Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 21:27   #2971
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
wyniki sie poprawily ale mam byc rozwarta i gotowa bo co dziennie beda badac poziom tego bialka, jesli tylko sie cos pogorszy to od razu na cc wiec to takie liczenie z dnia na dzien

na dodatek skurcze mi sie pojawily niedawno ale juz przechodza

poprostu teraz trwa walka o kazdy dzien, na szczescie lekarz powiedzial ze michalek to kawal chlopa i ze takie dziecko juz jest silne
to dobra wiadomość, każdy dzien ma znaczenie A my nadal trzymamy łapki, zeby jeszcze posiedział pozdrawiam cieplutko, myśl pozytywnie. spokojnej nocy
Stary 2010-08-31, 21:27   #2972
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Haha, ja też jestem zmarzlakiem. Ale przy moim mężu nie da się dojść do takich temperatur. Rano zmniejsza temp. na grzejnikach, ja podkręcam a potem on przykręca i tak w kółko. Aktualnie dziś się załamał, bo mój tata, który mieszka na parterze, (więc ma bliżej do pieca) włączył ogrzewanie. Faktycznie jeszcze chyba troszkę za ciepło...
Jakie ciepło Ja też dziś paliłam już w piecu
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:29   #2973
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Ad1. I co?? Była gdzieś łazienka??
Ad2. Mąż ma dowcip
Wyobraź sobie, że nawet mnie nie ruszyło
Zeżarłam pól paczki suszonych śliwek na czczo, na to zjadłam Activię naturalną z dosypanymi otrębami pszennymi, owsianymi, siemieniem lnianym i zarodkami pszennymi.
I ... nic

Kupiłam dziś czopki glicerynowe. Nie ma innego wyjścia
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:30   #2974
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
wyniki sie poprawily ale mam byc rozwarta i gotowa bo co dziennie beda badac poziom tego bialka, jesli tylko sie cos pogorszy to od razu na cc wiec to takie liczenie z dnia na dzien

poprostu teraz trwa walka o kazdy dzien, na szczescie lekarz powiedzial ze michalek to kawal chlopa i ze takie dziecko juz jest silne
hehe - chyba ZWARTA i gotowa

A tak na serio - nadal mocno trzymam za każdy kolejny dzień w dwupaku

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-08-31 o 21:33
Stary 2010-08-31, 21:39   #2975
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Kootku, to nasze ciepłe myśli i kciuki pomogły. Kolejny dzień do przodu. Bądź dzielna i słuchaj lekarzy, bo racje mają. I dalej: .
Spadam spać.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:39   #2976
kootekk
Zakorzenienie

lekarz powiedzial rozwarta, ale chcial mnie pocieszyc

no nic musze byc twarda jak stonka i wlaczyc o kazdy dzien

ide spac, net mi tu cos kiepsko chodzi nawet nie moge was nadrobic

dobranoc

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:39   #2977
kotek81
Zakorzenienie

Ja już spadam do spania bo jutro trzeba wstać rano i iść na rozpoczęcie roku szkolnego
Stary 2010-08-31, 21:40   #2978
Stokrotka_76
Raczkowanie

Aliszcze mam pytanie fachowe do Ciebie, bo mówiłaś, że znasz sie na kadrach. Ja tez pracowałam w temacie personalnym ale kwestie płac sa mi obce więc wale do Ciebie, bo może znasz odpowiedź na moje pytanie (oczywiście jeśli któraś z dziewczyn zna odpowiedź to też zapraszam . Czy w czasie naszego L4 jest to okres bezskładkowy, czy ZUS normalnie odprowadza nam wszystkie świadczenia z II filarem włącznie?
Docrej nocy wszystkim wizażystkom i trzymam kciuki za Kootka, bądz dzielna !!!
Ishka też się trzymaj i mam nadzieję, że jutro wyjdziesz, nie ma to swoje własne łóżko, lepiej sie zdrowieje
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:41   #2979
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Skad ja to znam, my nawet nie skladamy podania do urzedu bo szkoda czasu.. choc nie wiem moze jednak warto? Ale mysle ze daja mieszkania takie w okropnym stanie i w jakiejs dzielnicy nie bardzo... ja bym sie bala ze trafi mi sie mieszkanie na naszym slynnym Zakaczawiu

Ja bym brala kolor taki jablon czy cos, zeby mi do mebli bodzia pasowal

Dobrze ze nie lubie golabkow to Ci nie zazdroszcze lol

Nie chce mi sie pisac ze dzis znow mialam straszny dzien, wiec sie pocieszylam i nie moglam sie oprzec.. choc ubranek mam duzo to jeszcze kupilam w Auchan. A w ogole to maja fajna kolekcje w auchan, ubranka z francji i sa takie grubsze swietne szare spodnie na szerokim pasie..

malgosiak, z jakiej racji mam dawac cos poloznej?? to jej praca a ja place skladki.

ale ja mialam warzywne

skad body?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:42   #2980
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

dobranoc
hehe dowcipny się znalazł

wszystko będzie dobrze

Dobranoc.
Stary 2010-08-31, 21:48   #2981
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dziś na ale kino jest pulp fiction uwielbiam mam nadzieję że córcia odziedziczy po rodzicach miłość do dobrych filmów
ja scinalam wlosy tak jak ta pani z PF

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

za chwile pekne

Skonczyly mi sie wszystkie kosmetyki od rozstepow wiec smaruje sie tylko oliwka johnsona taka na dobranoc - ma piekny zapach

kootku, trzymaj sie tam!
ishka, ty tez dbaj o siebie!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:48   #2982
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, twarda jak stonka, dobre Dobrze, że nie tracisz poczucia humoru
Kciuki za Was nadal zaciśnięte

Ishka, za Was też

Malgosiak, w szpitalu gdzie ja chcę rodzić, funkcjonuje legalne "kupowanie" położnej do porodu. Tzn. jeśli chcesz rodzić z konkretną położną i chcesz, żeby opiekowała się tobą od początku do końca, płacisz jej 600zł. Nie jest to łapówka, po prostu prywatne wynajęcie konkretnej osoby, jeśli nam na niej zależy. Ale z tego co wiem, jeśli trafi się tam "z marszu" na przypadkową położną, traktowanie jest równie dobre. Rozważam umówienie się i zapłacenie, bo zależy mi na konkretnej położnej (bardzo chwalonej, powiedziałabym, że wręcz znanej w Łodzi i rozchwytywanej), ale nie postanowiłam jeszcze ostatecznie.

No, ja też zmykam do łóżka. Jeszcze trochę poczytam, a potem spać, bo jutro panowie od remontu znowu wkraczają ze swoim radyjkiem o 7,30
Dobrej nocy!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:48   #2983
kliwia
Zakorzenienie

paulinka ja mierze na wysokosci pepka. i mam juz 106cm

kootek trzymam ckiuki

weronisia ja chyba juz trzy dni nie bylam porzadnie w toalecie, a takie kilka bobkow to nie licze
I tez zajadam sie osttanio czesniej sliwkami - nawet stoja bgym mogla podjadac, i otreby na mleku.
A musze sobie jeszcze morele suszone kupic, dobra i zdrowa przekaska, i ponoc tez dziala na zaparcia.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:52   #2984
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Zeżarłam pól paczki suszonych śliwek na czczo, na to zjadłam Activię naturalną z dosypanymi otrębami pszennymi, owsianymi, siemieniem lnianym i zarodkami pszennymi.
I ... nic

hmm... a ja właśnie chciałam jutro śliwki kupić
dziś za to kupiłam czopki, jak dla mnie to nie działanie przeczyszczające, po zaaplikowaniu po 5 minutach musiałam iść do łazienki i wyleciało ze mnie tylko trochę
o tych czopkach czytałam, ale dopiero dziś, że one działają na samą końcówkę jelita, wysysają wodę i wylatuje tylko to co jest u samego ujścia

Cytat:

najważniejsze, że się nie poddajecie i jesteś pod dobrą opieką
dobrze, że chociaż masz net i jesteśmy na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Auchan ma bardzo fajnie zaopatrzony dzial, to prawda
a u nas nie ma tego sklepu

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:52   #2985
kretencja
Zakorzenienie

Ciekawe, czy mi synek da spać Kręci się dziś i kręci, wypina pupkę i daje solidne kopniaczki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-31, 22:17   #2986
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

dobranoc
Kochana trzymam kciuki zeby Michałek jeszcze w tym brzuszku posiedział. Jednak jesli sie nie uda to i tak najwazniejsze ze lekarze mowia ze jest duzy i zdrowy a to najwazniejsze. Napewno bedzie wszystko dobrze.
A tak na marginesie dlaczego ci te wody tak wczesnie zaczeły odchodzic

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:36   #2987
malgosiak25
Raczkowanie

Ja już mykam spać bo jestem padnięta

Życzę wszystkim słodkich snów

Kootek tak trzymać bedzie dobrze
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:47   #2988
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy mi synek da spać Kręci się dziś i kręci, wypina pupkę i daje solidne kopniaczki
No myślałam ze moj mi daje czadu ale widzę, że Twoj też tz sobie spokojnie zasypia a ja leże i odbieram kopniak za kopniakiem, a on sie potem dziwi rano, że ja nie wyspana jestem

Kootekk nadal trzymamy kciuki, dzielna jesteś
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:47   #2989
De28
Wtajemniczenie

Widze, ze brakuje wam sloneczka, wiec przesylam
Gratukuje udanych zakupkow, wstawiajcie fotki, bo uwielbiam ogladac.

Anecka
- my tez nie mamy po nikim mieszkania. Od 18 tego roku zycia wynajmuje. No niestety, kupa kasy na to idzie ale na nic nas nie stac. Ale moze za ok rok wreszcie wezmiemy kredyt i cos kupimy.Dla mnie wazniejsza jest cisza i niezaleznosc. Dlatego bez wzgledu na koszta sie wyprowadzilam, choc studiowalam i zarabialam niewiele. Juz tak jest ze niektorzy maja latwiej- moja znajoma dostala na slub mieszkanie. Ja swojej matce za mieszkanie u niej musialam 10 lat temu 400 zl miesiecznie placic

Zdjecia beda jak wroce, ale wyglada to tak
http://de.wikipedia.org/wiki/Vieux-Boucau-les-Bains

http://www.google.com/images?hl=de&c...w=1024&bih=598

Jeszcze wczoraj sie skarzylam na brak seksu ale nie ma to jak urlop, zmiana klimatu i wyspanie sie Dzis rano oboje mielismy ochote, ale za nic sie nie udawalo. No normalnie jak dziewica. Tragedia. No a na cos innego moj maz nie mial dzis ochoty, wiec zajal sie tylko mna. A mi bylo glupio i po objadku zrobilam mu masaz i wreszcie byl seksik Coraz trudniej mi sie skoncentrowac, bo maly potrafi sie w tym czasie wiercic i glupio mi, bo mam wrazenie, ze nie jestesmy w sypialni sami.
Podroz byla meczaca, bo 2 noce spalam tylko 4 godziny (slub w sobote). Ale moj maz jechal 9 godzin a ja tylko 5 wiec wytrzymalam.
Teraz zamierzam odzywiac sie tu tylko rybami, swiezutkimi, dopiero co zlowionymi. Z grilla

Bardzo brakowalo mi urlopu, piasku pod stopami i cieplego atlantyku. Lubie tu wracac. Rodzice meza maja tu dom letniskowy, wiec placimy tylko za prad no i oczywiscie dojazd ( same oplaty za autostrady zjadaja w jedna strone 70 euro).
Bylam dzis na zakupach i kupilam sliczne pocztowki- malunki, ktore juz rok temu chcialam tu kupic. Misie malowane, ktore zamierzam oprawic w ramki i powiesic w dzieciecym pokoju.
Kupilam tez malutkie skarpeteczki i nozyczki.
Mam problem- lozeczko kupimy 60X120, ale pozyczono nam kolyske- 89x37. Recznie robiona wiec troche niestandardowa. Widzialam dzis materacyki, o wielkosci 74X37, ktore sa do kolysek. Moja kolyska jest wieksza ale na dlugosc. Nie wiem, czy kupic pomimo wszystko ten materacyk, bo kosztowal grosze, a zamierzam dziecko miec w kolysce tylko 2 miesiace. Nie szkodzi ze materac troche krotszy?To kolyska z litego drewna, bez szczebelkow.
Stwierdzam, ze mam kochanego meza Zabezpieczyl taras (poprzycinal belki i przywiercil) by koty z niego nie wyszly,zrobil wszystko co dzis zaplanowalismy i od jakiegos czasu czyta ksiazki o dzieciach Takie z humorem, ale jednak Poza tym duzo ostatnio rozmawiamy, dyskutujemy o ewentualnych problemach itp. Dzieki temu nie mam napadow placzu.

Lece was nadrabiac

Kootekk walcz o kazdy dzien

Mnie na szczescie problemy z wyprozaniem narazie omijaja, ale pochlaniam duze ilosci warzyw i owocow.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-31 o 23:05
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:57   #2990
KarolinaB
Raczkowanie

Anecka - ja też chcę takie słodkie body :prosi :

Co do pępka to ja mam jakoś 94cm, mierzone tuz pod wielkim pępuchem (niecierpię go w ciąży-wygląda jak guzik w windzie ;/)

Kootekk - fajnie, że masz neta, bo my cały czas za Ciebie i Michałka i dzieki temu jakby nie było od razu sie milej robi, że ty jeszcze masz chęci nam odp. mimo, że u Ciebie stresująco teraz, no ale jak dziewczyny pisały, jestes pod dobra opieką, czuwają nad tobą i nie pozwolą żeby się coś działo. Bo jak tylko napiszesz na wizażu, że coś ci nie zagrało - to moja droga, niech sie tam mają na baczności, koleżanki z forum zrobią odpowiedni raban heh!

Kretencja - mocnego snu życzę niech mały da pospać

W ogóle to dobranoc wszsytskim, ja tez już zmykam, nadrobiłam zaległości, a jutro wizyta u gina, ale jak wspominałam bez usg tylko raczej badanie zwykłe bedzie, bo usg miałam ostatnio. Ja czekam na wieść, że mój maluch sie obrucił... oby...:pros i:

Dobranoc i do jutra!

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Widze, ze brakuje wam sloneczka, wiec przesylam
Gratukuje udanych zakupkow, wstawiajcie fotki, bo uwielbiam ogladac.

Anecka
- my tez nie mamy po nikim mieszkania. Od 18 tego roku zycia wynajmuje. No niestety, kupa kasy na to idzie ale na nic nas nie stac. Ale moze za ok rok wreszcie wezmiemy kredyt i cos kupimy.Dla mnie wazniejsza jest cisza i niezaleznosc. Dlatego bez wzgledu na koszta sie wyprowadzilam, choc studiowalam i zarabialam niewiele. Juz tak jest ze niektorzy maja latwiej- moja znajoma dostala na slub mieszkanie. Ja swojej matce za mieszkanie u niej musialam 10 lat temu 400 zl miesiecznie placic

Zdjecia beda jak wroce, ale wyglada to tak
http://de.wikipedia.org/wiki/Vieux-Boucau-les-Bains
http://www.touradour.com/towns/vieuxboucau/vieuxbou.htm

Jeszcze wczoraj sie skarzylam na brak seksu ale nie ma to jak urlop, zmiana klimatu i wyspanie sie Dzis rano oboje mielismy ochote, ale za nic sie nie udawalo. No normalnie jak dziewica. Tragedia. No a na cos innego moj maz nie mial dzis ochoty, wiec zajal sie tylko mna. A mi bylo glupio i po objadku zrobilam mu masaz i wreszcie byl seksik Coraz trudniej mi sie skoncentrowac, bo maly potrafi sie w tym czasie wiercic i glupio mi, bo mam wrazenie, ze nie jestesmy w sypialni sami.
Podroz byla meczaca, bo 2 noce spalam tylko 4 godziny (slub w sobote). Ale moj maz jechal 9 godzin a ja tylko 5 wiec wytrzymalam.
Teraz zamierzam odzywiac sie tu tylko rybami, swiezutkimi, dopiero co zlowionymi. Z grilla

Bardzo brakowalo mi urlopu, piasku pod stopami i cieplego atlantyku. Lubie tu wracac. Rodzice meza maja tu dom letniskowy, wiec placimy tylko za prad no i oczywiscie dojazd ( same oplaty za autostrady zjadaja w jedna strone 70 euro).
Bylam dzis na zakupach i kupilam sliczne pocztowki- malunki, ktore juz rok temu chcialam tu kupic. Misie malowane, ktore zamierzam oprawic w ramki i powiesic w dzieciecym pokoju.
Kupilam tez malutkie skarpeteczki i nozyczki.
Mam problem- lozeczko kupimy 60X120, ale pozyczono nam kolyske- 89x37. Recznie robiona wiec troche niestandardowa. Widzialam dzis materacyki, o wielkosci 74X37, ktore sa do kolysek. Moja kolyska jest wieksza ale na dlugosc. Nie wiem, czy kupic pomimo wszystko ten materacyk, bo kosztowal grosze, a zamierzam dziecko miec w kolysce tylko 2 miesiace. Nie szkodzi ze materac troche krotszy?To kolyska z litego drewna, bez szczebelkow.
Stwierdzam, ze mam kochanego meza Zabezpieczyl taras (poprzycinal belki i przywiercil) by koty z niego nie wyszly,zrobil wszystko co dzis zaplanowalismy i od jakiegos czasu czyta ksiazki o dzieciach Takie z humorem, ale jednak Poza tym duzo ostatnio rozmawiamy, dyskutujemy o ewentualnych problemach itp. Dzieki temu nie mam napadow placzu.

Lece was nadrabiac

Kootekk walcz o kazdy dzien

Mnie na szczescie problemy z wyprozaniem narazie omijaja, ale pochlaniam duze ilosci warzyw i owocow.
No i tak trzymac !!!!!! TŻ az miło poczytać, że tak pieknie się dzieje. Niech i wszystkim sie tak udziela.

De - podeślij mi twojego TŻ-a na trochę, albo ja ci podeślę swojego na przyuczenie żeby trochę sie dzieckiem zainteresował, bo jeżeli ja nie "zmusze" swoim marudzeniem, to lipa kochany jest bardzo, pomaga jak umie, ale jakoś bez entuzjazmu podchodzi do Młodego, choć wiem, że sie cieszy. No ale nie można miec wszystkiego i tak nie mam źl, to przestane na kopniec dnia bez sensu marudkować.
pa
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:12   #2991
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Aliszcze mam pytanie fachowe do Ciebie, bo mówiłaś, że znasz sie na kadrach. Ja tez pracowałam w temacie personalnym ale kwestie płac sa mi obce więc wale do Ciebie, bo może znasz odpowiedź na moje pytanie (oczywiście jeśli któraś z dziewczyn zna odpowiedź to też zapraszam . Czy w czasie naszego L4 jest to okres bezskładkowy, czy ZUS normalnie odprowadza nam wszystkie świadczenia z II filarem włącznie?
Docrej nocy wszystkim wizażystkom i trzymam kciuki za Kootka, bądz dzielna !!!
Ishka też się trzymaj i mam nadzieję, że jutro wyjdziesz, nie ma to swoje własne łóżko, lepiej sie zdrowieje
L-4 to okres nieskładkowy,z ciekawości (bo alfą i omegą w kwestii ZUSowskiej niestety nie jestem, bo moja szefowa głównie zajmuje się sprawami związanymi z ZUS, składkami itp) zajrzałam, jak to wygląda z OFE, tu masz linka na ten temat http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1117
z tego wynika, że ZUS przekazuje OFE informacje dlaczego nie ma składki itp.

kootekk, spokojnej nocy, bez skurczów i ściskaj nogi, niech Michałek jeszcze troszkę potowarzyszy mamusi w brzuszku

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:28   #2992
De28
Wtajemniczenie

Karolina moj byl taki od poczatku Po slubie mial kryzys ale sie opamietal i od 2,5 roku znow jest ok. Nie nadaje sie do wychowywania Chociaz tesciowa mowi, ze zmienilam syna na korzysc Ze sluzy mu dyscyplina i rygor

A co do temperatur- my w zimie mamy max. 21 stopni. Przewaznie jednak 19-20. Parter, mieszkanie w starym, choc niedawno ocieplanym bloku. Ogrzewanie na gaz, mieszkanie wilgotne. Dobrze ze w maju sie wyprowadzamy. Ja tu marzne
Ide do lozeczka, jutro wskakuje w kostium kapielowy i zamierzam przynajmniej sie zmoczyc

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 00:49   #2993
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

De ja tez tam chce

Kotekk i musi byc tylko lepiej

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 06:59   #2994
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dziękuję za dodanie otuchy co do wagi małej

ale póki co to jestem przerażona opiniami na temat szpitala w którym będę rodzić, a mianowicie lekarza. mam nadzieje, że mój lekarz będzie przy moim porodzie, bo chodze do niego prywatnie, a on pracuje tam na tym oddziale ehh:/

Dziewczyny, czy w przy porodzie będziecie dawały coś położnej??
nie
Cytat:

chociaz jedna dobra wiadomosc
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 07:09   #2995
szarlot27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
I ... nic

na zaparcia ginekolog zaleciła mi syrop duphaloc 1 łyżka stołowa na czczo i jest super. powiedziała, że dłuższe zaparcia są niebieczne w ciąży

Cytat:

dobranoc
trzymaj się

dzisiaj w końcu mam zamiar wybrać się podpisać umowę na wymianę okna.
ale na razie słodko leżę w łożeczku i nie mam zamiaru wstawać.
wczoraj kupiłam na allegro resztę rzeczy do szpitala
4 koszule po 16,99 zł(przydadzą mi się też potem w domu)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1204825022
http://allegro.pl/show_item.php?item=1204824113
http://allegro.pl/show_item.php?item=1200487208

takie zwykłe,
wybrałam największy rozmiar, gdyż wolę żeby były luźniejsze

do tego majtki poporodowe hartman i podkłady poporodowe
na tym koniec zakupów dla mamusi
zostały tylko konkrety do pokoju,ale to dopiero na koniec września jak mąż pomaluje mieszkanie
zostały mi do kupienia
1. Łożeczko klups– 300 zł z przesyłką
2. Materac-70 zł z przesyłką
3. Przewijak-40 zł
4. Prześcieradło na przewijak 3 sztuki-33 zł
5. Pościel 14-elementów- 310 zł z przesyłką
6. Szafa-350 zł
7. Ręcznik z kapturkiem-32 zł
8. Podkład pod prześcieradło (ochraniacz pod materac)-30 zł
9. Pościel do wózka-60 zł
10. Dodatkowy komplet pościeli na zmianę (prześcieradło, poszewka kołdra , poduszka)-84 zł
11. Śpiworek-52 zł
12. Kocyk grubszy-32 zł
Uff!!!

ale to dopiero po następnej wypłacie wynagrodzenia!
dzidziuś musi zatem siedzieć grzecznie w brzuszku, gdyż gdyby się pospieszył z wyjściem na świat to będzie musiał spać z mamusią w łóżku na początek heeh

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 07:52   #2996
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Dziś pierwszą rzeczą, o której pomyślałam dziś po przebudzeniu było to, że nie mam kapci do szpitala!! Po domu chodzę w kierpcach, to chyba na oddział nie wystartuję w takim przeboju.

A poza tym dzisiaj kończymy 25 tydzień. To już 5/8 całości. Niedługo studnióweczka.

De, wspaniale, że wszystko się układa. Zazdroszczę wakacji w tak uroczym miejscu. Ja teraz to nie wiem kiedy gdzieś dalej wyjadę.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:03   #2997
kliwia
Zakorzenienie

weronia sprobuj jeszcze zalac 10 sliwek wrzatkiem i odstawic to do wieczora, wieczorem zjesc te namoczone sliwki i wypic napar, zalac nastepne sliwki i zjesc+wypic to rano - albo chociaz co rano pic taki napar i jesc te sliwki, tylko nie dluzej niz 10 dni.

joanna hahahahha - ja juz sobie kapcje upatrzylam na miekkiej podeszfie, wiec wygibasy okoloporodowe bede wykonywac w kapciach. Albo sobie kupie takie skarpety z podeszwa silikonowa ale w tym sie chyba stopy poca

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-01 o 08:04
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:11   #2998
melabn
Wtajemniczenie

wg mnie najwygodniejsze do szpitala klapki, ale w sumie zalezy co kto lubi
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:12   #2999
kretencja
Zakorzenienie

A ja liczę swoją ciążę miesiącami kalendarzowymi, bo ostatnią miesiączkę miałam 1 marca. Więc dziś zaczynam 7 miesiąc

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 08:13   #3000
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

No to oby ta walka trwala jak nadluzej, zeby maluszek w brzuszku posiedzial

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ale ja mialam warzywne

skad body?
Auchan

Witam o poranku i spadam, musze sie wziac za porzadki bo ojciec nie ruszy a mnie juz szlag traafia.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości