|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Klarissa no jak na ten etap ciąży to całkiem dobrze.
Cytat:
W poniedziałek skończyłam 33 tyg. Wizytę miałam we wtorek. Jeśli chodzi o termin to trzymam się usg w 8 i 14 tyg. No ja też tak obstawiałam, że max 2600g wyjdzie. Źle zrozumiałam napewno. W każdym razie jest duży i jeśli będzie się kierował w stronę 4kg to cc. No i jeszcze ważne czy się obróci w stronę kręgosłupa, bo teraz patrzy w bok. No nic, pożyjemy - zobaczymy. W zasadzie to nie wiem po co komu pies skoro nie ma się kto nim zająć. A jeśli ktoś już tak bardzo chce mieć psa, a nie ma czasu to można zawsze wynająć opiekuna na ten czas kiedy kogoś nie ma w domu. Ja mam szczęście, bo teraz mojego pieska zabiera na spacery dziewczyna, która zdaje egzamin trenerski. Nie dość, że pies wyspacerowany to jeszcze uczy go różnych dobrych/pozytywnych zachowań (pies po przejściach). |
|
|
|
|
#872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lenka* - witajcie w domu
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
gabisun, naked21, ycnan powodzenia!!!
mam nadzieję, że Gabisun nie zaklinował się ten czop, że ją tak nic nie boli .swoją drogą fajny dzień sobie wybrałyście. dziś mamy z TŻ 5 rocznicę ślubu. dokładnie o 16.30 ![]() witaj Lenka
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka - fajnie, że juz jesteście w domku Czekamy na opis porodu i dobre rady już nieco doświadczonej mamy
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() _______ Wracam do prasowania - dziś kaftaniki, koszulki itp. Może zdążę jeszcze śpiochy, ale nie wiem czy tyle weny mam w sobie.
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona - spora ta Twoja dzidzia
Tp ustalany na podst. usg po 13 tyg. nic nam nie mówi. Jedynie ten ustalony w 12-13 t.c. jest wiarygodny, bo później dzieci rosną "jak chcą" I jeśli tp na podst. usg w 13 t.c. nie różni się więcej niż tydzień od tego na podst. OM to uznajemy za prawidłowy termin ten z OM. U mnie w 13 t.c. termin - 06.10, a na podst OM - 09.10 wiec trzymam się tego z OM a date zapł. też znam ![]() Nie wiem czy nie zagmatwałam i zrozumiałaś... ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- tifio - ale ud nie widać ![]() Dziś od rana wciąż coś przegryzam... Kolega Apetyt mnie nie opuszcza.. ![]() Coś mszu nie ma - czyżby czwarta wrześniówka się rozpakowuje?
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 super brzuszek
![]() malinka pogratuluj mamuscie od nas - duzo zdrowka zyczymy ![]() Klarissa dziekuje bardzo za wiadomosc - jutro jada kupic ![]() macie jakies wiesci od naszych walczacych mamus?
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
NO CIEKAWE AK TAM NASZE DZIEWCZYNY
![]() CHYBA NIC SIE NIE DZIEJE JAK NARAZIE BO NIE MA ZADNYCH WIESCI...
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam żadnych wieści, pousypiały czy co?
Cytat:
my jutro jedziemy kupić wózek-w końcu bierzemy JumperX z Tako Cytat:
też mam taką piłkę właśnie
|
||
|
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a gdzie kupujesz wozek?
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to ja na drugim końcu będę rodzić - na Czarnowie
![]() kupujemy wózek w Maji na Ściegiennego |
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tydzień 22 - długość ok. 19 cm. Waga 350g tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g tydzień 29 - długość ok. 26 cm Waga 1250g tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g tydzień 32 - długość ok. 29 cm Waga 1800g tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g tydzień 34 - długość ok. 32 cm. Waga 2250g tydzień 35 - długość ok. 33 cm Waga 2550g tydzień 36 - długość ok. 33 cm. Waga 2750g tydzień 37 - długość ok. 35 cm Waga 2950g tydzień 38 - długość ok. 35 cm. Waga 3100g tydzień 39 - długość ok. 36 cm. Waga 3250g tydzień 40 - długość z wyprostowanymi nóżkami ok. 48-51 cm. Waga 3500 Moje małe ważyło na początku 34 bo (33+1) już 2510 i faktycznie według USG był to już 33+6 wiec 5 dni do przodu. Jak pamiętam USG w 13 tygodniu to było tylko 4 dni różnicy więc pewnie zostanie ten 8 październik |
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
wg mojego wczorajszego USG (33 tydzień ciąży) Mati waży 1940g
ja wielkiego brzucha nie mam, więc gdyby miał więcej to bym się zdziwiła a tak to chyba nawet wierzę temu pomiarowi wg USG
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie wlasnie porozmawialam z mama i jestem skolowana
![]() moja mama uwaza ze powinnam u niej w miescie rodzic i zostac tu do dnia porodu a potem tydzien po czy dwa plusy: - mama jest na miejscu, zajmuje sie starsza corka, nie musze nic robic poza lezeniem -moja mama gotuje, sprzata itp - szpital mam 3 ulice dalej i o kazdej porze dnia bede tam w 5 min - jest tu cala rodzina i zawsze ktos bedzie mogl mi podejsc cos przyniesc czy pomoc (gdyby mama nie mogla) - po porodzie zajmnie sie starsza corka no i wiadomo ze mi tez ciut pomoze przy dziecku (przynajmniej odpadnie mi z glowy gotowanie itp) minusy- -no to wiadomo nie jestem u siebie, a u siebie zawsze inaczej sie funkcjonuje - musze pozwozic teraz te wszystkie rzeczy sama nie wiem wiadomo w domu jest inaczej u siebie, ale z drugiej storny nikogo tam nie mamy, i w razie porodu jest stress czy maz zdarzy dojechac, co z corka itp skolowana jestem chodze teraz jak bomba zegarowa
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
Ja, wprawdzie ze smutkiem, ale ustępuję dziewczynom moje zaklepane na dzisiaj miejsce.
Byłam rano u położnej i... mam czekać! (tak jak bym do tej pory robiła coś innego) Powiedziała, że mam się nie denerwować, bo u mnie może się przesunąć, bo miałam cykle 30-35 dniowe. Zmierzyła brzuch, posłuchałyśmy serduszka małej, kazała liczyć 10 ruchów dziennie i za tydzień, jak nic się nie zmieni, mam przyjść znowu. Gabisun, Ycnan i Naked21 Życzę Wam szybkich i bezbolesnych porodów!!
|
|
|
|
#888 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wyboru! Świetny wózek i super się go prowadzi, chociaż ja zdecydowałam się na Tako Warrior w drugiej wersji, bo pierwsza była bardzo, bardzo podobna właśnie do JumperX
Cytat:
Chyba w tatusia rośnie Cytat:
|
|
#889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz potwierdził, że usg myli się raczej na minus. Pewnie też zależy jaki aparat. Tak było przynajmniej z jasiem. Lekarka przed porodem szacowała go na 3500g, a faktycznie ważył 3740g. Hehehehe mnie według usg też wychodzi tp na 13.10 Ale tym się nie sugeruje Jestem przygotowana na chodzenie do samego końca
|
|
|
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
A ja znalazłam, że w 13 tygodniu dziecko powinno mierzyć 53-60 mm, a moje miało 72mm, więc w końcu nie wiem na ile tygodni wtedy wyglądało
Może któraś z Was ma takie wymiary jak IlonaN2 tylko, że z wcześniejszego okresu ciąży??
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
naked21 Rana jeszcze trochę boli z jednej strony ale generalnie nie czuję się jak po operacji
![]() kasienka1701 Dziękuję Też byś dała radę ![]() cellaris Ja urodziłam w piątek, wyszłam w poniedziałek przed południem. Od wtorku-środy już wcale nie czuję się jak po operacji poza tym, że rana boli z jednej strony i trzeba być ostrożnym przy wstawaniu, rozciąganiu itd. Zuziczka Już troszkę lepiej z karmieniem, Aśka tylko raz w nocy dostała butlę ![]() Dziewczyny, skurcze naprawdę mogą nie boleć ![]() Aśka kończy dziś tydzień ![]() Trzymam kciuki dziewczyny
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Mszu ma chyba jeszcze gości w domu(brata z narzeczoną).Uprzedzała,że będzie się mniej udzielać przez te dni
![]() Paula Shin,widzę,że zamawiałyśmy wózek od tego samego sprzedawcy ![]() Co do prania,to rożki poprałam(położna to zasugerowała,że raczej powinno się,a ochraniacza na szczeble nie,tylko go wywietrzyłam i przeprasowałam,żeby się zarazki ewentualne uparowały ![]() Lenka ,super,że już w domciu z Niunią.Jest taka śliczna,że można by ją schrupać ![]() Coś cisza,nic nie wiadomo jak tam nasze rodzące...Ha,pewnie się smsy posypią jak wyjdę z domu(normalka),bo na 17 jadę do szpitala na ktg i trochę mi zejdzie ![]() Bordowa, widać,że Asieńka twoja córa,podobna.Super
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-09-03 o 15:24 |
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Boska jest
Swoją drogą to ciekawe co u dziewczyn, zamilkły na wielki, a ja tu umieram z ciekawości
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Naked urodziła!!!
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-09-03 o 15:49 |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
naked21 urodziła Filipa Leona
przesłała mi foto na komórkę, musicie chwilkę poczekać żebym foto zgrała
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Jakies inne wieści? Bordowa |
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
kasieńka byłaś pierwsza
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-09-03 o 15:53 |
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Akurat miałam kabelek do komórki pod ręką,więc już nie musisz zgrywać
.Dobrze,że chociaż jednej się udało urodzić póki jestem w domu,jak wyjdę i mi któraś napisze,to Ci prześlę,żebyś przekazała na forum
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
kasieńka - ok
mnie zajmuje trochę czasu obcowanie z techniką tifio - no właśnie nad Warrior'em też myśleliśmy, ale w końcu wybór padł na JumperX ![]() póki co zmykam kończyć placki po węgiersku, bo zaraz wróci głodny mąż
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

bo lepiej i łatwiej to wyschnie, bo te nasze rożki są strasznie grube.

Dodatkowo wykryto u niej szmery nad serduszkiem i ma małą wadę
...nie wierzę