|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
ja swoja mala natluszczam tylko oliwka, z tym ze moja ma trzy faldki na krzyz :/ swoja droga czy ktoras z was slyszala o tym ze moga robic problem przy szczepieniu jesli dziecko ma ponizej 5 kg? znaczy sie ponoc kiedys tak bylo, moja matka miala taki problem ze mna... zastanawiam sie jak to jest teraz... chyba juz tak nie jest, bynajmniej mam taka nadzieje bo moje dziecko ma problem z tyciem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jedynie possie np na dworze ale trzeba mu podstawiac pilucha to po jakims czasie czasem zlapie, ale pielucha musi byc non stop przystawiona. Wlasnie chcialam kupic reczny z akuku, ale maz znalazl po malej elektryczny i sprobowalam troche, z tej co przy niej godzine lezal wylecialy 2 krople, a z drugiej co wlasnie zaczal pic troche nasikalo ale jakos wydaje mi sie to bardzo wolno i niewiele. No i w dodatku chcialam mu je podac i mialam 2 rozne smoczki i z zadnego nie umial zassac ![]() Chcialam kupic te homopatyczne granulki na pobudzenie ale moja mama stwierdzila ze homeopatii sie nie bierze:/ i kupi mi tylko herbatke bleee, przy malej ja pilam to herbatka nic nie dala, a byla ochydna bo z anyzkiem... ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- wogole maly pije druga, chwila bylo ok, a teraz znow sie szamota, lapie od nowa, czyzby juz byl pusty kolejny?! ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- wogole maly pije druga, chwila bylo ok, a teraz znow sie szamota, lapie od nowa, czyzby juz byl pusty kolejny?! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
bajka
nie chodzi o to ze robia problem ![]() ![]()
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobotic - 1 buteleczka na 10 dni.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnie tez sie rano zastanawialam. i anoxa sie tez nie odzywa. anoxa chyba pisala ze jedzie do siostry. aaaa a HD tez miala wyjechac i pewnie dlatego sie nie pojawia Cytat:
![]() itakasia fajnie ze chusta sie sprawdza. my bylismy na zakupach bo Misiek jutro idzie na urodziny do kumpla ![]() http://allegro.pl/fisher-price-wesol...206013833.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
bajka ja nie słyszałam, ale itakasia ma pewnie rację, w końcu tak małego organizmu lepiej nie obciążać, bo może źle to znieść. U mnie w karcie jest napisane, że drugie szczepienie w 6-8 tygodniu życia więc może warto poczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobaja mi sie te.. ale nie znalazłam info na temat ich szerokości i długości :/ masz tę chustę czy jakąś inną?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
ania a moja Iga ma cały czas czerwoną skórę, praktycznie niewiele zmienił się jej kolor od urodzenia... Nie jest taka ładna różowa tylko ciemna, myślicie, że to minie czy taka po prostu jej natura?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Rozeznanie
|
aniaa---w nocy jak wstawalam do malej to mi sie caly czas Twojaa pizza przypominala, cholero Ty.......
zabawka suuper, michal juz sie rozbija po imprezach no ładnie ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- marta--jaka mialas te salatke z buraczkow?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ide zapalic moze sie uda bo junior jakis nerwowy. pierdki caly czas ida to moze dlatego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hehheh no pokatuj mnie i powiedz co dzis za pysznosci byly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
ja pierdykam, nie wyrobię dziś.. mały od 10:00 spał pół godziny :[ i ryk ciągle.. tylko na moich rękach jest spokój i przsypia ze smoczkiem.. jak wypadnie - ryk, jak odłożę - ryk.. sikać mi się chce
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pochwal się zakupami ![]() ślicznie ![]() ![]() itakasia super w tej chuście ale nie dałabym 150 zł czy więcej ![]() ![]() Xawmeli no to ślicznie przybrała ![]() alisa32 witamy i pewnie, że możesz używać soli ja używam nawet pare razy dziennie. ja polecam sterimar bo się rozpryskuje pod ciśnieniem a jak używałam physiodose czy jakiś tak takie ampułki co się wkrapiało to mi te śpiki nie chciały wyłazić alutka mój to prawie ma juz 3 brody ![]() ![]() Cytat:
i staraj się nauczyć bo nie wierze, że on przez 2 godizny je- na pewno sobie tylko ciumka pokarmu też na pewno nie masz tyle żeby 2 godziny jadł a odciągnij między karmieniami bo po karminiu to normalne że pusto ja czasem odciągam tylko 40 ml a czasem 120 i jak nie chce wypić to wylej chodzi o to żebyś zobaczyła ile masz w piersi spróbuj z tą herbatka ja mam w domu z herbapolu i nawet dobra była ale nie wiem jak działa by tylko raz wypiłam bo nie potrzebuję Siala nie wygłupiaj się i nie trzymaj odłóż sebcia nic mu się nie stanie jak przez 2 minuty pokrzyczy a ty idź sikać !!! ![]() powiedz mi jak pisze na tych twoich kropelkach SS częstotliwośc dawania ? bo podaje bobotic tak jak pisałas 15 kropelek ale podaje do każdego jedzonka bo 4 razy nic nie dawało no ale że ja karmie ok 8 razy to nie za dużo ? bo nie chce przesadzić a wydaje mi się, że jak od wczoroaj daje do każdego jedzenia to lepiej z brzuszkiem tzn sa pierdki po jedzeniu ale robi tylko takie aaaaa albo yyyyy podnosi nóżki do brzucha ja pomagam i masuje troche i jest ok nie ma tego rozpaczliwego darcia się, prężenia i kopania nóżkami i daje w trakcie jedzenia bo po często sobie ulewa a i tak cfaniak mały często mi pluje ( daje na małej łyżeczce) hahah to ciekawe co będzie kiedyś z zupkami jak on już teraz tak ładnie wypluwa ![]() nie wiem czy to przez pogode czy przez co ale moje dziecko dzisiaj jest święte jak zjadł o 8.30 to potem o 12.35 i teraz o 16.45. takiej regularności u niego nigdy nie bylo jeszcze ( łącznie z nocą to wygląda to w godzinach tak : 4.20, 3, 3, 4, 4 ) matko żeby mu tak zostało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zadomowienie
|
A my nADAal nA cycu. Ale terax przysypia zamiast pic...
Przedtem zasnal na rekach i tsk spal, jap potem dalam go do wozyks to kukuryku :/ Wypilam kubek herbatki lakyavyjnej.. Jaka wy pijecie? Jaka u was sie sprawdza? Pijecie np raz rano,w poludnie i wieczor czy mozna np wypoc przed polufniem wszystkie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam dziś na obiad pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki i marchewkę z groszkiem
![]() ![]() siala Ty wariatko idź sikać ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- idealne ja piję raz dziennie hippa, ale i tak chyba niepotrzebnie, bo czasem mnie aż zalewa mlekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zadomowienie
|
Anuszka, do zaparzania czy rozpuszczalna?
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Kurcze a wszystkich tak boli przy odciaganiu? Nie umiem tego wytrzymac.. Strasznie boli. Mam elektryczny z baby ono. Ledwo zaczynam, to musze skonczyc... Moze macie jakies lepsze lakratory? Jakie uzywacie i jak sie sprawdzaja? Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-08-31 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
leczo
![]() ech... smaki z ciazy mi sie przypomnialy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zadomowienie
|
już jestem
![]() tzn wróciłam już dawno... na syrenie... ![]() małemu się spacer nie podobał chyba :/ jak zaczął ryczeć to ryczał aż doszliśmy do domu, przewinęłam, nakarmiłam i śpi już 4 godziny ![]() no i gadaj z takim ![]() teraz już obiadek zrobiony i zjedzony, ciasto w piekarniku się piecze no i czekam... ![]() a poza tym robię eskperyment ![]() ![]() ![]() EDIT: zapomniałam napisać, że zakupami się nie pochawalę bo nic nie zakupiłam ![]() ![]() ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-08-31 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Raczkowanie
|
Chyba nie uda mi sie Was nadrobić w tym chaosie jaki tu panuje u mnie
![]() Wczoraj zbadał Anastazję lekarz i młoda waży 4300 kg ![]() ![]() Polecila nam szczepić na Rotawirusa... a Wy decydujecie sie na tą szczepionkę ??? Papeteria - nie martw się, ja w ciuchy sprzed ciąży też nie wejdę... a ciążowe za wielkie :/ W piersiach w bluzki nie wchodzę.... w spodnie to szkoda gadać w ogole... a ciazowki wisza na mnie :/ agravka - ja tez tak ubieram mała ![]() ![]() Co do treściwości pokarmu - wydaje mi się, że coś wt ym jest. Były raz takei trzy dni, kiedy ja mało jadłam, bo mnie mdliło, źle się czułam i mała wtedy non stop chciaął jeść, na cycu wisiała, nie spała nic, płacz i ryk... W momencie gdy zaczełam jeść normalnie ( 5 razy dziennie ), normalne obiady, kolacje etc... dziecko po jedzeniu zasypia wieczorem na 5 godzin, za dnia też śpi dwa razy po 3 godziny... więc może cos w tym jest ![]() justyna - u mnie jest całkiem podobnie, tez na rączkach, ale najbardziej uciążliwe jest, że muszę być cały czas obok na widoku. Tata nie wystarcza, babcia też nie, tylko przy mnei dziecko nie kweka :/ Raz wyszłam na parę godzin i mimo, że pokarm zostawiłam mała ryczała cały czas ( aż z ryków usnęła)... itakasia - fajnie, że chuste poleciłaś. Ponieważ moje dziecie chce tylko przy mnei być, to tą chustę też zamawiamy... idealneciało - ja mam laktator ręczny Aventa, no niby fajny ale moje cycki nie są fajne ![]() aa no i boli mnie przy ściąganiu czasem owszem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jak zaczelam troche czytac o tych rotawirusach ,to chyba jednak zaszczepie. Tym bardziej ,ze maly pojdzie jak bedzie mial roczek do przedszkola.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() siala zrzucisz napewno ![]() dzis na all( za 25,- nowka ) kupilam sobie ten pas co macie martysek moj tez steka i sapie jak je.... marta super ze jedziecie Cytat:
![]() anuszka super ze mala zalapala i jak sie ładnie kapie ![]() itakasia super sprawa z ta chusta ![]() ania micho sliczny i ty tez a i super prezent kej gratulacje!!! Cytat:
u mnie nawet w miare a dzis w kapieli nawet maly sie lekko usmiechal ...wczoraj byl bek przy ubieraniu a dzis cisza ....tylko w tej chwili zas sie zmagamy z kolkami ...stała pora zaczyna sie ok 18 00 -19 00...bobotica jeszcze nie kupilam bo nie wychodziłam przez pogode...plantex poszedl w ruch zobaczymy... moj maly dzis w dzien spal tylko godzinke...zaraz przed kapiela zasnal tak gleboko ze nic go nie ruszalo a nie chcialam by spal bo juz kapiel czekala a jak mi zalezy by spal to nieraz byle *******a go obudzi ![]() Cytat:
edit: wlasnie zasnal ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-31 o 18:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie boli cie przy odciaganiu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Raczkowanie
|
Medela mini elektric ,ten jest dosc drogi ,ale nie pamietam ile kosztuje. A z Aventu ja mam elektryczny (jest tez funkcja reczna) . Mnie nie boli przy odciaganiu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.