|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Itakaska - pieknie wygladacie
![]() Agravka - straszna historia ![]() ![]() Siala - super ze Sebek ladnie spi ![]() My dzis bylysmy na spacerku, dlugim, kupilysmy papmpersy, mamy zapas na jakies 2 miesieca, husteczek tez 4 paczki ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Rozeznanie
|
jednak nadinka boska--po spanku wstala zjadla i znowu spala,teraz sie obudzila, zjadla i spiorka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko cale szczescie, ze sie dobrze skonczylo, na sama mysl mi sie robi slabo, co by bylo gdyby Ci sie nie zaczely saczyc wody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Agravka straszne, nie wiem jakbym cos takie przezyla ![]() Z nabialem zrob tak, ze zjedz i odczekaj 2 dni |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zadomowienie
|
itakasia ślicznie i jaka ty fajna mamuśka jesteś
![]() Siala no to marudzenie dzienne to chociaż troche ci wynagradza tyle godzin snu w nocy ![]() ![]() agravka masakra z tą dziewczyną ![]() a z wprowadzaniem to wydaje mi się, że tak jak dzieciom 1 produkt co 2-3 dni i raczej cały jogurt albo nawet 2 jak wysypie to nie będzie wątpliwosci Cytat:
![]() ![]() byłam dzisiaj u pediatry u kontroli z buźką i dzisiaj ona mówi ,że jednak to wygląda na skaze ( krostki zamieniły się w skorupe na buźce ale na ciele znikły prawie wszystkie) i już mnie trafia z tymi lekarzami :/ możliwe też, że to nie skaza tylko za bardzo przesuszyłam skórę maściami ( które przepisała dermatolog) i jak wczesniej miałam wysuszac to teraz mam natłuszczać :/ no zwariowac można ![]() w poniedziałek mam wizytę u jeszcze innej dermatolog zobaczymy co ona wymyśli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sie juz ciesze powoli (mam nadzieje ze nie za wczesnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie ma mozliwosci zebym wyszla z nia i z wozkiem. dalismy doopy bo nie nauczylismy jej chodzenia na smyczy i ciagnie jak walnieta a juz nie mowie o puszczeniu jej. czasem sie slucha a czasem nie a z malym nie dam rady jej ganiac po lakach ![]() my po imprezce. misiek byl najmlodszy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Wiolek no nieciekawie z tymi lekarzami i ich teoriami
![]() Co do skazy to mysle, ze to jest tak, ze poprostu nabial taki od krowy jest ciezko przyswajalny przez nasze dzidzie i stąd te teorie o skazie wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Rozeznanie
|
aniu my tez jestesmy na czarno i maly ma normalnie ubezpieczenie miastowe. wszystkei dzieci sie na to kwalifikuja czy maja papiery czy nie. ja tez mialam ubezpieczenie na czas ciazy, nie bylo zadnych problemow i jeszcze teraz Oscar dostaje od panstwa 9 puszek mleka
![]() a do jakiego miasta jezdzi tesciowa?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak mi sie przypomnialo zrobilam te babeczki, one maja laktoze, nie mleko i malej nic nie bylo i byly pyszne i co najwazniejsze slodkie! http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/popup/babeczki/
cytrynowe tylko Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-09-01 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() itakasia super z Was kobietki i wszystkie podobne do siebie! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis tatus sam kąpał mała ja jezdzilam rowerkiem ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-01 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() misiek zjadl o 18.30 i wykapany wreszcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały spi. Ciekawe czy tak jak wczoraj pośpi 4,5 godziny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnia noc bez K. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Lazurki? Jeszcze jej tu nie było. A i jeszcze Kassha znikneła.
HD where are You? |
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za mile slowa
![]() agravka powiem ci ze bardzo mnie poruszyl twoj post, nie moge przestac o tym myslec. w ubiegle wakacje zona mojego kuzyna stracila dziecko w 8 miesiacu. przestala czuc ruchy, pojechala do szpitala, niestety dziecko urodzilo sie martwe, udusilo sie pepowina ![]() w obliczu takich tragedii wszystkie moje problemy wydaje sie takie banalne...
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Morgana - ja sobie nie wyobrazam takiej pesji, masakra, choc kiedys mielismy taka i zylismy, choc czasy sie zmieniaja, zycie drozeje, ma sie zobowiazania i wogole...dobrze ze ja mam dobrze platna prace, dlatego do niej wracm.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Rozeznanie
|
aniu nawet dziecko urodzone poza usa dostaje ubezpieczenie bo jest objete takim planem "ubezpieczenie dla wszystkich dzieci". tak jest w chicago ale nie wiem jak to jest w innych stanach, musialabys poszukac na internecie. albo zapytaj kasandry82 bo ona jest stamtad wiec pewnie sie orientuje. leczenie tutaj jest naprawde drogie, bo np za pierwsza wizyte w ciazy, i to nie wszystkie badania trzeba placic ponad 1000$!!!! znajoma byla w trakcie zalatwiania ubezpieczenia i stwierdzila ze zaplaci za wizyte jak jej lekarz wystawil rachunek to prawie padla.
oj teraz to trzeba miec szczescie zeby dostac wize jak sie tyle czasu bylo na czarno, niestety teraz wszystko jest w komputerze ale wiem ze niektorym sie udaje wiec moze tesciowej tez sie uda. a na dlugo sie wybiera? |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() uciekam spac. dobrej nocki |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 |
Raczkowanie
|
Wiem, że straszne te historie ze śmiercią dzieci przed narodzinami dla mnie to nie ma znaczenia czy jest ziarenkiem czy też większym bobaskiem zawsze to okropna strata
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
Widzę, że wiele z Was ma kłopoty brzuszkowe maluchów. U nas na szczęście spokój. Mała razem z bączkami robi kupki w ilościach "naście" dziennie, poza tym kolek nie zaobserwowaliśmy. Jedynie mały niepokój po kawie 3w1, ale udało się to wyeliminować ![]() Jem ostrożnie i nie za wiele. Chwilami mnie to irytuje, ale powoli zacznę rozszerzać dietę. Wiolek- moja położna mówiła, że jak się robi taka skorupa, to jest to od nadmiaru sztucznych natłuszczaczy, które uczulają skórę malucha. Nas ostrzegała przed ciągłym kąpaniem w balneum hermal- że właśnie taki może efekt- sucha żółta skorupa, która wygląda jak ciemieniucha. Co do ciąż straconych...Podczas mojego cięcia inny lekarz podszedł na salę operacyjną do anestezjolog i mówił, że mają szybko przygotować salę po mnie, bo będzie dziewczyna do czyszczenia. Rodzi w 23 tygodniu. Za 3 minuty wszedł i mówi, że już urodziła i mają się spieszyć. Zastanawiałam się co z dzieckiem... Bo niby zdarza się ratować już w 22, ale nie pytałam. Dzień przed moim wypisem trafiła do mnie na salę dziewczyna, która mówiła o swojej koleżance z podobnym przypadkiem. Okazało się, że to właśnie ta. Dziecko po urodzeniu położyli jej na piersi. Oddało dwa oddechy i zmarło... 2 lata wcześniej też w 23 tygodniu urodziła syna. Również zmarł... Koszmar. Płakałam okropnie pół nocy myśląc o tym co musiała przeżyć. Dzisiaj twardo uczę dziecko spać w łóżeczku. Serce się kraje, ale nie mam wyboru. Chcę mieć w życiu odrobinę intymności. Lazurka pisała dziś do mnie, że Jagoda przybrała już kilogram. Ale ma naczyniaka podskórnego na brzuszku i jak się denerwuje, to sinieją jej nóżki i lekarz podejrzewa niedojrzałość naczynek... Acha- pytanie drogie mamusie karmiące piersią lub odciągające pokarm. Czy Wasze sutki też są takie wrażliwe? Jak wyszłam jednego dnia z kąpieli nago, to o mało nie padłam- takich dostałam drgawek przez odkryte sutki narażone na chłodne powietrze. I po zjedzeniu małej też są tkliwe i nieprzyjemnie obolałe- ale nie poranione, tylko jakby coś od środka promieniowało nieprzyjemnie.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-09-01 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Wtajemniczenie
|
aniaa22 jak zastanawiasz sie jak to jest z ubezpieczeniem dziecka, to nie masz sie o co martwic, tutaj dzieci dostaja je bezplatnie od miasta, czesto oprocz tego dostaja tez jedzenie, na poczatku puszki z mlekiem modyfikowanym, potem jeszcze sloiczki, warzywa, itp. Ja mieszkam w New Jersey i Sylwia ma ubezpieczenie miastowe, to jest standard
![]()
#3297 |
Zakorzenienie
|
Te babeczki to tylko cytrynowe, bo sprawdzalam inne i maja mleko.
Nie wiem jak jutro dam rade wstac , ale ide na 7 do gina, bo w piatek mija 6 tygodni |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Rozeznanie
|
A propos chust jeszcze, zamieszczam foto z dzisiaj pt. moje dziecię śpi wreszcie.
Polecam przy kłopotach ze spaniem i brzuszkiem. made by myself więc nie widać nózek, ale wystają ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-01 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||||
Zadomowienie
|
aniaa22 pochwal się prezentami
![]() Cytat:
wkurza mnie to ,e właśnie nie dowiem się tak to jest skaza trzeba coś z tym robić albo nie to nie skaza tylko cos innego i tak na zmiane najpierw kazali wysuszac teraz natłuszczac i tak samo kapiele jedna lekarka żeby w sodzie, 2 lekarka w nadmanganianie a połozna że w krochmalu heh Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() możejutro zrobie bo je nie piecze się długo to może mi moj genialny piekarnik nie spali ![]() Cytat:
![]() ![]() więc u mnie to chyba skorupa od przesuszenia bo używałam maści z cynkiem robionej i chyba wysuszyła ;/ popłakałam się jak to przeczytałam. boże dziecko które umiera w twoich ramionach nie umiem sobie nawet wyobrazić... co do sutek to moje chyba nie do zdarcia. nie są wrażliwe coś tam czasem poszczypie ale ogólnie ok dawaj zdjęcia Aliski ![]() matko muszę chyba aleksa obudzić na jedzonko bo padam. chcę isć spac ale on musi zjesć a jadł o 19 i jeszcze mu się nie zdarzyła taka przerwa szkoda tylko że nie nocna ale wieczorna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a obywatelstwo do niedawna dostawało każde dziecko urodzone na terenie Irlandii, a teraz po zmianie przepisów przynajmniej jedno z rodziców musiało spędzić w Irlandii 3 z ostatnich 4 lat bezpośrednio poprzedzających narodziny dziecka - my jesteśmy tu z mężem ponad 5 lat więc nie było problemu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chociaż czeka mnie powrót do kraju i bardzo się tego boję, bo po mojej "śledziologii" to nie mam za bardzo opcji z pracą... najwyżej zatrudnię się u brata bo właśnie kupił sklep, hehe ![]() a właściwie to mogę się wam pochwalić - mój wymarzony dom już jest gotowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.