Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 16:04   #3391
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Coś mi lampa nawala ale nie poddam się
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:04   #3392
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

które łózeczko wybrać, pomocy

http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...210019038.html

http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...204461705.html

http://allegro.pl/lozeczko-6-kolorow...210567935.html

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-02 o 16:09
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:06   #3393
apoolonia
Rozeznanie

najpierw ciuchy
Stary 2010-09-02, 16:08   #3394
apoolonia
Rozeznanie

a teraz duperele

dopiero na zdjęciach widzę jak jeszcze tego wszystkiego mało!
Stary 2010-09-02, 16:11   #3395
rypka85
Zakorzenienie

Dziewczynki Kochana A w mieście blisko mnie otworzyli nowy ciucholand i są tam przepiękne dzidziusiowe ciuszki, w idealnm stanie za grosze.
Dzisiaj jak tam wpadłam to zapchałam cały koszyk a teraz piorę w dzidziusiowym proszku
Jak naładuje sie aparat i ciuszki wyschną to zrobie zdjecia
Kupiłam sliczny dresk z Hello Kitty Esprita za 5zl
Jutro ruszam na jeszcze jedne łowy
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:13   #3396
margaryt
Rozeznanie

Patrycja a czym one się różnią????
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:15   #3397
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
... nie jestem zadnym ekologiem ale teraz nie ma z nimi tyle roboty co kiedys z tetra i mysle ze przez to nie zbankrutuje na jednorazowki(bede ich uzywac na gorsze noce i wyjazdy),polozna na SR polecila,powiedziala dosc sensowne rzeczy,podobno starczaja na caly okres pieluchowania i nawet dla drugiego dziecka mozna zostawicprzy czym trzeba kupic wiecej wkladek z mikrofibry
na czym polegają te pieluchy wielorazowe? czym to sie różni od tetry? słysze o nich tu i tam ale jakoś nie zgłębiłam tematu
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:23   #3398
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wydaje mi się że różnia się jedynie wyposażeniem bo jedno ma mniej dodatków w drugie wiecej no i kolory poscieli inne. I dlatego wlasnie nie wiem które wybrać Które wy byscie wybrały??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:26   #3399
Gustawek
Rozeznanie

nie ma to jak zapytać wujka gugla
http://dziecisawazne.pl/rodzaje-piel...wielorazowych/
i widze że nie dla mnie te wielorazówki
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:29   #3400
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Apolonia, skad ta bluzeczka w groszki czerwona?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:36   #3401
Sysunia_d
Zakorzenienie

Łóżeczko nie jest w moim stylu ale po opisie widac ze jest to niby drewno a nie sklejka - łóżeczka to sie chyba nie różnia tak wiec z tych opcji dla mnie najlepsza jest 3 ale tylko dlatego ze ta posciel jest dosc fajna - duzy wybór i w kolorach i w motywach
Aczkolwiek nie wiem jaka posciel ci sie podoba .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:37   #3402
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Apolonia, skad ta bluzeczka w groszki czerwona?

mam lumpeks gdzie są nowe rzeczy dla dzieci z Anglii
tam kupiłam szare dresy i ta bluzeczkę firma chyba znana early days

swoją droga babka ma chyba niezłe wtyki bo zazwyczaj ubranek jest kilka sztuk z każdego rodzaju i z dwa trzy rozmiary prawie jak w sklepie
Stary 2010-09-02, 16:37   #3403
Artystka23
Dragonfly

gustawek,no ja o nich wczesniej w ogole nie slyszalam,dopiero na SR od babki,ze sa znacznie zdrowsze od pampkow i nie ma z nimi tyle roboty co z tetra,a koszty zwracaja sie po paru miesiacach i jest duza oszczednosc w porownaniu do jednorazowek nawet jesli wezmie sie pod uwage wode do prania,proszek..skonczylo sie na tym ze najpierw wydarlam sie na tzta ktory sie zawzial na te pieluszki ze sam je bedzie pral,bo ja nie bede miala czasu na ciagle pranie pieluch itp
Przy nastepnych zajeciach podpytalam sie babke o wiecej informacji i wychodzi to tak ze kupuje sie pieluszki z taka kieszonka w srodku,do ktorej wklada sie specjalne wkladki wielorazowe z szybkoschnacej mikrofibry i jak sie dziecko zesika,to sie wkladke zmienia,wrzuca do wiaderka z pokrywka i wklada swieza.Do kupek to sie zaklada do srodka takie papierki ktore wyrzuca sie z kupa do kosza,kieszonke wtedy trzeba zmienic i zalozyc swieza.Codziennie wieczorem wrzuca sie te wkladki i kieszonki z wiaderka do pralki z polowa dawki proszku(ja bede miala orzechy piorace,bo czeka mnie gora prania po remoncie i tak) i sie pierze w 60 stopniach,mam mala praleczke,moge ustawic krotszy program,do tego mozna dadac kilka kropel olejku herbacianego o silnym dzialaniu antyseptycznym.I zaklada sie je dziecku w drugim miesiacu zycia,najlepiej tak po domu,nie wiem jak to w nocy bedzie wygladalo,moze w nocy jednorazowki
Stary 2010-09-02, 16:38   #3404
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
a teraz duperele

dopiero na zdjęciach widzę jak jeszcze tego wszystkiego mało!

Ten przbornik TT z nozyczkami jest porządny ?? Bo mysle zeby go kupic a nie widziałam go na zywo. Ile za niego dałaś ??

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:43   #3405
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ten przbornik TT z nozyczkami jest porządny ?? Bo mysle zeby go kupic a nie widziałam go na zywo. Ile za niego dałaś ??
moim zdaniem tak

zapłaciłam coś ok 60zl na allegro
ale musisz poszukać bo wiem że te zestawy nawet dochodziły do 90zł
Stary 2010-09-02, 16:44   #3406
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Bylam u lekarza, mala ma tetno 146.

Kazal mi odstawic luteine, dostalam jakies inne globulki, a pozniej lactovaginal
Szyjka zamknieta nadal
Mam odpoczywac.
To leż super że wszystko w porządku

Donuś piękny pokoik i ciuszki super

Cytat:

no i zakupy! rewelacja mój ciągle ubolewa że w h&m ta seria I love Dady jest raczej dla chłopców
zawsze mi go żal jak ogląda te ciuchy
możne widzieliście coś podobnego dla dziewczynek?

a ja jeszcze nie mam kombinezonu
wiec mi tu swoich nie pokazujcie
ale ten 3pak body i love dad jest uniwersalny-biały i nadaje się dla dziewczynki a w auchan jest body kocham mojego tatę-takie samo jak pokazywałam w wersji dla mamy

Priety to kładź się i odpoczywaj-mnie przez kilka dni trzymało takie dziwne uczucie w okolicy brzucha

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Rozglądała się któraś za płaszczem i swetrami na jesień?
właśnie dziś w h&m kupiłam 3 swetry jesienne, takie długie, w zasadzie jeden z nich to dzianinowa sukienka wszystko świetnie nadaje się do leginsów-mam nadzieje że będzie mi wygodnie no i jedną zwykłą długą bawełnianą bluzkę-pod te sweterki super że w tej kolecji jest sporo długich rzeczy aha, wszystko to nieciążowe rzeczy

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
ah.... dziewczyny mam pytanko. do dziewczyny która uwielbia urzedowe sprawy. Chciałabym opłacać składki w KRUSie jako domownik- bo wiem że jest taka możliwość. Czy orientujecie się ile trzeba opłacić składek w KRUSie żeby po urodzeniu dziecka dostać kasę? I ile one wynosza. Bo mnie jak narzie nic nie przysługuje bo jetsem na utrzymaniu męża. Wypłata nie za wesoła wiec ledwo koniec z końcem wiążemy. Dzieki za jaka kolwiek odpowiedz.
Co te pieniądze dzisiaj znaczą. Nic.
Od rana głowa mnie strasznie boli jak tylko się obudziłam i ledwo dzisiaj patrze na oczy.
szukałam wczoraj info na ten temat w necie i nic nie znalazłam-jestem w podobnej sytuacji chyba trzeba zadzwonic albo wybrać się osobiście do krusu ale obawiam się że macierzyński będzie w bardzo niskiej kwocie-tak jak chorobowe to kilkanaście złotych dziennie

właśnie obiad wciągnęłam a w gardle caly czas mam smak porannej glukozy-normalnie chyba sobie gardło podrażniłam i wciąż jest mi niedobrze...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:53   #3407
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ide sie polozyc bo corka mnie bije
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:55   #3408
_paulinka2
Wtajemniczenie

Apolonia ale świetne ! zakochalam się w bodziakach ck jeju gdzie je kupiłaś bo ja w żadnym sklepie nie widziałam takich

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:59   #3409
Aliszcze
Zakorzenienie

chyba muszę się przejść do pobliskiego ciucholandu, zajrzę tam w poniedziałek, gdy dostawa jest może wyszperam coś fajnego dla małej

mallinka, ja chcę we wtorek iść na glukozę, już mi niedobrze na samą myśl nie znoszę tego badania

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:01   #3410
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
ja wczoraj wklejałam linka za 64 zł chyba ale z moją sklerozą głowy nie daje

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:22   #3411
Artystka23
Dragonfly

ja tu pojde do ciuchlandow poszukac jakis cieplejszych ciuszkow typu sweterek i kombinezonik dla malej
Stary 2010-09-02, 17:25   #3412
rypka85
Zakorzenienie

Ja znalazłam w ciucholandzie kombinezonik śliczny za 5zl ( niebieski) dla mojej córci i mnóstwo ciuszków Disneya z Kubusiem Puchatkiem
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:27   #3413
anankee
Rozeznanie

Byłam u lekarza, wszystko w porządku, szyjka długa i zamknieta. Na twardniejący brzuch mam brać magnez 3 razy dziennie po 1 tabletce, a w razie silnego twardnienia buscopan - czy któraś bierze?
Co do okręcenia się dziecka to lekarz powiedział, że spokojnie, mała ma czas do 36 tygodnia żeby zawisnąć jak nietoperz - więc jak widać co lekarz to inna opinia...

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:45   #3414
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
u nas w firmie takie wnioski o wychowawczy itp składa się na 2 tygodnie przed planowanym wychowawczym, warto spytać się swoich kadr, jak to u nich wygląda. Pamiętajcie dziewczyny, że można też dostać dodatkowy macierzyński, w tym roku i w przyszłym to dodatkowe 2 tygodnie (docelowo za kilka lat ma być to 6 tygodni w przypadku 1 dziecka), wniosek należy złożyć 2 tygodnie przed końcem macierzyńskiego zwykłego ( że tak się wyrażę )no i jest jeszcze tacierzyński. A wychowawczy można wziąć na pół roku, wychowawczy nie może przekroczyć 3 lat ( a dziecko nie może mieć powyżej 4 lat- ale tu chyba też są jakieś wyjątki, bo inaczej chyba ma sie sprawa z dziecmi specjalnej troski).
dziękuje Ci A z tym macierzyńskim dodatkowym to nic nie wiem. czyli mozna wziąć extra 2 tygodnie ponad te 20 tygodni?Na jakich warunkach?rany ile rzeczy człowiek nie wie. powinny być jakieś broszurki dla nas co,jak i kiedy.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Edzia, dwa tygodnie przed terminem od którego chcesz zacząć wychowawczy składasz wniosek, jesli złożysz później pracodawca może go "odwlec" w sensie nie musi Ci udzielić go od wnioskowanej daty tylko późniejszej. Takie info nam podali na SR, może Aliszcze to potwierdzi albo mnie sprostuje.
edit: widzę że Aliszcze mnie ubiegła
wielkie dzięki

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
faceci na swoj sposob przezywaja ciaze,moj jest np bardzo powsciagliwy,ale w nocy sie mocniej przytula i sie dziwnie usmiecha jak mi brzuch sie wybrzusza z jednej lub drugiej strony.Wczoraj bylismy na SR i babka pokazywala film z porodu,pierwszy silami natury,dosc spokojny,bylo widac jak glowka wychodzi to moj tz zbladlprzy cesarce to juz w ogole myslalam ze z krzesla spadniemy,moj rzucil tekstem "to co,po zajeciach idziemy do macdonalda?"mocno to przezyl biedaczek...

Ja do pracy pewnie juz nie wroce,ale w przyszlym roku pewnie bedziemy otwierac wlasny biznes.Wierze w sukces,wole to niz byc na lasce u prywaciarza.Pracowalam przez ostatnie 4 lata jako student i nigdy nie dali mi umowy na stale,bo wiadomo ze za studentow czesto sa nizsze skladki.Wiec tak naprawde nie mam nic,ani platnego urlopu,ani ubezpieczenia i taka to robota
no tak ta męska wrażliwość i empatia
jeśli masz możliwość coś na własną rękę to pewnie. nie ma nic gorszego n iż uzależnić się od małego przedsiębiorcy. uczciwych ze świecą szukać.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
oto moje zdobycze:

kombinezon-allegro 27zł z przesyłką
body-auchan 15zł
skarpetki-dostałam w prezencie
bluza 5-10-15-15zł i body-10zł auchan
body+półśpiochy-H&M
bluza-5-10-15-20zł i spodnie sztruksowe H&M-30zł

to ja zmykam na zakupy
bardzo fajne a kombinezon to widzę półdarmo

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
sylwia01485 ale sie usmialiśmy z Tż tych roznic miedzy 1 a 3 dzieckiem, pol zartem, pol serio, ale pewnie tak właśnie w życiu jest

Ja tez go kupuje, utwierdzam sie w przekonaniu skoro tyle osób mówi ze jest fajny to tymbardziej

Olajka juz ze 2-3 dziewczyny go kupiły i ja tez zamierzam, dotykałam w sklepie (tylko drozszy) i nie jest ani za twardy ani za miekki taki posrodku, nie odgniata się, a pasuje do łóżeczka 120x60.

aapolonia dziewczyno dobrze ze nic Ci nie jest i że od razu miałaś pomoc, jejku mnie tez zemdliło po glukozie ale byłam w domu u mamy i przysnęłam po prostu, dobrze ze juz ok -uważaj na siebie
kurcze tak piszecie o tym materacu, że aż sama zaczęłam się zastanawiac. no silnej woli to ja nie mam...

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:46   #3415
Artystka23
Dragonfly

wiecie,im wiecej kupuje i wiecej rzeczy mam dla dziecka tym bardziej nie moge sie go doczekacsama mam ogromna frajde bo jako dziecko nie mialam takich rzeczy i w domu bylo dosc biednie,a tu wyprawka sie robi ze hoho i zabawki maja takie sliczne
Stary 2010-09-02, 17:47   #3416
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
u mnie tez leje teraz, choc rano obudziło mnie słońce ;/ Mam dzis jakis dziwny humor. Nadrobiłam was i to mi oczywiście trochę pomogło. Wczoraj po pracy poszalałam w kuchni, co sie skończyło bolem kręgosłupa ;/ a chciałam dobrze Zrobiłam leczo do słoików na późniejsze dni, kiedy nie będzie mi się np, chciało ugotować albo zwyczajnie nie będę miała czasu. No i dzisiaj przyjaciółki moje przyjeżdżają w odwiedziny, to placek tez machnęłam wczoraj. 3 h w kuchni;/ TŻ trochę pomógł, ile mógł i umiał.

Czy wasi TŻ-owie tez są tacy oporni, jeżeli chodzi o interesowanie sie dzieckiem? Z tego co czytam, to u was jakoś to chyba inaczej wygląda. Nie sfiksowałam na punkcie dziecka, staram się mimo małej juz ilości znajomych nadal miec z nimi kontakt, jedynym tematem w mojej glowie nie jest dziecko, wyprawka i inne rzeczy tego typu, ale tez normalne zycie, czasami jednak temat dziecka i wyprawki dla niego jest przeze mnie poruszany, bo jest wiele waznych spraw, które trzeba przedyskutowac a potem zakupić. Tylke, że u mnie to JA I TYLKO JA zaczynam takie tematy Wczoraj siedząc w tej kuchni, TŻ opowiadał o aucie, które pomagał kupowac swojej mamie, znam to auto, jakby było moje, bo od tygodnia slucham o wadach i zaletach tego gów**, o silniku, o blaszkach i innych pier***** i cos od czasu do czasu dorzucę, bo sama może się za dobrze nie znam, ale coś tam wiem o autkach. A jak wczoraj zapytałam, czy oglądał ciuszki dla mlodego, które uopolowałam w lumpku, to tylko kiwnął glową. Patrze na te małą kupeczkę (bo tam raptem dwie bluzeczki, jedne rampersy i kurteczka) a one tak złozone, jak je zostawiłam Zrobiło mi się cholernie przykro, bo ja go nie molestuje tematem dziecka - choc czasami mogłabym i chciałabym gadac o tym dlużej nić 5 minut ;/ Ale wiem, że facet ma troszke inne podejście do tego, więc nie zmuszam do słuchania i staram się nie byc monotematyczna. Szkoda tylko, że ten buc nie pomysli o tym, że to działa i w druga stronę. Powiedziałam mu dzisiaj, że skoro on sie nie interesuje Mlodym, to ja w mam jego auta i słuchac więcej o tym nie zamierzam.
Żebym nie prosiła, nie mówiła na spokojnie, żeby troszke tylko to zmienił, minimalne zaiteresowanie byłoby miłe, to bym sie może nie dziwiła, że nie robi, nie pyta, nie rozmawia, bo może nie wie, że ja potrzebuję, ale wie przecież!!!! Uchh

Wygadałam się.

My tez musimy dac Mlodego od kwietnia do żłoba, babcie obie czynnie pracujące, poza tym 40 km od nas, więc zostaje nam żłób. Ale dostać się tam.... chciałam zapisac juz teraz własnie w ciązy, ale szans nie ma, dopiero jak dziecię sie urodzi. Poza tym żłób podobno od wrzesnia ;/ nosz ku**** bym ten nasz cały system potraktowała. I chyba zostanie opiekunka Jedyny plus, że TŻ wraca z pracy zazwyczaj o 14.00 a ja zaczynam o 9.30, więc to nie na długo az tak bardzo, ale pełna obaw jestem...
spokojnie to jest zupełnie normalne. mój TŻ też się nie angażuje, najwyżej poświęci 5 sekund i zerknie, albo jeszcze mnie wkurzy jakimś komentarzem. ten typ tak ma. ale jest plus-totalnie wolna ręka

Stary 2010-09-02, 17:51   #3417
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka no to przelew24 nei jest dostepny. Normalny przelew jest dostepny chyba co?
Czyli zwykla aukcja wygrywasz, dostajesz numer konta i bank od sprzedawcy - wchodzisz na swoje konto i robisz przelew. Zwyczajnie i standardowo. Bez klikania na jakies banery na allegro czy cos

Jesli nie da sie zorbic zwyyyyklego przelewu to uciekaj z tego banku
Ja teraz z mezem przenieslismy rachunek z Platnego konta sezam w BPH do konta internetowego za darmo Direkt w tm samym banku jedyny wymog to taki zeby wykonac przynajmniej 4 operacje karta debetowa [platnicza] w meisiacu.
No zobaczymy jak wygram jakas aukcje jak z przelewem. W sumie nie za czesto korzystalam tak jak opisalas klikajac na banner, bo ja wole sama wejsc na strone bez zadnych bannerow.. takze przelewy robilam normalnie. Czasami zdarzylo mi sie poprzez P24

Z zachodniego nie uciekne poki co. Za nic nie place i nie ma tam nigdy problemow, a jak mialam w pko na kredyt studencki to myslalam ze mi nerwy puszcza.. okropny bank.

Donus, kurteczka wymiata jak miniatura duzej Swietne ubranka! No a pokoik... strasznie.. strasznie zazdroszcze My sie chyba bedziemy zastanawiac nad kredytem na mieszkanie i kupnem.. nie chce zostac w swoim mieszkaniu.. za duzo rzeczy mnie denerwuje. Ale z kolei nie wiem co sie bardziej oplaca domek budowac czy mieszkanie kupic.. tz chce domek ale nie ma szans moim zdaniem to drozsze.

Dziewczyny bylam w hurtowni. Kupilam tylko wkladki laktacyjne Canpol, tetre i gruche (fajna bo cala silikonowa, nawet ten dziubek). Pytalam o laktator i tylko Lovi byl dostepny, ale wydaje mi sie ok z racji tego ze faktycznie ssal jak szalony.. babka przylozyla go do biurka i prawie blat podniosla ale moimzdaniem minus taki ze to laktator z gruszka.. wiec jedna reka trzymamy laktator, druga grusze a trzecia reka masujemy piers?
Fajnie bo cala ta ssawka byla silikonowa. Byl tez z nakladka silikonowa i dwiema butelkami za 130zl, ale wole poczytac opinie..

No i sie wystraszylam bo zlapal mnie mega bol i klucie po prawej stronie plecow od polowy w dol a klulo mnie tak jakby tam gdzie korzonki. W dodatku pod cycka cos zaczelo mnie kluc i brzuch mnie rozbolal.. ledwo dojechalam autobusem do domu

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:55   #3418
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
To nie tak, że oni się nie interesują dzieckiem. Interesują się i będą się interesować w sensie bardziej mentalnym Interesuje ich dziecko jako potencjalna osoba. Tak mi się wydaje. Mój był zainteresowany, jak mu czytałam, co dziecko już umie Ale kupowanie ciuszków i tych innych duperelek to dla nich trochę jak dobieranie ubranek dla lalki - dla chłopaków nuda Poczekajcie jak przyjdzie do kupowania dzieciakom rowerów Wtedy to się zainteresują
Na pewno nie dotyczy to wszystkich, ale chyba większość tak ma

Ej, będziecie się śmiać z mojej nadwrażliwości Gotowałam brokuł do sosu na obiad. Podczas mycia wylazła z niego na durszlak jedna liszka (taka śliczna zielona gąsienica). Wrzuciłam brokuła do wrzątku i po 5 minutach patrzę - pływa druga, ugotowana Normalnie tak mi się jej żal zrobiło - że ją żywcem ugotowałam A to mała gąsienica tylko
uczcijmy ją minutą ciszya tak poważnie to mi zawsze szkoda ślimaków na chodniku i je przenoszę na trawnik

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Faceci to trochę inny gatunek
Oczekując, że będą myśleć tak jak my, nigdy nie będziemy z nimi szczęśliwe
i to jest fakt, który trzeba przyjąc do wiadomości

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
heja nie mam czasu was czytac niestety bo mam dzis kupe roboty w domu ale mam pytanko czy ktoraś z was zna ten wózek?? V-CROSS?? jakies opinie o nim?? bede wdzieczna za pomoc buziaki, potem zaglądne
ja niestety nie pomogę

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witajcie ja tez mam dzisiaj jakis spiacy dzien...
Z nudów porobiłam zdjecia Milenkowych ubranek i zaraz powklejam

Koottek i ishka - trzymajcie sie dzielnie myslimy o Was codziennie

Jest na watku moze jakas wizazanka z Bydgoszczy ?? Bo własnie w ten weekend sa u nas targi Expo Kids i chciałam zapytac czy ktos sie wybiera ??

Anecka - fajne zakupki

Paulinka - pokaż koniecznie

Irsin super wiesci to odpoczywaj i nie przemeczaj sie

A tak wygląda Milenki pokoik po remoncie Brakuje nam jeszcze łóżeczka.. I zdjecie lezaczka złozylismy go tylko po to zeby zobaczyc jak wygląda a teraz szkoda nam go rozkładac i chowac
wygląda pieknie

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:

Dziękuje dziewczyny za zainteresowanie!
w domu odpadłam drugi raz ale szybko się położyłam i była mama więc bez tragedii teraz jestem wyspana więc już lepiej.
Mi pielęgniarka nie mówiła ze nie wolno chodzić powiedziała że mam gdzieś iść usiąść a do okola mojego szpitala jest piękny las i się zastanawiałam czy nie znaleźć jakieś ławeczki. Sama jestem na siebie zła że poszłam sama ale mi nikt nie powiedział że po tym badaniu omdlenia są normalne

---------------------------------------------

Ale piękny pokoik

no i zakupy! rewelacja mój ciągle ubolewa że w h&m ta seria I love Dady jest raczej dla chłopców
zawsze mi go żal jak ogląda te ciuchy
możne widzieliście coś podobnego dla dziewczynek?

a ja jeszcze nie mam kombinezonu
wiec mi tu swoich nie pokazujcie
wiesz co ja też po glukozie bym odleciała. miałam wrażenie że jestem cała rozedrgana. nie wiem czemu tak się dzieje, ale samo picie nie było takie złe jak to co potem.

Stary 2010-09-02, 17:56   #3419
niebieskaa
Rozeznanie

Hejka,
musze Was nadrobic, ale zanim to zrobie to bedzie wieczor, byłam z kolezanką na zakupach i obiedzie jestem wykonczona a nogi to mi w d... wlazły 5h łaziłam Kupiłam bodziaka w Zarze za 9zl fajna jakość dobra bawełna a ciuszki tam prześliczne, ale drozsze niż te dla mnie no i sobie kolczyki a co bede sobie żałować Teraz mi Tymek szaleje w brzuchu, wkoncu matka usiadła i odpoczywa
Ide Was nadrabiać...
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 17:58   #3420
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
A tak wygląda Milenki pokoik po remoncie Brakuje nam jeszcze łóżeczka.. I zdjecie lezaczka złozylismy go tylko po to zeby zobaczyc jak wygląda a teraz szkoda nam go rozkładac i chowac
Pokoik bardzo ladny
Śliczna firanka gdzie ją kupiłaś?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości