|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII
Cytat:
chciałabym się jakoś wyłgać z kwiatów na ślubie, bo zwyczajnie nie mielibyśmy z P. co z nimi zrobić... u niego w domu jest jeden wazon W sumie moja mama po ślubie rodziców wzięła większość kwiatków, powiązała w większe wiechy i zaniosła do kościoła... ale to były czasy, kiedy były trzy rodzaje kwiatów na krzyż dawane - róże, gerbery i goździki, bo nic innego w kwiaciarniach nie było ![]() Chcielibyśmy chyba książki z dedykacją, albo w ogóle NIC zamiast kwiatów, tylko, że jak znam życie to te bukiety będą... a ja żadnych wierszyków nie będę umieszczać w zaproszeniu. Mama mnie wczoraj pyta "a wy chcielibyście prezenty czy pieniądze? bo teraz są takie wierszyki do zaproszeń..." a ja na to tylko "nie kończ! żadnych wierszyków " ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Może Madzia jeszcze rozmawia... Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Rain ja byłam w zeszłym roku na weselu gdzie młoda para powiedziała, że zamiast kwiatów chcą pieniądze. Za tą kasę później kupili obraz do kościoła, bo się u nich akurat nowy wybudował.
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Przecież Madzia jest... Widać ją na dole w pasku...
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy się mylę?
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia jak tam? |
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Rain ja kwiaty bym na cmentarz zaniosła najlepiej. Ale nie wiadomo czy się rodzina nie obrazi
Jak nie to może bym płatki poobrywała i zasuszyła do szaf. Nie wiem. Z książkami mniejszy kłopot ![]() Już myślałam że prezenty to przeżytek i ludzie sami z siebie dają raczej kasę - ale na ostatnim weselu widziałam że sporo tych prezentów było, większość wielkości pościeli albo ręczników. Jeszcze ręczniki to rozumiem, ale przecież pościel ma różne wymiary, jak tu trafić mają
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Na którymś wątku był też pomysł "co zamiast kwiatów" tak zrobiony, że przyszła para młoda pojeździła po Media Marktach i innych Saturnach i zrobili listę filmów na DVD, które chcieliby obejrzeć i poprosili właśnie o coś z tej listy z dedykacją od gości. Gościom się ponoć tak spodobało, że niektórzy kilka tytułów przynieśli... a wiadomo, że taki film to można kupić i za 15 zł a pamiątka fajna. Ja to bym pewnie zaraz chciała kompletować klasykę kina i polskie seriale
|
|
|
|
#2048 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o co dokładnie chodziło to nie pamiętam ![]() My z P. planujemy kupić kołdrę szerokości 2 m, bo nam zawsze za mało (no dobra, to ja mam tendencje do owijania się jak naleśnik i mu zabieram ), więc "standardowa" poszewka mogłaby stanowić problem EDIT: a jeśli chodzi o ręczniki, to TŻta mama jak szedł "na swoje" tak go uposażyła w tej materii, że mógłby z powodzeniem przez dłuższy czas używać ich jednorazowo - byłam w szoku jak zajrzałam do szafy Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2010-08-30 o 19:48 |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała książki albo winko czy czekoladki. No ale jakoś głupio by mi było narzucać coś gościom i pewnie się na kwiatkach skończy.
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, zimno mi. Zima idzie.
Śniło mi się dziś że śnieg padał, cieszyliśmy się z TŻtem jak głupi, a potem leciałam na kompa na fb napisać że śnieg w sierpniu spadł. Ale się obudziłam
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostała kilka bukietow, od ludzi z kosioła, a goscie rzeczywiscie dali ksiazki. dla mnie pomysł jest trafiony, siostra tez bardzo zadowolona i dostali super ksiazki w ogole
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też tak mam
Bo pewnie goście by kupili i to i to, a nie chcę ich w takiej sytuacji stawiać. Fajny pomysł z filmami ![]() Rain my mamy kołdrę 200x220 cm i i tak jej mało
|
|
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Skimos ty mi tu zimy w środku lata nie zapraszaj bo ja się jeszcze nie odmroziłam po poprzedniej
![]() Madzia??
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Crozee fajny wierszyk
No TŻ dużo książek pochłania więc może to jednak przejdzie bo wina jakbyśmy tyle dostali to by nie było gdzie trzymać, tylko wypić od razu
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja nie żałowałabym gdybym dostała np. 4 komplety pościeli, bo co jak co,ale tego moim zdaniem nigdy zbyt wiele, oby tylko był w odpowiednim rozmiarze.
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł z listą filmów mi się podoba Ciekawe, jak poinformować gości o takiej liście? Też wierszykiem? ![]() Ja się zastanawiam, jak w przyszłości wybrnąć z prezentów... Mam urządzone mieszkanie, P. mieszka z mamą w domu, sami jeszcze nie wiemy, gdzie będziemy mieszkać po ślubie i naprawdę zbędne mi są kolejne ręczniki (mam cały zapas jak narzeczony Rain, bo Tata w pracy co jakiś czas dostawał), pościel, odkurzacz itp. Nie ukrywam, że jeśli już mamy coś dostać, to najlepsza byłaby kasa, ale nie wiem, czy nasze rodziny wpadną na to samo
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że to dobrze że Madzia się nie odzywa
![]() kupiliśmy składniki na sushi z Mateuszem, cieszymy się na wyjazd chociaż pogoda nie będzie za ładna ale ściągam filmy bo w końcu za to płacę ![]() a rodzice zadowoleni że przeszłam rok i jak wrócę z wyjazdu to mają mi zdradzić jaką sumą mnie wspomogą w kupnie netbooka
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-08-30 o 19:57 |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz chcialby wino, ale ja sie zastanawiam, jak odebraliby to goscie. ktos moze sobie powiedziec, ze chca, zeby zwrocil im sie alkohol weselny. ja bym chciala ksiazki albo czekoladki
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam kiedyś o liście prezentów na stronie, której adres byłby wymieniony w zaproszeniach. Żeby tam umieścić prezenty w różnych cenach, konkretne modele jakie byśmy chcieli. Ale wiadomo że zawsze się może ktoś wybić, kto inny nie ma internetu...
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
JA nie wszystkich będę zapraszać osobiście więc jak coś sobie ubzduram to trzeba by wpisac do zaproszenia jednak.
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze pomysłem jest żeby wino od razu na weselu postawić
no ale to już przesada ![]() Poprasuję, może mi się cieplej zrobi |
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Tak? a nie przyjechał do niej później Tż? jejku, byłam pewna że to Tż wtedy do niej przyjechał
albo coś mi się pokręciło
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Kochane
tyle napisałam i internet mi sie odłączył dość dlugo rozmawiałam z Tż jedyne co moge napisać to lipa na początku myślał,że w ogóle do niego nie zadzwonie bo zrobiłam to po 20 minutach i mówił,że miał nadzieje,że tego nie zrobie i że dotarło w koncu to do mnie,że on nie zmienił zdania:/ powiedział,że po 6 latach tydzień dla niego to za mało żeby wszystko dokładnie przemyśleć,powiedział,że w pracy nawet nie ma czasu o tym pomyśleć dopiero jak ma chwile wolną to wtedy może a i tak ich ma mało bo ciagle coś robi. Ogólnie powiedział,że caly czas o tym myśli (o mnie) co było,czego nie ma i co mogłoby być. Ja mu powiedziałam,że jak może myśleć co może być skoro nie daje mi szansy żebym mu to udowodniła,mówiłam,że słowa to tylko słowa,ja moge mówić i obiecywać różne rzeczy a tylko w praktyce mógłby zobaczyć że mówiłam prawde. Powiedział żebyśmy dali sobie jeszcze 2 tyg czyli odezwałby sie dopiero 13 w poniedziałek...że on cały czas analizuje moje zachowanie..myśli o tym co mu mówiłam przez ten czas od kiedy zerwał..powiedział że musi wiedzieć czy chce dać mi szanse i jeśli by to zrobił to musi sie zastanowić jakby sie z tym czuł i jak sobie to wyobraża..zapytalam czy jest jakaś szansa powiedział,że mikroskopijna ale zawsze jest a tydzien temu mówił,że nie ma żadnych szans. Mówiłam mu, czy nie szkoda mu naszej rocznicy która jest w sobote a on powiedział że gdyby dał mi szanse to byłoby to poświecenie tej rocznicy w zamian za to ,że jesteśmy razem..Pewnie mnie skrytykujecie,że znowu czekam a obiecałam,że nie bede dłużej czekać ale jak go dzisiaj usłyszałam jeszcze bardziej utwierdziłam sie w przekonaniu,że Kocham go i poczekam.. mówiłam mu,że bardzo bym chciała żeby zmienił zdanie i żeby wszystko dobrze przemyślał,powiedział,że sie postara... Mówił,że jak sie nie chce zgodzić poczekać to możemy dzisiaj to skończyć bo w dniu dzisiejszym on Nie jest JESZCZE przekonany o tym i jest ciągle na nie..powiedział,że tydzien to za mało i szybko zleciało dlatego chce jeszcze czasu... ![]() nie wytrzymam ![]() dziekuje za wszystkie kciuki jesteście Przecudowne
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

chciałabym się jakoś wyłgać z kwiatów na ślubie, bo zwyczajnie nie mielibyśmy z P. co z nimi zrobić... u niego w domu jest jeden wazon 

Czy się mylę?

Jak nie to może bym płatki poobrywała i zasuszyła do szaf. Nie wiem. Z książkami mniejszy kłopot

), więc "standardowa" poszewka mogłaby stanowić problem 

13.03.2008
jesteście Przecudowne