Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 11:44   #4681
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja łykam Feminatal N. A zwolnienie można dać góra na miesiąc.

Ja kupiłam sobie już dżinsy i spodnie dresowe po domu w H&M. Ale ja na cenę to jakość średnia. Dżinsy co prawda ładnie leżą, ale spodnie dresowe za 80 zł cieniuśkie. Będę musiała coś ciepłego na allegro poszukać.

Śmieszna, ale ja jestem jednak za normalnymi ubraniami. I tak będzie widać, że jestem w ciąży
U mnie też dzisiaj leje, więc siedzę w kuchni i pichcę obiad z nowego przepisu(-ów). Wielka improwizacja
U nas jeszcze nie ma H & M, zostają mi dwa sklepy z odzieżą ciążową. Szalony wybór

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:08   #4682
patrycja_22
Rozeznanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz zasugerował witaminki, a nawet można powiedzieć, że włączył je do przykazań zdrowej mamuśki nie wskazywał na żadne konkretne, wybór pozostawił mnie
a ja dziś marzę o kopytkach w sosiku
Agaaga a ja dzisiaj mam zamiar zrobić kopytka z sosikiem mogę się z Tobą podzielić

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:25   #4683
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
aha , kupiłam sobie też taką bluzkę z napisem "wychodzę zimą" tylko że czerwoną, co myslicie?

Black_Angel86 gdzie kupilas taka odlotowa bluzke?ja tez taka chce.

Zazdroszcze wam zachcianek..mi tak narazie to srednio chce sie jesc...
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:26   #4684
diatoma
Zadomowienie

ale mi narobiłyście ochotę na te kopytka, zaraz skoczę do sklepu, oj się rozmarzyłam. generalnie męczy mnie zgaga. trochę wcześnie. tak ogólnie apetyt mi wrócił, za tydzień 8 idę do gina, isię zważę ciekawa jestem czy wyrównam wagę, bo jak byłam 2 tyg temu to schudłam kg, ale wtedy nic nie jadłam prawie
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:29   #4685
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Agaaga a ja dzisiaj mam zamiar zrobić kopytka z sosikiem mogę się z Tobą podzielić

Ale Twoimi kopytkami bym nie pogardzila!!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:36   #4686
coralady
Wtajemniczenie

Witam w ten szarawy,deszczowy dzień...

A propos witamin w ciązy to ja biorę Prenatal Classic.Lekarz powiedział mi,że nie musze juz łykac kwasu foliowego,bo dawka jest wystarczająca.Ja jednak od kilku dniu biorę zamiennie kwas foliowy i witaminy.Uznałam,że odżywiam się tak zdrowo odkąd dowiedziałam sie o ciąży,że nie potrzebuje aż tylu witamin.Codziennie pochłaniam taką ilość owoców i warzyw jakich wcześniej w tydzien nie jadłam

Ja jak narazie schudłam 2 kg,choć to dziwna sprawa,bo jem praktycznie co godzinę ze względu na mdłości.Nie zwracam,tylko mnie mdli,więc skad ten spadek wagi? A jadłabym cały dzień.Ale mi narobiłyście smaka tymi kopytkami

A tak w ogóle to spałabym cały dzień,już marzę o wyrku po powrocie z pracy

KarolinaPW witaj Pacierpkowa siostroŚwietny blog!!!!

Pozdrawiam przyszłe mamusie

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-08-31 o 12:40
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:38   #4687
patrycja_22
Rozeznanie

Tak dokładnie to kopytka od teściowej ale sosik robię sama
Dzisiaj kolejna wizyta u gina, ma dokładnie pomierzyć dzidziolka...mam trochę stresa

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:41   #4688
subtelle
Raczkowanie

Dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc, namiary i ceny
Kochane jesteście.
Umówiłam się, dodzwoniłam się do mojego doktorka, mam usg 8 września już się nie mogę doczekać!

Wasze namiary , ceny zapisałam w notesiku, na połówkowe umówię się właśnie albo do Genomy, albo Feminy albo do CM Sodowskiego.
Dziękuję

Ale macie ładne brzuszki! Jej, ja jestem w połowie 11 tygodnia i nie widac mi brzuchola jeszcze
gdzieś tam, trochę, nieco.... ale myślę, ze to bardziej jelita... i się znów nakręcam, że powinno być już widać a tu nic

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:49   #4689
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie straszna mi ulewa ani ziąb, biegnę do Ciebie na wymarzone kopytka !! Te smaki są straszne, nigdy nie myślałam, że tkwi we mnie taki żarłok
Nie denerwuj się, napewno kruszynka zdrowa i rośnie jak na drożdżach, zaraz się pochwal jak wrócisz ja jutro idę na mierzenie i już odliczam godziny

Ja już dziś udokumentowałam swój brzuchol, bo ewidentnie się wydyma w dalszym ciągu co prawda trochę przystopował po nagłym ataku w 10 tyg., ale co rano mi się wydaje,ze ten centymetr jest więcej ...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:50   #4690
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Dokładnie A we wczesnej ciąży generalnie trudno o rozpoznanie przyczyn np. plamień. Ja w pierwszej ciąży plamiłam od 6 do 24 tygodnia, gin miał różne teorie na ten temat ale w sumie do końca nie było wiadomo dlaczego. Więc wpisują zagrażające poronienie i powód pobytu jest, a wiadomo że jak zgłosisz się z plamieniami to Cię przyjmą a nie odeślą.

no nie powinni chociaż koleżanka miała tak samo pojechała do szpitala i kazali jej w domu leżeć i leki brać.

dziewczyny a ja mam też taki problem sama nie wiem lekarz kazał mi przyjść do kontroli za dwa tygodnie to wypada 13 września ( mój 11 tc) nie było niestety już miejsca na ten dzień i musiałam się umówić na 8 września. a zwolnienie mam do 13. i teraz nie wiem jak on to zrobi że wystawi zwolnienie dalsze skoro może tylko 3 dni do tyłu i trzy do przodu tak mi powiedział ostatnio. będę musiała chyba jakoś się z nim ugadać że wypisze mi tylko to zwolnienie w poniedziałek bez wizyty? nie wiem. i jeszcze to usg miałam mieć robione w 11-12 tygodniu lekarz mi powiedział że to tak koło 15 września to by pasowało akurat wszystko załatwić a teraz się wkurzyłam chyba zadzwonię tam jeszcze i powiem że jakby się zwolniło miejsce to niech mnie przepisze czy coś.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:52   #4691
mokra6
Zadomowienie

Hej! Nie sposób Was nadgonić Takie tempo!
Byłam ostatnio na wizycie. Dzidziuś całkowicie zdrowy Przezierność wyszła 1, kość nosowa jest, więc wszystko super, inne pomiary też OK. Bardzo się cieszę! Dostałam nawet płytkę od doktora, żeby mój mąż mógł zobaczyć w domu, bo niestety nie był ze mną na wizycie
Mi już widać brzuch jak nie wiem! Musze go jednak jeszcze ze 2 tyg ukrywać w pracy, bo dopiero w piątek dostałam umowę na stałe i nic nie powiedziałam o ciąży i teraz od razu nie wyskoczę z tym Luźne bluzy się kłaniają, a szkoda, bo chciałabym pokazywać się z brzusiem wszystkim, bo się cieszę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:58   #4692
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Black_Angel86 gdzie kupilas taka odlotowa bluzke?ja tez taka chce.

Zazdroszcze wam zachcianek..mi tak narazie to srednio chce sie jesc...
wpisz na allegro wychodzę zimą /wiosną jak tam wolisz i do tego "be mama" taka firma, ponadto jak wpiszesz w googlach be mama to CI wyskoczy ich sklep

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:40   #4693
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki napiszcie mi jakie witaminki łykacie, bo mi gin zaproponował Feminatal albo Prenatal. Któraś z Was to bierze?

Pytanie do dziewczyn na zwolnieniu: lekarz może co m-c przedłużać zwolnienie, prawda? Nie może dać na całą ciążę od razu?
Mi lekarz dal feminatal ten pierwszy do 12 tyg.
Zaczelam lykac od dzis, wczesniej tylko foliowy.

Cytat:
Marzę o kopytkach z sosem mniam chyba bym teraz dala wszystko za kopytka mojej babci ... jade w czwartek zadzwonie z zamowieniem

Ja mam kolejna wizyte 20.09 zeby zobaczyc jak rosnie maluch. Wtedy tz go zobaczy. Wczoraj bylo strasznie malo widac, nie moge sie doczekac jak moja ciapa się uczlowieczy

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:43   #4694
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki napiszcie mi jakie witaminki łykacie, bo mi gin zaproponował Feminatal albo Prenatal. Któraś z Was to bierze?
Feminatal
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wlasnie czytam, ze oprocz kwasu foliowego bierzecie jakies inne witaminki rowniez
co na przyklad??
czy lekarz wam je zalecil ? czy tak sobie ?
ja za chwile slinotoku dostane, bo tesciowa zeberka w piekarniku piecze
Przed ciążą łykałam mnóstwo suplementów, głównie na cerę i włosy, z czym miałam odwieczny problem, teraz tylko Feminatal i magnez (zalecony) Ponoć w ciąży włosy są super, a u mnie znowu zaczęły wypadać niestety

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam w ten szarawy,deszczowy dzień...

A propos witamin w ciązy to ja biorę Prenatal Classic.Lekarz powiedział mi,że nie musze juz łykac kwasu foliowego,bo dawka jest wystarczająca.Ja jednak od kilku dniu biorę zamiennie kwas foliowy i witaminy.Uznałam,że odżywiam się tak zdrowo odkąd dowiedziałam sie o ciąży,że nie potrzebuje aż tylu witamin.Codziennie pochłaniam taką ilość owoców i warzyw jakich wcześniej w tydzien nie jadłam

Ja jak narazie schudłam 2 kg,choć to dziwna sprawa,bo jem praktycznie co godzinę ze względu na mdłości.Nie zwracam,tylko mnie mdli,więc skad ten spadek wagi? A jadłabym cały dzień.Ale mi narobiłyście smaka tymi kopytkami

A tak w ogóle to spałabym cały dzień,już marzę o wyrku po powrocie z pracy

KarolinaPW witaj Pacierpkowa siostroŚwietny blog!!!!

Pozdrawiam przyszłe mamusie
Witaj
Bardzo mi miło, że Ci się podoba
Muszę pójść za Twoim przykładem i się zacząć zdrowiej odżywiać, a na złość mnie ciągnie do wszystkiego co niezdrowe (a od sałaty np. mnie odrzuca) Po chipsy jestem gotowa wyjść z domu nawet w deszcz
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:47   #4695
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

subtelle mi w genomie powiedzieli 230 + 140 za badanie krwi ewentualne i tez mam na 8 wrzesnia

albo na czwartek u tego lekarza w gliwicach na tym 3 D ale nei umiem sie do niego dodzwonic bo na urlopiw niby do piatku był a wczoraj i dzis jeszcze wyłączony tel ma....

zeby sie dowiedziec czy w tym badaniu jest cos jeszcze poza fałdkiem i koscia nosową

choc maz mi ciagle truje zeby pojechac o tej genomy zeby sobie potem w brode nie pluc

matko nie mowcie mi o kopytkach tesciu robi takie faknastyczne taka cebulką zasmażaną

jezuuuuuuuuuuuuuuuuuu

slinotok na klawiature w pracy

jase własnie dzis uswiadomiłam ze to juz 12 tydz a ja zadnych witamin nei łykam tylko kawas foliowy i to jak mi sie przypomni

za to duzo nabiału jem i owoców tez sporo

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:48   #4696
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Karola to tak jak ja chipsy zupki chinskei to moj codizenny rytual
a zeby jakis jogurcik albo salakte o nie !!
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:50   #4697
gosikk_s
Zakorzenienie

Dziewczyny, a Wy łykacie witaminy w I trymestrze? Mnie poprzednio gin pozwolił dopiero od II. Teraz chodzę do innego i też podkreślił że na razie tylko kwas foliowy bo w I trymestrze żadne tabletki nie są wskazane. Więc nic na razie nie biorę

Eirene, w sumie wychodzi na to samo, w początkach ciąży tak czy inaczej nic nie da się zrobić, można tylko brać leki i leżeć. U mnie w szpitalu zatrzymują ale równie dobrze mogłam leżeć i w domu.

Mokra, super wyniki

Stary 2010-08-31, 14:08   #4698
Jok3r
Zadomowienie

U mnie tez leje i to masakrycznie, ale ja tam z cukru nie jestem i nic mnie nie powstrzyma od robienia zakupow w "moim sklepie" Babeczka mi dzis powiedziala, ze chyba zacznie mi kawe robic, bo wpadam prawie codziennie, siedze 1-2h, nawijam o wszystkim i zostawiam kupe kasy.

Musze sie dzis wziac za robienie zdjec, bo sie tam chyba Montii i Kellys "upominaly" o foty ubranek. Bebzola Wam nie pokaze, bo poki co zadna z Was nie ma takiego pokaznego i az wstyd, ze ja juz taka ciezarowa jestem
Wozek juz wybrany tyle, ze nie maja takich kolorkow jak bym chciala i musze pisac do typa i pytac czy maja jakis wiekszy wybor.

W niedziele szykujemy juz kacik dla malucha i moze uda mi sie kupic lozeczko i inne gadzety.

Witaminy biore Prenatal DHA. I teraz nie wiem czy dobrze zrobilam, bo jak bylam u gine-faszisten to mi kazal brac dodatkowo kwas foliowy ( Prenatal DHA ma zwiekszona dawke kwasu, a mimo to mialam brac jeszcze wiecej, ale dobra nvm). No i teraz juz jako, ze jestem w 2 trymestrze to myslalam, ze powinnam brac jakies inne. Ide do apteki, a babeczki mi mowi, ze nia nigdzie napisane od ktorego trymestru jakie witaminy i dala mi ten DHA, bo powiedzuaal, ze mialam zalecona zwiekszona dawke kwasu. Jednak szwagierka mi pozniej powiedziala, ze jak ona pytala lekarza i w innej aptece to jej powiedziano, ze od 2 trymestru powinna brac Prenatal Classik. No i teraz zglupilama, bo niby roznia sie tylko zwiekszona dawka tego kwasu, ale zastanawiam sie czy jednak nie kupilam nie potrzebnie, bo szwagierka tez brala na poczatku ten DHA i wlasnie pozniej kazano jej zmienic na Classik. Niby gowienko jak to sie mowie, ale ja jak zwykle musze cos namieszac

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Powracajac do cc to w tym moim szpitalu jest tak, ze wybieram rodzaj znieczulenia tz albo dostane to od pasa w dol, albo narkoze. I po narkozie kluske zobacze dopiero po 2 dobach, bo sie i wymiotuje i samopoczucie jak po zderzeniu z koparka i generalnie wlasnie to nacpanie i sennosc. Oczywiscie dostaje laktator i zalecenie, zeby masowac piersi i pobudzic, ale generalnie leze i sie goje U nas to sie lezy w ogole na sali po operacyjne, a tam jest calkowity zakaz wjazdu i moze dlatego nie daja dziecka, zeby czegos jednak nie przynioslo. Z jednek strony szkoda, bo pewnie bede chciala jak najszybciej zobaczyc co to ze mnie wyszlo hehe, ale maz zapowiedzial, ze spokojnie juz on tam bedzie czuwal jak pies hehe.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:09   #4699
subtelle
Raczkowanie

Mój gin powiedział, że w I trymestrze nie powinnam łykać żadnych suplementów/witamin, itp prócz kwasu foliowego, ponieważ nadmiar witamin może powodować wady u dzidziusia, typu rozszczep wargi lub podniebienia. a witaminki przyjmuję i tak w formie naturalnych warzyw i owoców... więc nie wiem jak to jest. widzę, że większość z Was jednak coś łyka. jestem jedyna?

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:11   #4700
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
U mnie tez leje i to masakrycznie, ale ja tam z cukru nie jestem i nic mnie nie powstrzyma od robienia zakupow w "moim sklepie" Babeczka mi dzis powiedziala, ze chyba zacznie mi kawe robic, bo wpadam prawie codziennie, siedze 1-2h, nawijam o wszystkim i zostawiam kupe kasy.

Musze sie dzis wziac za robienie zdjec, bo sie tam chyba Montii i Kellys "upominaly" o foty ubranek. Bebzola Wam nie pokaze, bo poki co zadna z Was nie ma takiego pokaznego i az wstyd, ze ja juz taka ciezarowa jestem
Wozek juz wybrany tyle, ze nie maja takich kolorkow jak bym chciala i musze pisac do typa i pytac czy maja jakis wiekszy wybor.

W niedziele szykujemy juz kacik dla malucha i moze uda mi sie kupic lozeczko i inne gadzety.

Witaminy biore Prenatal DHA. I teraz nie wiem czy dobrze zrobilam, bo jak bylam u gine-faszisten to mi kazal brac dodatkowo kwas foliowy ( Prenatal DHA ma zwiekszona dawke kwasu, a mimo to mialam brac jeszcze wiecej, ale dobra nvm). No i teraz juz jako, ze jestem w 2 trymestrze to myslalam, ze powinnam brac jakies inne. Ide do apteki, a babeczki mi mowi, ze nia nigdzie napisane od ktorego trymestru jakie witaminy i dala mi ten DHA, bo powiedzuaal, ze mialam zalecona zwiekszona dawke kwasu. Jednak szwagierka mi pozniej powiedziala, ze jak ona pytala lekarza i w innej aptece to jej powiedziano, ze od 2 trymestru powinna brac Prenatal Classik. No i teraz zglupilama, bo niby roznia sie tylko zwiekszona dawka tego kwasu, ale zastanawiam sie czy jednak nie kupilam nie potrzebnie, bo szwagierka tez brala na poczatku ten DHA i wlasnie pozniej kazano jej zmienic na Classik. Niby gowienko jak to sie mowie, ale ja jak zwykle musze cos namieszac

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Powracajac do cc to w tym moim szpitalu jest tak, ze wybieram rodzaj znieczulenia tz albo dostane to od pasa w dol, albo narkoze. I po narkozie kluske zobacze dopiero po 2 dobach, bo sie i wymiotuje i samopoczucie jak po zderzeniu z koparka i generalnie wlasnie to nacpanie i sennosc. Oczywiscie dostaje laktator i zalecenie, zeby masowac piersi i pobudzic, ale generalnie leze i sie goje U nas to sie lezy w ogole na sali po operacyjne, a tam jest calkowity zakaz wjazdu i moze dlatego nie daja dziecka, zeby czegos jednak nie przynioslo. Z jednek strony szkoda, bo pewnie bede chciala jak najszybciej zobaczyc co to ze mnie wyszlo hehe, ale maz zapowiedzial, ze spokojnie juz on tam bedzie czuwal jak pies hehe.

jok3r ja mam ten komplecik z moskitiera upatrzony od dawna jasny bez z serduszkiem co wiecej maz mi powiedział ze jak bedzie robil łózeczko to ten motyw z pościeli mi przeniesie na ścianki łóżeczka

bo łóżeczko tez juz wiem jakie chce

a maz bedzie strugał

Stary 2010-08-31, 14:11   #4701
diatoma
Zadomowienie

ja na 3 m-ce przed ciążą brałam folik, miesiąc przed zaczełam feminantal i mam go brać do 12 tyg, i lekarz mipowiedział że mam nic poza tym nie brać bo to jest tak zbilansowany skład że nie ma potrzeby, zresztą wystarczy poczytać o nadmiarze niektórych pierwiastków i witamin i o skutkach tego , to odechciewa się brać dodatkowo czegokolwiek.
jestem przeczulona na tym punkcie, bo jestem dietetykiem, więc wiedzę na ten temat sobie odświeżyłam
mam pytanie, czy na to usg na przezierność karku, to się idzie w 11-12tyg od OM czy od zapłodnienia? bo to jest jednak różnica? mnie dziś się zaczął 8 tydzień
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:11   #4702
Jok3r
Zadomowienie

No mi kazal kupic albo ten Feminal, albo Prenatal no i kwas foliowy. Szwagierke to nawet opierniczyl jaks ie dowiedzial, ze ona gapa i do ktoregos tam tyg nie brala nic.
Stary 2010-08-31, 14:12   #4703
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Mój gin powiedział, że w I trymestrze nie powinnam łykać żadnych suplementów/witamin, itp prócz kwasu foliowego, ponieważ nadmiar witamin może powodować wady u dzidziusia, typu rozszczep wargi lub podniebienia. a witaminki przyjmuję i tak w formie naturalnych warzyw i owoców... więc nie wiem jak to jest. widzę, że większość z Was jednak coś łyka. jestem jedyna?

nie kochaa nie jestes jedyna ja biore tylko folik i tpo jak mi sie przypomni ... az mam wyrzuty sumienia....

w piatek sie zapytam czy dobrze zrobiłam ze nic nei brałam

Stary 2010-08-31, 14:13   #4704
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
jok3r ja mam ten komplecik z moskitiera upatrzony od dawna jasny bez z serduszkiem co wiecej maz mi powiedział ze jak bedzie robil łózeczko to ten motyw z pościeli mi przeniesie na ścianki łóżeczka

bo łóżeczko tez juz wiem jakie chce

a maz bedzie strugał
Fajnie masz, ze maz ci wystruga lozeczko. Lubie takie reczne "robotki"
Stary 2010-08-31, 14:14   #4705
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja na 3 m-ce przed ciążą brałam folik, miesiąc przed zaczełam feminantal i mam go brać do 12 tyg, i lekarz mipowiedział że mam nic poza tym nie brać bo to jest tak zbilansowany skład że nie ma potrzeby, zresztą wystarczy poczytać o nadmiarze niektórych pierwiastków i witamin i o skutkach tego , to odechciewa się brać dodatkowo czegokolwiek.
jestem przeczulona na tym punkcie, bo jestem dietetykiem, więc wiedzę na ten temat sobie odświeżyłam
mam pytanie, czy na to usg na przezierność karku, to się idzie w 11-12tyg od OM czy od zapłodnienia? bo to jest jednak różnica? mnie dziś się zaczął 8 tydzień

mi w genomie jak ustalali termin badania to pytali o ostatnią miesiączke i wg tego zapisali na 8 wrzesnia

Stary 2010-08-31, 14:14   #4706
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Zawsze liczysz od miesiaczki.
Stary 2010-08-31, 14:15   #4707
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Fajnie masz, ze maz ci wystruga lozeczko. Lubie takie reczne "robotki"

mężulek ma własną stolarnię wiec o rzeczy typu mebelki i łóżeczka krzesełeczka i stoliki jestem spokojna
szkoda ze szyc nei umie

Stary 2010-08-31, 14:16   #4708
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
mężulek ma własną stolarnię wiec o rzeczy typu mebelki i łóżeczka krzesełeczka i stoliki jestem spokojna
szkoda ze szyc nei umie
Hehe no to juz bys miala za dobrze
Stary 2010-08-31, 14:18   #4709
gosikk_s
Zakorzenienie

Jok3r, ja słyszałam że Prenatal DHA powinno się brać dopiero w III trymetrze bo kwasy wspomagają rozwój mózgu i siatkówki oka u maluszka. Wskazany jest też w okresie karmienia. U mnie w szpitalu przy cc dostaje się znieczulenie podpajęczynówkowe, narkoza tylko w przypadkach nagłej konieczności cięcia. Jeśli masz wybór to nie polecałabym narkozy, po niej na pewno będziesz czuła się fatalnie, to fakt. U nas potem leży się na zwykłej sali razem z pacjentkami po sn i dziećmi, nie ma warunków na osobne luksusy A w takim razie u Ciebie nie ma w ogóle kontaktu z dzieckiem? A kangurowanie? To bardzo ważne dla maluszka. I co mogłoby przynieść? Przecież rodzi się jałowe, to od Ciebie powinno przejąć bakterie a nie od personelu. I ta pierwsza więź, kiedy ma się rodzić jeśli nie po porodzie?

Stary 2010-08-31, 14:23   #4710
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Hehe no to juz bys miala za dobrze

eee nooooo

gotowac umie
sprzątac umei tylko cwaniaczy ze mu nie wychodzi
remonty wszelkie robi sam

kurde złota raczka mis ie trafiła

no tylko z tym szyciem

nooooooooooo mogłby sie nauczyc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości