|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Witam wszystkie dziewczyny. Wstałam nawet w dobrym humorze. Tż zostawił mi samochód i w końcu moge jechać do miasta ze spokojem. Tzn zabieram małego, ale jakoś sobie poradze. Zrobiłam listę zakupów i wyszło mi jakieś 60 zł
Albo i więcej bo zapomniałam o kefirze i zmywaczu...muszę dopisać. Ale mam nadzieje, że nic więcej mi się nie przypomni. Biore odliczoną kasę i więcej nie wydam Wczoraj tż -towi zrobiłam zapiekankę z makaronu i zostało mu trochę na dziś. Nie będe nic nowego gotować najwyżej zje grzanki
|
|
|
|
#1112 |
|
Konto usunięte
|
Mnie o 6 rano obudził jakiś człowiek usiłujący odpalić auto na podwórku pod naszym oknem - z dobre 20 minut to robił
![]() Pogoda paskudna, ale uparłam się, że zrobię co zaplanowałam, czyli pójdę na zakupy. Może uda mi się jeszcze upolować bluzeczki w carry z krótkim rękawkiem za 8,99zł I kurteczkę muszę kupić.I tradycyjnie problem z obiadem. Na dziś kurczak. I mąż marudzi o te nuggetsy, bo potwornie Mu zasmakowały... Ale nie wiem jeszcze, co zrobię
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawka wypita już rano, niestety w biegu - jak co dzień Nawet delektować się nie mogę. Ale w pracy mamy taką, której nie lubię, dlatego wolę zawsze wypić przed wyjściem.Dziś wstałam z bólem gardła - choroba TŻa chyba przeszła na mnie ![]() Poza tym za chwilę nie będziemy mieli coś jeść, a do wypłaty taaak daaaleeeekooooo... Szukam w necie jakiejś pracy zdalnej, może udałoby się parę groszy dorobić. Czy któraś zdolna SPD mogłaby podać przepis na paszteciki (takie do barszczyku)? Uwielbiam je!
|
|
#1114 |
|
kobieta za ladą
|
podłanczam sie do pytania abby jak macie jakis dobry przepis na paszteciki wrzuccie co? bo ja nie wiem jak sie za to zabrać
![]() ledwo żyje tak sie nie wyspalam mialam okropny sen ze w domu mi straszylo,obudziłam sie jak gadałam "zdiń przepadnij maro nieczysta!"szokk jak sie wystraszyłam... u mnie dziś grochówka zaplanowana trzymam sie jadłospisu
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Jezooooo jak ziewam
Chyba druga kawa musi przybyć
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do portfela, to też pustki ![]() w ogóle to w przyszłym miesiącu nie dopuszczę do sytuacji "na styk", ale teraz żyliśmy z kasy tej co zawsze, a że nie mieliśmy nic to musieliśmy kupić garnki -75 zł , blachę do pieczenia mięsa-16 zł, patelnia-16 zł, czajnik- 40 zł , talerze- 12 zł, wszystkie środki czystości , wyjazd -150 zł , czylli było aż tyle nadprogramowych wydatków ![]() to się pożaliłam
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukam taniej 28cm srednicy bo mamy tylko taka mala jak do nalessnikow i miesa smaze na raty ;/ w biedro ma byc za tydzien, ale "cena urodzinowa" cokolwiek to znaczy... |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Tesco - produkt tesco- póki co się sprawdza. oczywiście wolałabym lepszą, ale miałam tyle wydatków, że wybrałam najtańszą
|
|
|
#1119 |
|
Konto usunięte
|
Lily ja jestem też ciekawa gdzie kupowałaś to kuchenne wyposażenie? i co to za talerze za 12 zł?
przede mną też takie zakupy, podobają mi się rzeczy z IKEI ale ceny są różne, natomiast kiedyś widziałam tanie i ładne talerze, sztućce itd w Auchan, chyba się tam po nie wybiorę ![]() mnie niestety jakieś choróbsko przez tą pogodę bierzę od wczoraj popołudniu męczy mnie kaszel i boli w piersiach nie wiem czy kupić syrop i spróbować się wyleczyć na własną rękę czy iść po pracy do lekarza musze sprawdzić jak wróce do domu czy mam temperaturę deszczu, plucho i niska temp. i hate you!
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam na ta biedronkową juz szykuje liste zakupow do ikei, bo niedlugo sie wybieramy, a mamy daleko, ok 200 km, wiec musze dobrze przemyslec bo sie juz nie cofne po nic :d jade do sklepu po fasole, chodzi za nami po bretońsku- jutro bede robic ![]() PS macie jakis przepis na danie z kuskusem? EDIT : sory za chaotyczość
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2010-08-31 o 10:47 |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli 3,40 zł za jeden talerz wklejam fotkę. sorki, że Wam robię smak na tort
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
przepisu wprawdzie nie mam, ale uwielbiam kuskus z sosem grzybowym i konserwowym ogórkiem.
chaotyczność to chyba przez pogodę, ostatnio ja też tak mam
|
|
#1123 |
|
Konto usunięte
|
no tak myślałam, że 12zł to nie za sztukę hehe
bardzo fajne te talerze! tym bardziej sie wybiorę do Auchan a może niedługo będą mieć akcje "porcelana na wagę" bo co jakiś czas robią i wtedy kupuje się talerze na kg za grosze
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn grzebiących w copywritingu: jakiego rzędu kaskę da się z tego wyciągnąć?
Chcę się poważnie rozejrzeć za czymś "po godzinach" - ale zdalnym. A nóż udałoby się w tej dziedzinie...
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że pod czytnikiem stara cena wyskakuje
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, wstałam o 10.30 zamiast o 7
![]() Tż robi śniadanko a ja się biorę za pisanie. |
|
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I torcik śliczny. To na wierzchu wygląda jak starta krówka ![]() Cytat:
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby przeczytaj priva
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robię raz jeszcze listę wydatków i chyba zmieniam menu jednak w ogóle wczoraj pyszną kiszoną kapustę kupiłam
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
No i już wróciłam z miasta i jestem z siebie dumna bo wydałam tylko 6 zł więcej niz zamierzałam. A i tak kupiłam kilka nadprogramowych rzeczy tj: podpaski, rękawiczki gumowe, 2 chleby, 3 kiełbasy i boczek ( na szaszłyki). Dzięki wam naprawde uczę się oszczędzać. Super jesteście dziewczyny i ciesze się, że jest takie forum gdzie można się czegoś nauczyć i poradzić
Mam nadzieje, że dzięki mojemu oszczędzaniu w przyszłym miesiącu przed wypłatą będe na plusie, a nie na minusie A na minusię będzie moja waga :p
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile mniej więcej wynosi Cię jedzenie+jedzonko małego? ja niby wyliczam, że powinno mi 700 na jedzenie+200 dla małej starczyć, a i tak schodzi mi 1200 w rezultacie jak nie kawa się skończy, to znowu mleko, to cukier i tak w kółko może to 700 na jedzenie co sobie założyłam to tak naprawdę jest średnio realne, bo już nie wiem ![]() teraz zrobiłam listę- do 10-ego zakupy. z chemii tylko pieluchy za 38 i proszek za jakieś 15 zł. cała reszta to jedzenie i picie i wyszło mi, że do 10-ego wydam 380 zł. w to wliczam 50 zł na mleko dla małej. dziewczyny czy ja wydaję dużo ![]() wychodzi, że na jedzenie+wodę/ew.soki pójdzie mi 380-38-15-50= 277 zł 277 na jedzenie+napoje suma na 10 dni
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-31 o 11:44 |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() u mnie dzisiaj w końcu bez deszczu, przynajmniej na razie ![]() dzisiaj Tż pojechał do mamy więc obiadu nie robię i zjem sobie jajka sadzone ![]() później skoczę na zakupy ale mam tylko ser i chleb do kupienia ![]() dzisiaj ostatni dzień miesiąca więc pod wieczór podliczę wszystkie swoje wydatki...już się boję przynajmnie j będę wiedziała co zredukowaćć obawiam się że będzie to straszna suma bo jak wspominałam już wcześniej w tym miesiącu mnóstwo wydałam
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie moje podliczenie wydatków dobija jak tyle będę wydawała, to nigdy w życiu nic nie odłożę, tylko na zero będę Wiecie co jeden wydatek mi odchodzi. nie miałam butów sportowych , ale już mam tylko czekam aż dostanę
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-31 o 11:53 |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, no mam problem z tym zmniejszeniem wydatków, ciężka nauka przede mną, ale wierzę, że będzie z miesiąca na miesiąc lepiej ![]() w ogóle w ramach diety zamierzam jeść na śniadanie musli z mlekiem, ale to teoria tylko, zobaczymy jak praktyka, bo pomysły to mam, gorzej z realizacją
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-31 o 12:05 |
|
|
|
|
#1136 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tygodniowo na jedzenie wydaje tak max 150 zl (tzn zawsze na poczatku miesiaca jedziemy do auchana i tam kupuje zapas ryzu, makaronow, ketchupow, olej ,majonez, mleko, serki, sery itd tak ze lodowke mam cala zapchana no i na to wydajemy zawsze 200 zl +/- pare zlotych, wiec dzielac na 4 tyg w miesiacy wychodzi ok 50 zl plus kupuje najczesciej w biedronce mielone i piersi z kurczaka- bo wsumie z mies tylko to jemy, porcjuje i zamrazam na to idzie ok 60 zl) no i na codzien dokupuje a to jakies warzywa a to jakas inna *******e i wychodzi lacznie wlasnie mysle max 150 zl Cytat:
Cytat:
) i zawsze na poczatku miesiaca kupuje zapas, porcuje sobie, zamrazam i zazwyczaj starcza mi to do konca miesiaca, choc czasem musze dokupowacw tym miesiacu niestety bede musiala zrobic wyjatek bo jak zaczelam czytac ten topic to sie mocno wkrecilam w zamrazanie no i nagotowalam bigosu, leczo i fasolki po bretonsku i tym sposobem prawie cala zamrazare mam zawalona, a chcialam jeszcze kupic pierogi w auchanie na wage- bo tanie i zjadliwe, i paluszki rybne
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-08-31 o 12:29 |
|||
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Witam SPD serdecznie
Pomimo deszczowej pogody postanowiłam ruszyć tyłek i ogarnąć dom i siebie.Składam tu teraz uroczystą przysięgę,że przestaje marudzić i biorę się do pracy oczywiście będę podczytywać w międzyczasie ![]() Podzieliłam się tym z Wami gdyż znając moje lenistwo i chęć nicnierobienia mogłabym przeczekać aż mi zapał minie, a tak mam świadków ![]() ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesco mam z 15 minut na nogach i chyba pójdę- pierwszy raz na wyprawę do Tesco nie wiem czy to nie za daleko z małą iść w taką pogodę ale może tam mięso dostanę taniej kurcze, no ciągle się czegoś od Was uczę, jest lepiej, ale i tak jestem kiepska jeśli chodzi o trzymanie i wydawanie kasy
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, teraz nie wydaję, bo zwyczajnie nie mam... Grrr, a powinnam mieć jeszcze coś nawet, jak już nowa wypłata wpłynie na konto - takie jest moje marzenie. Żeby nie żyć ledwo ledwo od wypłaty do wypłaty. Albo dopuszczać do takiej sytuacji, jak teraz, że jest 1,5 tygodnia do wypłaty, a my mamy kilkadziesiąt zł
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko więcej![]() ja się naprawdę staram, wiele rad wprowadzam w życie, baaardzo mi pomagają i za to dziękuję , ale wciąż źle gospodarujękasa wpłynęła, więc idę do Tesco kochane i zamierzam kupić: -wątróbkę- 1 kg mintaj- 1 kg filety z kuraka- 2 kg szynkę -0,5 kg porcję rosołową- 2 sztuki mielone wieprzowo- wołowe- paczkę ( ciężko dostać wieprz-woł) do tego chlebek, masło, mleko,b.tartą muszę zobaczyć jak się tą spacerówą zabiorę, bo na dole spacerówki jest koszyk, ale nie mogę zbyt dużo wziąć (tym lepiej chyba
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

Albo i więcej bo zapomniałam o kefirze i zmywaczu...muszę dopisać. Ale mam nadzieje, że nic więcej mi się nie przypomni. Biore odliczoną kasę i więcej nie wydam
Wczoraj tż -towi zrobiłam zapiekankę z makaronu i zostało mu trochę na dziś. Nie będe nic nowego gotować najwyżej zje grzanki

I kurteczkę muszę kupić.

Chyba druga kawa musi przybyć

, talerze- 12 zł, wszystkie środki czystości 

nie wiem czy kupić syrop i spróbować się wyleczyć na własną rękę czy iść po pracy do lekarza
musze sprawdzić jak wróce do domu czy mam temperaturę

, ale wciąż źle gospodaruję