|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Dziękuję bardzo.
A we wtorek za tydzien mam USG w kolorku więc jeszcze wyraźniej SYNUSIA obejrzę.
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
w koncu mi zrobili to usg ale michalek wyszedl bardz maly, stary sprzet prawdopodobnie zle wyliczyl bo pokazal ze wazy 1300g a tyle to wazyl prawie 4 tyg temu
poki co ciaze beda podtrzymywac, lekarz mowil ze nie liczy cie waga tylko płucka rzwiniete, bo wage szybko nabierze, ale caly czas profiliktycznie dostaje kroplowy przeciwskorczowe i jak nie bedzie skurczy to moga ciaze podtrzymywac, ktg tez dbrze wychdzi nie wypuszcze g tak szybko, bedziemy walczyc!!!! ide spac, dobranoc i dziekuje za wsparcie, jestescie THE BEST
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czegoś ciekawego doświadczyłam przed chwilą i jestem ciekawa czy też tak macie
![]() Stanęłam i poruszałam dosyć energicznie brzuchem na boki (tzn. tak zaczęłam się kręcić w lewo i w prawo). I normalnie poczułam, jak mi się wody przelewają na boki Tak jakby machać przyczepionym do ciała balonem z wodą Niesamowite ![]() Kootekk ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-30 o 19:27 |
|
|
|
#2734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby wszystko było dobrze kotku. wypoczywaj |
||
|
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Patrycja gratuluję synka
fajnie, kolejny chłopak u nas ![]() Cytat:
Kootek kciuki mocno zaciśnięte ![]() ![]() : kciuki: szkoda że nie da się jakoś tego wycieku wód zatkać zaciskaj mocno nogi buziaki i spokojnej nocy-oby juz nikt nie chrapał
|
|
#2736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zadzwon do laboratorium jutro i spytaj czy daja glukoze, ja tak zrobiłam, u mnie dawali. Cytat:
Gratuluje synka ![]() Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz porobie foteczki
|
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patrycja, gratulacje synka ![]() Myszka-Maj nie odwołuj, jakbyś musiała mieć swoją glukozę to chyba by Cie uprzedzili M25 mysle ze okolo miesiąc przed tp dobrze być spakowaną Kootekk trzymamy kciuki! Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-30 o 20:09 |
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
ja w jedneym musialam kupic, w drugim nie.
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad2. dla mnie kultura Polaków zatrzymała się w epoce kamienia łupanego Cytat:
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
Sobie z mamą pogadałam
![]() Jak tak sobie czytam to widzę, że warto na wszelki wielki mieć wyprawkę wcześniej gotową a dużo osób mi mówiło, że najlepiej czekać i w 9 miesiącu dopiero wszystko kupować... Ale ja już się do zakupów przymierzam i zamierzam mieć wcześniej gotowe wszystko ![]() Kootekk trzymaj tego maluszka trzymaj... Oby jak najdłużej, aby wszystko było ok... Razem z Maksiem trzymamy kciuki za Ciebie, na pewno wszystko będzie dobrze, skoro mówią, że mogą Cię podtrzymać ![]() ![]() ![]() Patrycja gratuluję synusia ![]() Sylwia kurczę jak słyszę coś takiego to aż mną telepie, bo sama czasem stoję w kolejce i sama już nie wiem gdzie się podziać bo mi niewygodnie i w ogóle... A jak dzieci są na lodach to tatuś spokojnie może sobie postać w zwykłej kolejce - jemu się słabo nie zrobi jak trochę postoi Hehe, aż mi się przypomniało jak kolega z pracy TŻ opowiadał mu o swoim smyku... mały ma 7 miesięcy i jest sprytny... Jak są z nim na zakupach, w markecie czy gdzieś i zbliżają się do kasy, to mały już wie, że będzie się nudził i znalazł sobie na to sposób: albo zaczyna się strasznie drzeć, albo robi jakąś śmierdzącą kupkę i w efekcie ludzie ich przepuszczają w kolejce, żeby tylko szybciej sobie poszli Normalnie jak to usłyszałam, to myślałam, że padnę ze śmiechu jaki spryciaż mały
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Kootek, trzymam kciuki i nogi zacisniete za Was
![]() Patrycja, gratulue synka
|
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
To moje dzisiejsze łowy
Załącznik 3373724 Załącznik 3373726 Załącznik 3373727 Załącznik 3373728 |
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- patrycja sliczne rzeczy |
|
|
|
|
#2745 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do artykułu - ![]() koło miesiąca Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ty jak najwięcej śpij teraz to czas będzie szybciej leciał Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2746 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A poduszkom dla maluchów mówimy nie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję też wszystkich zakupów! I ciągle niezmiennie trzymamy kciuki za Ishke i kootekk, myślami jesteśmy obok. |
||||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Kootek trzymam kciuki. Zaciskaj nogi i wypoczywaj. Może uda się jakoś powstrzymać skurcze.
Patrycja gratuluję synka Sylwia dzięki za zrozumienie Ja panicznie boję się krojenia i widoku krwi. Mam nawet problem z krojeniem mięsa na obiad ![]() Mam nadzieję, że mnie jednak ominie cc. Muszę w końcu popróbować z latarką... Ishka ty też się dzielnie trzymaj. Mnie dziś z tych nerwów też brzuch boli i twardy mam jak kamień. Idę spać, czas wypocząć. Dobranoc kobietki
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spij dobrze ja tez sie klade zaraz, mam dosc dzisiejszego dnia spijcie dobrze dziewczyny i maluchy |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2750 | ||||
|
Rozeznanie
|
Co to sie dzieje kobitki Kootekk
Ishka Myślimy o WasCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--------------------------- A my filmik obejrzeliśmy fajna komedie i sie nazarliśmy prażynek bekonowych z biedrony, słonecznik (to ost.nasz nałóg), ciasto od teściowej (serniczek mniam) jeszcze arbuz i lody hehe kolacji nie trzeba już jeść ![]() A gdzie sie podziewa Pełnia? Dobranoc wszystkim
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, musze dzisiejszy dzionek nadrobic ite pare stron, to za chwile, ale na szybko pytanie.. CO SADZICIE o takim zestawie?
http://allegro.pl/lozeczko-6-kolorow...192905651.html ?
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
No pięknie! Czytam i czytam, a tu ishka też w szpitalu
co to się dzieje, przecież z jej ciążą było wszystko ok ![]() Ja jestem ciekawa jak mój Kacperek jest ułożony jakoś nie potrafię tego obczaić po kopniakach i ruchach ![]() irsin musisz dużo leżeć i się nie denerwować, ja jak właśnie leżę przez cały dzień to brzuch nie twardnieje, wstanę, ugotuję obiad i już macica szaleje no i jak się zdenerwuję to od razu kamień a leki dostałam, cordafen na to i po tygodniu nie było różnicy, a czułam się fatalnie, myślałam że się przekręcę po tym ![]() Patrycja 1708 gratuluję synusia ![]() Anecka ten zestaw ok, przystępna cena. |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka chyba sie oplaca taki zestawik
Fajna posciel 'zielone baranki' A mnie bola miesnie przy zebrach. Wieczorem mnie ten bol doluje
|
|
|
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
Anecka wlasnie takie tez chce kupic tylko z szuflada.
![]() Patrycja gratuluje!!! Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-08-30 o 21:37 |
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja, fajne zakupki
Ja byłam właśnie u kuzynki oglądać łóżeczko używane, po ich synku. Ale jakieś dziwne jest. Było rozmontowane i dłuższy bok ma długość 120cm, ale już krótszy 70 Czy to nie jest jakieś niewymiarowe? Tak czy owak chyba go nie weźmiemy, bo ono już dla Kuby nie było nowe (ale po jego starszej siostrze) i tak sobie myślę, że jak my chcemy też dla dwójki dzieci to może jednak lepiej byłoby nowe kupić... ![]() No, zmęczona trochę jestem, maluch dziś jakoś mało się rusza... Do tego jutro trzeba znów wstać przed 7, bo rozśpiewana ekipa ![]() Do brej nocy Wam życzę!
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez uciekam spac pa
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
uff, nie było mnie przez weekend i dzisiaj cały dzień nadrabiania! Właśnie się uporałam ![]() Ale się dzieje, aż mi dreszcze przeszły jak czytałam o kootku ![]() A ja byłam w sobotę na weselu i była tam jedna kobita w ciąży, 3 miesiąc i piła wódę równo z chłopami, a paliła jak smok!!! Normalnie byłam w szoku! A tyle kobiet dmucha i chucha na siebie żeby dzidzi było zdrowe, a taka to już 3 dziecko będzie miała i w ogóle nie dba ani o siebie ani o dziecko! A mąż siedział obok i sam jej lał! Normalnie dla mnie patologia! A tak poza tym to wytrzymałam do 4 rano na tym weselu, ale się wyszalałam i objadłam
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki ze nie bede pisac po nickach, wiec tak ogolnie odpowiem:
Nie moge sie wyprowadzic bo nie bedzie nas stac z tz. Ja mam sporo kredytow i generalnie cala moja wyplata idzie na oplaty a on ma mniejsza wyplate od mojej i jego bedzie na zycie, takze nie damy rady sie wyprowadzic. Po za tym mieszkac tak u kogos.. :/ bez sensu wywalac kase na czyjes mieszkanie w sumie. Ojciec.. chodzi i krzyczy.. o wszystko sie rzuca. Przeciez naprawde sprzatam i sie staram i jest czysto ale to taki pedant ze zobaczy nie wiem.. krople wody w lazience to juz bura. To jest w ogole smieszne bo mi wytyka takie cos a sam cholernie brudzi. Dzis 3 razy mylam podloge bo on ciaagle deptal w koncu powiedzialam sobie DOSC i mam brudna podloge, niech sam myje. Po za tym czuje sie jak sluzaca. Dzis mowi do mnie zebym obiad ugotowala, wyprasowala mu koszule i posprzatala.. powiedzialam ze jest zupa to on chce ziemniaki i kotleta!!! To mu powiedzialam, ze jak nie ma nic do roboty ot niech se zrobi ja nie bede jemu robic, bo jest zupa!!!! to sie obrazil zaczal na mnie krzyczec. Mala chyba to slyszala czy cos bo zaczela sie strasznie wypinac, brzuch mnie bolal dlugo. Juz mi zapowiedzial ze jutro msuze mu pomoc nosic drewno do piwnicy, chyba zart.. a jak tego nie zrobie to moge pomarzyc ze tz sie do mnie wprowadzi a ja moge sie pakowac bo to jego mieszkanie ![]() Takze dziewczyny jutro pewnie z porodowki napisze do was smsa. Sciane mam zarabiscie zalana.. ojciec juz postraszyl sasiadke sadem ze musi cos z tym zrobic. Masakra przez takie jego zachowanie ja tu trace na sympatii.. bo wiecie jak ludzie patrza przez pryzmat czegos innego, a czemu ja tu winna? No i w tym tyg juz wyprawke do szpitala musze skompletowac, tz sie zaoferowal ze mi pokupuje a ja swoje zaskórniaki mam trzymac na lozeczko i sie zastanawiamy czy taka wyprawke sie oplaca czy lepiej osobno? czy kokos pianka gryka czy jaki materac? a co do wyprawki to brakuje mi laktatora ale kupie reczny ten avent isis chyba bo polecany.. No to tak u mnie.. Trzymam kciuki za kootka i ishke.. eh dziewczyny dacie rade
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja, gratuluję synka
![]() Anecka, Twój ojciec zawsze taki był? współczuję strasznie tej atmosfery. A np nie mogłabyś zamieszkac tam, gdzie TŻ teraz mieszka? czy to też wykluczone? Ojciec zamierza sobie w Polsce poszukać pracy, czy chce wracać? Kootekk, Ishka, trzymam kciuki za Was Weronisia, z rokiem szkolnym widzę, że częściej na forum jesteś super![]() Gdzie jest Pelnia? i wiolkaslonko? ciągle musi leżeć?
|
#2760 |
|
Dragonfly
|
Anecka naprawde Ci wspolczuje,moja babka przy Twoim ojcu to pikus
co to za ojciec?zero tolerancji i co za charakter.Nie ma prawa sie Toba wyslugiwac to on powinien Ci pomoc..Nie wiem co Ci poradzic...a nie masz nikogo z rodziny,kto by mogl wam pokoj wynajac?jestem zbulwersowana jego zachowaniem,biedulka:glas iu: sory ze tak powiem o Twoim ojcu ale straszny burak z niego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

A we wtorek za tydzien mam USG w kolorku więc jeszcze wyraźniej SYNUSIA obejrzę. 

Tak jakby machać przyczepionym do ciała balonem z wodą 

fajnie, kolejny chłopak u nas 
zaciskaj mocno nogi 

no i jak się zdenerwuję to od razu kamień
bo to jego mieszkanie