Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 12:22   #3571
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Ishka kciuki za szybki powrót do domku
Ishka jest od środy w domu leży i odpoczywa

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:33   #3572
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ishka kciuki za Ciebie i synka, żebyście wytrzymali do października. Leż i odpoczywaj sobie spokojnie.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:38   #3573
Artystka23
Dragonfly

dobrze,ze u Ishki sie poprawilo
Stary 2010-09-03, 12:41   #3574
ursull
Zakorzenienie

Kootekk gratuluję serdecznie i wielki brawa dla dzielnej mamusi,a jeszcze większe dla dzielnego Michałka . Nadal trzymam kciuki za was

Ishka za was też trzymam kciuki i odpoczywaj ile tylko wlezie

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:43   #3575
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga, wiadomość od Kootka:

My już jesteśmy po, Michałek malutki ale sam oddycha, leży w inkubatorze, jest silny i mam nadzieję że będzie dobrze. Wszystko mnie boli ale ogólnie cc nie było takie złe.
Kootek gratulację, masz już swojego wymarzonego synka na świecie, teraz będzie tylko lepiej My tu jeszcze rośniemy i coraz bardziej stękamy a Ty za chwile wyjdziesz z Michałkiem do domu i będziesz nas pocieszać, zobaczysz Powodzenia !!!!
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:48   #3576
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

Anecka - podaj prosze linka z tymi info odnosnie odpisu podatku na dziecko, będe wdzieczna. No i troche wolniej perszingu jeden, daj sobie trochę pomóc ze strony TŻ-a a nie ty Zosia-Samosia i potem boli ;/ Wrzuc na wolniejsze obroty, nic sie nie stanie jak poczekasz na niego, az będzie miał czas

No tak, ale on najpierw musi sie z siostry dzieckiem pobawic, potem zawsze tez cos znajdzie a do mnie ZAWSZE na koncu przychodzi. Przepraszam bardzo, ale kto powinien byc na 1 miejscu? CHYBA JA!

Chyba to czytalam http://parenting.pl/portal/teksty/ul...ecko-2010-roku

Cytat:

My już jesteśmy po, Michałek malutki ale sam oddycha, leży w inkubatorze, jest silny i mam nadzieję że będzie dobrze. Wszystko mnie boli ale ogólnie cc nie było takie złe.
OMG.. ale mnie ciary przeszly.. zaczyna się

Kotku wszystko będzie dobrze, Ty dochodz do siebie i stan się wielka siłą dla Michałka ktory w mgnieniu oka będzie z Wami w domu

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Troche mnie to przeraza, ze u nas juz sie zaczelo
Mnie tez..

Cytat:
Wiadomość od Ishki:

Pozdrowienia dla wszystkich ciotek wizażowych od Ishki i Juniora tabletki jednak dużo dają bo lepiej troszkę się czujemy... mamy skurcze i czasem bóle ale to już nie to co było przed szpitalem. Mam nadzieję że wytrzymamy do tego października i będzie wtedy ok wizaż będziemy nadrabiać w sobotę wieczorkiem to Wam skrobnę jak już będę buziaki

i sms nr 2:

jeee ale nowiny! dobrze ze Michałek sam oddycha! ale fajnie że już Kootek ma Małego przy sobie już się nie umiem doczekać aż poczytam forum! buźka!
Ishka, wytrzymaj do pazdziernika Odpoczywaj bo juz niedługo nie będzie tak lekko

Bylam w hurtowni, swietne ciuszki tam sa i tanie.. w dodatku polskie Porozmawialam od serca z Pania tam i ciesze sie, ze nie sa oni tam nastawieni na zysk.
Pytalam o laktatory. Mieli baby ono i avent. Babka powiedziala ze lepiej kupic tanszy bo nie wiadomo czy tak naprawde mi sie przyda laktator a kazdym sie odciagnie pokarm.
Zrobilam male zakupki, nozyczki, smoczek, 2 flanelki, kaftanik i bodziak do szpitala.
Pytalam tez o zestaw lozeczko + posciel baldachim generalnie to co na allegro, ale stacjonarnie wychodzi o ok 100zl drozej.

No i pytalam o to o co sie spieram z TZ. On chce koniecznie ochraniacz dookola lozka bo mowi ze jegio siory dziecko sie tak wierci, ze nogi wylatuja przez szczeble.. to mu odpowiedzialam ze jak sie ma takie niewychowane dziecko to tak jest buahaha ale jestem wredna
No ale Pani w hurtowni mi powiedziala ze na cale lozko to idiotyzm kupowac, bo trzeba widziec dziecko to po 1 a po drugie jak bedzie wieksze to nie mozna tych szczebelkow wyjmowanych zaslonic przeciez..

Dzis weszlam do tego zalanego pokoju i tak w nim smierdzi, okno otwarte nie pomaga masakra.. ze sciany tynk leci ojciec bedzie musial robic tam remont. ehh nastepne wydatki a on pracy nie ma.
No i niestety dziecko moje nie bedzie miec osobnego pokoju musi byc z nami w jednym.. ehh .. szkoda bo juz oczyma wyobrazni widzialam ten pokoik. a Tu w tym duzym zimno jest, bo nigdy tu slonce nie zaglada. Teraz mam 16 stopni, ale ja jestem przyzwyczajona.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-03 o 12:50
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:01   #3577
kotek81
Zakorzenienie

Ishka -

Kootek - GRATULACJE KOCHANA!!!!
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:03   #3578
kretencja
Zakorzenienie

ISHKA, ZACISKAJ MOCNO NOGI I TRZYMAJCIE SIĘ TAM!!!

De, nie mogę go wziąć ze sobą, bo moi Rodzice tez mają dwa koty, jeden bardzo źle toleruje towarzystwo. Ledwie akceptuje swoją współdomowniczkę... Lufciki mamy nie zabezpieczone, ale nieraz już zostawał sam i nigdy nic się nie zdarzyło, w ogóle niespecjalnie go ciągnie do wychodzenia. Myślę, że będzie OK.

Anecka, fajne flanelki, zwłaszcza ta z jeżem i kretem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:11   #3579
mallinka
Zadomowienie

De zapodaj nam jakieś zdjęcia z tego urokliwego miejsca w którym jesteś
zazdroszczę wakacji-zwłaszcza że u nas jest juz tak bardzo zimno... mój TŻ od 2 dni pali w piecu-żebym mogła pranie zrobić jeszcze nigdy tak wcześnie nie rozpoczęliśmy sezonu grzewczego

Anecka fajne zakupy a z tym zalanym pokojem to jaks tragedia-chociaż juz przestało lecieć?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:13   #3580
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

Michałku witamy!
Kotek wielkie gratulacje!
nie wiem co jeszcze powiedzieć bo płakać mi się chce. Nie mogę w to uwierzyć.Trzymajcie się Kochani i czekamy na zdjęcia!

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Wiadomość od Ishki:

Pozdrowienia dla wszystkich ciotek wizażowych od Ishki i Juniora tabletki jednak dużo dają bo lepiej troszkę się czujemy... mamy skurcze i czasem bóle ale to już nie to co było przed szpitalem. Mam nadzieję że wytrzymamy do tego października i będzie wtedy ok wizaż będziemy nadrabiać w sobotę wieczorkiem to Wam skrobnę jak już będę buziaki

i sms nr 2:

jeee ale nowiny! dobrze ze Michałek sam oddycha! ale fajnie że już Kootek ma Małego przy sobie już się nie umiem doczekać aż poczytam forum! buźka!
Iska trzymajcie się dzielnie!Zaciskaj nogi z całych sił. jeszcze troszkę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:22   #3581
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, USG nie miałam - może dobrze, jak czytam o tych kontrowersjach, na poczatku miałam co 2-3 tygodnie, więc w sumie w czasie ciąży sporo tego było. szyjka się nie skraca, wsio pozamykane, serduszko bije miarowo. Umowiłam się z lekarzem na niedziele, coby zwiedzać szpital ( mam nadzieje, że żadna w tym czasie nie będzie rodzić, bo fiknę ). Dał mi listę rzeczy potrzebnych do szpitala, jestem zaskoczona, ze taka krótka.
Możesz mi podesłać listę? Bo jestem ciekawa czy się różni od tego, co na SR mówili.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ciekawe, jak Lutien po wizycie, z tego co kojarzę tez dziś miała, godzinę po mnie ( u tego samego lekarza )

i nasze szpitalne kobietki milczą
Jestem, jestem Sorki, że nie pisałam ostatnio, ale kiepsko się czuję. Od poniedziałku mam cały czas ból głowy, ale na szczęście po połówce apapu przechodzi na kilka godzin. Do tego doszły bóle jak na okres i bóle w pachwinach
Wczoraj do lekarza ledwo co doszłam, ale na szczęście badanie nie wykazało nic niepokojącego i mam brać no-spę przez dwa dni, a jak to nie pomoże to leki przeciwskurczowe. Tak więc pomimo tego, że się bardzo źle czuję, to humor mi dopisuje, bo nie dzieje się nic złego

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kretencja glowa do gory.
Ja to sie mecze przejsciem do kuchni i spowrotem na kanape

porazdzcie bo nie wiem co mam zorbic
Mamy dostac lozeczko od szwagra - 140x70
lozeczko nei wejdzie do naszej sypialni, i bedzie musialo stac w pokoju graniczacycm z sypialnia.
Brac to lozeczko, czy kupic 120x60 ktore wejdzie do sypialni?

po prostu az mi sie plakac chce, a dzis to w ogole
My od razu kupujemy 140x70 z opcją przerobienia na tapczanik. I od razu chcemy, żeby dziecko spało u siebie w pokoju.

Cytat:

GRATULACJE Witam Michałka w gronie urodzonych 3. września

Cieszy mnie też bardzo to, że u Ishki już jest lepiej

A ja się przyznam, że mam dziś urodzinki. Z tej okazji nawet ciasto piekę A jako prezent dostałam świetne panele do salonu Dziś był facet je położyć i wyszło super Zamówiliśmy też większość mebli do salonu i pokoju dziecięcego, tak więc powoli remont dobiega końca
Zmykam kończyć ciasto. Miłego dnia
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:28   #3582
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

No to teraz , ktora kolejna z nas?)

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Lutien,

wszystkiego , co najlepsze - spełnienia marzeń i lekkiego porodu
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:28   #3583
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

A ja się przyznam, że mam dziś urodzinki. Z tej okazji nawet ciasto piekę A jako prezent dostałam świetne panele do salonu Dziś był facet je położyć i wyszło super Zamówiliśmy też większość mebli do salonu i pokoju dziecięcego, tak więc powoli remont dobiega końca

Sto lat z okazji Urodzin

Kotek Ogromne Gratulacje dla Ciebie. Napewno z Michałkiem bedzie dobrze nie martw sie.

Was tez tak bolał brzuch po bokach i z dołu w okolicach 28 tyg ? Od kilku dni mam takie bóle- uczucie jak na okres tylko bardziej czuje na środku podbrzusza.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:33   #3584
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Możesz mi podesłać listę? Bo jestem ciekawa czy się różni od tego, co na SR mówili.

Jestem, jestem Sorki, że nie pisałam ostatnio, ale kiepsko się czuję. Od poniedziałku mam cały czas ból głowy, ale na szczęście po połówce apapu przechodzi na kilka godzin. Do tego doszły bóle jak na okres i bóle w pachwinach
Wczoraj do lekarza ledwo co doszłam, ale na szczęście badanie nie wykazało nic niepokojącego i mam brać no-spę przez dwa dni, a jak to nie pomoże to leki przeciwskurczowe. Tak więc pomimo tego, że się bardzo źle czuję, to humor mi dopisuje, bo nie dzieje się nic złego

My od razu kupujemy 140x70 z opcją przerobienia na tapczanik. I od razu chcemy, żeby dziecko spało u siebie w pokoju.

STO LAT!! STO LAT!! wSZYSTKIEGO CO SOBIE ZAŻYCZYSZ I ZAMARZYSZ, ŻEBY SIĘ SPEŁNIAŁO PO KOLEI

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No tak, ale on najpierw musi sie z siostry dzieckiem pobawic, potem zawsze tez cos znajdzie a do mnie ZAWSZE na koncu przychodzi. Przepraszam bardzo, ale kto powinien byc na 1 miejscu? CHYBA JA!

Chyba to czytalam http://parenting.pl/portal/teksty/ul...ecko-2010-roku

OMG.. ale mnie ciary przeszly.. zaczyna się

Kotku wszystko będzie dobrze, Ty dochodz do siebie i stan się wielka siłą dla Michałka ktory w mgnieniu oka będzie z Wami w domu

Mnie tez..

Ishka, wytrzymaj do pazdziernika Odpoczywaj bo juz niedługo nie będzie tak lekko

Bylam w hurtowni, swietne ciuszki tam sa i tanie.. w dodatku polskie Porozmawialam od serca z Pania tam i ciesze sie, ze nie sa oni tam nastawieni na zysk.
Pytalam o laktatory. Mieli baby ono i avent. Babka powiedziala ze lepiej kupic tanszy bo nie wiadomo czy tak naprawde mi sie przyda laktator a kazdym sie odciagnie pokarm.
Zrobilam male zakupki, nozyczki, smoczek, 2 flanelki, kaftanik i bodziak do szpitala.
Pytalam tez o zestaw lozeczko + posciel baldachim generalnie to co na allegro, ale stacjonarnie wychodzi o ok 100zl drozej.

No i pytalam o to o co sie spieram z TZ. On chce koniecznie ochraniacz dookola lozka bo mowi ze jegio siory dziecko sie tak wierci, ze nogi wylatuja przez szczeble.. to mu odpowiedzialam ze jak sie ma takie niewychowane dziecko to tak jest buahaha ale jestem wredna
No ale Pani w hurtowni mi powiedziala ze na cale lozko to idiotyzm kupowac, bo trzeba widziec dziecko to po 1 a po drugie jak bedzie wieksze to nie mozna tych szczebelkow wyjmowanych zaslonic przeciez..

Dzis weszlam do tego zalanego pokoju i tak w nim smierdzi, okno otwarte nie pomaga masakra.. ze sciany tynk leci ojciec bedzie musial robic tam remont. ehh nastepne wydatki a on pracy nie ma.
No i niestety dziecko moje nie bedzie miec osobnego pokoju musi byc z nami w jednym.. ehh .. szkoda bo juz oczyma wyobrazni widzialam ten pokoik. a Tu w tym duzym zimno jest, bo nigdy tu slonce nie zaglada. Teraz mam 16 stopni, ale ja jestem przyzwyczajona.
Aaaaa Anecka to fakt, że TŻ to teraz najpierw powinien do ciebie pędzić a potem resztę. No to sie nie dziwię, że nerwa masz. Też bym miała ;/ I dzieki za linka, zaraz ide poczytać.

Fajnie, że taka hurtownie znalazłaś, tym bardziej, że rzeczy fajne i tanie, i te flanelki słodkie. Widze, że u Ciebie zakupy idą pełna parą. Ja dzisiaj byłam w Pepco i kupiłam mojemu rajty hahahah słodkie są, ciekawa jestem jak będzie wyglądał.

Może do czasu narodzin pokój podeschnie, bedzie juz wyremontowany i dzidzia będzie mogła tam sobie zamieszkać? za to.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:33   #3585
Anecka
Zakorzenienie

Irsin, Ty teraz skoro pytasz

Lutien, 200 lat, 300 lat niech zyje zyje nam !

mallinka
, no narazie nie leci.. czekamy na sasiada az przyjedzie zza granicy i obada sprawe, niech wymienia rury czy co, bo jak sie zrobi sicane i znow zaleje.. no to masakra

Flanelki tez mi sie podobaja no i chyba nie takie drogie byly. 4zl z hakiem, tetra byla pp 1,86 i 1,99

Ja dzis mam pelne rece roboty. Ugadalismy sie z TZ (jeszcze ojca musze uswiadomic), ze jutro pomalujemy jeden kawalek za meblami, wiec musze dzisiaj z tych mebli wyciagac rzeczy bo sa meble ciezkie jak nie wiem co..
A z drugiej strony sie pomaluje kiedy indziej bo tam az 3 meble sa a dzis nie dam rady oprozniac wszystkiego. Takze zabieram sie za robotę.

KarolinaB, niestety dziecko tam nie zmieszka, bo ojciec sie tam wprowadzil

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-03 o 13:34
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:34   #3586
ursull
Zakorzenienie

Lutien wszystkiego najlepszego i łatwego oraz szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Was tez tak bolał brzuch po bokach i z dołu w okolicach 28 tyg ? Od kilku dni mam takie bóle- uczucie jak na okres tylko bardziej czuje na środku podbrzusza.
Sysunia tez tak mam,a czasem to mam takie jakby skurcze i ciagnięcie w pachwinie,szczególnie,gdy dużo chodzę

Stary 2010-09-03, 13:37   #3587
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Irsin, Ty teraz skoro pytasz

Lutien, 200 lat, 300 lat niech zyje zyje nam !

mallinka
, no narazie nie leci.. czekamy na sasiada az przyjedzie zza granicy i obada sprawe, niech wymienia rury czy co, bo jak sie zrobi sicane i znow zaleje.. no to masakra

Flanelki tez mi sie podobaja no i chyba nie takie drogie byly. 4zl z hakiem, tetra byla pp 1,86 i 1,99

Ja dzis mam pelne rece roboty. Ugadalismy sie z TZ (jeszcze ojca musze uswiadomic), ze jutro pomalujemy jeden kawalek za meblami, wiec musze dzisiaj z tych mebli wyciagac rzeczy bo sa meble ciezkie jak nie wiem co..
A z drugiej strony sie pomaluje kiedy indziej bo tam az 3 meble sa a dzis nie dam rady oprozniac wszystkiego. Takze zabieram sie za robotę.

KarolinaB, niestety dziecko tam nie zmieszka, bo ojciec sie tam wprowadzil

chyba Ty
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:38   #3588
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Lutien wszystkiego najlepszego i łatwego oraz szybkiego porodu

Sysunia tez tak mam,a czasem to mam takie jakby skurcze i ciagnięcie w pachwinie,szczególnie,gdy dużo chodzę
No to przyznam ze mnie uspokoiłaś troszke bo sie zaczełam bac przy tych bólach zeby jakis skurczy nie dostac i nie urodzic Mnie jak chyci to kurcze chodzic nie moge bo jak stoje to masakra , wczoraj mnie zlapało w nocy to znowu wylezec nie mogłam. Troszke mi nospa pomaga ale ze tak powiem nie na jakas długa chwile. Czy połozna w UK daje jakies tabletki na takie bóle ??

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:39   #3589
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od Ishki:

i sms nr 2:

wracaj do nas szybko
Cytat:

wszystkiego najlepszego
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:43   #3590
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
No to przyznam ze mnie uspokoiłaś troszke bo sie zaczełam bac przy tych bólach zeby jakis skurczy nie dostac i nie urodzic Mnie jak chyci to kurcze chodzic nie moge bo jak stoje to masakra , wczoraj mnie zlapało w nocy to znowu wylezec nie mogłam. Troszke mi nospa pomaga ale ze tak powiem nie na jakas długa chwile. Czy połozna w UK daje jakies tabletki na takie bóle ??
nie ,powie ci,że to normalne (bo własciwie jest normalne ) i,dopóki nie sączą ci się wody lub nie krwawisz,lub nie masz regularnych skurczy,to wszystko jest ok. Oczywiście w kazdej chwili możesz zadzwonić lub pójść do GP,ale pewnie powie to samo. Bierz nospę,ewentualnie paracetamol i nie przeciążaj organizmu. Nie ma co sie oszukiwać,że trzeci trymest to bajka. Im bliżej końca tym ciężej . A do kiedy pracujesz?

Stary 2010-09-03, 13:51   #3591
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
W strasznie złym nastroju jestem dziś. Wczoraj wieczorem znowu z mężem się pokłóciłam strasznie, przepłakałam cały wieczór i zasnęliśmy obrażeni (a bardzo rzadko kładziemy się spać bez dogadania się wcześniej). Dziś rano pogadaliśmy i może jest trochę lepiej, ale ja ciągle mam chandrę. Biedny ten mój synuś, ciągle go nerwami zamęczam
Witaj w klubie, ja tez mam z tego powodu wyrzuty sumienia, przez te moje nerwy.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
porazdzcie bo nie wiem co mam zorbic
Mamy dostac lozeczko od szwagra - 140x70
lozeczko nei wejdzie do naszej sypialni, i bedzie musialo stac w pokoju graniczacycm z sypialnia.
Brac to lozeczko, czy kupic 120x60 ktore wejdzie do sypialni?

po prostu az mi sie plakac chce, a dzis to w ogole
Ja szczerze mowiac wolałabym wlasnie to wieksze lozeczko i od razu wiekszy materacyk na dluzej, no ale mamy tak malenka sypialnie, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie 120x6o także musisz podjąć decyzję, czy chcesz mieć dziecko przy sobie czy w drugim pokoju, może weź to łożeczko, a do sypialni jakas kołyske na początek?Ja nie widze innej opcji jak mieć małego u siebie w sypialni zeby mieć na niego "oko".

Cytat:
Może to nasze hormony tak wszystko wyolbrzymiają u nas też było krucho-zwłaszcza lipiec-sierpień-ale na szczęście jakos się unormowało... Ale nie bez znaczenia jest olbrzymia wyrozumiałość TZta bo ze mną to nigdy nic nie wiadomo... wczoraj, wróciłam z badań i na wejscie przyczepiłam się do niego o różne pierdo.y, a on poszedł zrobił mi śniadanie, uśmiechnął się i od razu mi przeszło-normalnie na 5 min jakiś diabeł mnie opętał ale kiedyś by się obraził i pokłócił ze mną lub wyszedł
dużo rozmawalismy o tych moich nastrojach no i jakoś udało się dojść do consensusu-a może się przestraszył jak kiedyś bardzo źle się poczułam kiedy tak 3 dni wciąż się kłóciliśmy... sama nie wiem, ważnie że jest lepiej.
Wierzę że u Was też tak będzie trzymam kciuki

Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
bardzo współczuję takich nerwów w tym stanie. powiem banał nad banałami-ale może dziecko pomoże Wam się otworzyć na siebie trochę bardziej?
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
nie znam waszej sytuacji i ciężko radzić w takich sprawach, ale może dajcie sobie trochę czasu. Zajmij się czymś aby się nie denerwować. Ci faceci to czasami zasługują tylko na mam nadzieje że dzisiaj będziesz już w lepszym humorku
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Witajcie,

niebieska - nie martw się problemami z tz. Druga rocznica jest takim momentem przełomowym. Ja w 2 rocznicę ślubu miałam poważne plany, żeby się rozwieść, a teraz uważam, że jesteśmy fajnym małżeństwem.
Do tego dochodzą hormony ciążowe, stres, inne zachowania facetów i ich reakcje na ciążę, które są dla nas kobiet niezrozumiałe. Jedno Ci poradzę- warto dawać sobie szansę, o ile problemy nie są jakieś fundamentalne, a dotyczą spraw, co do któych trzeba się dogadać i coś ustalić. Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Niebieskaa - trzymaj się dzielnie i nie denerwuj się, to wszystko co dziewczyny piszą o naszych hormonach to prawda, teraz jest nam też ciężej, wiele wyolbrzymiamy, ja z moim TŻ-em miałam kryzys przez dwa miechy kwiecień, maj to była dla nas katorga przebywanie ze sobą. Ale przetrwalismy, sami dalismy sobie na wstrzymanie i teraz to moja kochana gadzina jest, choć wczoraj sobie na niego tez ponarzekałam
Dziewczyny jesteście kochane, naprawdę dziękuje za Wasze słowa otuchy
Wczoraj poszłam spać ok.1 w nocy i spałam do 10rano, byłam zmeczona tym wszystkim, wyspałam się, ale miałam odczucie jak przy depresji-chciałam spać cały dzień z zasłonieta roletą, jednak oprzytomniałam, żeby wziąć się w garść.
Tż chcąc sie podlizać zrobił mi rano omleta z warzywami duszonymi, gadałam z pare miesiecy ze bym takiego zjadła na sniadanie i skumał po paru miesiacach ze moze mi go zrobic dopiero jak sie pozarliśmy.
Nic nie moze z własnej woli, jakbym gadała zawsze do ściany, jednym uchem wlatuje drugim wylatuje. nazbierało się wszystkiego, a to ze jestem w ciązy powinno być radosnym czasem, a nie zeby maluszek ciagle odczuwał moje napiecie, tylko jego mi szkoda, że ma takich rodziców, którzy nie mogą sie dogadać..

Zabrałam sie za robote, zeby sie nie dołować, porzadki w szafie, prasowanie, zaraz sie zmeczyłam, ale robie sobie przerwy na wizaż i działam dalej.

Cytat:

Kootekk nie mogę w to uwierzyć, łzy stanęły mi w oczach ze wzruszenia. MICHAŁKU WITAJ!

Zauwazylyście, ze kootekk chyba czuła to gdzieś wewnątrz, idealnie zdazyla z wyprawka, nawet o lozeczku juz nie marudzila tylko juz kupiła to które było od ręki, zeby być gotową, to chyba matczyna intuicja.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mój Tato dziś odebrał wyniki tomografii, na jego oko są dobre A rok temu wykryto przerzut w płucach... Więc i u Was wszystko się ułoży. Wiara czyni cuda!
Gratulacje dla taty, na pewno czujecie ulgę

Cytat:

Wszystkiego Co Naj...i spełnienia marzeń
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:53   #3592
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego najlepszego

Stary 2010-09-03, 13:56   #3593
Artystka23
Dragonfly

lutien wszystkiego naj naj naj
Stary 2010-09-03, 13:58   #3594
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, ja tez mam z tego powodu wyrzuty sumienia, przez te moje nerwy.

Ja szczerze mowiac wolałabym wlasnie to wieksze lozeczko i od razu wiekszy materacyk na dluzej, no ale mamy tak malenka sypialnie, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie 120x6o także musisz podjąć decyzję, czy chcesz mieć dziecko przy sobie czy w drugim pokoju, może weź to łożeczko, a do sypialni jakas kołyske na początek?Ja nie widze innej opcji jak mieć małego u siebie w sypialni zeby mieć na niego "oko".

Dziewczyny jesteście kochane, naprawdę dziękuje za Wasze słowa otuchy
Wczoraj poszłam spać ok.1 w nocy i spałam do 10rano, byłam zmeczona tym wszystkim, wyspałam się, ale miałam odczucie jak przy depresji-chciałam spać cały dzień z zasłonieta roletą, jednak oprzytomniałam, żeby wziąć się w garść.
Tż chcąc sie podlizać zrobił mi rano omleta z warzywami duszonymi, gadałam z pare miesiecy ze bym takiego zjadła na sniadanie i skumał po paru miesiacach ze moze mi go zrobic dopiero jak sie pozarliśmy.
Nic nie moze z własnej woli, jakbym gadała zawsze do ściany, jednym uchem wlatuje drugim wylatuje. nazbierało się wszystkiego, a to ze jestem w ciązy powinno być radosnym czasem, a nie zeby maluszek ciagle odczuwał moje napiecie, tylko jego mi szkoda, że ma takich rodziców, którzy nie mogą sie dogadać..

Zabrałam sie za robote, zeby sie nie dołować, porzadki w szafie, prasowanie, zaraz sie zmeczyłam, ale robie sobie przerwy na wizaż i działam dalej.

Kootekk nie mogę w to uwierzyć, łzy stanęły mi w oczach ze wzruszenia. MICHAŁKU WITAJ!

Zauwazylyście, ze kootekk chyba czuła to gdzieś wewnątrz, idealnie zdazyla z wyprawka, nawet o lozeczku juz nie marudzila tylko juz kupiła to które było od ręki, zeby być gotową, to chyba matczyna intuicja.

Gratulacje dla taty, na pewno czujecie ulgę

Wszystkiego Co Naj...i spełnienia marzeń
przede wszystkim ma takich rodziców, którzy go kochają i którzy próbują to posklejać. Nie zadręczaj się, spróbujcie się dogadać, ale nie wyrzucaj sobie wszystkiego. To małe wcale nie jest takie słabe jak myślimy.

Stary 2010-09-03, 14:01   #3595
_paulinka2
Wtajemniczenie

lutien sto lat

niebieskaa tylko z tym sprzątaniem też nie przeginaj bo

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:02   #3596
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, też mam często wrażenie, że nie możemy się dogadać. Kłócimy się, godzimy, a zaraz znowu jest kłótnia Nie wiem dlaczego tak jest, przecież nie wyobrażamy sobie życia bez siebie Jesteśmy chyba po prostu strasznie niedobrani

Jeśli chodzi o Tatę, oczywiście poczuliśmy ulgę, choć wiemy, że zawsze już będziemy żyć w niepewności, że Tata ciągle będzie musiał robić badania. Po pierwszej operacji i chemii wydawało się, że jest OK, a po 2 latach przerzut... Ale póki co wygląda to dobrze, więc cieszymy się tym, co jest

Dziewczyny, czy Wy też nie macie kompletnie wyczucia z przyprawami? Ja systematycznie przepieprzam wszystko, właśnie przepieprzyłam babę ziemniaczaną Dobrze, że pieprz bardzo grubo mielony, to kawałki sobie wyciągam i odkładam na brzeg

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-03, 14:07   #3597
Aliszcze
Zakorzenienie

Lutien, wszystkiego najlepszego !! Bardzo lubię ludzi spod znaku Panna

tak się cieszę, że same dobre wieści mamy od naszych "szpitalnych" dziewczyn

a ja kupiłam sobie kolczyki (duże koła-uwielbiam takie) i torebkę a co, trzeba sobie dogodzić a moja psinka dostała nowy kocyk i piczkę i teraz nie może rozstać się z piłeczką

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:14   #3598
kretencja
Zakorzenienie

Ciągle zapominam
LUTIEN, WSZYSTKIEGO NAJPIEKNIEJSZEGO!!!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-03, 14:18   #3599
malgosiak25
Raczkowanie

Lutien wszystkiego co najlepsze oraz spełnienia marzeń

Ja już spakowana i czekam na męża ehh będę miała nadrabiania jak mnie tydzień nie będzie, ale jak dorwę w tyg kompa z netem to na pewno się odezwę

Miłego popołudnia
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:21   #3600
kretencja
Zakorzenienie

Malgosiak, udanego wyjazdu

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości