Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 17:10   #3211
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Ciebie po zapiekance- a mnie mdli cały czas po wszystkim i kilka razy w tygodniu- a w piątek zaczynam 32 tydzień. Przez to nie mam na nic ochoty- 0 zachcianek
Oj.. ale wiesz co ja tez nie mam zachcianek i nie wiem kto takie bzdury zawsze rozsiewal ze kobiety w ciazy taaaakie zachcianki maja jak w reklamie BEKO..
Heh juz mi przeszlo jak wzielam Skittles

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
nic z zusu nie dostaje, zadnego paska, poprostu mi na konto przelewaja. a moge żadać tego od nich?
Nie dostajesz odcinka z pracy?

Wlasnie.. pare dni temu w koncu dostalam swoj az go obejrze, bo schowalam od razu, ale ja to mam dziwny ten "pasek".

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:17   #3212
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Patrzcie jak ja mam, ZUS : 22/31. Nie mniej koledzy z pracy rowniez mieli 176 godzin pracy a dostali nieco wiecej a im za pranie odciagaja no ale niewazne, wazne ze malo nie dostalam. Widze ze zasilek chorobowy mam 1623,24 a nie mam wynagriodzenia zasadniczego i tu jest chyba roznica.
Nie mniej to nie jest u mnie na bank usredniona kwota, bo przez pierwsze pol roku pracowalam na 3/4 i dostawalam 1000zl a pozniej do 1600 na pelnym etacie. Nadgodzin u nas nie ma.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-01, 17:26   #3213
Patrycja_1708
Zadomowienie

A ja sie wzięłam za porządkowanie swojej szafy bo juz najwyzszy czas wyciagnac zimowe ciuszki a letnie bluzeczki pochowac bo ziiimnoooo brrrrrrr... Nie znosze takiej pogody Ale dobrze ze nie ma koniecznosci wychodzenia codziennie z domu Tyle że w domku tymbardziej u mnie teraz jak u mamy jestem to kg znowu bedą sie podnosiły U mnie juz prawie 9kg do przodu
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:27   #3214
apoolonia
Rozeznanie

Ja się liczyłam z tym że wyplata będzie mniejsza

u mnie w pracy jest zatrudnionych więcej niż 20 osób więc wypłaca mi pracodawca a potem ZUS mu to zwraca

teraz był pierwszy miesiąc kiedy pracodawcy musi zwracać ZUS i dostałam 100zł więcej
niby się ciesze ale coś mi tu nie gra chyba źle to przeliczyły
żebym nie musiała tego zwracać
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:42   #3215
melabn
Wtajemniczenie

nie pisac tyle bo nie idzie nadrobic
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:11   #3216
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Nic nie mów- ja też dziś dostałam wypłatę, drugą na L4 ( poszłam na zwolnienie po zakończeniu roku) - i mam o 1000zł mniej niz ostatnio. Wcześniej miałam nadgodziny i dodatki jakieś, więc mogło być, a teraz gołe zasadnicze wynagrodzenie i to też bez podwyżki żadnej. I jak tu być zmotywowanym nauczycielem ???? Ja kocham swoją pracę , ale jak przychodzi pensja, to zawsze mam wątpliwości, czy nie pora szukać czegoś godniejszego- w sensie materialnym...
O kurcze a Ja dostaje więcej niż normalnie dostawałam.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Mi sie podoba ta druga karuzelka

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wlasnie najpierw sprawe trzeba probowac zalatwiac miedzy soba Allegro nie bardzo chce sie mieszac w takie rzeczy.
Allegro musi się mieszać w takie rzeczy, przeczytaj dokładnie regulamin. Ja bym nie darowała takiego czegoś...

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja kupiłam materaz gryka kokos pianka dlatego ze moja siostra miała taki i super sie sprawował. Jest gruby , wygodny .
Ja też wybrałam ten materac, bo jest sprawdzony przez znajomych i taki każdy mi polecał, więc kupiłam
Stary 2010-09-01, 18:25   #3217
De28
Wtajemniczenie

Anecka- ja mam zachcianki np. lody zagryzam oliwkami, najlepiej nadziewanymi migdalami Dzis po powrocie z plazy rzucilam sie na lody, zagryzlam kiwi i melonem. No i mam zachcianki na snickersy

Ale jestem leniwa. Nic mi sie nie chce. O wszystko prosze meza az mam wyrzuty sumienia. Ale to dlatego, ze mnie dzis po spacerze po plazy brzuch bolal i minelo po magnezie. Troche sie przestraszylam.
Pomimo posmarowania sie filtrem i lezenia pod parasolem zlapalam troche kolorku. Gdyby nie ciagle zmeczenie i poruszanie sie jak czolg, to fajnie byc w ciazy. Maz taszczyl nawet lezak dla mnie, bo wstac z recznika bym nie umiala. Moja polowka dogryza mi, ze bedzie musial z green peace walczyc, bo pewnie wezma mnie za wieloryba i beda chcieli spowrotem do wody zaniesc Ale takie dogryzki mialam nawet wtedy jak wazylam 49 kg, przyzwyczailam sie Zreszta wiem, ze to tylko zarty. Idziemy zaraz na kolacje do znajomych, wlasnie sie umeczylam z multiwayem do sukienki. Te zapiecia na krzyz na plecach sa pora....ne.

Ma ktos jakies wiadomosci od ishki albo kootekk?
Nikt mi nie odpisal w sprawie za krotkiego materaca do kolyski, moze przypomne:
kolyska ma niestandardowe wymiary i jedyny materac ktory znalazlam jest o bodajze 12-14 cm za krotki. Chce by dziecko bylo w kolysce max. 2 miesiace i tylko w nocy. Czy kupic ten materac pomimo, ze jest za krotki?Inne sa za szerokie

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:31   #3218
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Patrzcie jak ja mam, ZUS : 22/31. Nie mniej koledzy z pracy rowniez mieli 176 godzin pracy a dostali nieco wiecej a im za pranie odciagaja no ale niewazne, wazne ze malo nie dostalam. Widze ze zasilek chorobowy mam 1623,24 a nie mam wynagriodzenia zasadniczego i tu jest chyba roznica.
Nie mniej to nie jest u mnie na bank usredniona kwota, bo przez pierwsze pol roku pracowalam na 3/4 i dostawalam 1000zl a pozniej do 1600 na pelnym etacie. Nadgodzin u nas nie ma.
jeśli miałaś w ciągu ostatnich 12 miesiecy zmianę etatu, to wynagrodzenie z tytułu L-4 jest liczone nie z 12 miesięcy tylko od miesiąca, kiedy zmienił Ci się etat, jeśli np od 1 czerwca zaczęłaś pracować na cały etat a przedtem na 3/4 etatu, to wynagrodzenie jest liczone od czerwca a nie z 12 miesiecy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:38   #3219
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jeśli miałaś w ciągu ostatnich 12 miesiecy zmianę etatu, to wynagrodzenie z tytułu L-4 jest liczone nie z 12 miesięcy tylko od miesiąca, kiedy zmienił Ci się etat, jeśli np od 1 czerwca zaczęłaś pracować na cały etat a przedtem na 3/4 etatu, to wynagrodzenie jest liczone od czerwca a nie z 12 miesiecy
Ooo i to jest fachowa pomoc, moja szefowa nic nie wiedziala jak sie zapytalam..

DZIEKUJE Na caly etat przeszlam w pazdzierniku 2009

Cytat:
Napisane przez De28
Anecka- ja mam zachcianki np. lody zagryzam oliwkami, najlepiej nadziewanymi migdalami Dzis po powrocie z plazy rzucilam sie na lody, zagryzlam kiwi i melonem. No i mam zachcianki na snickersy
Snickersy.. az mam ochote na batoniki z Sainsburego ojaaaaaaa... to mi teraz smaka narobilas a do sklepu mam ponad tysiac kilometrow

Idę na poczte po kombinezonek oby ludzi nie bylo..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-01, 18:46   #3220
mallinka
Zadomowienie

Ależ mam dziś senny dzien... normalnie chyba zaraz zlegnę do wyrka

De ja nie umiem doradzić w kwestii materacyków

kupiłam dziś w auchan body z napisem "kocham moją mamusię" jest cudowne

Czytam Was i czytam i nie mam weny na pisanie...

jutro dzwonię na uczelnię-wyjaśniać kwestię ocen - już sie stresuję

Aliszcze to kupilaś dziś coś Asiuni ?

I tak mnie zastanawia w co się będziecie pakowac do szpitala? najchętniej zobaczę zdjęcia toreb bo ja nie mam żadnej-zawsze korzystam z walizek i nie wiem jaką torbę kupić

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Aha, napisałam do Ishki i czekam na odp

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:53   #3221
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewuszki patrzcie... myślicie że się opłaca taki zestaw?

http://allegro.pl/zestaw-pielegnacyj...204141697.html

a ciekawe co u kotka... cały dzien nic nie pisała... ehh

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:54   #3222
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mnie teraz takie spanie tez wzielo ze najchetniej juz zaległabym do łóżeczka ale jak teraz sie poloze to znowu noc bede miala z głowy A wiecie że to pierwsze łózeczko co pisalyscie ze ma piękną posciel okazało sie że jest wykonane z płaskich szczebelków. Wkurzylam sie jak cholerka bo juz mialam to zamawiac a tu taki klops Bo wydaje mi sie ze szczebelki nie powinny być płaskie bo pozniej dziecko nawet moze miec problem z chwytaniem. Jak myslicie??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:05   #3223
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ależ mam dziś senny dzien... normalnie chyba zaraz zlegnę do wyrka

De ja nie umiem doradzić w kwestii materacyków

kupiłam dziś w auchan body z napisem "kocham moją mamusię" jest cudowne

Czytam Was i czytam i nie mam weny na pisanie...

jutro dzwonię na uczelnię-wyjaśniać kwestię ocen - już sie stresuję

Aliszcze to kupilaś dziś coś Asiuni ?

I tak mnie zastanawia w co się będziecie pakowac do szpitala? najchętniej zobaczę zdjęcia toreb bo ja nie mam żadnej-zawsze korzystam z walizek i nie wiem jaką torbę kupić

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Aha, napisałam do Ishki i czekam na odp
POKAZ POKAZ POKAZ bo ja nic takiego nie widzialam

Czekamy na wiesci od Ishki i kotka

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

Tanio chyba, ciekawa co tam za szczota do glowki jest, bo wyglada na szorstka. Swoja droga.. pamietam jak pare lat temu mama mi pokazala moją szczotke.. jaka mieciuska... oja ale wyrzucilysmy ją.. ciekawa jestem gdzie jest moje ubranko do chrztu i czapeczka. Zaraz bede szukac, czapeczka byla szyta przez mame bo mialam taka mala glowke ze masakra

Mam juz kombinezonik, swietny jest tylko zawsze w takich rzeczach zastanawiaja mnie te stópki sa takie male a mysle ze dziecko ma jednak wieszka stopke i jak sie tam miesci ta stopencja..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-01, 19:08   #3224
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo i to jest fachowa pomoc, moja szefowa nic nie wiedziala jak sie zapytalam..

DZIEKUJE Na caly etat przeszlam w pazdzierniku 2009
nie ma sprawy, cieszę się, że coś tam wiem, bo czasem mi się wydaję, ze im dłużej pracuję w tej dziedzinie tym mniej wiem zwłaszcza jak rozmawiał z różnymi oddziałami ZUS, każdy co innego mówi

mallinka, nic nie kupiłam, za to przeglądam różne rzeczy i czaję się obecnie na jakieś czapeczki i dla siebie coś na zimę, jakiś płaszczyk a dziewczyny coś pisały co tam w szpitalu?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:09   #3225
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka zdjęcie kombinezoniku i jak znajdziesz swój kostium od chrztu to też mój chyba zostal wyrzucony...
no właśnie nawet nie jest napisane czy to z miekkiego włosia czy nie... :/

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:11   #3226
mallinka
Zadomowienie

Wiadomość od Ishki:

Cześć na usg w miare ok wyszło i w końcu mnie dzis wypuścili ale ten fenoterol mam brać i leżeć muszę a po tych lekach jestem taka obamaucona i źle się czuję że jak wróciłam do domu to od razu się polożyłam spać do łóżeczka i teraz dopiero wstałam
skurczy już jako takich mocnych nie mam. Czasem zaboli brzuch tak jak na okres trochę potrzyma i puści... tylko mam cały czas bardzo twardy brzuch mozna powiedzieć że non stop a to znaczy że macica cały czas pracuje...ale jakoś damy radę musimy
aha mały waży już 2100g i gabarytowo dosyć duzy
pozdrawiam Was gorąco!
Jak będę miała dostęp do netka to wejdę i nadrobie zaległości
buźka

Stary 2010-09-01, 19:14   #3227
Artystka23
Dragonfly

Irsin wez dwie zwykle nospy,ciepla kapiel lub prysznic i do lozka.Babka na SR dzis mowila,ze jak po no-spie i kapieli/prysznicu skurcze nie przechodza(przepowiadajac e przechodza),to znaczy ze sie porod zaczyna.Mnie tak parlo jak dzidz sie przekrecal no i za duzo lazilam
Stary 2010-09-01, 19:17   #3228
mallinka
Zadomowienie

Anecka może jutro się zmobilizuję żeby zrobic zdjęcia bo dziś to na nic nie mam sily-ta pogoda mnie dobija-normalnie mam jesienna chandrę - zawsze się pyszną wyczesaną kawką leczyłam-często z dolewką jakiegoś likieru a tu d.pa blada...nic nie można

do Kootka zaraz skrobnę- jakieś kciuki i buziaki od nas żeby wiedziala że cały czas myślimy może odpisze

Stary 2010-09-01, 19:18   #3229
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Wiadomość od Ishki:

Cześć na usg w miare ok wyszło i w końcu mnie dzis wypuścili ale ten fenoterol mam brać i leżeć muszę a po tych lekach jestem taka obamaucona i źle się czuję że jak wróciłam do domu to od razu się polożyłam spać do łóżeczka i teraz dopiero wstałam
skurczy już jako takich mocnych nie mam. Czasem zaboli brzuch tak jak na okres trochę potrzyma i puści... tylko mam cały czas bardzo twardy brzuch mozna powiedzieć że non stop a to znaczy że macica cały czas pracuje...ale jakoś damy radę musimy
aha mały waży już 2100g i gabarytowo dosyć duzy
pozdrawiam Was gorąco!
Jak będę miała dostęp do netka to wejdę i nadrobie zaległości
buźka
czyli musi się maksymalnie oszczędzać. ale tez już spory ten jej synuś!
Stary 2010-09-01, 19:20   #3230
Anecka
Zakorzenienie

Ooo to maly Ishki juz prawie wazy tyle co ja kiedy sie urodzilam Fajnie, ze juz jest w domku bo lepiej przebywac "Wsrod swoich" niz w szpitalu..

Co sądzicie o tym?
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...210806205.html

Fajne rzeczy ma ten gostek. Na bank na butelke TT sie skusze

No i teraz pytanie za 100 pkt. Sterylizator i podgrzewacz sa potrzebne? Jesli nie to jak sie sterylizuje i podgrzewa pokarm bez tych rzeczy?

Fotki dam jak znajde ubranko

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-01 o 19:21
Stary 2010-09-01, 19:28   #3231
mallinka
Zadomowienie

Wiadomość od Kootka:

Hej Michałek dalej w brzuchu ale wyniki mi się pierniczą, jak osiągną krytyczny punkt to od razu do cięcia, ale znów jeden dzień więcej mamy za sobą

Stary 2010-09-01, 19:34   #3232
Artystka23
Dragonfly

kootekkdzielna kobieta z Ciebie,trzymamy kciuki
Ishka,ale klopsik Ci urosldbaj o siebie
Anecka podgrzewasz za pomoca cieplej wody,sa zdania podzielona choc dobry podgrzewacz to wieksza wygoda i ulatwienie gdy karmisz z butli,poczytaj sobie opinie i wybierz ten,ktory ma dobre recenzje na necie by nie byc rozczarowana,ja zamierzam kupic i tak zrobietylko ze ja chce podgrzewacz z opcja sterylizacji,widzialam na allegro taki
Stary 2010-09-01, 19:42   #3233
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

moim zdaniem nie bo ja bym nie uzywala polowy z tych rzeczy
Cytat:
Ooo to maly Ishki juz prawie wazy tyle co ja kiedy sie urodzilam Fajnie, ze juz jest w domku bo lepiej przebywac "Wsrod swoich" niz w szpitalu..

Co sądzicie o tym?
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...210806205.html

Fajne rzeczy ma ten gostek. Na bank na butelke TT sie skusze

No i teraz pytanie za 100 pkt. Sterylizator i podgrzewacz sa potrzebne? Jesli nie to jak sie sterylizuje i podgrzewa pokarm bez tych rzeczy?

Fotki dam jak znajde ubranko
laktator to kup jesli okaze sie niezbedny, moze nie byc Ci potrzebny i niepotrzebnie wydasz kase .
sterylizator i podgrzewacz jak dla mnie zbedne bajery ,butelki wyparzasz poprostu wrzatkiem i tyle a jak chcesz cos podgrzac to wstawiasz do cieplej wody-moim zdaniem nie zajmuje to tyle czasu i nie jest jakos super meczace, tak wiec dla mnie ten podgrzewacz to rzadna wygoda
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:47   #3234
kretencja
Zakorzenienie

Fajnie, że u Ishki i kootka w miarę dobrze

Mnie dziś jakoś całe popołudnie twardnieje brzuszek co chwila, miałam takie 10 minut, że mi stwardniał chyba ze 4 razy Ale położyłam się i praktycznie przeszło, nie mam żadnych bóli ani nic takiego, więc myślę, że to tylko "zmęczenie materiału".
Malutek mój też od wczoraj jest bardzo aktywny, może pobudza macicę w ten sposób (lekarz mi mówił, że mogą następować skurcze pod wpływem gwałtownego ruchu dzidziola).
Co gorsza coś mnie w gardle smyra i nos mam jakiś zapchany... Mam nadzieję, że nic mi się nie rozwinie z tego...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:51   #3235
sylwia01485
Zadomowienie

[QUOTE=Anecka;21801260]

/QUOTE]

Ja chyba nie kupuję. Przy mojej pierworodnej karmiłam głównie piersią i butla była okazjonalnie, jak nie było mnie kilka godzin- odciągniętym pokarmem. A butelki wygotowywałam, a podgrzewanie mleka z lodówki czy zamrażarki było w kąpieli wodnej. Poza tym - bardzo przeżywa się na początku- wszystko sterylnie, pod linijkę i na czas. Ale jak już dziecko jest trochę starsze, nawet już takie dobrze siedzace i mama się do niego przyzwyczai , to wiele praktyk się zarzuca. Ja później juz tylko umyte butelki przelewałam wrzątkiem i tyle. A potem tylko myłam

To jest trochę tak , jak w tej anegdocie z brodą o tym ,jak zachowuje się mama przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku. Pozwolę sobie wkleić:

Różnice miedzy pierwszym a trzecim dzieckiem

*Twoje ubrania

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

*Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

*Ciuszki dziecięce

Pierwsze dziecko:
Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w
kosteczkę.

Drugie dziecko:
Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz
ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

*Płacz

Pierwsze dziecko:
Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające
zabawki w łóżeczku.

*Gdy upadnie smoczek

Pierwsze dziecko:
Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko
: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

*Przewijanie

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

*Zajęcia

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek,
do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni
chemicznej.

* Twoje wyjścia

Pierwsze dziecko:
Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz
do opiekunki.

Drugie dziecko:
W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko:
Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi
się krew.

*W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko:
Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

*Połknięcie monety

Pierwsze dziecko:
Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Edytowane przez sylwia01485
Czas edycji: 2010-09-01 o 19:52
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:53   #3236
kotek81
Zakorzenienie

Ale żeście naskrobały
Nie mam siły wszystkim odp - zreszta i tak większość zapomniałam

Anecka - ja młodej podgrzewałam zupki ze słoiczków i deserki w garnuszku z gorącą wodą, a zupki które sama gotowałam to w garnuszku na gazie. Ale to były zamierzchłe czasy teraz będę korzystać z mikrofali
W mikrofali można też coraz więcej rzeczy sterylizować - ja zdecydowałam się ostatecznie na butelkę LOVI bo można ją przerobić na kupek-niekapek i ją można sterylizować w mikrofali właśnie

De - myślę, że spokojnie możesz wziąć mniejszy materacyk do kołyski - nie ma bardzo dużej różnicy w rozmiarach więc na te 2 miesiace spokojnie wystarczy

Któraś pytała o torbę - ja ostatnio kupiłam taką zwykłą torbę podróżna w średnim rozmiarze za 25zł i sądzę, ze powinna być ok - jak rodziłam młodą to poszłam z dwoma reklamówkami i też było dobrze

Po domu planuję chodzić w dresach - bez przesady z tym wietrzeniem krocza - nie będę z gołą latać po domu

Ja mam ubranko ze chrztu Kingi ale dość spore bo miała 10 miesięcy jak ją chrzciłam - zresztą teraz planuję ochrzcić dopiero jak troszkę podrośnie - wiosną lub latem więc powinno być ok

Nie pamiętam która mi wczoraj narobiła ochoty na racuchy, ale jak pęknę to będzie mnie miała na sumieniu narobiłam pełną miskę i co chwila podjadam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:57   #3237
Anecka
Zakorzenienie

To dorbze ze nastepny dzien przetrzymany u kotka

Aha, todzieki dziewczyny za odpowiedzi. Tez nie kupie tych rzeczy, bo faktycznie.. a przeciez ilez to podgrzac butelke w wodzie

Ja wlasnie nie podchodze do tego tak ze wszystko musi byc sterylne. Bo jakby tak mialo byc to w ogole powinnam miec filtr hepa w domu i w ogole.. wiec nie popadajmy w paranoję

Popijam sobie kapuczinko orzechowe i zagryzam krakersy.

Aaaa.. nie mam ubranka i czapeczki niestety.. zadzwonilam do ojca i pytam gdzie to a on ze jak mnie nie bylo to wszystko wyrzucal, bo ja bym tego nie zrobila i by bylo duzo niepotrzebych rzeczy.. JASSNE, ale to dla mnie bylo wazne. Z jakiegos powodu mama trzymala to tyle lat

mallinka a to ten kombinezon co pokazywalam nie bede robic nowej foty bo sie przeciez nie zmienil przez poczte

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-01, 20:00   #3238
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
MATERAC
Proszę o linka, któraś z Was wklejała stosunkowo niedrogi materac który sama kupiła LATEKSOWY o ile pamiętam cena coś ok. 160zł na all są bardzo drogie, a do tych GPK nie jestem przekonana, jak wczoraj pomacałam w sklepie-straaasznie twarde
Dzieki z góry
ja polecam ten http://hevea.pl/materac-lateksowy-60...vera-p-55.html
Mam go już w domu i wydaje się bardzo fajny
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:06   #3239
kala289
Raczkowanie

mnie ostatnio dopadły poranne mdłości. od początku ciąży nic takiego nie miałam, a tu nagle po wszystkim mnie mdli. a co do zachcianek to czasem nawet miewam, ale potem to mnie dopiero mdli...
kala289 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:07   #3240
79 Marta
Wtajemniczenie

kotek ja racuchami kusiłam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości