|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Noreczko- wszystkie storczyki ustawione z dala od okna to te które już kwitną lub mają prawie wszystkie pąki rozwinięte, jeśli natomiast któryś przekwitnie od razu stawiam go na parapet ponieważ nie ma możliwości żeby storczyk zakwitł w miejscu gdzie jest malutko światła.
|
|
|
|
#2823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak moja kolekcja powiększy się o kilka sztuk to też będę zmuszona przestawiać swoje storasy
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
A to mój obiecany pierworodny
Zdjęcia lekko przekłamują, ale niewiele
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
ArakibA, cudne kolorki!
Jeszcze nie mam takiego w swojej kolekcji .Wpadłam Was trochę pokusić- w toruńskim obi storaski mają przecudowne! Multum kolorów, tygryski, różne takie niespotykane, no nic, tylko wybierać! Cena niestety jest średnia 29 zł za falki. Są różne odmiany storasów po 25 złotych, warto zajrzeć . Ja ostatnio sprezentowałam moim storczykom osłonki z obi(też na nie przecena jest, całą złotówkę ) i strasznie mi się to podoba.Mam 3 osłonki zielone i dwie żółte. Brakuje jednej doniczki zółtej, żeby wyrównać poziom, więc cóż...Chyba niedługo przywlekę coś nowego do domu- odkryłam, że miejsca na parapecie jeszcze jest trochę .
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
czy jakas mila pani odpowie na post biednej nieobeznanej w temacie storczykow wlascicielki swojego pierwszego kwiatka?
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzeldo, cofnij się o 1lub 2 str tam chyba Norka podawałą komuś info
bardzo przydatneprzy Waszych 50 storkach to moje 8 jak nic wygląda ale na razie nie mam więcej miejsca, niestety. Ale jakbym spotkałą coś niesamowitego, to pewnie jeszcze jakiś kącik by się znalazł![]() u mnie dendrobium wypuściło pędzik, już nawet pierwsze pączki widać
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Moje nowe trofeum
trochę zdechlate, jak za normalna cenę, strasznie mi sie ubarwienie podoba...no i mąż nakusił, bo stwierdził, że powinnam brać a się nie zastanawiać tyle ![]() Gdzieś wygrzebalam, że się zwie Brother Lancer, pięknie pachnie w dodatku przez cały dzień. |
|
|
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym się nie zastanawiała czy kupić tą śliczność
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny jest
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Łał, naprawdę cudo, też chcę takie
![]() W carefourze są storki po 19-20 zł. Różne kolory i są też żółte z różowym środkiem, które pachną.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#2834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nieinna...piękny jest Ja niestety mam słabość do różu...ale tylko w storczykach![]() Też coś nabyłam nieopatrznie pojechaliśmy wczoraj do Brico...:PPrzedstawiam Wam Pana Czternastego
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Nieinna przystojniak ten twoj Lancer
![]() Z okazji tego ze czuje sie dzisiaj lepiej, nie jakis szal ale lepiej i jestem w domu wstawiam zdjecia moich parapetow - sorki za jakosc i kolory ale akurat wtedy padalo a ja bylam chora dzisiaj slonko ale mi sie nie chce raz jeszcze pstrykac fotek i wstawiac do kompa Nowy nabytek to zolty piegusek rozmiaru pomiedzy miniaturka z wyklym - taka mala jakas ta doniczka i liscie nie za wielkie.Dodaje ze prezentowane przeze mnie kwitnienia sa moje - oprocz nowego nabytku i jednego z rozowych
Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2010-09-03 o 12:40 |
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Piegusek prześliczny! I twój ciapek genialny!
|
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Norka27 śliczna kolekcja żeby tak moje chciały kiedyś zakwitnąć
A za oknem śliczne masz widoki z jednej strony góry z drugiej morze(?) Cudownie!!!Dziewczyny a co myślicie o odżywce substral orchideen (fioletowa butelka) ja właśnie ją dodaję od początku jak mam storczyki ale doczekałam się przy niej tylko jednego kwitnienia? Azot 4% Fosfor 4,5% i potas 8% wydaję mi się że ma za mało azotu żeby doprowadzić do kwitnienia! |
|
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
Nieinna- sliczny ten nowy nabytek, taki hipnotyzujący
![]() Norka - twoja gromadka też się super prezentuje ![]() Kiedyś pisałam (jak kupowałam Bronka w obi), że jak będą przeceniać cambrie i dendrobia to sobie coś kupię. I wczoraj byliśmy w obiaku a tam w/w po 15 zł Wybrałam sobie ciemnofiloetowe dendrobium phal. ![]() Mam nadzieję, że to mój ostatni nabytek storczykowy bo moje parapety nie wydolą ![]() A poza tym część storasków kwitnie, cześć jest a`la sałata, ale ważne że puszczają listki i korzenie
|
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
o Norka mam takiego samego ciapatego żółtaska
![]() a w OBI znowu dostawa... Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-09-03 o 14:27 |
|
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio mój Tż chciał mi zakupić storaska na poprawienie humorku...,ale wybiłam mu to z głowy mówiąc, że nie mam miejsca na parapetach.Aż sama jestem w szoku... ![]() Norka cudne te Twoje kwiatuszki! ![]() Och...jak ja Ci zazdroszczę tego widoku za oknem...
|
|
|
|
#2842 |
|
Przyczajenie
|
Norka 27 masz przesliczna kolekcje storkow
|
|
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z przewaga potasu coś mi się wydaje, że wskazany jest w okresie jesienno - zimowym
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zgrzeszyłam, pojechałam do Kauflanda, a że storasy były to się skusiłam, nic specjalnego, ale mnie się podoba
Teraz mam już 47 ![]()
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie - przewaga potasu na okres zimowo jesienny, wtedy wlazi w liscie - czyli robi sie kapusta. Chodzi o to by rosline wzmocnic przed nastepnym kwitnieniem
Dziewczyny dziekowac za komplementy Z roslinki 3 bulwowej w zeszlym roku zrobila sie 5-cio bulwowa a w tym roku napstrykala se bulw jak szalona i jak na dzisiaj odkrylam 9 pedow kwiatowych 2 sa calkiem juz spore, reszta taka malizna, ona poszla chyba na ilosc a nie na jakosc bo takie nie za silne te pedy no ale zobaczymy. Jutro porobie fotki hehe, a miala skonczyc na smieciach...
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
norka27 śliczne te Twoje storczyki
a zwłaszcza ten biały w ciapki którego widać na 3 zdjęciu ![]() Widzę, że trzymasz je w białych doniczkach, czyli rozumiem, że te plastikowe nie muszą być włożone w przezroczyste szklane?
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
moje grzeszki...
5 zdjeć to 2 wczorajsze carefourowskie pozostałe to inne różne - uratowane przed wyrzuceniem... Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-09-04 o 11:02 |
|
|
|
#2848 |
|
Rozeznanie
|
Heh w biedronce mają byc storasy od 23 września za 18,99
![]() Breda! śliczniutkie są Twoje okazy... ja też ostatnio mam coś z różowymi storaskami...bo za tymi się tylko oglądam
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
W LM również duży wybór od przecenionych za 5-7 zł po przelane w zapleśniałym podłożu ale pięknie kwitnące po 19.99 , z dwoma pędami i piękne kolory (najbardziej podobały mi się ciemno purpurowe) po 24.99 i 26.99 i cudowne piękne i duże okazy po 49.99 także każdy coś dla siebie znajdzie ja jednak nie zdecydowałam się na żadnego
te droższe dla mnie za drogie, a te tańsze jak pisałam nie ciekawe miały podłoże! A kupować żeby po przekwitnięciu reanimować to bezsensu!Dziewczyny, a czy któraś z was ma storczyki w ceramicznych, glinianych doniczkach na tej stronie co podała Norka jest napisane że podłoże w ceramice szybciej przesycha ja od ok pół roku mam dendrobium i chyba mu się podoba wypuszcza ciągle jakieś nowe bulwy zabiera się za kwitnienie! Teraz do małych, glinianych doniczek posadziłam dwa storczyki jestem ciekawa jaki będzie efekt. Edytowane przez kasia_tomeq Czas edycji: 2010-09-04 o 14:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

jak moja kolekcja powiększy się o kilka sztuk to też będę zmuszona przestawiać swoje storasy
.

baaardzo ładniutki storek
Ma w sobie coś

wstawiam zdjecia moich parapetow - sorki za jakosc i kolory ale akurat wtedy padalo a ja bylam chora
te droższe dla mnie za drogie, a te tańsze jak pisałam nie ciekawe miały podłoże! A kupować żeby po przekwitnięciu reanimować to bezsensu!