Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 15:28   #2431
Ewa810
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Od momentu wyjazdu do Szwecji Rutkowski nie powiedział nic więcej o ważnym świadku i tego, czego się dowiedział, za wyjątkiem spekulacji, że Iwona może nie żyć, jeżeli to co widział świadek zostanie potwierdzone? Detektyw wypowiadał się ostatnio w sprawie Iwony? Jestem trochę do tyłu z informacjami...
dostał szlaban w końcu na mówienie, wczoraj chyba był przesluchiwany przez prokuraturę albo przedwczoraj juz nie wiem
Ewa810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:28   #2432
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa810 Pokaż wiadomość
sonar to raczej nie należy do policji, wypożyczali go chyba od ekipy nurkowej z Katowic jak się nie mylę, policji nie stać na długopisy i telefony , a co dopiero taki sprzęt
nie znam się na tym, jaki kto ma sprzęt ale to nie zmienia faktu, że mogli go wypożyczyć wcześniej żeby spróbować odnaleźć Łukasza. To według mnie pokazuje, jak działa nasza policja.. niestety, niezbyt skutecznie.
Grunt, że w koncu rodzice mogą pochować Łukasza, odwiedzać jego grób. A nie co dzień zastanawiać się gdzie jest Łukasz bądź jego ciało ...

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Oczywiście wiem, że post był skierowany głównie do innej osoby, ale doczepiłaś się do mnie: zobacz co napisałaś własnymi rękoma ( przyp. "...Twoje posty również trącą hipokryzją..." ). Poza tym sama dobrze wiem co mam robić.
Trzymaj jednak proszę swoje złośliwości na wodzy ( dot. monitora ), bo są zupełnie nie na miejscu.

I również mam jakieś dziwne przeczucie, że Iwona żyje.
chyba nie zrozumiałaś Masmeli. słowo "również" było skierowane tylko i wyłącznie do Vision.

też mam jakieś przeczucie, że Iwona żyje...
Stary 2010-09-01, 15:30   #2433
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Wczoraj Rutkowski dostał zakaz od prokuratury wyjawiania jakichkolwiek informacji dotyczących zaginięcia Iwony. Więc już raczej niewiele będziemy wiedziały.
Uuu, nieciekawie
Choć może z jednej strony to i dobrze? Im mniej informacji dla publiki, tym większa szansa, że sprawca wpadnie? Oby tak było.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:30   #2434
Ewa810
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
nie znam się na tym, jaki kto ma sprzęt ale to nie zmienia faktu, że mogli go wypożyczyć wcześniej żeby spróbować odnaleźć Łukasza. To według mnie pokazuje, jak działa nasza policja.. niestety, niezbyt skutecznie.
Grunt, że w koncu rodzice mogą pochować Łukasza, odwiedzać jego grób. A nie co dzień zastanawiać się gdzie jest Łukasz bądź jego ciało ...

chyba nie zrozumiałaś Masmeli. słowo "również" było skierowane tylko i wyłącznie do Vision.

nie mogli wypożyczyć wcześniej bo nie było w Polsce czegos takiego , my jesteśmy biedny kraj, tu do szukania osób to się szuka płetwonurków co najwyżej , którzy w mule rzeki nic nie zobaczą i tak i nie znajdą , a to nie wina działania policji tylko braku środków finansowych z góry, bo policja sama z siebie nic nie może poza to na co dostanie kasę, a nie dostaje ostatnio na nic , nawet mundurówki policjantom skasowali teraz sobie sami muszą za mundury płacić jak chcą nowy , a powinni zmieniać co rok, takie są ustalenia
Stary 2010-09-01, 15:32   #2435
xtatoo
Raczkowanie

VisionAdm jest w końcu zablokowana
Więc teraz dbajmy (raczej Wy dbajcie bo ja głównie czytam) o kulturę i porządek. Żeby nie dopuścić do kolejnych konfliktów/przepychanek.

Plakaty Iwony na przystankach bardzo rzucają się w oczy, zarówno w Gdyni, Sopocie i Wrzeszczu. Gdybym wcześniej nie słyszała o tej sprawie to pierwsze spojrzenie na plakat wywołałoby we mnie myśl: jaka ładna dziewczyna. Dopiero za drugim razem zwróciłam uwagę na napis: szukamy Iwony. Ale może już jestem przewrażliwiona, najważniejsze, że faktycznie plakaty są ogromne i widoczne. Poza tym wczoraj w centrum Gdyni widziałam też na dużym banerze reklamowym (takim jak dvd ze zmieniającymi się reklamami) ogłoszenie o poszukiwaniach Iwony - mniejsze zdjęcie niż na plakacie, napis czarny - przekaz bardzo czytelny i rzucający się w oczy - niemożliwy do przegapienia
xtatoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:36   #2436
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobra, szybki kurs czytania ze zrozumieniem, bo widzę, że próbujecie ze mnie zrobić debila.

Post Vision do mnie:
"Hipokryzją mi zalatują Twoje posty..."
Post do Vision od Masmeli:
"... Twoje posty również trącą hipokryzją..."

czyli:

wg Masmeli i moje posty i Vison są nasączone ową hipokryzją.
->
Na ten zarzut się oburzyłam i wyraziłam swoje niezadowolenie.

Koniec kursu, proszę ze mnie zejść, nie siać fermentu, skupić się na sprawie Iwony.

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-09-01, 15:37   #2437
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xtatoo Pokaż wiadomość
VisionAdm jest w końcu zablokowana
Więc teraz dbajmy (raczej Wy dbajcie bo ja głównie czytam) o kulturę i porządek. Żeby nie dopuścić do kolejnych konfliktów/przepychanek.
To czytaj dalej, bo to co napisałaś nie jest miłe
Stary 2010-09-01, 15:38   #2438
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogli wypożyczyć wcześniej bo nie było w Polsce czegos takiego , my jesteśmy biedny kraj, tu do szukania osób to się szuka płetwonurków co najwyżej , którzy w mule rzeki nic nie zobaczą i tak i nie znajdą , a to nie wina działania policji tylko braku środków finansowych z góry, bo policja sama z siebie nic nie może poza to na co dostanie kasę, a nie dostaje ostatnio na nic , nawet mundurówki policjantom skasowali teraz sobie sami muszą za mundury płacić jak chcą nowy , a powinni zmieniać co rok, takie są ustalenia
tzn. sama napisałaś, że sonar musiał zostać chyba wypożyczony od ekipy ratunkowej z Katowic. a ta ekipa chyba też nie miała go od wczoraj. ja rozumiem, że policja jak zresztą inne mundurówki, nie mają dużych nakładów finansowych ale skoro mogli sonar wypożyczyć żeby poszukać Iwony to dlaczego nie mogli wypożyczyć go dla Łukasza? Tak wiem, 4 lata temu tego nie było. Ale jednak w koncu ekipa z Katowic go dostała

serio mówisz z tymi mundurami?? O losie !
Stary 2010-09-01, 15:40   #2439
niczka87
Zakorzenienie

marronelle według mnie to źle zrozumialas post, serio. Według mojej intepretacji, to było do Vision nie do Ciebie.
Stary 2010-09-01, 15:40   #2440
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, szybki kurs czytania ze zrozumieniem, bo widzę, że próbujecie ze mnie zrobić debila.

Post Vision do mnie:
"Hipokryzją mi zalatują Twoje posty..."
Post do Vision od Masmeli:
"... Twoje posty również trącą hipokryzją..."

czyli:

wg Masmeli i moje posty i Vison są nasączone ową hipokryzją.
->
Na ten zarzut się oburzyłam i wyraziłam swoje niezadowolenie.

Koniec kursu, proszę ze mnie zejść, nie siać fermentu, skupić się na sprawie Iwony.
nikt nie próbuje zrobić z Ciebie debila
Wiem, co znaczy słowo również. Ale akurat Masmeli użyła tego słowa w innym kontekście. Tak mi się wydaje. A zresztą, nie mnie to dotyczy więc się nie wcinam
Stary 2010-09-01, 15:43   #2441
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu, nieciekawie
Choć może z jednej strony to i dobrze? Im mniej informacji dla publiki, tym większa szansa, że sprawca wpadnie? Oby tak było.
Może i dobrze,nie znam się,mam nadzieję,że wiedzą co robią.
A najlepsze jest to,że "dla dobra śledztwa" sam prokurator nie chciał potwierdzić,że Rutkowski dostał ten nakaz milczenia. ;P
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:43   #2442
monyczkaaa
Zakorzenienie

wydaje mi się, że Rutkowski dostał zakaz ujawniania szczegółów nie ze względu na dobro sprawy a tylko dlatego, że prokuratura nie chce się wstydu najeść. Że on zdołał rozwiązać sprawę (bądź przynajmniej namierzyć ważnych świadków, ustalić fakty itp) a oni jedynie przesłuchali bodajże 80 osób i nic sensownego nie znaleźli..
Stary 2010-09-01, 15:44   #2443
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam, że tak mówią oficjalnie, ale ci z komendy, którzy siedzą na wyższych stołkach to mają kasę i dobrze wiedzą na co ją spożytkować

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-09-01, 15:51   #2444
Ewa810
BAN stały

Cytat:
Powiem Wam, że tak mówią oficjalnie, ale ci z komendy, którzy siedzą na wyższych stołkach to mają kasę i dobrze wiedzą na co ją spożytkować
mylisz się , mój ojciec jest komendantem guzik ma, nie ma żadnej kasy , przez 30 lat służby nie dorobił się nic nawet własnego mieszkania , ani samochodu , za to pracuje 24 na dobę, ma urlop sprzed 4 lat nie wykorzystany , i nigdy go nie było w domu , dorobić się to może mogą Ci w głównej na samej górze, poniżej to już nic nie ma , a taki zwykły krawężnik to dostaje grosze już w ogóle , narażając codziennie własne życie
Stary 2010-09-01, 15:53   #2445
Melissa86
Zakorzenienie

Napiszę jeszcze raz,bo znowu ważne informacje zgubiły się w kłótniach.

7 września (wtorek) o godzinie 10:25 na TVP1 program "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?" na żywo z udziałem m.in. mamy Iwony.

PETYCJA do podpisania w sprawie wszystkich zaginionych osób na terenie Polski (na przykładzie Iwony Wieczorek) - chodzi o procedury (m.in. konieczność odczekania 48 godzin,aby móc zacząć poszukiwania, niedziałające monitoringi, sprawdzanie bilingów rozmów telefonicznych i smsów itp.).
http://www.petycje.pl/petycja/5721/p...ginionych.html
Stary 2010-09-01, 15:56   #2446
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że Rutkowski dostał zakaz ujawniania szczegółów nie ze względu na dobro sprawy a tylko dlatego, że prokuratura nie chce się wstydu najeść. Że on zdołał rozwiązać sprawę (bądź przynajmniej namierzyć ważnych świadków, ustalić fakty itp) a oni jedynie przesłuchali bodajże 80 osób i nic sensownego nie znaleźli..
hehe brzmi sensownie...
Stary 2010-09-01, 15:57   #2447
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
mylisz się , mój ojciec jest komendantem guzik ma, nie ma żadnej kasy , przez 30 lat służby nie dorobił się nic nawet własnego mieszkania , ani samochodu , za to pracuje 24 na dobę, ma urlop sprzed 4 lat nie wykorzystany , i nigdy go nie było w domu , dorobić się to może mogą Ci w głównej na samej górze, poniżej to już nic nie ma , a taki zwykły krawężnik to dostaje grosze już w ogóle , narażając codziennie własne życie
Nie miałam na myśli komendanta posterunku, ale szychy z komendy głównej naszej "szanownej" policji. I wierz mi, wiem co mówię.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napiszę jeszcze raz,bo znowu ważne informacje zgubiły się w kłótniach.

7 września (wtorek) o godzinie 10:25 na TVP1 program "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?" na żywo z udziałem m.in. mamy Iwony.
Czy ktoś może to nagrać i przesłać mi na emaila?
Przetłumaczę na fr i puszczę dalej w świat.

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-09-01, 16:04   #2448
Ewa810
BAN stały

Cytat:
Nie miałam na myśli komendanta posterunku, ale szychy z komendy głównej naszej "szanownej" policji. I wierz mi, wiem co mówię.
t.
a no szychy tam na samej górze to wiadomo , ale to nie są policjanci , oni tylko siedzą i udają że coś robią kulturalnie mówiąc
Stary 2010-09-01, 16:05   #2449
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoś może to nagrać i przesłać mi na emaila?
Przetłumaczę na fr i puszczę dalej w świat.
Ktoś pisał,że pewnie na stronkę programu to wrzucą.
Stary 2010-09-01, 16:18   #2450
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam,dzisiaj się tym zajmę.

Tylko nie wiem jaki podać adres strony o Iwonie i czy w ogóle jakiś podawać...
Najlepiej nie podawaj żadnej.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:26   #2451
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Najlepiej nie podawaj żadnej.
Też tak właśnie myślę. Skoro są one zamykane i nawet nie bardzo chcą z nami współpracować (chodzi o pomoc w rozsyłaniu tych linków do filmików) to nie ma sensu. Zamiast tego wstawię ze 2 nowe zdjęcia Iwony.
Stary 2010-09-01, 16:34   #2452
masmeli
Wtajemniczenie

Cytat:

dokładnie to ostatni off top w ramach wyjaśnienia

oby nasze przeczucia się sprawdziły tak bardzo bym sobie tego życzyła jak i rodzinie Iwony i wszystkim osobom, którym zależy na odnalezieniu Iwony

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:36   #2453
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak właśnie myślę. Skoro są one zamykane i nawet nie bardzo chcą z nami współpracować (chodzi o pomoc w rozsyłaniu tych linków do filmików) to nie ma sensu. Zamiast tego wstawię ze 2 nowe zdjęcia Iwony.
Prawdę mówiąc to już nawet nie chciałam o tym pisać, najpierw obudzili się po chyba dwóch tygodniach i proszą o linki do filmików (pomimo tego że już wcześniej były do nich wysyłane), a jak wizażanki podały to i tak nie zamieścili ich na swojej stronie...

No ale nie ma się co przejmować tylko trzeba robić swoje, a strony nie podawaj żadnej bo nie wiadomo do kiedy będzie aktualna.

Ten mój filmik troszkę uaktualniłam o te nowe informacje od Rutkowskiego. Jeśli też chcesz jakieś materiały dodać to mam fotki uratowane z zamkniętych stron więc mogę Ci podesłać

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-09-01 o 16:42
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:47   #2454
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc to już nawet nie chciałam o tym pisać, najpierw obudzili się po chyba dwóch tygodniach i proszą o linki do filmików (pomimo tego że już wcześniej były do nich wysyłane), a jak wizażanki podały to i tak nie zamieścili ich na swojej stronie...

No ale nie ma się co przejmować tylko trzeba robić swoje, a strony nie podawaj żadnej bo nie wiadomo do kiedy będzie aktualna.

Ten mój filmik troszkę uaktualniłam o te nowe informacje od Rutkowskiego. Jeśli też chcesz jakieś materiały dodać to mam fotki uratowane z zamkniętych stron więc mogę Ci podesłać
No właśnie - zamieścili wszystkie inne artykuły, linki do stron www... Nie wierzę,że znowu zapomnieli o linkach na youtubie... Ani na starej stronie ich nie było ani na nowej,nie chcą pomóc to trudno,aczkolwiek nie rozumiem tego. Chyba sama napiszę do tego Pana z lublin.com.pl,żeby je jakoś wkleił w artykule...

Filmiku nie będę uaktualniać bo po 1: Rutkowski już sam się chyba troszkę zamotał,a po 2: tekst jest już przetłumaczony (bo teraz będzie filmik po szwedzku).
Ale dzięki,jak coś się zgłoszę. Nadal mam folder ze zdjęciami od Ciebie jakby co.
Stary 2010-09-01, 17:14   #2455
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Chyba sama napiszę do tego Pana z lublin.com.pl,żeby je jakoś wkleił w artykule...
klask i:świetny pomysł!
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:31   #2456
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lublin_com_pl Pokaż wiadomość
Witam,
ponieważ zauważyłem, że nasze artykuły były kilka razy u Was cytowane i przede wszystkim ponieważ bardzo się interesujemy sprawą zaginięcia Iwony (dlaczego - napisaliśmy w jednym z artykułów) pozwalam sobie zamieścić link do zbioru wszystkich naszych artykułów http://lublin.com.pl/tagi/Iwona_Wieczorek
dotyczących Iwony. Przy okazji, jeśli macie jakieś pomysły albo hipotezy wymagające zweryfikowania to proszę o info na redakcja@lublin.com.pl (w temacie: Dot. Iwony), ponieważ mamy dobry kontakt z Prokuraturą Policja i detektywem Rutkowskim.

pozdrawiam serdecznie
Ryho
Znalazłam, skopiowałam i podbijam,żeby potem znowu nie szukać.
Jak zrobię szwedzki filmik to napiszę i wtedy podam linki do wszystkich.
Macie może pomysł co jeszcze temu Panu napisać?? Może wyjaśnić mu,że to nie my go wywaliłyśmy stąd i zbanowałyśmy,tylko że zrobił to administrator strony,który uznał post (nick?) za reklamę innego portalu. Pewnie większość z Was (w tym również ja) uważa,że niesłusznie,bo jednak my same kopiując co chwilę jakieś artykuły z różnych stron je w jakiś sposób reklamujemy.
Stary 2010-09-01, 18:49   #2457
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Dziewczyny odwalacie kawał dobrej roboty, podziwiam was za zaangażowanie w sprawie, to co zrobili super moderatorzy z oficjalnej strony Iwony jest żałosne a niby dorosli ludzie... nie wiem co mieli na celu i ja odniosłam takie wrażenie że tam wizaż nie jest poważnie traktowany też nie wiem z jakiego powodu moim zdaniem wasze podejście do sprawy jest o wiele poważniejsze niż ich ... pomimo niektórych kłótni i moim skromnym zdaniem dobrze się stało że vision am została zablokowana bo faktycznie czepiała się drobiazgów i wszczynała nie potrzebne zaczepki .

Mam nadzieje że w sprawie Iwony się coś ruszy że ona żyje i mam takie właśnie przeczucia optymistyczne .
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:52   #2458
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość

przetlumaczylam filmik na szwedzki, tylko niewiem czy niema w nim bledow..
Po raz drugi dzięki pomocy spaghettii mamy filmik,tym razem w języku szwedzkim. P.S. Doślij mi jeszcze info o nagrodzie.

http://www.youtube.com/watch?v=a1kdvHGLSDI

Rozsyłamy rozsyłamy...

P.S. Już mi się nie mieszczą wszystkie w podpisie,więc daję tutaj je jeszcze raz wszystkie (w sumie mamy ich już 6),a z podpisu znika najstarszy,czyli angielski.

http://www.youtube.com/watch?v=28itwoHdbN8 - angielski
http://www.youtube.com/watch?v=ggXRQYPZQxY - rosyjski
http://www.youtube.com/watch?v=mCiQO67ZknM - niemiecki
http://www.youtube.com/watch?v=B_iWf0gvLFw - francuski
http://www.youtube.com/watch?v=NWbT7WEQSSI - norweski

http://www.youtube.com/watch?v=a1kdvHGLSDI - szwedzki

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2010-09-01 o 19:01
Stary 2010-09-01, 19:29   #2459
muszynianka
Zakorzenienie

Jako moderator strony pierwotnej sugeruje nie umieszczać linku gdyż jak wiecie dzieje się nieco dziwnie, strona musi zostać zamknięta i zmieniony zostanie jej charakter (użytkownicy chcą stworzyć bazę informacji o osobach zaginionych - nie konkurencja dla itaki, ale opis sytuacji wraz z artykułami prasowymi)
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:46   #2460
xjustyniaaax
Zakorzenienie

znów zajrzałam z myślą o tym że się znalazła . Ja odkąd Iwonka zagineła nie widziałam nic w telewizji na ten temat, czesto coś jest w informacjach? bo nie wiem czy az tak dużo przegapiam czy w mediach nie jest aż tak rozgłaśniane?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości