Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 12:47   #3121
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Majty sa tak miekkie ze nie wiem czy sie nie rozedra na tylku
Ja wzielam numer 1, tzn rozmiar 1 i wydaja sie OK na moj tylek.

on nie sa z flizeliny, sa takie no mieciutkie..

Priety, ale Tobie tesc powiedzial.. chyba bym wybuchla, bo niestety ja mam tak ze u mnie sie kumulują uczucia negatywne az w koncu wybucham. Nie jest to dobre Ale jak to jest ze niektorzy rozumieja.. mam kolege z ktorym jezdzilam nad wode i on ciagle mi nosil koc i tam caly koszyk, kazal mi lezec i w ogole taki opiekunczy. Moj Tesc tez jest spoko a ojciec to juz jakas masakra.

foty: brzuch 29+3 / majty
Anecka - śliczny brzuszek i dzieki za odp odnośnie majtasów. Faktycznie, cholera wie z czego one są, ale wyglądaja na mięciutkie. Tylko ten kształt mnie zastanawia? jakieś rzepy sa do tego? To jak koc między nogi wygląda ;/ heh

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Pełnia widzisz Tosiek zniósł wszystko dobrze, teraz niech ukoi twoje skołatane serce heheheh podczas drzemki spijcie słodko :P
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:51   #3122
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Anecka zaloz te majty na spodnie i pokaz jak one leza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:54   #3123
Anecka
Zakorzenienie

malutki brzuch? METR w obwodzie?

Artystka.. ja bym pojechala na Twoim miejscu. Moja mama przegrala wlasnie z tym co piszesz, miala przerzuty. JEDZ! w pociagu bedziesz siedziec, a potem moze taksowka czy cos?

Majtki sa z przedzy poliamidowej (wyczytalam na aukcji ). Narazie majtow nie bede zakladac, bo mam czarne rajty.. ale wieczorem przymierzę na majtki.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-01 o 12:55
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:58   #3124
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, nie wiem, ile ja mam, ale mój wystaje znacznie bardziej, taką piłkę mam A u mnie 27 tydzień leci.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:04   #3125
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja liczę swoją ciążę miesiącami kalend arzowymi, bo ostatnią miesiączkę miałam 1 marca. Więc dziś zaczynam 7 miesiąc
Hmm gdybym tak liczyła to 26-tego powinnam zaczac liczyc 7 miesiac, ale TP na podstawie daty miesiaczki jest niestety i tak najbardziej błednym przynajmniej tak mowia, bo sprawdza sie tylko w 5%. Ja licze od skonczenia 27tc czyli w sobote zaczynamy 7miesiąc W sumie to tez sie zgadza, bo to bedzie 4.09 a termin z OM na 05.12 wiec akurat 3 pełne miechy, ale jak to bedzie kto to wie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie kupujecie wypelnienia do lozeczek 120x60? 120x90 czy te wieksze 135x100??
Ja kupuje 120x90 i tak wydaje mi się spore, jak patrze na żywo na takie zaścielone łóżeczka

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ale zrobilam sobie wielkie sniadanie

dzisiaj ide na policje zlozyc doniesienie na ta Pania , ktora mnie oszukala
popieram może jak zobaczy wezwanie, to zmieni zdanie, to działa, bo oszustwo się rozszerza jak nikt nic z tym nie robi, daj znać czy byłaś.

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ponieważ nie mogłam spać wyjęłam wszystko co mam dla dziecka i siebie i zrobiłam listę
- wózek
- rożek z wkładem kokosowym
- fotelik samochodowy
- łóżeczko + materac
- kołyska (w trakcie robienia)
- wanienka ze stelażem
- 2 nosidełka (nie zamierzam korzystać)
- 3 koce polarowe + 2 akrylowe grube
- śpiwór do wózka
- 3 kombinezony zimowe
- komplet pościeli + ochraniacz na szczebelki + 3 prześcieradła z gumką
- 2 kołderki do łóżeczka
- 1 podusia (na później)
- 6 śpiworków do spania
- 2 ręczniki frotte z kapturkiem
- 10 pieluch tetrowych podwójnych
- termometr elektryczny
- termometr do wody
- gaziki zwykłe i alkoholowe około 60 sztuk
- frida i wymienne gąbeczki
- nożyczki cążki szczoteczka i grzebyk
- myjka frotte (na później)
- 4 opakowania chusteczek do pupy
- ceratki pod materac
- podkładki do przewijania
- szafa z przewijakiem
- komoda na ciuchy plus ciuszki:
- śpiochy 12 szt
- pajace 24 szt
- body 40 szt
- kaftaniki 6szt
- 3 małe ogrodniczki
- szlafroczek z misia
- kombinezon - miś
- polarowa bluza
- 3 pary spodni - wyglądają jak mini ciążowe
- kilka par malutkich koszulek i bezrękawników
- sweterki 2 - (babcia dzierga)
- 9 czapeczek cienkich + 2 grube
- 25 par skarpeteczek - rozwalają mnie te antypoślizgi
- 4 śliniaczki
- 6 niedrapków
- krem do buzi na mróz, oliwka mydełko, sudokrem linomag i kilka innych drobnych kosmetyków
- szczotka do mycia butelki
- mała butelka 125ml canpol
- laktator ręczny
- wkładki laktacyjne, podkłady bella, majty hartmana na 160 cm -> mam nadzieje że nie będą za małe , 3 koszule do karmienia, maść na blizny po cc, podkłady poporodowe
- 3 staniki do karmienia

No i 2 szafy pełne ciuszków dla małej na rozmiar powyżej 74
Imponująca lista

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki.
KOTKU,ISHKA - będzie dobrze.
Ja dzisiaj wściekła jak osa,na rozpoczęciu roku
oczywiście żucili się na mnie z pytaniem "i co będzie"
po odpowiedzi,ze SYN usłyszałam:
-o rany szkoda
-to nic najwyżej z początku będziesz ubierać jak dziewczyne
bo i tak nie widać co to
-podły usmiech i ha ha nie udało ci się
-no to trzecia będzie dziewczyna

otaczają mnie idioci !!!!!!!!!!!!
wróciłam tak wściekła o rany.
u was tez tak reagują czy to tylko u mnie tacy idioci?
Jak dla mnie to idioci, śmiej się z tego, ludzka głupota nie zna granic, pozostaje się tylko z tego pośmiać nie wiem skąd biorą w ogóle takie teksty:rolleyes :

MATERAC
Proszę o linka, któraś z Was wklejała stosunkowo niedrogi materac który sama kupiła LATEKSOWY o ile pamiętam cena coś ok. 160zł na all są bardzo drogie, a do tych GPK nie jestem przekonana, jak wczoraj pomacałam w sklepie-straaasznie twarde
Dzieki z góry
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:09   #3126
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
malutki brzuch? METR w obwodzie?

Artystka.. ja bym pojechala na Twoim miejscu. Moja mama przegrala wlasnie z tym co piszesz, miala przerzuty. JEDZ! w pociagu bedziesz siedziec, a potem moze taksowka czy cos?

Majtki sa z przedzy poliamidowej (wyczytalam na aukcji ). Narazie majtow nie bede zakladac, bo mam czarne rajty.. ale wieczorem przymierzę na majtki.
godzine czasu pociagiem i bede poruszac sie autobusem,bo tam nikt samochodu nie ma.Wiem ze musze jechac,bo bardzo prawdopodobne ze to bedzie nasze ostatnie spotkanie..W osmym albo dziewiatym miesiacu juz w ogole nie bede mogla jechac,bo jak,za duze ryzyko do takich podrozy,a teraz wiem ze najgorsze zagrozenie krwawieniami u mnie minelo
Stary 2010-09-01, 13:12   #3127
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
I wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Tak odnośnie sytuacji Anecki, że najwięcej do powiedzenia na temat tego co można w ciąży (czyli oczywiście WSZYSTKO) mają do powiedzenia Ci co o tej ciąży pojęcia zielonego nie mają... Ojcowie, teściowie i generalnie wszelkiej maści Panowie... A mnie czasem szlag trafia jak słyszę różne bzdury... Owszem fakt ciąża to nie choroba, ale przecież jak niesamowicie zmienia się wtedy nasz organizm i jak bardzo jest obciążony... Ja dostałam ochrzan jak jednego pięknego dnia byliśmy na budowie i kazali mi cegły przerzucać... Po jakimś czasie zrobiłam sobie przerwę, bo już mnie plecy bolały i słyszę komentarz teścia "a tej to jak zwykle nie chce się robić"... przykro mi się wtedy zrobiło, ale już się nawet nie odzywałam... A potem od gina ochrzan dostałam za to... Także Anecka... uważaj na siebie i nie daj się tacie sterroryzować
z tymi facetami to tak jest. Mój teściu żadnych głupich czy przykrych uwag nie robi, ale czasem niby radzi coś, albo wypali z jakimś pomysłem, który odpada ze względu na moją ciążę. Na szczęście moja teściowa szybko sprowadza go do pionu za to szwagrowie moi zachowują się tak, jakby w ogóle mojej ciąży nie widzieli, zero pytań, zainteresowania, choć wynika to chyba raczej z tego, że są skrępowani chyba tym, że jestem w ciąży.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:25   #3128
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
witajcie.

Ja mam smutne wieści- właśnie się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłożona umowa- mam ją na rok..W sumie to mogłam się tego spodziewać ale jednak przykro. Nawet nie chodzi o pieniądze bo jakoś z mężem sobie poradzimy tylko boję się siedzenia na kupie z teściami- tak to bym uciekła do pracy i dzień z głowy a tak to jeszcze będe musiała im pomagać w szklarniach bo przecież teściówka chora i ona będzie w domu z moim dzieckiem a ja za niewolnicę! No i boje się, że jako niepracująca będę miała g***wno do powiedzenia i będą mi męża przekabacać na swoją stronę- jak było np z pieluchami (mam uzywać tetrowych). Ostatnio teściowa mi mebluje dom- mam w przedpokoju mie komodę (będziemy mieć niedużą szafę) i nad nią lustro- co mi w ogóle sie ten pomysł nie podoba, ani ustawienie ani funkcjonalność. No i najlepsze, że mój stary już zamówił lustro pod gust mamusi. Mam nadzieję, że będzie chu*****wo wyglądać i sam przewiesi.
bardzo Ci współczuję bidulko!Ale może znajdziesz szybko cos innego?Przecież nie jest powiedziane, że to potrwa długo. I zawsze możesz po symulować że coś Ci jest i zostać z dzieckiemA jeśli chodzi o meblowanie to szczerze mówiąc szlag by mnie trafił regulaminowo bo nienawidzę jak mi ktoś cos narzuca i dla zasady staję okoniem.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Hejka
Ja mam umowę do 30 kwietnia. Też mam nadzieję że mi przedłużą.
Byłam dziś na rozpoczęciu roku z moim synem.
Wskoczyłam też do Rossmanna i kupiłam oliwkę ,puder , sudokrem i krem
na chłodne dni.
U mnie dzisiaj piękna pogoda więc pralka chodzi pełną parą.

A wczoraj zamówiłam sobie na all ponczo z dzianiny. ciekawe jak bedzie wyglądać na żywo.
Bo w żadną kurtkę się już nie mieszczę
oooooo pokaż koniecznie jak przyjdzie jak wygląda na ciężarówce bo też się nad nim zastanawiam.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Gimnazjum? Masakra Mój 3 rok uczy w liceach Plus w prywatnej szkole językowej. Zapracowany jest strasznie bidulek, ale bez tego nie dalibyśmy rady. I tak wychodzimy na styk, mimo, że rodzice z obu stron nas wspierają... Cholerny kredyt mieszkaniowy to ok.900-1000zł miesięcznie, a będzie więcej za 8 lat, jak nam się skończy program "Rodzina na swoim"... No ale jakoś musieliśmy się urządzić. Mąż uznał, że jak się rozmnażać, to we własnym

MILA, ja mam nadzieję niedługo się wybrać do Rossmana po kosmetyki Hipp. Tylko czekam na przesyłkę od koleżanki z innego wątku - wysłała mi używany ręczny laktator i jakieś kupony zniżkowe do Rossmana na kosmetyki Hipp właśnie
ehhh kredyty to zupełnie jak my...smutna ta nasza rzeczywistość.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
A co myślicie o takim płaszczyku na jesień? Tylko że wzięłabym dłuższy, chodzi mi o opinię nt. materiału, fasonu itp.
http://moda.allegro.pl/megahit-urocz...209980030.html
bardzo fajny, ja szukam czegoś tpowo zimowego bo tp na połowę grudnia i raczej się nie łudzę że przez 2 miesiące po dopnę swoją przedciążową kurtkę. Za dużo przytyłam, żeby od tak zeszłowięc obchodze w ciążowych ciuchach styczeń i luty przynajmniej.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wstawiam wam fotkę mojego płaszczyka, może nie widać na tym zdjęciu ale on jest taki rozszerzany u doły przepraszam za zdjecie ale juz mi sie nie chciało zmieniać i nic zamazywać bo to było robione jak z koleżanką żartowałyśmy sobie ten płaszczyk naprawde jest świetny, zmierzyłam go właśnie teraz z moją brzuchatą piłeczką i zapinam sie normalnie... Tylko martwie się że będzie mi strasznie podwiewał od dołu
śliczny bardzo Ci w nim ładnie, tak dziewczęco.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
hahahahhaha świetny tekst

Dzien Doberek dziewczyny!!
Ja w doskonałym humorze dzisiaj wizyta przebiegła modelowo, lekarz zrobił mi USG znów, podejrzał Jaśka i..... OBRÓCIŁ SIĘ!!!!!!!!
Wyszłam od lekarza, wsiadłam do auta i zalałam sie ze szczęscia łzami
Wazy już w 30t6d 1580 gram więc lekarz pokiwał z uznaniem głową, że papusny ale może osbie być i papuśny, byle zdrowy i w pozycji nietoperka )

Poza tym dzieczyny, co do kołderki, to ja też będe mmiała tę wiekszą, a odnosnie rożków, to widziałam ostatnio w carrefourze rozki bardzo fajne za ... 15 zł, sprawdzałam wymiary i sa takie same jak na all, w zasadzie nie wiem czym sie rózni od droższych.

No a co do ciuchów, to i ja musze sobie ocs zakupić... bo narazie latam w balerinach, legginsach tunikach, kurtke mam skórkę, ale krótką, wprawdzie zapinam się, ale wyglądam jak salceson we flaku ;/ no ale na chlodne dni zakładałam legginsy, do tego sweterek dlugi i na to kurtka i było git, liczyłam, że tak do listopada przepekam, ale coś widze, że będzie ciężko. Trzeba szukac okazji na all albo moje ulubione polowania w lumpku ) hiihih Rok temu wytargałam mojej siostrze krótki płaszczyk zary własnie bombowaty cieplutki taki na jesień chłodną i przymierzałam go wczoraj, ale krowa jedna powiedziała, że mi go nie pozyczy ;/ mam ją jedyną siostrę, a ona jest po prostu rozpuszczona jak dziadowski bicz, nie dogadujemy sie ostatnio w cale ;// ale ani ona ani jej głupi płaszczyk nie zepsują mi dzisiaj humoru, bo mały mi tak podniósł poziom endorfin we krwi, że chyba sie posikam z radości ;D hehehe
Irsin - idź, idź na policję, niech pogrożą tej pani, bo nie po to płacilas ciężkie pieniądze, żeby uzywac nieoryginalnych kosmetyków. Zreszta pobłażanie nic nie da, bo sie nigdy nie naucza tacy ludzie!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Tez bym chciała wyglądac jakl te laski ze zdjęć w tych płaszczykach, ja mam tak grubaśne łydy, że ledwo wciagam swoje szmaciane botki z zeszłego roku ;/ ja normalnie mam dośc tłuściutkie łydki, a teraz top w ogóle, a wszystkie buty są takie, że spodnie musze nosić w środku... super;/ ciekawe jak je tam wepchnę ??
brawo dla młodego
a co do rożków to zwykle różnią się jakością tkaniny szczególnie tej od spodu oraz np czy materiał ma hafty. do tego czy ma usztywnienie kokosowe. Wiem bo macałam ich dużo bo babcia bardzo chciała dokonać najlepszego zakupui ostatecznie kupiła feretti. Ale mnie sie podobały(i taki bym kupiła gdyby to było z mojego portfela) taki ze zwykłej tkaniny(bez haftów), z usztywnieniem, na rzep za 28 zł. Pewnie ten za 15 był bez usztywnienia. Ten mój jest o tyle fajny, że ten kokos można wyjąć i z rożka robi się milusia kołderka. Ale nie jestem jakąś fanką feretti te zwykłę też są ok. Pościel mam zwykłą,polską za 33 zł i też jest bardzo przyjemna.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Co sadzicie? http://allegro.pl/materac-hilding-ba...196458024.html Jakie wy materace macie???

Zmierzylam sie w brzuchu - METR

Przed ciaza mialam : 90-70-90 a teraz: liczac ze biust pierwszy 98-100-94

No i ciagle czuje takie rytmiczne pukniecia w brzuchu.. CZKAWKA???? Bo coraz czesciej tak mam i nie wiem czy to dobrze czy nie a lekarza mam 16 wrzesnia dopiero.

Co do ubran to ja na jesien mam plaszczyk ktory mama mi szyła, wg mojego projektu :P hehe i jest ok na brzuch, ale juz w cyckach deczko za ciasny.. wiec swetra nie ubiore.. WIEC nie mam sie w co ibrac, ew. jak rodze w listopadzie to w skorze rozpietej przechodze i tyle... w sumie na jesien nie bede kupowac kurtki, bo na zime nic nie mam ani plaszcza (ylko narciarska kurtke) i nie mam butow ani kozakow ani sportowych. Masakra ile wydatkow mnie czeka.

No i uda sie nam wycyckac kase za zalanie

sereniti, wow to Ty juz jestes przyszykowana ja mam tylko
- ubranka
- wózek
- rozek
- 1 butelke avent ktora dostalam w wyprawce od lekarza
- narzutka na lozeczko dzieciece

I NIC WIECEJ

A dzis przyszedl do mnie chyba kombinezon ten co zamowilam z allegro, ale ten kut.. listonosz mi awizo od razu przyniosl a mowilam mu ze ja jestem w domu w tych godzinach co on chodzi wiec niech mi wszystko przynosi

Po weekendzie ojciec bedzie robil ten maly pokoj, trzeba zrobic sciane od nowa po tym zalaniu no i ja z tz bedziemy malowac za meblami w duzym pokoju bo ojciec jak zawsze maluje to omija obszar za meblami a teraz trzeba domalowac tam.. ale spoko ze nie trzeba calego pokoju odnawiac No i zaczniemy przenosic meble. z duzego do malego i na odwrot. Bedzie to masakra, bo w tych meblach sa tony rzeczy... wyciaganie tego.. SZOK No i niestety to tak partiami musimy robic bo tz po 12 h pracuje a jak ma wolne to spi do 12 a pracuje na dupie! to ja nie jeczalam jak pracowalam 12h 5 dni w tygodniu w fabryce jakos nie bylam zmeczona!

No nic, czekam na kuriera, do 15 musze siedziec, tez mnie takie cos wpienia. Pozniej jade po farbe i grzejniki do mieszkania.

Dzis od rana sie nasprzatalam, brzuch mnie boli ale juz leze grzecznie. Umylam podlogi bo zdeptane byly i mowie do ojca zeby nie chodzil a on ok ok i sciagnal buty. jak wyschlo to znow zalozyl buty i deptal to wykrzyczalam mu ze mam tego dosc a on ze czemu sie bulwersuje, przeciez juz wyschlo!!!!!! no ****a ..
nie denerwuj się bo nie warto. A facet jest zawsze najbardziej:
zmęczony
zapracowany
chory
zaangażowany
my to pikuś. normalka

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki.
KOTKU,ISHKA - będzie dobrze.
Ja dzisiaj wściekła jak osa,na rozpoczęciu roku
oczywiście żucili się na mnie z pytaniem "i co będzie"
po odpowiedzi,ze SYN usłyszałam:
-o rany szkoda
-to nic najwyżej z początku będziesz ubierać jak dziewczyne
bo i tak nie widać co to
-podły usmiech i ha ha nie udało ci się
-no to trzecia będzie dziewczyna

otaczają mnie idioci !!!!!!!!!!!!
wróciłam tak wściekła o rany.
u was tez tak reagują czy to tylko u mnie tacy idioci?
banda idiotów. szczerze mówiąc to nawet gdybym czekała na drugie to ogłaszam wszem i wobec że jest mi to totalni obojętne.
A u mnie w pracy babki się spytały co będzie, mówię z uśmiechem że syn, a one"ojej to szkoda"
ale szkoda, że co?że ma dwie ręce, dwie nóżki i dobrze się rozwija?dla mnie żadna szkoda!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:33   #3129
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Bela, u mnie wszyscy zachwyceni wiadomością o synku. To wprawdzie moje pierwsze dziecko, ale nie sądzę, żeby reagowali inaczej, gdybym miała urodzić drugiego chłopca. Przecież każde dziecko to takie samo szczęście! Idiotami się nie przejmuj, nie ma na nich sposobu, a szkoda nerwów

Anecka, ja też czasem czuję takie rytmiczne cyknięcia w brzuchu, jak rękę przyłożę, dosyć regularne, trochę wolniejsze niż mój puls. Po jakimś czasie ustają, dzidziuś się normalnie rusza, więc raczej wszystko OK. Nie mam pojęcia co to jest Myślałam, że przy czkawce to cały brzuch jakby podskakuje, ale to nie jest takie wrażenie. Raczej jak cykający zegarek

Viki, fajnie że ze szkoły jesteś zadowolona

Karolina, wspaniała wiadomość Widzisz, mówiłyśmy, że się przekręci jeszcze

Malgosiak, to Twój mąż chyba jest jakimś wyjątkiem. Większość ludzi pracujących w gimnazjach strasznie psioczy na ten wynalazek No i tam młodzież w najgorszym wieku...

Co do gratisów, to ja już nie kupuję skarpetek Od jednego sprzedawcy, tam gdzie zamawiałam akcesoria, dostałam jedne skarpeteczki w gratisie, zgodnie z opisem na aukcji. Od drugiego też (tam gdzie kupowałam ciuszki), ale się zdziwiłam, bo nie doczytałam, że przy konkretnej sumie skarpetki dodają Sama tez kupiłam parę, jedną parę dostałam. Więc już mam 4 pary póki co, a pewnie będzie więcej. To aż za dużo
ja tym o ta sposobem mam 7 par skarpetek. Naprawdęchyba ja sama mam mniej

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Tak was nadrabiam i nadrabiam i nadrobić nie mogę

Kurczę taki się ze mnie śpioch zrobił ostatnio... Ale w nocy się w ogóle nie mogę wyspać TŻ mi w łóżku przeszkadza to nadrabiam w dzień A jeszcze do tego jak chcę się przekręcić to jak wieloryb normalnie i całe podejście do tego robię, bo się już nie da ot tak na drugi boczek przeskoczyć A jeszcze mnie dzisiaj w nocy TŻ z łokcia w brzuszek potraktował to myślałam, że go obudzę i uduszę... No, ale nie chciał, a też wstaje do pracy rano to co mu będę jazdy po nocach robić

Edzia ja też wstaje z moim TŻ rano zrobić mu kanapki To jest fajnie tak bo On się czuje dowartościowany, a miło jest razem z rana spędzić chwilkę I też mam kawalerkę więc też na bank by mnie budził bo on w kuchni nie potrafi być cicho

Anecka... kurczę dziewczyno współczuję... Ale może spróbuj się ojcu postawić? Takich to nic tylko
A listonosze są czasami tacy... mi kiedyś powiedział, że nie będzie nosić i już A co do TŻ wiesz w sumie nie dziw mu się... wszyscy myślą, że praca siedząca to taka fajna jest, ale ja z takiej pracy nieraz wychodziłam bardziej zmęczona niż jak latałam z towarem po Tesco... żeby było lepiej.

Irsin bardzo dobrze... Na takich ludzi nie ma innej rady jak policja... W końcu zapłaciłaś a tego nie masz , żeby wszystko poszło po twojej myśli. I na all też może to zgłoś?

Sereniti gratuluje wyposażenia A tak z ciekawości gdzie chodzisz w Gliwicach do gina? Bo ja też z Gliwic Ale ja chodzę prywatnie bo wiele osób mi go polecało i jestem bardzo zadowolona. A i jeszcze co do tego szpitala w Pyskowicach to z tego co wiem to nie ma problemu. Koleżanka niedawno rodziła(też z Gliwic) i właśnie w Pyskowicach. Tylko pojechała tam wcześniej i nie wiem czy tak trzeba czy coś ale ja też zamierzam się tam wybrać, bo nasz szpital trochę mnie przeraża...

Kootekk i Ishka trzymam mocno za Was wszystko na pewno będzie ok

Ja nie mam zamiaru kupować nic na zimę, bo jakoś szkoda mi kasy... Mam jedną za dużą kurtkę i w niej będę chodzić, kupię tylko ze 2 duże swetry w ciucholandzie i jak coś to będę chodzić w rozpiętej potem. Muszę tylko buty kupić bo z zimowych mi się tylko glany zostały, ale jakoś nie wyobrażam sobie wiązania ich

I wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Tak odnośnie sytuacji Anecki, że najwięcej do powiedzenia na temat tego co można w ciąży (czyli oczywiście WSZYSTKO) mają do powiedzenia Ci co o tej ciąży pojęcia zielonego nie mają... Ojcowie, teściowie i generalnie wszelkiej maści Panowie... A mnie czasem szlag trafia jak słyszę różne bzdury... Owszem fakt ciąża to nie choroba, ale przecież jak niesamowicie zmienia się wtedy nasz organizm i jak bardzo jest obciążony... Ja dostałam ochrzan jak jednego pięknego dnia byliśmy na budowie i kazali mi cegły przerzucać... Po jakimś czasie zrobiłam sobie przerwę, bo już mnie plecy bolały i słyszę komentarz teścia "a tej to jak zwykle nie chce się robić"... przykro mi się wtedy zrobiło, ale już się nawet nie odzywałam... A potem od gina ochrzan dostałam za to... Także Anecka... uważaj na siebie i nie daj się tacie sterroryzować
ja lubię te nasze poranki i jakoś przywykłam. póxniej cały dzień jestem samaa tak chociaż tą chwilkę sobie pożartujemy, pogadamy jeszcze.
A co do teścia to wiesz nasłuchali się, że ciąża to nie choroba. kto wymyślił tak głupie i hasło, które sugeruje że wszystko nam wolno?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
czesc dziewczneczki
troszke nadrobilam
jestem z kazda z was!!
dziekuje ze pamietalyscie o mnie i tak milo mnie przywitalyscie po przerwie!
KOCHANE JESTESCIE + buzka dla Was

dzis sadny dzien byl dla mnie ryczalam 2 godz. ale juz odebralam malego iiiiiiiiiiiiiiiii
tylko Tosiu i jedna dziewczynka nie plakali a ja tak ryczalam dalej mi lzy staja w oczach ehhh
nawet nie chcial wzjsc ze zlobka tak sie rozbrykal ...

ISHA KOTECZKU caluski dla Was - bedzie dobrze + jestescie mocne babeczki no i super ze Misiu w porzadeczku to najwazniejsze

klawiatura mi szwankuje i musze zrestartowac kompa...
ale odezwe sie juz wieczorkiem teraz oczy mi sie kleja i wezme malego na wspolna drzemke... przytule sie do maluszka tak sie za nim stesknilam a on tylko bej chcial po powrocie
hehe

martwilam sie ze glodnz spragniony a ten nic nie chce... pewnie lepiej go karmia niz my w domu hehe
Brawo dla Tosia
No mamuśka widzisz jakiego super gościa wychowałaś?Mam nadzieję, że mój synuś też będzie taki samodzielny jak go zostawię w żłobku. Ale już widzę jak ryczę....

Stary 2010-09-01, 13:34   #3130
niebieskaa
Rozeznanie

Ok znalazłam sama juz tego linka jakby ktoś chciał to wklejam, to Vcelka kupowała http://www.eurokids.pl/materac-latek...baby-soft.html

MATERACE
Był juz temat o materacach, jakie zamierzamy kupić, a teraz gdy już nie jedna z Nas kupiła, napiszcie prosze na jaki się w końcu zdecydowałyście i dlaczego? Dochodzę do wniosku, że lepiej kupić lepszy materac (czesto drozszy) ale tansza pościel etc, ew.mniej zabawek itp mniej rzeczy ktore są zbędne bo materac to jednak ważna sprawa.
Czekam na wieści.

PŁASZCZYK
Ja kupiłam w h&m taki jak mam w avatarku, nie wiem czy widać, taki rozszerzany fajnie na brzuszek ale z serii "normalnej" tzn nie ciążowej wiec bedzie pasował też po
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:37   #3131
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wstawiam wam fotkę mojego płaszczyka, może nie widać na tym zdjęciu ale on jest taki rozszerzany u doły przepraszam za zdjecie ale juz mi sie nie chciało zmieniać i nic zamazywać bo to było robione jak z koleżanką żartowałyśmy sobie ten płaszczyk naprawde jest świetny, zmierzyłam go właśnie teraz z moją brzuchatą piłeczką i zapinam sie normalnie... Tylko martwie się że będzie mi strasznie podwiewał od dołu
Jaka ladna mama

Ja tez mam podobny,ale siwy i nie dopinam sie na brzuchu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
a zglosilas sprawe w allegro? niech jej konto zablokuja..

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ja kupiłam 135x100

wlasnie najpierw sprawe trzeba probowac zalatwiac miedzy soba
Allegro nie bardzo chce sie mieszac w takie rzeczy.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:41   #3132
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Ok znalazłam sama juz tego linka jakby ktoś chciał to wklejam, to Vcelka kupowała http://www.eurokids.pl/materac-latek...baby-soft.html

MATERACE
Był juz temat o materacach, jakie zamierzamy kupić, a teraz gdy już nie jedna z Nas kupiła, napiszcie prosze na jaki się w końcu zdecydowałyście i dlaczego? Dochodzę do wniosku, że lepiej kupić lepszy materac (czesto drozszy) ale tansza pościel etc, ew.mniej zabawek itp mniej rzeczy ktore są zbędne bo materac to jednak ważna sprawa.
Czekam na wieści.

PŁASZCZYK
Ja kupiłam w h&m taki jak mam w avatarku, nie wiem czy widać, taki rozszerzany fajnie na brzuszek ale z serii "normalnej" tzn nie ciążowej wiec bedzie pasował też po
ja już wiem że nic nie wiem. Na początku byłam nastawiona na GPK, ale później zaczęłam się utwierdzać, że może sam kokos. teraz już jest głupia. jedno wiem-mam na niego budżet 150 zł więc lateks nie wchodzi raczej w grę.

Stary 2010-09-01, 13:42   #3133
kliwia
Zakorzenienie

niebieska ja dostane materacyk, gryka pianka kokos z tego co kojarze, zobacze jutro bo przywieziemy to do domu.
Gdybym miala kupowac chyba tez bym taki wziela, tyle dzieci ju zna tym spalo, i jakos sie dobrze rozwijaja, a jak my bylysmy male to spalysmy na piankowych albo innych sprezynach i czy cos nam sie stalo? mysle ze nie mozna popadac w paranoje.
W lepszy materac mozna zaintwestowac jesli posluzy lozeczko dluzej niz 2 lata.
A jak potem dzieci spia na kanapak sprezyna plus pianka to sie nikt nie martwi
Stary 2010-09-01, 13:42   #3134
Aliszcze
Zakorzenienie

moja mama była na chwilkę u mnie, chyba też sobie wyznaczyła 1 września na początek myślenia o zakupach dla wnuczki bo zaczęła temat wózków, czy teraz są beciki, czy w czym dziecko się trzyma, wygadała się, że wczoraj na kafeterii siedziała i czytała jakiś wątek dla przyszłych mam może powinna założyć temat dla przyszłych babć ale fajnie, aż miło mi się zrobiło

KarolinaB, fajnie, że usg ok, ale rośnie Ci chłop, jak dąb

niebieskaa, dzięki za linka, chyba też taki kupię

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:43   #3135
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ja narazie kupiłam dla mulszka to :

wózek plus fotelik 1000 zł
łóżeczko 370zł
pościel ( w tym jest ochraniacz , kołderka plus poszewka , podusia plus poszewka, przescieradło, rozek , przybornik , pieluszka)300zł
chusteczki do pupy 2000 tys szt 50 zł
sudokrem duzy 10 zł
podgrzewacz do butelek TT 45 zł
Styrilizator plus dwie butelki , smoczek, szczotka do czyszczenia TT 80 zł
Witamina D , K 60 zł
gaziki grosze
sól fizjologiczna grosze
spirytus 2 zł
pieluchy tetrowe 16 zł
body 5 par 15 zł
kaftaniki z długim rekawem 4 szt 50 zł
spiochy 1 20zł
bluza 10 zł
chusteczki wilgotne dla mnie 5 zł
konik polny fisher price 40 zł
kocyk ciepły 30 zł
Razem 2100 zł

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:47   #3136
Artystka23
Dragonfly

ciaza to nie choroba ale:
-dzwigac NIE WOLNO
-przemeczac sie
oraz o czym wiekszosc facetow zapomina-nie mozna nas denerwowac bo to sie nasz stres na dziecku odbija

Nawet nie wiecie ile rzeczy ma wplyw na czynnosc skurczowa macicy(nawet takie z pozoru niegrozne dlugie i okrezne glaskanie po brzuchu) to co dopiero wieksze porzadki,szorowanie,dzwig anie misek z praniem itp ja w pracy dzwigalam kartony o wadze 1 kg,2 kg lub trzy i o malo co nie wyladowalam w szpitalu,dbajcie o siebie dziewczyny i nie pozwalajcie by ktos was obciazal robota.Potem wam brzuchy twardnieja i sie gorzej czujecie

Anecka skoro Twoj ojciec ma takie podejscie to bym na Twoim miejscu w ogole przestala sprzatac,bo po co skoro on Twojej roboty nie szanuje i mysli ze bedziesz kolo niego skakac.naprawde Ci wspolczuje,bo pewnie to wszystko jest bardzo meczace sie z nim tak uzerac..moj stary kawaler musial przejsc szkole dobrego wychowania i ostatnio tez dostaje mopa do reki.Koniec z mamusiowaniem facetowi
Stary 2010-09-01, 13:51   #3137
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
J

wlasnie najpierw sprawe trzeba probowac zalatwiac miedzy soba
Allegro nie bardzo chce sie mieszac w takie rzeczy.

Najpierw musisz założyć spór na allegro i po jakims czasie jak to nie zadziała to allegro podejmuje kroki, siostra kiedys tak miała.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:53   #3138
rypka85
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki!Dawno nie pisałam Ale regularnie was podczytuje
U mnie zaczął sie 28tydzien I bedziemy mieć CÓRCIE

Tez jestem owładnięta szałem zakupów dzidziusiowych
Ile ja juz ciuszków nakupowałam
I przyszedł mi z allegro pajacyk tygrysek z kubusia puchatka
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:55   #3139
kliwia
Zakorzenienie

irsin allegro ma obowiazek zareagowac, od tego oni sa.
Stary 2010-09-01, 13:58   #3140
apoolonia
Rozeznanie

Przepraszam ale nie będę cytować bo się pogubię

Współczuje wszystkim spięć z rodziną dobrze wiem co czujecie

U mnie w pracy też nie wiem co będzie myślałam że po macierzyńskim dostanę nową umowę ale chyba na to wygląda że nie
jestem załamana znów szukać pracy

co do materaca to dziwi mnie fakt że w IKei są same piankowe albo sprężynowe przecież Szwecja jest taka pro rodzinna, dziecięca, zdrowotna itd. itp

Stoję dziś w biedronce przed mną młoda dziewczyna z wielgachnym zapakowanym wózkiem wykłada towar a na końcu taśmy tzn pod nią stoi zwykły koszyk też załadowany myślę sobie ktoś zaraz przyjdzie i będzie wypakowywać a co się okazało dziewczyna się odwraca i mówi żeby go jej podała a ja głupia z tym brzuchem ciągnę go do niej
naprawdę sama jestem na siebie zła
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:00   #3141
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość

Gratuluję córki i wklej coś z tych twoich szaleństw zakupowych my lubimy oglądać
Stary 2010-09-01, 14:01   #3142
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ale drukujecie dzisiaj Nie idzie nadążyc a tylko na chwile wyskoczylam na miasto. Kupilam tylko dwie czapeczki i dwie pary niedrapek bo reszte bede brała jak pojade po wszystkie zakupy juz Ale nawet takie drobne zakupki wprawiają mnie w dobry nastrój Oglądam teraz jakies botki na all bo juz nie mam w czym chodzic w tym deszczu.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:01   #3143
kliwia
Zakorzenienie

apolonia a jej co rece odpadly ? juz ja bym jej podala, jeszcze bym sie przed nia w kolejke wepchnela

dziewczyny bawleninae czapeczki jaki rozmiar kupujecie?
bo mi sie jedne wydaje male a inne wielkie, i nie wiem co kupic
Stary 2010-09-01, 14:08   #3144
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość

gratuluję córeczki

Stary 2010-09-01, 14:08   #3145
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
apolonia a jej co rece odpadly ? juz ja bym jej podala, jeszcze bym sie przed nia w kolejke wepchnela

o własnie... czapeczki, ja tez mam z nimi problem, mam dwie bawełniane, takie małe na poczatek, ale chciałabym kupic jakieś cieplejsze, ale nie wiem jak wielkie maja być? Tam jest obwód głowy, a ja dopiero niedawno wpoiłam sobie rozmiarówkę dziecięcą jeżeli chodzi o ubranka. A tu jeszcze te czapki uchhh heheh
Stary 2010-09-01, 14:10   #3146
kretencja
Zakorzenienie

Co do dźwigania to ja bardzo na to uważam, wręcz powiedziałabym, że przewrażliwiona jestem Ale już z nerwami gorzej - bardzo łatwo wyprowadzic mnie z równowagi, bardzo gwałtownie reaguję (fizycznie także - przyspieszone tętno, szybszy oddech), więc w sumie na stres moje biedne dziecko ciągle jest narażone

Dzisiaj coś mi mocniej brzuszek ciągnie (to znaczy, że raczej nie wzięłam dwóch nosp rano ), chyba sobie po obiedzie poleżę...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:14   #3147
kliwia
Zakorzenienie

karolina wlasnie w necie znalzzlam ze obwod glowki noworodka jest miedzy 33 a 38cm - wiec jakos chyba w ta najwyzsza wartosc bede celowac jesli chodzi o bawelne.
Stary 2010-09-01, 14:14   #3148
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

powiem Tobie że byłam w takim szoku że podałam hahaah

ja czapeczki kupiłam w H&M największe dla niemowlaków ale są bardzo rozciągliwe więc moim zdaniem na trochę starczą
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:17   #3149
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja mam rozmiar 1 i rozmiar 2
zobaczymy ktora bedzie dobra
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:24   #3150
Artystka23
Dragonfly

ja mam dwa kopleciki kupine i do nich byly dolaczone czapeczki,ja jedynie dokupilam taka smieszna wiazana z uszkami..za oknem chlodno a mi sie od paru dni wlaczyl program ssanie i teskne popatrywanie na lodowke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości