Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 17:15   #511
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ha ha ha
My nie piszczymy. Za to odkryliśmy własne ręce nie tylko do jedzenia, ale i do patrzenia. A że mu się autofokus rypie, bo ręce blisko to robi zeza.
Fotę poproszę

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Mój brzuch po porodzie wrócił do normy nieskromnie moge dodać że nie widać iż urodzilam dziecko
Rozstępów miałam kilka ale zjaśniały i ich nie widać

Kochanie, powiedzcie mi jak ubieracie w taką pogodę jak jest teraz dzieciaczki? 15-17 stopni, wiatr, słoneczko/czasem chmury
Bo ja zakładam jej body na długi rękaw, bluzkę na długi i sweterek na długi. Na dół leginsy, skety i spodnie.
Albo body na dlugi, sweterek i kurteczkę. No i czapeczkę bawełnianą.

Moja teściowa wczoraj zawału prawie dostała jak zobaczyła że ja z nią na spacer idę
Nosz kuźwa dopiero na wiosne mam z nią wyjśc?!?!
No co młodość, to młodość jednak Nie, żebym stara była

Skarpetki, spodnie (lub śpiochy, pajacyk, rajstopki), body dł. rękaw + grubsza bluza typu polarek lub welurek. Czapeczka, bo wieje bardzo, ostatnio tak, że włoski w gondoli jej rozwiewa. Nakrywam kocykiem.

Cytat:

Wczoraj Daniel był ubrany w body na długi i bluzę z kapturem. Na dole spodnie dresowe i skarpety. Ze sobą wzięłam kocyk i jak przysnął to przykryłam. Było mu ciepło, miał ciepłe stopy, gorące dłonie i bardzo ciepły kark.

Dziś też tak wyjdziemy.

Jak było chłodniej to ubierałam dresiki na półśpiochy albo śpiochy. Ale u góry nigdy więcej niż 2 warstwy. Grubszą bluzę założę albo grubaśny sweterek ale trzeciej warstwy nie dokładam jeszcze.
O właśnie.

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
kardashi ja ubieram moja o jedna warstwe mniej niz ty ale przykrywam kocykiem
tzn body dlugi rekaw+bluza gruba+spodnie+skarpety
lub body krotki rekaw+bluzka z dlugim +bezrekawnik lub bluza +spodnie+skarpety
i przykrywam cienkim kocykiem
Oooo kolejne właśnie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
juz sie nie znam na tym, dawno corke mala mialam - to takie zwykle ustrojstwo jak kaszki np. z bobovity? a moze dodam z lyzeczke zwyklego ryzu...
Kleik ryżowy bobovity, nie kaszka. Bez glutenu, bez mleka. Obecnie na 180ml daję ok. 3 miarek.

Wiecie co? Odkryłam właśnie, że Agu jak samo mleko dostaje zjada 100ml max, od kilku dni. A jak zagęszczę - zżera 140-160ml Albo i więcej.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21840500]

jak byłam teraz z Tymkiem u lekarza, to byla kobieta z dzieckiem tez kilkumiesięcznym- gabaryty Tymka - wysiadała z auta, na parkingu obok nas- patrzę, a te dziecko w kombinezonie zimowym.
W poczekalni zaczęła je rozbierać- a pod spodem spodenki dresowe i rajstopki... myślałam, że zemdleję z wrażenia.
Było 10 stopni na plusie, pochmurno.... tacy ludzie chyba zimą z dzićmi nie wychodzą z domu. [/QUOTE]

Moja mama tak namiętnie chce pokrowiec na wózek zakładać No to ja się pytam: te, mamunia, a jak zima będzie, to co? kupimy jej karakuły?
Ok, jak młoda miała 2 tygodnie i tak potwornie lało i wiało, kilka razy założyłam. Ale teraz?

Faktycznie ciekawa jestem, jak często zimą dzieci spotkam...

Cytat:
Jakoś ciągle widzę takie obrazki.

A z domu faktycznie nie wychodzą, wczoraj w parku zastałam tylko dwoje dzieci. W tym jedno mnie zszokowało... Daniel ma 3,5 mca i już nie mogę go wsadzić do gondoli tak drze pysk, że leży na wznak i nic nie widzi. :/
A to dziecko leżało na płasko, patrzyło na budkę grzecznie, a w wózku ledwie się mieściło, idę o zakład, że to było dziecko siedzące już.
Tak sobie leżało po prostu grzecznie jak nieżywe. A ten mi brykał, gadał do drzew, rozglądał się w każdą stronę...

Nie wiem co biega? Czy on taki nad wyraz żywy i ciekawski jest, czy to dziecię było nadmiernie grzeczne.

Raczej dziecko o którego rozwój nikt nie dba, więc ono samo też nie wykazuje chęci...

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

A odnośnie marchewek to zaczęłam małej podawać sama w sumie bez konsultacji z pediatrą- i tak ostatnio z ciekawości do niej zadzwoniłam co jej po kolei mam wprowadzać- no a nie powiedziałam że już zaczęłąm a coś tam o morfologi mi mówiła jak jej powiedziałam że dopiero miała robioną i wyszło ok. to powiedziała że ona ją zobaczyć- w sensie Kornelcię i żebym się wstrzymała do najbliższej wizyty. Co ona niby wizualnie chce zobaczyć- z oczu jej wyczytać?
Chyba nie będę czekać na pozwolenie tylko dalej małej będę dietę poszerzać- kupki były ok zero alergii na marchew- dziecko zachwycone nowym smakiem
Jak mogłaś tak

Moja marchwią zachwycona, ale jakaś wyspka się pokazała... a teraz znika, o co biega?

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Moi dziadkowie też wiedzą zawsze wszystko lepiej..zwłaszcza dziadek wielki mądraliński ;D ale staram się przymykać na to oko bo są już starsi....chociaż ostatnio już zmęczyło mnie to gadanie o zimnych rączkach i "jak matka Cię ubiera"... Powiedziałam im, że to moje dziecko i jeśli będzie chore to będzie moja wina...
Wiesz co, tylko się nie obraź Ale na głupie gadanie walnęłabym równie głupią odpowiedź: no przeca ona ciemnoskóra, to jej ciepło

BYłam w testo, dorwałam 3pak śpiochów za 45zl (mały wybór na 3-6), no to w różowe różnej wielkości kropki, w różową pepitkę i różowe z kwiatuszkiem Za to 5pak bodziaków z długim, też 45zł, ładne - bladożółte i bladoniebieskie, w kropki, słoneczka, paseczki, z króliczkiem i pieskiem...

Aaaa wiecie co? Agu zaczyna mi robić mostek Normalnie w bujaczku nawet
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:16   #512
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mierzyłam małemu temp. w pupce.. było 37,7 podać paracetamol???
ja bym zmierzyla za np pół godz jeśli rośnie to bym podała..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:17   #513
Konto usunięte

Aha, a propos skoków rozwojowych facetów...

Jeżeli twój facet rozrzuca skarpetki, rozlej w kuchni barszcz.
Jeżeli twój facet po seksie zaczyna chrapać, zacznij chrapać w czasie seksu.
Jeżeli twojemu facetowi nie podoba się twoja praca, zostań striptizerką.
Jeżeli twój facet nie wstaje z kanapy, nie wychodź z toalety. Zobaczymy, kto pierwszy się złamie.
Jeżeli twój facet kontroluje twoje zakupy, kontroluj jego wypady z kolegami.
Jeżeli twój facet nie nosi podarowanych przez ciebie stringów w serduszka - powiedz jego kolegom, że on ma stringi w serduszka.
Jeżeli twój facet podejrzewa, że udajesz orgazm - nie udawaj. Niech się stara.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:27   #514
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mierzyłam małemu temp. w pupce.. było 37,7 podać paracetamol???
ja bym sie wstrzymala, mi lekarz mowila zeby od 38,5 dawac, jesli mierzy sie w pupie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845274]Aha, a propos skoków rozwojowych facetów...

Jeżeli twój facet nie wstaje z kanapy, nie wychodź z toalety. Zobaczymy, kto pierwszy się złamie.
Jeżeli twój facet nie nosi podarowanych przez ciebie stringów w serduszka - powiedz jego kolegom, że on ma stringi w serduszka.
Jeżeli twój facet podejrzewa, że udajesz orgazm - nie udawaj. Niech się stara.[/QUOTE]
boskie
Stary 2010-09-03, 17:28   #515
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845245]

Aaaa wiecie co? Agu zaczyna mi robić mostek Normalnie w bujaczku nawet [/QUOTE]

Nie będziesz się tak cieszyć, jak jej się to spodoba.

Danio robi mostek w leżaku, gdy go wyjmuję, wtedy jestem mu wdzięczna. Ale gdy robi go jak zakładam pieluchę, to już mniej... Czasem dziesięć razy do góry jadę z pieluchą, a on mi z niej mostkiem wychodzi. Tak się bawimy ze trzy tygodnie już.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:33   #516
Konto usunięte

Kropka, no właśnie na przewijaku mostek to masakra
Stary 2010-09-03, 17:36   #517
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Danio robi mostek w leżaku, gdy go wyjmuję, wtedy jestem mu wdzięczna. Ale gdy robi go jak zakładam pieluchę, to już mniej... Czasem dziesięć razy do góry jadę z pieluchą, a on mi z niej mostkiem wychodzi. Tak się bawimy ze trzy tygodnie już.
Aa tak to i moja robi.. Tak tyłek do góry podnosi i przesuwa sie do góry

Używa któraś z Was pieluszek rossmanowskich ?
Bo kupiłam wczoraj i założyłam na noc i teraz. i w sumie wszystko ok, pupa sucha.. i sa dłuższe od pampersa, bo pampersy 3 jakieś krótkie sa dla mojej. No ale za szerokie. a przeciez nie bede już na 4 przechodziła bo bym musiała dwa razy wokól brzucha zapinać

aa i jeszcze. Jaki lepszy kleik ??

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:50   #518
Konto usunięte

My mamy ryżowy bobovity, bezsmakowy, w niebieskim opakowaniu taki. Fajny jest.

Pamiętaj, że jeśli cieplejsza woda, on się gęstszy robi.

My mamy DADA 3, jestem super zadowolona. Są bardziej miękkie niż dada 2, właściwie prócz braku z tyłu elastycznego ściągacza nie różnią się wg mnie od huggiesów.
Stary 2010-09-03, 18:04   #519
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
kropko moja tez czasami na spacerze lezy sobie z otwartymi oczkami i sie gapi gdzies takie wtedy oczyska wielkie ma teraz to jeszcze ciumka raczke dla zabicia czasu

Róża dzis ma dzien snu
rano spala 40 minut potem o 10 jedzenie i od razu sen do 13,30 potem jedzenie i sapcer, na ktorym spala okolo godzinę, wrocilysmy, zjadla i znowu od razu sen od 17 teraz wybudza sie i zasypia z powrotem....

ps czy karmiąc mozna pic miętę???
ja piłam, nic nie było. Nawet chyba moze wyregulowac troche trawienie.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:

Bo kupiłam wczoraj i założyłam na noc i teraz. i w sumie wszystko ok, pupa sucha.. i sa dłuższe od pampersa, bo pampersy 3 jakieś krótkie sa dla mojej. No ale za szerokie. a przeciez nie bede już na 4 przechodziła bo bym musiała dwa razy wokól brzucha zapinać

aa i jeszcze. Jaki lepszy kleik ??
ja używam (teraz mam od teściowej), sa dobre, ale jednak nie wychodzą tak tanio. Niewiele taniej od pampersa.
Z tych tańszych, to poelcam lidlowe toujours ( czy jak to tam sie pisze) i dadę z biedrony. huggiesy nie bardzo jakoś mi podpasowały - dosyć puchną. I fakt - dwójki pieluchy większości firm jakies takie szmatławe są.

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-09-03 o 18:05
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:20   #520
aakinom
Przyczajenie

Zazdroszczę braku rozstępów .. ech..
Jeżeli chodzi o ubiór w taką pogodę too.. ja też ubieram duuużo lżej niż Ty, Kardashi Mały ma ciepły karczek, do gondoli aż tak nie dochodzi wiatr i zimno, więc myślę, że jest ok.. Zresztą współczuję 'rad' teściowej. Ja naszczęście mam spokój. Z obu stron Moje dziecko- moja sprawa. A co.
Kleik mam również bezsmakowy, ale jeszcze nie podaję.. W sumie nic innego jak mleko nie dostał do tej pory. Nie wiem kiedy się zdecydować..
Podaję mleko bebilon comfort i mam dylemat, bo od początku (karmiłam 2 tygodnie ) daję 120 ml + 4 miarki. Aż do tej pory.. Młody nie wydaje mi się głodny, chociaż czasami myślę, że zjadłby więcej.. I teraz nie wiem.. P. doktor stwierdziła, że dalej dawać mu taką samą dawkę, bo i tak dobrze wygląda

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Witaj
co to znaczy ze cie Kubus "wykancza"

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

nie moim zdaniem co miało zadziałac juz dawno wnikło
jesli ci nie ulewał a nastepnym razem po podniu antybiotyku ci znów uleje ja bym sie przeszła do lekarza bo moze mu nie pasowac

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

no to pieknie mały klocek

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

super te focie
Co tzn.? Po kilku dniach ciągłego ryku (byłam u lekarza- zdrowy) i zamknięciu w czterech ścianach bez nikogo innego czasami ma się dosyć wszystkiego.. Przydałoby się chociaż raz na jakiś czas, żeby ktoś odciążył.. Zresztą wiecie co mam na myśli

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845274]Aha, a propos skoków rozwojowych facetów...

Jeżeli twój facet podejrzewa, że udajesz orgazm - nie udawaj. Niech się stara.[/QUOTE]

Cytat:

Ja używałam przez jakiś czas, ale stwierdziłam, że wychodzą niedużo taniej niż pampersy. A te mi bardziej podpasowały. Rossmannowskie wydały mi się trochę sztywniejsze i bardziej się odciskały..
Stary 2010-09-03, 18:21   #521
Konto usunięte

Aakinom, a ile młody ma? Moja ma 3.5 miesiąca i zjada nawet 180ml. A jest mała. Zjada teraz różnie, 100-180ml (po zrobieniu to jest 200ml), przeważnie na noc wciąga całą butlę i często też rano.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 18:27   #522
aakinom
Przyczajenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21846514]Aakinom, a ile młody ma? Moja ma 3.5 miesiąca i zjada nawet 180ml. A jest mała. Zjada teraz różnie, 100-180ml (po zrobieniu to jest 200ml), przeważnie na noc wciąga całą butlę i często też rano.[/QUOTE]
Urodzony 8 czerwca, czyli prawie 3 miesiące ma.. Ważony był ostatnio ostatniego dnia lipca i miał aż 5500kg (urodził się 3550/56).. Zjada 120 ml co 3h. Ostatnie posiłki ma 21, 24 (na śpiocha) i potem 6..
Stary 2010-09-03, 18:31   #523
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
My używamy rossmanowskie - są dwa rodzaje, te z kwiatkami są ok (w żółtym opakowaniu) a te w zielonym czasem przeciekały, zwłaszcza przy leżeniu na brzuchu. Ale jakoś tak się nam zsuwają więc zastanawiam się czy nie kupić jednak znów lidlowych toujours.

A my wróciliśmy z rehabilitacji. Mały ćwiczył dzielnie, uśmiechał się ponoć, ja nie widziałam bo go zostawiłam z małżem a sama poszłam sobie kurtki poszukać. A wiecie smutno mi troszkę, bo mój nie potrafi mostka, główka mu lata jak jest w pionie I jak tak czytam co wasze dzieciaczki potrafią już, to tym bardziej łezka się kręci. Mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże. Bo on taki kochany jest, tylko troszku mniej sprawny na razie. A i tak dziękuję, że nie ma po takim porodzie porażenia albo coś innego.
Stary 2010-09-03, 18:32   #524
djerba
Wtajemniczenie

szaja - następnym razem to powiem hehee

jamaica - ja uwielbiam placuuuchy, podeślesz mi kurierem? bo ja nie umiem robic

Kupiłam pampersy 3jki 144 szt za 84 zł....opłacało się?? bo teraz myślę, że chyba nic na tym nie zaoszczędziłam Hm ?????
Stary 2010-09-03, 18:36   #525
aakinom
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Kupiłam pampersy 3jki 144 szt za 84 zł....opłacało się?? bo teraz myślę, że chyba nic na tym nie zaoszczędziłam Hm ?????
Ja kupiłam ostatnio 84 szt za 55 zł także..
Stary 2010-09-03, 19:06   #526
Jaatkaa85
Zadomowienie

A co to ten mostek?? Że jak lezy, albo jak sie podnosi, to tak kręgosłupek wygina sie w łuk i łapki do tyłu??
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:07   #527
Konto usunięte

Bratko no coś ty? Napisałam, że moja zaczyna, a nie że robi. Ale na przykład nie zauważa swych rączek, nie cierpi leżenia na brzuszku, nie chce przedramion unosić. Każde dziecko w swoim tempie się rozwija - a już po takich przejściach jak twoje ma pełne prawo do tego Co do wtorku mnie pasuje :d Muszę pomyśleć gdzie i co.
Stary 2010-09-03, 19:18   #528
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21847648]Bratko no coś ty? Napisałam, że moja zaczyna, a nie że robi. Ale na przykład nie zauważa swych rączek, nie cierpi leżenia na brzuszku, nie chce przedramion unosić. Każde dziecko w swoim tempie się rozwija - a już po takich przejściach jak twoje ma pełne prawo do tego Co do wtorku mnie pasuje :d Muszę pomyśleć gdzie i co.[/QUOTE]

Agutka nadal się na brzuchu buntuje? Nic a nic się nie poprawia?

Stary 2010-09-03, 19:23   #529
Konto usunięte

No nie Zniesie tę pozycję, gdy jest np na moich kolanach lub tatunio samolocik jej robi Położona na łóżku, przewijaku - po 30s jest bunt. Tak liczę, że kiedy załapie, ze może się na przedramionach podnieść, albo przewracać na plecy, to się odbuntuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:27   #530
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21848078]No nie Zniesie tę pozycję, gdy jest np na moich kolanach lub tatunio samolocik jej robi Położona na łóżku, przewijaku - po 30s jest bunt. Tak liczę, że kiedy załapie, ze może się na przedramionach podnieść, albo przewracać na plecy, to się odbuntuje [/QUOTE]

Podobno jak im to łatwiej idzie to już lubią. Gdzieś w/po czwartym miesiącu rzekomo. Więc jeszcze troszkę...
Mój już się na brzuchu uśmiecha, ale po 3-5 min jest złość.

Stary 2010-09-03, 19:30   #531
Konto usunięte

Mów mi tak jeszcze
Stary 2010-09-03, 19:34   #532
pearl4
Raczkowanie

Hej, czy u którejś z Waszych pociech stwierdzono niski poziom żelaza? Bo my robilismy wczoraj badania i wyszedł poziom 23 (norma 70-180). To samo z hemoglobiną, ma 9,5 (norma 10-13).
Na dodatek leukocyty mu poleciały na 3,9 (norma 5-19,5) i mamy skierownie do poradnii hematologii.
Poki co zapodałam Rafałkowi żelazo Ferrum, narazie dawka 1 ml dziennie i Cebion 1x3 krople.

Jak pytalam czy to moze miec zwiazek z krótkm karmieniem to podobno przy takiej anemii dziecko traci apetyt i je mniej wiec po poprawie wynikow powinno byc lepiej. Na szczęscie w ciągu 3 tygodni przybrało mu sie 400 gram i wazy 6400 ale mimo wszystko martwi mnie ze je expresowo z piersi, czasem i 3 minuty co 2-3 godziny

Ogólnie nie wygląda na osłabionego, ma duzo energii, gada, wariuje, śmieje sie wiec nawet lekarka była zdziwiona ze wyniki do niego nie pasują.

Tak sie chciałam Wam wyżalic..
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:44   #533
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aakinom Pokaż wiadomość
Urodzony 8 czerwca, czyli prawie 3 miesiące ma.. Ważony był ostatnio ostatniego dnia lipca i miał aż 5500kg (urodził się 3550/56).. Zjada 120 ml co 3h. Ostatnie posiłki ma 21, 24 (na śpiocha) i potem 6..
czyli dokładnie tak jak Tymek- też 8 czerwca.
Tymkowi z zasady robię 120ml- czyli z 4miarek- i czasem wypije 90ml a czasem całe, a czasem domaga się więcej i muszę dorabiać, lub jeśli przerwa w jedzeniu jest dłuższa niż 4 godziny, to od razu robię więcej. i tak dziś po 4,5 godzinnej przerwie wypił 170ml.
Myślę, że gdyby Twój maluszek był głodny po wypiciu tych 130ml to by jeszcze "jeść wołał", szukałby, czy coś w tym stylu...
A ile dobowo wypija Twój synek?
Tymek bardzo różnie- od 500- 800ml.
A co się wagi tyczy, to przedwczoraj był ważony- ma 6300g.

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy z rehabilitacji. Mały ćwiczył dzielnie, uśmiechał się ponoć, ja nie widziałam bo go zostawiłam z małżem a sama poszłam sobie kurtki poszukać. A wiecie smutno mi troszkę, bo mój nie potrafi mostka, główka mu lata jak jest w pionie I jak tak czytam co wasze dzieciaczki potrafią już, to tym bardziej łezka się kręci. Mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże. Bo on taki kochany jest, tylko troszku mniej sprawny na razie. A i tak dziękuję, że nie ma po takim porodzie porażenia albo coś innego.
kochana, weź Ty się nie stresuj. wszystko w swoim czasie, każde dziecko w innym tempie, w innej kolejności zyskuje coraz to nowe umiejętności. A jak Boguś troszkę poćwiczy, to potem wszystkich dogoni.

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Hej, czy u którejś z Waszych pociech stwierdzono niski poziom żelaza? Bo my robilismy wczoraj badania i wyszedł poziom 23 (norma 70-180). To samo z hemoglobiną, ma 9,5 (norma 10-13).
Na dodatek leukocyty mu poleciały na 3,9 (norma 5-19,5) i mamy skierownie do poradnii hematologii.
Poki co zapodałam Rafałkowi żelazo Ferrum, narazie dawka 1 ml dziennie i Cebion 1x3 krople.
skoro masz już wyniki i skierowanie do poradni to się nie martw, specjalista doradzi i znajdzie przyczynę zaniżonych poziomów.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:11   #534
Konto usunięte

Pearl, anemię to ok. 3-4 miesiąca ma większość dzieci, nie martw się. Moja też ma, dostaje żelazo - ważne, przy podawaniu najpierw może pojawić się brak apetytu
Stary 2010-09-03, 20:24   #535
sonia1981
Raczkowanie

Witam!!!
Podczytuję Was od początku mamusinego wątku i po ujawnieniu się kilku nowych mam, postanowiłam też do Was dołączyć o ile oczywiście pozwolicie. 4 maja urodzilam córeczkę Maję przez CC, czyli jutro konczy 4 miesiące .
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:31   #536
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aakinom Pokaż wiadomość
a Twoich danych na liście jeszcze nie ma, albo?
Jeśli masz ochote do nas oficjalnie dołączyć to podaj wszystkie dane w takim formacie jak na pierwszej stronie.

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
Witam!!!
Podczytuję Was od początku mamusinego wątku i po ujawnieniu się kilku nowych mam, postanowiłam też do Was dołączyć o ile oczywiście pozwolicie. 4 maja urodzilam córeczkę Maję przez CC, czyli jutro konczy 4 miesiące .
witaj.
Ciebie również proszę o pełne dane, jak na pierwszej stronie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:36   #537
sonia1981
Raczkowanie

Lea a więc:
sonia1981 (29.10.1981)- cc, 39 tc, 4 maja godz. 18.25 Maja 3300g, 56 cm
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 20:41   #538
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

jamaica, Luiza wróciła

Cytat:
Laski, moje dziecko od paru dni tak gada, że jeszcze trochę i będę go błakać by zamilkł. Buzia mu się nie zamyka. No szok.

A dziś poznaliśmy nowy smak: deserek Bobovity zjedliśmy, tzn. 1/3 deserku, jabłko + jagody. Pycha był.
.
Luiza nawet w nocy jak się przebudzi, to gada do karuzeli

Nic po jagodach nie było małemu?

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
My juz po zabiegu. Kanalik udrozniony, mlody pocieszony cycem po 5 minutach smial sie i gaworzyl. Generalnie nie straszac nikogo to rzeczywiscie troche nieciekawy widok, ale wsyztsko trwalo moze 2 minuty i mamy spokoj.

.
dla zucha.

Cytat:
juz wiem

skoki rozwojowe

Cytat:

Kochanie, powiedzcie mi jak ubieracie w taką pogodę jak jest teraz dzieciaczki? 15-17 stopni, wiatr, słoneczko/czasem chmury
Bo ja zakładam jej body na długi rękaw, bluzkę na długi i sweterek na długi. Na dół leginsy, skety i spodnie.
Albo body na dlugi, sweterek i kurteczkę. No i czapeczkę bawełnianą.

!
Body z długim, cienki polarek, rajstopki, spodenki. Kocyk w pogotowiu Dzisiaj założyłam buciki Czapka na głowę.

Cytat:
Ja niedługo też do spacerówki. bo w gondoli nogami już dotyka końca..
Moja też ledwo się mieści w gondoli. Za tydzień jedziemy kupić jakąś spacerówkę. Luiza, to już leżeć nie chce, wszystko ją interesuje. Ostatnio wzięłam ją na ręce, to tak fajnie się rozglądała i gapiła na ludzi

Cytat:

ps czy karmiąc mozna pic miętę???
Ja piłam.

Cytat:
herbatkę z bobovity, jabłko z melisą..
Moja tej nie chciała.
Rozcieńczyłam jej sok jabłkowy i wypiła

Cytat:

U nas to samo

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

No coś Ty, wszystko będzie dobrze. Moja Luiza nie przewraca się na brzuszek i odwrotnie, ale się tym nie przejmuję

Witajcie kochane dziewczyny

Luiza powróciła - oby nie zapeszyć. Dzisiaj zachowywała się jak wcześniej. 3 drzemki w ciągu dnia, jedna dłuższa 1,5 h Zjadła obiadek ( marchewka z ryżem ), deserek ( japco). Bardzo dużo się śmiała, gadała. A jak ona czasami potrafi narzekać, żali się świetnie
Wczoraj podczas takie żalenia zmieszanego z płaczem powiedziała " mamo". Wiem, że to czysty przypadek, ale zrobiło mi się tak ciepło

Zapomniałam napisać witam nowe mamusie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-09-03 o 20:42
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:02   #539
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
Witam!!!
Witam serdecznie

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa.
Zmykam spać. Spokojnej nocy życzę.
Stary 2010-09-03, 21:06   #540
Konto usunięte

Wiecie co, moja gondola ma dno podnoszone też I ostatnio korzystam z tego, w efekcie młoda siedzi jak w bujaczku podniesiona. Z tym, że bujaczek - tam się zapada i nie leci w bok, a w wózku muszę ją blokować czymś. Na szczęście jest szybko dość oszołomiona nowymi widokami i chce spać po kwadransie Ale mam radochę jak widzę, gdy idziemy pod drzewami, a ona TAAAAKIE oczyska robi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości