Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 10:11   #1531
Nadia5
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

przeprowadzka ? mamo ?

skończyłam prasować zrobiłam pranie, rozwiesiłam i może szybko wyschnie, bo TŻ przyniósł cały plecak ciuchów roboczych więc czeka mnie jeszcze jedno pranie. I tak lepiej idzie niż na początku, gdy TŻ zajmował się praniem mu jakoś więcej tego wychodziło i w efekcie tego co tydzien 4 prania pod rząd postanowiłam przejąć pałeczkę i dużo rzeczy przepieram ręcznie, do pralki wkładam na płukanie i wirowanie to bagatela 15 min program zawsze jakaś oszczędność
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:14   #1532
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Tak, córko?!
Daj na loda (zimnego )?

I ja muszę pranie dziś wstawić i kurde okna muszę umyć, ale pogoda lipna, a już nic nie widać przez nie, i firany uprać, a na 19 września teściowie przyjeżdżają wczoraj Tż do nich z zaproszeniem dzwonił, bo się zdecydować nie mogą na wizytę

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:16   #1533
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Tak mi się właśnie przypomniało, że mogę się z Wami podzielić pomysłem co robię z mięskiem z rosołu Nauczyła mnie tego mama. Ja zawsze używam skrzydełek. I jak już zjemy rosołek to obieram mięsko z tych skrzydełek (bez skóry) i chowam do zamrażarki (u nas na to danie potrzeba tak mięska z 3 zup, dlatego zbieram, ale jak ktoś gotuje rosołek z 5-6 skrzydełek to powinno wystarczyc). Do garnka wrzucam margaryne i ja przetapiam, a pozniej dodaje maki (to sie chyba zasmażka nazywa) i później do tego dolewam albo mleka, albo wody i śmietany. Następnie dodaję Kucharek, pieprz, sól i gałkę muszkatołową. Konsystencja powinna być taka średniogęsta. I do tego wrzucam tego kurczaczka pokrojonego dość drobno I to jemy z makaronem, albo z ryżem Z przyprawami można poszaleć i zastosować co się chce
u nas na szczęście miesko z zup się nie marnuje, wrzucam je poprostu do zupy ale dobry pomysł z tą potrawką

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

okna planuję myć pod koniec września, mam nadzieję że pogoda będzie sprzyjająca firanki też przydało by się wyprać :|
Stary 2010-09-03, 10:17   #1534
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
a co, coś się nie podoba? przecież matkę obecne tu SPD mają tylko jedną

Aneczka to sporo tych opłat, ale z tego co pamiętam macie trochę wieksze mieszkanie niż my, my mamy 50m2, opłaty zamykają nam się w 600zł w tym jest czynsz, woda, prąd, gaz, opłata za garaż, opłata za kablówkę i internet jak sobie pomyślę, że do tego miałby dojść jeszcze z 1000 za wynajem to Lily wiem jaką miałaś sytuację z teściami i że nie masz szans na kredyt ale wynajmowanie na dłuższą metę w Waszej sytuacji to jest masakra, zamiast płacić tyle kasy obcym moglibyście już swoje mieszkanko spłacać
Tak, mamy 62 m. 2, u nas czynsz jest 500 zł (mieszkanie i garaż), prąd 100 zł na dwa miesiące (teraz będzie więcej, bo mamy telewizor z kineskopem i rajdy dr. House'a wieczorem dają o sobie znać, a myśleliśmy, że lodówka tyle żre prądu), kablówka i net 110 zł (pakiet z UPC), wodę i ogrzewanie mamy w czynszu, gaz nawet nie wiem ile, ale musimy wpłacić z 50 zł co miesiąc, żeby zaskoczenia nie było. Do tego kredyt 400 zł (musieliśmy wziąć, żeby zapłacić w skarbówce za podatek od mieszkania całe 7400 zł ) Dlatego woleliśmy mieć swoje niż wynajmować i nie mieć z tego nic.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:22   #1535
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witam
będę Was nadrabiała i notowała jak tu oszczędzić, a i mam pytanko polecicie coś skutecznego na kurzajkę dla TŻ ?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A mnie nachodzi na jakis placek czy ciacho Ale jest problem bo nie posiadamy mixera
jakiś czas temu natknęłam się na przepis na ciasto bez miksera, nie mogę żadnego polecić bo nie robiłam (my z TŻ nie jesteśmy "ciastowi") ale jak wpiszesz w google to z pewnością znajdziesz kilka przepisów

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:23   #1536
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Tak, mamy 62 m. 2, u nas czynsz jest 500 zł (mieszkanie i garaż), prąd 100 zł na dwa miesiące (teraz będzie więcej, bo mamy telewizor z kineskopem i rajdy dr. House'a wieczorem dają o sobie znać, a myśleliśmy, że lodówka tyle żre prądu), kablówka i net 110 zł (pakiet z UPC), wodę i ogrzewanie mamy w czynszu, gaz nawet nie wiem ile, ale musimy wpłacić z 50 zł co miesiąc, żeby zaskoczenia nie było. Do tego kredyt 400 zł (musieliśmy wziąć, żeby zapłacić w skarbówce za podatek od mieszkania całe 7400 zł ) Dlatego woleliśmy mieć swoje niż wynajmować i nie mieć z tego nic.
62 m2 pozazdrościć. My kupiliśmy mieszkanko 49m2 dwa pokoje, tak więc o sypialni mogę tylko pomarzyć. Ale dobre i to
Stary 2010-09-03, 10:30   #1537
201604250957
Konto usunięte

Aneczka czyli gdyby nie ta rata kredytu to też byście mieli 600zł opłat.. taki podatek?! to jest właśnie absurd w naszym kraju

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
62 m2 pozazdrościć. My kupiliśmy mieszkanko 49m2 dwa pokoje, tak więc o sypialni mogę tylko pomarzyć. Ale dobre i to
no wiesz wszystko kwestia priorytetów my tez mamy 50m2, dwa pokoje z czego mniejszy jest właśnie naszą sypialnią- buduarkiem przeze mnie pieszczotliwie nazywaną duży pokój jest naprawdę duży więc wydzieliliśmy tam kącik do pracy dla Lubego gdzie ma biurko i komputer a poza tym jest to pokój gościnny, docelowo będzie tam stół i 6 krzeseł, kanapa, dwa fotele, ława i stolik z telewizorem plus może jakiś regał w sypialni mamy tylko łóżko, nocny stolik, regał i szafę wnękową.. od razu postanowiliśmy, że ten drugi pokój to będzie nasze miejsce odpoczynku gdzie nikogo nie będziemy wpuszczać, gdzie będziemy spać i spędzać intymne chwile taki nasz prywatny azyl

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2010-09-03 o 10:31
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 10:30   #1538
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Witam
będę Was nadrabiała i notowała jak tu oszczędzić, a i mam pytanko polecicie coś skutecznego na kurzajkę dla TŻ ?

jakiś czas temu natknęłam się na przepis na ciasto bez miksera, nie mogę żadnego polecić bo nie robiłam (my z TŻ nie jesteśmy "ciastowi") ale jak wpiszesz w google to z pewnością znajdziesz kilka przepisów
Nie zawsze potrzeba mikser, żeby ciasto zrobić. Ręcznie można utrzeć i wyjdzie to samo. Moja mam do tej pory ciasta ręcznie uciera i wychodzą pycha

Stary 2010-09-03, 10:35   #1539
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy trzy pokoje, osobną kuchnię (na tym mi najbardziej zależało). Mieszkanie jest przestronne i nie ma tak, że dwa pokoje są super małe, a trzeci wielgachny, tylko rozłożone są te metry po równo mniej więcej. Pomalowaliśmy wszystkie pokoje, więc teraz tylko zmiana umeblowania nas czeka. Idę się ogarnąć i lepić pierogi Do miłego

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Aneczka czyli gdyby nie ta rata kredytu to też byście mieli 600zł opłat.. taki podatek?! to jest właśnie absurd w naszym kraju

no wiesz wszystko kwestia priorytetów my tez mamy 50m2, dwa pokoje z czego mniejszy jest właśnie naszą sypialnią- buduarkiem przeze mnie pieszczotliwie nazywaną duży pokój jest naprawdę duży więc wydzieliliśmy tam kącik do pracy dla Lubego gdzie ma biurko i komputer a poza tym jest to pokój gościnny, docelowo będzie tam stół i 6 krzeseł, kanapa, dwa fotele, ława i stolik z telewizorem plus może jakiś regał w sypialni mamy tylko łóżko, nocny stolik, regał i szafę wnękową.. od razu postanowiliśmy, że ten drugi pokój to będzie nasze miejsce odpoczynku gdzie nikogo nie będziemy wpuszczać, gdzie będziemy spać i spędzać intymne chwile taki nasz prywatny azyl
Coś ok. 700 - 800 zł by wyszło. Podatek był od ceny mieszkania. Nie licząc jeszcze podatku od pożyczki ("pożyczyliśmy kasę od wujka męża, ale powiedział, że to prezent ślubny , więc nic nie musimy oddawać), zapłacenie notariuszowi i agencji nieruchomości. Tak więc w 22 tysiącach złociszy się zamknęliśmy, nie licząc ceny mieszkania i garażu - całe 365 tysięcy złotych Sypialnię też mamy, stoi tam gigantyczne łoże, a nad nim mieliśmy przyklejone maki, ale na czas malowania zdjęliśmy. Sypialnia musi być i już. Musimy mieć swój własny kąt, gdzie nie będzie nieumytych garów, niewypranych brudnych ciuchów czy burdelu na stole

15

Edytowane przez aneczka240
Czas edycji: 2010-09-03 o 10:37
aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:39   #1540
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

mi się marzy stół i krzesła w dużym pokoju, ale obawiam się że byłoby za ciasno..może w dalszej przyszłości...kto wie, pewnie jeszcze nie jeden remont przeżyjemy w tym mieszkanku

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
My mamy trzy pokoje, osobną kuchnię (na tym mi najbardziej zależało). Mieszkanie jest przestronne i nie ma tak, że dwa pokoje są super małe, a trzeci wielgachny, tylko rozłożone są te metry po równo mniej więcej. Pomalowaliśmy wszystkie pokoje, więc teraz tylko zmiana umeblowania nas czeka. Idę się ogarnąć i lepić pierogi Do miłego

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Coś ok. 700 - 800 zł by wyszło. Podatek był od ceny mieszkania. Nie licząc jeszcze podatku od pożyczki ("pożyczyliśmy kasę od wujka męża, ale powiedział, że to prezent ślubny , więc nic nie musimy oddawać), zapłacenie notariuszowi i agencji nieruchomości. Tak więc w 22 tysiącach złociszy się zamknęliśmy, nie licząc ceny mieszkania i garażu - całe 365 tysięcy złotych
oj tak, chcąc zakupić mieszkanie wszystkie te formalności i dodatkowe opłaty, księgi wieczyste itp. potrafią zrujnować. co z tego, że na kredyt skoro bank wymaga wkładu własnego, pośrednik zapłaty, notariusz podobnie nie mając swoich oszczędności, czy też pomocnej rodziny ciężko wyjść na swoje
Stary 2010-09-03, 10:41   #1541
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
mi się marzy stół i krzesła w dużym pokoju, ale obawiam się że byłoby za ciasno..może w dalszej przyszłości...kto wie, pewnie jeszcze nie jeden remont przeżyjemy w tym mieszkanku

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

oj tak, chcąc zakupić mieszkanie wszystkie te formalności i dodatkowe opłaty, księgi wieczyste itp. potrafią zrujnować. co z tego, że na kredyt skoro bank wymaga wkładu własnego, pośrednik zapłaty, notariusz podobnie nie mając swoich oszczędności, czy też pomocnej rodziny ciężko wyjść na swoje
To weź ode mnie! Mi się ten pomysł nie podoba, ale teściowa kupiła ten stól z krzesłami kilka lat temu i stoi...
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 10:49   #1542
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
To weź ode mnie! Mi się ten pomysł nie podoba, ale teściowa kupiła ten stól z krzesłami kilka lat temu i stoi...
pomysł ogólnie moze być dobry. kwestia metrażu pokoju i układu. znajomi mają i bardzo im pasuje nie graci. ja przy moim wyposazeniu pokoju obawiam sie że stół zagraciłby dość "luźną" przestrzeń. ale juz myślę nad mniejszymi fotelami (za pare lat) i ogólnie innym rozplanowaniem tego wszytskiego
tak kupiła ot ? to dość ryzykowny "podarek"
Stary 2010-09-03, 10:53   #1543
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
pomysł ogólnie moze być dobry. kwestia metrażu pokoju i układu. znajomi mają i bardzo im pasuje nie graci. ja przy moim wyposazeniu pokoju obawiam sie że stół zagraciłby dość "luźną" przestrzeń. ale juz myślę nad mniejszymi fotelami (za pare lat) i ogólnie innym rozplanowaniem tego wszytskiego
tak kupiła ot ? to dość ryzykowny "podarek"
To nadal jej mieszkanie
Pomimo tego, że wiedziała chyba , że się to nie sprawdzi to kupiła. Nikt teraz w tym pokoju nie przebywa. Nawet ona jak przyjeżdża. Tylko kurz sie zbiera i nic więcej Jak bym miała duży dom to owszem zrobiłabym sboei jadalnie, ale nie w bloku.
Stary 2010-09-03, 10:56   #1544
marcia45
Zadomowienie

Witam od rana

Wczoraj okropna, cały dzień praktycznie przesiedziałam w domu, nie liczac wyjscia po kurze piersi i pozniej po platki, bo jak do TZ dzwonilam, zeby po pracy kupil, platki, ktore je do mleka, to przyniósł owsiane(co moge z nimi zrobic??? owsianki nigdy nie jadlam)

Bylismy wieczorem na pol godz w auchen, ale kalosze zadne mi sie nie podobaly,wiec wrocilam bez nich. Wogole ten sklep byl tak ogromny, ze nie moglabym tam zakupów robic.

Moglaby mi któraś z Was przeslac przepis na nuggetsy na PW, bo taki chwalony, a ja gapa nie zdazylamzapisac i zaginal w otchlani watku.

Zazdroszcze tym, ktore maja wlasne mieszkanie, my placimy za nasza klitke 1200 plus wszystkie oplaty Ale coz Warszawa. A o kredyt zaamierzamy sie starac zaraz po slubie, bo narazie poki ja studiuje i nie jestesmy malzenstwem pewnie bysmy go nie dostali. Mam nadzieje, ze zdazymy sie zalapac na rodzine na swoim, bo chyba do 2012 ma ten program trwac.

Ogarniam sie i pojde sie zapisac do jakiejs biblioteki miejskiej bo uwielbiam ksiazki a szkoda mi na nie kasy. Od wakacji planuje sie zapisac i nie moge sie wybrac. A TZ teraz jak wraca to buszujena necie i szuka auta dla nas to przydalaby sie rozrywka w postaci ksiazki.

Obiad o dziwo zostal z wczoraj(zazwyczaj TZ doklada sobie tyle razy az nie zostanie nic), wiec zadnych ambitnych planow sprzataniowych nie mam.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:58   #1545
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Lily wiem jaką miałaś sytuację z teściami i że nie masz szans na kredyt ale wynajmowanie na dłuższą metę w Waszej sytuacji to jest masakra, zamiast płacić tyle kasy obcym moglibyście już swoje mieszkanko spłacać
no moglibyśmy ale kto nam da kredyt jak tylko Tż pracuje, a ja nie nie ma wyjścia-trzeba poczekać aż wrócę do pracy
wynajem duuuużo kasy zżera
nam 1100+prąd co 2-miesiące za kawalerkę

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
my tez mamy 50m2, dwa pokoje z czego mniejszy jest właśnie naszą sypialnią- buduarkiem przeze mnie pieszczotliwie nazywaną duży pokój jest naprawdę duży więc wydzieliliśmy tam kącik do pracy dla Lubego gdzie ma biurko i komputer a poza tym jest to pokój gościnny, docelowo będzie tam stół i 6 krzeseł, kanapa, dwa fotele, ława i stolik z telewizorem plus może jakiś regał w sypialni mamy tylko łóżko, nocny stolik, regał i szafę wnękową.. od razu postanowiliśmy, że ten drugi pokój to będzie nasze miejsce odpoczynku gdzie nikogo nie będziemy wpuszczać, gdzie będziemy spać i spędzać intymne chwile taki nasz prywatny azyl
ale ci zazdroszczę tych 50m i to jeszcze prawie własnych

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:02   #1546
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Witam od rana

Wczoraj okropna, cały dzień praktycznie przesiedziałam w domu, nie liczac wyjscia po kurze piersi i pozniej po platki, bo jak do TZ dzwonilam, zeby po pracy kupil, platki, ktore je do mleka, to przyniósł owsiane(co moge z nimi zrobic??? owsianki nigdy nie jadlam)

Bylismy wieczorem na pol godz w auchen, ale kalosze zadne mi sie nie podobaly,wiec wrocilam bez nich. Wogole ten sklep byl tak ogromny, ze nie moglabym tam zakupów robic.

Moglaby mi któraś z Was przeslac przepis na nuggetsy na PW, bo taki chwalony, a ja gapa nie zdazylamzapisac i zaginal w otchlani watku.

Zazdroszcze tym, ktore maja wlasne mieszkanie, my placimy za nasza klitke 1200 plus wszystkie oplaty Ale coz Warszawa. A o kredyt zaamierzamy sie starac zaraz po slubie, bo narazie poki ja studiuje i nie jestesmy malzenstwem pewnie bysmy go nie dostali. Mam nadzieje, ze zdazymy sie zalapac na rodzine na swoim, bo chyba do 2012 ma ten program trwac.

Ogarniam sie i pojde sie zapisac do jakiejs biblioteki miejskiej bo uwielbiam ksiazki a szkoda mi na nie kasy. Od wakacji planuje sie zapisac i nie moge sie wybrac. A TZ teraz jak wraca to buszujena necie i szuka auta dla nas to przydalaby sie rozrywka w postaci ksiazki.

Obiad o dziwo zostal z wczoraj(zazwyczaj TZ doklada sobie tyle razy az nie zostanie nic), wiec zadnych ambitnych planow sprzataniowych nie mam.
ja też poproszę przepis na nuggetsy na PW

my wzięlismy kredyt z programu rodzina na swoim 30 lat płacenia ale jak mus to mus...

Do bibliotek jestem pozapisywana od dawien dawna, czytam, pochłaniam jeśli jest czas, chęci i ciekawa fabuła Thrillery na tapecie
Stary 2010-09-03, 11:03   #1547
alazkrainy
Zakorzenienie

A dla tych co mają ochotę na szybkie ciasto polecam dwa przepisy (nie trzeba miksera)
KLIK
KLIK

Ja już chcę 16.00

Stary 2010-09-03, 11:08   #1548
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Cytat:
ja też poproszę przepis na nuggetsy na PW
Jak wpiszecie w wyszukiwarce (przeszukaj ten wątek) nuggetsy, to Wam od razu znajdzie Ja tak właśnie szukałam...

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
no moglibyśmy ale kto nam da kredyt jak tylko Tż pracuje, a ja nie nie ma wyjścia-trzeba poczekać aż wrócę do pracy
wynajem duuuużo kasy zżera
nam 1100+prąd co 2-miesiące za kawalerkę
U mnie w mieście kawalerki to koszt 1.400zł w górę Więc niestety wiecznie na wynajmowanym pokoiku siedzimy, który na dodatek jest mega klitką... Jak wisi pranie i mam łóżko rozłożone, to się ruszyć nie można A i tak suszarki nie mogę rozłożyć całej, tylko muszę się mieścić na tych środkowych sznurkach, co też nie jest łatwe :/

My mamy zamiar brać kredyt w najbliższej przyszłości. Właśnie w RnS - póki jest Od nowego roku mają zmienić warunki i ma być podobno o wiele wiele gorzej, jeśli chodzi o ten kredyt. No i my kupujemy mieszkanie 3-pokojowe... Dla mnie bezsensem (ale to tylko moje zdanie!) jest branie kredytu na mieszkanie 2-pokojowe, jak się planuje mieć dzieci... Bo 2 pokoje są za małe na rodzinę 2+2... A jak już się weźmie kredyt na takie mieszkanie, to niekoniecznie musi być tak łatwo wziąć na większe, jak będzie trzeba... Poza tym u nas różnica w mieszkaniu 2 i 3-pokojowym jest stosunkowo niewielka, więc się nie opłaca...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:11   #1549
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość

My mamy zamiar brać kredyt w najbliższej przyszłości. Właśnie w RnS - póki jest Od nowego roku mają zmienić warunki i ma być podobno o wiele wiele gorzej, jeśli chodzi o ten kredyt. No i my kupujemy mieszkanie 3-pokojowe... Dla mnie bezsensem (ale to tylko moje zdanie!) jest branie kredytu na mieszkanie 2-pokojowe, jak się planuje mieć dzieci... Bo 2 pokoje są za małe na rodzinę 2+2... A jak już się weźmie kredyt na takie mieszkanie, to niekoniecznie musi być tak łatwo wziąć na większe, jak będzie trzeba... Poza tym u nas różnica w mieszkaniu 2 i 3-pokojowym jest stosunkowo niewielka, więc się nie opłaca...
Wszystko zależy od ceny mieszkań i od zdolności kredytowej. No może być tak, że masz zdolnośc dostania kredytu na mieszkanie 2 pokojowe a na 3 pokojowe juz nie? i co wtedy ? taka para ma dalej wynajmować? zawsze lepiej płacić ratę za swoje mieszkanie, a zawsze rozwiązaniem jest w późniejszym czasie sprzedanie tego 2 pokojowego i kupienie 3 pokojowego, lub nawet zamiana na większe za dopłatą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 11:13   #1550
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wpiszecie w wyszukiwarce (przeszukaj ten wątek) nuggetsy, to Wam od razu znajdzie Ja tak właśnie szukałam...

U mnie w mieście kawalerki to koszt 1.400zł w górę Więc niestety wiecznie na wynajmowanym pokoiku siedzimy, który na dodatek jest mega klitką... Jak wisi pranie i mam łóżko rozłożone, to się ruszyć nie można A i tak suszarki nie mogę rozłożyć całej, tylko muszę się mieścić na tych środkowych sznurkach, co też nie jest łatwe :/

no niestety mieszkania 3 pokojowe są o wiele droższe. my szukaliśmy mieszkania w miarę świezo po remoncie. żeby znów nie inwestować w jakieś mega kosztowne remonty...
i stanęło na 2 pokojowym, z kuchnią i łazienką umeblowaną i duuużą szafą w przedpokoju jedynie pomalowanie ścian i wyposażenie pokoju dużego i nic tylko się wprowadzać. Planujemy 2+1 więc myślę że nie będzie źle
Stary 2010-09-03, 11:22   #1551
lili1987
Zakorzenienie

na rodzinę 2+2 2pokoje są napewno za małe
nas jest 2+1 i póki co musimy być w kawalerce, bo nas zwyczajnie na większe nie stać Poznań to drogie miasto.
Kiedyś też weźmiemy kredyt, a póki co nie ma co narzekać, ważne, że jesteśmy sami, a nie z "teściami" ufff

idę na ten warzywny bazar. później nadrobię

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:26   #1552
marcia45
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki Zapomnialam o cudownej przeszukiwarce

Jak tylko da rade to bedziemy brac 3 pokojowe, gorzej jak zdolnosci nie bedziemy miec. Zaraz wyszukam czegos o tym programi i zobacze czy mamy szanse za dwa lata. Wkladu wlasnego troche bedziemy miec z wesela i oszczednosci(moze), Mam jakies akcje kupione moze uda sie korzystnie sprzedac. Nie moge sie doczekac wlasnego M, chocby 2-pokojowego

No i zaczelo padac, a juz bylam prawie gotowa do wyjscia

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:37   #1553
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

A u mnie dziś śliczna pogoda! Aż mam ochotę się ubrać i iść połazić, ale trzeba pisać Mam nadzieje, że od poniedziałku pogoda dopisze, to będę korzystała z wakacji maksymalnie!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 11:59   #1554
201604250957
Konto usunięte

Marcia moja mama jak byliśmy mali robiła nam ciastka z płatków owsianych- mega smaczne i szybkie bo bez pieczenia w załączniku przepis który znalazłam w necie, moja mama robiła tak samo tylko nie gotowała tych płatków ale pozostałe składniki, potem zalewała tą masą płatki, mieszała i wykładała na pergamin a jak ostygły to siup do lodówki, mi zimne smakowały najbardziej myślę, że można też zamiast tej masy czekoladowej rozpuścić w kąpieli wodnej mleczną czekoladę albo nutelli dodać i też będzie pycha
Stary 2010-09-03, 12:06   #1555
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
na rodzinę 2+2 2pokoje są napewno za małe
nas jest 2+1 i póki co musimy być w kawalerce, bo nas zwyczajnie na większe nie stać Poznań to drogie miasto.
Kiedyś też weźmiemy kredyt, a póki co nie ma co narzekać, ważne, że jesteśmy sami, a nie z "teściami" ufff

idę na ten warzywny bazar. później nadrobię
to są święte słowa najważniejsze, że jesteście razem teraz będzie już tylko lepiej
Stary 2010-09-03, 12:17   #1556
DobraDusza88
Zakorzenienie

Powiem Wam że nigdy z (przyszłymi)teściami nie mieszkałam, a były takie propozycje ze strony mamy TŻ jak powiedzieliśmy, że szukamy mieszkania... Ale stwierdziliśmy, że wolimy żyć oszczędnie, a jednak sami. I nikt nikomu w drogę nie wchodzi

A my dzisiaj do kina jedziemy Przedwczoraj mieliśmy 5. rocznicę i świętowaliśmy winkiem (tzn. TŻ lampkę, a ja resztę, bo on wina nie lubi a ja uwielbiam) a dzisiaj kino
Stary 2010-09-03, 12:19   #1557
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od ceny mieszkań i od zdolności kredytowej. No może być tak, że masz zdolnośc dostania kredytu na mieszkanie 2 pokojowe a na 3 pokojowe juz nie? i co wtedy ? taka para ma dalej wynajmować? zawsze lepiej płacić ratę za swoje mieszkanie, a zawsze rozwiązaniem jest w późniejszym czasie sprzedanie tego 2 pokojowego i kupienie 3 pokojowego, lub nawet zamiana na większe za dopłatą
No wiadomo, że tak nie jest. Ja nie mówię, że nie... Mówię tylko, że dla mnie to jest bez sensu, ale wiem, że wiele osób tak musi robić. I gdybyśmy nie mieli wyboru, to też byśmy kupowali dwa pokoje. Ale nie potrafiłabym tego przeboleć

Teściowa mnie kiedyś rozwaliła z tekstem, że po co nam 3 pokoje... Przecież dzieci się wyprowadzą po 20 latach i później sami zostaniemy w takim dużym Bo oni w sumie zajmują 1 pokój z 3, w których mieszkają i uważa, że u nas będzie tak samo A np. moi rodzice ładnie zagospodarowali sobie te 3 pokoje
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:27   #1558
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo, że tak nie jest. Ja nie mówię, że nie... Mówię tylko, że dla mnie to jest bez sensu, ale wiem, że wiele osób tak musi robić. I gdybyśmy nie mieli wyboru, to też byśmy kupowali dwa pokoje. Ale nie potrafiłabym tego przeboleć

Teściowa mnie kiedyś rozwaliła z tekstem, że po co nam 3 pokoje... Przecież dzieci się wyprowadzą po 20 latach i później sami zostaniemy w takim dużym Bo oni w sumie zajmują 1 pokój z 3, w których mieszkają i uważa, że u nas będzie tak samo A np. moi rodzice ładnie zagospodarowali sobie te 3 pokoje
No ja też bym wolała mieć 2 pokojowe, a nie 40 metrową kawalerkę, ale niestety mieliśmy wybór albo takie mieszkanie, albo nic.

Szkoda, że teraz młodym jest tak ciężko, bo to odbija się tez na tym, że dużo par omija łukiem temat dzieci, tak jak np my. A być może gdyby były odpowiednie płace, mieszkanie zdecydowałabym się juz własnie teraz na bobasa,a tak ledwo koniec z końcem sie wiąże to nawet takie myśli od głowy nie przychodzą.
Ale co ciekawe, oni tam dla siebie na górze to maja na premie, ale żeby dla takich żuczków jak my coś wygospodarować to nie!
Albo np jakaś ustawa, że emeryt może sobie dorobić? skoro on ma emeryturę, a na jego miejsce mógłby przyjść młody ... dziwny ten nasz kraj dziwny

Stary 2010-09-03, 12:39   #1559
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też bym wolała mieć 2 pokojowe, a nie 40 metrową kawalerkę, ale niestety mieliśmy wybór albo takie mieszkanie, albo nic.

Szkoda, że teraz młodym jest tak ciężko, bo to odbija się tez na tym, że dużo par omija łukiem temat dzieci, tak jak np my. A być może gdyby były odpowiednie płace, mieszkanie zdecydowałabym się juz własnie teraz na bobasa,a tak ledwo koniec z końcem sie wiąże to nawet takie myśli od głowy nie przychodzą.
Ale co ciekawe, oni tam dla siebie na górze to maja na premie, ale żeby dla takich żuczków jak my coś wygospodarować to nie!
Albo np jakaś ustawa, że emeryt może sobie dorobić? skoro on ma emeryturę, a na jego miejsce mógłby przyjść młody ... dziwny ten nasz kraj dziwny
Podpisuję się obiema łapkami!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:42   #1560
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

dokładnie my tez nie myślimy póki co o dziecku, uważamy, że podejmiemy temat gdy będziemy mieć na tyle dobrą sytuację finansową by było nas stać na utrzymanie tego dziecka, żebyśmy nie musieli kombinować i odmawiać sobie i jemu przede wszystkim iluś tam rzeczy... jasne, że gdyby nam sie zdarzyła jakimś cudem wpadka mimo że stosujemy antykoncepcję hormonalną (a ona ma 99% skutecznosci wiec teoretycznie jest taka mozliwosc) to wychowalibysmy je i "jakoś" by to było... ale sami ze swojej nieprzymuszonej woli się na to jakoś nie zdecydujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości