okazji, chciałam zapytać czy któraś z Was szkoliła się w takiej szkole bezpłatnej i czy warto poświęcać na nią czas, czy tam rzeczywiście dobrze uczą? Pozdrawiam gorąco ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
makeUPS nie polecam Ci żadnej szkoły w Kielcach - uwierz mi będą to pieniądze wyrzucone w błoto.
![]() |
#2144 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a jak Ci się podoba w szkole London School of make up u Agnieszki Brody ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wczoraj właśnie miałam pierwsze zajęcia.... mnie osobiście póki co bardzo!!! było tak fajnie i tak ciekawie, ze nawet nie wiem kiedy mineło to 6 godzin zajęć! Wczoraj miałyśmy zajęcia z analizy kolorystycznej i już dowiedziałyśmy się bardzo wiele! Nie wiem jak będzie później, ale póki co złego słowa nie powiem! A ile Oni mają kosmetyków!!! hohoho to jest najfajneijsze, bo będe miała przynajmniej rozeznanie i łatwiej będzie mi skompletować mój własny kufer ![]()
![]() |
![]() |
#2146 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Przyczajenie
|
a wie ktos cos czy nikt nie wspominal o make up star w warszawie bo nie wiem czy pisac czy nie a nie chce mi sie calefo forum czytac jakby co jestem absolwentka tej szkoly w razie pytan prosze na priv
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy interesuje Cię szkoła roczna czy kursy? Jeśli szkoła, to ja już raczej wybrałabym dawne Mat Studio (czy jakoś tak) w Gdyni - na pewno nie Beauty Art! Ale sama w Mat Studio nie byłam - słyszałam tylko opinie. Z dobrymi kursami w Trójmieście jest gorzej. Sama po rocznych poszukiwaniach i wcześniejszym kursie, który nic mi nie dał, wybieram się na rekrutację w październiku do fundacji w Gdańsku, która pokrywa 75% kursu (więc ja płacę coś ponad 400zł za 60 zegarowych godzin). Dużo nie ryzykuję, a z intensywnej wymiany maili wynika, że będzie to raczej wysoki poziom i profesjonalizm (np. na każdych zajęciach będzie do dyspozycji małe studio foto, gdzie można sfotografować zrobione makijaże i mieć je do swojego portfolio). W ogóle nacisk kładą na makijaż fotograficzny, a na tym mi najbardziej zależy, bo solidne podstawy już mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Przyczajenie
|
Polecam FAM w Krakowie .Wiem że mają jeszcze ostatnie miejsca.To nie są pieniądze wywalone w błoto.Za darmo nie ma nic, w Kielcach nie próbuj , ja ten rynek już śledzę od 1,5 roku.Wiem że masz problem ,ale ja go już rozwiązałam zapisałam się do Krakowa do FAM.Byłam tam kilkakrotnie, rozmawiałam z dziewczynami , na początku II roku miały już ok 200 godz.praktyk.Teatry, pokazy mody,praca z fotografami, plany filmowe.Są super, nawet teraz w piątek i sobotę pracowały robiąc makijaże w Seforze.Są wszędzie.Gdybyś była zainteresowana pisz do mnie ,ja wieczorami zawsze tu siedzę to mogę odpisywać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mozesz coś wiecej napisac o kursie na który się wybierasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Praca wizażystki:)
Cytat:
To jest bardzo dobry pomysł! Przynajmniej masz pewność, że to nie jest pracownik tej szkoły, który anonimowo na forach robi kryptoreklamę ![]() Edytowane przez Velvetrope Czas edycji: 2010-08-31 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
już zakupiłam sprzet do stylizacji pazurków i miałąm swoją pierwsza klientkę na wesele pazurki i make up pracuje na kryolanie i stagecolor dior itd nieważne ale tak polecam asp jeśli chodzi o wizaż to zaczynam roczną szkołę we wrocku weekendowe zjazdy czekam na swoje logo i www ![]() dam Paniom znać jak mi dalej leci ale co tam zaczynam sie spełniać w asp są super dziewczyny ostatnio jak byłąm po sprzet (tak mi po drodze) to sie ucieszyły i zdziwiły ze z opola do nich aby je zobaczyć polecam pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Hej
czy ktoras z Was wybiera się w tym roku na zaoczne do Akademii Wizazu i Stylizacji we Wrocławiu ? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kurs organizuje Republika Kobiet (Gdańsk - Zaspa). Program obejmuje podstawy (różne typy makijaży) + makijaż artystyczny, face painting etc... Generalnie nastawiony jest na makijaż fotograficzny (wiem, że będą omawiane różne typy makijażu fotograficznego). Podczas wszystkich zajęć będzie możliwość skorzystania ze studia foto, aby zrobić zdjęcia makijaży w dobrym świetle. Jest to bardzo ważne, aby ocenić, jak faktycznie wygląda zrobiony przez nas makijaż. Poza tym zrobione zdjęcia, otrzymujemy na końcu zajęć na płycie i już mamy portfolio. Zajęcia są właściwie w całości praktyczne. Pracujemy na profesjonalnych kosmetykach Kryolan, Mehron, Ben Nye, Glazel itp., które zapewnia akademia. Ten tani kurs kosztuje coś ponad 400zł i odbywa się w tygodniu w godzinach dopołudniowych, więc raczej dla niepracujących jest. Jest jednak druga - w pełni odpłatna wersja kursu, która kosztuje 1990zł, ale jest możliwość płatności w miesięcznych ratach i obejmuje ponad 106 godzin lekcyjnych. Ta droższa wersja jest rozszerzona dodatkowo o program stylizacji fryzur dla wizażystów (także pod kątem sesji zdjęciowych i pracy na planie). Kurs w pełni odpłatny jest prowadzony w trybie dziennym, wieczorowym i zaocznym. Jeśli nie uda mi się dostać lub nie będę miała czasu w dzień (praca ![]() ![]() Postaram się dowiedzieć o adres www, to będzie tam pewnie wszystko opisane. Jak skombinuję, to podam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2157 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz może kiedy się zajęcia zaczynają ?
![]() |
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
Schranz nie stresuj się
![]() ![]()
![]() |
#2160 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam maila od nich jakiś czas temu, pierwszy zjazd jest 18 i 19 września, więc już niedługo ![]() Daj znać, jak wrażenia po rozmowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.