|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Katunia dzidziusiowe zakupy prześliczne
![]() Co do szczepienia to dzisiaj Bartuś dostał 3 szczepionki w obydwie rączki i udo i myślałam, że będzie bardziej płakał, ale nawet był dzielny, a wiem jak domięśniowe bardzo bolą. Mogliśmy mu wykupić tą szczepionkę 3w1, ale moja siostrzenica po niej się bardzo rozchorowała dlatego wolałam nie ryzykować. Wiem, że dla Bartusia to było bolesne, ale i tak się dzielnie spisał. Zapłakał jak go ukłuła, ale jak tylko wzięłam go na ręce to przestał. Jestem dumna z mojego synusia. Cały dzień dzisiaj śpi po tej szczepionce tzn. budzi się na jedzenie i dalej zasypia. Jest naprawdę kochany.
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Cytat:
no to super ![]() ![]() a co to za szczepienie dzis miał?
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dzielny myślałam, że będzie bardzo płakał i wzięłam mamę ze sobą, ale on tylko troszkę więc teraz mogę już sama chodzić.
A szczepienie wirusowe zapalenie wątroby, krztusiec i tężec.
![]() |
#4894 | ||
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() pierwszy dzień pracy za mną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co prawda nogi mnie bolą i mam na udach zakwasy ale ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dokładnie ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że tych naszych wolnych nam nie zniosą. na razie nic takiego nie wprowadzili, bo na ten rok mam rozpiskę moich wolnych dni. Aniu Gratulacje pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam pierwszy dzien bycia niania za soba, maluchy fajne i grzeczne choc rozpiera je energia. Jednak gdy tata po nie przyjechał (pól godziny temu) młodszy wpadł w histerie i nie chciał jechac. w koncu sie zgodziła jak tata mu obiecał, ze jeszcze dzis do mnie wróci ![]() coz ciekawe czy rodzice zdecyduja sie na mnie na stałe ![]()
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
czesc kobiety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
India no to super. Myslę, że w takim razie rodzice ci zaufają i będą Cię chcieli na stałe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
i tak zaufali mi w blyskawicznym tempie. pewnie teraz zawazy opinia dzieci
#4899 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zdjecia nei dam bo w necie nie ma a w aparacie szlag trafił baterie i musze gdzies kupic nową niestety
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-09-02 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Wtajemniczenie
|
India jak się nie myle to ty ćwiczyłaś Zumbe, ćwiczysz jeszcze?
![]() |
#4902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja się zastanawiam , dostałam taką tabelkę ze szpitala i można wykupić pakiety każda szczepionka po 200 zł. Ale ponoć mniej bólu bo mniej wkłuć... i nie za bardzo wiem co robić a pierwszą będzie musiała mieć jak ma 3 tyg. O właśnie a może ja w wolnej chwili( oczywiście jak się krocze zagoi) zacznę ćwiczyć tak intensywniej co bym zrzuciła mój balaścik???? Aniaaa eee no bez przesady chyba się nie nadaje... wysłałam kiedyś do gazety historyjkę, moja koleżanka z pracy powiedziała, że jest super a minęło już parę miesięcy i jej chyba nie wydrukowali, bo nic mi nie przyszło, żadne info... A to była taka pikantna historyjka za którą mieli płacić 150 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
mam chłopców się odezwała. sa na tak
![]() niestety nie, ale fajna była. moze jak wygospodaruje troche czasu znowu zaczne
#4905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do ćwiczeń to się napaliłam ale na youtube większośc filmików jest krótkich i źle się ćwiczy jak co chwile trzeba przy kompie cykać żeby włączyc następny. Zobacze na ile mi tej motywacji starczy, na razie chce ćwiczyć kilka razy w tygodniu po pół godziny ![]()
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() właśnie siedzę przed kompem i coś wymyślam na jutro, ale jak wizaż włączony to się nie da nic zrobić ![]() Tak Madziu robię staż ![]() ![]() India, a mówiłam żebyś poszła na spotkanie z tą rodzinką ![]() ![]() uciekam, muszę wyłączyć router bo inaczej będę siedzieć ciągle i podczytywać, a jutro drugi dzień z rzędu na 6.00 więc w sumie to już powinnam być w łóżku ![]()
#4907 | |||
Zakorzenienie
|
bez przesady! Kliwia dobrze napisała, to, że ma być dzieciątko zdrowe to nie podlega jakimkolwiek rozważaniom, a to, że się zastanawiamy czy chcemy chłopca czy dziewczynkę to zupełnie coś innego.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() india, gratuluje pracy. ![]() A mnie dziś mąż zostawił samą. Poszedł po pracy z kolegą na piwo, Tylko wpadł jak po ogień, ucałował i tyle go widziałam... Teraz czekam na niego! ![]()
![]() |
#4908 | |
Zadomowienie
|
Madzia GRATULUJĘ pierwszych zawodowych sukcesów.
![]() ![]() India zupełnie się nie dziwię że dzieciaki Cię pokochały. ![]() Anika ja też chciałam poprosić Cię o zdjęcia butków, zwłaszcza, że uwielbiam teraz fioletowy kolor, ale pamiętam, że masz zepsuty aparat, bo wciąż czekam na zaległe zdjęcia nowego kolorku włosów ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
To ona widocznie nie miala,albo badanie nic nie wykazalo
![]() Cytat:
![]() Wiem ze zdrowie jest najwazniejsze ,ale znam takie przypadki ,kiedy kobiety poznawszy plec dziecka nie mogly sie z tym pogodzic bo np bardzo nastawialy sie na to ze bedzie corka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
daysy my bedziemy szczepic skojarzona, plus rotawirusy doustnie. Nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1 - no i pneumokoki - tu nie jestem przekonana - i musze sie skonsultowac. ale raczej pneumokoki na nie.
tu masz fajne porownanie - pewnie podobne cos dostalas ze szpitala. http://www.obejmijmnieszczepieniem.p...szczepien.aspx A spytaj o cene szczepionek w przychodni - moze ceny maja inne. Bo jak czytam na necie to ceny skojarzonych wahaja sie od 120 do 350zl. kwiatuszek to jedna szczepionke mialas 2w1? bo na pierwszym szczepieniu sa 4 strzaly tych darmowych - we wszytskie konczyny ![]() atomufka no dziwne, bo zespol downa wlasnie w 12tyg mozna wykryc na usg badajac ten kark. ech ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-03 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
ja też nie ... zwłaszcza że agus wie o tym, że jest w ciąży zaledwie od tygodnia, więc jej słowa skierowane do mnie ("jak będziesz w ciąży to zrozumiesz") jakoś do mnie nie przemawiają.
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() jejku już piątek ![]() Neska, Anula dziękuję ![]() India Gratulacje ![]() Aniu powodzenia w takim razie ![]() Klion nie strasz, że one sie potem rozchodzą ![]() ![]() A wiecie... wczoraj 2 chłopców dostało ode mnie karę, bo mi Hula-hop pogięli. Więc kazałam im usiąść do stolika na 5 min, przemyśleć swoje zachowanie i w tym czasie naprostować zepsute hula-hop (naprostowali). I wiecie, oni mi się zmieszali z dziećmi co malują (akurat to był ten początkowy czas, gdzie jeszcze cała poprzednia grupa nie wyszła). I siedzieli tam 20 minut. Ja wszystkich wołam na zajęcia na dywan a Ci siedzą (wtedy sobie przypomniałam, że mają karę) więc mówię "chłopcy zajęcia" a oni "ale my mamy karę" (z taką smutną minką) potem przeprosili i przyszli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() [QUOTE=Madzialenka12344321 ;21824910]Cześc ![]() pierwszy dzień pracy za mną Powiem wam, że się nastawiłam na takich urwisów co mi na głowę wejdą (po tym apelu) a tu szoku doznałam dzieci mnie słuchały, jak mówił aby coś zrobiły to od razu to robiły, jak szliśmy zwiedzać szkołę to były cicho (bo im zwróciłam uwagę, że w salach są lekcje). Jak się chciały odezwać podnosiły rączki (bo je o to poprosiłam), żadne mi nie płakało Wiadomo, że jak był czas (ta jedna godzina, jak była jeszcze druga grupa) na zabawę dowolną to było głośno, ale potem nie narzekam A co więcej 2 dzieci zaczęło mi płakać jak rodzice chcieli je zabrać do domu, bo one chciały zostać ze mną A niektóre mamy się mnie pytały" jejku moje dziecko jest takie grzeczne, jak Pani to zrobiła ) Co prawda nogi mnie bolą i mam na udach zakwasy ale jestem zadowolona. Rodzice tez bardzo mili zabrali dzieci o czasie tylko jeden Pan się spóźnił 15 min (już zdążyłam dziecko zaprowadzić do świetlicy) ale zwróciłam mu uwagę i powiedziałam aby dziecko zapisał na świetlicę bo ja dłużej niż do 16 nie zostaję. QUOTE] gratuluję pierwszego udanego dnia w pracy, widać, z emasz do tego powołanie i aż zazdroszczę tej pracy z dziećmi Cytat:
Cytat:
![]() a u nas dzisiaj po południu demolka bedzie. Burzymy ścianę, mieliśmy to jutro na spokojnie robić ale trzeba dzisiaj po pracy bo mamy pożyczoną wiertarkę i jutro musimy oddać, ciekawe jak nam pujdzie. Wogule to mam tydzień wolnego, więc nie będę do was zagladać od jurtra bo nie mam neta, chyba, zę będę u teściów to zaglądnę. Będę tęsknić za wami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
stokrotko dziękuję
![]() ![]() aaaa a ja wczoraj dostałam pierwszą wypłatę. I szczerze, to myślałam, że dostanę mniej za te 22 godz pracy (za dodatkowe godziny dostanę albo na koniec miesiąca albo na początku z wypłatą za październik). I w ogóle to wyszło, że chyba będę nieco więcej od męża zarabiała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
ania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też nie i uważam, że jest to nie na miejscu! Cytat:
![]() Madzia, a to, że się rozhulają to na pewno! Na razie nowe miejsce, nowe dzieci, nowa Pani, nie wiedzą na co mogą sobie pozwolić. Oni jeszcze pokażą na co ich stać! ![]() Tak czy siak, dasz sobie rade! ![]() Cytat:
Madzia, to ile Ty słonko zarabiasz, jeśli można spytać? Ja zawsze marzyłam o tym, żeby być przedszkolanką, ale w sumie przez to, że moja mama jest nauczycielką, ja sama zrezygnowałam i pracuje sobie w biurze. Ale za to myślę o otwarciu prywatnego przedszkola ![]() ![]() Mój mąż wczoraj wrócił o 1:30. Wszystko fajnie, tylko nie wziął sobie kluczy i mnie rozbudził. Później musiał mi opowiedzieć gdzie byli, o czym debatowali i tym samym zasnęłam około 3.30 a do pracy musiałam wstać o 6:30. Koszmar. Właśnie popijam Tigerka i wracam do żywych ![]()
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Gucia staram się od początku wpajać im zasady naszej pracy
![]() Myślałam, że na rękę dostanę 1400zł + jakieś tam dodatki skromne. A w sumie Wczoraj mi przelali 1509 zł za 22 godz pracy (po potrąceniu już 47 zł ubezpieczenia) (jestem ciekawa ile za 12 godz nadgodzin dostanę) ![]() ![]() ![]() aaa Gucia a jak idzie szukanie mieszkania?? Bo wiesz jak ja Wam w tym kibicuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
witam
madzialenka super, ja wiedziałam że nie da się ciebie nie lubić, dzieci wyczuwają dobrą osobą i ciebie też wyczuły że jesteś dobra Pani india gratki za pracę dodatkową daysy jęsli chodzi o to szczepienie to nie rozumiem dlaczego tyle przecież jeśteśmy z tego samego miasta więc nie wiem czemu akurat 250zł , pierwsze szczepionki masz robione już po urodzeniu w pierwszej i drugiej dobie ( jesli dobrze pamietam ) a potem masz jak dziecko szkończy równe 6 tygodni jesli wezmiesz np. tak jak ja 5w 1 to jest zupełnie wystarczające ( słowa lekarza , bo jakby powiedział że trzeba wszystkie to bym zasczepiła właśnie 6w 1 ) to były dwa ukłucia w nóżki , potem mija kolejne 6 tygodni i znowu masz dwa ukłucia w dwie nóżki , i następne to samo a potem jak dziecko skończy 6 miesięcy to jest jedno ukłucie , nastepne dopiero jak dziecko skończy 14 miesięcy bodajże , ja płaciłam 120 zł za każde szczepienie po za ostatnim , pneumokoki są refundowane a rotawirusy trzeba zapłacić , dowiedz się dokładnie żebyś nie przepłaciła aguś myślę że twoja słowa sa nie na miejscu tym bardziej że mogła poczuć się troszkę urażona twoimi słowami , bo jesli ja bym się starała o dziecko i ktoś by mi tak powiedział to poczułabym się urażona , narazie jesteś w pierwszych tygodniach ciąży więc jesteś początkującą ciężarówką , a wypowiadasz takie słowa jakbyś bys co najmniej miała zaraz rodzić i jesteś na tyle doświadczona w tej ciąży że możesz pisać takie uwagi, tzn. chodzi mi o to że jak będziesz np w 20 tygodniu to nadal będziesz myśleć tylko o tym " żeby było tylko zdrowe" ale gdzieś tam w głębi duszy bedziesz marzyć o córce albo synku. Ja też się tym martwiłam nawet jak już rodziłam i czekałam tylko że powiedzą mi że wszystko jest w porządku z Dominikiem , nawet teraz jak chodzę na kontrole to tylko czekam na słowa" wszystko w porządku , dobrze się rozwija , jest zdrowy" także to normalne, ale to nie znaczy że jak mówi że " marzę o synku" to jakaś wyrodna matka która nie mysli o zdrowi dziecka tylko o to co będzie mieć czy córkę czy synka anika badania USG w każdym trymestrze jest obowiązkowe a najważniejsze jest właśnie te w 12 tygodniu lekarza obowiązkiem jest takie badanie przyzierności badac nawet cię nie musi oi tym informować poprostu idziesz na USG a on już te wymiary robi , lekarz powiedział że masz iść na USG własnie w tym tygodniu bo ono jest standardowe i raczej obowiązkowe a nie że badanie akurat te, bo standardowo robią to właśnie w tym 12 tygodniu,- mam nadzieje że w końcu zrozumiałaś i nie będzie się dochodzić czy to " obowiązkowe czy nie"
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Rozeznanie
|
Witam czy mogę się przyłączyć?
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.