Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 22:46   #2491
Melissa86
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
czekacie bo jutro 3 i zgodnie z przepowiednią tak?
To zależy z którą. ;P
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 23:20   #2492
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
To zależy z którą. ;P
coś chyba nie doczytałam była przepowiednia z 3?

Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 23:31   #2493
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna_Złośnica Pokaż wiadomość
coś chyba nie doczytałam była przepowiednia z 3?
Ja właśnie też takiej nie kojarzę.
Stary 2010-09-02, 23:55   #2494
rilla900
Raczkowanie

ta przepowiednia nie dotyczyła 3 września, tylko najbliższego weekendu... bodajże 4 września albo 5, nie pamiętam dokładnie.
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 00:27   #2495
muciula25
Rozeznanie

Też mnie się tak wydaję coś było z 4,5 września

Czekamy,czekamy nic innego od ponad miesiąca nie robimy tylko z wieeeelką nadzieją czekamy na powrót Iwony do domu
Stary 2010-09-03, 01:11   #2496
Melissa86
Zakorzenienie

Nowy artykuł:

Iwona musi się odnaleźć

http://www.emetro.pl/emetro/1,85651,..._odnalezc.html
Stary 2010-09-03, 01:47   #2497
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
) P.S. Doślij mi jeszcze info o nagrodzie. ]
Doslalam

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 02:24   #2498
Ewa810
BAN stały

Szkoda że o niej nikt nie słyszał, jak widać świat dzieli się na lepszych i gorszych, zaginęła tydzień po Iwonie, każe w Gdańsku , poza suchym wpisem dodanym dzisiaj na Itace nie ma nic o niej

http://www.zaginieni.pl/baza-danych-...33937303130323
Ewa810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:45   #2499
Artemidasa
Raczkowanie

Dla porządku...

http://wiadomosci.onet.pl/2217646,11...ycje,item.html

jak było to przepraszam
Stary 2010-09-03, 08:56   #2500
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewa810 Pokaż wiadomość
Szkoda że o niej nikt nie słyszał, jak widać świat dzieli się na lepszych i gorszych, zaginęła tydzień po Iwonie, każe w Gdańsku , poza suchym wpisem dodanym dzisiaj na Itace nie ma nic o niej
Ten tekst jest tutaj zupełnie nie na miejscu.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:01   #2501
kalahariii
Raczkowanie

dlaczego nie na miejscu? bez przesady... szkoda dziewczyny, i szkoda, że ma mniejsze szanse na odnalezienie niż Iwona
Stary 2010-09-03, 09:12   #2502
Kimikika
BAN stały

Cytat:

Ale czyja to jest wina że nikt o tej dziewczynie nie słyszał?
Nie można oczekiwać że główne media będą teraz pisać o wszystkich zaginionych mając suche informacje z itaki czy zaginionych. Trzeba najpierw tą sprawą ludzi zainteresować. Może najpierw w środowisku lokalnym, zorganizować akcje plakatowania, może też jakiś marsz na który zaprosi się media lokalne. Strona internetowa zaginionej,czy choćby na początku wpisy na różnych forach z prośbą o pomoc. Kto ma to robić jak nie rodzina, czy bliscy? Ja zerknęłam na ten profil, ale nie wiem nic o tej dziewczynie, nawet nie wiem w jakich okolicznościach zaginęła. Być może to nie taki przypadek jak Iwony, że wiadomo że stało się coś złego, może rodzina podejrzewa ucieczkę i dlatego nie nagłaśnia.
Ale nie oczekuj od obcych ludzi czy mediów że będą teraz robić szum nie mając nawet podstawowych informacji. Ja chciałam się czegoś o niej dowiedziec, ale nie wiem nic.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:34   #2503
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Nie można oczekiwać że główne media będą teraz pisać o wszystkich zaginionych mając suche informacje z itaki czy zaginionych. Trzeba najpierw tą sprawą ludzi zainteresować. Może najpierw w środowisku lokalnym, zorganizować akcje plakatowania, może też jakiś marsz na który zaprosi się media lokalne. Strona internetowa zaginionej,czy choćby na początku wpisy na różnych forach z prośbą o pomoc. Kto ma to robić jak nie rodzina, czy bliscy? Ja zerknęłam na ten profil, ale nie wiem nic o tej dziewczynie, nawet nie wiem w jakich okolicznościach zaginęła. Być może to nie taki przypadek jak Iwony, że wiadomo że stało się coś złego, może rodzina podejrzewa ucieczkę i dlatego nie nagłaśnia.
Ale nie oczekuj od obcych ludzi czy mediów że będą teraz robić szum nie mając nawet podstawowych informacji. Ja chciałam się czegoś o niej dowiedziec, ale nie wiem nic.

Ja też zraz wystukałam w google Jej dane i nie ma kompletnie nic,żadnych apeli jak w przypadku tego chłopaka co jednak się utopił(wybaczcie nie pamiętam ten chłopak z Zaspy)gdzie Jego przyjaciele apelowali o pomoc były jakiś szczegóły kiedy wyszedł,w co był ubrany.....a tutaj nic tyle,ze ostatni raz widziana w Gdańsku a Gdańsk jest duży...
Stary 2010-09-03, 09:38   #2504
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Rzeczywiscie o tej 16latce nic nie wiadomo. Przejrzalam internet w poszukiwaniu chociażby najmniejszej infromacji na temat jej zaginiecia i nie znalazłam nic. I tu nie można oskarżać mediów , że nic nie robią, bo nie jest ich obowiazkiem pisanie o kazdym zaginionym. Teraz każdy ma dostęp do netu i moze zalozyc watki w sprawie osoby zaginionej i podac jakies szczegóły. Moze to zrobic rodzina zaginionej, jej sasiedzi, znajomi, koledzy czy kolezanki z klasy. Trzeba tylko chcieć.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:42   #2505
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalahariii Pokaż wiadomość
dlaczego nie na miejscu? bez przesady... szkoda dziewczyny, i szkoda, że ma mniejsze szanse na odnalezienie niż Iwona

Tak dokonca to nie wiadomo czy ma mniejsze szanse...tak jak wczeniej wspominalismy naglasnianie sprawy z jednej strony moze miec dobry skutek a zdrugiej zły. Naprzyklad gdyby Iwona byla porwana sprawca moglby się wystraszyc że jest to najgłośniejsze porwanie w Polsce od lat...odechcialo by mu się już okupu i ryzyka...wolalby pozbyć sie przetrzymywanej.
Stary 2010-09-03, 09:43   #2506
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Ja również uważam te pretensje za dziwne, tym bardziej że:

Cytat:
Dzięki nagłośnieniu sprawy Iwony mogliśmy nagłośnić inne zaginięcia, do których doszło akurat w tym czasie – mówi Newsweekowi Aleksandra Andruszczak, zastępca dyrektora Zespół Poszukiwań i Identyfikacji Fundacji ITAKA.
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...%80%9D,63036,1

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:43   #2507
kamila2006
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/2217646,11...ycje,item.html bylo?

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:15   #2508
obserwatorka79
Raczkowanie

Cool Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Dokladnie! Zgadzam sie w 100%. Po pierwsze - zaangazowanie rodziny, krewnych, znajomych. Po drugie - naglosnienie sprawy zaginiecia w kazdy mozliwy sposob, wszelkimi mozliwymi srodkami.
Sprawe zaginiecia Iwony bezdyskusyjnie pomoglo naglosnic zaangazowanie Rutkowskiego. Potem machina medialna ruszyla. Zainteresowali sie nia internauci i zaangazowali sie w pomoc tej akurat konkretnej osoby. Mieli tzw. "bodziec".
Draznia mnie wypowiedzi typu, ze sa lepsi i gorsi zaginieni; glupkowate pytania - kim ona jest, ze o niej tak glosno; stwierdzenia, ze matka pewno spi na pieniadzach. Jak wiadomo Pani Kinda nie nalezy do grona osob najmozniejszych. Ona poprostu chce za wszelka cene odnalezc corke i nie ustaje w wysilkach. Dodatkowo ma to - powiedzmy - szczescie, ze zaginiecie jej corki poruszylo wiele osob postronnych, ktore staraja sie i pomagaja rozwiklac zagadke zaginiecia Iwony.
Nie zapominajmy, ze wrzawa medialna wokol tej sprawy niesie za soba rowniez mnostwo nieprzyjemnosci i przykrosci dla najblizszych Iwony. Nie musze chyba przypominac, za Pani Kinda musiala znosic okropne telefony z falszywymi alarmami, czy czytac na temat swojej corki niestworzone rzeczy. Nawet nie potrafie sobie wyobrazic, jak to musi bolec...
A niektorzy zamiast biadolic i stekac, ze jakie to wszystko niesprawiedliwe mogliby pomoc przyczynic sie do naglasniania spraw zagniecia innych osob, ktore ich poruszyly.
Najlatwiej jest usiasc przed komputerem i za przeproszeniem smęcic. Samo sie nic nie zrobi!

Edytowane przez obserwatorka79
Czas edycji: 2010-09-03 o 10:43
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:36   #2509
apoolonia
Rozeznanie

Powiem wam że zaginięcia są różne

sama znam przypadek gdzie zaginą mąż mojej koleżanki
wywieszali zwykłe plakaty było jakieś tam ogłoszenie

a potem się okazało że był dwa tygodnie u kochanki!

koleżanka miała przeczucie więc aż tak bardzo nie nagłaśniali tej sprawy

może z dziewczyna było podobnie? często uciekała z domu
może zostawiła jakąś wiadomość że się wyprowadza?

w przypadki Iwony zaginięcie jest po prostu bardzo dziwne
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:43   #2510
Ewa810
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Ten tekst jest tutaj zupełnie nie na miejscu.

bo co bo są lepsi i gorsi, a może jej rodzina nawet nie wie co to Internet, może ma starszych rodziców, albo wcale, pewnie że nie na miejscu, nie wszyscy dzisiaj mają szansę na ludzkie zainteresowanie
Stary 2010-09-03, 10:49   #2511
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
bo co bo są lepsi i gorsi, a może jej rodzina nawet nie wie co to Internet, może ma starszych rodziców, albo wcale, pewnie że nie na miejscu, nie wszyscy dzisiaj mają szansę na ludzkie zainteresowanie
zastanow się czym jest dla ciebie równość... nigdy nie będziemy RÓWNI. ale aż nie chce mi się tego rozwijać... skoro tak Cię boli (możliwe) uciśnienie tych ludzi, to wsiadaj w pociąg i jedź im pomóc.
Stary 2010-09-03, 10:51   #2512
kuroikaze
Wtajemniczenie

Ewa ale dziwczyna pewnie miala kolezanki, rodzine?
a jesli nie to rodzice napewno wiedza co to prasa, mogla sie zglosic do lokalnego dziennika, telewizji...

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:52   #2513
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Powiem wam że zaginięcia są różne

sama znam przypadek gdzie zaginą mąż mojej koleżanki
wywieszali zwykłe plakaty było jakieś tam ogłoszenie

a potem się okazało że był dwa tygodnie u kochanki!

koleżanka miała przeczucie więc aż tak bardzo nie nagłaśniali tej sprawy

może z dziewczyna było podobnie? często uciekała z domu
może zostawiła jakąś wiadomość że się wyprowadza?

w przypadki Iwony zaginięcie jest po prostu bardzo dziwne
bardzo trafna uwaga
Stary 2010-09-03, 10:52   #2514
Ewa810
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
zastanow się czym jest dla ciebie równość... nigdy nie będziemy RÓWNI. ale aż nie chce mi się tego rozwijać... skoro tak Cię boli (możliwe) uciśnienie tych ludzi, to wsiadaj w pociąg i jedź im pomóc.
nie muszę wsiadać bo jestem tutaj, tak boli mnie a co , bo nawet teraz jak wiecie, od razu negujecie i odrzucacie, właśnie widać tą równość, i możliwość dostępu innych , po reakcji " to nie miejsce na to"
Stary 2010-09-03, 10:58   #2515
kuroikaze
Wtajemniczenie

Ewa to Twoj kolezanka? dziewczyny Ci ladnie milo wytlumaczyly dlaczego nic o niej nie slychac, bo nie ma informacji!
nie rozumiem skad ten Twój jad, jestem pewna ze gdyby bylo wiecej wiadomo sporo dziewczyn chciałoby pomoc a tak nie maja nawet jak

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:06   #2516
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Ale zapewne ma kolezanki i kolegów, którzy mają mozliwość napisania o tej sprawie w necie. Albo sąsiadów, dalszą rodzinę.
Jak ktoś chce, to sobie poradzi.
Z drugiej strony może byc tak, że sprawa nie jest nagłośniona, bo np. zachodzi podejrzenie ucieczki i rodzina nie chce, aby wszyscy wiedzieli o takiej sprawie. Mogą być w tej sprawie inne, nieprzyjemne dla tych ludzi szczegóły, dlatego mamy ciszę...

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:12   #2517
Ewa810
BAN stały

to nie jest jad tylko logiczne myślenie, nie to nie moja koleżanka, nie obracam się w towarzystwie dzieci , to jest właśnie przykład u was zachowania polskiego społeczeństwa, Iwony nie znamy ale jest ładna , fajna i ma fajnych rodziców , to jej pomożemy, a resztę mamy gdzieś, bo przecież to jej wina że nie ma fajnych rodziców, którzy coś mogą, bo ja napisałam w tej sprawie wczoraj min. do lublin.com, który tak chętnie piszę o Iwonie, nawet nie odpisali .. . chociaż uwagi o sprawie Iwony opublikowali od razu, tak to jest jak się dzieli świat na lepszych i gorszych
Stary 2010-09-03, 11:18   #2518
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Nie lepsi i gorsi ludzie, ale lepiej działający albo gorzej.Rodzice nie muszą sami zamieszczać apeli w internecie, mogą o to kogoś poprosić. Obserwując historię Iwony i ludzi zaangażowanych w tą sprawę jestem przekonana że ktoś by im pomógł.

Wybacz, ale to informacje o zaginionym powinny znależć mnie a nie odwrotnie. Ja nie muszę przesiadywać na itace. Jak ty to sobie wyobrażasz, że teraz ludzie którzy weszli na jej profil mają dzwonić do administratora tego portalu, aby przekazał im namiary na rodziców, a następnie dzwonić do nich aby się dowiedzieć czegoś o ich córce? Obcy ludzie mają się wykazać większym działaniem niz rodzina czy znajomi?
Jakim prawem chcesz tego oczekiwać?

Gdy zaginie osoba trzeba poruszyć niebo i ziemię. Ja mieszkając w woj kuj-pom znam dokładnie historie zaginięć Iwony, Maćka Marczaka czy Bartka Bogacza. I to wcale nie z telewizji czy gazet a z internetu się o tym dowiedziałam. I znam lepiej te historie niż historie osób z mojego regionu, bo zostały dobrze nagłośnione przez bliskich.
Tak samo ten Łukasz z Zaspy- ledwo zaginął też ruszyła machina - plakaty, info w necie. Nie zdążyło się rozkręcić bo odnaleziono ciało, ale sporo osób się nim zainteresowało.

Piszesz że jesteś stamtąd i że Cię to boli. Czy nie lepiej byłoby zamiast zarzucać komuś układy i biadolić, zainteresować nas tą sprawą, napisać coś o tej dziewczynie, o tym co się stało? Poprosić o pomoc?
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:24   #2519
aktaga13
Zakorzenienie

Ewa... zobacz co ty piszesz
Stary 2010-09-03, 11:27   #2520
Ewa810
BAN stały

przecież to właśnie pisze, napisałam do prasy, tej tak zaangażowanej w sprawę Iwony, żadnej reakcji, bo na takich nie mają czasu , lepiej pisać o tych znanych poczytnych bo przecież to medialne i ludzie się tym interesują

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Nie lepsi i gorsi ludzie, ale lepiej działający albo gorzej.Rodzice nie muszą sami zamieszczać apeli w internecie, mogą o to kogoś poprosić. Obserwując historię Iwony i ludzi zaangażowanych w tą sprawę jestem przekonana że ktoś by im pomógł.

Wybacz, ale to informacje o zaginionym powinny znależć mnie a nie odwrotnie. Ja nie muszę przesiadywać na itace. Jak ty to sobie wyobrażasz, że teraz ludzie którzy weszli na jej profil mają dzwonić do administratora tego portalu, aby przekazał im namiary na rodziców, a następnie dzwonić do nich aby się dowiedzieć czegoś o ich córce? Obcy ludzie mają się wykazać większym działaniem niz rodzina czy znajomi?
Jakim prawem chcesz tego oczekiwać?

Gdy zaginie osoba trzeba poruszyć niebo i ziemię. Ja mieszkając w woj kuj-pom znam dokładnie historie zaginięć Iwony, Maćka Marczaka czy Bartka Bogacza. I to wcale nie z telewizji czy gazet a z internetu się o tym dowiedziałam. I znam lepiej te historie niż historie osób z mojego regionu, bo zostały dobrze nagłośnione przez bliskich.
Tak samo ten Łukasz z Zaspy- ledwo zaginął też ruszyła machina - plakaty, info w necie. Nie zdążyło się rozkręcić bo odnaleziono ciało, ale sporo osób się nim zainteresowało.

Piszesz że jesteś stamtąd i że Cię to boli. Czy nie lepiej byłoby zamiast zarzucać komuś układy i biadolić, zainteresować nas tą sprawą, napisać coś o tej dziewczynie, o tym co się stało? Poprosić o pomoc?

Chyba jesli napisałam o zaginionej to na logikę informację was znalazły.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości