|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Dzien dobry
![]() Ja juz meza zawiozlam do roboty, synus sie obudzi bo myslal ze 9 i jego ulubiona bajka minie a tu nawet 7 nie ma ![]() A mi sie nudzi ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
|
|
#542 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
da mnie mogło by być nawet cc, w końcu czy przez cesarkę czy sn będzie bolało nie ma innego wyjścia, byleby się z sn nie męczyć 20 h Już się doczekać nie mogę a tu dopiero 35 tydzień Córeczka Lenki prześliczna Cytat:
>przytulam< bo rozumiem, każdy ma ciężkie dni. Masz wspaniałe życie, męża który kocha a teraz maleństwo które lada chwila przyjdzie na świat i tego się trzymajCytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/e857b700d5.png http://s5.suwaczek.com/20090725570120.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...49247c80c6.png Edytowane przez Marcia2507 Czas edycji: 2010-09-01 o 08:09 |
|||
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszanie... Naprawdę jesteście kochane.
A ja mam ciąg dalszy "przyjaznej atmosfery", tylko nie wiem czemu ja. Półsłówkowe odpowiedzi niemal "służbowe" ze strony mamy i o dziwo taty. A wczoraj wieczorem siedzieliśmy ja, tata i mój mąż i wszystko było OK. A tu od rana taka bariera nie do przebicia. Nienawidzę takich stanów, po prostu neinawidzę a nie mam siły żeby rozmawiać co jeszcze jest nie tak... Dzisiaj kolejna SR i kąpanie bejbiaka Zobaczymy jak to jest. Znowu będę miała milion pytań, tylko nie wiem czy mój mąż będzie mógł iść, a przecież te zajęcia są ważne (no chyba, że też nauczą nas tego w szpitalu???).A jutro lekarz... Ciekawe ile Klusia urosła.Dziewczyny kupujecie do wózków dodatkowe materacyki albo pościele? Zastanawiam się czy to konieczne i prawdę mowiąc nie wiem. Wózek sam w sobie ma wyściółkę. A na początku poduszka i kołdra nie są chyba dobre? Nie wiem... Poradźcie? |
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzien temu mi powiedzial, ze w ciagu 2 tygodni urodze. Tydzien minal, skurcze sie uspokoily, a ja czekam Wysiadam. Jeszcze od paru dni Michal tak mi gra na zebrach, ze z bolu nie wytrzymuje, a kazda pozycja jest niewygodna.Cytat:
U nas w SR bylo sporo smiechu przy kapaniu. Tylko ze u nas kapali mezczyzni. Do wozka poscieli nie kupuje, ale jako gratis w wozku jest spiworek i wydaje mi sie, ze to wystarczy.
|
|
#545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się wiem że taka sytuacja może być bardzo stresująca. ja po wczorajszej wizycie bardzo szczęśliwa nie mogę uwierzyć że Franek waży już 2500 kg i czuje że to juz coraz bliżej dziś TZ poszedł pierwszy raz do pracy po prawie dwu miesięcznym zwolnieniu lekarskim Kolano jeszcze kulejące ale już nie chciał przedłużyć zwolnienia on sam. I teraz się zastawiam co ja będę tu sama samiusieńka w tym domu robić. Pewnie posprzątam a potem może się wezmę za ta pracę Dr choć nie wiem jak to chwycić |
||
|
|
|
#546 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
szkoda ze te czekanie to najgorsze w tym oczekiwaniu na dzidziusia jest
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za cieple slowa
![]() jestescie cudowne, wiecie jak podniesc na duchu ![]() ja melduje tylko ze dzisiejsza noc lepsza ale nie zapeszam zobaczymy ![]() aaaa i przypomnialo mi sie - jesli planujecie zakup wkladek laktacyjnych polecam te z firmy NUBY - ja uzywalam belli i po kazdym karmieniu musialam je wymieniac bo moglam je wykrecac przeciekala mi bluzka, bez pieluchy na cycku nie dalo rady tragedia.. no ale myslalam ze to przez to ze mleko mi leci ciurkiem.. ale byla u mnie kolezanka ktora juz nie karmi i przywiozla mi swoje niepotrzebne rzeczy min wkladki NUBY i sa genialne, zakladam rano i do wieczora spokoj - nic nie przecieka nieodklejaja sie mimo ze zsuwam je ze stanikiem, na prawde niebo a ziemia, nie sa tylko takie materialowe jak bella ale maja dodatkowo powloczke dzieki czemu i cycek jest cally czas sychy i ubranie nieprzesiaka.. wprawdzie sa troche drozsze od belli ale jest ich wiecej no i bez porownania!
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-09-01 o 08:51 |
|
|
|
#548 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
śluz też mam wodnisty. Praktycznie biała woda ze mnie leci. Cytat:
![]() ![]() kla ski:, a tekstu tamtego pana nawet nie skomentuję bo brak słów.Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś fatalna noc, co godzinę budziłam się z bólu, tak mi biodra i kość łonowa dokuczają (bo ja się nie pochwaliłam,że mi się spojenie łonowe rozchodzi ), do tego pobolewania jak na okres i mega zgaga ...no cóż końcóweczka
|
|
#549 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oki ..od dziś pisze większą czcionka ![]() Co do cisnienia to mi nigdy nie skakało...zawsze miałam straaasznie niskie , a przed cc skoczyło mi do 210/100.czy jakos tak.. lekarz mi mówił że to jakos szok organizmu... Nie wiem...nie dpytywałam sie później... Ja mam wizyty u ginki co 5 tygodni i ona nie widzi potrzeby na czestsze spotkania...(chodze prywatnie)... Nigdy mnie nie bada dowcipnie (tyko na pierwszej wizycie), za kazdym razem miałam robione usg 'zeby pooglądac maluszka" nie sprawdzała łozyska..oprócz jego położenia... dziś mam ostatnią wizytę i nie pozwolę sie olać... no i dziś ustalimy co będzie lepsze sn..czy cc. Cytat:
ginka mi szyjki nigdy nie badała więc nie wiem co w trawie piszczy...W Twoim przypadku moze i lepiej że byłabys pod Ciągłą opieką w szpitalu...a juz napewno lepiej dla twojej córci ![]() Ja tez mam wodnisty śluz...duuuużo sluzu ![]() Cytat:
zadnych dodatkowych pościeli nie trzeba
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Witam rankiem
![]() Ja dzisiaj spałam wyjątkowo krótko, obudziło mnie pobolewanie brzucha już o 7-ej ![]() To lekki ale upierdliwy ból, taki jak miesiączkowy. Dziwne bo tej pory nie miałam żadnych objawów ze strony brzucha, ani bóli ani skurczy ani twardnień ani nic. Nie wiem czy coś się dzieje, czy to może moja psycha w związku z wczorajszą informacją o trochę za małym brzuszku malutkiej. Dzisiaj aktywne przedpołudnie. Muszę odebrać zamówienie z apteki, później jadę do pracy ze zwolnieniem i na kawkę (pewnie posiedzę ze 2-3 h bo nie byłam tam od miesiąca), no i ok. 13 jadę na IP, żeby zrobili mi to KTG. Cytat:
![]() Oby naprawdę to nie było to. Trzeba trzymać do odbicia- tak przynajmniej głosi teoria a jak jest w praktyce to niech powiedzą dziewczyny dzieciate![]() Ja mam tylko kocyk. Zastanawiam si jeszcze nad prześcieradłem, ale może położę tylko pieluszkę. Dziecko i tak będzie w kombinezonie.
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
wczoraj od bardzo dlugiego czasu nie bylo mnie prawie caly dzien w domu pojechalam z bratem i jego dziewczyna załatawiac jego sprawy do centrum i utkenlismy tam na amen. Dziewczyny! takich korkow na drogach to ja w zyciu nie widziałam! 100 metrwo jechalismy godzine!!! dzis nie ruszam sie nigdzie! ![]() A propos meza i jego pobytu ze mna po porodzie, skoro do sprawy podchodzi tak pragmatycznie no to co ja moge zrobic... nie sposob sie z nim nie zgodzic. Zdanie wczesniejsze egzaminu wiaze sie z tym ze przybedzie wiecej kasy, sprawa złobka jest tak niepewna, ze naprawde moze sie okazac, ze bedzie nam ten urlop potrzebny... jest mi przykro z tego powodu nie ukrywam, ale niestety takie zycie... ![]() NikaP-n... a to cham z tego TŻta Twojej mamy! co on sie w ogole wtraca! dziad wstretny! nie dziwie sie Twojemu Pawłowi, ze go reka zaswedziała ![]() Cellaris... mnie tez meczy mega zgaga...i wszytskie srodki kotre juz wyprobowalam zawiodly! wiec ulge przynosze sobie popijac małymi łyczkami wode... kotra mam wrazenie ze działa jak spłuczka w toalecie Ray... i tak i nie to zalezy czy sie "przytulalam" z mezem czy nie... jesli nie ma przytulanka to wodnisty, jesli jest to pozniej jest kurze jajoZuziczka... zazdroszcze przyplywu dobrej kondcji (nie martw sie wiecznie tak nie bedzie ) ja wczoraj chodziłam za Młodymi, to myslalam ze ducha wyzione, do mojego brata chyba nie dociera (facet! ), ze na dniach urodze dziecko i ze nie jestem taka gibka jak kiedys, ale trudno mu sie dziwic, skoro w stanie ciazowym widzi mnie drugi raz... Majka232... wez wyluzuj... za moment, jesli bedziesz chciala karmic piersia to moze sie okazac, ze bedzie mogla jest tylko gotowana marchewke i ziemniaki (zartuje oczywiscie i absolutnie Ci tego nie zycze)... korzystaj wiec poki mozesz
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-09-01 o 09:29 |
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
ja jade dzis do szpitala sprawdzic co i jak,
klucia dalej sa i czasem taki prad bolesny mi przejdzie w szyjce do spojenia. dzwonilam do gina i mam jechac sprawdzic to lepiej i dac mu znac wiec po poludniu pojade zeby sie ogarnac, zjesc obiad bo czuje ze mnie poloza na obserwacji... da mi ktos numer tel ? w razie co dam znac
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wózka to też chyba tak zrobię jak ty.
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale możesz też sprawdzić - kupę to na węch, czyli pochylając się nad pampkiem dziecka, a siku to widziałam, że sprawdzają wkładając palec do pieluchy I tak, maluszkowi po każdym jedzeniu powinno się odbić Cytat:
Ale wygląda bardzo ładnie Cytat:
![]() Skoro niedawno rodziłaś przez CC to dla ciebie najlepsze chyba będzie kolejne cięcie z tego co mi wiadomo. A ty sama jak czujesz? Cytat:
Wkurza mnie już to wszystko. ![]()
|
|
#555 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
łomatko- nie można was tu zostawić nawet na 1 dzień, bo teraz miałam 8 czy 9 stron nadrabiania
No ale udało mi się jakoś to przejrzeć...Jak to jak-najprawdopodobniej najpierw będą czerwone pomarszczone i pewnie paskudne, a potem jakie by nie były- dla rodziców najpiękniejsze ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- bo nie chcę jej zostawiać ciągle dziecka. Niby jest na emeryturze ale wiadomo- też ma swoje życie i swoje sprawy... Jeszcze tylko trzeba będzie znaleźć taki prywatny żłobek, do którego przyjmują dzieci od 4 albo 5 m-ca (bo część żłobków przyjmuje od 6, 7 m-ca czy nawet dopiero od roku)Cytat:
![]() Cytat:
Te późniejsze USG ma na celu głównie określenie położenia dziecka (czy jest główką na dół), oszacowanie wagi (inna sprawa- że te pomiary są czasem bardzo niedokładne), ew. określenie ilości wód...i tyle Cytat:
Pisałam w poniedziałek, że wtorek to dzień zakupów + wizyta, więc będę ew. wieczorem.Zakupy udane- kupiliśmy TŻtowi gajerek i dżinsy. I powiedział, że fajnie się ze mną chodzi na zakupy jak jestem w ciąży (bo nie zachodzę do żadnych sklepów z babskimi ciuchami Po południu miałam mieć najpierw wizytę u gin a potem jeszcze u tego samego lekarza na usg. No i wszystko było, tylko była obsuwa ok. 2 godzin :I skrót z tych wizyt (38tc+ 5d): -lekara mi powiedziała, że nie wierzyła, że dotrwam do tej wizyty (no bo jak wcześniej pisałam- non stop jechałam na no-spie a brzuch i tak się kurczył, szyjka skracała a ja nie chciałam siedzieć w domu tylko biegałam do pracy) -główka nisko, szyjka skrócona ale jeszcze jest -w zasadzie wszystko pozamykane (no, może rozwarcie na 1/2 palca) -mała wg usg waży ok 3,5 kg (choć lekara nie ręczy za ten pomiar, bo nie zrozumiałam czemu, ale zrobiła tylko oszacowanie wagi na podst wielkości brzuszka- nie dało się zrobić na podstawie brzuszka, główki i nóżki razem) -wszystkie wymiary i ilość wód w normie -tp z USG pokrywa się mniej więcej z terminem wg OM Podsumowując- mała nie spieszy się jeszcze na świat i raczej na dniach nie wyląduję na porodówce .Ale i tak idę zaraz biegać po schodach i może zabiorę się za mycie okien (mam oficjalną zgodę )Następna wizyta za 2 tyg- choć mam nadzieję, że już jej nie doczekam w 2-paku Cytat:
ja chyba takie też mam. Kupiłam wkładki chyba z 3 czy 4 firm- zobaczę, które najlepiej się sprawdzą |
||||||||
|
|
|
#556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To sa naprawde ostatni ludzie kotrych mam ochote ogladac po porodzie! bo ja nie wiem jak moj maz sobie to wymyslil, ze przywioza mnie do domu a ja bede nam nimi skakac i im herbatke robic, a moze i obiad! Bo moj tesc jest typem, ze jak wraca do domu (pracuje za granica) to nawet kanapki sobie nie moze sam zrobic, tylko mowi do swojej zony "zjadlbym cos, dlaczego wracam po dlugim czasie do domu i nawet nic do jedzenia nie dostaje" ... a mi sie normalnie noz w kieszeni otwiera jak takie cos slysze...
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
od razu lepiej się czyta
![]() Cytat:
Ray- wysłałam Ci nr tel na priv. 3mam kciuki, żeby wszystko było ok
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
Ray jednak nie dało mi się wysłać do Ciebie priva z nr tel- ponoć masz zapchaną skrzynkę PW
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
ninad dzieki juz sobie zapisuje
![]() mam cicha nadzieje ze mimo wszystko puszcza mnie do domu bo troche tez bede tesknic za corka, i sie martwic o nia... wiem ze z babcia ma dobrze ale mimo wszystko
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się jeszcze
![]() aneczka czytaj dokładnie przecież nie napisałam ,że narkozy w ogóle się nie stosuje tylko że to ostateczność widocznie u ciebie było to koniecznie, ale większość nagłych przypadków ma znieczulenie zzo, tak jak Nika np.Nikuś ty torebkowy potworku ![]() A ja całą noc nie spałam, mialam skurcze co 6 minut, bolesne, dobrze, że jednak nie pojechałam na IP bo wolę jednak odczekać trochę w domu niż za długo w szpitalu siedzieć przyznam ,że boję się jak cholera ![]() A i Mszu specjalnie dla ciebie napiszę: wczoraj odszedł mi jeszcze kawałek czopa |
|
|
|
#562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() RODZIC ALE JUZ!!! Bo zaraz kopa w dupsko dostaniesz!!!! Twoj deadline gabisiu....trzymam za Ciebie i Kinie... no dobra i za TZta (coby nie padł trzymajac Cie rodzącą za ręke
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-09-01 o 09:58 |
||
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
ninad zaraz wyczyszcze moze wtedy pojdzie
|
#564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia trzymaj się cieplutko![]() Boże, ja nie wiem, jak to się ma skurcze i się je liczy w domku... pojechalam na IP jak wody mi odeszły nic wczesniej nie było... dopiero w szpitalu jak dostalam kroplowke to skurcze przyszły....
|
|
|
#565 |
|
Wtajemniczenie
|
poszło
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Mpik to zdjęcie Milenki, które masz w avatarze normalnie mnie rozbraja |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu dziękuję
Mpik no ja też bym tak wolała zwłaszcza, że u mnie te skurcze są regularne już od paru dni, ale dopiero wczoraj były bolesne i weź tu bądź mądrym a tak wody chlup i już jedziesz ![]() Ninaad pewnie co lekarz to opinia, ja napisałam o tej narkozie po tym co wiem od koleżanek po cc i pacjentek jednego z Wrocławskich szpitali. W tym artykule który wklejałam też napisali ,że to ostateczność. Pewnie wszystko zależy od szpitala |
|
|
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Tylko ten mały "antyśpioch"w nocy staje się
|
|
#568 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam, witam i o zdrowie pytam?
![]() O dziwo przespałam całą noc Już dziś zaliczyłam laboratorium, bo mam nadzieję ostatnie już wyniki były do zrobienia. Śniadanko zjedzone i co ja teraz będę robić? Tyle tego jest, że nie wiem za co się złapać... Cytat:
![]() Cytat:
Mój Franek też 2 tygodnie temu ważył 2500g, ciekawe ile teraz przytył ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że w nocy było troszkę lepiej z karmieniem. Może całkiem na dniach się unormuje. Trzymam mocno ![]() Cytat:
Niestety końcóweczka chyba jest najgorsza, a ten czas tak wolno płynie Cytat:
Mój Tż też mówi, że może teraz ze mną chodzić na zakupy, ale niestety prowadza mnie wtedy takimi ścieżkami gdzie nie ma sklepów dziecięcych Oj, wysiedziałaś się bidulko w tej przychodni. Przyjdzie czas to i Ty się na porodówkę wybierzesz
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Napisałyście wczoraj tyle, a ja nie miałam siły odpisywać. Gratuluję wszystkim udanych wizyt (bo złych wiadomości nie było) ![]() Binka0310, u mnie też skurcze chyba zniknęły Tzn, wczoraj nie miałam, w nocy też i dziś nadal nic.Astorianka, współczuje atmosfery Co do zachowania taty, to może w nocy pogadał z mamą i dostał zakaz odzywania się? Ty musisz wspierać swojego męża, a Twój tata swoją żonę. Do wózka nie kupuje nic dodatkowego. Gondolę mam i tak zabudowaną bardzo, a w środku upcham wielki koc, dziecko w kombinezonie (czy czymś takim) i śpiworku/rożku. W każdym razie będzie opatulone , nie zmarznie Moim zdaniem pościel do wózka jest ok tylko jak jest ciepło. Bo wsadzać dziecko w kurtkach itp do wózkowej pościeli martucha84, widzę, że macie problemy z karmieniem, ale wierzę, że sobie świetnie poradzicie aaneczka1984, walcz z ginką o przegląd podwozia ![]() mszu, bidulko, wycierpiałaś się przez brata A teściów, zaraz po porodzie, szczerze współczuję... Ray, trzymam kciuki
|
|
|
|
#570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia, oby Cię nie zostawili! Cytat:
trzymam kciuki i czekamy na dalsze wieści
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

). Wiec sluze odpowiedzia na temat jakosci, jak tylko dostane posciel w swoje rece.

), bo muszę za chwilę zwolnić komputer...
Jest grzeczna jak Aniołek, śpi cały czas i muszę ją wybudzać na karmienie. Karmienie idzie nam super.
>przytulam< bo rozumiem, każdy ma ciężkie dni. Masz wspaniałe życie, męża który kocha a teraz maleństwo które lada chwila przyjdzie na świat i tego się trzymaj
Wysiadam. Jeszcze od paru dni Michal tak mi gra na zebrach, ze z bolu nie wytrzymuje, a kazda pozycja jest niewygodna.

i za cholerenie nie wiem jak... jak wyzescie dobraly rozmiar????? przyslali wam dobry????

kla ski:, a tekstu tamtego pana nawet nie skomentuję bo brak słów.
), do tego pobolewania jak na okres i mega zgaga ...no cóż końcóweczka
ginka mi szyjki nigdy nie badała więc nie wiem co w trawie piszczy...

a tak wody chlup i już jedziesz