Suknia marzeń cz. III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 11:10   #4351
Alegra101
Raczkowanie

Dot.: Suknia marzeń cz. III

Witajcie! Potrzebuje pomocy w znalezieniu kolekcji, z której jest suknia z załącznika .
Co prawda mam jeszcze troche czasu na sukni ...data nie wybrana choć mamy nadzieje na przyszły rok miedzy czerwcem a sierpniem, ale z nudów zaczęłam przeglądać wątki ślubne na wizażu i mocno mnie to wciągnęło .

Pozdrawiam!
Alegra101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:00   #4352
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja wczoraj byłam na "rajdzie" po salonach i stwierdziłam, żę nigdy się nie zdecyduje na suknie;/

wiem tylko, że będzie koronkowa...
rozumiem Cię tez mi się co chwila inna kiecka podoba
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:15   #4353
klusek1986
Przyczajenie

dziewczyny na ile przed ślubem zaczęłyście szukać sukni?
klusek1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:40   #4354
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klusek1986 Pokaż wiadomość

Dokładnie na pół roku przed W zupełności wystarczyło
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:47   #4355
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
7 miesięcy wcześniej i naprawdę to była kupa czasu na znalezienie rzeczywiście tej swojej ukochanej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:05   #4356
emiii_87
Rozeznanie

ja nie szukałam a już mam, na rok przed

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:18   #4357
adulka.p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
na razie zastanawiam się nad tymi trzema...i nie mogę sie zdecydować...co myślicie
skad ta 3 suknia?

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:06   #4358
domwie
Przyczajenie

Hej dziewczyny.
Od razu zaznaczam, że to mój pierwszy post na forum, więc proszę nie krzyczeć jak coś robię źle

Ślub mam zaplanowany w przyszłym roku w sierpniu, moja siostra parę miesięcy później, akurat miałyśmy obie teraz parę dni wolnego i postanowiłyśmy zacząć przygotowania razem, od najprzyjemniejszej części - poszukiwań sukien ślubnych
Oglądałyśmy duuuuużo sukienek na necie i miałyśmy swoje upatrzone typy.
I tutaj muszę przyznać, że po wczorajszym rajdzie po sklepach jestem po prostu zawiedziona... Po 1- w części salonów ekspedientki zachowywały się jakby nie chciały nic sprzedać, były niemiłe, opryskliwe, żadnej sukni z katalogu nie było w sklepie, nie można było nic innego przymierzyć, bo zaraz jakaś inna dziewczyna przychodziła na przymiarkę... Ja wszystko rozumiem, różnie może się zdarzyć, ale wszystko można wyjaśnić miło i z uśmiechem na ustach, zapraszając w innym terminie...
Po 2 - moje największe rozczarowanie - planujemy z Narzeczonym przyjęcie weselne tylko dla najbliższych, w fajnej restauracji, bez zbytniego przepychu. Poza tym, nie podobają mi się stroje suknie i dlatego szukałam czegoś skromnego i z klasą. Wymyśliłam sobie suknie w stylu greckim. Niestety - wyglądam w takim typie jakbym zaraz miała iść gęsi wypasać Mierzyłam parę sukienek w innym stylu, niektóre mi się podobały, ale generalnie jestem po prostu rozczarowana i zniechęcona...
Moja siostra też - wymyśliła sobie krótszą sukienkę, do połowy łydki - i w żadnym salonie nie mieli takiej ani pół!
Pomóżcie mi dziewczyny - też tak miałyście?
Czytałam, że zamawiałyście suknie około pół roku przed ślubem. Nas w praktycznie wszystkich sklepach straszyli, że po Nowym Roku ceny sukienek pójdą w górę, bo w górę idzie VAT. Poza tym, część sukienek które mierzyłyśmy i nam się podobała, jest z tegorocznej kolekcji, a jako że kolekcja na 2011 rok wchodzi do sklepów pod koniec października, to potem tych modeli już nie będzie można zamawiać. Dlatego też zastanawiam się czy nie zamówić sukni teraz, a na poprawki umówić się w przyszłym roku, około 3 miesięcy przed ślubem. Czy któraś z Was zamawiała w ten sposób suknię?
domwie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:48   #4359
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domwie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Od razu zaznaczam, że to mój pierwszy post na forum, więc proszę nie krzyczeć jak coś robię źle

Ślub mam zaplanowany w przyszłym roku w sierpniu, moja siostra parę miesięcy później, akurat miałyśmy obie teraz parę dni wolnego i postanowiłyśmy zacząć przygotowania razem, od najprzyjemniejszej części - poszukiwań sukien ślubnych
I tutaj muszę przyznać, że po wczorajszym rajdzie po sklepach jestem po prostu zawiedziona... Po 1- w części salonów ekspedientki zachowywały się jakby nie chciały nic sprzedać, były niemiłe, opryskliwe, żadnej sukni z katalogu nie było w sklepie, nie można było nic innego przymierzyć, bo zaraz jakaś inna dziewczyna przychodziła na przymiarkę... Ja wszystko rozumiem, różnie może się zdarzyć, ale wszystko można wyjaśnić miło i z uśmiechem na ustach, zapraszając w innym terminie...
Po 2 - moje największe rozczarowanie - planujemy z Narzeczonym przyjęcie weselne tylko dla najbliższych, w fajnej restauracji, bez zbytniego przepychu. Poza tym, nie podobają mi się stroje suknie i dlatego szukałam czegoś skromnego i z klasą. Wymyśliłam sobie suknie w stylu greckim. Niestety - wyglądam w takim typie jakbym zaraz miała iść gęsi wypasać Mierzyłam parę sukienek w innym stylu, niektóre mi się podobały, ale generalnie jestem po prostu rozczarowana i zniechęcona...
Moja siostra też - wymyśliła sobie krótszą sukienkę, do połowy łydki - i w żadnym salonie nie mieli takiej ani pół!
Czytałam, że zamawiałyście suknie około pół roku przed ślubem. Nas w praktycznie wszystkich sklepach straszyli, że po Nowym Roku ceny sukienek pójdą w górę, bo w górę idzie VAT. Poza tym, część sukienek które mierzyłyśmy i nam się podobała, jest z tegorocznej kolekcji, a jako że kolekcja na 2011 rok wchodzi do sklepów pod koniec października, to potem tych modeli już nie będzie można zamawiać. Dlatego też zastanawiam się czy nie zamówić sukni teraz, a na poprawki umówić się w przyszłym roku, około 3 miesięcy przed ślubem. Czy któraś z Was zamawiała w ten sposób suknię?
Ja kupiłam suknie już teraz chociaż ślub mam dopiero w czerwcu. Pierwszą przymiarkę mam zaplanowaną dopiero na maj. Nie żałuję swojego wczesnego wyboru
kasiakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:05   #4360
mafda
Zadomowienie

ja szukałam tak właśnie w październiku i wszyscy mnie zbywali, że mam przyjść w styczniu, albo może w grudniu jak pojawią się nowe. Zamówiłam z grudniu i w sumie w MAdonnie, classie i jakiś tam innych salonach jak chciałam zamówić sukienkę z 2010( w twoim przypadku z 2011) do końca starego roku to dawali jakieś rabaciki, a od stycznia już sukienki szły w górę. Przymiarkę miałam teraz w sierpniu dopiero ale opłacalo się, bo zaoszczędziłam troszkę kasy.
Stary 2010-09-03, 11:15   #4361
klusek1986
Przyczajenie

a jak byłyście w salonach na dużo przed ślubem to nikt na was krzywo nie patrzył?
klusek1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:16   #4362
olla83
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny.

zachowanie sprzedawczyń bardzo nieprofesjonalne!!!

moja suknia też będzie "inna" - skromna i w stylu greckim
aktualny typ to san patrick electra
olla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:05   #4363
ona911
Rozeznanie

Cytat:
a jak byłyście w salonach na dużo przed ślubem to nikt na was krzywo nie patrzył?
Ja byłam w sierpniu.. i tylko z tego względu, że następnym razem będę w PL dopiero w maju..a w lipcu ślub.. i mimo tego moge z ręką na sercu powiedzieć..że z kilku salonów to praktycznie mnie wyproszono..bo co ja w ogóle tu robię tak wcześnie i żebym sobie przyjechała np. w grudniu.. jednak moje wytłumaczenia, ze nie mogę przyjechać nie interesowało Panią.. i po prostu z takich salonów wychodziłam..w jednym to niemal się z Pania pokłóciłam..po czym powiedziała.."dobrze..nie ch Pani sobie przejrzy katalogi" usiadłam ..przejrzał i powiedziałam..(bo juz byłam taka wściekła) i tak mi się tu nic nie podoba i wyszłam...
Nie wiem w jaki sposób one zachęcają do kupna..bo mnie odrzuciło od ich salonów..żeby nie wiem co więcej tam na pewno nie pójdę..
W ogole nie daj Boże jak się powie, że chciało się pomierzyć suknie..bo nie wiadomo w jakim kroju dobrze się wygląda.. to na to uslyszałam..że tak to sobie pomierzyć nie wolno...więc spytałam..no to w takim razie jak mam wybrać suknie ??? Katalogi...uslyszalam..wi ęc powiedziałam , że to co na modelce lezy perfekcyjnie to nie zawsze będzie na mnie tak samo wyglądało... no tak...ALE...nie można wejść do salonu i powiedzieć, że chce się pomierzyć suknie...odpowiedziała Pani.. i tak koło się zamyka..wniosek z tego, że wchodząc do salonu trzeba mówić...przyszłam nie mierzyć tylko KUPIĆ tutaj suknie..wtedy może łaskawie dadzą zmierzyć..
Mnie to wyprowadziło z równowagi !! odechciało mi sie mierzenia i wybierania..na szczęście z może 10 salonów w 3 udało mi się zmierzyć i była bardzo miła obsługa.. Jak jednemu Panu obsługującemu mnie opowiedziałam moje przejścia..to spytał..to po co wiszą te suknie w salonie??..bo u nas po to żeby je mierzyć.. i po co te kobiety tam są?, chyba żeby pomóc a nie wygonić z salonu i zniechęcić klientki do powrotu...
Także powodzenia życzę.. ja na pewno nie będę już mierzyła sukienek w PL tylko tu gdzie jestem... inne podejście do klienta przede wszystkim...

A Paniom z salonów w Lublinie (przede wszystkim z ul. Narutowicza..pierwsze 3 salony od ul. Okopowej), życzę powodzenia w interesie..bo jak tak będą obsługiwały klientki...to za dużo ich nie będą miały... i oby kiedyś poczuły na własnej skórze jak się czlowiek czuje w takich sytuacjach !!!

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:58   #4364
domwie
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny - trochę mnie pocieszyłyście ))
W niektórych salonach babki naprawdę niefajne, za to w paru innych były super Panie z salonu Dorota Wormuth w Katowicach bardzo miłe, doradziły co i jak, spisały mi modele na kartce, wraz z cenami. Bardzo sympatycznie.

olla83 - śliczna sukienka! Ja też właśnie chciałam coś w tym stylu, ale jak pisałam - wyglądam jakbym gęsi pasła... Nie ten typ urody niestety
Ja w sumie chyba zdecyduję się na którąś z sukienek z Gali, mierzyłam te 4 i wszystkie mi się podobały
Coraz bardziej skłaniam się ku opcji, żeby zamówić sukienkę w najbliższym czasie, a w przyszłym roku umówić się na mierzenie, poprawki etc.

Edytowane przez domwie
Czas edycji: 2010-09-03 o 13:03
domwie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:29   #4365
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Ja byłam w sierpniu.. i tylko z tego względu, że następnym razem będę w PL dopiero w maju..a w lipcu ślub.. i mimo tego moge z ręką na sercu powiedzieć..że z kilku salonów to praktycznie mnie wyproszono..bo co ja w ogóle tu robię tak wcześnie i żebym sobie przyjechała np. w grudniu.. jednak moje wytłumaczenia, ze nie mogę przyjechać nie interesowało Panią.. i po prostu z takich salonów wychodziłam..w jednym to niemal się z Pania pokłóciłam..po czym powiedziała.."dobrze..nie ch Pani sobie przejrzy katalogi" usiadłam ..przejrzał i powiedziałam..(bo juz byłam taka wściekła) i tak mi się tu nic nie podoba i wyszłam...
Nie wiem w jaki sposób one zachęcają do kupna..bo mnie odrzuciło od ich salonów..żeby nie wiem co więcej tam na pewno nie pójdę..
W ogole nie daj Boże jak się powie, że chciało się pomierzyć suknie..bo nie wiadomo w jakim kroju dobrze się wygląda.. to na to uslyszałam..że tak to sobie pomierzyć nie wolno...więc spytałam..no to w takim razie jak mam wybrać suknie ??? Katalogi...uslyszalam..wi ęc powiedziałam , że to co na modelce lezy perfekcyjnie to nie zawsze będzie na mnie tak samo wyglądało... no tak...ALE...nie można wejść do salonu i powiedzieć, że chce się pomierzyć suknie...odpowiedziała Pani.. i tak koło się zamyka..wniosek z tego, że wchodząc do salonu trzeba mówić...przyszłam nie mierzyć tylko KUPIĆ tutaj suknie..wtedy może łaskawie dadzą zmierzyć..
Mnie to wyprowadziło z równowagi !! odechciało mi sie mierzenia i wybierania..na szczęście z może 10 salonów w 3 udało mi się zmierzyć i była bardzo miła obsługa.. Jak jednemu Panu obsługującemu mnie opowiedziałam moje przejścia..to spytał..to po co wiszą te suknie w salonie??..bo u nas po to żeby je mierzyć.. i po co te kobiety tam są?, chyba żeby pomóc a nie wygonić z salonu i zniechęcić klientki do powrotu...
Także powodzenia życzę.. ja na pewno nie będę już mierzyła sukienek w PL tylko tu gdzie jestem... inne podejście do klienta przede wszystkim...

A Paniom z salonów w Lublinie (przede wszystkim z ul. Narutowicza..pierwsze 3 salony od ul. Okopowej), życzę powodzenia w interesie..bo jak tak będą obsługiwały klientki...to za dużo ich nie będą miały... i oby kiedyś poczuły na własnej skórze jak się czlowiek czuje w takich sytuacjach !!!
Ja znowu mam odwrotne wrażenia po kupowaniu sukni tak wcześnie. Na stronie www salonu w mojej okolicy widziałam, że niektóre modele są w promocji, więc zadzwoniłam i umówiłam się na przymiarkę. Trochę się obawiałam bo słyszałam złe opinie na temat tego salonu ale zależało mi na wybranych modelach w fajnej cenie Jak przyjechałam to mierzyłam suknie, które chciałam no i wybrałam tą jedyną. Pytałam czy to nie wariactwo z mojej strony żeby kupować suknie tak wcześnie ale babka powiedziała, że nie bo jak są wyprzedaże to mają większość klientek już na przyszły rok. Po opiniach usłyszanych i przeczytanych tak się obawiałam wizyty a okazało się że było zupełnie inaczej Mam tylko nadzieję, że dalsza współpraca przebiegnie równie miło, przede mną jeszcze przymiarki Ale muszę przyznać, że w innych salonach w których byłam bez wcześniejszego uprzedzenia również byłam traktowana bardzo oschle i nie dziwię się że może to odrzucić przyszłe PM.
kasiakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:30   #4366
szczesliwa25
Rozeznanie

jak dla mnie nr4 jest inna niż wszystkie.. wszystkie pozostałe są 'popularne' tzn. niejednokrotnie spotkasz podobne, 4 jest interesująca i bardzo ładna
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:51   #4367
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Ja znowu mam odwrotne wrażenia po kupowaniu sukni tak wcześnie.
Ja absolutnie nie chcę generalizować.. były te 3 salony w których mnie obsłużono bardzo miło i aż się chciało wracać... ale niestety ta cała reszta... byłam lekko zszokowana i moja mama również...Po prostu miałaś szczęście trafiając na takie fajne kobitki ..tym bardziej, że znalazłaś tam swoja wymarzoną

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2010-09-03, 15:27   #4368
inga89
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny - trochę mnie pocieszyłyście ))
W niektórych salonach babki naprawdę niefajne, za to w paru innych były super Panie z salonu Dorota Wormuth w Katowicach bardzo miłe, doradziły co i jak, spisały mi modele na kartce, wraz z cenami. Bardzo sympatycznie.
Widzę, że w Katowicach tworzy się swoisty fanklub Doroty Wormuth Ale nie ma co, zwędrowałam w sierpniu kilka salonów i naprawdę ten jeden polecam!
inga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:39   #4369
mafda
Zadomowienie

Cytat:
na mnie nie, nie licząc salonu evita, gdzie ledwo weszłam to padło pytanie kiedy ślub i że mam przyjść później bo teraz nie ma nowych kolekcji ale to akurat była prawda.
Stary 2010-09-03, 17:19   #4370
butterfly20
Zakorzenienie

Co do tych niemiłych Pań w salonach to powiedziałabym,że chodzi im o to,żeby przyszłoroczne PM nie kupowały kiecek na wyprzedażach tylko w normalnych cenach i dlatego zachęcają (a czasem wręcz każą) do późniejszych zakupów.

Czyli dobrze zrozumiałam,że lepiej wybrać się po suknię jakoś w grudniu,bo od nowego roku ceny idą w górę?
Czy w Madonnie też tak mówili?
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:30   #4371
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do tych niemiłych Pań w salonach to powiedziałabym,że chodzi im o to,żeby przyszłoroczne PM nie kupowały kiecek na wyprzedażach tylko w normalnych cenach i dlatego zachęcają (a czasem wręcz każą) do późniejszych zakupów.

Czyli dobrze zrozumiałam,że lepiej wybrać się po suknię jakoś w grudniu,bo od nowego roku ceny idą w górę?
To jest bardzo prawdopodobne..jeśli chodzi o te ceny..mi w jednym Pani powiedziała..ze w niedługim czasie te wszystkie suknie znikną z salonów i wejdą nowe kolekcje..rzecz jasna z nowymi cenami...

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2010-09-05, 22:39   #4372
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
ja po swoją byłam chyba jakoś na początku sierpnia czyli trochę ponad rok przed ślubem. Sama powiedziałam Pani że tak tylko przyszłam bo mam duuuużo czasu, powiedziałam tylko jakie preferuje typy a ona mi poradziła że to wcale nie jest za wcześnie i że teraz mogę taniej kupić suknię, a dodatkowo ona uważa iż ta stara kolekcja miała ładniejsze modele niż te co będą ( przynajmniej z tych moich typów ) no i wyszłam już z suknia a nawet nie miałam takiego zamiaru podpisałam umowę, wpłaciłam zaliczkę a suknia wisi nadal u nich, mówiła że oni ją odpowiednio przechowają

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:58   #4373
AGUSIA533
Rozeznanie

Witam wszystkie przyszłe panny młode
Ja jestem już szczęśliwą mężatką od 07.08.2010 roku
Także nicały miesiąc
Swoją suknie zamawiałam 5 miesięcy przed ślubem,Miałam co prawda jeszcze czas na zamówienie i zdecydowanie się na tą jedyną ale jak zobaczyłam moją suknie i ją przymierzyłam to od razu wiedziałam,że to jest to czego szukam
Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia i tego samego Wam życze aby ten wybór był prosty a zarazem przyjemny

A oto moja suknia marzeń.którą z chęcią założyłabym na siebie jeszcze raz
AGUSIA533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:40   #4374
izuljanka
Zadomowienie

pięknie wyglądałaś
ja swoją zamówilam już w lipcu a ślub mam w lutym,nie było z tym żadnych problemów
izuljanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:04   #4375
kurczak85
Raczkowanie

Pięknie wyglądałaś, suknia jak z bajki
kurczak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:42   #4376
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonean Pokaż wiadomość
wszystkie są naprawde pięęęękne! rewelacja! Ja chyba wybrałabym tę trzecią.

a swoją drogą może mi doradzicie, otóż jestem osobą niską (158) i drobną (45kg ;( ). Wybrałamv sukienkę:

co myślicie? będzie ok na mnie?

Please wait
Image not available

moim zdaniem będzie ok bo jest naprawde piękna no i ma fason, który raczej Cię nie skróci

Cytat:
ja mam ślub w czerwcu, a byłam jakoś w sieprniu poszłam do tych salonów tylko po to, żeby wybrać fason sukni, uważałam, że to za wcześnie, ale moja mama stwierdziła, że wcale nie no i poszłyśmy..tym bardziej, że się wyprowadzam no i dowiedziałam sie, że już w styczniu muszę zamówić

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
skad ta 3 suknia?
właśnie problem w tym, że nie mam zielonego pojęcia...znalazłam ją na allegro

Cytat:

ja spotkałam się tylko w jednym salonie z taką okropną babą, która mi ciągle mówiła, nie ważne jaką suknie pokazałam, że chce mierzyć, że nie ma sensu bo będzie za duża bla bla bla no i wyszłam z teo salonu...nie wiem czy ona w ogóle miała jakieś klientki...a we wszystkich innych to nawet były spoko te sprzedawczynie..pozwalały mierzyć i w ogóle...ale najardziej pomógł mi pan w jednym z salonów...był na prawde taki miły, że aż chciało się tam mierzyć i kupować...widać, że zależało mu na klientkach

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:29   #4377
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ja uważam, że się mylisz. Każdy salon chce sprzedać suknię na wyprzedaży, bo po co komu towar który zalega w sklepie? Niech komuś posłuży, zamiast kolejny rok się kurzyć.
Schody zaczynają się,kiedy sukien zostaje po prostu mało (bo się sprzedadzą) , bo wtedy nie masz co klientce zaproponować, a ona może stwierdzić, że " w tym salonie nic nie ma" i już więcej nie przyjdzie.
Problem jedynie w tym, żeby to klientce wytłumaczyć porządnie.
Teraz kiedy przychodzą panie na przyszły rok, tłumacze im , że jeśli chcą mogą wybrać już teraz, to ok, a jeśli nie są pewne to zapraszam na "domierzenie" sukien , kiedy będzie już pełna nowa kolekcja ( czyli u nas np. w listopadzie).
Gorzej kiedy paniom tłumaczyć się nie chce, bo wtedy rzeczywiście mogą wyjść na "niemiłe".

mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 17:25   #4378
izzunja
Rozeznanie

W sobotę byłam pierwszy raz porozglądać się za sukniami. Co prawda zeszło mi praktycznie cały dzień, ale udało mi się znaleźć ten wymarzony model Urzekł mnie niesamowicie i takim sposobem w poniedziałek stałam się szczęśliwą posiadaczką mojej wymarzonej sukni ślubnej Co prawda mam jeszcze troszkę czasu, ale wiem, że to w niej będę czuła się wyjątkowo

03.06.2013 - Sebastianek

Edytowane przez izzunja
Czas edycji: 2010-09-08 o 17:27
izzunja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:42   #4379
AGUSIA533
Rozeznanie

Izuunia piękna suknia
Gratuluje trafnego wyboru
Ja też miałam tiulową suknie a'la księżniczka i czułam się naprawde wyjątkowo i pięknie
AGUSIA533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:37   #4380
izzunja
Rozeznanie

Dziękuję Dzisiaj żeby mniej więcej mieć troszkę spokojną głowę kupiłam 2 welony Nie mogłam się zdecydować i jeden mam długi a drugi krótki

03.06.2013 - Sebastianek
izzunja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości