|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
karolcia - też mam nadzieję że to jednak nie alergia, zobaczymy
marta ja jestem taka wredna dla mojego dziecka, że kładę na siłę, tzn. czasem kładę jak czuje się okej - wtedy zazwyczaj mu się nie chce głowy podnosić, ale też go kładę jak go gazy męczą, on płacze, ale pierdki idą i co najciekawsze jak już się wkurzy na maksa tym leżeniem na brzuchu to tak łepek zadziera, że ho ho, potem go przytulam, żeby złagodzic ten dyskomfort (choć w sumie to dla jego dobra, bo gazy męczą jak nie wiem) |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
ke_j gratulacje
![]() Hej dziewczynki ![]() Prosze mamus potrzebuje opinii na temat leżaczków - bujaczków i prosze o nie bardzo. Na all jest ich mnostwo i mam dylemat ktory kupić. Zastanawiam sie nad fisher price..
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bajka ja mam fishera i jestem zadowolona bardzo. Mam ten w motylki co mozna prac. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak u Ciebie? ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...173455024.html i z tego co wiem, wszystkie sa bardzo zadowolone-ja napewno!!!polecam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Kej gratuluje
Cytat:
![]() ![]() matko Maja spala dzis tylko na spacerze a teraz lulamy i nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro Tz zostawia nam moje kochane autko, jedziemy z niusia po 2 czesc wypalty a po tem musze wplacic ja na konto i zaplacic za miejsce na pomnik dla tesciowej. A na zakupy wybiore sie z TZ bo sama z mala nie dam rady zrobic zakupow, moze i bym dala ale co bede sie wysilac ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jak zezarłam za dużo żelaza to tez kupałam na zielono w dodatku zatwardziono się robiło ![]() ![]() Konsultowałam z lekarzem.. określiła to jako "papkowate" - zupełnie normalne ![]() Cytat:
![]() U nas działał cuda... polskim odpowiednikiem jest Bobotic - też podaję 15 kropli do każdego posiłku (aktualnie SS się skończył) - na jego ulotce jest 8 kropli cztery razy dziennie ale trzeba dawać tyle samo co SS by działał bo mają ten sam składnik i to samo stężenie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiady jej normalne oprócz cielęciny, no i nie używam żadnych śmietan do zup. Jadłam np ryz z jabłkami i cynamonem, makaron z warzywami i kurczakiem, roladę, fasolkę szparagową. Jem tez owoce; jabłka, maliny, brzoskwinie, banany. Nie jem słodyczy. Skusiłam sie na ciasto mamy i koleżanki ale wiem, że tam nie było nic mlecznego a ja jajka moge jeść. Ja mam właśnie ten bujaczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Po jedzeniu o 20:30 pobawił się sam w łóżeczku odłożony do spania.. nie płakał, nie kwękał, bez smoczka (!), bez pieluchy (!)... i teraz sam nakrył się pieluchą i zasnął
![]() ![]() Ale coś mniej zjada.. jak wciągał po 130 na łyk, bez pozostawienia pół kropli tak teraz 100, 110, 120.. często zostawia nieco. Czy to też się wiązać może ze skokiem czy tak po prostu nie ma smaka ? ![]() Dziś skończyliśmy 7 tygodni ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wogole to chyba dzis dzien taki bo widze ze prawie wszystkie bobaski nam dzis marudzily. mlody teraz na rekach u tatusia i jakos tez zasnac nie moze. mam nadzieje ze te oststnie dni to skok bo tak by wypadalo. jestesmy w polowie 9 tygodnia wiec mam nadzieje ze juz sie skonczy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() super ze tak ladnie zasnal. mozliwe ze przez skok mniej wypija. misiek wlasnie tez mniej zaczal jesc ostatnio. wczesniej zjadal nawet po 160 a teraz 130 to gora a przewaznie 100-110 ml |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Wtajemniczenie
|
A Lenka dzisiaj była grzeczna
![]() ![]() ![]() A co do jedzenia to Lenka starsza,a nigdy nie zjadła więcej niż 130ml.Na ogół je 100-120ml,ale ma dni,że je 60-80ml.Powinnam się martwić,że ma słaby apetyt? |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
ania, siala mój tez zjadał 130-140 czasem a teraz ledwo 110. Nie mam pojecia czym to jest spowodowane. Myślałam, że będzie jadł coraz więcej a tu nie. W srodę bedzie miał 7 tygodni.
W połowie wrzesnia wybieramy sie na pare dni na urlop znalazłam taki pensjonat: http://www.na-rozdrozu.pl/cennik.html Strasznie mi sie spodobał. |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zadomowienie
|
Cześć Babolki!
Ke_J - gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siala - może jemu wreszcie mijają te fazy? będziesz teraz miała aniołeczka w domku i będziemy ci wszystkie zazdrościły ![]() Współczuję wam tych kupkowych problemów... u mnie jest raczej w drugą stronę - dziś (patrzę w notatki) mieliśmy 4 pożądne kupale, wczoraj też, a właściwie to pieluszka za każdym razem jest chociaż "draśnięta" ![]() on po prostu teraz je na okrągło i s.ra też w trybie ciągłym ![]() aaaaa no i zrobił mi dzisiaj takiego brzydkiego psikusika ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3134 | |
Zakorzenienie
|
farminka, marta - może u was też to skok? Majówki mi mówią, że osłabienie apetytu może wystąpić przy skoku
![]() Aaa a na dodatek mój się zaczął strasznie ślinić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() A co do kupy ![]() ![]() A dziś strzelił taką kupę że byście nie uwierzyły.. nie wiedziałam jak go nieśc do wanny.. czy w ubraniu czy ściągac i zapaprać wszystko dookoła, kupa była wszechoragniająca.. taka zielona papko-breja xD Zrobiłam fotki jak się pięknie obsrał bo mi mąż nigdy nie wierzy, ze on takie kupy wali.. stwierdził, że dorośli robią mniejsze objętościowo ![]() a srutał mi przez całe karmienie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
siala możliwe, że to skok. Ale powinien nastapić z tego co pamietam w 7 tygodniu a Franek ma dopiero 6.
Widzę, że Sebek już sie slini na widok cycuchów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
Eno nie.. skok jest w 8 tygodniu.. może mu się opóźnił skok 5go tygodnia?
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z kupkami u nas było dokładnie tak samo.Kilka dużych na dzień,ale praktycznie za każdym razem był jakiś soczysty bączek w pieluszce ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Siala u nas to też jeszcze nie skok,bo ona tak zawsze je,a nie tylko teraz i żadnych innych objawów skoku nie zaobserwowałam.A wkrótce pewnie nas czeka ten 12 tygodnia,bo właśnie nam 12 leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
papi - mi zeszło mało.. ostatnio co się tak cieszyłam że z 89 zrobiło się 87.. tak dziś znowu było 89
![]() Zostało mi 19 do zrzucenia ![]() Też chodzę w ciążowych.. spodnie wiszą bo były porozciągane a teraz jak brzuch jest wielki ale flak to mi spadają.. z nóg zeszła woda i z dupy więc też odstają.. bluzki w ciąży jak były opięte to fajnie eksponowały brzuszek.. teraz jak je założę to wyglądam jak w 5tym miesiącu.. luźnych nie mam za bardzo i też łażę jak łajza jakaś :/ jak się ścisnę pasem to jeszcze brzuch może być.. odstaje ale nie aż tak bardzo.. wtedy za to spodnie już całkiem mi spadają bo guma na brzuchu staje się za luźna.. szlufek nie ma by pasek wciągnąć.. sprzed ciąży nie mieszczę się w nic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Ja juz wymiekam z karmieniem
![]() My sie karmimy prawie non stop. Juz czasem cycki mnie bola. Albo przy nim zasypia i budzenie nie pomaga, ale za to spi minutke i znow chce i tak w kolo macieja, albo znow cyca jednego, zlosci sie bardzo, lapie na nowo i na nowo, wiec dalej drugiego i pije i znow zasypia a jak po chwil sie obudzi to znow chce. I my tak cale dnie tylko lezymy i jemy,, Nie wiem czy cos robie zle, czy za malo mam mleka czy on potrzebuje wiecej. Ale tak jest przeciez od urodzenia. Czy cos sie zmieni jeszcze? Czy bede musiala przejsc na butelke?! A kurcze lubie karmic, lubie ten jego duze oczy gdy je, gdy czasem na mnie spojrzy, albo pusci cyca da glowe do gory i tez tak patrzy i patrzy.. No i te przytulanie w czasie karmienia, tak normalnie nie ma az takiej czulosci, to najlepsza okazja.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I drugiego cyca nie podawałabym za żadne skarby jeśli nie jest opróżniony pierwszy, z którego rozpoczęłam karmienie. Drugi cyc przy kolejnym posiłku. Odstępstwem jest kiedy maluch zje z jednego cyca wszystko i jest pusto, wtedy podałabym drugiego. Aha .. i jak się naje a za chwilę znów czegoś szuka to dałabym smoczek dla uspokojenia odruchu. A co do karmienia butlą to nie zgodzę się.. więź też jest i są miłe spojrzenia i przytulenie i czułość.. mały tuli mi się do cyca a ciumka smoczek, mogę go pocałować w główkę jak zajada. Nawet Sebek się uśmiechnął dziś do mnie ze smoczkiem w buzi. I nie zgodzę się z tym, że to nie to samo.. no fakt nigdy nie będzie 100% to samo bo ciumka smoczek a nie sutka ale "emocje" niczym się nie różnią.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-30 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zadomowienie
|
Pora na pierwszego posta na Odchowalni z prośbą o radę.
Czy dziecko którejś z was też tak głośno śpi? Moja Mała pól nocy mruczy, wzdycha, sapie, jęczy, że nie mogę przez to spać. Ona śpi jak suseł i nie spina się jak przy gazach. Leży spokojnie i nawet nie drgnie, ale śpiewa jak najęta. Podobnie przy karmieniu - stęka, sapie, ale też leży spokojnie i ładnie ssie. Czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Martysek niektóre dzieci tak po prostu mają. W szpitalu na sali ze mną leżała dziewczyna,której właśnie syn mruczal co chwilę, jadł głośno i wogóle. Przez sen to samo. Moja tak nieraz przy jedzeniu i jak usypia. Ale przez sen spokój.
Swoją droga dzień dobry dziewczyny,piękna pogoda za oknem czyż nie? U nas tragedia,zimno,deszczowo, szaro i buro. Nie fajnie! A jak tam u Was z nocnym spaniem?u nas dwa ostatnie dni były średnie,tzn dwie noce,Julia miała długasne przerwy w spaniu,za to dziś super. Dziewczyny karmiace,co do żywienia to mi np położna mówiła by jeść praktycznie wszystko,ale nie przesądzać. I w sumie ma rację baba! Nawet czekoladę ostatnio wcinałam i nic. Choć dla mojej wagi akurat to nie najlepsze rozwiązanie hihi. Na śniadania i kolację często wybieram ciemne pieczywo,najczęście graham,ale i jasne też jem. Czy to z polędwica drobiową, serkiem topionym, białym, miodem, dzemem, pasztetem. Jedynie ser żółty ograniczan bo Julia po nim inaczej się zachowuje,nie bardzo jej służy. Ale też płatki śniadaniowe z mlekiem,albo jajecznice, omlet, kiełbaskę jakąś gotowana czy parówkę. Na obiad najwięcej zup wszelkiego rodzaju: pomidorowa, ogórkówa, rosół, żurek, szpinakowa, ziemniaczana, jarzynowa (narazie tyle robiłam). Z mies jadłan schab, piersi z kurczaka, udka i narazie tyle. Ziemniaki pod różna postacią. Tzn w całości, puree, zapiekanka z ziemniaków, odsmażane nawet jadłam. I ćwiartki z piekarnika. Z dodatków mizeria, buraczki, marchewka z groszkiem, sama marchewka tarta. Ogólnie na obiady jeszcze można pierogi, kluski na parze, naleśniki, i tyle co mi się przypomina,tzn co robiłam czy próbowałam. Z deserków budyn, galaretka, kisiel. Jakieś lekkie ciasto. Biszkopty, herbatniki, deserki, serki homo, maślanki jogurty, z owoców jadłan banany, winogron kilka, jabłka, nektarynki, gruszki, śliwek kilka. A z napoi: woda mineralna niegazowana, sok typu kubuś, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, herbaty owocowe różnego rodzaju, zielona herbata, melisa z gruszka,albo sama melisa, herbatka z hippa jakąś z anyżem itd, biała herbatę czasem pije itd |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a z kupa niezle ![]() Cytat:
![]() ![]() nocka super za nami ale teraz jak zwykle maruda. zjadl tylko 60 ml i nie chcial wiecej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
A moje dzieciaki nadal śpią, więc całkiem fajnie.... tylko czemu za oknem tak do bani jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas noc o wieleeee spokojniejsza ![]() na jaki dlugo starczyla Ci buteleczka ss? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Moja Nastka jak zjadla o 19.30 to splapa do 4.30, zjadla i spala do 8.30 zjadla i lezy w bujaczku, czekam na wiesci kiedy moge wpasc po wyplate i musze jechac do urzedu
![]() Pogoda nawet oki, wazne ze nie pada ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zakorzenienie
|
Martysek Maja moja jak je to czasem wzdycha i wydaje dzwieki yyy troche jakby miala orgazm
![]() Basia nie wszyscy moga jesc wszystko niestety ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja wytrzymuje 3h i nie wazne dzien, noc i nawet jak podaje ta 1 butle modyfikowanego ![]() ![]() Ja mam jedynie to szczescie, ze zazwyczaj spimy tak sobie do 13, ale zazwyczaj mala zasypia po 22. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Niezawsze no to nie zazdroszczę... u nas narazie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
wiecie co tak sobie mysle, ze problem nie tkwi w rozmiarze pieluszki czy w zlym zalozeniu, niektore kupy musza po prostu wyplynac, bo sa takie duze! Wlasnie moja zwalila giganta, ktory sie nie mogl zmiescic w tej pieluszcze, poprzedni sie zmiescil, nie wazne ja szczesliwa, ze jest i to druga dzis
![]() ![]() ![]() Wiecie czego nie lubie najbardziej w mojej Mai, nie placzu, nie braku snu tylko jak mnie tryka tymi giczkami swoimi, obled jak ja nie lubie jak ktos mnie tryka!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.