Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 21:20   #511
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
to jeszcze o Mireczke zapytam (zyjesz babo??) i splywam sie kapac, masowac itp standardowe procedury przed snem
czuje ze pieknieje z kazdym dniem... na udach oczywiscie
zrobilam dzis 8 min buns i abs i boli ach jak przyjemnie boli
to zarzuce Wam filmik, zebyscie sie zmotywowaly!
a wiec... jesli nie bedziecie grzecznie dukac to z Wami pan tluszcz i pan wegiel zrobia tak:
http://www.youtube.com/watch?v=-z-Ux...eature=related
buziaczki
DUKANOC
Olka ten film jest jakby to powiedzieć..... wstrząsający

Ja też zmykam już spać bo jutro pierwszy dzień mojego łobuza w żłobku mam stresa....

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:21   #512
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
no wlasnie kiepsko ze mna bylo, avataris przy mnie trwala w Twoim zastepstwie
ale to w poprzedniej czesci bylo
juz jest duuuuzo lepiej wczoraj nawet kukurydza byla w nagrode a po niej spadek wzrostu i jest jak w podpisie po sensacjach zoladkowo-jelitowych zeszlo mi do 77,9 ale wklesla normalnie bylam
a co do tluszczu bez kalorii... wypowiedz sie Mamuska na ten temat
bo mnie kusi zakup tego cuda, ale boje sie troche... czy to nie bedzie takie zdrowe, jak smazona parafina?
Co do zdrowia, to mam nadzieję, że to już poszło w cholerę i nie wróci więcej... A kysz! Precz złe mzimu!

A jeśli chodzi o ten wynalazek to jo ni mom głowy jak do tego podejść... No jakiś kosmos... Niby kuszące, ale jakieś nieprawdopodobne...

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
A wszyscy wiemy, że to po jedzonku przygotowywanym przez super TŻ Misia Pysia, moje Skarbiątko chudnie najszybciej. I niech lepiej przestanie, bo, jak Jej paluszek jeszcze bardziej schudnie, to pierścionek będzie za duży A ja przez urlopik zjechałem 1,4 kilograma (w sumie od 6-ego kwietnia schudłem 23 kilo). A Babcia, u której mieszkaliśmy ze zdziwienia wyjść nie mogła, że jedzą na potęgę i chudną W każdym razie, zostało mi równe kilo do zrzucenia, aby osiągnąć wagę zaproponowaną przez Dukana. Ale chyba dłużej posiedzę na drugiej fazie i poczekam na wspólną, pierwszą ucztę ze Skarbem I, co najważniejsze. Mogę włożyć już mój ukochany garnitur!!!!!!! YYYEEEAAAAHHHHHH !!!!! Pasuje normalnie, jak prawie trzy lata temu Ciekawe, czy to dieta, czy miłość do Skarba
O rany... Cy Wy istniejecie naprawdę? Czasem czuję się jakbym czytała Harlequina... Myślałam, że tylko w książkach takie historie się zdarzają...
Ale jak ustaliliśmy na wstępie naszej znajomości - moose to nietypowy facet i nie należy się więc dziwić, że takie cuda tu istnieją
Tylko pozazdrościć...

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja po urlopie nadrabialam jakies 80 - 90 stron I nie odezwalam sie dopoki nie nadrobilam

Agnese, fajnie, ze juz jestes i bardzo sie ciesze, ze wakacje sie udaly A tym wzrostem sie nie przejmuj - poprostu wydluzy Ci sie czas z nami minimalnie
No witaj, dzięki Ja też jakoś w depresji nie jestem. Jeszcze chwilkę z Wami pobędę... A potem też się daleko nie wybieram

[QUOTE=CzarnaKropka;217770 17]Hej Kobietki!
Widzę,że Agnese69 i Emilia25 wróciły z udanych wakacji Emilia25, a jak wracałaś z Barcelony, to nie zawieruszył Ci się może przypadkiem jakiś Hiszpan w walizkach? Chętnie bym sobie jakiegoś przygarnęła hihi
/QUOTE]

Wakacje udane, a jakże... Oj fajnie byłoby mieć takie co rok...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:23   #513
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
A wszyscy wiemy, że to po jedzonku przygotowywanym przez super TŻ Misia Pysia, moje Skarbiątko chudnie najszybciej. I niech lepiej przestanie, bo, jak Jej paluszek jeszcze bardziej schudnie, to pierścionek będzie za duży A ja przez urlopik zjechałem 1,4 kilograma (w sumie od 6-ego kwietnia schudłem 23 kilo). A Babcia, u której mieszkaliśmy ze zdziwienia wyjść nie mogła, że jedzą na potęgę i chudną W każdym razie, zostało mi równe kilo do zrzucenia, aby osiągnąć wagę zaproponowaną przez Dukana. Ale chyba dłużej posiedzę na drugiej fazie i poczekam na wspólną, pierwszą ucztę ze Skarbem I, co najważniejsze. Mogę włożyć już mój ukochany garnitur!!!!!!! YYYEEEAAAAHHHHHH !!!!! Pasuje normalnie, jak prawie trzy lata temu Ciekawe, czy to dieta, czy miłość do Skarba
ahhh ile tu slodyczy, na diecie chyba nie przystoi
gratuluje cudownego wyniku! a pamietam jak sie martwiles, ze nie dasz rady, ze nie spada.... swierny wynik!
noooo i gratuluje milosci to wazniejsze, niz wyniki na wadze

oczywiscie dla SKARBA tez ogromne oklaski!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-08-31, 21:23   #514
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
Żelatyna normalna, aromat nie powinien być na oleju, ja używam takich na bazie alkoholu, dostępnych w Kauflandzie
Czy ja wiem czy alkohol to dobry pomysł ... no chyba że wietrzeje i nic z niego nie zostaje.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:29   #515
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
ps ale czy te przygody nie były i tak przyjemne? Bo w dobrym towarzystwie?
Tak, to były fajne, babskie (ostatnie takie) wakacje.

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
O rany... Cy Wy istniejecie naprawdę? Czasem czuję się jakbym czytała Harlequina... Myślałam, że tylko w książkach takie historie się zdarzają...
Ale jak ustaliliśmy na wstępie naszej znajomości - moose to nietypowy facet i nie należy się więc dziwić, że takie cuda tu istnieją
Tylko pozazdrościć...
Też trudno mi w to uwierzyć, ale istniejemy i mamy się dobrze.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
oczywiscie dla SKARBA tez ogromne oklaski!!!!!!!!!!!!!!!
Dzięki.
Stary 2010-08-31, 21:29   #516
Myszołapka
Zakorzenienie

Xal to były jedyne, nie olejowe jakie udało mi się znaleźć w sklepie stacjonarnym Szczerze to nie wiem co jest lepsza opcją, czyli w tym wypadku mniejszym złem
Owszem, zdarza mi się używać takiego na bazie oleju - pomarańczowego i w sumie nic złego się nie dzieje, chudnę dalej, ale tego w żadnym wypadku nie polecam ( to tak a propos dyskusji wyżej ), testowanie na własną odpowiedzialność
Stary 2010-08-31, 21:32   #517
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Dziewczyny jak powiedziec po angielsku "Niezmiernie miło jest nam panią gościć i cieszymy się, że swoim udziałem zaszczyciła pani naszą konferencje"

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:34   #518
kasikr
Raczkowanie

Czy na uderzeniówce mogę zrobić takie kulki z mięsa mielonego (tylko jakiego? w sklepach wiem ze jest z indyka, albo wołowe, wieprzowe). Ugotuję je na wodzie, ale nie wiem jakie mięso?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:41   #519
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Czy na uderzeniówce mogę zrobić takie kulki z mięsa mielonego (tylko jakiego? w sklepach wiem ze jest z indyka, albo wołowe, wieprzowe). Ugotuję je na wodzie, ale nie wiem jakie mięso?

powiedz mi szczerze- czytałaś książkę ?? bo po twoich postach wnoszę, że nie!! tam masz wszystko, a jeśli się nie chce to w 1 poście masz minimum, które znać musisz!!

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:47   #520
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Możesz, możesz. Tylko nie z wieprzowego. Wieprzowiny nam nie wolno - jedynie chude wędliny wieprzowe. Wołowe mięso mielowe mi akurat nie podchodzi, zdecydowanie wolę indycze. Ale Ty sama musisz spróbować i zdecydować czy Ci smakuje. Może ja nie potrafiłam go dobrze przyżadzić.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Ale przeczytaj chociaż podstawy. Nie dla mnie przecież tylko dla samej siebie - WIEDZY potrzebujesz. Żeby sobie krzywdy nie zrobić...
Jazda do pierwszego postu i czytać!
Stary 2010-08-31, 21:48   #521
kasikr
Raczkowanie

tak czytałam ale do mnie trzeba jaśniej po prostu...
w książce jest że można wołowinę (z wyjątkiem antrykotu z kością, rozbratla z kością oraz kawałków do duszenia i na rosół) ale skąd ja mam wiedzieć z jakiej części zwierzęcia zrobione jest mięso mielone które kupuje gotowe zapakowane?
Stary 2010-08-31, 21:49   #522
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak powiedziec po angielsku "Niezmiernie miło jest nam panią gościć i cieszymy się, że swoim udziałem zaszczyciła pani naszą konferencje"
Sweeney, spokojnie, pracuję nad tym
Mój angielski wprawdzie nie sięga aż tak dystyngowanego poziomu, ale postaram się zaczerpnąć posiłków i coś mądrego i składnego tu wytworzymy
Chyba, że koleżanki mądrzejsze się znajdą wcześniej i pomogą...
Stary 2010-08-31, 21:52   #523
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Sweeney, spokojnie, pracuję nad tym
Mój angielski wprawdzie nie sięga aż tak dystyngowanego poziomu, ale postaram się zaczerpnąć posiłków i coś mądrego i składnego tu wytworzymy
Chyba, że koleżanki mądrzejsze się znajdą wcześniej i pomogą...
Dzieki wielkie, bede czekać .

Stary 2010-08-31, 21:55   #524
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
w książce jest że można wołowinę (z wyjątkiem antrykotu z kością, rozbratla z kością oraz kawałków do duszenia i na rosół) ale skąd ja mam wiedzieć z jakiej części zwierzęcia zrobione jest mięso mielone które kupuje gotowe zapakowane?
Albo kup kawał mięcha i poproś o zmielenie w sklepie, albo - ja tak robię - patrzę na skłąd na etykiecie ile procent jest mięsa w mięsie - tak, tak, czasem kupujesz mięso indycze mielone i masz skłąd: 42% mięsa z indyka. Zabawne, co? Poza tym ja zawsze patrzę na kolor tego miesa. Jeśli jest np. wołowe czerwone ciemne to moim zdaniem bezpieczniejsze niż to, któe ma dużo białych punkcików (tłuszczu znaczy)... Takim to organoleptycznym sposobem oceniam mięso mielone opakowane. To niezła gimnastyka - to fakt.
Stary 2010-08-31, 22:00   #525
kasikr
Raczkowanie

Kupienie kawałka chyba wyjdzie drożej?
no właśnie i problem jest problem, nie to że ja książki nie czytałam, tylko w tym wypadku nie takie proste. Jutro pójdę do swojego spożywczaka po mięso mielone i ciekawe co na etykiecie wyczytam a taką mam ochotę na coś innego nie pierś z kurczaka...
Stary 2010-08-31, 22:06   #526
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
We are very/extremely pleased to have you here and most grateful and honoured that you decided to visit our conference Mrs jakiekolwiej jest jej nazwisko

Nie jest to slowo w slowo, ale sens jest zachowany i jest poprawnie po angielsku
Stary 2010-08-31, 22:06   #527
tina03
Raczkowanie

Cytat:
KOCHAMtakie kobitkipowoli,powoli do celupoleniuchowałaś ,coś mi się zdaje Książka nie przeczytana ...?Na I możesz zrobić sobie mielone ,ale,ale ,mięsko musi być pewne ,jeśli kupujęsz w miejscu gdzie mielą to zwróć uwagę czy na pewno to co chciałaś(znam przypadki ,że tak nie jest)no i gotujesz na osolonej wodzie , a póżniej zjadasz)))))))))))

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:14   #528
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
We are very/extremely pleased to have you here and most grateful and honoured that you decided to visit our conference Mrs jakiekolwiej jest jej nazwisko

Nie jest to slowo w slowo, ale sens jest zachowany i jest poprawnie po angielsku
Dzieki dzieki dzieki !!!! Moja mama w czwartek ma przemówienie i pare słow ma do powiedzenia po angielsku. A moja gramatyka do oficjalnych przemówień sie raczej nie nadaje, więc wolałam się upewnić co do tłumaczenia, zanim jej pomogę Jeszcze raz dziękuje

Stary 2010-08-31, 22:18   #529
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tina03 Pokaż wiadomość
KOCHAMtakie kobitkipowoli,powoli do celupoleniuchowałaś ,coś mi się zdaje Książka nie przeczytana ...?Na I możesz zrobić sobie mielone ,ale,ale ,mięsko musi być pewne ,jeśli kupujęsz w miejscu gdzie mielą to zwróć uwagę czy na pewno to co chciałaś(znam przypadki ,że tak nie jest)no i gotujesz na osolonej wodzie , a póżniej zjadasz)))))))))))
buuu przecież piszę że przeczytałam, nie całą, bo tylko od początku do str. 81 czyli do końca fazy uderzeniowej, bo stwierdziłam że reszta mnie jeszcze nie dotyczy, ale wątpliwości mimo to są. A myślałam że po to Was mam, że pomożecie a nie naskoczycie
jeśli się będzie dało (jutro sprawdzę skład na gotowym pakowanym mięsie mielonym) to takie kupie, bo nigdy nie kupowałam innego mięsa poza piersią i cielęciną i nie wiem o co poprosić, żeby mi zmieliły na to mielone... mam problem co? no cóż, taka ze mnie gosposia
Stary 2010-08-31, 22:19   #530
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dzieki dzieki !!!! Moja mama w czwartek ma przemówienie i pare słow ma do powiedzenia po angielsku. A moja gramatyka do oficjalnych przemówień sie raczej nie nadaje, więc wolałam się upewnić co do tłumaczenia, zanim jej pomogę Jeszcze raz dziękuje
Nie ma problemu Tylko upewnij sie, ze ta kobieta do ktorej jest to kierowane to napewno Mrs a nie Miss/Ms Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo
Stary 2010-08-31, 22:22   #531
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Padłam gdzie to hodujecie hahaha

Dziękuję Ci kochanaaaaaa
alez nie ma za co

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki (-nie),

zdaję relację po powrocie z urlopu. Wypoczynek mój dzielił się na dwa etapy: zagraniczny (Barcelona) oraz polski (Kołobrzeg).
Barcelona jest przepiękna, ale niestety nie sprzyja osobom dukającym. Jedzenie w knajpach drogie i niezbyt dukanowe. Kupowałam zatem gotowe sałatki w Carrefour i przedłużyłam przez to fazę warzywną. Zdarzały się też grzeszki: sangria, inne hiszpańskie winka i o zgrozo: kanapka w samolocie. Byłam już tak głodna, że musiałam zjeść cokolwiek. Jakież było me zdziwienie, gdy po powrocie ujrzałam na wadze: - 0,3 kg. Także byłam uszczęśliwiona, gdyż spodziewałam się nawet wzrostu.
Może spadek był wynikiem ciągłego ruchu (zwiedzanie)?

Drugi etap mojego urlopu to przepiękny Kołobrzeg w jeszcze lepszym towarzystwie. Jednak dwie dukające osoby mają znacznie łatwiej. Jedliśmy dużo, pysznie i bezgrzesznie. Do tego spacerki brzegiem morza, aż żal było wyjeżdżać. Moje Kochanie gotuje świetnie, więc zajadałam się pysznościami. Szczęściara ze mnie niesamowita, że trafiłam na taki Skarb..
Po powrocie do domku, wskoczyłam na wagę (następnego dnia rano). I od ostatniego ważenia ujrzałam - 1,7 kg. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona i zadowolona. Aż się chciało wracać do pracy (żart).

Ogólny wynik urlopowy to - 2,0 kg.
W sumie - 22,80 kg. Jestem z siebie dumna i zaraz zmieniam podpis.
omg to ci wynik a co do zdje to wiesz ze ja tez na nie czekam

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
aha dziewczyny....zrobiłam sobie wczoraj serek smażony z białego sera. Otworzyłam go w niedzielę ale zdążył już zacząć kwaśnieć i musiałam z nim coś zrobić.

Ja go jeszcze nie jadłam ale że wyszły mi dwie miseczki to jedną zawiozłam mamie i mówiła że smaczny

przepis z tej strony, oczywiście zmodyfikowałam do mojej ilości sera
http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=1759
mam cie to tobie musze podziekowac za ten przepis na chlebek ziolowy pyszny jest a ten serek tez wyglada smakowicie, zrobie go jutro, bo dzis juz za pozno na halasy dzieki wielkie za linka

Cytat:
Ja po urlopie nadrabialam jakies 80 - 90 stron I nie odezwalam sie dopoki nie nadrobilam :brzydal:

Agnese, fajnie, ze juz jestes i bardzo sie ciesze, ze wakacje sie udaly A tym wzrostem sie nie przejmuj - poprostu wydluzy Ci sie czas z nami minimalnie

Emilia moje gratulacje Teraz tylko czekamy na zdjecia zarowno Ciebie jak i Moose

U mnie dzis spadeczek o 200 gram... Jeszcze 500 i bedzie 10 kg a w czwartek mija 2 miesiace na Dukanie.. Mam nadzieje, ze mnie waga nie zawiedzie i 8 z przodu do tego czasu zobacze

Wracam do nadrabiania moze to odciagnie moje mysli od jutrzejszego lekarza... ;/
ja bym padla

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
dziękuję. Mam taką cichutka nadzieję, że może w pażdzierniku

Zobaczymy.

Na razie testuję mojee znalezisko numer dwa z Tesco angielskiego, ale jest równie obrzydliwy jak wynalazek numer jeden.
A taką miałam nadzieję. A zapomniałabym owynalazku numer trzy.Galaretka bez cukru, o smaku tak zabójczym, że moje kubki smakowe nie dały rady.

Ogromnych kałuży tłuszczu jutro pod łóżkami
to podziel sie z nami cobysmy bledow nie dublowaly

Cytat:
jesli nie jestes pewna miesa wolowego to looknij na tluszcz tam zawarty, max dopuszczalne jest 8g tluszczu na 100g miesa

ja ma jakies rewelacje zolodkowo-jelitowe dzisiaj, czuje sie koszmarnie, musialam sie polozyc w ciagu dnia i o zgorzo przespalam 3 godziny i nawet nie wiem kiedy to zlecialo, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, bo dzis zjadlam tylko 2 posilki, jestem glodna ale boje sie cokolwiek zjesc ale a6w nie odpuszcze chcocbym miala sie

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:22   #532
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
buuu przecież piszę że przeczytałam, nie całą, bo tylko od początku do str. 81 czyli do końca fazy uderzeniowej, bo stwierdziłam że reszta mnie jeszcze nie dotyczy, ale wątpliwości mimo to są. A myślałam że po to Was mam, że pomożecie a nie naskoczycie
jeśli się będzie dało (jutro sprawdzę skład na gotowym pakowanym mięsie mielonym) to takie kupie, bo nigdy nie kupowałam innego mięsa poza piersią i cielęciną i nie wiem o co poprosić, żeby mi zmieliły na to mielone... mam problem co? no cóż, taka ze mnie gosposia
Piers tez moga Ci zmielic na mielone - kurza badz indycza. A z wolowiny to poledwice - dosyc chude i smaczne mieso. Zarowno do mielenia jak i np na bitki, zrazy czy gulasz Albo wlasnie mieso gulaszowe - w wiekszosci sklepow miesnych powinni miec takie kawalki - przpatrz sie czy maja duzo tluszczu i bialych wlokien i jesli nie to tez bedzie dobre
Stary 2010-08-31, 22:28   #533
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Piers tez moga Ci zmielic na mielone - kurza badz indycza. A z wolowiny to poledwice - dosyc chude i smaczne mieso. Zarowno do mielenia jak i np na bitki, zrazy czy gulasz Albo wlasnie mieso gulaszowe - w wiekszosci sklepow miesnych powinni miec takie kawalki - przpatrz sie czy maja duzo tluszczu i bialych wlokien i jesli nie to tez bedzie dobre
Dziękuję!
Stary 2010-08-31, 22:28   #534
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Nie ma problemu Tylko upewnij sie, ze ta kobieta do ktorej jest to kierowane to napewno Mrs a nie Miss/Ms Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo
Z resztą juz sobie poradziłam

Stary 2010-08-31, 22:31   #535
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Wołowa polędwica na mielone to czysta burżuazja ostatnio widziałam ją za 68 zl/kg
kasikr w każdym sklepie mięsnym zmiela Ci każde mięso . Ja np niedawno poprosiłam o zmielenie filetów z udźca indyczego. Jesli chodzi o paczkowane mięso to polecam to z Indykpola

Stary 2010-08-31, 22:33   #536
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax

Oficjalnie wtryniam się na wątek

Od dziś jestem na Dukanie, planowo chcę schudnąć z 72 kg do 53 kg. Sama utrata wagi to co najmniej 3 miesiące pracy Ale jestem pozytywnie nastawiona.
Kiedyś udało mi się schudnąć 13 kg
Dziś zjadłam 2 jajka, serek wiejski light, łososia, trochę serka pleśniowego i 2 placuszki otrębowe.
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:39   #537
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Wołowa polędwica na mielone to czysta burżuazja ostatnio widziałam ją za 68 zl/kg
kasikr w każdym sklepie mięsnym zmiela Ci każde mięso . Ja np niedawno poprosiłam o zmielenie filetów z udźca indyczego. Jesli chodzi o paczkowane mięso to polecam to z Indykpola
DZIĘKUJĘ! tak to jest jak człowiek mięsa (poza piersią z kurczaka) nie kupował, rzadko kiedy jadał (jak mama albo teściowa na obiad zaprosiły) a teraz musi się w ten temat wdrążyć i dobrze że mi napisałaś jakie są ceny polędwicy bo poszła bym do sklepu, poprosiła o zmielenie pół kg a potem świeciła oczami przy kasie...
czy mimo moich może głupich pytań macie jeszcze do mnie chociaż troszkę cierpliwości, bo ja się już tu zadomowiłam i chciałam byc lubiana
Stary 2010-08-31, 22:40   #538
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez Axaxax Pokaż wiadomość

Od dziś jestem na Dukanie, planowo chcę schudnąć z 72 kg do 53 kg. Sama utrata wagi to co najmniej 3 miesiące pracy Ale jestem pozytywnie nastawiona.
Dziś zjadłam 2 jajka, serek wiejski light, łososia, trochę serka pleśniowego i 2 placuszki otrębowe.
Witamy
Co to za ser pleśniowy?, sery nie są dozwolone

Stary 2010-08-31, 22:41   #539
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Burzuazja nie burzuazja zmielic mozna a to jedyne mieso ktorego nazwa przyszla mi do glowy
Tesciowa moja i twinplus1 znalazly tutaj w Tesco wieprzowine o super wartosciach, bardzo smaczna, chuda i nie spowodowala wzrostu u mnie

Cytat:
Napisane przez Axaxax Pokaż wiadomość

Ale to chyba na jeden posilek co ? No i serek plesniowy to zabroniony jest...
Stary 2010-08-31, 22:41   #540
bzyczka1
Zakorzenienie

twinsplus1
ja tylko wrzuciłam przepis a serek nadaje się jako masło na bułkę dziś miałam nim wysmarowaną bułeczkę z mikrofalówki kotlet mi się pięknie przykleił

Ja mięso mielone indycze kupiłam ostatnio z Indykpolu za 13zł za kilogram i było bardzo smaczne - polecam!!

kasikr a może mama albo teściowa mają maszynkę do mielenia mięsa, wtedy kupisz sobie piersi z kurczaka, z indyka czy nawet udka i je oddzielisz od kości i zmielisz.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-08-31 o 22:48
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości