|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
A my nadal trzymamy łapki, zeby jeszcze posiedział pozdrawiam cieplutko, myśl pozytywnie. spokojnej nocy
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Ja też dziś paliłam już w piecu
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraź sobie, że nawet mnie nie ruszyło
Zeżarłam pól paczki suszonych śliwek na czczo, na to zjadłam Activię naturalną z dosypanymi otrębami pszennymi, owsianymi, siemieniem lnianym i zarodkami pszennymi. I ... nic Kupiłam dziś czopki glicerynowe. Nie ma innego wyjścia
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio - nadal mocno trzymam za każdy kolejny dzień w dwupaku Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-08-31 o 21:33 |
|
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Kootku, to nasze ciepłe myśli i kciuki pomogły.
![]() ![]() .Spadam spać. |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
lekarz powiedzial rozwarta, ale chcial mnie pocieszyc
no nic musze byc twarda jak stonka i wlaczyc o kazdy dzien ide spac, net mi tu cos kiepsko chodzi nawet nie moge was nadrobic ![]() dobranoc |
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już spadam do spania bo jutro trzeba wstać rano i iść na rozpoczęcie roku szkolnego
|
|
|
|
#2978 |
|
Raczkowanie
|
Aliszcze mam pytanie fachowe do Ciebie, bo mówiłaś, że znasz sie na kadrach. Ja tez pracowałam w temacie personalnym ale kwestie płac sa mi obce więc wale do Ciebie, bo może znasz odpowiedź na moje pytanie (oczywiście jeśli któraś z dziewczyn zna odpowiedź to też zapraszam
. Czy w czasie naszego L4 jest to okres bezskładkowy, czy ZUS normalnie odprowadza nam wszystkie świadczenia z II filarem włącznie?Docrej nocy wszystkim wizażystkom i trzymam kciuki za Kootka, bądz dzielna !!!Ishka też się trzymaj i mam nadzieję, że jutro wyjdziesz, nie ma to swoje własne łóżko, lepiej sie zdrowieje
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mialam warzywne ![]() skad body? |
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- za chwile pekne ![]() Skonczyly mi sie wszystkie kosmetyki od rozstepow wiec smaruje sie tylko oliwka johnsona taka na dobranoc - ma piekny zapach kootku, trzymaj sie tam! ishka, ty tez dbaj o siebie! |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, twarda jak stonka, dobre
Kciuki za Was nadal zaciśnięte ![]() Ishka, za Was też ![]() Malgosiak, w szpitalu gdzie ja chcę rodzić, funkcjonuje legalne "kupowanie" położnej do porodu. Tzn. jeśli chcesz rodzić z konkretną położną i chcesz, żeby opiekowała się tobą od początku do końca, płacisz jej 600zł. Nie jest to łapówka, po prostu prywatne wynajęcie konkretnej osoby, jeśli nam na niej zależy. Ale z tego co wiem, jeśli trafi się tam "z marszu" na przypadkową położną, traktowanie jest równie dobre. Rozważam umówienie się i zapłacenie, bo zależy mi na konkretnej położnej (bardzo chwalonej, powiedziałabym, że wręcz znanej w Łodzi i rozchwytywanej), ale nie postanowiłam jeszcze ostatecznie. No, ja też zmykam do łóżka. Jeszcze trochę poczytam, a potem spać, bo jutro panowie od remontu znowu wkraczają ze swoim radyjkiem o 7,30 ![]() Dobrej nocy!
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka ja mierze na wysokosci pepka. i mam juz 106cm
![]() kootek trzymam ckiuki weronisia ja chyba juz trzy dni nie bylam porzadnie w toalecie, a takie kilka bobkow to nie licze ![]() I tez zajadam sie osttanio czesniej sliwkami - nawet stoja bgym mogla podjadac, i otreby na mleku. A musze sobie jeszcze morele suszone kupic, dobra i zdrowa przekaska, i ponoc tez dziala na zaparcia. |
|
|
|
#2984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś za to kupiłam czopki, jak dla mnie to nie działanie przeczyszczające, po zaaplikowaniu po 5 minutach musiałam iść do łazienki i wyleciało ze mnie tylko trochę o tych czopkach czytałam, ale dopiero dziś, że one działają na samą końcówkę jelita, wysysają wodę i wylatuje tylko to co jest u samego ujścia ![]() Cytat:
dobrze, że chociaż masz net i jesteśmy na bieżąco ![]() a u nas nie ma tego sklepu
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy mi synek da spać
Kręci się dziś i kręci, wypina pupkę i daje solidne kopniaczki
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie dlaczego ci te wody tak wczesnie zaczeły odchodzic
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mykam spać bo jestem padnięta
![]() Życzę wszystkim słodkich snów Kootek tak trzymać bedzie dobrze
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tz sobie spokojnie zasypia a ja leże i odbieram kopniak za kopniakiem, a on sie potem dziwi rano, że ja nie wyspana jestem![]() Kootekk nadal trzymamy kciuki, dzielna jesteś
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze, ze brakuje wam sloneczka, wiec przesylam
![]() Gratukuje udanych zakupkow, wstawiajcie fotki, bo uwielbiam ogladac. Anecka- my tez nie mamy po nikim mieszkania. Od 18 tego roku zycia wynajmuje. No niestety, kupa kasy na to idzie ale na nic nas nie stac. Ale moze za ok rok wreszcie wezmiemy kredyt i cos kupimy.Dla mnie wazniejsza jest cisza i niezaleznosc. Dlatego bez wzgledu na koszta sie wyprowadzilam, choc studiowalam i zarabialam niewiele. Juz tak jest ze niektorzy maja latwiej- moja znajoma dostala na slub mieszkanie. Ja swojej matce za mieszkanie u niej musialam 10 lat temu 400 zl miesiecznie placic Zdjecia beda jak wroce, ale wyglada to tak ![]() http://de.wikipedia.org/wiki/Vieux-Boucau-les-Bains http://www.google.com/images?hl=de&c...w=1024&bih=598 Jeszcze wczoraj sie skarzylam na brak seksu ale nie ma to jak urlop, zmiana klimatu i wyspanie sie Dzis rano oboje mielismy ochote, ale za nic sie nie udawalo. No normalnie jak dziewica. Tragedia. No a na cos innego moj maz nie mial dzis ochoty, wiec zajal sie tylko mna. A mi bylo glupio i po objadku zrobilam mu masaz i wreszcie byl seksik Coraz trudniej mi sie skoncentrowac, bo maly potrafi sie w tym czasie wiercic i glupio mi, bo mam wrazenie, ze nie jestesmy w sypialni sami. Podroz byla meczaca, bo 2 noce spalam tylko 4 godziny (slub w sobote). Ale moj maz jechal 9 godzin a ja tylko 5 wiec wytrzymalam. Teraz zamierzam odzywiac sie tu tylko rybami, swiezutkimi, dopiero co zlowionymi. Z grilla ![]() Bardzo brakowalo mi urlopu, piasku pod stopami i cieplego atlantyku. Lubie tu wracac. Rodzice meza maja tu dom letniskowy, wiec placimy tylko za prad no i oczywiscie dojazd ( same oplaty za autostrady zjadaja w jedna strone 70 euro). Bylam dzis na zakupach i kupilam sliczne pocztowki- malunki, ktore juz rok temu chcialam tu kupic. Misie malowane, ktore zamierzam oprawic w ramki i powiesic w dzieciecym pokoju. ![]() Kupilam tez malutkie skarpeteczki i nozyczki. Mam problem- lozeczko kupimy 60X120, ale pozyczono nam kolyske- 89x37. Recznie robiona wiec troche niestandardowa. Widzialam dzis materacyki, o wielkosci 74X37, ktore sa do kolysek. Moja kolyska jest wieksza ale na dlugosc. Nie wiem, czy kupic pomimo wszystko ten materacyk, bo kosztowal grosze, a zamierzam dziecko miec w kolysce tylko 2 miesiace. Nie szkodzi ze materac troche krotszy?To kolyska z litego drewna, bez szczebelkow. Stwierdzam, ze mam kochanego meza Zabezpieczyl taras (poprzycinal belki i przywiercil) by koty z niego nie wyszly,zrobil wszystko co dzis zaplanowalismy i od jakiegos czasu czyta ksiazki o dzieciach![]() Lece was nadrabiac ![]() Kootekk walcz o kazdy dzien Mnie na szczescie problemy z wyprozaniem narazie omijaja, ale pochlaniam duze ilosci warzyw i owocow. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-31 o 23:05 |
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Anecka - ja też chcę takie słodkie body
![]() Co do pępka to ja mam jakoś 94cm, mierzone tuz pod wielkim pępuchem (niecierpię go w ciąży-wygląda jak guzik w windzie ;/) Kootekk - fajnie, że masz neta, bo my cały czas za Ciebie i Michałka i dzieki temu jakby nie było od razu sie milej robi, że ty jeszcze masz chęci nam odp. mimo, że u Ciebie stresująco teraz, no ale jak dziewczyny pisały, jestes pod dobra opieką, czuwają nad tobą i nie pozwolą żeby się coś działo. Bo jak tylko napiszesz na wizażu, że coś ci nie zagrało - to moja droga, niech sie tam mają na baczności, koleżanki z forum zrobią odpowiedni raban ![]() ![]() heh!Kretencja - mocnego snu życzę niech mały da pospać ![]() W ogóle to dobranoc wszsytskim, ja tez już zmykam, nadrobiłam zaległości, a jutro wizyta u gina, ale jak wspominałam bez usg tylko raczej badanie zwykłe bedzie, bo usg miałam ostatnio. Ja czekam na wieść, że mój maluch sie obrucił... oby... ![]() :pros i:![]() Dobranoc i do jutra! ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
az miło poczytać, że tak pieknie się dzieje. Niech i wszystkim sie tak udziela.De - podeślij mi twojego TŻ-a na trochę, albo ja ci podeślę swojego na przyuczenie żeby trochę sie dzieckiem zainteresował, bo jeżeli ja nie "zmusze" swoim marudzeniem, to lipa kochany jest bardzo, pomaga jak umie, ale jakoś bez entuzjazmu podchodzi do Młodego, choć wiem, że sie cieszy. No ale nie można miec wszystkiego i tak nie mam źl, to przestane na kopniec dnia bez sensu marudkować. pa |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego wynika, że ZUS przekazuje OFE informacje dlaczego nie ma składki itp. kootekk, spokojnej nocy, bez skurczów i ściskaj nogi, niech Michałek jeszcze troszkę potowarzyszy mamusi w brzuszku
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina moj byl taki od poczatku
Po slubie mial kryzys ale sie opamietal i od 2,5 roku znow jest ok. Nie nadaje sie do wychowywania Chociaz tesciowa mowi, ze zmienilam syna na korzysc Ze sluzy mu dyscyplina i rygor![]() A co do temperatur- my w zimie mamy max. 21 stopni. Przewaznie jednak 19-20. Parter, mieszkanie w starym, choc niedawno ocieplanym bloku. Ogrzewanie na gaz, mieszkanie wilgotne. Dobrze ze w maju sie wyprowadzamy. Ja tu marzne ![]() Ide do lozeczka, jutro wskakuje w kostium kapielowy i zamierzam przynajmniej sie zmoczyc
|
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
De ja tez tam chce
![]() Kotekk i musi byc tylko lepiej
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2995 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj w końcu mam zamiar wybrać się podpisać umowę na wymianę okna. ale na razie słodko leżę w łożeczku i nie mam zamiaru wstawać. wczoraj kupiłam na allegro resztę rzeczy do szpitala 4 koszule po 16,99 zł(przydadzą mi się też potem w domu) http://allegro.pl/show_item.php?item=1204825022 http://allegro.pl/show_item.php?item=1204824113 http://allegro.pl/show_item.php?item=1200487208 takie zwykłe, wybrałam największy rozmiar, gdyż wolę żeby były luźniejsze do tego majtki poporodowe hartman i podkłady poporodowe na tym koniec zakupów dla mamusi zostały tylko konkrety do pokoju,ale to dopiero na koniec września jak mąż pomaluje mieszkanie zostały mi do kupienia 1. Łożeczko klups– 300 zł z przesyłką 2. Materac-70 zł z przesyłką 3. Przewijak-40 zł 4. Prześcieradło na przewijak 3 sztuki-33 zł 5. Pościel 14-elementów- 310 zł z przesyłką 6. Szafa-350 zł 7. Ręcznik z kapturkiem-32 zł 8. Podkład pod prześcieradło (ochraniacz pod materac)-30 zł 9. Pościel do wózka-60 zł 10. Dodatkowy komplet pościeli na zmianę (prześcieradło, poszewka kołdra , poduszka)-84 zł 11. Śpiworek-52 zł 12. Kocyk grubszy-32 zł Uff!!! ale to dopiero po następnej wypłacie wynagrodzenia! dzidziuś musi zatem siedzieć grzecznie w brzuszku, gdyż gdyby się pospieszył z wyjściem na świat to będzie musiał spać z mamusią w łóżku na początek heeh
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Dziś pierwszą rzeczą, o której pomyślałam dziś po przebudzeniu było to, że nie mam kapci do szpitala!! ![]() A poza tym dzisiaj kończymy 25 tydzień. De, wspaniale, że wszystko się układa. Zazdroszczę wakacji w tak uroczym miejscu. Ja teraz to nie wiem kiedy gdzieś dalej wyjadę.
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
weronia sprobuj jeszcze zalac 10 sliwek wrzatkiem i odstawic to do wieczora, wieczorem zjesc te namoczone sliwki i wypic napar, zalac nastepne sliwki i zjesc+wypic to rano - albo chociaz co rano pic taki napar i jesc te sliwki, tylko nie dluzej niz 10 dni.
joanna hahahahha - ja juz sobie kapcje upatrzylam na miekkiej podeszfie, wiec wygibasy okoloporodowe bede wykonywac w kapciach. Albo sobie kupie takie skarpety z podeszwa silikonowa ale w tym sie chyba stopy poca
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-01 o 08:04 |
|
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
wg mnie najwygodniejsze do szpitala klapki, ale w sumie zalezy co kto lubi
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
A ja liczę swoją ciążę miesiącami kalendarzowymi, bo ostatnią miesiączkę miałam 1 marca. Więc dziś zaczynam 7 miesiąc
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Auchan ![]() Witam o poranku i spadam, musze sie wziac za porzadki bo ojciec nie ruszy a mnie juz szlag traafia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

A my nadal trzymamy łapki, zeby jeszcze posiedział 
Rano zmniejsza temp. na grzejnikach, ja podkręcam a potem on przykręca i tak w kółko.
Aktualnie dziś się załamał, bo mój tata, który mieszka na parterze, (więc ma bliżej do pieca) włączył ogrzewanie.
Ja też dziś paliłam już w piecu 
za każdy kolejny dzień w dwupaku 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

az miło poczytać, że tak pieknie się dzieje. Niech i wszystkim sie tak udziela.