|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Cytat:
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
mysia m, Adzio7 dziękuje za komplementy
A rzeczywiscie zawsze byłam taka jasna blondynka (widać po brwiach co nieco, ale czasem robie henną wiec tez są i tak ciemniejsze niz byly kiedys), szkoda że kiedys nie bylo cyfrowek, to bym wstawiła fotki dopiero odkąd zaczelam farbowac zaczely mi ciemne rosnąć, nie wiem jak to możliwe?Jeślu chodzi o farby Loreala to snowhitee uzywa i jest zadowolona, chyba Jej nie niszczą wlosow. Ja uwazam ze Loreal profesjonalny ma dobre farby, a sklepowe rzeczywiscie zlote wychodza rude. blond bunny - juz nie moge doczekać sie tej analizy od Ciebie ![]() mysia - no ja wiem ze człowiek jak juz nosił blond i przemaluje na ciemny to bardzo czesto zaluje, szczególnie jeśli kobieta jest naturalną blondynką, wtedy śrenio jej te włosy pasuja. Ale zarowno ja jak i Ty mamy nauczke, ja poki co zostaje przy blondzie Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-08-31 o 09:05 |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau, z tym wiekiem to tak nie panikuj, jak dla mnei na pewno nie wyglądasz na 16 czy 18. Normalnie na 20z hakiem. Zresztą lepiej wyglądac młodziej. Ja mam w paźdzerniku 30 i tez nie wyglądam
całe szczescie.kurcze.. pierwszy raz nie domyłam oleju.. ale szjas.. wygladam jak zmokłą kuura.. a nie chce mi sie drugi raz robic mycia i odzywek. Szarosiwe nie zlazło. jak jest mokre, to wydaje sie zielonkawe Ale jakas zapłata musi byc z błedy. Za jakis czas zrobie sobie 8 albo 9 czysta i bedą fajniutkie bez szarosci, bo to domywanie jej jest denerwujące. Ale przynajmniej jest blond.
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, wiem, ze to sie domyje, pamietam ze poprzednio to chyba z tydzien jej zajmowało, a az takie szaruchy to nie były. chyba na razie zrezygnuje z popiołków.
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny koloryt skóry, taki zdrowy, brzoskwinkowy, cudo (ahhh chce na plaże:P) no i blond włoski super Ci pasują |
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, prosze o poradę.
Od kilku lat farbuję włosy na jasny blond, jednak wreszcie zdecydowałam wrócić do naturalnego koloru. Mam już kilku cm odrosty i teraz zastanawiam się co dalej. Jakiej farby użyć? I czy odrosty też malować? Dziś robię pierwszą próbę, mam farbę Wellaton 8/0 jasny blond. Na opakowaniu fajny kolor, nie jasny tylko taki ciemniejszy. Tylko nie wiem czy mi z tego mojego jasnego blondu wyjdzie taki ciemny odcień? W ogóle w drogerii trudno mi było znaleźć taką farbę, jaką bym chciała. Chodzi mi o kolor włosów zbliżony do tego co ma Gisele Bundchen. Czy może lepiej jakbym pofarbowała się na inny kolor, np jakiś jasny brąz i z niego zeszła do takiego blondu?
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem też na jakim poziomie masz ten swój jasny blond, ale chyba farba z poziomu 8 powinna je przyciemnić, nie wiem tylko czy nie będzie znaczącej różnicy między odrostami i resztą włosów. Co do farbowania na brąz i schodzenia do blondu - w Twojej sytuacji to byłby kompletny idiotyzm. |
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie muszę zaznaczyc ze mam bardzo jasną cerę z rumieńcami, zaróżowioną. mysia cieszę sie ze piszesz ze wygladam na swoje 20 z hakiem ![]() A zielona poświata sie zmyje, spokojnie, nieraz ją miałam
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau analiza dla ciebie
![]() Twarz prostokątna-kwadratowa- pomieszane cechy, fryzury asymetryczne,o falującej linii z pazurkami zachodzącymi na policzki lub okalające brodę, niezalecane fryzury to krótkie, równo obcięte do linii brody i grzywki. Najlepsza długość to półdługie lub długie zależnie od wzrostu. Najlepsza technika strzyżenia to cieniowanie. Typ kolorystyczny mieszany wiosna-lato Ogólne wrażenie jako typ ciepły, jednak włosy masz chyba popietaty średni blond naturalne? Tak mi się wydaje po odroście który jest malutki... Z wiosny- cera brzoskwiniowo-złocista z rumieńcami, brązowe oczy, brzoskwiniowa opalenizna Z lata- popielate blond włosy Zalecane kolory- popielate i platynowe blondy Niezalecane -rude i złote, czarne makijaż podkłady, pudry-beże, brzoskwinie, porcelana róże-morelowe, brzoskwiniowe,pastelowe róże cienie do powiek-różowe i srebrzyste beże, szarości,stłumiona zieleń i granat, brązy pomadki-czerwienie, pomarańcze, korale, morele Proszę bardzo
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moje kochane, macie niektóre w podpisach że zapuszczacie włosy i macie aktualna długość podana, jak ja mierzycie? Od czubka do końca najdłuższego włosa czy jak?
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
wasienka od czubka do końca- ja mam równe.
A jak ktoś ma cieniowane to albo do najdłuższego końca albo zaznacza inaczej że ma cieniowane. Generalnie to w takim wypadku powinno się podawać długość największej części włosów zależnie od ścięcia, a nie kilku długich piórek ale wiadomo każdy inaczej podaje ![]() To co laski zapuszczamy razem? Zróbmy akcję blonding+ zapuszczanie
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pomóżcie mam kolor włosów identyczny jak ten http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=544
i jaką farbą bym nie pomalowała ciągle wychodzi mi taki sam :/ naturalne to taki typowy mysi blond na to miałam pasemka rozjaśniaczem a potem całość, róznymi farbami, piaskowy blond, naturalny itd zalezy mi na takim kolorze http://ikf.styl.fm/fryzury-srednie/fryzura774123.htm czy osiągne go jedynie u fryzjera?
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Totylkoja te zdjęcia co wstawiłaś są praktycznie identyczne.
Mysi blond hmmm prawie każda pisze że ma mysi blond a potem się okazuje inaczej. Musisz nam szczegółowo napisać i wstawić foty naturalnych i farbowanych swoich, czym farbowane ile razy itp. inaczej nie pomogę.
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
tą 00A z paleta
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- niom ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz to sobie wydrukuje![]() Co do opalenizny to przez pierwsze kilka dni jestem czerwona, opalam sie na czerwono, potem brązowieje ale to dopiero po kilku, nawet kilkunastu dniach, dlatego wlasnie stawiam na LATO bardziej. A wlosy naturalne mam popielate, blond, ani jasny ani ciemny. |
|
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
hmm więc wstawiam zdjęcia po ostatnich dwóch farbowaniach- pierwsze ostatnie farbowanie [garnier color naturals 10] drugie garnier nutrisse 101 [superrozjasniająca] wczesniej malowałam garnier belle color 111 i garnier nutrisse 100 [to jest superrozjaśniająca][garnier bardzo ładnie robi mi odrost] no a jeszcze wczesnie pasemka rozjaśniaczem co widać bo są jaśniejsze
naturalnego odcienia nie mam ale to jest coś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=544
fight Edytowane przez ToTyLkoJa2 Czas edycji: 2010-08-31 o 13:33 |
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
morlle: masz może jakieś zdjęcia tak dla przykładu?
![]() mysia m: właśnie zastanawiam się nad hollywood albo jasny blond złocisto opalizujący A jakie odcienie z garniera byś polecała? Bo zamierzam się dzisiaj wybrać do jakiegoś kosmetycznego, z tym że niestety w portfelu nie za bogato a wiem, że garniera będę potrzebowała 2 opakowania natomiast loreala 1 wystarcza spokojnie (a jest w promocji w rossmanie za 18 zł) (mam dosyć krótkie włosy, zdjęcie jest kilka postów wyżej ale grube)
Edytowane przez kaps Czas edycji: 2010-08-31 o 11:16 |
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Kochaniutkie doradzcie mi co zrobic... Jak sie pozbyc tcy zbyt jasnych wlosow... chcialabym miec cos w tym stylu...
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
a dodam ze teraz mam cos kolo takiego koloru....jednym slowem zalamalam sie
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym postawiła na jasny bez.Będzie podobnie.
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
a mozecie polecic jakis kolorek z konkretnmej marki?
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
te tez mi sie podobaja :-(
|
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może jednak spróbuję farbą zmywalną, jak radzi mysia? Garnier 7 np? Na opakowaniu kolor wygląda na ciemniejszy od mojego naturalnego.
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
zonawymarzona możesz zrobić sobie np. garnierem beżowym blondem, ale musisz dokupić sobie wodę 6% i nałożyć z nią farbę na długości a z oryginalną wodą z farby na odrosty, wtedy wyrównasz kolor i go lekko przyciemnisz.
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
Blond Bunny ja nie mam juz odrostow- po rozjasnianiu kolor sie wyrownal- problem jest w tym ze cale sa jasne...za jasne
A ja chce chociaz taki jak ma Kozuchowska... |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
A swoja droga to piękny jest kolorek włosów Kożuchowskiej.Ale to jakiś chyba bardzo jasny bez.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

i kolor oczu dobrze widac. I przepraszam że mruże oczy ale poraziło mnie słońce. Odrost - zdjęcia robione wczoraj. Generalnie mam dziwną urodę