Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 08:57   #301
Kasiulek1029
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
chodzilo mi tez o rezultat - bo ja sie boje ze za 5kg nie bede miala ich w ogole przy takich maluchach to nie wiem czy musze cos podnosic..
Moje juz zniknely to byl jedyny dobry aspekt tego ze tylam, ze przynajmniej one tez sie powiekszaly

A tak pozatym waga nadal stoi, wiem wiem to tylko tymczasowe ale nie powiem jestem z lekka zirytowana. A na dodatek @ spoznia sie juz 5 dzien
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 08:59   #302
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

cześć chudzinki

uszę się wyżalić mimo wczorajszego przestrzegania ściśle diety i odmawiania sobie łąkoci- tych Dukana też ma wzrost +200g
nie wiem czy to wina śledzia? bo bych chol**nie słony- mino moczenia. Może to on zatrzymał wodę? ehhh dziś będą ćwiczonka. 8 min legs i 8 min abs, jak będę miała siłę to dorzucę 8 min buns i 8 min arms i obowiązkowo 8 min stretch w sumie to tylko 40 min

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:07   #303
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sinioritag Pokaż wiadomość
Po wczorajszym ograzmie z kawową nutellą ogłaszam spadek -0,5kg!!!
Już myślałam, że się zawiodłam i zaliczyłam pierwszy wzrost aż po chwili do mnie dotarło, że ostatnio ważyłam 73,2kg a teraz waga 72,7 wskazuje
Już przestaję się orientować w tym wszystkim dobrze, że sobie tu to zapisuje
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Konczita, waga ocaleje:ju pi: jest spadek. ZOBACZYŁAM 6 z tyłu, co prawda jest 86.98kg, ale JEST. Spadek o 410 gram. Dawno już takiego nie widziałam. Jeszcze 2 dni protein, więc może się uda dokładniej ta 6 obejrzeć:brzydal :

Gratuluję spadków. Idę szamać proteinowe śniadanie.

Buziaki
takiego spadku

Pytanie dziewczyny, od kilku dni strasznie mnie wieczorami mdli, brzuch jak balon i ciągle mam odruch wymiotny. Przez nie jem kolacji, bo nie moge niczego przełknąc, bo na sama mysl o jedzeniu to Pije miete i rumianek, ale bez wiekszej skuteczności . Ciągle cos klata mi po żałądkuZnacie jakis sposob?? Dodam, że najgorzej jest, gdy cwicze A6W.
Stary 2010-08-31, 09:26   #304
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Wyjchałam na 14 części, wracam już jest 15

Weszłam na chwilkę się z wami dukankami przywitać i zmykam zaraz do pracy, nadrobię Was później
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:31   #305
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Przeczytałam do końca starą część.
Wyczytałam, że Konczita idzie jak burza - gratuluję - ponad kilogram sadu. wow
Alex - mam nadzieję, że teraz już czujesz się lepiej, że omdlenia sobie poszły
Twinsplus1 mam nadzieję, że woda zeszła i na spotkanie pojedziesz z 58 jak sobie wymarzyłaś.
Avataris - ruszyło po odstawieniu proszku do pieczenia? Mam nadzieję.
Mirkaa życzę cierpliwości przy tym zastoju. Przetrzymasz go.

Witam się z tymi, które niedawno zaczęły i widzę, że też postępy ogromne - oby tak dalej.

Jutro jak dam radę poczytam 15 część od początku. Przecież nie mogę mieć luki w lekturze. Nie?

Idę spać, bo jutro o 6.30 staję w kolejce do pobrania krwi.
PaPa Dukanoc
jeszcze sobie nie poszla cholera jedna magazynuje woda jak zbiornik to jakas masakra na wage nie wchodze, bo nie chce sie dolowac i mam plan zwazyc sie dopiero 21 wrzesnia, ale nie wiem czy to tylko pobozne zyczenie NO NIE MOZESZ MIEC LUK W LEKTURZE czytaj na s czytaj i pocieszaj a jak u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Konczita, waga ocaleje:ju pi: jest spadek. ZOBACZYŁAM 6 z tyłu, co prawda jest 86.98kg, ale JEST. Spadek o 410 gram. Dawno już takiego nie widziałam. Jeszcze 2 dni protein, więc może się uda dokładniej ta 6 obejrzeć:brzydal :

Gratuluję spadków. Idę szamać proteinowe śniadanie.

Buziaki
no brawa kochana

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
cześć chudzinki

uszę się wyżalić mimo wczorajszego przestrzegania ściśle diety i odmawiania sobie łąkoci- tych Dukana też ma wzrost +200g
nie wiem czy to wina śledzia? bo bych chol**nie słony- mino moczenia. Może to on zatrzymał wodę? ehhh dziś będą ćwiczonka. 8 min legs i 8 min abs, jak będę miała siłę to dorzucę 8 min buns i 8 min arms i obowiązkowo 8 min stretch w sumie to tylko 40 min
to na pewno ten sledz , dukaj dalej grzecznie, a waga bedzie laskawa tylko nie miej ponurego nastroju przez caly dzien bo to nie ulatwia

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:31   #306
kasikr
Raczkowanie

Czy w diecie dukana nie ma w ogóle ale to w ogóle owoców? W żadnej fazie? To chyba będzie dla mnie najgorsze do przezwyciężenia, ja kocham owoce wszystkie i pod każdą postacią, mogła bym tylko na nich żyć, czemu nie ma skutecznej diety owocowejL
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:36   #307
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
takiego spadku

Pytanie dziewczyny, od kilku dni strasznie mnie wieczorami mdli, brzuch jak balon i ciągle mam odruch wymiotny. Przez nie jem kolacji, bo nie moge niczego przełknąc, bo na sama mysl o jedzeniu to Pije miete i rumianek, ale bez wiekszej skuteczności . Ciągle cos klata mi po żałądkuZnacie jakis sposob?? Dodam, że najgorzej jest, gdy cwicze A6W.
kochana ja ci nie pomoge, bo nie mialam takich rewelacji ale bede trzymac zeby poszly a kysz

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Czy w diecie dukana nie ma w ogóle ale to w ogóle owoców? W żadnej fazie? To chyba będzie dla mnie najgorsze do przezwyciężenia, ja kocham owoce wszystkie i pod każdą postacią, mogła bym tylko na nich żyć, czemu nie ma skutecznej diety owocowejL
oj kochana, ktos tu ksiazki nie przeczytal musi byc kara - zapraszam na 1 post tego watku i do ksiazki bledy edukacyjne naprawic owoce jemy na III, nie jemy ich na I i II, pomeczysz sie przez chwile, a potem mozesz szamac dozwolona ilosc

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:43   #308
tina03
Raczkowanie

Cytat:
Witam w ten okropnie zachmurzony, deszczowy dzień...
Chciałam się dowiedzieć jakich słodzików używacie i gdzie można je dostać? Wiem że ma to być as partam ale jak pytałam w aptece to mi powiedziano, że nie ma samego aspartamu, tylko jest jako jeden ze składników i kupiłam coś takiego co się DIASPAM Słodzik Krakowski nazywa za 3,85zł 100tabletek i jest to słodzik stołowy na bazie aspartamu (producent PLIVA Kraków). Może być? I oprócz tego że do herbaty to co jeszcze można tym słodzic bo to są tabletki to ciężko z rozpuszczeniem? A jest jakiś słodzik w proszku?
Witam ja używam słodzika z lidla COLGRAN co prawda jest tam tylko w tabletkach , ale to żaden problem jeśli chodzi o rozkruszenie kładę na kawałku papieru przykrywam drugim i walcuję wałkiem do ciasta ,tabletki momentalnie się rozkruszają na proszek .No i co ważne można dodawać do pieczenia nie ma w nich aspartamu.

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:55   #309
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Hello Dukanki

Gratuluje wszytskich spadków. Ja się zważe dopiero w weekend - juz sie nie moge doczekac, ale jak nie odnotuje spadku to się chyba zalamię
Jestem juz po sniadaniu (twaróg biały z jogurtem i lyżką otrebów) Pochlonelam jeszcze dwa ogóreczki,bo dzisiaj mam dzień warzywny. Na obiad planuję leczo

Mam pytanie odnośnie dukanowskiej nutelli - czy jest naprawdę grzechu warta?
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:59   #310
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość

to na pewno ten sledz , dukaj dalej grzecznie, a waga bedzie laskawa tylko nie miej ponurego nastroju przez caly dzien bo to nie ulatwia
już jest uśmiech, dam radę jeszcze aspirynka mogła się jakoś przyczynić bo kataru dostałam ale dziś już lepiej, dam radę dzięki

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość

Mam pytanie odnośnie dukanowskiej nutelli - czy jest naprawdę grzechu warta?

i to nie jednego a w wersji kuleczek rumowych... ufff już mi ślinka cieknie

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć

Edytowane przez wiewiorka07
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:01
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:08   #311
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
już jest uśmiech, dam radę jeszcze aspirynka mogła się jakoś przyczynić bo kataru dostałam ale dziś już lepiej, dam radę dzięki

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

i to nie jednego a w wersji kuleczek rumowych... ufff już mi ślinka cieknie
O qrde.... pod koniec tygodnia zaopatrze się w mleko w proszku! Łaaa Szaleństwo!
Stary 2010-08-31, 10:12   #312
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

cześć Kochane
a moja waga nadal nie może się zdecydować!
wlazłam na nia to bylo 58 juz ciesze sie i skoczyla na 59, i wrrrr...!
chyba wjede znow na nia dopiero po PW...

ale tak z drugiej str to od 2 mam znow prooblem, za przeproszeniem, z 'parciem' moczu... czuje, ze mam pelny pecherz, a jeszcze musze zmuszac i czuje, ze nie dokonca, ech.
nie wiem czemu tak jest
odkad jestem a diecie to sie polepszylo, ale znow wrocilo. chociaz porcelanka jest ok...

no dobra, sluchajcie z mama dostalysmy cukinie olbrzymy
wygladaja jak bomby
juz mysle co by tu z nich zrobic.

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:19   #313
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
cześć Kochane

ale tak z drugiej str to od 2 mam znow prooblem, za przeproszeniem, z 'parciem' moczu... czuje, ze mam pelny pecherz, a jeszcze musze zmuszac i czuje, ze nie dokonca, ech.
nie wiem czemu tak jest
odkad jestem a diecie to sie polepszylo, ale znow wrocilo. chociaz porcelanka jest ok...

no dobra, sluchajcie z mama dostalysmy cukinie olbrzymy
wygladaja jak bomby
juz mysle co by tu z nich zrobic.
Podpinam sie pod pytanie dot cukini! Tez mam jedną, chcialabym ja wykorzystac. Planuje zrobic z niej leczo, ale wolalabym coś bardziej twórczego
Stary 2010-08-31, 10:20   #314
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile Pokaż wiadomość
Witam z III fazy
Ja też już wróciłam z urlopu, trzymałam się dzielnie a teraz zzrzucam nadprogramowy kilogram.

Nie doczytałaś- właśnie lepsze są słodziki bez aspartamu, oczywiście ten używaj ale np słodziki na cyklaminianie możesz nawet użyć do pieczenia a te na aspartamie nie, bo pod wpływem temperatury rozkładają się na szkodliwe substancje.
Czytałam że cyt.:"aspartam w proszku traci cześć swoich właściwości i smaku pod wpływem temperatury" i że cyt.:"nie należy go gotować", ale skoro jest napisane że właśnie cyt.:"aspartam jest dozwolony bez ograniczeń" to myślałam że tylko on i że żadnych innych słodzików nie można.
Czyli rozumiem, że cyt.:"cukier jest zakazany" ale każdy słodzik dozwolony??? Czy jakiś lepszy a jakiś gorszy lub zakazany?
Stary 2010-08-31, 10:22   #315
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja biore tabletki odkad przylecialam do Anglii - czyli 3 lata bez tygodnia Najpierw Cilest, ale to co on ze mna zrobil to masakra... Migreny takie, ze przez 3 dni z lozka nie wychodzilam, zmiany nastroju jak u schizofrenika
Ja brałam Cerazette, ale te na mnie źle wpływały, miałam plamienia, bolące cyce a teraz wciągam Yaz i są spoko, też maja mało hormonów i są podobno okej
Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o moje wyniki to mam za dużo płytek krwi czyli ryzyko zakrzepów, wylewów... tego nie czuć, nie ma objawów, poprostu trzeba zrobic wyniki.. a jest to wlasnie efektem brania tabletek antykoncepcyjnych.. poza tym to ja w zyciu nie mialam zadnych skutków ubocznych
Biedactwo, mogło być od tabletek bo lekarze często mówią ze zakrzepy się tworzą od tabletek, a ktoś w rodzinie miał u Ciebie zakrzep bo to też "rodzinne"
Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Wyjchałam na 14 części, wracam już jest 15

Weszłam na chwilkę się z wami dukankami przywitać i zmykam zaraz do pracy, nadrobię Was później
Hej Tysia
Cytat:
cześć Kochane
Kochana, ja marzę o wadzę na którą Ty narzekasz

Jem śniadanko, placek Dukanowski...jakoś idzie mimo bólu
Gratuluję spadków
Adrijah wyglądasz bosSSSko
Agnese69 nic się nie martw, ja tak samo. Pół urlopu trzymałam się a potem....jadłam wszystko na co miałam chęć

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:25   #316
kasikr
Raczkowanie

A i jeszcze jedno, skoro już używać słodzika to jak jest z jego ilością? ile dziennie można? ile Wy używacie tabletek dziennie?
Stary 2010-08-31, 10:27   #317
Aleksandra_M
Zadomowienie

DUK DUK
naskrobane tyle ze dopiero nadrobilam
lubie Was czytac, biore sie za odpisywanie

Cytat:
a dziewczynki co do ćwiczeń to mam jeszcze coś fajnego. Niestety nie znalazłam tego po polsku. Ja mam na płytce ale też jest skuteczne. To ćwiczyłam w liceum i po mesiącu miałam 4 kg mnie i było o widać. żadnej dietki nie stosowałam tylko co wieczór 10 mn z Cindy Crawford.
http://www.youtube.com/watch?v=JbAsZVI1waQ
tez fajne poogladam w domciu na spokojnie
Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Alex - mam nadzieję, że teraz już czujesz się lepiej, że omdlenia sobie poszły
czuje sie rewelacyjnie na tej oszukanej III i poki co waga stoi
a od wczoraj bede cwiczyc
Cytat:
hej szczypiory a tutaj cwiczenia na nasze biedne cycki
http://www.youtube.com/watch?v=yWHdp4uWYQY
na moje biedne cycki sie przyda mialam Was pytac o cos takiego dziekuje
Cytat:
możesz robić spokonie, tu nie musisz codziennie żeby był efekt, no ale też nie raz w tygodniu :P jak będziesz robia co 2 dzień to też będzi eoki. a zakwasy na bank, al eto znaczy, że dobrze poćwiczyłaś

zapomniałam wam się pochwalić. Dzis byłam na zakupach i mężulo próbował mnie skusić na lody i ciasta. Nie powiem wyglądały smakowicie, ale jakoś mnie nie wołały. A cwaniak sam ich nie chciał jeść tylko ze mna Póżniej jeszcze pai namawiała mnie na świeże bułeczki, które TŻ razem z młodym pochłaniał w zastraszająym tępie
no wlasnie bede sie starac robic codziennie, ale np w srode po pracy gotuje obiad dwudaniowy na kolejne dni dla corci i TŻ wiec moze byc kiepsko z czasem, a 11wrzesnia jedziemy caly dzien na roczek corki szwagierki.... i tak czasami mi odpadnie... ale tylko czasami
gratulacje ze sie oparlas!!
Cytat:
ja zdecydowalam ze bede cwiczyc codziennie, wkoncu to tylko 8 min Dalej Alex nie badz lejzi

no wlasnie ja na brzuchol zdecydowalam ze bede robic a6w, a na nogi i rece 8 min legs i 8 min arms - po tych legs mam zakwasy jak cholera, stekam przy siadaniu na kibelek
no juz postanowione dzis 8 min abs i buns a jutro legs i arms (no to kiedy wepchac te cycki :P )
ja wczoraj nie moglam ustac pod prysznicem tak mi sie uda trzesly
Cytat:
Bardzo wrogo patrzycie na takie nowe, nie do końca wyedukowane dukanki? przepraszam, ze czasem zadam pytanie, którego nie powinnam zadawac po przeczytaniu książki, ale czasem coś umknie, a lepiej dotrze jak się tu przeczyta.
Przyjmiecie mnie do siebie
przyjmiemy nie lubimy tylko jak ktos sie pyta, dostanie madra rade, ktorej nie poslucha a pozniej przychodzi i placze ze nie chudnie
(pamietacie historie z 10dniowa uderzeniowka??)
Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Łomatko błosko człowie Was nie nadrobi.
" Plusy" bycia szefem, człowiek kończy robotę ostatni
aaaa i już wiem dzięki Wam o co chodzi z nerwowym klikaniem myszy jak szef wchodzi

Aleksandra_M polepszyło Ci się troszeczkę Jak nadal będzie mi będen wydymało to dołącze do Ciebie
a no wlasnie wlaszcza jak siedze na forum to jest nerwowe klikanie myszy
czuje sie duzo lepiej porcelanka po kukurydzy jak ta lala a 8min super poprawia humor.. za kazdym razem jak siadam i bola mnie uda to az sie usmiecham
zapraszam
Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
WITOJCIE DZIECZYNECZKI!!!!!
MAMUŚKA wróciła!!!!!!!!!!!!!
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:33   #318
Sparta
Wtajemniczenie

Co za pogoda , nudzę sięęęę

A gdzie jest LUKRECJA? HĘŁ?????????????????????? ??

Edytowane przez Sparta
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:34
Stary 2010-08-31, 10:34   #319
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Kochana, ja marzę o wadzę na którą Ty narzekasz
oj bo to tak jest zawsze ;P
ale jestem pewna, że ja uzyskasz!

Cytat:
Podpinam sie pod pytanie dot cukini! Tez mam jedną, chcialabym ja wykorzystac. Planuje zrobic z niej leczo, ale wolalabym coś bardziej twórczego
hah, ja chyba ja zrobie zapiekana.
wydraze srodek, wrzuce miesko, warzywka, na to troche serka i do piekarnika

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:40   #320
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:

hah, ja chyba ja zrobie zapiekana.
wydraze srodek, wrzuce miesko, warzywka, na to troche serka i do piekarnika
Najs chyba wypróbuję
Stary 2010-08-31, 10:41   #321
tina03
Raczkowanie

Cytat:
ja z cukini, pomidorów i papryki zrobiłam wczoraj gęstą zupę i dodałam do niej gotowane kotleciki wolowe no i duzo ziół :

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:47   #322
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo bym chciała, w końcu bym chciała być chuda a nie trzęsąca się galareta Dr Otkera

Stary 2010-08-31, 10:47   #323
kiciamała
Zadomowienie

Dopadlo mnie ..... i zrobilam sernik pierwszy w zyciu wlasnie siedzi w piekarniku. TEn slodzik jakos srednio mi podchodzi. Ale pachnie bosko bo kupilam aromat maslano waniliowy pewnie w smaku bedzie paskudny.

I zaliczylam spadeczek o trrrram 100 g

twinsplus1 podziwiam ze masz chec na cwiczenia jeszcze... Ja mam tak dosyc przy maluchach ze tylko moge popatrzec jak ktos sie meczy, a ty tu bliznaki i jeszcze nogami kankany wywijasz

Kasiulek1029 u mnie tez piec dni... i ani widu ani slychu, zapomniala o mnie czy co?

Zcukini to robie bigosik, leczo , zapiekana z mieskiem mielonym i placki ala ziemniaczane.

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:53   #324
Karla_17
Raczkowanie

Napisane przez hawrodytka

Ja kochana proponuje tohttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667&page=3 tylko zamiast bakłażanów daj cukinię, najpierwa oczywiscie znajdz przepis po tytułem lasagne ja ostatnio to robilam pyyyycha

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:54   #325
missines
Raczkowanie

Helou, duk duk szczypiorki!

Co za makabryczna pogoda brrrr!

U mnie waga stoi w miejscu, podła no!!! Ani drgnie w dół.

Walczę z @i zagryzam ja własnie serniczkiem na śniadanie, mniam!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:02   #326
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Helou, duk duk szczypiorki!

Co za makabryczna pogoda brrrr!

U mnie waga stoi w miejscu, podła no!!! Ani drgnie w dół.

Walczę z @i zagryzam ja własnie serniczkiem na śniadanie, mniam!
Witaj u mnie to samo z pogodą, mega dupiasta jest

Stary 2010-08-31, 11:17   #327
Myszołapka
Zakorzenienie

Dziewczyny drogie mam pytanie

Jako aktywnie dukajaca od 3 miesiecy chciałam sobie zrobic podstawowe badania, zeby sprawdzic czy wszystko jest ok. I w związku z tym zapytuję które z badań krwi powinnam sobie zrobić (totalnie nie jestem w temacie medycznym ) i na które zwrócić szczególna uwagę jako dukająca Z góry dziękuję za odpowiedzi
Stary 2010-08-31, 11:19   #328
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość

Jako aktywnie dukajaca od 3 miesiecy chciałam sobie zrobic podstawowe badania, zeby sprawdzic czy wszystko jest ok. I w związku z tym zapytuję które z badań krwi powinnam sobie zrobić (totalnie nie jestem w temacie medycznym ) i na które zwrócić szczególna uwagę jako dukająca Z góry dziękuję za odpowiedzi
Możesz zrobić podstawowe badanie moczu ( bo to ważne przy diecie, sprawdzisz nerki), podstawową morfologię, możesz zrobić próby wątrobowe, OB i CRP ( to pokaże czy jest stan zapalny w organiźmie)
Ja zawsze te badania robię

Stary 2010-08-31, 11:20   #329
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
kochana ja ci nie pomoge, bo nie mialam takich rewelacji ale bede trzymac zeby poszly a kysz
Dzieki To bede kontunuowac "kurację" ziołami i zobaczymy. Ale wydaje mi się, że to przez to białko, że jego tak duzo. Juz sama nie wiem, ale dobrze byłoby zeby to min eło szybko, bo te :mdlosci: kłóca sie z A6W. Wczoraj to sie prawie w trakcie!!
Stary 2010-08-31, 11:39   #330
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość

Ja zrobiłam sobie morforlogię z rozmazem ręcznym (dokładniej bada poziom limfocytów a to było dla mnie ważne) oraz lipidogram - zamiast samego cholesterolu całkowitego masz podział na "dobry" i "zły", ponadto OB i TSH. No i podstawowe bad. moczu. Możesz też zrobić sobie badanie krwi na poziom pierwiastków - żelazo, magnez, wit B12 - lekarz będzie wiedział jakie tam jeszcze można. Jestem zdania, że jak idziesz na NFZ to robić to wyduś ile się da, w końcu krwi nie potrzebują do tego więcej niż na samą gołą morfologię, tak więc - rób co się da

Z cukini robiłam placki z przepisowni - tak jak ziemniaczane smakują

Gratuluję wszystkim spadków a ja mam zastój no ale lepiej tak niż w górę

U mnie zimno i deszczowo a ja kota do weta muszę wziąć i tak nie mogę się przemóc aby słodko śpiące futro na to zimno wynieść

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości