rady od już zamężnych dla przyszłych PM - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 10:10   #511
alamig
Zakorzenienie

Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
alamig, wina masz trochę mało. 17 butelek na 100 osób zniknie bardzo szybko, a pamiętaj, że nie wszyscy piją wódkę na weselu, niektórzy jej po prostu nie lubią. Wino na weselach też ładnie schodzi, więc ja bym jeszcze na Twoim miejscu dokupiła.
Wcale nie musisz się wykosztowywać, np. tokaj albo sofia biała i czerwona jest dobra i przystępna cenowo.
To nie ja tylko batkab tak ma Ja na swoim ślubie miałam 40 butelek na 80 osób pijących i poszły 32 butelki Dlatego mówiłam, że jak na mój gust, to ma troszkę za mało
Średnio w czasie wesela jedna osoba pijąca wino wypija 1,5 do 2 butelek wina. Przynajmniej tak było u mnie

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:12
alamig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 10:14   #512
T'ai
Zakorzenienie

ja co prawda nie mężatka ale byłam teraz na weselu w sobotę i tak na szybko
- winietki fajna sprawa, tam nie było i była walka o miejsca jedna kuzynka wylądowała nie w tej rodzinie gdzie trzeba

- nie bardzo mi się podobało że koło 19.30 młodzi zmyli się na sesje
jednak oni są ważni, powinni być dla gości - bawić się, tańczyć i rozmawiać dużo itd

- bibułki matujące z pudrem to podstawa
w ogóle nie powodują ścierania makijażu i do rana wygląda się dobrze
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 10:18   #513
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja co prawda nie mężatka ale byłam teraz na weselu w sobotę i tak na szybko
- winietki fajna sprawa, tam nie było i była walka o miejsca jedna kuzynka wylądowała nie w tej rodzinie gdzie trzeba

jednak oni są ważni, powinni być dla gości - bawić się, tańczyć i rozmawiać dużo itd

Zgadzam się Moim zdaniem Młodzi powinni być cały czas, bo to przecież ich wesele i oni są najważniejsi. Jak dla mnie to bardzo nieelegancko się tak cichaczem zmywać od gości
Stary 2010-08-31, 10:18   #514
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
To nie ja tylko batkab tak ma
faktycznie, ostatnio jestem zakręcona jak słoik ogórków. Już poprawiłam. Dzięki
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 10:21   #515
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się Moim zdaniem Młodzi powinni być cały czas, bo to przecież ich wesele i oni są najważniejsi. Jak dla mnie to bardzo nieelegancko się tak cichaczem zmywać od gości
wiesz mi jako gościowi wesele minęło błyskawicznie
a co dopiero młodym
tak szybko mija ten czas i uważam że w całości powinno się go poświęcić gościom
Stary 2010-08-31, 10:27   #516
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz mi jako gościowi wesele minęło błyskawicznie
a co dopiero młodym
tak szybko mija ten czas i uważam że w całości powinno się go poświęcić gościom
Dlatego też się dziwię, że gdzieś wyszli (podejrzewam, że na zdjęcia) Mi moje wesele minęło tak szybko, że nawet nie wiedziałam kiedy. Cały czas szalałam z gośćmi na parkiecie i teraz troszkę żałuję, że tak mało poświęciłam czasu tym gosciom przy stołach. Ale niestety noc jest za krótka, aby dogodzić wszystkim Dlatego radzę, aby zdjęcia robić w inny dzień, bo wesele ma się raz w życiu (przynajmniej z założenia ) i szkoda go sobie skracać
Stary 2010-08-31, 10:31   #517
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego też się dziwię, że gdzieś wyszli (podejrzewam, że na zdjęcia) Mi moje wesele minęło tak szybko, że nawet nie wiedziałam kiedy. Cały czas szalałam z gośćmi na parkiecie i teraz troszkę żałuję, że tak mało poświęciłam czasu tym gosciom przy stołach. Ale niestety noc jest za krótka, aby dogodzić wszystkim Dlatego radzę, aby zdjęcia robić w inny dzień, bo wesele ma się raz w życiu (przynajmniej z założenia ) i szkoda go sobie skracać
na zdjęcia pojechali
nie wiem czy z wszystkimi zdążyli zagadać
no ja nie mogę narzekać bo z młodym to chyba 4x tańczyłam no i z młodą pogadali oboje z nami na poprawinach całkiem sporo

ale że poszli w trakcie to dziwnie tak
toast, "sto lat", obiadek i bach nie ma ich

edit: ja robię zdjęcia tego samego dnia ale przed mszą
Stary 2010-08-31, 10:57   #518
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie miałam tak samo, dużo zabawy na parkiecie i mam wrażenie, że za mało czasu poświęciałm rozmowie z gośćmi przy stole, ale jak sobie przypomnieliśmy żeby zrobić "rundkę po stołach" to przy ostatnim nie udało nam się już zwszystkich zastać... ale na sesję też nie wychodziliśmy...i z kazdym się oficjalnie zegnaliśmy przekazując kartoniki z ciastem.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 11:13   #519
alamig
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21758463]Dokładnie miałam tak samo, dużo zabawy na parkiecie i mam wrażenie, że za mało czasu poświęciałm rozmowie z gośćmi przy stole, ale jak sobie przypomnieliśmy żeby zrobić "rundkę po stołach" to przy ostatnim nie udało nam się już zwszystkich zastać... ale na sesję też nie wychodziliśmy...i z kazdym się oficjalnie zegnaliśmy przekazując kartoniki z ciastem.[/QUOTE]

My rundkę po stołach zrobiliśmy, bo z każdą parą robiliśmy sobie zdjęcia za stołami (fajna pamiątka ) i tym sposobem mamy WSZYSTKICH gości w albumie i też oni dostali zdjęcie z nami
Też się ze wszystkimi żegnaliśmy i każdy dostał od nas aniołka
Stary 2010-08-31, 11:29   #520
damareyo
BAN stały

Cytat:
ja co prawda nie mężatka ale byłam teraz na weselu w sobotę i tak na szybko- winietki fajna sprawa, tam nie było i była walka o miejsca jedna kuzynka wylądowała nie w tej rodzinie gdzie trzeba </p>

Cco do zniknięcia Pary Młodej na sesje zdjęciowej,u mojego brata też tak było.To było pare lat temu.A,my mamy sesje zdjęciową przed ślubną ceremonią.
damareyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 11:34   #521
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
edit: ja robię zdjęcia tego samego dnia ale przed mszą
Cytat:
Napisane przez damareyo Pokaż wiadomość
Cco do zniknięcia Pary Młodej na sesje zdjęciowej,u mojego brata też tak było.To było pare lat temu.A,my mamy sesje zdjęciową przed ślubną ceremonią.
A jakie macie wyjście awaryjne jeśli nie będzie pogody?
Stary 2010-08-31, 11:37   #522
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
rezygnujemy z pleneru i bierzemy fotografa na kilka godzin na salę niech porobi zdjęcia z wesela
ewentualnie gdyby się wypogodziło to przed salą są ławeczki i zielono więc można kilka zdjęć szybko cyknąć
Stary 2010-08-31, 11:53   #523
damareyo
BAN stały

Cytat:
To sesje zdjęciową zrobi się w inny dzień,np w następny dzień No,ale mam nadzieje że będzie ładna pogoda
damareyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 12:49   #524
basienka666
Raczkowanie

My zrobiliśmy tak:
- na ślubie i weselu mieliśmy fotografa, który robił zdjęcia...w czasie wesela zrobiliśmy sobie z każdą rodziną zdjęcie;
- a na plener pojechaliśmy sobie w piątek po weselu (czyli tydzień po), już na spokojnie....polecam plener w dzień i w nocy...zdjęcia są śliczne.
Co do uciekania Pary Młodej: byliśmy rok temu na weselu, na którym Para Młoda o godz.20 uciekła na zdjęcia, a wróciła o godz.23 (podobno było opóźnienie u fotografa). Goście dziwnie się czuli, Młodych nie było...wesele toczyło się swoim życiem, nudnym życiem, bo jeszcze zespół nie przychodził za stoły(tańce były na piętrze, a jedzenie niżej). Co gorsze, wesele było 1-dniowe, więc Para Młoda nawet nie ma co teraz wspominać....bo przez większą część własnego wesela byli nieobecni.
Ale jak kto woli....
Stary 2010-08-31, 13:01   #525
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
My zrobiliśmy tak:
- na ślubie i weselu mieliśmy fotografa, który robił zdjęcia...w czasie wesela zrobiliśmy sobie z każdą rodziną zdjęcie;
- a na plener pojechaliśmy sobie w piątek po weselu (czyli tydzień po), już na spokojnie....polecam plener w dzień i w nocy...zdjęcia są śliczne.
Co do uciekania Pary Młodej: byliśmy rok temu na weselu, na którym Para Młoda o godz.20 uciekła na zdjęcia, a wróciła o godz.23 (podobno było opóźnienie u fotografa). Goście dziwnie się czuli, Młodych nie było...wesele toczyło się swoim życiem, nudnym życiem, bo jeszcze zespół nie przychodził za stoły(tańce były na piętrze, a jedzenie niżej). Co gorsze, wesele było 1-dniowe, więc Para Młoda nawet nie ma co teraz wspominać....bo przez większą część własnego wesela byli nieobecni.
Ale jak kto woli....
Dla mnie to jest olewanie gości, bo para młoda pokazuje, że zdjęcia są ważniejsze od nich. Ja rozumiem, że to pamiątka, ale można je zrobić przed ślubem lub w inny dzień. Dla mnie coś takiego jest niedopuszczalne
Stary 2010-08-31, 14:21   #526
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to jest olewanie gości, bo para młoda pokazuje, że zdjęcia są ważniejsze od nich. Ja rozumiem, że to pamiątka, ale można je zrobić przed ślubem lub w inny dzień. Dla mnie coś takiego jest niedopuszczalne

popieram i tak jak dziewczyny-tez chce ten czas poswiecic gosciom

edit: plener orbimy w inny dzien
Stary 2010-08-31, 14:40   #527
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się
niektórzy biorą foto już od przygotowań i ten jest z nimi cały czas -niekiedy i całe wesele
więc chyba można te kilka fotek w studio czy plenerze zrobić innym razem lub przed mszą a nie gości jeszcze zostawiać
Stary 2010-08-31, 15:45   #528
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
więc chyba można te kilka fotek w studio czy plenerze zrobić innym razem lub przed mszą a nie gości jeszcze zostawiać
zgadzam się, tym bardziej, że nie chciałabym mieć sesji robionej w biegu i na szybko
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 16:10   #529
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
batkab, wina masz trochę mało. 17 butelek na 100 osób zniknie bardzo szybko, a pamiętaj, że nie wszyscy piją wódkę na weselu, niektórzy jej po prostu nie lubią. Wino na weselach też ładnie schodzi, więc ja bym jeszcze na Twoim miejscu dokupiła.
Wcale nie musisz się wykosztowywać, np. tokaj albo sofia biała i czerwona jest dobra i przystępna cenowo.
Na weselu siostry poszło chyba z 10 butelek wina na 120 osób.
Więc zostawiam te 17 na dokładnie 96 osób.
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 22:04   #530
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
klarnetos, ciekawe pomysły mieliście, np. z umieszczeniem w łazienkach restauracji "niezbędników" imprezowych - chętnie bym ten pomysł podkradła, jeśli można
Ależ proszę Niezbędniki są naprawdę przydatne - ze wszystkich rzeczy, które się w nich znajdowały nie zostały u nas użyte wyłącznie... rajstopy - Ale było wówczas ponad 30 stopni ciepła W innym wypadku pewnie i to by poszło. Cała reszta rzeczy natomiast była użyta i dużo osób mówiło później, że super, że to czy tamto było, bo akurat się komuś bardzo przydało. Dlatego polecam.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ciekawią mnie te bloki ludowe, tańce świata. Na czym to dokładnie polegało, możesz opisać?
To jest w zasadzie rodzaj atrakcji weselnej - tak jak niektórzy zamawiają pokaz tańca towarzyskiego - tylko tutaj tańce ludowe polskie i innych narodów oraz stroje ludowe.
Para najpierw tańczy wiązankę tańców ludowych ok. 4-5 min (ludzie już wówczas wyrywali się do tańca ), a potem pokazuje proste kroki/figury i już bawią się wszyscy bez względu na płeć, wiek i to czy przyszli z kimś czy sami (naprawdę fajna sprawa jeśli na weselu są single lub rodziny się nie znają - wszyscy bawią się razem, co bardzo integruje). Para prowadząca naturalnie "miesza się z tłumem" i bawi razem z nim - nie ma to formy jakiejś sztywnej nauki kroków (które z resztą są naprawdę banalne). Na naszym weselu zrobili furrorę! Zabawa wywołała taką euforię, że nie mogłam się nacieszyć, że zdecydowaliśmy się na tę atrakcję, nie inną.
Dziś nie za często spotyka się na weselach tańce ludowe i ludowe stroje, więc taką niespodzianką naprawdę można zaskoczyć. Przyznam, że nie tylko gości Nawet mnie zaskoczyli Wiedziałam, że będą ubrani na ludowo, ale jak ich zobaczyłam, to omal nie pękłam ze śmiechu! Normalnie pyza na polskich ścieżkach i pan co uciekł ze skansenu! Są świetni!
Goście tak świetnie zareagowali na te wspólne tańce, że zrezygnowaliśmy nawet z przygotowanych wcześniej zabaw (karety i quizu) na konto jeszcze dodatkowych paru tańców.

Ponieważ tańce ludowe są dość męczące fizycznie (choć mój ponad 80-letni dziadziuś żadnego nie odpuścił ), zabawa podzielona jest np. na 4 bloki po 3 tańce. - Ale to sprawa bardzo elastyczna. Para prowadząca obserwuje ludzi i długość oraz ilość bloków dostosowuje do kondycji i chęci udziału gości. Nigdy jednak nie za długo - ma to być atrakcja, dodatek do wesela, a nie główny jego program.

Zaznaczam jednak, ze nasz zespół weselny nie grał w ogóle disco-polo ani żadnej biesiady. Dominowały lata 60-te, polski pop-rock oraz zagraniczne standardy. Również w przerwach nie były puszczane żadne wiązanki walczyków czy inny biesiadne hity, tylko coś j/w lub inna zrównoważona muzyczka.
I myślę, że to było trafione połączenie - bo nie wyobrażam sobie, żeby orkiestra zagrała "Wszystkie rybki", "Faj duli faj", "A teraz idziemy na jednego" (i to jeszcze np. z akordeonem w składzie) i po tym wszystkim wyskoczyłaby para z ludowymi tańcami Po pierwsze - nie byłoby kontrastu, który daje efekt; po drugie - zrobiłoby się zbyt - jak to ostatnio media określają - przaśnie

A, no i u nas para prowadziła jeszcze na początku wesela wspólny taniec chodzony i potem oczepiny - kwestia indywidualnych ustaleń.

Mam pięknie nagrane te wspólne tańce na dvd z wesela, ale niestety nie wiem w jakim programie można wyciąć z całości filmu fragmenty żebym mogła umieścić je pod linkiem i pokazać na czym to polegało i jak goście się świetnie bawią.
Mam jedynie króciutkie fragmenty, które ciocia nakręciła amatorską kamerką, ale są na nich prawie same tańce z pokazu pary, bo jak zaczęły się wspólne tańce, to ciocia tańczyła, a nie nagrywała
Szkoda, że nie mogę pokazać, bo to te wspólne zabawy są gwoździem programu.
No ale pokazę chociaż jak wyglądali
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00275...0202a6ht7ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00276...0202aa747ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00277...0202abs27ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00278...0202b30f7ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00279...0202b0kr7ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00280...0202b4697ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00281...0202bbgn7ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00282...0202b9vi7ri2j6
http://www.przeklej.pl/plik/m2u00285...0202i5jl7ri2j6
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 22:27   #531
basienka666
Raczkowanie

Przypomniało mi się jeszcze coś po ostatnim weselu na jakim byliśmy w poprzedni weekend.
Przyszłe PMki:
- zwróćcie uwagę swoim zespołom, żeby w czasie pierwszego dania nie wywoływali Państwa Młodych do "Sto lat" czy "Gorzka wódka". Dajcie ludziom się najeść spokojnie ciepłym daniem.
- dodatkowo zwróćcie uwagę również kamerzyście, aby nie filmował gości w czasie jedzenia, bo nie każdy życzy sobie, aby był filmowany, gdy biedaczek męczy się z rosołkiem i makaronem, ściekającym po bródce.
Stary 2010-08-31, 22:37   #532
justynaw1982
Zadomowienie

Kobietki ja za 11 dni dzień X hehe i poweidzcie czy wy tez miałyscie stresa??Bo ja mam masakrę...uh spać nie mogę, jeść też nie za koniecznie....uh maskara

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 23:23   #533
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jeszcze coś po ostatnim weselu na jakim byliśmy w poprzedni weekend.
Przyszłe PMki:
- zwróćcie uwagę swoim zespołom, żeby w czasie pierwszego dania nie wywoływali Państwa Młodych do "Sto lat" czy "Gorzka wódka". Dajcie ludziom się najeść spokojnie ciepłym daniem.
- dodatkowo zwróćcie uwagę również kamerzyście, aby nie filmował gości w czasie jedzenia, bo nie każdy życzy sobie, aby był filmowany, gdy biedaczek męczy się z rosołkiem i makaronem, ściekającym po bródce.
W obu kwestiach zgadzam się w 100 %
Ujęcia z cyklu "ciocia je kotleta" powinny być znane każdemu kamerzyście i fotografowi jako jeden z 7 grzechów głównych, ale na wszelki wypadek lepiej powiedzieć im, że w czasie obiadu mają po prostu jeść, a nie doszukiwać się efektów specjalnych pt. wujek Józek wylał na siebie barszcz, a ciocia Zosia wypchała policzki roladą.

Co do "gorzko" i "sto lat" - od razu powiedzieliśmy zespołowi, że "100 lat" tylko na początku wesela po toaście i że mają nie wywoływać żadnego "gorzko". - Jeśli goście sami się odpalą, to ok, ale zespół nie ma ludzi zmuszać do ciągłego "stolatowania" i słodzenia wódki.
Wszystko musi mieć umiar, bo inaczej zaczyna męczyć.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Kobietki ja za 11 dni dzień X hehe i poweidzcie czy wy tez miałyscie stresa??Bo ja mam masakrę...uh spać nie mogę, jeść też nie za koniecznie....uh maskara
Nie, przyznam, że ja nie miałam wcale No może tylko wcześniej, w czasie przygotowań, kiedy czymś się martwiłam, np. czy domki noclegowe restauracja zdąży wyremontować na czas. Ale przed ślubem to już nic a nic! Ślub mieliśmy 12-go czerwca, a że wszystkim zajęliśmy się odpowiednio wcześnie, to od 2-go do 5-go czerwca wyskoczyliśmy sobie jeszcze na Mazury tylko we dwoje, zrelaksowaliśmy się i cały przedślubny tydzień to był tak szczęśliwy czas i tak szybko upłynął, że o stresie w ogóle nie było mowy. Wiedzieliśmy, że zrobiliśmy wszystko, co mogliśmy zrobić - reszta jest od nas niezależna, więc możemy już tylko spokojnie czekać na Nasz Dzień.
Nie stresuj się Justyna, nawet gdyby tego dnia wszystko szło nie tak jak zaplanowałaś, a na 5 minut przed wyjściem do kościoła spadł grad - to i tak będzie to najpiękniejszy dzień Twojego życia - poślubisz mężczyznę, którego kochasz!
Dla mnie w dniu ślubu najważniejsza była przysięga, a cała reszta rzeczy i spraw, naprawdę tego dnia wydała mi się bardzo mało istotna, mimo, że wcześniej wszystkim przecież skrupulatnie się zajmowałam i wydawało mi się, że w dniu ślubu to będę kłębkiem nerwów. Uwierz mi, takiego spokoju nigdy w życiu nie miałam, nic nie było w stanie wyprowadzić mnie z równowagi. Powiedziałam sobie, że nawet jeśli w dniu wesela okaże się, że restauracja się spaliła, to i tak będę szczęśliwa - nikt i nic tego nie popsuje!
Ty też tak sobie powiedz i zamiast myśleć o wszystkich możliwych katastrofach i ślubnych wpadkach, pomyśl, że tego dnia najważniejsi jesteście Wy i Wasza miłość, że będziecie otoczeni życzliwymi i kochającymi ludźmi i że spełnią się Wasze marzenia. - Czekacie na coś pięknego, a nie za egzamin z trudnego przedmiotu. Stres jesttu całkowicie zbędny!!!

Edytowane przez klarnetos
Czas edycji: 2010-08-31 o 22:57
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 23:26   #534
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
To ja wyjątkowo spokojnie przeżywałam nadejście tego Wielkiego Dnia. Było trochę załatwiania, jeżdżenia w tygodniu przed, ale nie miałam schizów.
Nerwy zaczęły się u mnie w sobotę od ok.15...zaraz przed założeniem sukni i trzymały mnie do przysięgi, choć uśmiech trzymał się mnie cały czas. Po przysiędze jak ręką odjął...wszystko odpuściło, a my już jako małżeństwo cieszyliśmy się wszystkim. Goście po ślubie mówili, że cały czas się śmiejemy, że rzadko która Para Młoda tak luzacko podchodzi do wszystkiego.
Stary 2010-09-01, 08:54   #535
T'ai
Zakorzenienie

wybaczcie że tu ale nie chcę osobnego wątku zakładać no i zagląda tu sporo mężatek - czy spotkałyście się że np osoby leworęczne noszą obrączkę na lewej ręce?
Stary 2010-09-01, 09:29   #536
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
wybaczcie że tu ale nie chcę osobnego wątku zakładać no i zagląda tu sporo mężatek - czy spotkałyście się że np osoby leworęczne noszą obrączkę na lewej ręce?
Nie słuszałam o tym Ja jestm leworęczna i noszę na prawej obrączkę.
Stary 2010-09-01, 09:42   #537
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słuszałam o tym Ja jestm leworęczna i noszę na prawej obrączkę.
właśnie też nie słyszałam, ale wam powiem to mój TŻ taki mądry i stwierdził że jak on leworęczny to tak będzie nosił
Stary 2010-09-01, 09:49   #538
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też nie słyszałam, ale wam powiem to mój TŻ taki mądry i stwierdził że jak on leworęczny to tak będzie nosił
Obrączkę ślubną nosi się na prawej ręce, więc nie wiem skąd Twojemu TŻ się to wzięło, ale wiesz, jak faceci czasem sobie coś ubzdurają to nie ma sił, żeby im to wybić z głowy Jak już mu założysz na ślubie na prawą rękę (tak musisz zrobić, bo ksiądz mówi: "podajcie sobie prawe dłonie") to już tak zostawi
Stary 2010-09-01, 09:51   #539
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Obrączkę ślubną nosi się na prawej ręce, więc nie wiem skąd Twojemu TŻ się to wzięło, ale wiesz, jak faceci czasem sobie coś ubzdurają to nie ma sił, żeby im to wybić z głowy Jak już mu założysz na ślubie na prawą rękę (tak musisz zrobić, bo ksiądz mówi: "podajcie sobie prawe dłonie") to już tak zostawi
to że tak trzeba w kościele i to że ksiądz nawet mówi to wiem

ale jak piszesz - sobie wkręcił i masz
mało się nie pokłóciliśmy
bo ja uważam że tak się nie nosi pomimo że leworęczny jest
Stary 2010-09-01, 10:34   #540
blekitka
Raczkowanie

A ja słyszałam że na lewej ręce noszą wdowcy. ma pomysł ten Twój TZ
blekitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości