|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
ojejka89 badzo ale to bardzo Ci dziekuje za podpowiedz wzyciu bym sie nie kapla ze branzoletka przeplatana jest z linki stalowej hehe wlasnie tak sie na tym znam
![]() ![]() jeszcze raz dziekuje pozdrawiam justyna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie trochę z innej beczki. Ostatnio sprzedałam bransoletkę na allegro. Dokładnie taką jak na fotce, była zrobiona na grubym łańcuszku. Wysłałam ją zapakowaną w kopertę bąbelkową małą , taką, że ta bransoletka nie miała za bardzo jak w niej "latać" i zakleiłam tą kopertę taśmą, a nastepnie włozyłam do zwykłej szarej koperty a4. Osoba, którą ją kupiła pisze do mnie, że dotarła do niej zerwana - jak to możliwe? Wysylalam pocztą. Dodam, że nie robię byle jak, sprawdzam wszystkie ogniwka i gdy są rozszerzone lekko to dociskam, staram sie, żeby wszystko było zrobione starannie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
Raczkowanie
|
możliwe, że natrafiłaś na osobę która próbóje wyłudzić coś od Ciebie... też kiedyś moja znajoma natrafiła na takiego klienta który zażucał jej, że wysłała zepsuty towar... z tym trzeba się liczyć sprzedając na aukcjach internetowych nie ma to jak sprzedawać bezpośrednio wtedy nikt Tobie nic nie zażuci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Poproś o fotki.
Wątpię, żeby faktycznie była zerwana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
Równie dobrze osoba, mogła świadomie bądź nie zerwać bransoletkę. Np wkładając ją i nie odpinając zapięcia tylko metodą "przeturlam" może się uda. Także nie bierz tego do siebie, nie miałam nigdy sytuacji aby biżuteria dotarła do odbiorcy i była uszkodzona tym bardziej, że była zapakowana w koperte bąbelkową a dodatkowo w folie bąbelkową. Także radze zainwestować więcej np w większą kopertę i dodatkowo w folię bąbelkową. Bo koperta "w sam raz" nie jest czasem dobrym pomysłem.
Edytowane przez kiniaczek711 Czas edycji: 2010-09-01 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Też jestem zdania, że bransoletka uległa uszkodzeniu przy wkładaniu, a to z jednej prostej przyczyny - czy kółeczko służące do zapinania nie jest przypadkiem przecięte? Zakładam, że skoro założyłaś na nie łańcuszek, to było przecięte i tylko je dogięłaś, ale nie zlutowałaś. Tak to przynajmniej wygląda na zdjęciu. Poza tym na moje oko osoby robiącej biżu głównie z ogniwek, to, którego użyłaś jest zrobione ze zbyt cienkiego drutu. Gdyby było zlutowane, to nie byłoby problemu, ale jeżeli ono jest tylko dogięte, to przy tej średnicy masz 90% szans na to, że się otworzy przy zapinaniu lub noszeniu. A że osoba kupująca nie potrafiła się przyznać, że może "samo" jej się rozpadło, to napisała, że bransa przyjechała uszkodzona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzeczywiście nie przyjrzałam się dokładnie bransoletce....... I również uważam że ogniwko, jest przede wszystkim z za cienkiego drucika i jest przecięte, oczywiście przecięcie nie jest największym problemem jednak gdy drucik jest cieniutki to nie ma szans żeby ogniwko nie uległo zgięciu, przede wszystkim przy użytkowaniu. Także polecam albo lutowanie albo zakup grubszych ogniwek, albo zakup podwójnych ogniwek ![]()
![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady. Poprosilam o fotki 2 dni temu i cisza na razie
![]() ![]() Nastepnym razem zainwestuję w podwójne ogniwka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
Chodzi o ogniwko na którym zapinany jest karabińczyk, jest zdecydowanie za duże
![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o to na którym się trzyma karabińczyk czyli to mniejsze. A tamto wiem, że za duże, ale nie miałam innego, tylko takie malutkie ewentualnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kupię takie bigle jak na 1 fotce (z perłą)? Obojętnie jakie będą pasowały do perły 12 mm? I ewentualnie gdzie mogę dostać jeszcze takie z ważka jak na 2 fotce?
![]() Z góry dziekuję ![]() Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-09-01 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Allegro...
![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie koleżanki, które tworzą biżuterię.
Jestem nowa na tym forum i mam jeszcze poważne problemy ze znalezieniem tu czegokolwiek dlatego od razu przepraszam za to pytanie, które być może już wcześniej padło. Podobnie jak koleżanka, która pisała poprzednio mam małe dziecko i nie jestem w stanie przeczytać całego wątku dla totalnie zielonych. Choć nie ukrywam, że poświęciłam już kilka godzin na przeszukiwanie forum. Proszę powiedzcie mi jak zrobić takie " zakręcone " loopiki. Nie wiem czy ktoś będzie wiedział o co mi chodzi. Jeśli nie to pozwolę sobie na wklejenie zdjęcia którejś z doświadczonych wizażanek. ;-) Z góry dziękuję za pomoc. ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- takie jak te z pierwszego zdjęcia kupiłam w sklepiebukowiec
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanko - jakiej grubości linkę najlepiej dać do takiego typu naszyjnika http://kemonart.pl/pl,product,459232...dding,day.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=JXUVUVLF6fk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś wspaniała. A tyle sie naszukałam wcześniej.......... ![]()
![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Przyczajenie
|
![]()
hej nie wiem czy było juz takie pytanie ale chce zrobic nasyjnik i nie mogez zrobic ze sznurka takiej koncówki moze mi to ktos wytlumaczyc pozdrawiam i bardzo prosze o pomoc bo nie moge do tego dojsc wszytsko mi sie rozwala jak cos probuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokazać bym mogła, gorzej z tłumaczeniem ![]()
![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
A to może jakiś filmik poglądowy ?
![]()
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Lepiej spytaj u siebie czy ktoś znajomy wie jak się mocuje przypon do żyłki wędkarskiej, tutaj możesz zastosować dokładnie ten sam sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
Chciałabym zrobić naszyjnik na rzemyku, w którym kamienie byłyby na końcach rzemyka, takich jakby frędzelkach. Nie wiem, jak skutecznie zakończyć je, żeby kamienie nie spadły. Czy zawiązanie zwykłych supełków i zabezpieczenie ich klejem wystarczy? Czy lepiej użyć np jakichś zacisków?..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny. Czy jest tu Wizazanka z okolic Wejherowa , która robi własnoręcznie takie cuda?? jestem zainteresowana kontaktem i zakupem takich świecidełek!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 |
Przyczajenie
|
Witam,
Czytam czytam i obserwuje was z ukrycia póki coo, ale mam pytanie i zastawiam sie czy ktos bedzie mial chwile aby mi pomoc? Chciałbym zrobić sobie cos takiego- http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../20/1228962047 moje pytanie dotyczy szpilek. jakiej długości kupic? bo rozumiem ze przymocowac perełki nalezy za pomocą loopika do łancuszka. czy te szpilki maja rozne grubosci ? czy wszytkie jednkowo sie wyginaja? jakieś dodatkowe rady przy tworzeniu tego typu biżu? Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do grubości - w srebrze różnice są, w posrebrzakach i "elementach metalowych" ja żadnych różnic nie widziałam nigdy. W gwoździkach zwykle spotykałam się z grubością ok 0,7-0,8mm. Dodatkowa rada - łańcuszek albo powinien mieć "nieotwieralne" ogniwka, albo być bardzo mocny, bo ogólnie za słaby ma prawo zerwać - ogniwka pod ciężarem czy nawet od delikatnego pociągnięcia same się otwierają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Przyczajenie
|
Ojejku dziekuje z TYLE rad!! Jutro zamawim wiec sprzecior
![]() ![]() jeszcze tylko pytanie- Igły przytne normalnymi szczypcami bocznymi czy trzeba cos mocniejszego/ ostrzejszego?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w szpilkach nie-srebrnych owszem, są różne grubości. Nie wiem tylko, czy sprzedawcy są tak mili, żeby to jakoś oznaczać (a jeśli tak, to nie zwróciłam uwagi). Niezależnie od grubości, wszystkie spokojnie przytniesz jakimikolwiek szczypcami do cięcia drutu ![]() Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-09-19 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.