|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
TŻ mówi, że nie, bo się zniżki straci... I że się nie opłaca, bo lakiernik powiedział 150-200 zł.
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- nie za dobrze masz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |||
Konto usunięte
|
Witam!!
na wstepie - dodaja wszystkiego naj, naj,najlepszego ![]() dzisiaj wiekszosc dnia spedzilam poza domem, czytalam na raty wiec juz zapomnialam co komu chcialam odpisac ale w skrocie: Cytat:
![]() Cytat:
mniejsze zakupy uzupelniajace zazwyczaj robimy w biedronce lub tesco Cytat:
![]() ![]() ![]() pamietam, ze przewinal sie dzis tez temat allegro- ja sama w zeszlym tygodniu wystawilam kilka rzeczy, zarobilam prawie 100 zl ![]() ![]() mam jeszcze kilka rzeczy do wystawienia, wiec musze sie za to predko zabrac bo przydalyby mi sie jeszcze jakies polbuty na jesien, a kasy na nie brak ![]() w temacie wody- my kupujemy w biedronce -ta najtansza (gazowana), bo jako jedna z nielicznych mi smakuje, a i cena baaardzo przystepna sokow, coli ani innych napojow nie pijemy na codzien no i niestety my rowniez lubimy sobie wieczorami popiwkowac/winkowac/drinkowac dodatkowo jako w sumie jedyni z najblizszych znajomych nie mieszkamy juz z rodzicami wiec to oni czesciej nas odwiedzaja, a jak wiadomo takie wizyty zawsze kosztuja (ale na to nie narzekam, bo lubie jak ktos do nas przychodzi, przynajmniej motywacje mam zeby posprzatac ![]() no i to chyba tyle co chcialam napisac,w kazdym badz razie nic wiecej nie moge sobie przypomniec ![]() Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-09-02 o 19:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
kobieta za ladą
|
lilii tak do 1,5 roku dawałam przegotowana mineralną(zazwyczaj zywiec) ,koło grudnia ub roku stwierdziłam ze nie ma sensu i dawałam przegotowaną z kranu
może i bym przeszla od razu na przegotowana kranówe ale mieszkam w domu z 1905 roku i nawet nie wiem czy tu rury od tego czasu chociaz raz wymieniali generalnie jak julka skończyla rok to sie pzrestałam tak cackać i np jadła wszystko to co my tylko mniej doprawione jedyne z czego sie ciesze to to ze nie wie moje dziecko co to czekolada lizaków zjadla może ze 2 -3 w swoim zyciu ciastek kupnych też nie zna ![]()
#1446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Znaleźliśmy mieszkanie. Z jednej strony cieszę się nieziemsko, z drugiej boje okropnie. Najbardziej finansowo, i tego że cieżko będzie z pracą w weekendy. Nie jest łatwo znaleźć. Widziałam że temat tanich kosmetyków się przewinął, tu możecie o nich poczytać ![]()
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? Edytowane przez K-H Czas edycji: 2010-09-02 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
Ja znów chyba mam jakąś depresję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takim oto sposobem nie umiem życ bez słodyczy ![]() ![]() chyba jednak póki co zostanę przy wodzie, ale muszę Primawerę 6 litrów kupić ![]() ![]() ciekawe jak się moja herbatka schłodziła ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Seksowne Panie Domu
![]() Uff, przebrnęłam przez cały wątek. Muszę przyznać, że tempo macie niesamowite. Ja mieszkam z TŻ od czerwca, więc właściwie dopiero 3 miesiące i nie jest łatwo, jeszcze się docieramy, ja generalnie jestem leniem, ale takim, który musi mieć porządek (moja mama jest pedantką więc jestem przyzwyczajona wręcz do sterylności), a on jest leniem, który może mieć syf i nic go nie ruszają dwudniowe naczynia w zlewie (a mniej więcej tyle tam leżą, kiedy jest jego kolej zmywania- chyba nie muszę mówić, jak mnie wtedy szlag trafia). Kłócimy się dużo, ale talerze jeszcze nie latają, więc chyba nie jest tak źle... Chociaż ostatnio już miałam go tak dość, że się zwinęłam na tydzień do domu. ![]() Z kasą się nie przelewa, ja od października idę na kosmetologię w trybie dziennym na prywatnej uczelni, więc do czynszu, rachunków i wyżywienia dojdzie czesne, i na wszystko musi mi wystarczyć 1500zł. Staram się ograniczać z wydatkami, mam już odłożone parę groszy na czarną godzinę. TŻ jest na etapie szukania pracy i studiuje zaocznie. W 3 miesiące opanowałam podstawy gotowania, potrafię zrobić pizzę, spaghetti, jakieś zapiekanki warzywno-mięsne... Nie jest źle, ciągle się uczę. Potrafię zrobić obiad za 10zł dla 2 osób ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpisałam się jak głupia, a zapomniałam grzecznie zapukać i zapytać, czy można? ![]()
#1450 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() powiem wam, że znalazłam pokój!! aaaa jaka jestem szczęśliwa! a teraz lece się wykąpać i spać bo po 13 godzinach jestem nie do życia. Obiecuje, że jutro was nadrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
Ja również padam, więc nie posiedzę i nie pogadam. Zrobiłam jednak zdjęcie moich kupionych półbutów, więc załączam.
![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
#1452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() skoro masz coś odłożone, to znaczy, że nie masz takiego problemu z oszczędzaniem jak ja ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() a odłożone mam naprawdę niewiele ![]()
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
ja też padam, ale mała usnęła, a Tż jeszcze nie wrócił
![]() od rana do nocy w pracy ![]() czeka mnie jeszcze robienie "obiadu" dla niego ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() my kawalerkę wynajmujemy, ogólnie wynajem jest drogi. ale czego się nie robi, żeby mieć wolność ![]() zaraz padnę przed kompem na pyszczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak Ci córeczka zasnęła to przynajmniej możesz całą uwagę skupić na gotowaniu... Ja zupełnie nie wiem, jak można pogodzić ze sobą zajmowanie się domem i wychowywanie dzieci- przecież przy takim maluszku trzeba mieć oczy dookoła głowy! Moja dobra znajoma ma 11-miesięcznego synka i potrafi trzymać go na jednej ręce a drugą zmywać naczynia po obiedzie. Ja bym chyba tak nie umiała. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
doczytałam do końca
![]() podziwiam dziewczyny które potrafią "zamknąć" miesiąc na 400 zł jedzeniowo ![]() ![]() dziś na większych zakupach byliśmy...100zł poszło... ![]() ![]() myślę że nauczyłam TŻa wyjadać resztki (obiadowe min) ![]() ![]() ![]() zakupy zrobiliśmy w Biedro i lidlu bo w większych supermarketach skończyłoby się na ryżu za 5zł itp a dzięki temu mam np 4 woreczki ryżu za 1,38 z lidla ![]() odnośnie produktów ziaji- bardzo sobie chwale, a cena w sam raz dla oszczędzających ![]() ![]() Po dzisiejszych i wczorajszych (mięsnych) zakupach, jak dobrze pójdzie to do 10ego nic nie trzeba będzie kupować ![]() ![]() Witam nowe SPD ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zadomowienie
|
Ja z tanich kosmetyków lubię chusteczki do demakijażu z Biedronki, żele po prysznic, do mycia twarzy, kremy do rąk i masła do ciała Ziaja, a tonik kolagenowo-nagietkowy z Celii to już w ogóle mistrzostwo świata za 5zł. Generalnie jest trochę tanich i dobrych, polskich kosmetyków.
![]() Ale za żadne skarby nie moge się przekonać do biedronkowych wędlin. Tylko parówki Berlinki (Morliny) tam kupuję, bo kosztują 4zł i jest jedna gratis, na opakowaniu pisze coś w stylu "specjalnie dla biedronki" ![]() Jakiegokolwiek mięsa staram się nie kupować nawet w Tesco. Taka moja obsesja, że mi generalnie mięso nie jest szczególnie potrzebne do szczęścia, ale jak już jem, to musi być z Almy. Wolę zjeść 2 plasterki polędwicy kupionej w Almie, niż dwa razy tyle w tej samej cenie w Tesco... A ile Wam dziewczyny wychodzi miesięcznie za telefon? Ja staram się zmieścić w 25zł/miesięcznie, ale zazwyczaj z dużym wysiłkiem starcza mi to na 3 tygodnie...
#1458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W B. tylko parówki, wędlina w mięsnym na wagę nie w rzadnym opakowaniu ![]() Abonament 62,50 za tel TŻ, plus służbówka więc luz. Ja mam duuużo darmowych min, wymiennych na sms'y abonament 100 zł ale że przychodzi na adres rodziców więc póki co wykładają za mnie ![]() ![]() 25 zl ? masz na kartę tel ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A TŻ za telefon płacą rodzice, ma abonament za 200zł, szczęściarz ![]() ![]()
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2010-09-02 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
to nie ma źle
![]() Po zamieszkaniu razem to chyba głównie oszczędza się na rozmowach z TŻami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Później TŻ zwrócił tą kasę rodzicom, chciałam się dołożyć na tyle na ile wtedy mogłam, ale TŻ uparł się, że nie, bo to on dzwonił i Głuptas nie dał sobie wytłumaczyć że przecież rozmawialiśmy razem... P.S. Nie, nie pomyliłam zer. ![]()
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2010-09-02 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zadomowienie
|
#1464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mały śpi, tż też, a ja zrobiłam mamie manicure bo jutro jedzie na wycieczke, Wzięłam gorący prysznic, a teraz otwarłam piwko i siędze na forum:p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, że tak wygląda moja pierwsza wiadomość. Czytam Was od długiego czasu i z chęcią się przyłączę, bo mieszkam z tż od lipca, choć tylko kilka dni, bo teraz on wyjechał do domu na wakacje i jestem sama do października. Skąd mój szok? Bo 1000 zł to my płacimy za jednoosobowy pokoik w mieszkaniu ![]()
![]() |
#1466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy szukac pokoju w jakiejś rozsądnej cenie, chciałabym jak najtaniej z warunkami bez luksusów, ale dobrymi. Teraz juz wiem czego szukam i o co pytać, aby byś zadowolona. PS to raczej wątek na wizazowe społ. nie uważacie? Każda dzieli się prywatnymi szczegółami itd. Tam byłoby lepiej, może warto napisać o przeniesienie ?
![]() |
#1469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rodzice do pomocy się nie kwapią. teraz obejrzałam oferty i 500 od osoby to minimum.... Liczę, że to tylko z powodu napływu studentów, bo musimy znaleźć coś tańszego.... Ja zarobię ok 800 zł + tżta 850. zostaje nam w najlepszym wypadku 650 zł. Przy tańszym pokoju zawsze łatwiej. Liczymy, że tż dostanie stypendium za średnią i też poszuka pracy jak wróci. Ja teraz mam cały etat, od październik pół etatu, bo cały tydzień jestem na uczelni.. Boję się, ale do domu wracać nie chcę, więc musimy dać radę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.