Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 19:35   #2041
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy chcieć kwiaty czy książki zamiast nich. Bo w sumie wolałabym książki, ale z kwiatów miałabym mnóstwo materiałów do scrapbookingu
Ja bardzo lubię kwiaty, ale jeszcze bardziej nie lubię jak więdną chciałabym się jakoś wyłgać z kwiatów na ślubie, bo zwyczajnie nie mielibyśmy z P. co z nimi zrobić... u niego w domu jest jeden wazon
W sumie moja mama po ślubie rodziców wzięła większość kwiatków, powiązała w większe wiechy i zaniosła do kościoła... ale to były czasy, kiedy były trzy rodzaje kwiatów na krzyż dawane - róże, gerbery i goździki, bo nic innego w kwiaciarniach nie było
Chcielibyśmy chyba książki z dedykacją, albo w ogóle NIC zamiast kwiatów, tylko, że jak znam życie to te bukiety będą... a ja żadnych wierszyków nie będę umieszczać w zaproszeniu.
Mama mnie wczoraj pyta "a wy chcielibyście prezenty czy pieniądze? bo teraz są takie wierszyki do zaproszeń..." a ja na to tylko "nie kończ! żadnych wierszyków "

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Może Madzia jeszcze rozmawia...
Trzymam kciuki
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:37   #2042
elena_100
Wtajemniczenie

Rain ja byłam w zeszłym roku na weselu gdzie młoda para powiedziała, że zamiast kwiatów chcą pieniądze. Za tą kasę później kupili obraz do kościoła, bo się u nich akurat nowy wybudował.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:37   #2043
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Przecież Madzia jest... Widać ją na dole w pasku...

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:39   #2044
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
madzia iiiiiiiiiiiiii??????????? ??????????????????????
Ja bym chciała dostać kupony Lotto albo słodkości
Od kuponów Lotto już chyba niedaleko do wierszyka o pieniądze? Czy się mylę?

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:40   #2045
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
A nikt ze znajomych nie ma fajnej bryki? U nas pewnie TŻta brat (świadek) będzie wiózł bo chyba ma najlepsze auto
Wiesz co nie zastanawiałam się. Wszak skąd ja mam wiedzieć czym kto będzie jeździł za 2 lata? Zresztą akurat to jest dla mnie najmniej ważne więc pewnie zwyczajnie pojedziemy swoim autem. No chyba, ze zechcę wystąpić w sukni - bezie to nie da rady, bo bym się do hondzi nie zmieściła

Madzia jak tam?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:43   #2046
skimos
Zakorzenienie

Rain ja kwiaty bym na cmentarz zaniosła najlepiej. Ale nie wiadomo czy się rodzina nie obrazi Jak nie to może bym płatki poobrywała i zasuszyła do szaf. Nie wiem. Z książkami mniejszy kłopot

Już myślałam że prezenty to przeżytek i ludzie sami z siebie dają raczej kasę - ale na ostatnim weselu widziałam że sporo tych prezentów było, większość wielkości pościeli albo ręczników.
Jeszcze ręczniki to rozumiem, ale przecież pościel ma różne wymiary, jak tu trafić mają

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:44   #2047
raingirl
Zakorzenienie

Na którymś wątku był też pomysł "co zamiast kwiatów" tak zrobiony, że przyszła para młoda pojeździła po Media Marktach i innych Saturnach i zrobili listę filmów na DVD, które chcieliby obejrzeć i poprosili właśnie o coś z tej listy z dedykacją od gości. Gościom się ponoć tak spodobało, że niektórzy kilka tytułów przynieśli... a wiadomo, że taki film to można kupić i za 15 zł a pamiątka fajna. Ja to bym pewnie zaraz chciała kompletować klasykę kina i polskie seriale
Stary 2010-08-30, 19:44   #2048
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Od kuponów Lotto już chyba niedaleko do wierszyka o pieniądze? Czy się mylę?
Nie wiem, dla mnie to jest inna alternatywa dla kwiatów, książek etc.
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:46   #2049
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain ja kwiaty bym na cmentarz zaniosła najlepiej. Ale nie wiadomo czy się rodzina nie obrazi Jak nie to może bym płatki poobrywała i zasuszyła do szaf. Nie wiem. Z książkami mniejszy kłopot

Już myślałam że prezenty to przeżytek i ludzie sami z siebie dają raczej kasę - ale na ostatnim weselu widziałam że sporo tych prezentów było, większość wielkości pościeli albo ręczników.
Jeszcze ręczniki to rozumiem, ale przecież pościel ma różne wymiary, jak tu trafić mają
Gdzieś słyszałam o jakimś przesądzie, że kwiatów ślubnych na cmentarz nie można wozić - mogłaby się jakaś ciocia starej daty obrazić ale o co dokładnie chodziło to nie pamiętam
My z P. planujemy kupić kołdrę szerokości 2 m, bo nam zawsze za mało (no dobra, to ja mam tendencje do owijania się jak naleśnik i mu zabieram ), więc "standardowa" poszewka mogłaby stanowić problem

EDIT: a jeśli chodzi o ręczniki, to TŻta mama jak szedł "na swoje" tak go uposażyła w tej materii, że mógłby z powodzeniem przez dłuższy czas używać ich jednorazowo - byłam w szoku jak zajrzałam do szafy

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2010-08-30 o 19:48
Stary 2010-08-30, 19:48   #2050
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja bym chciała książki albo winko czy czekoladki. No ale jakoś głupio by mi było narzucać coś gościom i pewnie się na kwiatkach skończy.

Stary 2010-08-30, 19:48   #2051
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja bym chciała książki albo winko czy czekoladki. No ale jakoś głupio by mi było narzucać coś gościom i pewnie się na kwiatkach skończy.
No i właśnie - mam to samo
Stary 2010-08-30, 19:50   #2052
skimos
Zakorzenienie

Kurde, zimno mi. Zima idzie.
Śniło mi się dziś że śnieg padał, cieszyliśmy się z TŻtem jak głupi, a potem leciałam na kompa na fb napisać że śnieg w sierpniu spadł. Ale się obudziłam

Stary 2010-08-30, 19:51   #2053
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię kwiaty, ale jeszcze bardziej nie lubię jak więdną chciałabym się jakoś wyłgać z kwiatów na ślubie, bo zwyczajnie nie mielibyśmy z P. co z nimi zrobić... u niego w domu jest jeden wazon
W sumie moja mama po ślubie rodziców wzięła większość kwiatków, powiązała w większe wiechy i zaniosła do kościoła... ale to były czasy, kiedy były trzy rodzaje kwiatów na krzyż dawane - róże, gerbery i goździki, bo nic innego w kwiaciarniach nie było
Chcielibyśmy chyba książki z dedykacją, albo w ogóle NIC zamiast kwiatów, tylko, że jak znam życie to te bukiety będą... a ja żadnych wierszyków nie będę umieszczać w zaproszeniu.
Mama mnie wczoraj pyta "a wy chcielibyście prezenty czy pieniądze? bo teraz są takie wierszyki do zaproszeń..." a ja na to tylko "nie kończ! żadnych wierszyków "

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Może Madzia jeszcze rozmawia...
Trzymam kciuki
mowiłam juz wam chyba o tym, ale moja siostra dostała ksiazki zamiast kwiatow. ja zadnych wierszykow nie preferuje, jak cos, to wolalabym wreczyc osobiscie zaproszenie i powiedziec ustnie w razie, gdyby sie pytali (a ze mam mala rodzine, to bedziemy osobiscie dawac). ona miała ze zamiast kwiatow, ktore uschna i zostana po nich wstazki chcemy prosic was o ksiazki
dostała kilka bukietow, od ludzi z kosioła, a goscie rzeczywiscie dali ksiazki. dla mnie pomysł jest trafiony, siostra tez bardzo zadowolona i dostali super ksiazki w ogole
Stary 2010-08-30, 19:52   #2054
skimos
Zakorzenienie

No ja też tak mam Bo pewnie goście by kupili i to i to, a nie chcę ich w takiej sytuacji stawiać. Fajny pomysł z filmami

Rain my mamy kołdrę 200x220 cm i i tak jej mało

Stary 2010-08-30, 19:52   #2055
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzieś słyszałam o jakimś przesądzie, że kwiatów ślubnych na cmentarz nie można wozić - mogłaby się jakaś ciocia starej daty obrazić ale o co dokładnie chodziło to nie pamiętam
My z P. planujemy kupić kołdrę szerokości 2 m, bo nam zawsze za mało (no dobra, to ja mam tendencje do owijania się jak naleśnik i mu zabieram ), więc "standardowa" poszewka mogłaby stanowić problem

EDIT: a jeśli chodzi o ręczniki, to TŻta mama jak szedł "na swoje" tak go uposażyła w tej materii, że mógłby z powodzeniem przez dłuższy czas używać ich jednorazowo - byłam w szoku jak zajrzałam do szafy
Mojej siostrze i mama dała ręczniki i babcia, także też mają ich trochę
Stary 2010-08-30, 19:53   #2056
elena_100
Wtajemniczenie

Skimos ty mi tu zimy w środku lata nie zapraszaj bo ja się jeszcze nie odmroziłam po poprzedniej

Madzia??

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:53   #2057
skimos
Zakorzenienie

Crozee fajny wierszyk No TŻ dużo książek pochłania więc może to jednak przejdzie bo wina jakbyśmy tyle dostali to by nie było gdzie trzymać, tylko wypić od razu

Stary 2010-08-30, 19:54   #2058
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się dziś że śnieg padał, cieszyliśmy się z TŻtem jak głupi, a potem leciałam na kompa na fb napisać że śnieg w sierpniu spadł. Ale się obudziłam
Mnie też

Stary 2010-08-30, 19:54   #2059
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

I ja nie żałowałabym gdybym dostała np. 4 komplety pościeli, bo co jak co,ale tego moim zdaniem nigdy zbyt wiele, oby tylko był w odpowiednim rozmiarze.
Stary 2010-08-30, 19:54   #2060
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tyż będę
Kochane jesteście
Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Nie siej paniki... kiedyś też była taka sytuacja i sie amrtwiłysmy, a okazałą się ze do Madzi przyjechał Tż i dlatego znikneła z wizażu...
Wtedy to mama do niej przyszła i rozmawiały a nie tż

Madziuś
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:55   #2061
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Po ślubie mojej kuzynki jej mama sama dała mi kilka jej bukietów, żebym zawiozła do mojej Mamy na cmentarz. Zawsze można nie zawozić bukietu od cioci, która mogłaby się obrazić

Pomysł z listą filmów mi się podoba Ciekawe, jak poinformować gości o takiej liście? Też wierszykiem?

Ja się zastanawiam, jak w przyszłości wybrnąć z prezentów... Mam urządzone mieszkanie, P. mieszka z mamą w domu, sami jeszcze nie wiemy, gdzie będziemy mieszkać po ślubie i naprawdę zbędne mi są kolejne ręczniki (mam cały zapas jak narzeczony Rain, bo Tata w pracy co jakiś czas dostawał), pościel, odkurzacz itp. Nie ukrywam, że jeśli już mamy coś dostać, to najlepsza byłaby kasa, ale nie wiem, czy nasze rodziny wpadną na to samo

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:56   #2062
Ilsa Lund
Zakorzenienie

mam nadzieję że to dobrze że Madzia się nie odzywa

kupiliśmy składniki na sushi z Mateuszem, cieszymy się na wyjazd chociaż pogoda nie będzie za ładna ale ściągam filmy bo w końcu za to płacę

a rodzice zadowoleni że przeszłam rok i jak wrócę z wyjazdu to mają mi zdradzić jaką sumą mnie wspomogą w kupnie netbooka

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-08-30 o 19:57
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:56   #2063
crozee
Zakorzenienie

moj tz chcialby wino, ale ja sie zastanawiam, jak odebraliby to goscie. ktos moze sobie powiedziec, ze chca, zeby zwrocil im sie alkohol weselny. ja bym chciala ksiazki albo czekoladki
Stary 2010-08-30, 19:58   #2064
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna, nie zdążyłaś do komputera
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
mowiłam juz wam chyba o tym, ale moja siostra dostała ksiazki zamiast kwiatow. ja zadnych wierszykow nie preferuje, jak cos, to wolalabym wreczyc osobiscie zaproszenie i powiedziec ustnie w razie, gdyby sie pytali (a ze mam mala rodzine, to bedziemy osobiscie dawac). ona miała ze zamiast kwiatow, ktore uschna i zostana po nich wstazki chcemy prosic was o ksiazki
dostała kilka bukietow, od ludzi z kosioła, a goscie rzeczywiscie dali ksiazki. dla mnie pomysł jest trafiony, siostra tez bardzo zadowolona i dostali super ksiazki w ogole
W sumie to ja też mam plan zaproszenia dawać osobiście - z mojej strony malutki rajd po mieście plus jednodniowa wycieczka do Koszalina a TŻta rodzina oprócz siostry chyba cała jest na miejscu. Jak nas kto zapyta to można powiedzieć,chociaż mnie zawsze takie rozmowy krępowały
Cytat:
Crozee fajny wierszyk No TŻ dużo książek pochłania więc może to jednak przejdzie bo wina jakbyśmy tyle dostali to by nie było gdzie trzymać, tylko wypić od razu
Pijoki
Stary 2010-08-30, 20:00   #2065
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
I ja nie żałowałabym gdybym dostała np. 4 komplety pościeli, bo co jak co,ale tego moim zdaniem nigdy zbyt wiele, oby tylko był w odpowiednim rozmiarze.
Jeszcze zależy jaka. Ja np. nie lubię pościeli satynowej. Bawełnianą trzeba dobrze trafić bo łatwo o bubel, który po kilku praniach doszczętnie straci kolor. No i rozmiary różne. Wolałabym ręczniki, no ale 10 kompletów też by było bez sensu
Myślałam kiedyś o liście prezentów na stronie, której adres byłby wymieniony w zaproszeniach. Żeby tam umieścić prezenty w różnych cenach, konkretne modele jakie byśmy chcieli. Ale wiadomo że zawsze się może ktoś wybić, kto inny nie ma internetu...

Stary 2010-08-30, 20:00   #2066
aleksandrettaa
Zakorzenienie

JA nie wszystkich będę zapraszać osobiście więc jak coś sobie ubzduram to trzeba by wpisac do zaproszenia jednak.

Stary 2010-08-30, 20:01   #2067
skimos
Zakorzenienie

Jeszcze pomysłem jest żeby wino od razu na weselu postawić no ale to już przesada

Poprasuję, może mi się cieplej zrobi

Stary 2010-08-30, 20:02   #2068
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze zależy jaka. Ja np. nie lubię pościeli satynowej. Bawełnianą trzeba dobrze trafić bo łatwo o bubel, który po kilku praniach doszczętnie straci kolor. No i rozmiary różne. Wolałabym ręczniki, no ale 10 kompletów też by było bez sensu
Myślałam kiedyś o liście prezentów na stronie, której adres byłby wymieniony w zaproszeniach. Żeby tam umieścić prezenty w różnych cenach, konkretne modele jakie byśmy chcieli. Ale wiadomo że zawsze się może ktoś wybić, kto inny nie ma internetu...
Problem z listą jest taki, ze prezenty zwykle dają stare ciotki które do internetu nie wejdą, poza tym wiedza lepiej co jest ładne i potrzebne młodym.

Stary 2010-08-30, 20:02   #2069
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Kochane jesteście

Wtedy to mama do niej przyszła i rozmawiały a nie tż
Tak? a nie przyjechał do niej później Tż? jejku, byłam pewna że to Tż wtedy do niej przyjechał albo coś mi się pokręciło
Stary 2010-08-30, 20:14   #2070
madziamacius8786
Zakorzenienie

Przepraszam Kochane tyle napisałam i internet mi sie odłączył dość dlugo rozmawiałam z Tż jedyne co moge napisać to lipa na początku myślał,że w ogóle do niego nie zadzwonie bo zrobiłam to po 20 minutach i mówił,że miał nadzieje,że tego nie zrobie i że dotarło w koncu to do mnie,że on nie zmienił zdania:/ powiedział,że po 6 latach tydzień dla niego to za mało żeby wszystko dokładnie przemyśleć,powiedział,że w pracy nawet nie ma czasu o tym pomyśleć dopiero jak ma chwile wolną to wtedy może a i tak ich ma mało bo ciagle coś robi. Ogólnie powiedział,że caly czas o tym myśli (o mnie) co było,czego nie ma i co mogłoby być. Ja mu powiedziałam,że jak może myśleć co może być skoro nie daje mi szansy żebym mu to udowodniła,mówiłam,że słowa to tylko słowa,ja moge mówić i obiecywać różne rzeczy a tylko w praktyce mógłby zobaczyć że mówiłam prawde. Powiedział żebyśmy dali sobie jeszcze 2 tyg czyli odezwałby sie dopiero 13 w poniedziałek...że on cały czas analizuje moje zachowanie..myśli o tym co mu mówiłam przez ten czas od kiedy zerwał..powiedział że musi wiedzieć czy chce dać mi szanse i jeśli by to zrobił to musi sie zastanowić jakby sie z tym czuł i jak sobie to wyobraża..zapytalam czy jest jakaś szansa powiedział,że mikroskopijna ale zawsze jest a tydzien temu mówił,że nie ma żadnych szans. Mówiłam mu, czy nie szkoda mu naszej rocznicy która jest w sobote a on powiedział że gdyby dał mi szanse to byłoby to poświecenie tej rocznicy w zamian za to ,że jesteśmy razem..

Pewnie mnie skrytykujecie,że znowu czekam a obiecałam,że nie bede dłużej czekać ale jak go dzisiaj usłyszałam jeszcze bardziej utwierdziłam sie w przekonaniu,że Kocham go i poczekam..

mówiłam mu,że bardzo bym chciała żeby zmienił zdanie i żeby wszystko dobrze przemyślał,powiedział,że sie postara...

Mówił,że jak sie nie chce zgodzić poczekać to możemy dzisiaj to skończyć bo w dniu dzisiejszym on Nie jest JESZCZE przekonany o tym i jest ciągle na nie..powiedział,że tydzien to za mało i szybko zleciało dlatego chce jeszcze czasu...

nie wytrzymam

dziekuje za wszystkie kciukijesteście Przecudowne

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości