"Zwiazek" na odleglosc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 16:58   #1
razdwatrzycztery11
Przyczajenie

"Zwiazek" na odleglosc

glupio pisac na forum no ale chyba nie mam innego wyjscia, do rzeczy

Moja dziewczyna Basia wyjechala z polski dwa miesiace temu do pracy za granice, zbliza sie czas w ktorym wreszcie zobaczymy po tak dlugiej rozlace. Dla informacji jestesmy ze soba od 3 lat (my dwudziestokilku latkowie)
Niestety sa problemy, od poczatku malo rozmawialismy, ja chcialem ona nie bardzo, na poczatku tlumaczyla
brakiem czasu, potem mi powiedziala ze nie wie czemu ale nie teskni i nie ma potrzeby tak czesto rozmawiac.
Zazwyczaj rozmawialismy raz w tygodniu na skype, i codzienie wysylalismy maile ale to raczej jednolinijkowce czy wszysto dobrze. W polsce bylismy "papuzki nierozlaczki". Na poczatku wysylalem tez rozne "kochane" rzeczy, zdjecie bukietu (takich ktore sam kupilem :P)
filmiki smieszne nagrywalem, zdjecia miejsc w ktore zawsze chodzilismy razem, wszystko po to zeby bylo jej latwej na nowym miejscu i po prostu zeby sprawic jej przyjemnosc, w koncu ja bardzo kocham. Z jej strony niczego podobnego nie dostalem.

W miedzyczasie poznala kolege, niejakiego Krzyska, ktory od poczatku opowiada jej ze jest bardzo w niej zakochany
ona zapewniala mnie ze nic do niego nei czuje. Kilka dni temu napisala ze miala "ciezki dzien" i sprowokowala
sytuacje w ktorej ten koles ja pocalowal w szyje. Zrobila tak bo chciala sprawdzic, gdzie lezy jego granica bo sama zaczela sie bac ze moze sie przy nim nie opanowac. Obecnie jest jej zle ze bo jak twierdzi sama nie wie co czuje, mnie kocha ale nie teskni, tez cos jest pomiedzy nia a Krzyskiem czego sama nie potrafi zdefiniowac.

Szczerze powiedziawszy nie wiem co mam myslec, z jednej strony wspolczuje jej ze sama nie wie czego chce i ze chcialaby by za mna tesknic ale nie potrafi z drugiej strony patrzac ze swojej perpektywy jestem wku#$@ ze nie potrafila wytrzymac glupich dwoch miesiecy nie flirtujac z jakims frajerem bo ja tutaj siedzialem odliczac dni do naszego zobaczenia sie.

Wydaje mi sie ze powinieniem ja olac i nie przyjezdzac, bo trudno mowic o szacunku z jej strony do mnie jak sie tak zachowuje i przelewa wszystkie swoje niepewnosci przy mnie wiedzac ze dla drugiej osoby to bedzie nieprzyjemne.

Moze macie lepsze pomysly...
razdwatrzycztery11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:21   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: "Zwiazek" na odleglosc

Cytat:
Napisane przez razdwatrzycztery11 Pokaż wiadomość
glupio pisac na forum no ale chyba nie mam innego wyjscia, do rzeczy

Moja dziewczyna Basia wyjechala z polski dwa miesiace temu do pracy za granice, zbliza sie czas w ktorym wreszcie zobaczymy po tak dlugiej rozlace. Dla informacji jestesmy ze soba od 3 lat (my dwudziestokilku latkowie)
Niestety sa problemy, od poczatku malo rozmawialismy, ja chcialem ona nie bardzo, na poczatku tlumaczyla
brakiem czasu, potem mi powiedziala ze nie wie czemu ale nie teskni i nie ma potrzeby tak czesto rozmawiac.
Zazwyczaj rozmawialismy raz w tygodniu na skype, i codzienie wysylalismy maile ale to raczej jednolinijkowce czy wszysto dobrze. W polsce bylismy "papuzki nierozlaczki". Na poczatku wysylalem tez rozne "kochane" rzeczy, zdjecie bukietu (takich ktore sam kupilem :P)
filmiki smieszne nagrywalem, zdjecia miejsc w ktore zawsze chodzilismy razem, wszystko po to zeby bylo jej latwej na nowym miejscu i po prostu zeby sprawic jej przyjemnosc, w koncu ja bardzo kocham. Z jej strony niczego podobnego nie dostalem.

W miedzyczasie poznala kolege, niejakiego Krzyska, ktory od poczatku opowiada jej ze jest bardzo w niej zakochany
ona zapewniala mnie ze nic do niego nei czuje. Kilka dni temu napisala ze miala "ciezki dzien" i sprowokowala
sytuacje w ktorej ten koles ja pocalowal w szyje. Zrobila tak bo chciala sprawdzic, gdzie lezy jego granica bo sama zaczela sie bac ze moze sie przy nim nie opanowac. Obecnie jest jej zle ze bo jak twierdzi sama nie wie co czuje, mnie kocha ale nie teskni, tez cos jest pomiedzy nia a Krzyskiem czego sama nie potrafi zdefiniowac.

Szczerze powiedziawszy nie wiem co mam myslec, z jednej strony wspolczuje jej ze sama nie wie czego chce i ze chcialaby by za mna tesknic ale nie potrafi z drugiej strony patrzac ze swojej perpektywy jestem wku#$@ ze nie potrafila wytrzymac glupich dwoch miesiecy nie flirtujac z jakims frajerem bo ja tutaj siedzialem odliczac dni do naszego zobaczenia sie.

Wydaje mi sie ze powinieniem ja olac i nie przyjezdzac, bo trudno mowic o szacunku z jej strony do mnie jak sie tak zachowuje i przelewa wszystkie swoje niepewnosci przy mnie wiedzac ze dla drugiej osoby to bedzie nieprzyjemne.

Moze macie lepsze pomysly...
dziewczyna Cie ZDRADZILA, a Ty jej wspolczujesz, bo nie wie, czego chce widac, ze Cie nie kocha, skoro ma dylematy i zdradza! podziekuj pani za wspolprace, stac Cie na kogos lepszego
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:26   #3
razdwatrzycztery11
Przyczajenie

sprecyzuje, nic wiecej oprocz tego pocalunku w szyje nie bylo
razdwatrzycztery11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:29   #4
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zdradza Cię emocjonalnie. A to generalnie chyba jeszcze gorsze niż jakiś przypadkowy pocałunek.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:30   #5
madelaine701
Raczkowanie

GG do madelaine701

Cytat:
Ty znasz taką wersję ... ale plus dla niej za przyznanie się ... ale tak szczerze mówiąc to nie wróże Wam a w sumie Tobie nic dobrego ... skoro dziewczyna nawet za Tobą nie tęskni i otwarcie Ci o tym mówi to szczerze raczej Cię nie kocha ...
Czas załagodzi tamten żal, to pewne już to znam...
madelaine701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 18:27   #6
krevvetka
Rozeznanie

Dokładnie, nie mam masz jej co współczuć. Gdy mój chłopak odemnie wyjeżdżał na dwa tygodnie to godzine po rozstaniu już za nim tęskniłam
Wyjazd jej był po prostu na ręke, może znudziła się po prostu i szuka tam jakiś urozmaiceń?
Bo gdy się kogoś kocha i naprawde zależy to jak można nie tęsknić wyjerzdżając na 2 miesiące? -,-
krevvetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 18:35   #7
paczek1990
Wtajemniczenie

ie mogliście pojechać razem? Ona wraca na stałe czy na kilka dni?
Jak wróci to z nią pogadaj, powiedz, ze nie jesteś zadowolony z tego, że tak pogrywa-skoro sprawdzała w taki sposób czy jest w stanie sie opanować skoro z Tobą jest w zwiazku.
Co do tęsknoty-ja potrafię tęsknic za moim jak go 1dzień nie widzę, on za mną też.
Nie współczuj jej-wręcz przeciwnie-napisz jej że zachowała się źle, i ze nie podoba Ci sie to
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 18:46   #8
Gwiazdaa
Rozeznanie

Stało się.
Wg.mnie ona jest nie fair. Nie zachowuje się jakby kochała, dlatego że - nie kocha?
Nie tęskni, nie pisze do Ciebie tak jak np. Ty do niej. Nie wie czego chce...
Jak się kocha - to się wie! To się czuje! Nie ma żadnych wątpliwości.
A ona - po prostu nie chce być sama... ot co. Najwidoczniej Krzysiu znaczy dla niej więcej niż Ty, bo nie jest jej tak obojętny jak Ty.

Masz rację, nie powinieneś do niej jechać.
Skoro głupich dwóch miesięcy nie potrafiła wytrzymać...
Stary 2010-08-31, 19:01   #9
Herbst
Raczkowanie

coś mi mówi, że nie był to tylko zwykły pocałunek w szyję. to taki wstęp dla Ciebie... początek czegoś niefajnego. chociaż nie znam jej i nie mogę za nią mówić. sama osobiście zostałam pocałowana w ucho przez 'kolegę', który poczuł coś do mnie (doskonale wiedział, że jestem w stałym związku) i wiesz co? czułam obrzydzenie. i do niego i do... swojego ucha więcej się z nim nie spotkałam. z Twoją dziewczyną chyba tak nie jest, skoro zdecydować się nie może... wydaje mi się, że ona Cię nie kocha i nie wie, jak ma Ci to powiedzieć. a Ty siedzisz i czekasz na nie wiadomo co. na Twoim miejscu nie jechałabym do niej.
Stary 2010-08-31, 19:52   #10
klempaa
Zakorzenienie

Jakaś chora sytuacja;

Dziewczyna wyjeżdża. Otwarcie mówi, że za Tobą nie tęskni. Flirtuje z jakimś gościem. Prowokuje go, by ją pocałował, "bo miała ciężki dzien". A Ty jej współczujesz, bo biedna nie wie, czego chce.

Farsa. Nie dość, że Cię nie kocha, to jeszcze zdradza. A Ty jej współczujesz?

Jeszcze do tego zastanawiasz, czy masz do niej jechać?
Po co? Wyjaśnij mi, po co?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:01   #11
teczowyrobaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Jakaś chora sytuacja;

Dziewczyna wyjeżdża. Otwarcie mówi, że za Tobą nie tęskni. Flirtuje z jakimś gościem. Prowokuje go, by ją pocałował, "bo miała ciężki dzien". A Ty jej współczujesz, bo biedna nie wie, czego chce.

Farsa. Nie dość, że Cię nie kocha, to jeszcze zdradza. A Ty jej współczujesz?

Jeszcze do tego zastanawiasz, czy masz do niej jechać?
Po co? Wyjaśnij mi, po co?

Może żeby ją przytulić i pocieszyć , przecież taka bidulka, ciężkie dni itp

Edytowane przez teczowyrobaczek
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:03
teczowyrobaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 20:03   #12
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowyrobaczek Pokaż wiadomość
Może żeby przytulić ją i pocieszyć , przecież taka bidulka, ciężkie dni itp
A no to chyba, że tak......

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:47   #13
velara
Zadomowienie

Dziewczyna sama nie wie czego chce i co czuje. A Ty jesteś baaaaaaaaardzo tolerancyjny. Mówi, że nie tęskni, flirtuje z innym facetem. A ten pocałunek w szyje i tłumaczenie, że chciała sprawdzić na ile oboje są w stanie się posunąć - przegięcie. Koleś jej ni z tego ni z owego nie pocałował w szyję, przedtem musiały być jakieś gesty, spojrzenia, musiała mu dać do zrozumienia, że tego chce. Zresztą sama się przyznała, że sprowokowała tę sytuację. Przemyśl to, czy naprawdę chcesz być z kimś takim

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 22:41   #14
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez razdwatrzycztery11
Zrobila tak bo chciala sprawdzic, gdzie lezy jego granica bo sama zaczela sie bac ze moze sie przy nim nie opanowac.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 23:57   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Uważam, że powinieneś z nią zerwać bo widać, że nie zależy jej na Tobie. Nie tęskni, nie podtrzymuje kontaktu, flirtuje z jakimś facetem, prowokuje pocałunek - dla mnie to zdrada.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 06:42   #16
Wroclovianka
Zakorzenienie

Jedz i na własne oczy się przekonaj, że ma Cię w tyłku - skoro na odległość nie widzisz

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 09:15   #17
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Jedz i na własne oczy się przekonaj, że ma Cię w tyłku - skoro na odległość nie widzisz

dobre
Stary 2010-09-01, 09:19   #18
Merys
Zakorzenienie

Wroclovianka trafila w sedno sprawy.
Chlopie ocknij sie!
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 10:55   #19
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Chłopcze, a skąd Ty możesz wiedzieć że nie było niczego innego?

Dzieli Was ogromna odległość, wiesz tyle ile ona zechce Ci powiedzieć. Nawet gdyby zdradzała Cię co dzień z innym i tak guzik będziesz wiedział. A powiedział Ci między innymi, że za Tobą nie tęskni, co przykro mi, oznacza że JUŻ JEJ NA TOBIE NIE ZALEŻY. Zwłaszcza że ma pod ręką chętnego faceta z którym Cię JUŻ zdradziła.

Naprawdę wierzysz w to, że to było takie niewinne? Wyposzczona kobieta i wyposzczony facet. Facetowi ona bardzo się podoba. Kobiecie znudził się dotychczasowy mężczyzna i już jej na nim nie zależy, sama prowokuje sytuację pocałunku. Między obojgiem jest ogromne napięcie seksualne. Naprawdę sądzisz że na tym się skończyło?

Czy po prostu wolisz mieć klapki na oczach i rogi Ci nie przeszkadzają? Dasz wmówić sobie każde kłamstwo byle tylko nie stawiać czoła rzeczywistości? Zaakceptujesz wszystkie jej wyskoki, zdrady byleby z Tobą była?
Cóż, ale jedno trzeba dziewczynie przyznać - zdradzić faceta, a potem sprawić żeby on jeszcze współczuł z tego powodu to jest już wyższe wtajemniczenie
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 20:29   #20
basiek91
Raczkowanie

Spytaj wprost czy Cię zdradziła i co tak naprawdę łączy ją z kolegą. co do spotkania, chciałabym się spotkać żeby porozmawiać
basiek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 20:38   #21
monaa01
Rozeznanie

ja niestety też tak mam że nie tęsknię (tzn mówię że nie), gdy jestem wyjechana a mój TZ siedzi w domku, nie mam żadnych romansów, ani nie flirtuję z nikim, po prostu nie mam czasu żeby tęsknić (może czasem w nocy bo zbyt zajęta jestem, nie wiem jak ma twoja dziewczyna, wiem za to że często wyjazd daje do myślenia że skoro nie tęsknię to nie kocham, takie co z oczu to i z serca, u mnie w sercu jest tż, a jak jest z Twoją dziewczyną to się przekonasz
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości