|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
pantee jasne, ze mozesz podawac wszystkie słoiczki tylko bąk może byc szybciej głodny po tych mniej składnikowych
![]() co do ćwiczen to pytałam rehab jak nauczyc Tomka na plecy sie odwracac bo on tez nie umie. To mi powiedziała, ze jedna raczka lezy wyprostowana przed nim głowa układa się na tej rączce a druga rączka odkręca ciałko w tył i pózniej pupa ciagnie nózki. Nie wiem czy zrozumiale ? Rehab powiedziała jeszcze, ze dziecko musi miec dobra koordynacje zeby nauczyc sie obracac na plecy a widac nasze jeszcze nie mają. Tomek sie odwraca nieswiadomie jak np siega po zabawkę, najczęsciej jak siega prawą ręka na lewą stronę. Jak sie kulnie to jest w szoku jak go zagadam to sie cieszy ale jak nic nie mówie to sie ropłakuje bo nie wie co sie stało
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kancia nooom
Pantee mam gdzies spisane (od dziewczyny,ktora pracuje w szpitalu),co robic z blizna po cc,zeby byla ladna.Jak znajde to wysle ci PW za 4 zabekKancia widziala,co ja pisze,ale ja jej postow nie widzialam Pewnie,ze tak Mam 2 pytanka: 1.Czy ktoras z was jezdzi jeszcze gondola ? 2.Wyparzacie/strylizujecie jeszcze akcesoria maluszkow (butelki,smoczki itp.)? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-31 o 13:50 |
|
|
|
#2373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to 3 lata papierologii Cię czekają Ja zaczęłam rok temu na ostatni stopień, ale jakoś mi nie po drodze do tego awansu ![]() Cytat:
Popatrzę za tymi jogurtami i teraz tak sobie pomyślałam, że spróbuję mleko modyfikowane skoro na razie na jogurt nie zareagował.A kto jeszcze męczy dzieci z matematyki? Coś przegapiłam ![]() Cytat:
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|||
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
gosbaj no to ładnie długo Ci Krzyś przesypia nocki
a ile mniej więcej śpi w dzień? Moja Julka np dzisiaj obudziła się przed 7, poszła spać o 8:30 i spała aż do 11. O 13 znowu poszła spać i śpi sobie. Ogólnie w dzień przesypia średnio 4-5h a w nocy około 9-10 czyli śpi 13-15h/dobę![]() pantee ja daję jej różne rzeczy od 4 miesiąca dozwolone do teraz no, mam nadzieję, że się nie będzie psuło, brat TŻ też ma omegę tyle, że kombi ja nie chciałam kombi mimo, że różnicy przecież w długości auta nie ma, ale bardziej mi się podoba sedan a bagażnik też ma duży a mi takimi autkami o większej poj. silnika lepiej się jeździ, jak jechałam micrą tą starszą to nerwicy dostawałam, a omegą się fajnie "płynie"
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
aldii ja juz od dawna nie wyprzam
![]() gondolą tez nie jezdze i nie piore w dzieciowym proszku |
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii w gondoli my juz od dawna nie jezdzimy
ja wyparzam, zalewam tylko przegotowana woda tak prosto z czajnika, a jak mam wiecej butelek to wrzucam do miski i wszystko zalewam przegotowana woda ![]() z proszkiem powoli przechodze na normalny, ale czesto piore w dzieciowym, bo nie lubie prasowac i wtedy nie prasuje...a jak w normalnym proszku to raczej prasuje
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
Aldii Ja wyparzam, ale nie zawsze. Gondolą nie jeżdże, bo pomimo tego, że Mi na długoś ja miała dobrą to siadała, wychylała się i bałam się, że wypadnie. Póki co jeżdże spacerówką z kompletu bebecara. JEst fajna - duża rozkładana na płasko do spania. A na wiosnę chcę maclarena techno xt
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
celka witamy po wakacjach
za zabki i kciukasy na przedszkoleYa co do okresu to ja tez mialam przed porodem meeega bolesne, teraz jest ok, czasem troche poboli, ale w porownaniu z tym co bylo to niebo a ziemia. Gorzej z intensywnoscia i dlugoscia, mam o wieeele obfitsze, pierwsze dwa dni to taki potop, ze hej. I strasznie dlugie, potrafi mi sie ciagnac 10 dni! pantee no pewnie ze mozesz podawac wszystkie sloiczki Mamuski nauczycielki za powrot do pracy ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
2. Czasami przelewam wrzatkiem, albo wkladam do jakiejs miseczki i zalewam woda. A tak to normalnie myje pod biezaca woda.
|
|
#2379 |
|
Raczkowanie
|
Aldi o ile dobrze pamietam to do specerówki przeniesliśmy sie jak Blanka miala 5,5 m-ca - moja rozkłada sie na płasko
Butelki i smoczki wyparzałam chyba tylko przez 2m-ce a pranie nadal robię w proszku dziecinnym bo lubię jak pachnie |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii spoacerówką, smoczków i butelek nie wyparzam od dawna. Czasem przelewam wrzątkiem jak mi się przypomni- smoczki zwłaszcza.
Miałam ochote legnąć z małym ale co mi się usypia to ząb nawala i musze wodą przepłukiwać... Do d... z takim spaniem...a mam kryzys |
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
my już nie wyparzamy za każdym razem tylko raz na jakiś czas przelewam wrzątkiem
w gondoli nie jeżdzę,chociaż teraz odkąd mama się zajmuje małym to przełożyła na gondole i tak go usypiała na tarasie bo spacerówkę mam kubełkową...
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
zebra nie odpisałas na moje pytanie
czy ten zab jest zatruty?
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz w oczach mi już mruga i czytam i mało zapamiętuje... tak był truty- nie bolał dwa dni po czym po trochu zaczął pobolewać przy jedzeniu. Ale od wczoraj to już napierd.
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
no to tak jak pisałam wczesniej, pewnie nie dali Ci znieczulenia pod trutkę tez tak kiedys mialam myslałam, ze sie zesram za przeproszeniem
w dodatku to była sobota i po południu ten dentysta juz nie przyjmował ![]() musialam na biegu szukac innego, wydłubał mi to gówno i od nowa zrobił ząb dając znieczulenie pod trutke. Może jak juz jest tak zle spróbuj to wydłubac i tak bedziesz dzis u dentysty a ulzysz sobie moze choć troche.
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ale tak długo by się truło? Od 13 sierpnia? Nie wiedzialam, że dają znieczulenia jakieś... Tam wydłubać to nie bardzo, bo cieżki dostęp(albo za grube palce) wiem bo w akcie desperacji chciałam sobie posmarować bobodentem
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Zaczełam grzebac i troszke tylko wydłubałam... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do smarowania Dentosept A...
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie wiedziałam do wtedy
zeżarłam jednorazowo 6 ibupromów i łaziłam po scianach tak mnie bolało a jak mój ojciec zadzwonił tam do dentystki co mi to zrobiła to ona do niego z tekstem "no prosze pana czasem musi bolec" no myslałam, ze pojade tam i ja udusze pozniej ta druga dentystka mi powiedziała dlaczego mnie to tak bolało. aleve jest jeszcze podobno dobry (tak Twierdzi moja mama z migrenami )
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-31 o 14:49 |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia no ja właśnie wczoraj zeżarłam 3 apapy, 2 ekstra i pyralgine... zero ulgi i spać za cholere się nie dało...
Kamyk ketonal może mi tata załatwi, bo to na recepte jest... Co nie zmeinia faktu, że sie boję tej wizyty.... mój próg wytrzymałości na ból się wyczerpał... |
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam ostatnio na przeglądzie i sie sama zdziwiłam bo mam tylko jeden ząb do poprawienia a myslałma ze mam conajmniej 4
usunęłam sobie kamien a zabek na kolejna wizyte został
|
|
|
|
#2390 | |||||
|
Zadomowienie
|
Synek zjadł obiadek, teraz o dziwo zajął się sobą w kojcu, więc mogę dokończyć czytać
![]() Cytat:
dla SebkaCytat:
![]() Ja miałam już 2 razy @ od porodu. Nie wiem czy pamiętacie, jak martwiłam się, że dostanę na chrzciny, albo w trakcie urlopu, bo byłam już po terminie. Dostałam w drodze do domu z Zakpca Ni i ja nie mam takich potopów o jakich piszecie. Wręcz odwrotnie, jest lepiej jak przed ciążą-jak narazie, oby tak dalej bo wcześniej to praktycznie mdlałam z bólu, jechałam aż na ketonalach. A teraz jest spoko-nie wiem kiedy dostaję @ no to akurat nie bardzo mi pasuje, wcześniej jak mi zaczynał dokuczać pewien ból-wiedziałam ocho ędzie @; a teraz trochę mam stracha, aby nie mieć plamy gdzieś poza domem jak dostanę @; chociaż ja używam wkładek, więc może nie bę dę miała takiej atrakcji;Cytat:
![]() fajnie, że wyjazd się udał; powodzenia dla Was w związku z przedszkolem Cytat:
jeszcze tylko tydzień i będzie ok ![]() u Was też będzie dobrze ![]() Firanka też mi się podoba już ją wyprałam i mam zamiar powiesić ![]() Myślałam, że spanie na brzuchu nie dotyczy mojego synka-bo spał w takiej pozycji 2 razy-przekręcił się w trakcie snu, ja go spowrotem na plecy lub boczek i tak spał. A dzisiaj w nocy pół nocy przekręcałam go z brzucha na plecy; co go przekręciłam, ten znowu na brzuch; no to nie spałam bo się o niego bałam; wkońcu przysnęłam chyba koło 3. O 4:30 słyszę płacz z łóżeczka. Zerwałam się, bo pomyślałma że się przydusza czy coś; a ten leży na brzuchu, głowa w górze; po prostu nie mógł się przekręcić na plecy, bo próbował w tą stronę, co były szczebelki no i jak już mnie zobaczył to znowu do rana nie spałam ![]() Także jutro do pracy, a ja wyglądam coraz ciekawiej z niewyspania ![]() Cytat:
Denerwujesz się przed spotkaniem? Napisz jak było. |
|||||
|
|
|
#2391 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Abstrakcji, czyli matematyki, jak mniemam ![]() No tak się złożyło, że jestem n. U mnie jest lepiej z @ jak przed ciąża. Pisałam przed chwilą o tym, więc może i u Ciebie będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() On zjada (odkąd ma plan jedzenia innego niż cyc w ciągu dnia); koło 6 cyc; koło 10 mleko mod+niecała łyżka kaszki Bobovita-190 ml; koło 13:14 obiadek 190ml; koło 16-17 deserek 190; koło 18-19 cyc lub 190 mleka mod; koło 20-21 cyc No, ale mój Pasibrzuszek waży już 8600 ![]() A tak apropo mojego synka, wiecie jak się zeźliłam w ubiegły weekend. Mieliśmy gości. No i przyjechali 2 dorosłych+2 dzieci. Wchodzi mama i ni dzień dobry ni pocałuj mnie w d... tylko-o jezu jaki on gruby!!!!!!!!!!!! No rzesz k... jak mnie wyprowadziła z równowagi, to myślałam, że wyjdę z siebie. Włąśnie zaczął u nas mega lać deszcz-świata nie widać ![]() Cytat:
więc nie bij ![]() Cytat:
Ja mam na 9. U nas wszyscy zawsze przychodzą, niezależnie czy mają wychowawstwo czy nie i dyr co roku przedstawia kto do czego jest, mimo, że są te same jednostki, ale dzieci i rodziców przybywa co roku, więc przedstawia. Cytat:
Tak myślałam
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-08-31 o 17:17 |
||||||
|
|
|
#2392 | |||
|
Zadomowienie
|
Nieśmiało się zgłaszam
![]() celka witaj ponownie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. My w gondoli nie jeździmy. Miałam wielofunkcyjny wózek i złożyłam go do spacerówki. Cięzki jak smok, ale lubie go zwłaszcza na nierówne chodzniki albo na wieś. (mam tez lekki) Smoczków i butelek nie wyparzam. Zalewam wodą wrzącą czasem ,albo przelewam wrzątkiem. Ps. Ma któraś z was sposób na kaszkę. Bo ja ostatnio mam problem. Jak daje 180 wody i kaszke mleczną to spoko, ale jak mama dać 6 miarek melka i 5-6 miarek kaszki do butelki to robią się grudki i mała ciągnie i płacze bo nie leci . A moze to prze z kaszkę???? MM bebiko i kaszka bobovita
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-31 o 15:56 |
|||
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
olivia myśle że jak chcecie mało przeznaczać kasy na autko to mogliście bardziej ekonomiczne kupic i nowsze,15letnie to zaraz bedzie potrzebowało dużo wkładu finansowego i jak spalił tyle na trasie to po mieście bedzie pewnie min 11l,nie chce cie straszyć.2,5l
to spali sporo.jest tyle autek fajnych i ekonomicznych,my np ostatnio mielismy zadbane clio 7letnie za 6,5tyś.aldii,kancia o co chodzi z tym ignorowaniem ![]() Ada zrobiła sie okropnie rozdarta,pewnie babcia ją przez 3dni non stop nosiła i takie efekty tak mi smrodek dzis działa na nerwy,1raz tak mam!!!!![]() zaczeła jeśc wiecej bo nawet do 220ml dochodzi co u niej nieprawdopodobne. a ja od wczoraj na Dukanie,zobaczymy jutro tz jedzie do wrocka i chce mnie zabrać na zakupy ale ja chyba nie mam po co jechac bo licze ze dieta mnie odchudzi i nie chce kupować za duzych ciuchówdziewczyny które mają garnuszek na klocuszek,czy fajna jest ta zabawka?chciałabym kupić używke ale nie wiem jaka cena by była ok.
|
|
#2394 | |||||||
|
Zadomowienie
|
O matko, myślałm, że wyjdę z siebie... Miłosz zjadł deserek. Był głodny, a zarazem śpiący. Jak zjadł, odłożyłam go do łóżeczka i tak mi się darł-był już przemęczony, że dałam za wygraną i uśpiłam w spaceróce. Bo aż mokry się zrobił od tego płaczu
![]() Dobrze, że koniec przyszłego tygodnia już bliżej jak dalej bo ja też wymiękam Cytat:
![]() Cytat:
Nie sterylizuję, jedynie myję wodą z płynem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja byłam już 2 razy na przeglądzie od porodu i narazie mam wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Ja daję synkowi bebiko i bobovitę w niekapku. Mieszam długo i rozbijam te grudki. Jednak jak spróbowałam to mimo, że nie ma grudek są takie ala grudki, ale to jest napęczniała ta kaszka bobovita.(Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi bo trochę dziwnie to opisałam )Może musicie mieć większą dziurkę w smoczku? Cytat:
![]() Co to są ćwiczenia A6W? Ja kupiłam używany (zresztą jak większość zabawek) garnuszek. Synkowi bardzo przypadł do gustu. Kupiłam go jeszcze z innymi, więc nie wiem jaka cena byłaby ok za używkę. Może popatrz po ile się sprzedają Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-08-31 o 17:31 |
|||||||
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
kocurazab to juz pakuje i wysylam priorytetem te kilogramy
|
#2396 |
|
Rozeznanie
|
Ya Liwia pije glownie z cyca, w nocy co godzinke, w dzien mniej. do posilków dostaje wode w kubku, ale wszystko wypluwa
|
#2397 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maly przestal sie meiscic jak mial 4 m-ce a smoczkow i butelek nie wyparzam juz od dawna tez. myje je w cieplej wodzie z plynem i tyle..... Cytat:
no ale cos - tza sie piac po tych szczebelkach karierki jakie oferuje szkolnictwo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no u nas na 9 maja rozpoczecie 1klasy. A ja jako ze nie mam w tym roku pierwszakow to nie musze przychodzic. a reszta ma na 11. u nas nikt nikogo nie przedstawia (tylko 1 klasom). Ale juz jednak zdecydowalam ze pojde na ta 11 ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- A wlasnie mam pytanie chyba do mamus ktore juz maja starsze dzieciaczki ![]() teraz jak jade z malym na zakupy do marketu to biore go w foteliku wiadomo. No ale jak juz sie przesiadziemy do drugiego fotelika (za miesiac) to wiadomo ze juz w foteliku nie da sie wziasc dziecka. I co, moge go juz wtedy sadzac w koszyku na tym miejscu dla dzieci?? bo ja czesto z malym jezdze na zakupy i tak mnie to zastanawia, od kiedy tam mozna sadzac dzieci?? |
||||
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
gosbaj ja to po prostu wjezdzam wozkiem i zakupy laduje na dol do wozka. ja nie robie takich wielkich zakupow (duze zamawiam przez internet raz w tyg i mi przywoza), wiec to sie spokojnie miesci
w koszyk to nawet nie myslalam. Liwia by go zaraz calego wylizala, a w ogole to sa w tych koszykach jakies szelki?
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
gosbaj tam jest takie miejsce zeby dziecko posadzić
jak Krzyś ładnie siedzi to możesz go tam dac i bedzie happy w Auchanie są wózki z wmontownymi fotelikami
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Ya
![]() Kancia,Blonde,Malinka,Mad ziulka,Wyderka,Zebra,Pati nka,Kalka,Kocurazab,Gosba j thx za odpowiedz My nadal w gondoli,bo Lu ma w niej jeszcze sporo miejsca (spacerowke mamy kubelkowa) Nadal tez wyparzam i piore w proszku dzidziusiowym (mam jeszcze spory zapas Loveli,wiec musze go zuzyc) Kalka to przez kaszke.Ja mieszkam widelce w butelce,a pozniej jeszcze wstrzasam butelke Filka jest taka opcja,ze mozesz kogos dodac do listy ignorowanych i sprawdzalysmy z Kancia jak to dziala ![]() Mamy garnuszek i Lu go bardzo lubie (mam w wersji ang.) Powodzenia z A6W.Tez sie musze zebrac do kupy i zaczac treningi.... ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Gosbaj w tesco tez sa wozki z wmontowanym fotelikiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

?

za 4 zabek

mniej wiecej po 2-3 tyg. jej przeszlo...no i 2 karmienia z butli (rano i wieczorem) zamienilismy na miseczke

za powrot do pracy
w dodatku to była sobota i po południu ten dentysta juz nie przyjmował 

tak mi smrodek dzis działa na nerwy,1raz tak mam!!!!