![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec??
Wiem, że niektóre pary mają problem z piosenką dla rodziców jako podziękowanie, a nie chcą "Cudownych rodziców mam" Sipińskiej, bo jest to troszkę oklepana piosenka.Ja znalazłam przez przypadek piosenkę Bernadetty Kowalskiej "Kochani moji rodzice".Melodia jest średniawa, ale słowa są nawet fajne.Jeżeli któraś z was jest zainteresowana to podawajcie swoje maile, a ja z miłą chęcią wam ją prześlę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Oto tekst piosenki:
Kochana moja, droga mamo dziś dziękuję ci, za każde twoje dobre słowo, serce dałaś mi. Kochany mój, najczulszy ojcze też dziękuję ci, za każdą twoją dobrą radę, drogę wskazałeś mi. Ref.: Kochani moji rodzice dzięki wam za każdy dzień, za wszystkie nieprzespane noce, dom rodzinny - dom. Kochani moji rodzice, dzięki wam za każdy gest i za to, że dziś jestem sobą - KOCHAM tak bardzo was. Kochana moja, droga mamo, życie dałaś mi, chyliłaś się nad mą kołyską, czy dobrze mi się śpi. Kochany mój, najczulszy ojcze, dbałeś o nasz dom i chociaż czasem srogi byłeś to wiem kochałeś mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Do Marzki82 i Lindsay24 już wam przesłałam. Jeżeli jeszcze komuś spodobał się tekst piosenki i chciałby, aby mu ją przesłać to proszę podawać swoje maile.Tekst jest znakomity jako podziękowanie dla rodziców
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
DZiękuję mary'79
![]()
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Do Jessy. Nie ma sprawy, jeżeli będę mogła jeszcze w czymś pomóc (muzyka) to uczynię to z przyjemnością.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Ja również Dziewczyny! Jak będziecie miały jakieś pytania odnośnie tańca - zapraszam
![]()
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
dziekuje mary'79
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
My tańczyliśmy walca angielskiego do klasyka Moon River
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Kochani, poszukuję piosenki Kancelaryi "zabiorę Cię..."!!!!!
ma ktoś z WAS??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
A u nas nastąpila zmiana planów co do pierwszego tanca.
Mial byc walc wiedenski ale bedzie angielski tyle ze teraz mamy problem z wyborem muzyczki. Macie jakies propozycje walca angielskiego?
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, ja mam pytanie co do piosenki dla rodziców. Otóż bardzo mi się podoba ta piosenka dla rodziców w wykonaniu Bernadety Kowalskiej, ale co z orkiestrą? Przecież oni jej nie znają? Czy wy prosicie orkiestrę o to, żeby jej się nauczyli, czy puszczają ją w oryginalnym wykonaniu?
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue Moon - klasyk See the day - piękny Desert song Sam Jesse - piękny The wonderfull world of the young You light up my life - lubię Soleado Fileds of gold - z tymże trudny Look agian - ładny i prosty
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
A juz opowiadam
![]() Wyglada to tak ze rozmawialismy z muzykami i wszystko jest tak jak byc powinno poza pierwszym tancem ![]() Po prostu nie zdazą tego opracowac ... a byle jak nie chcą ... argument dla mnie jak najbardziej sluszny... a z plytki puszczac coś na pierwszy taniec to jakos mi nie pasuje... pan zaproponowal nam walca z "dziadka do orzechów" - i prawie przeszlo, ostatecznie jednak doszlismy do wniosku ze skoro nie bedzie tego wymarzonego a walc wiedenski idzie nam jeszcze malo pewnie to z czystym sumieniem mozemy odpuscic na rzecz walca angielskiego którego tanczy mi się zdecydowanie "bezpieczniej" ... wiedenskiego oczywiscie potanczymy ale juz pozniej tak na luzie ... mam takie odczucie ze ten pierwszy taniec powinien wypasc perfekcyjnie... zawsze mi tej perfekcji na weselach brakowalo ... Wracając jeszcze do nauki tanca - ostatecznie na ostatniej lekcji tanca wymusilismy na prowadzacej zajecia pokazanie nam obrotu w lewo i kroku zmiennego, niewiem czemu tak bardzo nie chciala nam tego pokzac? Ale co tam ... lekcji wiecej nie wykupilismy ...bo promocja sie skonczyla a dokupic do karnetu nie pozwolili ... wiec uznalismy ze na razie wystarczy, a jak juz opadną emocje slubne to na spokojnie zabierzemy sie za nauke tanga ... innych tez ... Co do tej listy utworków która tak slicznie wypisalas - wielgachne dzieki ![]() tylko jeszcze mamm malutką prosbe o autorów ... jesli to mozliwe oczywiscie ... latwiej bedzie mi je "namierzyc" bo nie wszystkie kojarze
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
No to w razie czego - pisz śmiało, mogę coś pomóc. W końcu są wakacje, także mam więcej czasu odrbinę (bo potem znowu trzy razy dziennie treningi
![]() ![]()
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
"bo potem znowu trzy razy dziennie treningi" woow ... intensywnie
![]()
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
No tak to mniej więcej w wakacje wygląda. A normalnie to codziennie wieczorami
![]() ![]() EDIT: Stuknął mi 1 100 post ![]()
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
dzięki mary'79 i aannuullaa!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Czy któras z Was wie moze kto jest kompozytorem motywu przewodniego ze shreka 1? Motyw ten jest tez w piosence Dana'y Glower "It is you (I have Loved)".
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Wiktorynko! Próbowałam to znaleźć, ale niesttey na mojej płycie do st jest tylko napisane: 5. Langsamer Waltz. Czyli nic
![]()
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co myślicie o piosence "Niech mówią ze to nie miłośc"? Nadaje sie na pierwszy taniec? I co do niej zatranczyc? Walc angielski sie nie nadaje pewnie co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
też myslałam o tej piosence na pierwszy taniec, jest super i pasuje do nas ale trudno to zatanczyc, a nie jestesmy dobrymi tancerzami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuuuję Ci za to, jest po prostu cudny ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Do Puniax. Nie wiem kiedy masz ślub, ale wydaje mi się, że orkiestra mogłaby nauczyć się tej piosenki dla rodziców, ponieważ przyda im się na 100% na inne wesela.Niejedna Para Młoda byłaby zachwycona taką piosenką na podziękowania.Porozmawiaj z orkiestrą, może uda im się nauczyć tego utworu.Tak na marginesie cieszę się, że podoba ci się ta piosenka.Widzę, że warto było szukać i ściągać. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Na pierwszy taniec bardzo fajną piosenką może być utwór zespołu Kindla pt.:"Z kimś takim jak TY". Oto tekst:
Gdyby nawet walił się świat i słońce nagle zgasło nam nie porzucaj marzeń, bo wiesz, że jest ktoś kto bardzo pragnie cię. Każdy szuka kogoś, by pójść tą samą drogą i kochać dniem i nocą do utraty tchu i tak na zawsze już. Ref.: Z kimś, z kimś takim jak TY na koniec świata mogę iść. Czasem myślę, czy to nie sen, czy los dziś uśmiechnął się.Nieraz pewnie lunie nam deszcz, lecz ja wiem, że nam uda się......Bo każdy szuka kogoś, by pójść tą samą drogą i kochać dniem i nocą do utraty tchu i tak na zawsze już. Melodia tego utworu jest naprawdę fajniutka i, aż się chce wtulić w swojego ukochanego i zatracić się bez końca, a słowa tej piosenki umacniają to uczucie.Ja się chyba zdecyduję na ten kawałek, bo mówi on, że nie zawsze jest różowo, ale miłość, która łączy dwoje ludzi potrafi przezwyciężyć wszystko i tego właśnie wszystkim wam życzę.Miłość jest WIELKA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy taniec to będzie Wet Wet Wet i 'Love is all around'
Mam pytanie dlaczego w tym wątku jest tyle podwójnych postów? ![]()
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Daenerys, a co do tego tańczycie?
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet się nie zastanawiałam co można do tego tanczyć. ![]() Brat natomiast żeni się we wrześniu ze swoją dziewczyną i będą tańczyć do Barrego White'a i Tiny Turner 'Never in your wildest dreams'
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.