|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
ktoś Wam mówił że podobni do siebie jesteście????
fajne fotki [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21828098]no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi. ![]() ![]() ![]() to super ![]()
#423 |
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu na czytanie, Luiza nie chce spać w ciągu dnia. Dzisiaj raptem pospała 20 minut
![]() ![]() Teraz ją nakarmiłam na leżąco na naszym łożu i tak śpi, ale jak będę szła spać, to muszę ją przenieść. I w nocy zaczęła się częściej budzić ![]()
#424 |
Raczkowanie
|
a moje dziecie padło po kąpieli bez kolacji
![]() i pewnie trzeba będzie dać na śpiocha - brrrr
#425 |
Zakorzenienie
|
Mój zjadł o 18:30 po kąpieli.. wiercił się, gadał, przysypiał, zaś się wiercił, wypluwał i chciał smoczka.. jeśc miał o 21:30 a on kurde o 21:00 zasnął na amen i koniec.. i pewnie już nie pośpi do rana tylko wstanie ok 4:00
![]() Szajse.. nasze pięknie wypracowane nocki szlag trafi.. jakby zjadł zgodnie z planem to pobudka by była dopiero rano ![]() Budzić na jedzenie i ryzykować, że będzie cudowanie? Bo biorąc go śpiącego to na pewno się obudzi :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-02 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
U nas wieczór to jakiś koszmar, mała krzyczała 1 godz. Zupełnie nie wiem co się dzieje. Uspokajała się tylko na pionowo jak ją nosiłam inaczej wrzask i łzy jak groch. Taki płacz jakby coś ą bolało, płakałam razem z nią. W końcu podałam Viburcol i poszła spać, dobrze że chociaż to działa.
Jeszcze TŻ mnie wkur... miał wyjść tylko na chwilkę a nie było go pół godziny, samą mnie z wrzeszczącym dzieckiem zostawił. ![]()
#427 |
Zakorzenienie
|
czy Viburcol podziała na goraczke?
mała ma 38 goraczki a ja mam tylko te czopki.maz w pracy do 23.00. |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |||||||
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21813910]szalony buziaczek, tygrysek, cudne Wasze córcie.
Płaczu nie było. no chyba że potem, ale myślę, że nie... [/QUOTE] ![]() Fajnie że mały nie płakał w przedszkolu. Moja mama pracuje w przedszkolu tyle że na kuchni i codziennie rano musi liczyć dzieci i mówiła wczoraj że najgorzej w grupie 3 latków; są zamykane w sali bo uciekają, płaczą a matki jak odprowadzają rano to płaczą razem z dziećmi zamiast uspokoić. Hm łatwo powiedzieć uspokoić ciekawe jak ja będę odprowadzać to czy łezka nie poleci. Cytat:
Cytat:
![]() co do gazów to moja też często przez sen się wierci i puszcza serię bąków, natomiast jeśli chodzi o to oczko to rano jak wstaje jest zaropiałe a potem przez cały dzień łzawi i jak spojrzy w światło to też to oczko łzawi i potem ropieje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21826635]rośnie Boguś jak na drożdżach. Tymek też wczoraj wskoczył na wagę, na początek 12 tygodnia ma 6300g. [/QUOTE] wow duże te Wasze chłopaki, moja przy Waszych to kruszynka w 12 tygodniu ważyła 5200 i miała 63 cm, ale dziewczynka ładniejsza jak jest drobniejsza ![]() ![]() fajna rodzinka, córusia mamusi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2010-09-02 o 21:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a to po szczepionce - bo jak tak to ja bym nic nie dawała moja tak miała po szczepieniu ale to naturalna reakcja organizmu i nie trzeba nic dawać no chyba że gorączka wzrośnie albo się utrzymuje
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ulotki: Opis rozszerzonyWskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale na samo zbicie gorączki to raczej nie zadziała
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Ale ta goraczka wzrasta już ma 38,2.Musze czekać na meza i pojedzie do apteki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
W ogóle to w sobotę mam wychodne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Więc jak nie ma nic innego to może spróbuj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Z braku laku to i kit dobry
![]() ![]() Jeśli nie ma nic innego to trza się ratować tym co jest. Są też jakieś "babcine" domowe metody coś typu -chłodne okłady - ale ja się na tym nie znam więc nie pomogę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Przy tak małym dzieku, jeśli temp. wynosi 38 stopni i jeszcze wzrasta w krótkim czasie to się nie ma co ratować tym co jest, tylko trzeba zapylać po środek na gorączkę. I to szybko.
Takie maluchy przy wyższej temp. wchodzą często w drgawki, tracąc kontakt ze światem. Przerabiałam to z bratem moim. Nic przyjemnego. Pogotowie, szpital... Przy 37,5 można obserować. /Choć w nocy to trudno. Można przegapić./ Przy 38 lepiej coś podać. Jak nie wzrośnie temp. to nie zaszkodzi. A jak wzrośnie może być problem... ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() Tylko trzeba pamiętać, że nigdy nie kładziemy mokrego ręcznika na tułowiu! Owijamy kończyny. Świetnie działa okład na nogach. Chłodzimy czoło i kark. Nigdy klatkę piersiową - zapalenie płuc jak nic. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21828098]no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi. ![]() ![]() ![]() No i super. ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Podobna do Was. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Wiecie co... padłam wczoraj z szoku. ![]() Moja kuzynka jest w ciąży. Jej matka bardzo liczyła na wnuczkę. Tymczasem okazało się, że to chłopczyk. Pytam wczoraj jak reakcja ciotki... I co się dowiedziałam? Że raczyła powiedzieć do córki: córko zawiodłaś mnie. ![]() ![]() ![]() ![]() Myślałam, że eksploduję jak to usłyszałam. To trzeba mieć zdrowo naj... we łbie, żeby takie rzeczy mówić. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Dobry,
po kilku dniach ciągłych wrzasków postanowiłam oduczyć noszenia na rękach (przyzwyczaił się, bo wcześniej a to brzuch bolał, a to coś tam i tak o..). Trwa to dłużej niż zazwyczaj, ale jak narazie zasypia sam. A ja się nudzę. Nie dam się małemu skrzatowi! ![]() Powiedzcie mi jak wygląda Wasza skóra? Chodzi mi głównie o brzuch.. Ja wyglądam normalnie jak zebra ![]() No i wypadałoby pokazać pierworodnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Dobry,
Cytat:
![]() Nocka minęła spokojnie.Dałam ten czopek.Ola poszła spać po 21.00 i spała do 2.00 a potem co 2 godziny się budziła.Kupa z rana była,pojadła i teraz śpi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to związku z tym ja mam pytanie - jak mierzyć małemu temperaturę zwykłym termometrem elektronicznym?? Bo nam na razie to nie było potrzebne a tak zasadniczo to nie bardzo wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
okłady bardzo dobra rzecz - zgadzam się ![]() a temperatura u malucha faktycznie niebezpiecznie zwłaszcza jeśli rośnie dlatego ja w szafce mam na wszelki wypadek nurofen.... a matka ma zdrowo na.....we łbie - o tak Cytat:
u nas za to po wieczornym jedzeniu jakiś nerw - kłopot z zaśnięciem smoczek był be a rączki tak latały po buzi że szok - pomogło dopiero jak wzięła do łóżka do nas i trzymałam za łapki ale w nocy pobudka o 4.50 z płaczem na śpocha ![]() patrzę a nosek zdrapany do krwi ![]() wzięłam na ręce przytulam a ona dalej ryczy w niebogłosy i śpi - już miałam ten czopek zapodać bo nie chciała się ani obudzić ani uspokoić ale obudziła się dostała pić i jeść i zasnęła ![]() rano obudziła się pogadała do karuzelki zjadła - złapała maruda i zasnęła nie wiem co to było ![]()
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A skóra, ani jednego rozstępu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Duży chłopak z Kubusia. ![]() Mój brzuch spoko się miewa, rozstępów nie mam, ale ta skóra jeszcze wciąż zbyt wiotka. ![]() bydgoszczanka, to baw się dobrze na babskim spotkaniu. Ja w poniedziałek jadę z mamą i z dwiema kumpelami na zakupy. ![]() ![]() Z Tymkiem już lepiej, nocka była spokojna, hurtem 7 godzin przespał, więc jest ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
Ja od czasu jak urodziłam...tzn wiadomo nie od samego początku tańczyłam sobie w wolnych chwilach belly dance i smarowałam się kremem poporodowym pharmaceris i skóra jest taka sama jak przed ciążą..i jeszcze biodra zleciały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | ||||||
Rozeznanie
|
czesc mumusie
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21827222] ![]() dziękuję, a wiesz,że właśnie do mnie to prawie wcale podobna nie jest ? ja od razu widzialam ze to caly tata i wszyscy tak mowią, jeden jego kolega, jak mu maz przyslal zdjecie Róży to mu odpisal zeby mu swoich zdjec nei przysylal hehehe ona nawet paluszki u stóp ma identyczne jak ojciec, czyli srodkowy malusi i schowany pod resztę ![]() dziekuję, tak!! zwlaszcza kiedys jak nie mialam grzywki często to slyszelismy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pół godziny to dla mojego chwilka ![]() ![]() Cytat:
moja najbardziej nie lubi rękawków.. zwlaszcza dlugich, spina sie, łokcie przy sobeitrzyma i cudem udaje mi sie zalozyc... wczoraj zakladalam jej etapami... najpierw glowka... pogawedka.. jeden rekaw ... znowu pogawedka i drugi rekaw... jakos sie nie rozplakala... ale to tak jeden raz tak, moja córcia ![]() Cytat:
okłady tak, mozna tez na pachwiny, kark, paszki... robilysmy tak z bratowa jak jej corka miala wysoką goraczke i drgawki... mała nic nie kumała, odlot, ale pomoglo oczywiscie przeciwgoraczkowy srodek tez, boze kochany jak ona się musiala poczuc ta dziewczyna.... co za matka, ![]() ![]() Cytat:
![]() skora na brzuchu lepiej niz sie spodziewalam mam duza tendencje do rozstepow, mam je od podstawowki i sa prawie wszedzie, balam sie ze pooraja mi brzuch ale nie ![]() ![]() niestety rozstepy sa trwale... jako malolata plakalam jak na swoje patrzylam ale teraz to mam w d.. i odslaniam a co! widze ze sporo mlodych dziewczyn ma, np na biodrach Cytat:
![]() odczyt z pomiaru w odbycie jest wiekszy o 0,5 stopnia czyli zamiast 37,0 bedzie 37,5 moja wlsanie spala i zbudzila sie z podkowką na buzi i plaksa... lecę... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smarowałam tylko w ciąży. ![]() Ale brzuch mam super, jak przed. Nie ma żadnej różnicy. Tzn. gdy się zgarbię to widać, że skóry jest więcej, ale jak normalnie stoję to nie widać nawet że byłam w ciąży. Za to mam zebrzane cycki. ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Przy rękawkach to u nas jest zabawa. Jak ja rękawek ubieram to Daniel pcha tę właśnie rękę do buzi, jak łapka już w środku, to pcha ją razem z materiałem. Ja wtedy do niego gadam: "dawaj szybko łapkę mamie, dawaj, dawaj, raz, raz, raz..." itp. głupoty, a on się wtedy cieszy całą paszczą a nawet w głos. I tak się ubieramy w bodziaka zawsze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |||||||||
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21828098]no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi. Tymek po 3,5- godzinnym okresie aktywności zasnął , i o dziwo- dzisiejszego wieczoru nie było ataku krzyku, bólu... - ale ulga. [/QUOTE]
Super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzuch ok, nie porobiły mi się rozstępy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jamaica, bardzo fajnie razem wyglądacie ![]() Młoda wczoraj zjadła o 20, spała do 6, zjadła mleko kleikiem zagęszczone i polazła dalej spać do 9 ![]() O 10 dostała znów mleko i marchew, na razie po niej ok, kupa nawet pomarańczowa była wieczorem ![]() Wyobraźcie sobie, że szanowny dalej sfochowany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Przy ubieraniu, przewijaniu gadam zawsze ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Laski, moje dziecko od paru dni tak gada, że jeszcze trochę i będę go błakać by zamilkł.
![]() ![]() A dziś poznaliśmy nowy smak: deserek Bobovity zjedliśmy, tzn. 1/3 deserku, jabłko + jagody. Pycha był. ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21836939] Wyobraźcie sobie, że szanowny dalej sfochowany ![]() ![]() Przy ubieraniu, przewijaniu gadam zawsze ![]() Twardziej. ![]() Ha ha ha... to coś jak ja. ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Kobity, która ubiera malucha w body Early Days, z tych 7miopaków? Właśnie do mnie przyszły i ciekawostka. Co prawda spodziewałam się, po wymiarach z aukcji... na szczęście, bo bym szoku doznała. Body na 0-3 miesiące /niby odpowiednik naszego 62/ są większe od wszystkich body r. 62 jakie mam. ![]() ![]() ![]() ![]() Te na 3-6 miesięcy sporo poleżą w szafie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
No i dobrze
![]() Ja młodej zakładam pajace na 68, bodziaki na 3-6mcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
kurcze malej chyba kupka doskwiera.. wczoraj znowu nie zrobila wiec dzis siespodziewam ze bedzie meeega...
zbudzial si ewlasnei z placzem ale ze spi akurat na malzenskim lozu wiec podalam cycus i uspokoila sie i spi dalej ale plytko, bo tylko skrzypne krzeslem ona otwiera oczka... po 3 dniach wzglednego spokoju wczoraj małżonek zrobil mi cyrk, ale zachowalam zimna krew, pomimo iz stral sie bardzo zebym sie zagotowala ![]() juz od progu mial humorek wisielczy, obiadu nie zezarł twierdzac ze jest niejadalny ( gulasz węgierski zrobilam ) bo oczywiscie na odp...dol gotowalam, bo przy kompie caly dzien siedze a on nie po to haruje zebym jedzenie marnowala oraz uznal ze mala jemu na zlosc placze ( kiedy beksala po kapieli bo glodna byla ) uznał ze ona mi w dzien na pewno tak nie placze tylko jak on wraca liczylam w glowie od 1 do 10 zeby sie w jalowe dyskusje nie wdawac ![]() dzis jedyne slowa jakie zamienilismy dzis rano to on zebym budzik wylaczyla ( jego budzik) i ja czy on chce kawę. zanim ruszyl sie z lozka ja zdazylam pobawic sie z malą, nakarmic ja i przebrac, sama zjesc, poprasowac, namoczyc posciel, oraz zmyc gary po wczorajszym trujacym obiedzie ![]() za takie traktowanie powinien mi codziennie bukiet kwiatow przynosic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Szaja.. oczy mam na zapałkach..
zrobiłam błąd bo czekałam z nadzieją, że się obudzi ale gdzie tam.. i jak tylko dotknęłam głową poduszki o 1:30 tak ten w ryk ![]() Kurde nie wymyślili jeszcze jakiegoś wynalazku coby te smoczki nie wypadały? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.