|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Wiem, ale nie mogłam się oprzeć. Wziełam kawałeczek niskotłuszczowego Camemberta... No przyznaję się bez bicia...
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bylam teraz na urlopie w Polsce to mi sie w zoladku przewracalo od tych cen...Popros o chude miesko a napewno Ci doradza ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- To spowalniasz sobie metabolizm masakrycznie i nie zdziw sie jesli po chwili zamiast chudnac zaczniesz tyc bo Twoj organizm przejdzie w 'glodowka mode' i zacznie magazynowac WSZYSTKO co mu dostarczysz.
|
|
#543 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z grilla tez jest pycha . Axaxax grzechy juz pierwszego dnia nie wróżą Ci dobrze
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi, ze jesli masz zamiar poprowadzic ta diete prawidlowo i bez efektu jojo na III i IV fazie to musisz zaczac wiecej jesc.
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Za każdym razem mam ochotę o to zapytać jak pojawia sie ktoś nowy z głodówkowym jadłospisem i twierdzi, że zawsze tak malo jada ![]() Wybacz małą złośliwość
|
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Upsss to co ja mam zrobić? jest późna godzina i właśnie miałam iśc prosto do łóżka, a jestem głodna bo aż mnie żołądek ssie, nie jadłam bo byłam tak wczytana w forum, przepisownie i książke ze nie miałam czasu, co mam teraz zrobic? isc jesc czy spac?
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
wszamaj chociażby plasterek wędliny, mi pomaga na głód np przy gotowaniu obiadu. Nie powinno się ale ja bym z burczeniem w brzuchu nie zasnęła do rana.
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz ktos moze mi powiedziec, ze nic dziwnego, ze wazylam 100 kg skoro tyle jadlam na samo sniadanie A wlasnie wtedy jadlam mniej za to smieciowo bardzo... A teraz dzieki takim sniadaniom prawie 10 kg w 2 miesiace ![]() Cytat:
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Ja zasnę szybko i burczenie nie będzie mi przeszkadzało, tylko przestraszyłam się jak zobaczyłam co piszecie do Axaxax, że za mało zjadła i że nie można byc głodnym.
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
glod jest twoim najwiekszym wrogiem
|
|
#552 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale ja musze się po prostu przestawić na inny tryb jedzenia. nie jestem w stanie w pierwszy dzien wpalaszowac nie wiadomo ile. z czasem zacznę jeść zapewne wiecej czy mozna nazwać dietę głodówka jesli nawet przez chwile nie jest się głośnym a wręcz przeciwnie? |
|
|
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie teraz wciskam w siebie 300g wiesniaka ze szczyopirkiem a zamierzam polozyc sie o 11
![]() p.s. - a6w zrobiony pomimo zlego samopoczucia sama siebie nie poznaje ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
ja doskonale rozumiem, ze ciezko jest tyle jesc na poczatek, sama tak mialam, ale staraj sie jesc wiecej i z czasem nie bedziesz maila z tym problemu
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
twinsplus1 cieszę się z tego, że dzięki mnie (
) mogłaś w końcu zjeść chlebek ![]() no to polecę jeszcze bułeczki z mikrofali. Jak wpiszesz w google dukan bułki i mikrofalówka to znajdziesz ja gdzieś o nich czytałam, ale nie zapisałam i tak je znalazłam. A bułeczka pyszna, jeszcze lepsza niż chlebek
|
|
#555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak przewidzialam, za leniwa bylam na robienie dzis cwiczen - przynajmniej zaczelam powoli przygotowywac sie do pisania artykulu - moze jednak to zrobie x_X no i jutro znowu pracaaa
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera dziewczyny a ja dzisiaj zjadałam tylko 1300 kcal, białka wyrobiłam dzienna normę 2g na kazdy kg ciała i nadal się samobiczuję, że kalorii za mało... A nie chodziłam głodna o dziwo w ogóle
Co zjeść żeby kalorii trochę nabić a nie mieć nadwyżki białkowej ? Przy czym u mnie norma mieści się w zakresie 146-182,5 g
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na mnie szczypiorki
|
#558 |
|
Przyczajenie
|
Ja od jutra zaczynam
Mam konto na vitali, tam będę wklejac zdjecia swoich dań Na pw mogę podac link...
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Jak sobie tak pomyslę......nie wiem czy wy dziewczynki Dukanki też tak macie...... że to j€ż Iwrześnia....ooobuuu, kolejna rocznica w POLSZY!!!!!!!!
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli masz inny przepisik chetnie skorzystam ![]() p.s.- zmykam do spanka, pewnie i tak ostatnia jestem, no a mialam isc spac o 11
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
No cześć, dziewczyneczki nocką... Zgubiłam się na chwilę i znowu musiałam Was podgonić trochę. Zgrałam i posegregowałam zdjęcia i mogę już tu sypnąć paroma fotkami. Nie wiem jaki mam tu limit i czy się zmieszczę, ale co tam, najwyżej mnie przyblokują
![]() Pierwsze fotki: 1. Balaton - przystanek na posiłek wtrakcie podróży. Wielki to on jest, ale jakiś taki monotonny - biedni ci Węgrzy, ani gór nie mają, ani morza, tylko równiny z kukurydzą albo słonecznikami. Nuuuuda... 2. Przepiękna katedra w Zagrzebiu - tu też po drodze zajechaliśmy obejrzeć miasto... 3. Pani blada Agniesia pierwszy dzień na plaży odważnie przywdziała dwuczęściowy kostium odsłaniając wciąż jeszcze niedoskonałe obłe kształty ![]() 4. Brela - cudna skałka, do której chce się takim oszołomom jak my chodzić kilometrami żeby ją po prostu zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Zara, bo mi tu fochy stroi. Za duże chyba są, muszę pomniejszyć, zaraz dorzucę... |
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Może teraz
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, wlazły. No to teraz następna czwórka:
1 i 2. Zachód słońca w Makarskiej. Obeszliśmy ją całą włącznie z cypelkiem skalistym, który nam podarował cudowne wprost widoki. W ogóle Makarska najbardziej mi się podobała jako nadmorski kurort. Fajnie zorganizowana, ładnie zrobiona plaża, centrum rozrywkowo-handlowe sympatyczne, targowisko wielkie, ale jakoś tak zgrabnie porozmieszczane. Fajny kurorcik, jeśli ktoś ma ochotę wieczorkiem się zabawić i wydać trochę grosza ![]() 3 i 4. Split. Piękne miasto, urokliwe uliczki starego miasta, gdzie czuć ducha zamierzchłych czasów... Wyszlifowane na wysoki połysk kamienne ulice, wąskie przejścia między kamienicami, miasteczko nie zepsute żadnymi nowoczesnymi wymysłami... A i port też niczego, sympatyczne miejsce...
|
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeden dzień mnie nie było, a tu 10 nowych stron!
a ja tu dzisiaj idę załatwiać sobie wyjazd na tydzień i Wy myślicie, że ja nadrobię cokolwiek jak wrócę? mission impossible dziękuję sama jeszcze nie mogę przywyknąć i nie rozpoznaję swoich postów Cytat:
dziękować Cytat:
gratuluję!Cytat:
oczywiście gratuluję!Wczoraj się pół dnia uczyłam i.. zapomniałam o jedzeniu przypomniało mi się jak poczułam ostry głód już po wykąpaniu się, umyciu zębów itd, w drodze do łóżka... i po co sięgnęłam do lodówki? po parówki a może to ten murzynek? ze skrobią, mlekiem i kakao
|
|||
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
1 i 2. Tu mamy wycieczkę statkiem na wyspy Hvar - tam godzinkę mieliśmy dla siebie i potem na Brać, gdzie wypuścili nas na 4 godziny na plażę Złotnyj Rat (w tle widoczna na 2 zdj.)
3. A tu Omiś (Omisz? - nie wiem jak to po naszemu napisać), gdzie wleźliśmy na starutką wieżę i podziwialiśmy widoczki z góry... a co. Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-09-01 o 01:20 |
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Dubrownik. Miasto faktycznie piękne, imponujące swą wielkością Stare Miasto otoczone murami, ale tak hałaśliwe, haotyczne i jarmarczne, że aż rozczarowujące... Wytrzymaliśmy tam ze dwie godziny i zwialiśmy, bo nie słyszeliśmy siebie nawzajem i ciągle ktoś nas potrącał, popychał, krzyczał do ucha... katastrofa. Dodatkowo ceny tam powaliły nas na kolana. Takiej drożyzny nigdzie więcej nie widzieliśmy jak tam jedzenie stanęło nam kołkiem w gardle, przysięgam
Ale jako historyczny punkt programu - koniecznie należało je zobaczyć. |
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Trogir. To drugie poza Splitem miasteczko, któe podobało mi się najbardziej. Tu również nikt nie zepsuł nowoczesną architekturą starorzymskiego klimatu Starego Miasta. Ma się wrażenie, że duchy dawnych czasów krążą w pobliżu, czuje się powiew historii... Naprawdę piękne miasto.
A pod tą łódź na przystani to sie tak na krzywy ryj podczepiłam, a co, mogę chwilę poudawać, że taka jestem świetna posiadaczka, nie? ![]() No i tu wreszcie udało się znaleźć jedyne przyzwoite zdjęcie zrobione przez moją córkę mi i małżowi. Bo możnaby przypuszczać, że byłam tam jedynie z dzieckiem Oto więc mój odchudzony już całkiem nieźle pan D.
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
No i ostatnia odsłona. Zadar.
W drodze powrotnej pstanowiliśmy zajrzeć jeszcze tam. No i tu mi się mniej podobało. Głównie dlatego, że pomimo baaaaardzo starego dziedzictwa zachowanego w wyznaczonych do tego miejscach, miasto jest "zepsute" nowoczesnymi kamienicami powklejanymi pomiędzy te cudne sarutkie zabytki. No katastrofa. Od razu utraciło swój urok. W jednym miejscu leżą pozostałości rzymskich kolumien i sarkofagi zachowane sprzed wieków, a obok oszklona nowoczesna kamienica - siedziba banku. Okropnie się to jakoś gryzie ze sobą. Tak więc Zadar nie będzie moim ulubionym miastem Chorwacji. Będę się ze sobą spierałą czy będzie to Split, czy też Trogir ![]() A tu już pani Agniesia bardziej opalona - szczerze mówiąc, chyba jeszcze tak opalona nie byłam w życiu. Ja - wnuczka najprawdziwszego młynarza, zawsze jakaś bladawa chodzę taka... A tu proszę, miła odmiana... A skórka już schodzi, a jak... |
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
I to by było na tyle. Macie, kochanieńkie, prawdziwy reportaż z podróży
![]() Było cudownie, miałam tydzień prawdziwej beztroski (małż stawiał ), niczym się nie martwiłam, nie liczyłam, nie kombinowałam tylko się relaksowałam i odpoczywałam jak Pan Bóg przykazał. Niestety już wróciłąm i normalna ekwilibrystyka finansowo-bytowa się zaczęła, ale co przez ten tydzień się naczerpałam relaksu to moje... A teraz idę spać, bo chyba przegięłam z tą porą - chciałąm skończyć z tymi zdjęciami już na dziś... Jutro moja córcia idzie do pierwszej klasy, mamy przezywkę więc... Dobranoc szczypioreczki. |
|
|
|
#570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napewno szybko stracisz to co przybyło przez grzeszki, ale naprawdę wyglądasz super.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

No i serek plesniowy to zabroniony jest... 

Jak bylam teraz na urlopie w Polsce to mi sie w zoladku przewracalo od tych cen...
.

jesli masz inny przepisik chetnie skorzystam
przypomniało mi się jak poczułam ostry głód już po wykąpaniu się, umyciu zębów itd, w drodze do łóżka... i po co sięgnęłam do lodówki? po parówki
), niczym się nie martwiłam, nie liczyłam, nie kombinowałam tylko się relaksowałam i odpoczywałam jak Pan Bóg przykazał.