|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III
???????????????? mała???? ja mam 163 cm i 51 ważę i nie chciałabym mniej teraz to jeszcze bardziej chcę obejrzeć twoje fotki bo mnie zaintrygowałaś
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sa tabletki dwuskladnikowe i tzw minipigulki. Trzeba pogadac z ginekologiem po prostu o za i przeciw ![]() Ja musialam odstawic tabletki na jakis czas bo mialam problemy z trzustka, wysokie amylazy i nie chcialam jej jeszcze bardziej przeciazac ale juz wrocilam ![]() Biore bo mialam bardzo, ale to bardzo nieregularne okresy, teraz przynajmniej wiem kiedy mam. Inne plusy - oczywiscie przyjemnosci bez stresu no ale to jasna sprawa, miesiaczka krotsza o 2 dni, mniej obfita i praktycznie bezbolesna. Nie przytylam ani 1 kg, nie mam wahania nastroju, nie boli mnie glowa. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. Zdecydowalam sie na tabletki z naprawde minimalna dawka estradiolu i gestagenem V generacji, najnowszej, ktory nalezy do lekow moczopednych - ale nie latam co chwile do lazienki, tylko on dziala w ten sposob ze po prostu nie puchne i nie mam tego wzrostu wagi w mechanizmie zatrzymania wody w ustroju. A tak w ogole jak slucham czasami jak dziewczyny mowia ze po tabletkach przytyly np 10 kg albo i wiecej to sie za glowe lapie. Mozna przytyc kilka kilo wlasnie poprzez zatrzymanie wody ale bez przesady. Czasami tabletki powoduja tez wzrost apetytu no ale to trzeba umiec sie kontrolowac a nie potem za przeproszeniem ze tak powiem niektore "zra" a potem wszystko zwalaja na hormony Co do ciazy - nie jest prawda ze utrudniaja zajscie, sa wrecz jednostki chorobowe gdzie pomagaja - np zespol policystycznych jajnikow. Co do ciaz mnogich - tak, to prawda, jest wieksza mozliwosc posiadania blizniakow jezeli sie zajdzie w ciaze zaraz po odstawnieu tabletek, najlepiej odczekac te pol roku, wtedy to "ryzyko" spada. Ja pisze "ryzyko" bo dla mnie to np bylby plus, ja bardzo bym chciala miec blizniaki Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-09-03 o 16:25 |
|
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za fachową opinię ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad tabletkami anty, głownie z powodów bardzo bolesnych miesiączek kiedy to gryzę ściany ;/ wiem że ciągłym braniem przeciwbólowych męczę serce i nie tylko, ale nie jestem w stanie przetrwać okresu bez co 3 godzinnej dawki np Ibupromu, czasem przez 4 dni trwania menstruacji... byłam z tym u dwóch ginekologów, i dowiedziałam się że taka moja natura wiem że aby zacząć brać tabletki, lekarz musi najpierw zrobić odpowiednie badania i przeprowadzić z pacjentką wywiad, aby dopasować odpowiednie. Mowa jest o zwykłym badaniu ginekologicznym?? a wstawisz foteczki??? chociaż na chwilkę??
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie na to : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=462658
gdzie jest granica ludzkiej głupoty? |
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Einstein powiedział: "są dwie rzeczy, które nie mają granic: Wszechświat i ludzka głupota. Co do pierwszego są jeszcze wątpliwości"
|
|
#2467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu najlepiej isc na wizyte i spokojnie porozmawiac. Pamietac tez trzeba koniecznie o zrobieniu testu ciazowego przed pierwsza tabletka (o ile sie oczywiscie wspolzyje) ![]() Cytat:
![]() Mialam sie zdrzemnac teraz i wizaz mnie tak wciagnal ze siedze tu ponad 1,5 h... A musze dzis zadbac troche o siebie: prysznic z syrenka i bardzo nawilzajacym zelem do ciala serum na biust oliwka na reszte ciala wlosy umyje czekoladowym szamponem lorys potem naloze znow maske lorys na troche no i oczywscie zel z czarna rzepa wypumeksuje stopy na buzie maseczka oczyszczajaca polkne moje nowe witaminy i wypije skrzyp z pokrzywka A teraz ide po kaaaawe |
||
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Talullah
dzięki jak to dobrze mieć tu panią doktor
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- dzięki za opinie o glince
Już dowiedziałam się, że można ją zwilżać, i że to normalne przy ściąganiu skóry. Efekty po niej calkiem niezłe, chociaż nie tak dobre, jak po aspirynowej ![]() KarolciaU2 , wkleisz może link do tych filmików z tańcem brzucha? Zawsze chciałam się nauczyć, a jak jeszcze wysmukla łydki... Talullah Dzieki za napisanie o tabletkach! Sama biorę YAZ (już ok 1,5 roku) i tylko jedno mnie zastanawiało- pogłoski o trudnościach z zajściem w ciążę, czy o tym, że trzeba robić jakieś przerwy, żeby nie zaszkodzić organizmowi. Dzięki za wyjaśnienie! ![]() Co do samych tabsów- nie miałam żadnych efektów ubocznych, nawet zeszczuplałam 1 kg dzieki moczopędnemu działaniu. Gładka cera, zero problemów z okresem Chociaż mam koleżankę, której te same szkodziły i musiała przerwać. Bardzi indywidualna sprawa |
|
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
ojej to Ty chudzinka jestes
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=XOMtF6irGNg na poczatek proponuje ta lekcje, potem bedzie latwiej robic inne wklejam tylko piersza czesc bo reszte latwo sama znajdziesz.http://www.youtube.com/watch?v=In1bp...eature=related ta daje niezly wycisk lydkom przygotuj sie na to ze bedziesz miec zakwasy!http://www.youtube.com/watch?v=qsWK5...eature=related a to jest fajne na ramiona i brzuch, na nogi zreszta tez ![]() powodzenia i milych cwiczen zycze, mnie sie cwiczy swietnie ![]() a co do tabletek anty, to ja bralam przez 5miesiecy harmonet, bardzo lagodne, zadnych skutkow ubocznych nie zaobserwowalam, i chyba do nich wroce bo znowu mam nieregularne okresy, spoznia mi sie juz ponad tydzien... |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Co do bolesnych okresów to mnie zwykle nie bolą ,ale zdarza się ,żę 1 i2 dzień minimalnie odczuwam ból ,a ostatnio biorę tabletki z wiesiołka i żadnego bólu , po prostu żadnych oznak ,że okres się zbliża. Drugiego dnia robiłam ostry trening i wszystko było ok.
karolcia- mój chłopak ma ponad 190 i czuję się jeszcze mniejsza przy nim loluska- ja nie mam teraz zdjeć niestety i przez dluzszy czas raczej nie bede miala bo od tabletek na włosy mam cerę tak okropną jakiej nigdy nie miałam. A ja wiele słyszałam,że tabletki anty poprawiają wygląd cery. Ale czym to jest spowodowane ? |
|
|
|
#2472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W etipatogenezie tradziku pospolitego (taki jest najczestszy wiec o nim powiem) bierze sie pod uwage osobnicza sklonnosc do nadmiernego wytwarzania loju i rogowacenia ujsc mieszkow wlosowych, role hormonow i role bakterii. Rola hormonow - glownie androgeny dlatego ze komorki gruczolow lojowych maja receptory dla androgenow (tak w skrocie). Wiec preparaty antyandrogenowe znacznie zmniejszaja wydzielanie loju a co za tym idzie cera sie poprawia. Takim glownym dermatologicznym srodkiem hormonalnym jest Diane. Dobra, juz sie nie bede wymadrzac bo mnie z watku wyrzucicie
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-09-03 o 18:15 |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZiękuję za wyjaśnienie. Ja się bardzo cieszę ,że jesteś ,przynajmniej mądrych rzeczy i pomocnych się dowiemy. ![]()
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia, dzięki
Dzisiaj wieczorem bedę gwiazdą Bollywood
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() zaliczyłam szkołę, zrobiłam ciasto i teraz wizaż
|
|
|
|
#2476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziękuję za zaproszenie ![]() śliczna jesteś i rzeczywiście nie wyglądasz na swój wiek ![]() A ja mam jeszcze pytanie co do BB - jak sobie radzi z cieniami pod oczami? (no chyba że jesteś szczęśliwą ich nie-posiadaczką )Cytat:
![]() A ja zaliczyłam szkołę i zrobiłam moją uukochaną grecką salatkę i się obżeram na noc ![]() Jak wrzucę zdjecia botków na kompa to wstawię ;D Kupiłam dzisiaj zapas nawilżających maseczek z Perfecty - aloes + kwiat pomarańczy, takie małe zielone saszetki. Nie wiecie może czy sprzedają ją w jakiś większych opakowaniach? Bo ją uwielbiam a takie kupowanie co chwilę saszetek raczej się nie opłaca
|
||
|
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Dziewczyny!
Cytat:
Zaraz będzie fotka butów, tylko przerzucę z telefonu ![]() EDIT: proszę
Edytowane przez Shadii Czas edycji: 2010-09-03 o 19:56 |
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Coldplay
a jaka to sałatka ?z serem feta? wczoraj też była pielęgnacja, ale nie napisałam co ![]() głownie zadbałam o włosy (rycyna, później nafta z żółtkiem, mycie szamponem ziołowym i glorią, maska Avon Planet SPA), na całe ciało olejek z YR
|
|
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo, ja też sobie grecką zrobię
Ale na razie maluję paznokcie u stóp. |
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mam bardzo problematyczną cerę. Z trądzikiem (głównie zaskórniki) walczę już kilka lat. Od roku chodzę do rzekomo najlepszej dermatolog w Krakowie. Za wizytę płacę 100zł. Ale niestety efektów jak na razie nie widać. Może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby? |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie..być może już takie padło Może wie któraś z was co jest lepsze na włosy i paznokcie? wybrałybyście regital czy skrzypovitę? ![]() chodzi mi tu o takie ogólne wzmocnienie
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
znów kupiłam lakier do paznokci...
już 3 miętowy ....
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę Wam poiwedzieć, że po czekoladowym lorysie moje włosy są cudowne!!
![]() Ja planuje kupić teraz belisse detox Jakaś nowość, teraz mam skrzypovite
|
|
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziś zrobiłam
relaksacyjną kapiel masaż syrenką maseczke odżywczą z perfkty opiłowałam paznokcie nałożyłam balsam na usta z ziaji ja poszukuje ładnego brązu z lakierów do paznokci
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Ja się ostatnio nie pielęgnuje, mam leniaaaaaaa
tylko takie podstawy, nawet ćwiczyć mi się nie chce
|
#2486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie Ty te mietowe kupujesz, bo tez chce taki ![]() bita smietana nie ma za co ja juz po spa, paznokcie pomalowane na kolor fuksji, uwielbiam, moj ulubiony byla maseczka z zielonej glinki, masaz gabka, ale to codziennie robie, balsamu tez uzywam codziennie, weszlo mi to w nawyk
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
dodaja spóźnione ale szczere Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń! HelloKitty mam dokładnie te same wymiary co ty łącznie z nr-em buta i wydaje mi się że nie będziesz miała problemów z kupnem butów w tym rozmiarze i tak jak dziewczyny mówią na wyprzedarzach głównie nasze nr-y zostają. Ostatnio widziałąm fajne szare w CCC za 39zł. A co do ogólnego wyglądu to sobie się podobam poza nogami oczywiście ale tu chyba nikomu nie dogodzi a ja boję się że stracę swój biust jeśli postaram się to zmienić i postanowiłam siebie zaakceptować jennifer na przyspieszenie porostu włosów warto jest zrobić włosom kurację dotleniającą, dobra też jest kuracja z czarnej rzepy i olejku rycynowego, najlepsze rezultaty daje wcieranie tych specyfików w skórę głowy żeby cebulki pobudziły do wzrostu włosy.. loluska ja też biorę tabletki i nie narezkam okres mi sie ustabilizował i teraz czuję się o niebo lepiej w trakcie @. Włosy mi wypadają ale to zawsze mnie prześladowało, więc nie zwalałabym na hormony w całości poza tym nie przytyłam, i mój ginekolog powiedział że teraz tabletki są tak robione aby nie robiły krzywdy organizmowi i ja mu wierzę, aha...piersi tez zwiększają rozmiar ![]() ja dziś pielęgnację dopiero zamierzam zacząć a za mną już: BP oleje na końcówkach manicure serum na biust depilację wąsika planuję: masaż syrenką balsam serum na biust krem nawilżający do stóp pasta cynkowa PS tillavanilla masz cudownego synka i sama śliczna jesteś i masz piękne włosy
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny albo ja jestem nienormalna albo juz sama nie wiem, macie tak czasami, że jak czujecie sie źle ze sobą/brzydko itd bo chyba kazda kobieta tak ma, to wpływa do destruktywnie na wasz związek? Ja mam tak dzisiaj, nie wiem czemu ale tż doprowadzał mnie do szewskiej pasji ;/ żartował z rzeczy które bawią nas na co dzień, a mnie jakos denerwował...czuje sie okropnie przez te włosy/brak solarium i relaksu.. Mój chłopak niesamowicie o siebie dba, poprosił mnie dzisiaj żebym posmarowała mu buzie kremem, co jest zwyczajną pielęgnacją zarówno u mężczyzn jak i kobiet a wydało mi sie to jakies niemęskie wrecz odpychajace... a moze to tabletki anty tak na mnie działają :confus ed:
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staraj się nie okazywać tego TŻowi, bo to minie, a lepiej uniknąć nieporozumień i kłótni z tego powodu (mówię na podstawie własnego doświadczenia ).
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
jennifer777 ja też tak czasem mam. Chyba to normalne u kobiet.
![]() Ja to teraz złapałam doła, bo żadne plany na weekend mi nie wychodzą. Dzisiaj planowałam z Tż spędzić we dwoje wieczór to jego ojciec poprosił go, czy może z nim pójść na mecz. A jutro chciałam gdzieś jechać to nie ma kasy i nie za bardzo mu się chce. Ech... może chociaż z niedzielą coś wyjdzie, a to podobno ostatki ładnej pogody.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

mała jestem niestety..
i 51 ważę i nie chciałabym mniej

chociaż na chwilkę??

wklejam tylko piersza czesc bo reszte latwo sama znajdziesz.

Teraz codziennie masuje glowe bo slyszałam ze to pobudza wzrost cebulek i biore skrzyp polny nie wiem co zrobic zeby szybciej rosły...
tylko takie podstawy, nawet ćwiczyć mi się nie chce