|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Ślicznie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21784486]Młoda ma pleśniawki, to pewnie i stąd też brak apetytu i marudzenie. Wrrrr.[/QUOTE] Oj ![]() ![]() U nas dzionek jak w większości u Was pochmurny. Wrrr Wczoraj nawet małż włączył ogrzewanie jak młodego kąpał. W sierpniu. Kto by pomyślał. A tak marzy mi się złota polska jesień. A miałam napisać jeszcze Edzia super córa Ci rośnie. Co do śpiworka to my mamy z Tchibo z wełenką w środku. Kolejny też chcę taki kupić właśnie. Poza tym zrobiłam dziś rano przegląd rzeczy młodego i znów wielka kupa niepotrzebnych już rzeczy została odłożona. A taka sama większych czeka na wypranie, oby tylko pogoda się zrobiła. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że jeden działa tak, drugi siak. U nas nie spisał się Oillan, wanna była tłusta, poza tym działanie wątpliwe. Za to Emolium jak najbardziej. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-01 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
Aha.
Nie boli mnie brzuch po cc. Wczoraj grzejnik olejowy włączyłam i małą w pokoju kąpałam, a dzisiaj rano mąż napalił w centralnym, kaloryferki grzeją. Mnie to też o tyle pasuje, że od wczoraj też piorę wsie ubranka w jelpie, to przynajmniej schną. I pieluchy, kocyki... |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21784486]Młoda ma pleśniawki, to pewnie i stąd też brak apetytu i marudzenie. Wrrrr.
.[/QUOTE] ojjjj.... najwazniejsze ze przyczyna znaleziona plesniawki i nivea ![]() ![]() Cytat:
co do ubranek.. ja ktoregos dnia przymierzylam malej ciuszki które wydawaly mi sie na chocho a tu niespodzianka... sa na teraz lub na za chwilę... malo mam wiekszych.. czas wiec na zakupy... moze do lumpka zajrze...? ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-01 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-01 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |||
Zadomowienie
|
Edzia, coro marnotrawna, fajnie ze wrocilas
![]() Super coreczka Ci urosla i Ty sie bardzo dobrze prezentujesz ![]() Cytat:
Oprocz ziemniaka, tego zjadla. Witaj i pokazuj sie czesciej ![]() ![]() Fajne zdjecie to z lapka na muchy ![]() A Ty bardzo ladna kobitka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesli nie to daj znac. W fin beda na 100% super, Ewcia lubi jezdzic do Ikea ![]() ![]() Pewnie, Witaj ![]() Lea sie Toba zajmie ![]() **** Dzisiaj marud zniknal. Mala sie chichra, spi, je i fajna jest. Poki co, tfu, tfu ![]() Wczoraj za to do konca, do objec Morfeusza, walczyla. Juz bylo dobrze i zasypiala a maz chcial pomoc i wkroczyl do jej pokoju z rurka (mamy nieustajacy remont lazienki to i rurka sie znalazla), dluga na 1,5 m i nachylil sie nad nia z fanfara: tru tu tu tuuuuu ![]() ![]() Mnie zamorowalo i jedyna reakcja byl dziki smiech ![]() Wiecie co, znalazlam swoj pamietnik. Pierwsza data wpisu to 1.9.1988...niektore z Was pewnie nie umialy wtedy jeszcze pisac ![]() ![]() Ostatni wpis w 2004 r. Dzisiaj basen, lekcja nr 2. Bydgoszczanka, ![]()
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
Kropko, no właśnie - 62 to tak na chwilę
![]() Posmarowałam paszczę aftinem, chyba jej smakuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
Aa i jeszcze - Monika, Edzia - dzieci fajne, uśmiechnięte takie
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Bratko, bodziaków 62/68 to chyba ze 30 mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bratkab U nas też emolienty wogóle nie pomagają...no może szampon, ale np. krem specjalny z Emolium jest ochydny...blee...wszystko się lepi i nic a nic nie nawilża...i mam wrażenie że jest jeszcze gorzej... Dzisiaj chcę wypróbować bepanthen, ponoć pomaga na suchą skórkę..ale kto wie...Mam całą listę co po kolei zastosować jak nie będzie żadnych dobrych efektów... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
a mialo byc tak piknie .......grrrrrrrr mala od godziny maruda......... ulala badz zwymiotowala ojcu nw kapcie, na chwile pomoglo.. teraz ja nosze bo beksia...smoczek cmoka...
zaraz jedzonko i idziemy na spacer chociaz deszcz pada.... ale ona lubi w deszcz spacery... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21785609]Kropko, no właśnie - 62 to tak na chwilę ![]() Posmarowałam paszczę aftinem, chyba jej smakuje ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie wystarczą mega różnice w konkretnych rozmiarach, mieszane już zbędne. ![]() Jedne 62 są dobre, inne nawet ciut luźne, jeszcze inne ciasne. Kupiłam 7miopak na 68 i wszystkie za duże. Dziecko nie ma w czym chodzić. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanko - czy wasze dzieciaczki w dzień też sypiają w śpiworkach, czy stosujecie je tylko w nocy?? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Bratko różnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daniel w dzień śpi pod kocykiem bo widzę co jest grane i mogę przykryć. Zresztą on w dzień ma drzemi po 20-40 minut, więc jak zaśnie to śpi, bez przerw na kopanie, a potem od razu pobudka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
no hej no jasne ze mozesz napisz cos o sobie wiecej
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Wiatjcie mamuski u nas nocka spokojna i taka sama od wielu tyg ![]() teraz od 10 min spi w łozeczku obaczym na jak dlugo dziewczyny małej zaczeło ropiec oczko robiłam woda i ta sola fizjologiczna nic nie pomoglo masuje jej te oczko i od 2 dni stosuje rumianek (mała nie ma na niego uczulenia )niby troche lepiej ale czy któras z was uzywała swietlika do przemywania nie wiem czy mozna niemowletom go stosowac a i co z wit K pisze ze do 3-4 miesiaca podawać mała za tydz bedzie miała 4 przestałam jej podawać wit K tydz temu nie wiem czy dobrze zrobiłam dziekujemy za miłe słowa pod naszym adresem az sie zawstydziłysmy Nivea moja tez uczuliła masakra jak sobie przypomne co miała na tyłku przez te chusteczki az mnie ciarki przechodza brryyyy małej podpasował jonson i to od oliwki skonczywszy na płynie mydle itp a mam oliwke i z rumiankiem i z wyciagiem jakis tam kwiatów skóra jest nawilzona czuc w dotyku i pieknie pachnie nakładam ta oliwke po kąpieli na mokre ciałko ![]() ![]()
#259 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
a nocka spanie od 22 do 6.30 ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21785331]Aha. Nie boli mnie brzuch po cc. Wczoraj grzejnik olejowy włączyłam i małą w pokoju kąpałam, a dzisiaj rano mąż napalił w centralnym, kaloryferki grzeją. Mnie to też o tyle pasuje, że od wczoraj też piorę wsie ubranka w jelpie, to przynajmniej schną. I pieluchy, kocyki...[/QUOTE] jak tak dalej pójdzie to my też rozpalimy bo pranie mi kiśnie a nie schnie Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam śpiworku, mała sie czasem skopywała. ale wciskam kołderkę między szczebelki a materac i kołderka nie ruszona ![]() witaj ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21785331]Aha. Nie boli mnie brzuch po cc. Wczoraj grzejnik olejowy włączyłam i małą w pokoju kąpałam, a dzisiaj rano mąż napalił w centralnym, kaloryferki grzeją. Mnie to też o tyle pasuje, że od wczoraj też piorę wsie ubranka w jelpie, to przynajmniej schną. I pieluchy, kocyki...[/QUOTE] ciekawe kiedy u mnie zaczną palić ![]() ![]() Cytat:
Mnie jeszcze na świecie nawet nie było ![]() ![]() Cytat:
Ja też nie podaje witaminy K. D też nie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Szaja - chyba przeoczyłaś mojego posta z prośbą do Ciebie
![]() Edziu - ja mam zalecenie w książeczce zdrowia, żeby podawać K do końca 3 miesiąca i właśnie się zastanawiam, czy rzeczywiście wtedy skończyć. dziewczyny cycowe - jak Wy zrobiłyście? chyba idę zrobić muffiny z borówkami, bo ciasto z chrzcin już się skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |||||
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() boszsze, co za pogoda... ![]() Cytat:
co do brzucha - tak mnie boli przy mocniejszym dotyku, tak z 5 cm ponad i pod raną. tez się zastanawima ile jeszcze, bo chciałbym jakies brzuszki zacząć robic...i mam tak samo- czasem córcia nieźle zasoli kopniaka przy przewijanku. Cytat:
gratki za nowe umiejętności ![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia dla Łukasza na nowym etapie nauki ![]() Cytat:
U nas nocka w porzadku - pobudka ok.2giej i potem sapciu do rana. Tylko cycki mi pekają bo mała mniej je - ma zatwardznie i znów kupy nie ma 3 ci dzień.
![]() |
#263 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze u was to tylko niegrozne zapalnie - ale warto sprawdzic. Cytat:
--- U nas dziś już piekna pogoda. Wlasnie pierze sie druga pralka ![]() Lea - jak pierwszy dzien Maksia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Edzia- ja pytałam położnej o świetlika bo wcześniej przemywałam rumiankiem to powiedziała by kupić rumianek.. ale nie powiedziała czemu świetlik zły. Przecież on jest typowo do oczu a nie jak rumianek-do wszystkiego
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki trzymam kciuki za zabieg ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- no własnie moze za ostry dla niemowlaków
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytań parę mam.
![]() Do którego rozmiaru kupujecie śpioszki? Do którego rozmiaru kupujecie pajace? W czym zamierzacie kłaść spać dzieci od wiosny, gdy już będą większe, raczkujące, może chodzące? Pajace, body, piżamki? |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Wczoraj opuściłam Was bez pożegnania, bo kilka minut po 22:00 Tymek obudził się strasznie płacząc
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że pajace królują.
![]() A my mieliśmy na 56 i wcale nie nosiliśmy, na 62 użyliśmy ze dwa razy. Jakoś mi przeszkadza pajac na body (podwójne rękawy, grubo przy szyjce), a pajac bez body nie trzyma tak dobrze pieluchy. Wolę body i śpiochy jakoś. ![]() I dumam właśnie czy kupić piżamkę na 74 - 80, bo skompletowałam bodziaki do tego rozmiaru, a laska u której kupiłam ma też piżamy, to by taniej było sporo niż w sklepie i od razu jedna wysyłka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.