Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 11:45   #331
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Czy w diecie dukana nie ma w ogóle ale to w ogóle owoców? W żadnej fazie? To chyba będzie dla mnie najgorsze do przezwyciężenia, ja kocham owoce wszystkie i pod każdą postacią, mogła bym tylko na nich żyć, czemu nie ma skutecznej diety owocowejL
Są owocki ,od III-ej fazy (w ograniczonej ilości oczywiście),o tym w lekturce Dukana jest (ale pisze wtedy o nich,kiedy czas na ich wprowadzanie,czyli w 3-ej fazie).
Nie ma skutecznej diety owocowej,bo to cukry proste,które są szybko przyswajalne,i dają szybkie uczucie głodu.Powodują wydzielanie insuliny,która sprzyja odkładaniu tłuszczów...a co to dalej znaczy to już każdy grubasek wie po sobie.....
Stary 2010-08-31, 12:06   #332
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
Napisane przez hawrodytka
Podpinam sie pod pytanie dot cukini! Tez mam jedną, chcialabym ja wykorzystac. Planuje zrobic z niej leczo, ale wolalabym coś bardziej twórczego

Ja kochana proponuje tohttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667&page=3 tylko zamiast bakłażanów daj cukinię, najpierwa oczywiscie znajdz przepis po tytułem lasagne ja ostatnio to robilam pyyyycha
O ja pierdziulę! Nie wiem jak uchował się przede mną ten wątek! Mniam! Dziekuję

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Helou, duk duk szczypiorki!

Co za makabryczna pogoda brrrr!

U mnie waga stoi w miejscu, podła no!!! Ani drgnie w dół.

Walczę z @i zagryzam ja własnie serniczkiem na śniadanie, mniam!
Uch! Ta pogoda mnie tez dobija, chciałam dziś isc na dluzszy spacerek, ale leje i chyba sobie odpuszczę
Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Są owocki ,od III-ej fazy (w ograniczonej ilości oczywiście),o tym w lekturce Dukana jest (ale pisze wtedy o nich,kiedy czas na ich wprowadzanie,czyli w 3-ej fazie).
Nie ma skutecznej diety owocowej,bo to cukry proste,które są szybko przyswajalne,i dają szybkie uczucie głodu.Powodują wydzielanie insuliny,która sprzyja odkładaniu tłuszczów...a co to dalej znaczy to już każdy grubasek wie po sobie.....
Ja nigdy za owocami nie przepadalam, ale jak tato przyniósł do domu śliwki, kiedy byłam na I fazie, to az mnie skrecalo .

Apropos owocowych smaków, dzis funduję sobie galaretkę z herbatki truskawkowo- rabarbarowej (dostępna w Lidlu), dodam trochę homo i mniami!
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:09   #333
Sparta
Wtajemniczenie

Właśnie mierzę moje stare ciuchy, tzn tzw spodnie prawdy...wszystkie się łatwo zapinają i są luźne w udach!!! Chcę więcej!!!

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:22   #334
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Dziękuję, no właśnie ja nie doczytałam tam jeszcze bo dopiero zaczęłam przygodę z Dukanem (dziś drugi dzień) więc się nie zagłębiałam w to, co czeka mnie w dalekiej przyszłości. Nie wiem jak wytrzymam do 3fazy bez owoców
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:28   #335
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, no właśnie ja nie doczytałam tam jeszcze bo dopiero zaczęłam przygodę z Dukanem (dziś drugi dzień) więc się nie zagłębiałam w to, co czeka mnie w dalekiej przyszłości. Nie wiem jak wytrzymam do 3fazy bez owoców
Dasz radę, ja sobie nie wybrażałam życia tyle czasu bez chleba np, a owoce nie są czymś za czym wariuję...wolę opitolić szokoladę

Stary 2010-08-31, 12:33   #336
kasikr
Raczkowanie

Gdzie i za ile kupujecie tuńczyka w sosie własnym? Bo ja dziś zapłaciłam w Lewiatanie za puszke 5,60zł (firma Lisner bo innego nie znalazłam), wydaje mi się drogo, jest gdzieś taniej?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:35   #337
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie i za ile kupujecie tuńczyka w sosie własnym? Bo ja dziś zapłaciłam w Lewiatanie za puszke 5,60zł (firma Lisner bo innego nie znalazłam), wydaje mi się drogo, jest gdzieś taniej?
Lisner jest drogą firmą, ja kupuję tuńczyka w Lidlu za ok 3zł, lub szukam w sklepie tańszego (marki nigdy nie pamiętam) a jak nie ma taniego to po prostu nie kupuję i jem coś innego

Stary 2010-08-31, 12:50   #338
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Właśnie mierzę moje stare ciuchy, tzn tzw spodnie prawdy...wszystkie się łatwo zapinają i są luźne w udach!!! Chcę więcej!!!
to jest cudownie mobilizujące uczucie! Gratuluję i trzymam kciuki!
Stary 2010-08-31, 12:50   #339
pyzulina
Przyczajenie

Witajcie
od wczoraj jestem na pierwszej fazie, i chciałam do Was dołączyć
trochę już o diecie czytałam, ale zawsze to fajnie móc skorzystać z czyjegoś doświadczenia
Chciałam zapytać o sok z lidla (ten który dodajecie do serników) jak się nazywa oraz skąd wziąść olej parafinowy (lub czym go zastąpić)?
...no i jak radziić sobie z zaparciami???? na razie nie mam otrębów jeszcze, a już w drugim dniu czuję brzuch jak balon
wiem ze na te moje pytania to odpowiedzi gdzieś są, ale wątków o dukanie jest tak strasznie dużo, że nie daje rady tego ogarnąć, powoli je czytam
z góry dzięki za odpowiedzi

a, i jeszcze gdzie mogę kupić serek homo zdtłuszczony???? nie widziałam takiego nigdzie

Edytowane przez pyzulina
Czas edycji: 2010-08-31 o 12:54
pyzulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:54   #340
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
to jest cudownie mobilizujące uczucie! Gratuluję i trzymam kciuki!
Dziękuję Ci bardzo
Cytat:
Napisane przez pyzulina Pokaż wiadomość
Witajcie
od wczoraj jestem na pierwszej fazie, i chciałam do Was dołączyć
trochę już o diecie czytałam, ale zawsze to fajnie móc skorzystać z czyjegoś doświadczenia
Chciałam zapytać o sok z lidla (ten który dodajecie do serników) jak się nazywa oraz skąd wziąść olej parafinowy (lub czym go zastąpić)?
...no i jak radziić sobie z zaparciami???? na razie nie mam otrębów jeszcze, a już w drugim dniu czuję brzuch jak balon
wiem ze na te moje pytania to odpowiedzi gdzieś są, ale wątków o dukanie jest tak strasznie dużo, że nie daje rady tego ogarnąć, powoli je czytam
z góry dzięki za odpowiedzi
Witaj wśród nas.
Olej parafinowy znajdziesz w aptece, pamiętaj nie wolno na nim smażyć, możesz go za to dodać do sałatki zamiast oliwy z oliwek lub na noc na zaparcia wypić łyżkę stołową, na zaparcia b dobra jest też herbata z kopru i pokrzywy, otręby kup koniecznie. codziennie jemy 2 łyżki owsianych i 1 pszennych
Sok z Lidla ma na etykietce biało-czerwonej znak % i biała zakrętkę. Plastikowa butelka. Są 2 smaki. Wiśniowy i malinowy

Stary 2010-08-31, 13:17   #341
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
już jest uśmiech, dam radę jeszcze aspirynka mogła się jakoś przyczynić bo kataru dostałam ale dziś już lepiej, dam radę dzięki

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

i to nie jednego a w wersji kuleczek rumowych... ufff już mi ślinka cieknie
no to super

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
DUK DUK
naskrobane tyle ze dopiero nadrobilam
lubie Was czytac, biore sie za odpisywanie

tez fajne poogladam w domciu na spokojnie

czuje sie rewelacyjnie na tej oszukanej III i poki co waga stoi
a od wczoraj bede cwiczyc

na moje biedne cycki sie przyda mialam Was pytac o cos takiego dziekuje

no wlasnie bede sie starac robic codziennie, ale np w srode po pracy gotuje obiad dwudaniowy na kolejne dni dla corci i TŻ wiec moze byc kiepsko z czasem, a 11wrzesnia jedziemy caly dzien na roczek corki szwagierki.... i tak czasami mi odpadnie... ale tylko czasami
gratulacje ze sie oparlas!!

no juz postanowione dzis 8 min abs i buns a jutro legs i arms (no to kiedy wepchac te cycki :P )
ja wczoraj nie moglam ustac pod prysznicem tak mi sie uda trzesly

przyjmiemy nie lubimy tylko jak ktos sie pyta, dostanie madra rade, ktorej nie poslucha a pozniej przychodzi i placze ze nie chudnie
(pamietacie historie z 10dniowa uderzeniowka??)

a no wlasnie wlaszcza jak siedze na forum to jest nerwowe klikanie myszy
czuje sie duzo lepiej porcelanka po kukurydzy jak ta lala a 8min super poprawia humor.. za kazdym razem jak siadam i bola mnie uda to az sie usmiecham
zapraszam

MAMUŚKA wróciła!!!!!!!!!!!!!
cycki to najlepiej na siedzaco

Cytat:
Napisane przez kiciamała Pokaż wiadomość
Dopadlo mnie ..... i zrobilam sernik pierwszy w zyciu wlasnie siedzi w piekarniku. TEn slodzik jakos srednio mi podchodzi. Ale pachnie bosko bo kupilam aromat maslano waniliowy pewnie w smaku bedzie paskudny.

I zaliczylam spadeczek o trrrram 100 g

twinsplus1 podziwiam ze masz chec na cwiczenia jeszcze... Ja mam tak dosyc przy maluchach ze tylko moge popatrzec jak ktos sie meczy, a ty tu bliznaki i jeszcze nogami kankany wywijasz

Kasiulek1029 u mnie tez piec dni... i ani widu ani slychu, zapomniala o mnie czy co?

Zcukini to robie bigosik, leczo , zapiekana z mieskiem mielonym i placki ala ziemniaczane.
he he, moja brzdace sa super, cwicza razem ze mna , ale od wrzesnia na 3 godziny do przedszkola wiec to juz w ogole bede miala luzy (blizniaki juz maja 3,5 roku wiec jest git najwieksze meczarnie juz za mna )

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:18   #342
Karla_17
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanko. Ostatnio zrobiłam sobie sernik dukanowski. Dosypałam jedna łyżeczkę zwykłego cukru i łyżkę słodziku. Sernika zjadłam wczoraj dwa kawałki, a dzisiaj jeden. Czy jest jakieś ograniczenie do spożywania takiego serniczka czy można nawet pół pochłonąć? Jestem zła, że dodałam tę łyżeczkę cukru;/ ale obliczając to w jednym kawałku jest 1/8 tej łyżeczki cukru. nie wiem. a może za bardzo się rozdrabniam?

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:24   #343
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanko. Ostatnio zrobiłam sobie sernik dukanowski. Dosypałam jedna łyżeczkę zwykłego cukru i łyżkę słodziku. Sernika zjadłam wczoraj dwa kawałki, a dzisiaj jeden. Czy jest jakieś ograniczenie do spożywania takiego serniczka czy można nawet pół pochłonąć? Jestem zła, że dodałam tę łyżeczkę cukru;/ ale obliczając to w jednym kawałku jest 1/8 tej łyżeczki cukru. nie wiem. a może za bardzo się rozdrabniam?
NIE MOŻNA JEŚĆ CUKRU. Ani grama, ani kryształka. NIE, NIE, NIE.

"Wszystko albo nic" - dr. Pierre Dukan
jasmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:24   #344
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Cukru w ogóle nie powinno być kochana, nie jest to nasz serniczek

Stary 2010-08-31, 13:30   #345
Karla_17
Raczkowanie

aha, ale chyba nie przytyje od 3/8 lyzeczki cukru? czy tak?;/ już nie rusze serniczka, wyladuje w smietniku.

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:32   #346
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
aha, ale chyba nie przytyje od 3/8 lyzeczki cukru? czy tak?;/ już nie rusze serniczka, wyladuje w smietniku.
ale po co w ogóle dodawalaś cukier, nawet łyżeczkę, skoro masz słodzik ??

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:34   #347
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Przeczytałaś książkę? Nie przytyjesz, ale też nie będziesz chudła, bo do tego potrzebna jest ketoza - nie będę tłumaczyć co to jest, bo wszystko jest super opisane w książce. Jeśli nie chce Ci się przeczytać 100 stron to nie będzie Ci się chciało dietować.

jasmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:47   #348
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
no dobra, sluchajcie z mama dostalysmy cukinie olbrzymy
wygladaja jak bomby
juz mysle co by tu z nich zrobic.
a ja wczoraj ugotowalam cukinie pokrojona w kostke w malej ilosci wody z kostka do smaku, czesciowo zblendowalam i polalam tym gotowane pulpeciki drobiowe!!!!

z dzialki naszej TŻ przyniosl 5cukinii, kazda wielkosci prawie mojego uda

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciamała Pokaż wiadomość
Z cukini to robie bigosik, leczo , zapiekana z mieskiem mielonym i placki ala ziemniaczane.
placki ziemniaczane...to chyba bedzie pierwsza moja uczta!!!
mysle o zakupie tego tluszczu bez kalori do smazenia, co na linku ktoras z Was pokazala.... TŻ mnie wysmial, ale wlasnie o ile mniej kalorii mialyby takie placuszki!!!
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:52   #349
sudenly
Zakorzenienie

hej, hej laseczki Sparta gratuluje to musi byc mile uczucie jak sie czlowiek dopina w spodnie prawdy i na dodatek czuje sie luz w udach u mnie jescze dluga droga ale sie nie poddaje... gratuluje wszystkim spadeczkow

If You're Going Through Hell, Keep Going

sudenly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:53   #350
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
takiego spadku

Pytanie dziewczyny, od kilku dni strasznie mnie wieczorami mdli, brzuch jak balon i ciągle mam odruch wymiotny. Przez nie jem kolacji, bo nie moge niczego przełknąc, bo na sama mysl o jedzeniu to Pije miete i rumianek, ale bez wiekszej skuteczności . Ciągle cos klata mi po żałądkuZnacie jakis sposob?? Dodam, że najgorzej jest, gdy cwicze A6W.
ja mialam cos takiego. i to w zeszlym tygodniu.
w sobote prawie mdlalam, nic nie moglam jesc.... wiec od niedzieli oprocz bialek jak na P, jem 1 kromke pelnoziarnistego chleba, 1 owoc i warzywa codziennie. dzis wtorek a ja sie czuje super juz. polece tak 2 tygodnie i zobaczymy... na razie waga stoi. jak bedzie ok to wroce na prawdziwa II
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:53   #351
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Karla_17 trudno stalo sie, serniczkowi juz podziekuj oddaj komus, albo siup do smietnika i pamietaj zero cukru od tego masz slodzik, za kazdym razem kiedy masz watpliwosci przeczytaj 1 post i znajdz info w ksiazce, to najlepszy sposob aby nie robic bledow

Stary 2010-08-31, 13:56   #352
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

eeh, pogoda paskudna i mój humor też. Dobrze, że na wagę nie weszłam bo jeszcze bym se strzeliła w łeb

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:56   #353
pyzulina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo

Witaj wśród nas.
Olej parafinowy znajdziesz w aptece, pamiętaj nie wolno na nim smażyć, możesz go za to dodać do sałatki zamiast oliwy z oliwek lub na noc na zaparcia wypić łyżkę stołową, na zaparcia b dobra jest też herbata z kopru i pokrzywy, otręby kup koniecznie. codziennie jemy 2 łyżki owsianych i 1 pszennych
Sok z Lidla ma na etykietce biało-czerwonej znak % i biała zakrętkę. Plastikowa butelka. Są 2 smaki. Wiśniowy i malinowy
Dzięki za odpowiedź miałam co prawda nadzieję ze na tym oleju można piec, no ale trudno...
chciałam zapytać jeszcze czy to "naprawde prawda" że po trzecim dniu diety znika ochota na słodycze??? a jeśli nie to może jest jakiś sposób (chrom czy coś takiego) co można brać zeby nie wariować na widok czekolady... bo mam z tym problem spory;(
i czy można używać chociaż troszkę takiej przyprawy w płynie winiary do zup i sosów (w takiej podobnej butelce jak kiedyś mmagi było), ma w skaładzie niby cukier.. ale chyba tylko troche bo ta przyprawa nie jest słodka (a ją uwielbiam, poprawia smak wszystkiego
dzięki dziewczyny za rady
miło Was czytać i widzieć ze jednak naprawdę można schudnąć
powodzenia i Wam i sobie

a i znowu zapomniałam, skąd ten serek homo light wziąść???????
Stary 2010-08-31, 13:57   #354
sudenly
Zakorzenienie

Aleksandra_M moją pierwszą uczta tez bedą placuszki ziemniaczane oj smaku mi narobiłaś

If You're Going Through Hell, Keep Going

sudenly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:59   #355
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jasmine Pokaż wiadomość
Przeczytałaś książkę? Nie przytyjesz, ale też nie będziesz chudła, bo do tego potrzebna jest ketoza - nie będę tłumaczyć co to jest, bo wszystko jest super opisane w książce. Jeśli nie chce Ci się przeczytać 100 stron to nie będzie Ci się chciało dietować.
Dokładnie

Stary 2010-08-31, 14:01   #356
pyzulina
Przyczajenie

placki ziemniaczane...to chyba bedzie pierwsza moja uczta!!!
mysle o zakupie tego tluszczu bez kalori do smazenia, co na linku ktoras z Was pokazala.... TŻ mnie wysmial, ale wlasnie o ile mniej kalorii mialyby takie placuszki!!![/QUOTE]

podajcie proszę jeszcze raz ten link do tłuszczu do smażenia!
Stary 2010-08-31, 14:02   #357
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pyzulina Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź miałam co prawda nadzieję ze na tym oleju można piec, no ale trudno...
chciałam zapytać jeszcze czy to "naprawde prawda" że po trzecim dniu diety znika ochota na słodycze??? a jeśli nie to może jest jakiś sposób (chrom czy coś takiego) co można brać zeby nie wariować na widok czekolady... bo mam z tym problem spory;(
i czy można używać chociaż troszkę takiej przyprawy w płynie winiary do zup i sosów (w takiej podobnej butelce jak kiedyś mmagi było), ma w skaładzie niby cukier.. ale chyba tylko troche bo ta przyprawa nie jest słodka (a ją uwielbiam, poprawia smak wszystkiego
dzięki dziewczyny za rady
miło Was czytać i widzieć ze jednak naprawdę można schudnąć
powodzenia i Wam i sobie

a i znowu zapomniałam, skąd ten serek homo light wziąść???????
Serka homo nie wiem, ale możesz jeśc np taki serek z Lidla 3%, (Pilos się zwie)jest on w wiadereczku.
Co do takich przypraw, ja ich nie używam bo nie lubię a pozatym boję się tych cukrów i innych cudów.
Jak Ci chrom pomaga to łykaj, a co "chcicy" na słodkie to mi na II fazie nawet minęła, ale to indywidualna chyba sprawa

Stary 2010-08-31, 14:03   #358
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

SPARTA TO ZA SPODNIE PRAWDY

Stary 2010-08-31, 14:06   #359
xal
Zakorzenienie

Nareszcie mogę sobie spokojnie budyń pichcić kupiłam garnek którego nie trzeba szorować
Właśnie wszamałam.

Walczę z sobą, żeby się ruszyć na siłownię, ale pogoda jakoś temu nie sprzyja ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:07   #360
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sudenly Pokaż wiadomość
hej, hej laseczki Sparta gratuluje to musi byc mile uczucie jak sie czlowiek dopina w spodnie prawdy i na dodatek czuje sie luz w udach u mnie jescze dluga droga ale sie nie poddaje... gratuluje wszystkim spadeczkow
Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
a ja wczoraj ugotowalam cukinie pokrojona w kostke w malej ilosci wody z kostka do smaku, czesciowo zblendowalam i polalam tym gotowane pulpeciki drobiowe!!!!

z dzialki naszej TŻ przyniosl 5cukinii, kazda wielkosci prawie mojego uda !!!
Padłam buhahahahah gdzie to hodujecie hahaha
Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
SPARTA TO ZA SPODNIE PRAWDY
Dziękuję Ci kochanaaaaaa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości