Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 13:00   #3181
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
itakasia dzieki
alutka iga tez ma fałdki, ale nie zauważyłam, żeby coś tam się zbierało. Ja smaruję parafiną, w szpitalu mi kazali, bo Iga przez to, że była przenoszona miała lekko zmacerowaną skórę. Myslę, że z mąki też się zrobią kluchy (a może się mylę) i lepiej natłuścić lekko??
Wlasnie, moze Linomagiem albo Bepanthenem albo zwykla oliwka.
Stary 2010-08-31, 13:37   #3182
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

ja swoja mala natluszczam tylko oliwka, z tym ze moja ma trzy faldki na krzyz :/ swoja droga czy ktoras z was slyszala o tym ze moga robic problem przy szczepieniu jesli dziecko ma ponizej 5 kg? znaczy sie ponoc kiedys tak bylo, moja matka miala taki problem ze mna... zastanawiam sie jak to jest teraz... chyba juz tak nie jest, bynajmniej mam taka nadzieje bo moje dziecko ma problem z tyciem :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:40   #3183
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja swoja mala natluszczam tylko oliwka, z tym ze moja ma trzy faldki na krzyz :/ swoja droga czy ktoras z was slyszala o tym ze moga robic problem przy szczepieniu jesli dziecko ma ponizej 5 kg? znaczy sie ponoc kiedys tak bylo, moja matka miala taki problem ze mna... zastanawiam sie jak to jest teraz... chyba juz tak nie jest, bynajmniej mam taka nadzieje bo moje dziecko ma problem z tyciem :/
Pierwsze slysze.
Stary 2010-08-31, 13:49   #3184
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
ja bym spróbowała na próbę odciągnąć z jednego cyca laktatorem by zobaczyć ile mleka jest, z drugiego też, jak mały raz wypije z butli to się nie oduczy ssania cycka i nic się nie stanie a ty będziesz wiedziała ile mleka masz i czy się tym naje czy nie.
I drugiego cyca nie podawałabym za żadne skarby jeśli nie jest opróżniony pierwszy, z którego rozpoczęłam karmienie. Drugi cyc przy kolejnym posiłku.
Odstępstwem jest kiedy maluch zje z jednego cyca wszystko i jest pusto, wtedy podałabym drugiego.
Aha .. i jak się naje a za chwilę znów czegoś szuka to dałabym smoczek dla uspokojenia odruchu.

A co do karmienia butlą to nie zgodzę się.. więź też jest i są miłe spojrzenia i przytulenie i czułość.. mały tuli mi się do cyca a ciumka smoczek, mogę go pocałować w główkę jak zajada. Nawet Sebek się uśmiechnął dziś do mnie ze smoczkiem w buzi. I nie zgodzę się z tym, że to nie to samo.. no fakt nigdy nie będzie 100% to samo bo ciumka smoczek a nie sutka ale "emocje" niczym się nie różnią.
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
idealneciało może zrób tak jak siala mówi a właśnie używasz smoka ? bo mój po karmieniu też dalej szuka ale on chce poprostu ssać a nie jeść więc daje mu smoka i jest ok
wlasnie smoka nie umi trzymac, nie chce go, daje do buzi a on otwiera jeszcze szerzej i szuka czegos wiecej, bo on ma pelna buzie przy cycu bo duzo lapie tej mojej ogromnej otoczki.
jedynie possie np na dworze ale trzeba mu podstawiac pilucha to po jakims czasie czasem zlapie, ale pielucha musi byc non stop przystawiona.

Wlasnie chcialam kupic reczny z akuku, ale maz znalazl po malej elektryczny i sprobowalam troche, z tej co przy niej godzine lezal wylecialy 2 krople, a z drugiej co wlasnie zaczal pic troche nasikalo ale jakos wydaje mi sie to bardzo wolno i niewiele. No i w dodatku chcialam mu je podac i mialam 2 rozne smoczki i z zadnego nie umial zassac , wiec nawet jak cos odciagne to co ja z nim zrobie, jak on nie wypije go?! A bedzie glosny..

Chcialam kupic te homopatyczne granulki na pobudzenie ale moja mama stwierdzila ze homeopatii sie nie bierze:/ i kupi mi tylko herbatke bleee,
przy malej ja pilam to herbatka nic nie dala, a byla ochydna bo z anyzkiem...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

wogole maly pije druga, chwila bylo ok, a teraz znow sie szamota, lapie od nowa, czyzby juz byl pusty kolejny?!

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

wogole maly pije druga, chwila bylo ok, a teraz znow sie szamota, lapie od nowa, czyzby juz byl pusty kolejny?!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:50   #3185
itakasia
Zakorzenienie

bajka
nie chodzi o to ze robia problem, mnie sie akurat podoba takie podejscie. szczepienie jest duzym obciazeniem dla organizmu. dlatego ja bede szczepila troche pozniej zeby moj okruszek nadrobil troche z waga. mi sugerowali jakies 1-2tyg pozniej ale ja pojde jak bedzie miala dwa miesiace. nie chce przed samymi chrzcinami zeby w razie gorszego nastroju nie bylo problemu. a ty koniecznie chcesz w 6 tyg?
Stary 2010-08-31, 13:55   #3186
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dzieki
U nas noc o wieleeee spokojniejsza
na jaki dlugo starczyla Ci buteleczka ss?

swietne miejsce
Sab simplex - 1 buteleczka na 9 dni.
Bobotic - 1 buteleczka na 10 dni.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:04   #3187
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
bajka
nie chodzi o to ze robia problem, mnie sie akurat podoba takie podejscie. szczepienie jest duzym obciazeniem dla organizmu. dlatego ja bede szczepila troche pozniej zeby moj okruszek nadrobil troche z waga. mi sugerowali jakies 1-2tyg pozniej ale ja pojde jak bedzie miala dwa miesiace. nie chce przed samymi chrzcinami zeby w razie gorszego nastroju nie bylo problemu. a ty koniecznie chcesz w 6 tyg?
ja chce jak najlepiej dla corci, wiec jesli nie nadrobi z waga i opozni sie szczepienie to lepiej dla niej, ja poprostu myslalam ze 6 tydz to czas kiedy szczepienie trzeba wykonac chociaz moja i tak bedzie miala w 7tyg ale watpie by dobila do 5 kg do tego czasu. bo tyje mi srednio 140 g na tydzien :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:05   #3188
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
wiecie co tak sobie mysle, ze problem nie tkwi w rozmiarze pieluszki czy w zlym zalozeniu, niektore kupy musza po prostu wyplynac, bo sa takie duze! Wlasnie moja zwalila giganta, ktory sie nie mogl zmiescic w tej pieluszcze, poprzedni sie zmiescil, nie wazne ja szczesliwa, ze jest i to druga dzis
ciesze sie i mam nadzieje ze juz sie skoncza jej problemy

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzien dobry!!!
za nami slaba nocka-mala nie chciala spac od 1 do ok 3... ale dzis jest jak narazie jak aniolek-usnela w bujaczku a wogle jestem przeszczesliwa, bo nie ma juz prawie zadnych krostek i jest gladziutka!!! ciesze sie ze moja dieta przynosi efekty!!!

Cytat:
Cześć
Ja chciałam się pochwalić, że Igusia w końcu nauczyła się jeść z moich piersi
no i kolejna dobra wiadomosc

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny a co z hd?dawno jej nie widzialam...
wlasnie tez sie rano zastanawialam. i anoxa sie tez nie odzywa. anoxa chyba pisala ze jedzie do siostry. aaaa a HD tez miala wyjechac i pewnie dlatego sie nie pojawia

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Tez dawno nie widzialam Hd. Ciekawe co u niej.
Mam pytanie. Czy Wasze pociechy maja faldki pod brodka. Strasznie ciezko utrzymac to m-ce w czystosci. wczoraj podczas kapieli dokladnie tam wymylam. Przez noc jak sie malej ulalo, to rano patrze a tam juz serek sie zrobil i jak mylam ja dzis w tym zgieciu pielucha to zauwazylam, ze skora schodzi. Moze po kapieli zasypac maka ziemniaczana? Co o tym sadzicie? Mialyscie tez taki problem?
tak misiek tez ma i strasznie ciezko sie tam dostac. jak je to staram sie jak najbardziej mu sliniak podlozyc zeby mleko tam nie wpadalo. no i po kapieli smaruje bepanthenem ale i tak ma tam czerwona skore

itakasia fajnie ze chusta sie sprawdza.

my bylismy na zakupach bo Misiek jutro idzie na urodziny do kumpla ha ha. kupilismy mu cos takiego

http://allegro.pl/fisher-price-wesol...206013833.html
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:26   #3189
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

bajka ja nie słyszałam, ale itakasia ma pewnie rację, w końcu tak małego organizmu lepiej nie obciążać, bo może źle to znieść. U mnie w karcie jest napisane, że drugie szczepienie w 6-8 tygodniu życia więc może warto poczekać
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:26   #3190
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
marta
ja sądze ze nie za wczesnie. czytalam ze tak mozna nosic jesli dziecko da sie tak ulozyc. bo jesli jest za male to nie da rady tak zrobic z nozkami. to boczna pozycja to wkladam Zosie do tego pasa przy ciele, potem nogi do drugiego, jak tutaj tutaj

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

entertete
super ta stronka, kolejne fajne wiazania. jak sie Zoska obudzi to bede testowac dalej
kuuurrrde, kusicie tymi chustami
Podobaja mi sie te.. ale nie znalazłam info na temat ich szerokości i długości :/ masz tę chustę czy jakąś inną?

Stary 2010-08-31, 14:28   #3191
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ania a moja Iga ma cały czas czerwoną skórę, praktycznie niewiele zmienił się jej kolor od urodzenia... Nie jest taka ładna różowa tylko ciemna, myślicie, że to minie czy taka po prostu jej natura?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 14:43   #3192
Xawmeli
Rozeznanie

aniaa---w nocy jak wstawalam do malej to mi sie caly czas Twojaa pizza przypominala, cholero Ty.......
zabawka suuper, michal juz sie rozbija po imprezach no ładnie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

marta--jaka mialas te salatke z buraczkow??
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:26   #3193
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość

marta--jaka mialas te salatke z buraczkow??
Ja pisałam o sałatce z buraczków? Nie pamietam.
A i jadłam pizze a karmie piersia. Małemu nic nie było
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:41   #3194
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa---w nocy jak wstawalam do malej to mi sie caly czas Twojaa pizza przypominala, cholero Ty.......
zabawka suuper, michal juz sie rozbija po imprezach no ładnie
blagam o wybaczenie. w takim razie nie pisze co dzis bylo na obiadek
ide zapalic moze sie uda bo junior jakis nerwowy. pierdki caly czas ida to moze dlatego
Stary 2010-08-31, 15:44   #3195
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
blagam o wybaczenie. w takim razie nie pisze co dzis bylo na obiadek
ide zapalic moze sie uda bo junior jakis nerwowy. pierdki caly czas ida to moze dlatego

hehheh no pokatuj mnie i powiedz co dzis za pysznosci byly
Stary 2010-08-31, 15:52   #3196
Siala_Bala
Zakorzenienie

ja pierdykam, nie wyrobię dziś.. mały od 10:00 spał pół godziny :[ i ryk ciągle.. tylko na moich rękach jest spokój i przsypia ze smoczkiem.. jak wypadnie - ryk, jak odłożę - ryk.. sikać mi się chce

Stary 2010-08-31, 16:07   #3197
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
ja pierdykam, nie wyrobię dziś.. mały od 10:00 spał pół godziny :[ i ryk ciągle.. tylko na moich rękach jest spokój i przsypia ze smoczkiem.. jak wypadnie - ryk, jak odłożę - ryk.. sikać mi się chce
daj go potrzymam, a Ty idz siku
Stary 2010-08-31, 16:15   #3198
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Hej dziewczyny Przez tydzień byłam bez internetu Nawet nie wiecie jak mi was brakowało Misia spacerkuje się z tatą, więc skorzystam z okazji i spróbuję was trochę nadrobić, ale z góry was przepraszam , bo raczej nie uda mi się przeczytać wszystkiego
Stary 2010-08-31, 16:40   #3199
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a wogóle mam dobry humor bo Patryk dał mi troszkę pospać dzisiaj fakt, że zebrało mu się na harce i pogaduchy o 23, ale jak zasnął po półtorej godziny zabawy to spał do 4, zjadł i spał do 8 a teraz już jest wykąpany i nasmarowany mazidłami i śpi dalej
po następnym karmieniu pakuję go w wózek i idę połazić po sklepach podobno są wyprzedaże w Mothercare mam tylko nadzieję, że tym razem nie będę wracać wartkim pędem na syrenie, bo małego złapie mały-wielki głód po godzinie od jedzenia

a teraz spadam pod prysznic póki malec śpi!
po tym jak w przychodni wisiałam z cyckiem na wierzchu bo mały głodny a w koło ludzie bo nie było za bardzo nawet jak się odwrócic to zaczęłam nosić ze sobą butle z moim mleczkiem

pochwal się zakupami

Cytat:
Igusia lubi myju myju
ślicznie mój też lubi musze mu zdjęcie pstryknąć

itakasia super w tej chuście ale nie dałabym 150 zł czy więcej mam nadzieję że dostane chuste w paczce ze stanów, która idzie juz ponad miesiąc hehe ( robioną przez moją koleżanke, wystarczy kupić materiał odpowiedni- wiadomo musi mieć tą rozciągliwośc i splot czy co tam, ja nie wiem ale ona wiedziała )

Xawmeli no to ślicznie przybrała

alisa32 witamy i pewnie, że możesz używać soli ja używam nawet pare razy dziennie. ja polecam sterimar bo się rozpryskuje pod ciśnieniem a jak używałam physiodose czy jakiś tak takie ampułki co się wkrapiało to mi te śpiki nie chciały wyłazić

alutka mój to prawie ma juz 3 brody ale nie smaruje niczym tylko przemywam 2-3 razy dziennie wacikiem z woda przegotowaną i za uszkami też bo czasem tam ma pokarm zaschnięty

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
wlasnie smoka nie umi trzymac, nie chce go, daje do buzi a on otwiera jeszcze szerzej i szuka czegos wiecej, bo on ma pelna buzie przy cycu bo duzo lapie tej mojej ogromnej otoczki.
jedynie possie np na dworze ale trzeba mu podstawiac pilucha to po jakims czasie czasem zlapie, ale pielucha musi byc non stop przystawiona.

Wlasnie chcialam kupic reczny z akuku, ale maz znalazl po malej elektryczny i sprobowalam troche, z tej co przy niej godzine lezal wylecialy 2 krople, a z drugiej co wlasnie zaczal pic troche nasikalo ale jakos wydaje mi sie to bardzo wolno i niewiele. No i w dodatku chcialam mu je podac i mialam 2 rozne smoczki i z zadnego nie umial zassac , wiec nawet jak cos odciagne to co ja z nim zrobie, jak on nie wypije go?! A bedzie glosny..

Chcialam kupic te homopatyczne granulki na pobudzenie ale moja mama stwierdzila ze homeopatii sie nie bierze:/ i kupi mi tylko herbatke bleee,
przy malej ja pilam to herbatka nic nie dala, a byla ochydna bo z anyzkiem...

a próbowałaś innego smoka ? albo może kup większy dla większych dzieci to końcówke pewnie też będzie miał większą.
i staraj się nauczyć bo nie wierze, że on przez 2 godizny je- na pewno sobie tylko ciumka
pokarmu też na pewno nie masz tyle żeby 2 godziny jadł

a odciągnij między karmieniami bo po karminiu to normalne że pusto
ja czasem odciągam tylko 40 ml a czasem 120 i jak nie chce wypić to wylej chodzi o to żebyś zobaczyła ile masz w piersi

spróbuj z tą herbatka ja mam w domu z herbapolu i nawet dobra była ale nie wiem jak działa by tylko raz wypiłam bo nie potrzebuję

Siala nie wygłupiaj się i nie trzymaj odłóż sebcia nic mu się nie stanie jak przez 2 minuty pokrzyczy a ty idź sikać !!!

powiedz mi jak pisze na tych twoich kropelkach SS częstotliwośc dawania ?
bo podaje bobotic tak jak pisałas 15 kropelek ale podaje do każdego jedzonka bo 4 razy nic nie dawało
no ale że ja karmie ok 8 razy to nie za dużo ? bo nie chce przesadzić a wydaje mi się, że jak od wczoroaj daje do każdego jedzenia to lepiej z brzuszkiem tzn sa pierdki po jedzeniu ale robi tylko takie aaaaa albo yyyyy podnosi nóżki do brzucha ja pomagam i masuje troche i jest ok nie ma tego rozpaczliwego darcia się, prężenia i kopania nóżkami
i daje w trakcie jedzenia bo po często sobie ulewa a i tak cfaniak mały często mi pluje ( daje na małej łyżeczce) hahah to ciekawe co będzie kiedyś z zupkami jak on już teraz tak ładnie wypluwa

nie wiem czy to przez pogode czy przez co ale moje dziecko dzisiaj jest święte jak zjadł o 8.30 to potem o 12.35 i teraz o 16.45.
takiej regularności u niego nigdy nie bylo jeszcze ( łącznie z nocą to wygląda to w godzinach tak : 4.20, 3, 3, 4, 4 )
matko żeby mu tak zostało
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 16:45   #3200
idealnecialo
Zadomowienie

A my nADAal nA cycu. Ale terax przysypia zamiast pic...
Przedtem zasnal na rekach i tsk spal, jap potem dalam go do wozyks to kukuryku :/

Wypilam kubek herbatki lakyavyjnej..
Jaka wy pijecie? Jaka u was sie sprawdza? Pijecie np raz rano,w poludnie i wieczor czy mozna np wypoc przed polufniem wszystkie?
Stary 2010-08-31, 16:51   #3201
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja miałam dziś na obiad pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki i marchewkę z groszkiem Pyszne było
siala Ty wariatko idź sikać

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

idealne ja piję raz dziennie hippa, ale i tak chyba niepotrzebnie, bo czasem mnie aż zalewa mlekiem
Stary 2010-08-31, 17:23   #3202
idealnecialo
Zadomowienie

Anuszka, do zaparzania czy rozpuszczalna?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a próbowałaś innego smoka ? albo może kup większy dla większych dzieci to końcówke pewnie też będzie miał większą.
i staraj się nauczyć bo nie wierze, że on przez 2 godizny je- na pewno sobie tylko ciumka
pokarmu też na pewno nie masz tyle żeby 2 godziny jadł

a odciągnij między karmieniami bo po karminiu to normalne że pusto
ja czasem odciągam tylko 40 ml a czasem 120 i jak nie chce wypić to wylej chodzi o to żebyś zobaczyła ile masz w piersi

spróbuj z tą herbatka ja mam w domu z herbapolu i nawet dobra była ale nie wiem jak działa by tylko raz wypiłam bo nie potrzebuję
Tak probowalam z innymi smoczkami, bo mialam w domu i jeszcze gorzej niz ten z aventu.

Kurcze a wszystkich tak boli przy odciaganiu? Nie umiem tego wytrzymac.. Strasznie boli. Mam elektryczny z baby ono. Ledwo zaczynam, to musze skonczyc...

Moze macie jakies lepsze lakratory? Jakie uzywacie i jak sie sprawdzaja?

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-08-31 o 16:55
Stary 2010-08-31, 17:32   #3203
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

hehheh no pokatuj mnie i powiedz co dzis za pysznosci byly
leczo w sumie nie wiem czy wy mozecie ale chyba nie co? my ostatnio mamy straszna jazde na leczo i jest przynajmniej raz w tygodniu.
ech... smaki z ciazy mi sie przypomnialy dobrze ze teraz nie pochlaniam litrami lodow czekoladowych

Cytat:
kurde ciekawe co mu znow jest bo ostatnio byl spokojniejszy nie? misiek dzisiaj w miare. o 13 zjadl, pobawil sie troche, zanioslam do lozeczka i zasnal przy karuzeli. obudzil sie na jedzonko o 16 i znow troche zabawy i lulu teraz wstal przed chwila i pierdki puszcza mi podnosem. troche kweka ale nie jest zle. pogadamy jeszcze pol godzinki i papu
Stary 2010-08-31, 18:06   #3204
jaszczka
Zadomowienie

już jestem
tzn wróciłam już dawno... na syrenie...
małemu się spacer nie podobał chyba :/ jak zaczął ryczeć to ryczał aż doszliśmy do domu, przewinęłam, nakarmiłam i śpi już 4 godziny (ciekawe co będzie w nocy robił...)
no i gadaj z takim
teraz już obiadek zrobiony i zjedzony, ciasto w piekarniku się piecze no i czekam...
a poza tym robię eskperyment ściągnęłam ostatnio 130ml i mały wciągnął nosem i za godzinę był znowu głodny, to teraz ściągnęłam 200ml i zobaczymy ile zje mam nadzieję, że wystarczy

EDIT:
zapomniałam napisać, że zakupami się nie pochawalę bo nic nie zakupiłam zanim doszłam do Mothercare, mały już mocno marudził i tylko rzuciłam okiem, z przecen nic mi się nie podobało, a z nieprzecenionych mi się podobało, ale cena już mniej może następnym razem coś wyhaczę...

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-08-31 o 18:09
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:13   #3205
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Chyba nie uda mi sie Was nadrobić w tym chaosie jaki tu panuje u mnie

Wczoraj zbadał Anastazję lekarz i młoda waży 4300 kg czyli o równy kilogram więcej od momentu urodzenia, wow, boję się, że jeszcze klocek z niej sie zrobi... Mimo ze pediatra nie dopatrzyla niczego dziwnego, dala nam skierowanie do neurologa, zeby ja zobaczyl dla naszego spokojnego snu

Polecila nam szczepić na Rotawirusa... a Wy decydujecie sie na tą szczepionkę ???

Papeteria - nie martw się, ja w ciuchy sprzed ciąży też nie wejdę... a ciążowe za wielkie :/ W piersiach w bluzki nie wchodzę.... w spodnie to szkoda gadać w ogole... a ciazowki wisza na mnie :/

agravka - ja tez tak ubieram mała Do spanai w pajacu i kocyku, na dwór tak jak ja jestem plus kocyk

Co do treściwości pokarmu - wydaje mi się, że coś wt ym jest. Były raz takei trzy dni, kiedy ja mało jadłam, bo mnie mdliło, źle się czułam i mała wtedy non stop chciaął jeść, na cycu wisiała, nie spała nic, płacz i ryk... W momencie gdy zaczełam jeść normalnie ( 5 razy dziennie ), normalne obiady, kolacje etc... dziecko po jedzeniu zasypia wieczorem na 5 godzin, za dnia też śpi dwa razy po 3 godziny... więc może cos w tym jest

justyna - u mnie jest całkiem podobnie, tez na rączkach, ale najbardziej uciążliwe jest, że muszę być cały czas obok na widoku. Tata nie wystarcza, babcia też nie, tylko przy mnei dziecko nie kweka :/ Raz wyszłam na parę godzin i mimo, że pokarm zostawiłam mała ryczała cały czas ( aż z ryków usnęła)...

itakasia - fajnie, że chuste poleciłaś. Ponieważ moje dziecie chce tylko przy mnei być, to tą chustę też zamawiamy...

idealneciało - ja mam laktator ręczny Aventa, no niby fajny ale moje cycki nie są fajne Laktatorem ściągam max 80 ml przy dobrych wiatrach i dłuuugo to trwa... Tż powiedział, że najwyraźniej przyzwyczaiły się to tego jak ściąga ze mnie dziecko a nie zasysa laktator)... może coś w tym jest, bo dzisiaj sie "wydoiłam" sama i jakoś szybciej poszło...
aa no i boli mnie przy ściąganiu czasem owszem :/
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:13   #3206
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a poza tym robię eskperyment ściągnęłam ostatnio 130ml i mały wciągnął nosem i za godzinę był znowu głodny, to teraz ściągnęłam 200ml i zobaczymy ile zje mam nadzieję, że wystarczy
nie boli cie przy odciaganiu?
jaki masz laktator? reczny/ elektr i z jakiej firmy?
Stary 2010-08-31, 18:36   #3207
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Tak probowalam z innymi smoczkami, bo mialam w domu i jeszcze gorzej niz ten z aventu.
Moze macie jakies lepsze lakratory? Jakie uzywacie i jak sie sprawdzaja?
Mojemu malemu smoczek aventu tez za bardzo nie odpowiadal .A jego ulubiony to canpola. Co do laktatora to wiekszosc dziewczyn ma Medele i wszystkie sa zadowolone ,ja mam Aventu i tez nie moge narzekac na niego.

Cytat:
ja pierdykam, nie wyrobię dziś.. mały od 10:00 spał pół godziny :[ i ryk ciągle.. tylko na moich rękach jest spokój i przsypia ze smoczkiem.. jak wypadnie - ryk, jak odłożę - ryk..
Jakbym czytala opis naszego dzisiejszego dnia! Nie wiem co sie porobilo ,ale maly spal przez caly dzien lacznie max. 30 minut. Zasypial na 10 minut i zaraz go cos budzilo. Zasnal przy dzwieku laktatora to mowie.. pieknie teraz bedzie musial byc laktator wlaczony najblizsze 3 godziny ..wylaczylam laktator ,poszlam ustawic pralke na jakis najdluzszy program.. Obudzil sie 20 minut temu zasnal ,mam nadzieje ,ze pospi troche dluzej.

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Polecila nam szczepić na Rotawirusa... a Wy decydujecie sie na tą szczepionkę ???
Ja jak zaczelam troche czytac o tych rotawirusach ,to chyba jednak zaszczepie. Tym bardziej ,ze maly pojdzie jak bedzie mial roczek do przedszkola.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 18:45   #3208
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
...Co do laktatora to wiekszosc dziewczyn ma Medele

Cytat:
Ale fajnie chudniesz,, ;( a ja nic.. tylko w gore.. no i ja tylko ciazowe nie mam innego wyboru, i ja w nich nie wygladam jak dziecko wojny tylko jak w kolejnej zaawansowanej ciazy.. Jak to robisz?!
nic nie robie ..miałam anemie zaraz po porodzie i brak apetytu wiec waga leciała a teraz jem normalnie...no yyy jak matka karmiaca czyli bez czekolady i frytek
siala zrzucisz napewno a i brzuch to ja tez jeszcze mam w dodatku mnie boli jak cholera przez te rozstepy...
dzis na all( za 25,- nowka ) kupilam sobie ten pas co macie
martysek moj tez steka i sapie jak je....
marta super ze jedziecie
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wiecie czego nie lubie najbardziej w mojej Mai, nie placzu, nie braku snu tylko jak mnie tryka tymi giczkami swoimi, obled jak ja nie lubie jak ktos mnie tryka!!!!
co to znaczy
anuszka super ze mala zalapala i jak sie ładnie kapie
itakasia super sprawa z ta chusta
ania micho sliczny i ty tez a i super prezent
kej gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Ja dzisiaj mam pierwszy dzień sam na sam z Agatką. Tż wrócil do pracy. Papi, jednoczę się z Tobą nie jest lekko!
i jak poszlo??
u mnie nawet w miare a dzis w kapieli nawet maly sie lekko usmiechal ...wczoraj byl bek przy ubieraniu a dzis cisza
....tylko w tej chwili zas sie zmagamy z kolkami ...stała pora zaczyna sie ok 18 00 -19 00...bobotica jeszcze nie kupilam bo nie wychodziłam przez pogode...plantex poszedl w ruch zobaczymy...
moj maly dzis w dzien spal tylko godzinke...zaraz przed kapiela zasnal tak gleboko ze nic go nie ruszalo a nie chcialam by spal bo juz kapiel czekala a jak mi zalezy by spal to nieraz byle *******a go obudzi
Cytat:
Po jedzeniu o 20:30 pobawił się sam w łóżeczku odłożony do spania.. nie płakał, nie kwękał, bez smoczka (!), bez pieluchy (!)... i teraz sam nakrył się pieluchą i zasnął (jak ja go nakrywałam to się nerwował )
Ale coś mniej zjada.. jak wciągał po 130 na łyk, bez pozostawienia pół kropli tak teraz 100, 110, 120.. często zostawia nieco.
Czy to też się wiązać może ze skokiem czy tak po prostu nie ma smaka ?
Dziś skończyliśmy 7 tygodni
super!!!

edit: wlasnie zasnal

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-08-31 o 18:47
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:03   #3209
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Mojemu malemu smoczek aventu tez za bardzo nie odpowiadal .A jego ulubiony to canpola. Co do laktatora to wiekszosc dziewczyn ma Medele i wszystkie sa zadowolone ,ja mam Aventu i tez nie moge narzekac na niego.
A ktory z medeli? A one droogie sa.. A z aventu masz reczny czy elektr..?
Stary 2010-08-31, 19:11   #3210
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
A ktory z medeli? A one droogie sa.. A z aventu masz reczny czy elektr..?
Medela mini elektric ,ten jest dosc drogi ,ale nie pamietam ile kosztuje. A z Aventu ja mam elektryczny (jest tez funkcja reczna) . Mnie nie boli przy odciaganiu.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości