|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode 13-letnie matki i ...
Brawo 14 lat, jest się czym chwalić - chłopakiem pedofilem ;]
|
|
|
|
|
#182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i fajnie macie. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
ALE teraz jestem z Tz-em (nie tylko chlopakiem,heh) i on jest dla mnie tym,co szukalam cale zycie, i NIE WIEM, czy gdybym miala 14 lat i go poznala, to czy czekalabym lata do stosunku.... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
I ze to bylo za trudne dla corki do ogarniecia? Ich wina,ze mlodzi wiedza,co to seks a nie wiedza jak sie w ciaze zachodzi?? Rodzice rodzicami a 15 lat to teraz juz postac, ktora wiecej czasu spedza w pokoju, przed k0mpem lub z chlopakiem/dziewczyna- niz na rozmowie z rodzicami "jak w szkole bylo" w salonie przy obiedzie z 2 dan. |
|||
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to w ogóle za podejście: bo ja uprawiałam seks w wieku 14 lat to znaczy że tak można? Że to nie jest patologia? Że to nie jest chore? Nie masz się czym chwalić. Bo po pierwsze świadczy to tylko o Twoim charakterze, wychowaniu i poziomie skoro robiłaś takie rzeczy już w gimnazjum - zwykłe dziewczynki mają w tym wieku inne rozrywki (o galeriankach nie wspominam ...), a po drugie to było przestępstwo, które zresztą najprawdopodobniej nie uległo jeszcze przedawnieniu (nie wiem ile masz lat)... : Art. 200. K.K. : § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. A to że ten chłopak jest Twoim narzeczonym może być właśnie dlatego że to z nim tak wcześnie się przespałaś. Czytałam kiedyś w jakiejś na pewno mądrej babskiej gazecie, że jeśli kobieta zaczyna i prowadzi życie seksualne zanim dojrzeje psychicznie to o wiele trudniej jest wyzwolić się z takiego związku niż każdego innego. I im dłużej taki związek trwa, tym mocniej - załamania, depresja, próby samobójcze itp - kobieta przeżywa rozstanie ( bo podobnież to mężczyźni najczęściej kończą takie związki, kobieta nie jest w stanie choćby pił, bił i upokarzał ). I związek wcale nie musi być szczęśliwy a mężczyzna dobry, po prostu kobieta nie zna niczego innego, tylko to rozumie i jest dla niej normalne, w czymś takim i z kimś takim dorosła, więc trzyma się tego kurczowo. Ale kto wie może akurat w Waszym wypadku było inaczej
Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2010-09-01 o 12:37 Powód: powtórzenie |
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Gramwzielone - ta mundra babska gazeta wcale nie brzmi źle
|
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież to oczywiste, "ja tak robię, więc jest ok!". |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
GramwZielone- prawo nie wspomina o karze dla under 15 dziewczyn, ktore tego chca ( i to robia
) ... Tylko o delikwentach, ktore to z nimi zrobia ![]() Taki maly szczegol a robi roznice. |
|
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie pisałam o karze dla dziewczyn poniżej 15 r.ż. ![]() To że nieletni w takiej sytuacji niezależnie od płci i chęci jest pokrzywdzonym nie podlega dyskusji. O wieku wspomniałam w kontekście przedawnienia (ile czasu upłynęło od "czynu"). |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode matki
sory, ale ten wątek jak dla mnie jest bezsensowny. żałosny wręcz.
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy potrzebują opowiedzieć na wizażu o ogromie swojej głupoty.
W wielu postach się z tym spotykam
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Młode matki
Według mnie to o dziecku powinno się myśleć dopiero jak się ktoś ustabilizuje w miare finansowo , będzie miał prace żeby utrzymać i matkę i dziecko . A co do młodych mam, to dla mnie to masakra jak 14 albo 13- latka zajdzie w ciążę, przecież to jeszcze też dziecko i już ma sobie poradzić z takim ciężarem i trudnym zadaniem ,któremu młoda osoba może po prostu nie podołać . No i to też odbieranie sobie najlepszych lat życia, inni chodzą na imprezki , spotkania ze znajomymi itp. a mamusia młoda musi siedzieć z dzieckiem w domu, no chyba że ma mamusie która to dziecko nianczy . A co gorsza wiele dziewczyn rezygnuje ze szkoły z tego powodu . Dziecko łatwo jest zrobić , ale je wychować już trudniej . Też zauważyłam , że ostatnio jest moda na ciąże w gimnazjum. Echh ciekawe co będzie za parę lat , pewnie dziewczynki które ledwo co zaczęły miesiączkować będą współżyć .
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam kuzynkę w wieku lat 14... jak sobie pomysle ze ta dojrzewająca dziewczyna mogłaby współzyć, obcować płciowo z chłopcem jak ludzie dorosli ze sobą to robi mi się słabo |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej, a dlaczego miałyby nie wystarczyć? Prawidłowo stosowane i przechowywane w odpowiednich warunkach są bardzo dobrym zabezpieczeniem.
No ale współżyjąca 14latka? Mam 14letnią siostrę i słabo mi się robi jak pomyślę, że ona mogłaby to robić.
|
|
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Ale ludzie Wy i tak nie zmienicie niczego mówiąc, że dzieci w wieku 13 lat to gówniarze.
Owszem 13 lat to jeszcze dziecko, jak i 15,16 itd. również, ale to nie znaczy, że nie potrafią być odpowiedzialnym. Osoby nieletnie nie są w stanie psychicznym(mało jest takich co są) zajmować się własnym dzieckiem, do tego trzeba być dojrzałym, owszem. Ale moim zdaniem nie można potępiać "dzieci" za to, że będą rodzicami. Trzeba Ich wspierać i pomagać im. Mam nadzieję, że pomyślicie nad tym. |
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moi rodzice powiedzieli mi, że Oni na to dziecko napewno nie będą dawać pieniędzy.Zatem moj chlopak musi pracowac. |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie a z racji tego że sama jestes nieletnia czemu jeszcze nie maja problemow bo powinni miec w związku z tym że stawiają cię w tajkiej sytuacji. Poza tym musieli podpisać odpowiednie papiery by nie zabrali ci dziecka więc prawnie tym bardziej sa zobowiązani do zajmowania się dzieckiem. a ten chłopak lubi dzieci? bo skoro pracuje to ma więcej niz 18 lat i sypiał z 13 latką ?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie, mozna pracowac w wieku 16,17 lat- oczywiscie nie sa te wymarzone zawody,ale jednak jakas kasa na konto wplywa...
Oczywisice glowy nie dam,ze 18 nie ma! |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na koniec dobra rada,staraj się w życiu układać tak,abyś nigdy nie była tylko zależna od mężxczyzny. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołączam się do podziwu i życzeń dlaczego tyle osób tylko czeka aby móc ją skrytykować? Bo młoda matka to trzeba zgnoić? Myślę, że każda albo wiele z nas robiło za smarkacza głupoty, tylko większości się upiekło, miały więcej szczęśnia niż rozumu, po prostu. Nie mowię tylko o takim błędzie jak sex w wieku 13 lat dziewczyna nie ma wsparcia u rodziców a mimo to daje sobie radę, nawet gdyby nadal nie wiedziała co to odpowiedzialnosc, to coz napewno jej zasmakowała i poniosła konsekwencje swoich czynów. |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
ja osobiscie zadnej głupoty nigdy nie zrobiłam i uwazam że każdy ma swój rozum. Na farta moga liczyć tylko co co robią jakies głupoty
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Robić głupoty za smarkacza czyli iść do koleżanki na noc i zniszczyć buty jej mamy, czyli zrobić sobie fotki wymalowana jak madonna, czyli ewentualnie zapalić pierwszego papierosa, iść na wagary...
Ale zajść w ciążę |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
obrzucaniem błotem nie zmienimy jej sytuacji.
stało się ![]() wazne ,że dziewczyna -martyna stara się być matką,a nie wrzucila noworodka do śmietnika Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-09-03 o 08:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

W wieku 14 lat myślałam o nauce, a moimi jedynymi miłościami byli panowie z plakatów.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)