|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
A co do tego wpływu stresu na działanie narkozy, to trochę dziwne, bo mi właśnie dlatego dali narkozę, bo ze strachu cała dygotałam i to tak bardzo, że miałam wrażenie, że spadnę ze stołu operacyjnego. Nie byłam w stanie nic mówić, bo tak mi latała szczęka. Całe ciało dygotało jak w jakimś transie. I nie umiałam tego opanować. Potem mi powiedzieli, że potwornie mi skoczyło ciśnienie do góry i nie było czasu na ZZO. A więc u mnie poziom stresu był potwornie wysoki, a jednak zasnęłam w sekundę i nic nie czułam. Ale teraz może dają jakieś inne leki do tego niż te 12 lat temu? ![]() Nie ma co panikować Muszę żyć nadzieją, że mały zdąży i zechce się obrócić ![]() Astorianka dopiero doczytałam o twoim przeżyciu z szamponem Clear. Mój mąż go używał. Raz umyła nim włosy moja córka. Darła się potwornie. Fakt, że ona ma 11 lat i jest dość delikatna, ale tak się darła, że aż ją skrzyczałam, bo pomyślałam, że przesadza. A tu teraz piszesz, że ciebie też tak piekło! To widać, że moje dziewczę nie przesadzało. Z innym przeciwłupieżowymi nie było nigdy problemu, tylko właśnie z tym Clear. Mam nadzieję, że już ci przeszło
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-09-01 o 22:33 |
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
pomidora-lzy mi poplynely czytajac twoja historie...jestes silna koieta! cz ytalam i sluchalam cudownej jak dla mnie 'kolysanki dla -weronika korthals
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cześć dziewczyny
Melduję się w nowym wątku lecz niestety dopiero na 23 stronie Tyle naprodukowałyście zanim doczytałam stary wątek Buziaki dla tych rozpakowanych i dla tych oczekujących
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.Dziś w szpitalu podjęli decyzje ze bedą wywoływać poród,bo podejżewają cholestaze.Dostałam już ten hormon w cipke nie miłe uczucie,leżą tu kobiety i stekaja z bólu co mnie przeraża.Cały czas jestem pod KTG,jak na tę chwile szynka całkiem zamknięta.Będę pisać jak dam radę,cały proces moze trwać nawet 3dni +poród.Boje się ale nie mam wyjścia to było najlepsze dla mnie i dzidzi.Pozdrawiam.
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Dziuba trzymaj się dzielnie, bardzo mocno trzymamy kciuki za ciebie i Kubusia
czekamy na wieści |
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Dziuba
będzie dobrze Jesteś pod dobrą opieką . Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! ja znikam na jakiś czas ,będę podczytywać o waszych dobrych nowinach, jak coś u mnie się będzie działo będę informować
|
|
|
|
#668 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty jeszcze tutaj? Nie no nie mogę...
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram na to ktg
![]() Pewnie jak wrócę za 2-3h to wam coś napiszę. Gabisun jesteś niekwestionowaną rekordzistką ![]() Miłego poranka
|
#670 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w sumie bardzo sie oplacaja bo za 72szt placisz jakies 27zl )))[QUOTE=dziuba81;21809581]Cześć Dziewczyny.Dziś w szpitalu podjęli decyzje ze bedą wywoływać poród,bo podejżewają cholestaze.QUOTE] Cytat:
i bardzo dobrze![]() Cytat:
ciekawe czy powie ci, że dzien ZERO zbliża się coraz bardziej...ehhePisałam już na odchowalni , że od wczoraj karmimy bez kapturków i malutka nawet szybko łapie cyca Brodawki troszkę się widocznie wyciągneły. Nio i dziś w nocy dwa razy spała po 3 godziny fakt raz obudziła się po godzinie i potem nie spala 2h ale i tak jest sukces jestem nawet wyspana
|
|
|
#671 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj na wykładzie byłą pani stomatolog i sprzedała nam niezły news Bakterie próchnicowe są przekazywane od innej osoby dziecko i nie ma i samo się nie nabawi najbardziej przez pocałunek albo przez oblizywanie dziecku smoczka szok dla mnie Cytat:
Ja kolejny dzionek sama idę zaraz kupić coś na obiadek. W sobotę będę miała 11 osób gości więc muszę jakieś menu wymyślić. TZ się męczy nad prezentem dla mnie na urodzinki więc mu wczoraj zasugerowałam że chcę zegarek Ojeje w poniedziałek najpóźniej powinnam dać ten poprawiony rozdział pracy ale chyba lipa nie chce mi się za to zabrać ![]() klarisa daj znać co i jak ja się tam zapisałam na 37 tc na KTG na Ujastek Tydzień wcześniej mam u mojej gin a tam chce pochodzić żeby się z nimi oswoić
|
|||
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Astorianko, też bym się pewnie przestraszyła po takiej informacji o swojej lekarce. Ale tak jak piszą dziewczyny - ona teraz będzie bardzo uważała i na pewno krzywda ci się nie stanie Weronisiu, mam nadzieję, że po drugiej cc dojdziesz tak szybko do siebie jak ja - dziś już siedziałam sobie przy śniadaniu po turecku bez problemu, a minęło 8 dni od cc. ![]() Cytat:
Może to będzie tak jak pisała Majka, że z podwyżki skorzystam dopiero po powrocie do pracy. Ciekawe, czy z wyrównaniem czy bez A my księgową mamy w szkole normalnie i jakby co to mam kogo opierniczyć ![]() Szczesliwa, cieszę się, że na ktg wszystko dobrze. A to, ze często - ciesz się, będziesz miała kontrolę nad maleństwem. Co do 13-stki - mi już powiedzieli w połowie zwolnienia, że nie dostanę, bo samo pozostawanie w stosunku pracy im nie wystarcza i nie ma dla takich 13-stek. Szkoda... Ewciu, bardzo ładna kołysanka, ale ja wolę męskie głosy jakoś ![]() Dziuba, z całych sił trzymam kciuki I Tymek też trzyma.Gabi, ale odzywaj się kobieto, bo my naprawdę ciekawe co tam słychać w świecie przeterminowanej Kochana, trzyamj się, jeszcze troszeczkę i będziecie razem Klarissa, miłego ktg, daj znać po nim co i jak. Ilonko, ale będziesz miała gości, tylko się nie przemęczaj My mieliśmy dziś z nocy jesień średniowiecza Młody płakał, prężył się, nie chciał ssać prawej piersi - padam na ryjek, a ten w najlepsze teraz odsypia A ja w dzień nie umiem. Jeszcze czekam na pierwszą wizytę położnej środowiskowej i się trochę denerwuję
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-09-02 o 09:13 |
|
|
|
|
#673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze pojdzie szybko!Cytat:
, ale po tym jak wszystkie Mamusie pisalyscie, ze 2ki sa wielkie na wasze dzidziolki to kupilam jeszcze Happy 1 (bo Pampersy tez mam 2ki). Ile tych pampkow Wam schodzi na dzien? No i brawa dla Malutkiej Kini Oby tak dalej!
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Jakby któraś z Was miała dziś gorszy humor to proponuję obejrzeć kabaret Młodych Panów - Szkoła rodzenia
Tak jakoś mi się o nim przypomniało ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Tziv1HPSRF8
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra, czas się zbierać- dzisiaj znowu trochę łażenia po sklepach, potem podjedziemy do mojej pracy to podrzucę L4. No a potem może nad morze na trochę
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi lekarz od razu powiedział,że jakby nic się nie działo to w dniu terminu lub następnego dnia rano mam się zgłosić na badanie co i jak na IP,a jakby co to góra 2 dni i będą wywoływać,bo to nie ma sensu Swoją drogą to też coś tak czuję,że będę chodzić przeterminowana,bo u mnie totalnie nic się nie dzieje,39 tc zaczynamy,a u mnie nawet czop nie wypływa,o innych rzeczach nie wspomnę.Jeszcze teraz jak leże w wyrku przez to moje zapalenie oskrzeli to już całkiem,nawet szyjka nie ma się jak skracać... U mnie taka jesień sie zrobiła,że prawie zima...Ja sobie w ogólnie nie wyobrażam jak tu teraz przyjdzie w taką pogodę dziecko ze szpitala zabierać,chyba jakiś kombinezon zimowy trzeba czy coś,bo jest masakra na dworze,3-ci dzień leje,wiatr jak cholera i zimnisko...
|
|
#677 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:tak trzymać dziewczyny Oj tego morza to ci zazdroszczę
|
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, czy któraś z Was robiła może sobie gipsowy odlew brzucha?
|
#679 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
![]() Ale tu dzisiaj spokój ![]() U mnie noc spokojna, ale naprawdę coraz trudniej znaleźć dobrą pozycję do spania. Dzisiaj śmigam na kawkę do koleżanki, która 2 miesiące temu urodziła córeczkę. Może się załapię na przewijanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie bierz sobie tego serca, i bądź dzielna. To już tylko kilka dni i będziecie wszyscy razem Chociaż wyobrażam sobie, jak bardzo męczą Cię te skurcze trwające już kilka dni i jak bardzo nie możesz się doczekać godziny "0". Cytat:
Ja mam termin za miesiąc, kupiłam wiec już taki niezbyt gruby jesienny kombinezonik i do tego słodką czapeczkę
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
Nina- morza zazdroszcze, ech.. nie udalo sie w tym roku, choc baardzo chcialam.
Cellaris- gratuluje 36tygodnia U nas juz 36+4 ![]() Kasienka- lez ladnie. Lepiej juz troche? U nas wczoraj bylo slicznie, sloneczko, sucho i dosc cieplo. Dzis masakra powrocila, choc narazie nie leje przynajmniej. Tez sie nie wyspalam. Jakos sie nad ranem budzilam i biodro mnie nachrzanialo (chyba po tym maratonie spacerowym wczoraj). Skonczyl sie blogi bezbólowy czas ![]() Polecialam rano do lab z badaniami, uff, wiecej juz badan w tej ciazy nie robie! Chrzanię Ja i tak wszystkie badanie robie na wlasna reke. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Tifio- ja nie robilam tych odlewow. Jakos to dla mnie przesada duza i zreszta nie podoba mi sie to. Co na scianie mam sobie powiesic? Za pamiatke z czasow ciazy musi wystarczyc -mnostwo zdjec i polowe garnkow spalonych.
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziś i ja
![]() Cicho tu i spokojnie jakoś... Ciekawe kiedy rozpakuje się następna mamuśka, bo, pomijając gabisun, terminy gonią ![]() dziuba81, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i bezproblemowo ![]() Lekarze na pewno wiedza co zrobić żeby było jak najlepiej dla dzieciątka Cytat:
Mpik82, super, że karmienie idzie coraz lepiej ![]() A z tymi pieluszkami z Biedronki (z Lidla chyba też) jest właśnie ten minus, że nie ma tych malutkich. Tylko trzeba czekać aż dzieciątko podrośnie. Ale cena, fakt, jest zachęcająca Klarissa, miłego ktg ![]() IlonaN2, masz cały weekend na poprawienie pracy. Może się zmobilizujesz przez ten czas. Pomidora, widzę, że Tymek szalał w nocy ![]() Trzymam kciuki za wizytę położnej. Na pewno nie będzie marudziła. A może coś mądrego doradzi? ninaad, ...jak nie pychotkowe gofry, to teraz kochane morze ![]() ![]() ![]() U mnie też ciągle leje deszcz i zimno się zrobiło. Po domu chodzę w swetrze, okna wszystkie pozamykane, a i tak mi zimno. Fajnie masz z tym wywoływaniem porodu, bo większość lekarzy się z tym nie śpieszy i każe czekać nawet i 2 tygodnie po terminie Niet A tragedia byłaby jakby się za jakiś czas rozwalił na kawałki
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gabisiu, biedna a to dopiero w przyszły wtorek. Zresztą nawet gdyby to miało być tydzień temu to nie lubie takich podwójnych świąt ![]() Ray, trzymam za Was kciuki ![]() Pomi, ja też się wzruszyłam czytając Twój opis. To przerażające co musiałaś przejść. Ja bym chyba ze strachu o małą umarła A mi się dzisiaj całą noc śniło, że rodzę i co się budziłam na siusiu (6 razy) to wyczekiwałam skurczy, które nie nadchodziły. Ależ jestem zła!
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-09-02 o 10:30 |
|
|
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia Mam nadzieję, że mały się jeszcze obróci
![]() Astorianka Ja też oglądałam ten program ... Mam nadzieję, że u Ciebie nic nie spartaczyła, bo inaczej ![]() tifio Dziękuję za kciuki ![]() Nie bójcie się kąpieli, wlewajcie mało wody do wanienki to nawet jak się maluch zsunie z ręki to nic się nie stanie ![]() Może się dziś zmobilizuję i napiszę opis porodu ![]() Aśka przez 3 godziny zrobiła już 3 kupy Idę odciągać mleko
|
#684 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybkiego powrotu do formy! Cytat:
też by mnie zatkało... biedne.. ale takich kobiet jest niestety wiele. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie nie starczyłoby gipsu, musieliby importować
|
|
#685 | ||
|
Zadomowienie
|
U mnie trochę lepiej.Leki chyba działają,bo biorę wszystkie łącznie z antybiotykiem.No i wygrzewańsko też robi swoje,chociaż dzisiaj więcej łażę,bo już mnie wszystkie kości bolą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Dziuba81-trzymaj sie!!!
ray-ty rowniez!!! ale jestem wsciekla!!!!!!!!!!!!!! wlasnie byla u mnie polozna, i czy mam badanie na paciorkowca a ja na nia oczy!! bo ten moj G nic nie powiedzial ani nie dal skierowania na to!!! a ponoc jak sie nie ma to w szpitalu dziecko od razu traktowane jest jako zarazone i laduja w nie antybiotyk. jery te nasze nfz zakichane!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
dziuba trzymam za Was kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze
Weronisia mam nadzieję, ze Twój skarb jeszcze zrobi fikołka- ma jeszcze troszke czasu W szpitalu widziałam dziewczyny lezące plackiem parę godzin po cc i wydawaly mi się taki biedne..I jeszcze ta świadomość, że mnie też to lada dzień czeka.. Pocieszam się tylko zapewnieniami Niki i Pomidory, że z dnia na dzień jest lepiej.. bordowa czekam na twój opis Jestem w szoku ile przytyłam- od miesiąca osiagam kilogram/połtora na tydzień,ale jakoś nie widać tego balastu |
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
HELLO
Bordowa 3 kupy w 3 godziny???? ojejjjj Mpik no to fajnie ze nie odparzaja jak narazie Twojej Milenki te pieluchy z biedronki ja tez napewno wypróbuje... Tiffo ja nie lubie takich pirdół w domu, odlew z brzucha zajmowalby mi tylko miejsce a ze względu na to ze mam male mieszkanie to raczejnie gromadzę "niepotrzebnych" rzeczy Szczesliwa no fajnie mieś taką kolezankę z dzieckem, idz moze cos podpatrzysz nowego naked to CC w piątek???? juz potwierdzone na 100%/???? A dziewczyny ja tez ostatnio bylam u kolezanki ktora ma maleńsstwo i co mnie zaciekawiło... ona po kąpieli (każdej) smsruje ciemiączko oliwkoą w żelu czy Wy tez będziecie tak robiły??? bo jakoś zdziwiłam się a do tego ten jej synuś miał tak posklejane włoski ze az poglaskać go po główce nie bylo za przyjemnie...ja dzisiaj nja wizytę
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bo sie rozrycze....
na to ktg tez trzeba isc ???? mi aby powiedzial na odchodne ze jak bedzie malo ruchow to isc, a tu widze ze zalecenia co tydzien???? jak to w koncu jest. bo mi zaraz rece opadna na dobre ((((((((((![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- przy was to sie czuje normalnie jak taki maly robaczek. ani badania na poaciorkowca, ani ktg.....ehhh. wychodzi na to jakbym byla juz wyrodna matka ![]() |
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
a mnie dopadl dolek...
mam dosc powoli siebie w tej ciazy. Ech, no masakra jakas. Spadam, nie marudze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Muszę żyć nadzieją, że mały zdąży i zechce się obrócić 
Melduję się w nowym wątku lecz niestety dopiero na 23 stronie
czekamy na wieści
będzie dobrze Jesteś pod dobrą opieką . Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

Kobieta nie poszła do innego lekarza, bo skoro ordynator mówi, ze jest OK to jest OK... Inni lekarze w programie mówili, że takie usg powinno trwać kilkanaście minut, tak żeby wszystko sprawdzić, ze mogła zrobić ktg...

szok dla mnie 

Może to będzie tak jak pisała Majka, że z podwyżki skorzystam dopiero po powrocie do pracy. Ciekawe, czy z wyrównaniem czy bez
Oby tak dalej! 
klask i:tak trzymać dziewczyny 
szybkiego powrotu do formy!