Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 17:40   #3631
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Anecka, no bo Twój Dzieć ma coraz mniej miejsca w brzuchu i pewnie dlatego mniej wywija fikołki, a tylko się przeciąga

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Coś mi się wizaz ślimaczy

No, zaraz będę się pakować do Rodziców.
Aha, może mi się uda męża przekonać żeby odłożył malowanie kaloryferów do przyszłych wakacji Bo coś mu się nie chce chyba

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:43   #3632
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ano napewno ma malo miejsc, hehe wlasnie 2 razy mi sie wybrzuszenie zrobilo.. no masakra.

U mnie w domu zawsze malowalismy grzejniki zimą gdy sie grzalo latem jakos dlugo schlo..

Nie wiem co mam robic, gram w Farmerama ale juz nie moge co za nuda..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:45   #3633
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wyobrazcie sobie jacy ludzie potrafią być ''mili i uprzejmi'' dla kobiet w ciąży. Pierwszą sytuacje miałam dzisiaj na ulicy jak szłam a taka znajoma babeczka podchodzi do mnie i mówi: ' i co tam, rośniesz widze wszedzie co??' I tu i tu. A ja oczy jak 5zł bo aż mnie zatkało, pierwszy raz ktoś mi tak powiedział bo od wszystkich slysze ze bardzo ładnie wyglądam... Bardzo nieprzyjemnie mi sie zrobilo jak to usłyszalam. A kolejna znowu dzisiaj sytuacja w sklepie. Poszłam do spożywczaka i wybieram jogurty a jakas babka tak jakby mnie w ogole nie widziala, najpierw szturchnela mnie koszykiem bo akurat musiala brać to co ja a za chwile ja wybieram herbatke a ona centralnie juz na mnie sie pcha i siega po cos obok. I nic, zero z jej strony reakcji.Poszła dalej i miala wszystko w d.... Wiecie co, ludzie są naprawde bez kultury. I jak tylko znajde gdzies ten artykuł o spoleczenstwu przyjaznym dla kobiet w ciazy to wyraze swoją opinie. Bo czytalam o tym ostatnio.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:56   #3634
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Jutro zaczynamy 33 tydzien, mam w sobie giganta
No super brzusio

ja też dziś na obiad zjadlam zapiekanki na bagietce... a w ogóle to strasznie ociężała sie dziś czuje

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:01   #3635
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Aaaa moje dziecie ma czesto czkawkę o ile to to..
W koncu leze do gory brzuchem. Wiecie co dawno juz nie mialam takich ruchow dziecka typu falowanie brzucha itp tylko raz/dwa dziennie mam takie wybrzuszanie sie brzucha.. nieprzyjemne dosc
Mam tak jak Ty, słabo czuję konkretne ruchy. Czasami jakiś nacisk na pęcherz, motyle z boku brzucha lub wybrzuszenie. Mam łożysko na przedniej ściance, dlatego konkretnego kopniaka nie poczuję.

Ścięłam włoski, ale farbę sobie darowałam, może za miesiąc

Zabieram sie za knedle ze śliwkami
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:04   #3636
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Sysunia lepiej poinformuj pisemnie,tak na wszelki wypadek

Oto przykład takiego listu:

Dear Mr ...,
This is a letter to advise that I am pregnant. The expected due date for delivery is ... or as near to this date as possible. I would like to commence maternity leave from .... which will allow me enough time to prepare for this date.
In the event of everything going to plan, these dates will be adhered to as close as possible.
Thank you so much for your support through my pregnancy and pending birth.
Yours Sincerely,
Sign your name

Irsin śliczny brzuszek

Slonce moje dziekuje za fatyge .Spisalam sobie na kartce

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:21   #3637
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
De - ja cie uwzględniałam w odpisach na twoje posty, więc nie nikt ;P
Przepraszam, ze cie ominelam

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
zazdroszczę tej plaży najbardziej na świecie szczególnie że teraz tak szaro i panuro miłego plażowania
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
De zapodaj nam jakieś zdjęcia z tego urokliwego miejsca w którym jesteś
zazdroszczę wakacji-zwłaszcza że u nas jest juz tak bardzo zimno...
Nie mam kabelka od aparatu ale jak wroce to zasypie was zdjeciami

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

A ja się przyznam, że mam dziś urodzinki.
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Niebieskaa, też mam często wrażenie, że nie możemy się dogadać. Kłócimy się, godzimy, a zaraz znowu jest kłótnia Nie wiem dlaczego tak jest, przecież nie wyobrażamy sobie życia bez siebie Jesteśmy chyba po prostu strasznie niedobrani

Dziewczyny, czy Wy też nie macie kompletnie wyczucia z przyprawami? Ja systematycznie przepieprzam wszystko, właśnie przepieprzyłam babę ziemniaczaną Dobrze, że pieprz bardzo grubo mielony, to kawałki sobie wyciągam i odkładam na brzeg
Nie sadze, ze jestescie niedobrani. Ciaza a szczegolnie pierwsze dziecko to obciazenie nie tylko dla kobiety ale i mezczyzny. Jakby nie patrzac jego zycie tez sie zmieni, wzrosnie odpowiedzialnosc, beda duze zmiany. Oboje jestescie teraz nadwrazliwi i tyle. A maz pewnie i remontem zmeczony.
Trzymam kciuki za tate.
A co do przypraw- przyklad z wczoraj- grilowalismy tunczyka, ryba zajal sie maz ja upieklam ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem oraz grilowalam pieczarki obtaczane w przyprawach. Maz sie zajadal i bral dokladki, dla mnie bylo za malo czosnku i soli, a maz mowi, ze bylo w sam raz, a czosnek naprawde czuc na ziemniakach. Ja nic nie czulam Ziemniaki tez ostatnio przesalam

Kupilam dzis ten materacyk, na promocji tez dwa przescieradla do kolyski i dwa do lozeczka. No i choc nie chcialam sterylizatora, bo uwazam ze wrzatkiem przelac wystarczy, to kupilismy na promocji taki do mikrofalowki, za 7 euro bo o polowe taniej niz w Niemczech. No i ostatnio kolezanka, mama 3 dzieci nas przekonywala, ze takie cos jednak praktyczne, bo przez 5 minut jest temperat. 100 stopni a wrzatkiem osiaga sie ta temperature tylko przez chwile. Wrzatkiem poleca wyparzac od trzeciego miesiaca, gdy juz dziecko nie jest takie wrazliwe. Jak nie bede wyparzac butelek do mleka to przynajmniej te do herbaty.
Jutro musze uwazac ze slonce, bo dzis pomimo smarowania mam troche zaczerwieniona skore na udach.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Mam tak jak Ty, słabo czuję konkretne ruchy. Czasami jakiś nacisk na pęcherz, motyle z boku brzucha lub wybrzuszenie. Mam łożysko na przedniej ściance, dlatego konkretnego kopniaka nie poczuję.
Ja mam na tylniej scianie i faktycznie czuje ruchy bardzo intensywnie. Kopniaki sa widoczne nawet dla postronnych osob. Czasem siedze i brzuch mi sie we wszystkie strony rusza albo wybrzusza i widze jak ludzie oczy wielkie robia

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:26   #3638
margaryt
Rozeznanie

Kupiłam dziś taki wynalazek, na metce jest napisane: sleepingbag - taka długa prosta sukienka z ciepłego weluru, na dole z gumką do ściągania. Śmieszne. Można założyć pod spód bodziak i spodenki lub półśpiochy. Taki cieplejszy gadżet
W ciucholandzie kupiłam, z metką, w polskich sklepach nie widziałam czegoś takiego
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:38   #3639
sylwia01485
Zadomowienie

Patrycja - ja bardzo drażliwie reaguję na komentarze typu- " Ale grubiutka już jesteś" albo " cześć grubasku" czy " no ładnie przybrałaś" - wszystkie od kobiet
Przytyłam już ponad 12 kg, ale jestem w 32 tyg.
Nie wiem, czy będąc w 8 miesiącu ciąży można wyglądać jak przed ciążą - to chyba niemożliwe, nawet jeśli dziewczyny mało przybrały na wadze, to brzuszek rośnie i wygląda się inaczej niż przed ciążą.
Przykro mi się tego słucha- kobiety potrafią dowalić jak nikt- jakby same w ciąży wyglądały jak patyki...
Większość miłych słów o wyglądzie usłyszałam w zasadzie od kolegów, a nie od koleżanek.

a o zachowaniu tej baby w sklepie- szkoda słów
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:43   #3640
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam dziś taki wynalazek, na metce jest napisane: sleepingbag - taka długa prosta sukienka z ciepłego weluru, na dole z gumką do ściągania. Śmieszne. Można założyć pod spód bodziak i spodenki lub półśpiochy. Taki cieplejszy gadżet
W ciucholandzie kupiłam, z metką, w polskich sklepach nie widziałam czegoś takiego
hehe cos jak spiworek jesli chodzi o tłumaczenie, poka pokaaa

Cytat:
Napisane przez De28
Ja mam na tylniej scianie i faktycznie czuje ruchy bardzo intensywnie. Kopniaki sa widoczne nawet dla postronnych osob. Czasem siedze i brzuch mi sie we wszystkie strony rusza albo wybrzusza i widze jak ludzie oczy wielkie robia
U mnie wczesniej bylo widac tak wyrazie to tez czulam oczy osob a kiedys kolezanka wypalila: "ale to musi byc ciekaweeeee, moge pomacac brzuch?"

Dziewczyny blagam zgascie moj apetyt.. ciagle bym ruszala szczęką zjadlam juz mase krakersow.. no i dalej bym cos jadla, moze wafelek w czekoladzie albo princesse kokosową.. wychodzic mi sie juz nie chce do sklepu.. pomarancze wlasnie pochlaniam i juz mysle co dalej zjesc, ale nic nie mam na zagryche juz.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-03, 18:47   #3641
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja rowniez zareagowałam bardzo drażliwie ze tyje tu i tu bo to nie było wcale miłe, ale wydaje mi sie ze ludzie nie pomyslą tylko walą prosto z mostu to co ślina na jezyk przyniesie. A nas; kobietki w ciąży baaaaaardzo to rusza i niepotrzebnie sie denerwujemy
Stary 2010-09-03, 18:50   #3642
kretencja
Zakorzenienie

De, ale u nas zawsze tak było, nie tylko w ciąży. Oczywiście to się nasila w stresujących okresach (któreś ma nową pracę albo więcej pracy, jak szukaliśmy mieszkania, teraz w ciąży...), ale generalnie mamy bardzo różne charaktery, różne potrzeby... Stąd wiele nieporozumień.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:58   #3643
NUCHISIA
Raczkowanie

KOOTEK gratulacje serdeczne , Dla Ciebie i Michałka duuużo ZDRÓWKA!

Lutien wszystkiego najlepszego!: roza:

Kretencja dlaczego nie pomalujecie kaloryferów specjalną farbą do nich przeznaczoną, w ogóle nie śmierdzi, myśmy taką niedawno malowali.

Irsin duży masz brzuń ale do twarzy Ci z nim
Ja mam 95 cm mierząc na wys pępka, za to waga mi idzie teraz szybko w górę, codziennie mam więcej.
I zaczęłam śmiesznie chodzić tak się bujam na boki, jak kaczka, i trochę mnie w lewo pobiera

Ze spaniem też problem ale ja się budzę bo :to mnie biodro boli, to pęcherz pełny, to mi duszno, to się znowu boję że za bardzo na brzuchu śpię i przygniatam małego
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:00   #3644
De28
Wtajemniczenie

Kretencja Myslalam, ze teraz to sie nasililo. To ja mam jakos dziwnie. Z moimi poprzednimi partnerami klocilam sie bez przerwy. To dlatego, ze i ja i oni mielismy impulsywne charaktery i wiele w zyciu przeszlismy. Z moim mezem tylko raz mielismy kryzys a na codzien nie ma nawet sporow. Tzn. jezeli sa to nie ma to porownania z tym co mialam z exami.To jest raczej wymiana zdan, no chyba ze mi odbije. Moj maz jest bardzo opanowany i spokojny i im dluzej ze soba jestesmy, tym bardziej upodabniam sie do niego. Od poczatku mielismy to samo spojrzenie na swiat, te same plany. Spory wywoluje tylko i wylacznie ja i potem mi glupio. Ale ogolnie pamietam, ze bylam bardzo zdziwiona, ze pierwsze 3 lata wogole sie nie poklocilismy To ja jestem wojowniczka i to mi czesto cos nie pasuje. Dobrze ze on przymyka na wiele moich wyskokow oczy i tylko pokreci glowa, jak cos glupiego zrobie A jak jestem uparta jak osiol to probuje dyskusja przekonac mnie na swoja racje, podac argumenty. Ale wybor zostawia wolny. Na poczatku wkurzalo mnie ze on taki spokojny i nawet poklocic sie z nim nie mozna( w poprzednim zwiazku nawet talerze lataly) ale teraz to doceniam. Ktos musi zachowywac u nas zimna krew bo inaczej bym zwariowala.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-03, 19:07   #3645
calisa
Raczkowanie

GG do calisa

Zawsze sobie obiecuję, że coś będę pisać ale jakoś się zmobilizować nie mogę.
Przede wszystkim gratulacje dla Kootka i dla Michałka
Mam pytanko odnośnie wielkości piersi Końcem października wybieram się na wesele i mam sukienkę w której brzuch się bez problemu zmieści, gorzej z piersiami- max cm luzu. Kiedy piersi najbardziej intensywnie rosną? Zawsze byłam dobrze wyposażona, a teraz to już w ogóle mam gigantyczne cyce i mam nadzieję, że już nie urosną. Jak to jest z ich przybieraniem między 23 a 32 tygodniem? Głupie pytanie może, ale nie wiem co z tą sukienką- trochę szkoda byłoby mi kupować coś na raz tymbardziej, że dopiero zaczęłam kompletować wyprawkę. I też nad stanikami do karmienia się zastanawiam jakie kupić- pewnie trzeba pomyśleć o większych bo jak mleko napłynie do biustu to pewnie nie wejdę w mój aktualny rozmiar.
calisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:08   #3646
Artystka23
Dragonfly

ale skrobiecie,ja odespalam sobie bezsenna noc i dzis zapobiegawczo wypije melise przed snem
Jesli chodzi o ruchy to wczesnie poczulam i mialam takie kopniaki ze az brzuch mi podskakiwal,a teraz przeciaganie sie,falowanie brzucha,czuje gilgotanie paluszkami na dole brzucha czasem i jak rusza nozkami...Za to jak sie zabierze za zabawe np pepowina to czuje szarpniecia nawet lekkieno a lozysko caly czas wszyscy widzieli na tylnej scianie a ostatnio ginka stwierdzila,ze nie wie czemu bo mam na przednieji wez tu badz madry,dosc ze jest na wysokosci twarzy malej i mala robi sobie z niego przekaskealbo smoczek...

Kretencja to stresujace sytuacje ale to przejdzie,niedobrane charaktery nie sa problemem jesli sie kochacie bo kazde nieporozumienie mozna rozwiazacJa i tz sie uzupelniamy,a tez puszczaja nam czasem nerwy,nie ma slodko,rozowo i bajecznie

O mnie mowia ze sie slodki pulpecik ze mnie zrobil i moj tz tez czasem wyskoczy z "och ty moj pulpeciku",ja sie czasami odgryzam "ciekawe jak ty bys wygladala w ciazy"
Stary 2010-09-03, 19:08   #3647
olajka
Zadomowienie

Witajcie Kobietki
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie pościeli My właśnie wróciliśmy od rodzinki, wczoraj popołudniu pojechaliśmy, i spaliśmy tam.
mallinka pisze na temat zupełnie nie związany z moim kierunkiem studiów, jest to monografia, więc żadnej części badawczej nie robię, a moja promo jest historyczką i się na niego napaliła, mówiła że pomoże itp.. a w gruncie rzeczy to zajęła się tylko 4 osobami z całej grupy i im podpowiada i naprowadza Jest to temat o działalności ośrodka rekreacji...u mnie w grupie u tej promo piszą np. o powstaniu przedszkoli, czy czyjejś biografii..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:13   #3648
anankee
Rozeznanie

Rany, aż mi ciary przeszły jak przeczytałam wiadomość od Kootka!
Już się zaczęło, brrr....
Czekam z niecierpliwością na opis i zdjęcia maluszka

Ja byłam dziś w firmie zawieźć zwolnienie, bardzo miło mnie przywitano, posiedziałam sobie prawie 3 godziny

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:16   #3649
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Nie było mnie pare godzinek a tu prosze jakie nowinki sie pojawiły Kootekk gratuluje synusia i trzymajcie sie cieplutko. Wszystko będzie dobrze.
Ciekawe teraz która bedzie nastepna?? Moje Słoneczko teraz wybrało sobie pory dzienne na akrobacje w brzuszku

A taki komplecik dzisiaj zakupiłam Załącznik 3383902
bardzo ładniuśki

Cytat:
Aaaa moje dziecie ma czesto czkawkę o ile to to..

W koncu leze do gory brzuchem. Wiecie co dawno juz nie mialam takich ruchow dziecka typu falowanie brzucha itp tylko raz/dwa dziennie mam takie wybrzuszanie sie brzucha.. nieprzyjemne dosc

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Zdecydowalam sie jednak na caliem inny laktator..

http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...210806294.html

Weszlam tu: http://www.bangla.babyonline.pl/agd-...atory-c108.htm i normalnie masakra jakie opinie maja te Lovi co Wam pokazalam..
no ja też myślę nad tym albo ew nad chicco boziu. nie mam pojęcia :/
a wiesz Anecka, u mnie od jakiegoś czasu jest tak samo, tylko mi się wypina ta moja mała ale żeby mocniej kopnęła to już nie tak często jak przedtem... Pewnie im coraz ciaśniej

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Wyobrazcie sobie jacy ludzie potrafią być ''mili i uprzejmi'' dla kobiet w ciąży. Pierwszą sytuacje miałam dzisiaj na ulicy jak szłam a taka znajoma babeczka podchodzi do mnie i mówi: ' i co tam, rośniesz widze wszedzie co??' I tu i tu. A ja oczy jak 5zł bo aż mnie zatkało, pierwszy raz ktoś mi tak powiedział bo od wszystkich slysze ze bardzo ładnie wyglądam... Bardzo nieprzyjemnie mi sie zrobilo jak to usłyszalam. A kolejna znowu dzisiaj sytuacja w sklepie. Poszłam do spożywczaka i wybieram jogurty a jakas babka tak jakby mnie w ogole nie widziala, najpierw szturchnela mnie koszykiem bo akurat musiala brać to co ja a za chwile ja wybieram herbatke a ona centralnie juz na mnie sie pcha i siega po cos obok. I nic, zero z jej strony reakcji.Poszła dalej i miala wszystko w d.... Wiecie co, ludzie są naprawde bez kultury. I jak tylko znajde gdzies ten artykuł o spoleczenstwu przyjaznym dla kobiet w ciazy to wyraze swoją opinie. Bo czytalam o tym ostatnio.
ja to zawsze musze odstać swoje w kolejce i każdy udaję że nie widzi tego że jestem w ciąży. A gapienie się na mnie to już w ogóle tak na maxa chamsko to robią że stwierdziłam tak jak któraś z Was pisała że będę wypinać im język a co... Czasami się zastanawiam czy to nie dlatego bo ja bardzo młodo wyglądam jak mam swoje rozpuszczone naturalne kręcone włosy blond.... a że ostatnio nie chce mi się z nimi nic robić to tylko tak chodzę. suma sumarum ludzie naprawdę są bezczelni... Oczywiście zdarzają się wyjątki... Ale widzę że nie tylko u mnie to są bardzo rzadkie incydenty z tej miłej strony...

Cytat:
pokaż naaaaaaaaaaaaam

Cytat:
hehe cos jak spiworek jesli chodzi o tłumaczenie, poka pokaaa

U mnie wczesniej bylo widac tak wyrazie to tez czulam oczy osob a kiedys kolezanka wypalila: "ale to musi byc ciekaweeeee, moge pomacac brzuch?"

Dziewczyny blagam zgascie moj apetyt.. ciagle bym ruszala szczęką zjadlam juz mase krakersow.. no i dalej bym cos jadla, moze wafelek w czekoladzie albo princesse kokosową.. wychodzic mi sie juz nie chce do sklepu.. pomarancze wlasnie pochlaniam i juz mysle co dalej zjesc, ale nic nie mam na zagryche juz.
hahaha to tak samo jak ja. gęba mi się nie zamyka... :/ ciągle coś chodze i jem a dupa rośnie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Kretencja Myslalam, ze teraz to sie nasililo. To ja mam jakos dziwnie. Z moimi poprzednimi partnerami klocilam sie bez przerwy. To dlatego, ze i ja i oni mielismy impulsywne charaktery i wiele w zyciu przeszlismy. Z moim mezem tylko raz mielismy kryzys a na codzien nie ma nawet sporow. Tzn. jezeli sa to nie ma to porownania z tym co mialam z exami.To jest raczej wymiana zdan, no chyba ze mi odbije. Moj maz jest bardzo opanowany i spokojny i im dluzej ze soba jestesmy, tym bardziej upodabniam sie do niego. Od poczatku mielismy to samo spojrzenie na swiat, te same plany. Spory wywoluje tylko i wylacznie ja i potem mi glupio. Ale ogolnie pamietam, ze bylam bardzo zdziwiona, ze pierwsze 3 lata wogole sie nie poklocilismy To ja jestem wojowniczka i to mi czesto cos nie pasuje. Dobrze ze on przymyka na wiele moich wyskokow oczy i tylko pokreci glowa, jak cos glupiego zrobie A jak jestem uparta jak osiol to probuje dyskusja przekonac mnie na swoja racje, podac argumenty. Ale wybor zostawia wolny. Na poczatku wkurzalo mnie ze on taki spokojny i nawet poklocic sie z nim nie mozna( w poprzednim zwiazku nawet talerze lataly) ale teraz to doceniam. Ktos musi zachowywac u nas zimna krew bo inaczej bym zwariowala.
i dlatego mówią że przeciwieństwa tworzą najlepsze związki

dzisiaj chyba z 30 minut stałam i przebierałam bodziaki w pepco bo uparłam się na jedne a był tylko rozmiar na 9-12 m. Dobrze że było duszno strasznie w tym sklepie bo inaczej do zamknięcia bym szukała

bardzo mnie boli kość ogonowa :/ już od paru dni...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:16   #3650
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć
po wiadomości od Kootka już nie wiem co miałam napisać

Kooteczku nasz trzymaj się dzielnie i szybko wracaj do formy
no i oczywiście witam maleńkiego Michałka

ishka - no to dobrze, że leki działają... odpoczywaj

kupiłam dziś Lovele w Kauflandzie, ale nie wiem kiedy zacznę prać ubranka, może w przyszłym tygodniu

Lutien - wszystkiego najlepszego

Irsin - ale brzusio

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-09-03 o 19:17
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:23   #3651
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calisa Pokaż wiadomość
Zawsze sobie obiecuję, że coś będę pisać ale jakoś się zmobilizować nie mogę.
Przede wszystkim gratulacje dla Kootka i dla Michałka
Mam pytanko odnośnie wielkości piersi Końcem października wybieram się na wesele i mam sukienkę w której brzuch się bez problemu zmieści, gorzej z piersiami- max cm luzu. Kiedy piersi najbardziej intensywnie rosną? Zawsze byłam dobrze wyposażona, a teraz to już w ogóle mam gigantyczne cyce i mam nadzieję, że już nie urosną. Jak to jest z ich przybieraniem między 23 a 32 tygodniem? Głupie pytanie może, ale nie wiem co z tą sukienką- trochę szkoda byłoby mi kupować coś na raz tymbardziej, że dopiero zaczęłam kompletować wyprawkę. I też nad stanikami do karmienia się zastanawiam jakie kupić- pewnie trzeba pomyśleć o większych bo jak mleko napłynie do biustu to pewnie nie wejdę w mój aktualny rozmiar.
Mi najbardziej urosły na początku. Chyba ze 3 rozmiary. W poprzdniej ciąży też na początku i jak już było mleko po porodzie przez pierwsze dni miałam jak arbuzy

Ostatnio zobaczył mnie znajomy, który nie widział mnie parę miesiecy i wypalił tekstem z Seksmisji - " Silnie rozwinięta ta rozgrywająca"- to na widok mojego bufetu

Może się zmiescisz w tę sukienkę- najlepiej przymierz na tydzień , dwa przed imprezą i wtedy będziesz wiedziała, co robić. Jest szansa, że nie urosną bardziej
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:28   #3652
Patrycja_1708
Zadomowienie

Artystka23 to myslalam ze tylko ja mam to bezustanne jedzenie. No jem całymi dniami i mi mało i mało Przytyłam juz prawie 9kg. Myslicie że to bardzo duzo jak na mój czas tydzien ciąży??
Stary 2010-09-03, 19:29   #3653
calisa
Raczkowanie

GG do calisa

Dzięki Sylwia- czyli jest szansa, że się zmieszcze- a jak nie to jakąś tuniczkę chyba bym wygrzebała
calisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:33   #3654
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

no ja też myślę nad tym albo ew nad chicco boziu. nie mam pojęcia :/
a wiesz Anecka, u mnie od jakiegoś czasu jest tak samo, tylko mi się wypina ta moja mała ale żeby mocniej kopnęła to już nie tak często jak przedtem... Pewnie im coraz ciaśniej

hahaha to tak samo jak ja. gęba mi się nie zamyka... :/ ciągle coś chodze i jem a dupa rośnie

dzisiaj chyba z 30 minut stałam i przebierałam bodziaki w pepco bo uparłam się na jedne a był tylko rozmiar na 9-12 m. Dobrze że było duszno strasznie w tym sklepie bo inaczej do zamknięcia bym szukała

bardzo mnie boli kość ogonowa :/ już od paru dni...
Ano coraz ciasniej, ale zeby sie nie spieszyly te nasze pociechy z wyjsciem

Taaa.. zeby mnie wlasnie dupsko roslo, a mi tylko brzuch przybiera Strasznie bym chciala w tylku przybrac bo mam takie zapadniete posladki

hehehehehe ja dzis tak w hurtowni mialam, stalam i szukalam bodziaka, bo byl taki slodki z fajnym napisem i dlugo przebieralam, az w koncu sie zapytalam czy jest mniejszy Moglam tak od razu

Tak sobie zobaczylam na wyprawke ktora napisala nam Weronisia i mam prawie wszystko oprocz kocyka, przewijaka, lozeczka, poscieli, niedrapek (ale ich nie bede uzywac), sterylizatora i podgrzewacza (tez nie bede uzywac), laktatora, kapci.

Dobra mam capuccino orzechowe, ale co do tego? ..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-03, 19:47   #3655
Artystka23
Dragonfly

wiecie,ja na wage nie wchodze przez kilka nastepych dni bo sie przestrasze i zawalu dostane..tesciowa wlasnie wyjechala,byla przez tydzien i przez ostatnie dni wciaz kupowala mi czekolady,pierniki w czekoladzie,paczki itp I JA TO WSZYSTKO JADLAM,wciagalam jak odkurzacz dobrze ze jeszcze musze lezec bo chwilowo nie bede latac do sklepu po lakociezalamka,d upe to ja mam wielka jak stodola a taka chudzinka bylam
Stary 2010-09-03, 19:52   #3656
De28
Wtajemniczenie

Z tym jedzeniem to u mnie tez tragedia..potem mam wyrzuty sumienia. Uda mi sie juz nie podobaja, choc mezulek zapewnia mnie, ze nadal wygladam kwitnaco i ciaza mi sluzy Dzis:
- jogurt
- 3 szklanki mleka
- snikers
- jablko
-banan
-winogrona
-2 szklanki soku pomaranczowego
-sniadanie- bagietka, pomidor, ogorek, na koniec zagryzlam bulka z marmolada
-ryz z warzywami(kukurydza, groszek, marchewka,papryka) na mleku kokosowym, plus tunczyk z grila
- dwa razy miseczka lodow

Nie dziwie sie ze mam juz 11 kg na plusie Tylek zawsze mialam wystajacy i kragly i ten na szczescie sie nie powieksza ale w uda mi idzie.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-03 o 19:53
Stary 2010-09-03, 19:54   #3657
olajka
Zadomowienie

Właśnie Was nadrabiam Sporo tego! , ALE MACIE CUDOWNE CIUSZKI Prześliczne My wróciliśmy od rodzinki, dostaliśmy pake ciuszków po siostry córeczce, i bodziaki Calvina Kleina też tam są
Umówiłam się do tego mojego gina..bo ta krosta w kroku co Wam pisalam mnie martwi, a dziś to mi coś leciało, nie wiem czy to upławy, takie żółto-pomarańczowe, czy może to z tej krosty, boje się cholernie co to za franca mi tam urosła ;( W nocy jak z jednego boku na drugi się obracałam, to w momencie jak byłam na plecach bolał mnie brzuch. Gardło jeszcze podrapuje, ale dużo lepiej, ale katar się przyplątał i mi zimno. Z zębem mam problem, tym zatruwanym już kilka razy, dziś poczułam jakby mnie prąd porazil tak zabolało po zjedzeniu Toffifee, to chyba ten nerw :/ i znowu trza będzie zatruć. Dzidzia mi się wierciła jak leżałam na boku to w samym dole, tego boku na którym leżałam, ją czułam aż się bałam, żeby w nocy jej nie przygnieść.

Stary 2010-09-03, 19:59   #3658
Artystka23
Dragonfly

De28,Ty to zjadasz zdrowe i nietuczace jedzonko z tego co widze,a ja slodycze i smazone miechoa mleka to ja wypijam litr dziennie,jak pije mniej to mnie zeby i kosc ogonowa boli oraz zgaga pali
Stary 2010-09-03, 20:02   #3659
olajka
Zadomowienie

Stokrotka to jeśli ten lateksowy materacyk jest dosyć miękki to nie zbyt dobrze, bo nie może się Dzidź zapadać, i powinien być średnio-twrady. Z gryką są znowu zbyt twarde..

Stary 2010-09-03, 20:07   #3660
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano coraz ciasniej, ale zeby sie nie spieszyly te nasze pociechy z wyjsciem

Taaa.. zeby mnie wlasnie dupsko roslo, a mi tylko brzuch przybiera Strasznie bym chciala w tylku przybrac bo mam takie zapadniete posladki

hehehehehe ja dzis tak w hurtowni mialam, stalam i szukalam bodziaka, bo byl taki slodki z fajnym napisem i dlugo przebieralam, az w koncu sie zapytalam czy jest mniejszy Moglam tak od razu

Tak sobie zobaczylam na wyprawke ktora napisala nam Weronisia i mam prawie wszystko oprocz kocyka, przewijaka, lozeczka, poscieli, niedrapek (ale ich nie bede uzywac), sterylizatora i podgrzewacza (tez nie bede uzywac), laktatora, kapci.

Dobra mam capuccino orzechowe, ale co do tego? ..
ja właśnie opędzlowałam już drugiego pawełka toffi
ooo to już mało Ci brakuję ja dopiero biorę się za kompletowanie a moja mama się smieje ze mnie że tak wcześnie... ale ja wolę po swojemu i już

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem to u mnie tez tragedia..potem mam wyrzuty sumienia. Uda mi sie juz nie podobaja, choc mezulek zapewnia mnie, ze nadal wygladam kwitnaco i ciaza mi sluzy Dzis:
- jogurt
- 3 szklanki mleka
- snikers
- jablko
-banan
-winogrona
-2 szklanki soku pomaranczowego
-sniadanie- bagietka, pomidor, ogorek, na koniec zagryzlam bulka z marmolada
-ryz z warzywami(kukurydza, groszek, marchewka,papryka) na mleku kokosowym, plus tunczyk z grila
- dwa razy miseczka lodow

Nie dziwie sie ze mam juz 11 kg na plusie Tylek zawsze mialam wystajacy i kragly i ten na szczescie sie nie powieksza ale w uda mi idzie.

De jakie Ty zdrowe rzeczy jesz ja to słodycze i same tuczące

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości