|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() Mój ze wszystkim zdąży, jeszcze tyyyyyle czasu. Gdy chciałam już kupić proszek dla dzieci z promocji to patrzył na mnie jak na marsjanina
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Joanna131 ja wiem, że masz rację
i w tej sytuacji trzeba znaleźć plusy :0 bo inaczej tylko kłótnie będą, a one akurat tu niepotrzebne, zakupy oczywiście kocham i poszaleję, a co! Tylko szkoda, że tej radości nie mam z kim dzielic...Margaryt - na szczęcie jest wizaż i wy tutaj, a tu sobie mozna i ciuszki pooglądac i wy też sie cieszycie
Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-09-02 o 12:02 Powód: dopsek |
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
a moj sam poweidzial ze od wrzesnia zaczynamy kupowac, by rozlozyc sie finansowo.
Fakt ze nie mamy tego duzo bo duzo dostaniemy - troche z ciuszkami mowi ze juz mamy duuuzo - no duzo, ale w roznych rozmiarach, dla noworodka duzo to mamy spiochow i pajacow. a np body z dlugim zadnego jeszcze. Ale to dopiero zobacze co dokupic jak dostane te obiecane paczki
|
|
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co mnie to nawet zaciesza oglądanie ciuszków
i planowanie co kupie ![]() z tymi tżtami to się mamy mój akurat się interesuję, i chce kupować razem ze mną i jest takim słodziakiem wiadomo, że nie zaciesza tak jak ja, nie mówi tak o tym i bardziej polega na mnie no ale to w końcu facet ![]() Pamiętam jak mała zaczynała kopać i ja się tak strasznie tym ekscytowałam i mówie do niego "daj reke" on przykładał i ona przestawała to szybko się zniechęcał... Ale teraz jak już mocno kopie to sam przykłada rękę lub nawet buzie do brzusia i domaga się kopów
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
To nie tak, że oni się nie interesują dzieckiem. Interesują się i będą się interesować w sensie bardziej mentalnym
Ale kupowanie ciuszków i tych innych duperelek to dla nich trochę jak dobieranie ubranek dla lalki - dla chłopaków nuda Poczekajcie jak przyjdzie do kupowania dzieciakom rowerów Wtedy to się zainteresują Na pewno nie dotyczy to wszystkich, ale chyba większość tak ma Ej, będziecie się śmiać z mojej nadwrażliwości Gotowałam brokuł do sosu na obiad. Podczas mycia wylazła z niego na durszlak jedna liszka (taka śliczna zielona gąsienica). Wrzuciłam brokuła do wrzątku i po 5 minutach patrzę - pływa druga, ugotowana
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
faceci chyba tak mają, że mało się "podniecają" wyprawką dla dziecka i tymi wszystkimi tematami. Jak dostałam z all kilka śpioszków, kaftaników itp to się prawie rozryczałam ze szczęście, a jak mężowi je pokazałam, to on tylko powiedział "fajne" i koniec tematu
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci to trochę inny gatunek
![]() Oczekując, że będą myśleć tak jak my, nigdy nie będziemy z nimi szczęśliwe
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
święta racja- facet to prosta konstrukcja, same konkrety. Mój mąż zaangażowany, chętnie na zakupy jeździ ( ale raczej nie przezywa w sklepie), ale np z małą zawsze się żegna jak idzie do pracy i wita po powrocie ( dla mnie buziol w usta, mała w brzuch)
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie już w wakacje wymuszono deklarację, że do pracy nie wrócę min do 1 września następnego roku, bo podpisują umowę z dziewczyną na zastępstwo. Ale zadałam pytanie- a co gdybym nagle została np wdową , samotną matką z 2 dzieci bez środków do życia- czego nie mogę przewidzieć dzisiaj... Nie uzyskałam odpowiedzi, więc pewnie szkołę to niewiele obchodzi, że przez 4 czy 5 miesięcy będę bez wypłaty. A co do żłobków, to chyba róznie jest- ja słyszałam, że zapisac można dziecko dopiero jak ma PESEL, a to po urodzeniu. Dlatego nie zapisywałam małej jeszcze do żłobka, a może trzeba już teraz... MArta- jakie dokumenty wypełniałaś? PRzecież nie dane dziecka - typu imię , czy data urodzenia, bo prawnie nie ma jeszcze takiego czlowieka ... |
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba po prostu tę ich inność zaakceptować. Wszystkim to wyjdzie na dobre
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze ,że jest wstępnie wpisana na listę oczekujących
|
|
#3343 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3344 |
|
Dragonfly
|
To juz prawie 13 a ja dalej w rozsypce...chyba nie rusze sie dzis z lozka
tesciowa chciala bym dzis zamowila z all jakis ladny rozek dla malej...tz dzielnie walczy z cekolowaniem domu,a ja caly dzien sama bede...
|
|
#3345 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ale żeście znowu naprodukowały
![]() Co do facetów to mój ostatnio stwierdził, że skoro kupiłam SOBIE wózek i trochę ciuszków (5 szt. bodów) to już MAM wszystko - on zawsze jakoś tak durnie to formułuje, że wychodzi, że ja coś tam robię czy kupuję SOBIE - eh, niech mu będzie... No fakt ciuchów już kupować nie będę bo mam po Kindze dużo rzeczy i jeszcze muszę wydębić od siostry to co jej zostało po córce ale przecież jeszcze trzeba kupić mnóstwo duperelków, pieluszki i łóżeczko - jednak stwierdziłam, że co ja się będę z nim wdawać w dyskusję - przyniesie w tym miesiącu wypłatę to kupię co mi tam jeszcze brakuje i tyle Natomiast już z młodą jest inaczej (no ale ona już "jest") pyta się kiedy kupuję książki czy ma spodnie do szkoły itp. Wczoraj dzwonił specjalnie wieczorem zapytać jak poszło na rozpoczęciu roku szkolnego itp. Faceci naprawdę całkiem inaczej traktują dzieci, które już są - dla nich dzidź jeszcze nienarodzony to lekka abstrakcja ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Hehe kretencja ty morderczynio biednych robaczków Co do żłobka to u mnie nie ma takiego wynalazka - więc nie mam problemu |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja Ty sadystko! Ugotowac gasiennice. tylko jej nei zjedz
|
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Witam -tak się źle czuję od kilku dni że mam siłę tylko leżeć nawet zjeść czasem nie mam siły choć czuję głód - ja tak bardzo chce już grudzień, że sobie chyba nawet tego nie wyobrażacie - po tych prawie 5 mies wymiotów myślałam, że będzie lepiej i było może z 2 tyg a teraz jest coraz gorzej -mam zgagę taką że ciągle mi niedobrze a o żebrach i plecach to nawet nie chcę już mówić i bardzo płaczliwa jestem
![]() Irsin mnie też boli brzuch jak leżę i chcę się przekręcić z boku na bok lub plecy i to czasem tak bardzo zaboli. A jak wstaję to bolą jeszcze plecy :/. Trzymam kciuki za wizytę. Apoolonia ale przeżycia ! też bym się bałą sama wychodzić -leż i odpoczywaj Mallinka śliczne te wszystkie ubranka ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- i oczywiście myślę i trzymam kciuki za Ishkę i Kootka |
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wrocilam z miasta a zaraz jade do hurtowni moze tam cos taniej bedzie. W sklepie kupilam szczotke reczniki i skarpeteczki a w rossmanie mydelko i termometr. Oliwke w domu mam nową bo dla siebie kupowalam swego czasu hehehe No i za wszystko zaplacilam ok 60zl Jeszcze pampersy i laktator i do szpitala jestem spakowana (aha no i klapki pod prysznic ). Reczniki sa super, ale produkowane w CRL pytalam o polskie produkty to nie bylo.Chcialam butelke TT kupic albo dr brown czy cos takiego, ale w tym sklepie drozej niz na allegro z przesylka wiec sobie odpuscilam i na all zamowie. Jadę do hurtowni.
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
No, wyłowiłam ją, więc tej konkretnej nie zjem. Mam nadzieję, że nie było ich więcej
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
anecka no to przelew24 nei jest dostepny. Normalny przelew jest dostepny chyba co?
Czyli zwykla aukcja wygrywasz, dostajesz numer konta i bank od sprzedawcy - wchodzisz na swoje konto i robisz przelew. Zwyczajnie i standardowo. Bez klikania na jakies banery na allegro czy cos Jesli nie da sie zorbic zwyyyyklego przelewu to uciekaj z tego banku ![]() Ja teraz z mezem przenieslismy rachunek z Platnego konta sezam w BPH do konta internetowego za darmo Direkt w tm samym banku jedyny wymog to taki zeby wykonac przynajmniej 4 operacje karta debetowa [platnicza] w meisiacu.
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazaj na siebie. Dobrze sie juz czujesz? |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
heja nie mam czasu was czytac niestety bo mam dzis kupe roboty w domu
ale mam pytanko czy ktoraś z was zna ten wózek?? V-CROSS?? jakies opinie o nim?? bede wdzieczna za pomoc buziaki, potem zaglądne
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
aaa przyszły mi pajacyki z allegro
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
ale wizualnie mi się podoba
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u lekarza, mala ma tetno 146.
Kazal mi odstawic luteine, dostalam jakies inne globulki, a pozniej lactovaginal. Szyjka zamknieta nadal Mam odpoczywac. |
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ja tez mam dzisiaj jakis spiacy dzien...
Z nudów porobiłam zdjecia Milenkowych ubranek i zaraz powklejam Koottek i ishka - trzymajcie sie dzielnie myslimy o Was codziennie Jest na watku moze jakas wizazanka z Bydgoszczy ?? Bo własnie w ten weekend sa u nas targi Expo Kids i chciałam zapytac czy ktos sie wybiera ?? Anecka - fajne zakupki ![]() Paulinka - pokaż koniecznie ![]() Irsin super wiesci to odpoczywaj i nie przemeczaj sie ![]() A tak wygląda Milenki pokoik po remoncie Brakuje nam jeszcze łóżeczka.. I zdjecie lezaczka złozylismy go tylko po to zeby zobaczyc jak wygląda a teraz szkoda nam go rozkładac i chowac
|
|
|
|
#3357 |
|
Dragonfly
|
Anecka ja od czterech lat mam konto w mBanku,praktycznie nic nie place i jestem bardzo zadowolona,bo operuje tym kontem na internecie,z przelewami nie problem,chyba tylko za pierwsza karte bankomatowa pobrali mi wtedy 30zl(to bylo dawno temu)...bardzo fajny bank
|
|
#3358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że szyjka zamknięta i że z małą dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
łał ![]() ![]() zastanawiam się nad tym leżaczkiem. Fajny jest ![]() wkleje niedługo
|
||
|
|
|
#3359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że u Ciebie wszystko ok, odpoczywaj i jak najmniej nerwów. Oby tak dalej, trzymam kciuki. A co z oszukaczką z all?
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za zainteresowanie! w domu odpadłam drugi raz ale szybko się położyłam i była mama więc bez tragedii teraz jestem wyspana więc już lepiej Mi pielęgniarka nie mówiła ze nie wolno chodzić powiedziała że mam gdzieś iść usiąść a do okola mojego szpitala jest piękny las i się zastanawiałam czy nie znaleźć jakieś ławeczki. Sama jestem na siebie zła że poszłam sama ale mi nikt nie powiedział że po tym badaniu omdlenia są normalne ![]() --------------------------------------------- Ale piękny pokoik no i zakupy! rewelacja mój ciągle ubolewa że w h&m ta seria I love Dady jest raczej dla chłopców zawsze mi go żal jak ogląda te ciuchy możne widzieliście coś podobnego dla dziewczynek? a ja jeszcze nie mam kombinezonu wiec mi tu swoich nie pokazujcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

i w tej sytuacji trzeba znaleźć plusy :0 bo inaczej tylko kłótnie będą, a one akurat tu niepotrzebne, zakupy oczywiście kocham i poszaleję, a co! Tylko szkoda, że tej radości nie mam z kim dzielic...
jeszcze. Ale to dopiero zobacze co dokupic jak dostane te obiecane paczki
i planowanie co kupie 

:mdlej e:

i że z małą dobrze