Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 11:15   #2821
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Weronisia, troche lepiej - dzieki

w nocy kłuło mnie coś w macicy
8 miesiac mamy wiec teraz juz coraz gorzej chyba bedzie - ja przynajmniej pewnie bede tylko narzekac i narzekac

z TZ troche lepiej, ostatnia szansa - jesli nie bedziemy potrafili sie dogadac to po narodzinach sie rozstaniemy i zostaniemy parntnerami ale tylko w kwestii wychowywania malej.
Jest jedna rzecz o ktora ja mialam do niego wielki zal przez pare miesiecy,ale dusilam to w sobie - wczoraj mu powiedzialam i mam nadzieje,ze to oczysci atmosfere.

U Was tez od rana leje i zimno?
to bedziemy narzekac razem już sobie dzis ponarzekałam. A zimno u mnie jak najbardziej, po upałach od razu 13 stopni nastąpiło, pada i wieje więc nadal prawie nie wychodze z domu
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:17   #2822
M25
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
co do pierwszenstwa-w tych kasach nigdy mnie nikt nie puscil przodem, fakt jest taki, ze obowiazkiem kasjerki jest zerkanie czy nie ma ludzi upowaznionych do "tej ulgi" i to ona powinna zawolac taka osobe . za to w autobusach czy tramwajach siedze zawsze ,tylko raz zdarzylo mi sie ,ze wszyscy sie gapili a nikt nie wstal.Jak wysiadalam odwrocilam sie w strone siedzacych ludzi i powiedzialam "zeby wam hemoroidy od tego siedzenia wylazly"
Ja robię zakupy w Auchan, bo tylko tam jak podchodzę do kasy pierwszeństwa to Pani kasjerka od razu reaguje ale ostatnio jak byliśmy w innym markecie i nikt nie zareagował to po prostu przeszliśmy na początek kolejki i zaczeliśmy się wypakowywać. Nikt sie na szczęście nie odezwał ani słowem ;-)
Stary 2010-08-31, 11:38   #2823
Vcelka
Wtajemniczenie

cześć,

Ja jestem trochę załamana, bo wróciłam od lekarza z wynikami badań i mam bardzo wysoką glukozę, norma do 110, a ja mam 188 Szybko mam zrobić obciążenie 75 g - boże żeby tylko wyszło dobrze. Bo wszystko mi się przyplątuje w tej ciąży. Już nie jem słodyczy ani owoców - w czwartek powtórka badania.

Kootek fajnie, że wody przestały lecieć - czuję, że jeszcze się nie rozpakujesz.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:45   #2824
Agatkia
Zadomowienie

Cześć, dziewczynki

Piszę, żebyście tak zupełnie o mnie nie zapomniały
PO powrocie ze spacerku wkleję link do filmiku z szaleństwami Wojtka- to tylko niewielki ułamek z jego dzisiejszych wygibasów

Wylicytowałam na allegro kombinezonik- nie wyszło najtaniej, ale mnie poniosło.... Co prawda w nieśmiertelnym niebieskim, ale mnie się tam podoba:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1202251424

Bardzo mocno trzymam kciuki za kootek i ishkę!!!!!!!!!!
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:48   #2825
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cześć dziewczynki U mnie noc mineła bardzo przyjemnie, tylko za wczesnie sie obudzilam i juz usnac nie mogłam ale wyspałam sie Jakieś mam ostatnimi dniami dziwne nastroje, płakac mi sie chce z byle powodu... Jedynie zakupy dla SYNUSIA poprawiają mi humor Zaraz z tż mamy jechac do tesciowej na obiad i od razu mam na starcie zepsuty humor bo wcale nie mam ochoty tam jechac i widziec sie z nikim. Najlepiej jest mi w domku gdzie nikt mnie nie wkur... i spokoj w koło mam.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:51   #2826
melabn
Wtajemniczenie

vcelka ta glukoza to po obciazeniu 50 czy na czczo bardzo duza,moze jakis blad w laboratorium
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:53   #2827
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
A to kombinezonik, karuzelka i my z Jaśkiem w 30t5d.

Superrrrr teraz to mi sie spać zachciało ;/ ide pogarowac jeszcze godzinkę.
śliczne a brzuszek jaki zgrabniutki malutki

Cytat:
co do pierwszenstwa-w tych kasach nigdy mnie nikt nie puscil przodem, fakt jest taki, ze obowiazkiem kasjerki jest zerkanie czy nie ma ludzi upowaznionych do "tej ulgi" i to ona powinna zawolac taka osobe . za to w autobusach czy tramwajach siedze zawsze ,tylko raz zdarzylo mi sie ,ze wszyscy sie gapili a nikt nie wstal.Jak wysiadalam odwrocilam sie w strone siedzacych ludzi i powiedzialam "zeby wam hemoroidy od tego siedzenia wylazly"

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
najsmutniejsze, że często to kobiety udają, że nie widzą ciężarnej, a przecież powinny wiedzieć, jak to jest.
dokładnie, ja ostatnio byłam w biedronce i kupowałam tylko strucle, przede mną w kolejce stała Pani, młoda ok 25 lat z całym koszykiem zakupów, nawet się nie zapytała tylko spojrzała na brzuch i się odwróciła.... A ja po całym dniu łażenia myslałam że padne.. I to takie przykre, bo ludzie udają że nie widzę. Ale po tej sytuacji stwierdziłam że jednak trzeba walczyć o swoje. No kurde miałam tylko jedną rzecz w ręku na dodatek... Ehh..

Idę was nadrabiać dalej

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:03   #2828
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
cześć,

Ja jestem trochę załamana, bo wróciłam od lekarza z wynikami badań i mam bardzo wysoką glukozę, norma do 110, a ja mam 188 Szybko mam zrobić obciążenie 75 g - boże żeby tylko wyszło dobrze. Bo wszystko mi się przyplątuje w tej ciąży. Już nie jem słodyczy ani owoców - w czwartek powtórka badania.
Norma (po obciążeniu) to 140, no ale to nie zmienia faktu, ze rzeczywiście bardzo wysoki ten wynik - teraz ścisła dietka lekkostrawna i na pewno czwartkowe badanie wyjdzie już o wiele lepiej

Widzę, ze nie tylko u mnie zimno i leje - brrrrr - cholerka jeszcze jest kalendarzowe lato - ja chcę jeszcze troszkę słonka
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:03   #2829
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
cześć,

Kootek fajnie, że wody przestały lecieć - czuję, że jeszcze się nie rozpakujesz.

Vcelka
, a może dzień wcześniej jadłaś jakies owoce czy słodkie? to też może mieć wpływ na wynik. Trzymam kciuki, by było wszystko ok

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:06   #2830
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
vcelka ta glukoza to po obciazeniu 50 czy na czczo bardzo duza,moze jakis blad w laboratorium
po obciążeniu 50 g
Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Norma (po obciążeniu) to 140, no ale to nie zmienia faktu, ze rzeczywiście bardzo wysoki ten wynik - teraz ścisła dietka lekkostrawna i na pewno czwartkowe badanie wyjdzie już o wiele lepiej

Widzę, ze nie tylko u mnie zimno i leje - brrrrr - cholerka jeszcze jest kalendarzowe lato - ja chcę jeszcze troszkę słonka
To pewnie zależy od laboratorium, u mnie jest norma do 110.
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

Vcelka
, a może dzień wcześniej jadłaś jakies owoce czy słodkie? to też może mieć wpływ na wynik. Trzymam kciuki, by było wszystko ok
Właśnie nie jadłam owoców ani słodkiego, bo wcześniej czytałam na forum, że wtedy może wyjść za wysoki wynik.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:09   #2831
kretencja
Zakorzenienie

U mnie nie pada, ale jest zimno. A ja siedzę przy oknie otwartym, żeby tego remontowego syfu nie wąchać Ale się ubrałam w mój niedawny nabytek - welurową bluzę ciążową (z takimi klinami rozpinanymi po bokach, żeby zrobić więcej miejsca na brzuch) i jest mi cieplutko

Vcelka, nie panikuj na zapas Na pewno lekarz coś doradzi, może zmiana diety wystarczy. Ja mam za to niski cukier, ciągle muszę coś słodkiego pojadać przez to I w dupę mi idzie
Teraz doczytałam. Normę po obciążeniu Ci podali 110? Moim zdaniem to strasznie mało, chyba jest do 140. Ja mam dla odmiany dwie godziny po posiłku cukry rzędu 80-90

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-31 o 12:11
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:10   #2832
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jestem czytam co tam u was

nocka byla super, mialam stopery w uszach i spalam jak dzidzia, na dodatek ani kropla wod nie poleciala

ale mimo naszej checi waliki i pozostania w dwupaku, nie wiem czysie uda

ogolnie to wszystko ok, ale sprawdazja poziom bialka rp czy jakiegos tam we krwi i jesli bedzie podwyzszony to jeszcze dzisiaj beda ciac
bo to oznacza ze do malego sie moze zakazenie dostac i nie jest bezpieczny w brzuchu

ale wazy 1800g i mam byc spokojna bo to juz w tym etapie sa silne dzieci

boje sie i czekam na te wyniki jak na szpilkach
nie denerwuj się mocno kotku przesyłam pozytywną energie i czekamy na wieści jejuuu ! żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Weronisia, troche lepiej - dzieki

w nocy kłuło mnie coś w macicy
8 miesiac mamy wiec teraz juz coraz gorzej chyba bedzie - ja przynajmniej pewnie bede tylko narzekac i narzekac

z TZ troche lepiej, ostatnia szansa - jesli nie bedziemy potrafili sie dogadac to po narodzinach sie rozstaniemy i zostaniemy parntnerami ale tylko w kwestii wychowywania malej.
Jest jedna rzecz o ktora ja mialam do niego wielki zal przez pare miesiecy,ale dusilam to w sobie - wczoraj mu powiedzialam i mam nadzieje,ze to oczysci atmosfere.

U Was tez od rana leje i zimno?
okropna pogoda, szaro i zimno i pada :/
oby z tżtem sie ułożyło

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
O, sprawdzilam i ma regulacje sily ssania i jeszcze dobre opinie w sumie.. musze zobaczyc w sklepach czy maja. Jade zaraz do reala z ojcem zobacze jak sie bedzie zachowywal.
3majcie kciuki
współczuję sytuacji z tatą tylko go i żeby jednak sie opamiętał

Cytat:
cześć,

żeby badanka wyszły dobrze. Nie martw się

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:14   #2833
Aliszcze
Zakorzenienie

moja lekarka też podała mi, że do 140 jest norma na obciążenie 50

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:22   #2834
szarlot27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczynki

Piszę, żebyście tak zupełnie o mnie nie zapomniały
PO powrocie ze spacerku wkleję link do filmiku z szaleństwami Wojtka- to tylko niewielki ułamek z jego dzisiejszych wygibasów

Wylicytowałam na allegro kombinezonik- nie wyszło najtaniej, ale mnie poniosło.... Co prawda w nieśmiertelnym niebieskim, ale mnie się tam podoba:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1202251424

Bardzo mocno trzymam kciuki za kootek i ishkę!!!!!!!!!!
bardzo ładny kombinezon.
ja też kupiłam kombinezon rozmiar 68 (zgodnie z listą wyprawkową Weronisi) jeszcze nie przyszedł czekam
link do aukcji kombinezon
http://allegro.pl/show_item.php?item=1190160353

a do tego dwie zimowe czapeczki
http://allegro.pl/show_item.php?item=1190160235
http://allegro.pl/show_item.php?item=1190160165

poza tym mam taki maleńki kombinezon od mojej siostry więc na wyjście ze szpitala będzie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki U mnie noc mineła bardzo przyjemnie, tylko za wczesnie sie obudzilam i juz usnac nie mogłam ale wyspałam sie Jakieś mam ostatnimi dniami dziwne nastroje, płakac mi sie chce z byle powodu... Jedynie zakupy dla SYNUSIA poprawiają mi humor Zaraz z tż mamy jechac do tesciowej na obiad i od razu mam na starcie zepsuty humor bo wcale nie mam ochoty tam jechac i widziec sie z nikim. Najlepiej jest mi w domku gdzie nikt mnie nie wkur... i spokoj w koło mam.
mam dokładnie tak samo jak Ty. najbardziej lubię teraz siedzieć sama w domku.i płaczę często.
wczoraj płakałam bo TZ coś tam mi powiedział i zaczęła się rzeka łez.
dzisiaj rano miałam ambitny plan pojechać podpisać umowę na wymianę okna w sypialni, zrobić danie z kabaczka itp.
już się ubrałam ,pomalowałam i miałam wychodzić, gdy zadzwonił TZ i powiedział, że wieczorem to będzie musiał gdzieś pojechać hobbystycznie i wróci około 22.Na co odpowiedziałam , że siedzę cały dzień sama i nie chcę żeby wieczorem jechał.I się zaczęło.
popłakałam się i powiedziałam żeby już do mnie nie dzwonił bo tylko mnie denerwuje.
cały makijaż mi popłynął, oczy czerwone...rozebrałam się więc i znowu leżę w łożku.nie chce mi się już wychodzić.
a może wezmę psa i wyjdę przed jego powrotem z pracy, niech sobie sam siedzi.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jestem czytam co tam u was

nocka byla super, mialam stopery w uszach i spalam jak dzidzia, na dodatek ani kropla wod nie poleciala

ale mimo naszej checi waliki i pozostania w dwupaku, nie wiem czysie uda

ogolnie to wszystko ok, ale sprawdazja poziom bialka rp czy jakiegos tam we krwi i jesli bedzie podwyzszony to jeszcze dzisiaj beda ciac
bo to oznacza ze do malego sie moze zakazenie dostac i nie jest bezpieczny w brzuchu

ale wazy 1800g i mam byc spokojna bo to juz w tym etapie sa silne dzieci

boje sie i czekam na te wyniki jak na szpilkach
duży chłopak.mam nadzieję, że jeszcze poczeka.

Moja ginka chce mnie położyć na kilka dni do szpitala w połowie września. Ma zamiar podać mi leki na rozwój pęcherzyków płuc gdyby nastąpił przedwczesny poród(mam często twardy brzuch) i podać mi dożylnie sporą dawkę magnezu (mówi, że tym z tabletek nigdy nie uzupełnię go w takiej ilości).Magnez wyszedł mi trochę poniżej dolnej normy

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

a pokażę wam jeszcze jakie łożeczko i pościel wybrałam,
łożeczko było już prezentowane na forum
http://allegro.pl/item1166037660_4b_...ko_drewex.html

a pościel jest tutaj
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...204934691.html

wzór 101 serce jasny beż

dokupię do tego jeszcze parę rzeczy m.in śpiworek, kocyk polarowy,ręcznik z kapturkiem, pościel na zmianę, pościel do wózka

lubię mieć wszystko w jednym kolorze i wzorze

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:23   #2835
Gustawek
Rozeznanie

Agatkia, fajny kombinezonik
Patrycja, co to za depresyjny humorek ? może nie bedzie tak źle u teściowej, przynajmniej obiad będziesz mieć z głowy
Vcelka, oby drugie badanie wyszło lepiej
a ja musze iść do sklepu po jakieś warzywo do obiadu, a nie chce mi się
Szarlot, fajne zakupy, a te czapeczki boooskie. Ehh ja też siedze sama w domu i od tego mam słaby nastrój, a mialam takie bujne plany co to ja będę robić na l4 w ciąży ...

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-31 o 12:28
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:26   #2836
malgosiak25
Raczkowanie

jeju jak na zewnątrz jest zimno, mokro i ponuro dobijająca pogoda właśnie gotuje krupnik, a na drugie nie mam zielonego pojęcia co zrobić

nic mi się nie chce dosłownie :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:29   #2837
kotek81
Zakorzenienie

Anecka - u mnie z mieszkaniami jest to samo - wszyscy znajomi mają po rodzicach, ewentualnie rodzice pomagali kupić mieszkanie czy dom a my nie mamy na kogo liczyć w tej kwestii Podanie do Urzedu miasta złozone kilka lat temu ale co z tego skoro mieszkań brak A na zakup czegoś własnego to chyba nigdy w życiu nie będzie nas stać
Stary 2010-08-31, 12:30   #2838
anankee
Rozeznanie

Odebrałam wynik obciążenia glukozą 75g, na czczo mam 75 a po dwóch godzinach 91.

Kupiłam w biedronce drewnianą zabawkę logiczną Uwolnij mysz, ale mam zagwozdkę

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:31   #2839
melabn
Wtajemniczenie

szarlot udane zakupy
vcelka w wiekszosci laboratoriow norma 110 to bez obciazenia jest ,dziwne te normy u Ciebie maja
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:38   #2840
kretencja
Zakorzenienie

Anankee, piękna glukoza

Dziewczyny, dużo kupujecie pajacyków? Czy raczej stawiacie na śpiochy i body z rękawem/kaftanik? Bo na razie mam bodziaki, śpioszki i kaftaniki, a pajaców jeszcze nie kupiłam i zastanawiam się, czy dużo tego potrzeba Czy tylko bawełniane, czy jedne welurowe (grube) też?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-31, 12:42   #2841
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
jeju jak na zewnątrz jest zimno, mokro i ponuro dobijająca pogoda właśnie gotuje krupnik, a na drugie nie mam zielonego pojęcia co zrobić

nic mi się nie chce dosłownie :/
hehe u mnie też dziś krupnik - właśnie zjadłam całą miseczkę młoda znowu będzie marudzić i pewnie nie zje bo ostatnio wszystkim w domu obrzydziłam juz krupnik - ja bym mogła jeść non-stop i wszyscy już mają go dość

Kurde jeszcze muszę iść do sklepu kupić Kindze koszulke na ramiączkach co by mi za bardzo jutro nie zmarzła i jakieś rajstopy i pasowałoby do US zajrzeć bo teraz trzeba będzie składać już podanie o rodzinne - a tak mi się nie chce

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Anankee, piękna glukoza

Dziewczyny, dużo kupujecie pajacyków? Czy raczej stawiacie na śpiochy i body z rękawem/kaftanik? Bo na razie mam bodziaki, śpioszki i kaftaniki, a pajaców jeszcze nie kupiłam i zastanawiam się, czy dużo tego potrzeba Czy tylko bawełniane, czy jedne welurowe (grube) też?
Ja najwięcej mam body, kaftaników i śpiochów bo to najwygodniejsze - welurowe pajace to na wyjścia będę ubierać np. spacer czy wizyta u lekarza
Stary 2010-08-31, 12:44   #2842
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Kotek

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-31, 12:49   #2843
kliwia
Zakorzenienie

kretencja wydaje mi sie ze po domu to wygodniejszy bedzie pajac z bodami, niz body ze spiochamni tak sobie stwierdzam
Zobaczymy jak sie dziecko bedzie montowac w spioszkach
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:52   #2844
malgosiak25
Raczkowanie

he he Kotek81 ja też w ciupałam całą miskę krupniku i zastanawiam się nad dokładką

ale chyba sobie podaruje i wypije kawkę taką delikatną

Co do ubranek hmm mam jeszcze spore braki ale może się wyrobię
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:59   #2845
vikicullen
Zadomowienie

kootek to juz duzy chlopak ,nawet jak cos darade.
Kretencja 3mam kciuki za tate

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:07   #2846
kretencja
Zakorzenienie

Viki, dzięki

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-31, 13:08   #2847
sylwia01485
Zadomowienie

Vcelka , następne badanie powinno wyjść dobrze. Ja też miałam kiepskie po 50 g i musiałam powtórzyć. Ja najadałam się czereśni- 1,5 kg .
Potem przez 3 dni do badania musiałam unikać dużej ilości cukru. Ale z tego , co mi mówiła moja gin- nie można przed badaniem też całkowicie wyeliminować węglowodanów, bo wtedy wynik też wyjdzie zakłamany. Jeśli nie jadłaś w ogóle nic, co zawiera cukier, to jak dostałaś 50g glukozy, to organizm chyba był w szoku trochę Odżywiaj się teraz normalnie, spokojnie możesz sobie pozwolić na porcję owoców czy pieczywo, ale z głową. Moja mama ma cukrzycę typu II i wiem, że duża ilosć nabiału też powoduje wzrost poziomu cukru we krwi.

Kretencja , ja osobiście preferuję pajace, chociaż mam też śpiochy. Fajne pajace, to takie, które się rozpinają w nogach i pupie, wtedy nie musisz zdejmowac góry do przewinięcia. Spiochy jednak trzeba sciągnąc całe, żeby zmienić pampersa. Ale tak naprawdę to nie ma większego znaczenia, zależy, kto do czego się przyzwyczai.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:08   #2848
niebieskaa
Rozeznanie

Przez sytuację z Kootekk miałam ciężką noc i poranek, gdzieś te myśli podświadomie chodzą po głowie, ale dobrze, że Nas trochę uspokoiła, że Michałek już spory i niedługo będzie mamusią-aż się wierzyć nie chce, nadal trzymamy kciukasy I czekamy na wieści od Ishka

Szarlot -łożeszko nie w moim stylu, ale pościel...przepiękna:love : też lubię miec wszystko w jednym wzorze, minimalistycznie najlepiej

De -no nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze kobieto tego wyjazdy i tych plaż ahhh opoiwadaj a najlepiej daj jakieś zdjęcia, albo nie bo sie zdołujemy heheh. No i podziwiam Cię ze dałaś rade w tak długiej podrózy.

Anecka łożeczko fajne, ja sie nastawiam na takie samo, tylko z szufladą no i kremowe a Ty jaki kolor wybrałaś? Dzisiaj jade jeszcze do hurtowni oebjrzeć białe, droższe są, więc zobacze, pomacam

Coś jeszcze miałam napisać ale już nie pamiętam, tż mnie goni, ze mam sie ubierać.
Miłego dnia!

Aha Karolina Tobie miałam napisać, jaki malutki brzuszek, niesamowite ale pepuch wychodzi na wierzch
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:08   #2849
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
po obciążeniu 50 g

To pewnie zależy od laboratorium, u mnie jest norma do 110.

Właśnie nie jadłam owoców ani słodkiego, bo wcześniej czytałam na forum, że wtedy może wyjść za wysoki wynik.
Będzie dobrze, ja też miałam wysoki wynik po 75g (nie robili mi wogóle 50g) i poza tym ze muszę sobie badać krew glukometrem to jest ok. Zalecą Ci najwyżej rozsądniejsze jedzenie, więcej warzyw, chleb razowy i mniej słodyczy. Ja powoli wróciłam do swojego normalnego żywienia i cukier po posiłkach mam nadal dobry Będzie dobrze zobaczysz, może miałaś dziś wyjątkowo słabszy dzień. Nie załamuj sie i poczekaj do czwartku
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:09   #2850
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
he he Kotek81 ja też w ciupałam całą miskę krupniku i zastanawiam się nad dokładką

ale chyba sobie podaruje i wypije kawkę taką delikatną

Co do ubranek hmm mam jeszcze spore braki ale może się wyrobię
dzisiaj to mi chyba w myślach czytasz - właśnie przed chwila wstawiłam wodę na kawę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości