Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 17:15   #1591
parviflora
Przyczajenie

GG do parviflora
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...198325343.html POLECAM!!!!!!!!!!!!!
Kupiłam za normalne pieniądze i jestem bardzo zadowolona.
Gondola się przydaje na maxa, nosidełko do auta, spacerówki jeszcze nie używałam...Mój synek ma dopiero 5miesięcy...
Ważne ,że produkowany w Polsce i jest w zasadzie bez wad... Jedyna to brak parasolki, rodziłam w maju więc by się przydała. Ale swoim ciałem też osłoniłam Kubka od słońca...
Naprawdę polecam.................. ....
parviflora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:50   #1592
Darianna25
Zakorzenienie

To ja napiszę o wózku Bexa
http://www.bambinesco.pl/p,pl,160,bexa+b4.html
Ma wiele zalet ale 2 wady na które zwróciłam uwage po 2 miesiącach użytkowania.Mianowicie koszyk na zakupy to tylko atrapa-po miesiącu urwały się paski.
Po drugie nie można zamontować na nim fotelika maxi cosi.
Natomiast X-landery są bardzo podobne do Bexy ale można zamontowac forelik MC i dodatkowo można dokupić porządny ,pojemny koszyk pod wózek a do bexy już nic innego nie pasuje.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:56   #1593
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Ale ja poszukuję wózka z przekładaną rączką, czy ktoś może coś polecić?
Szukam i szukam ... jak juz cos jest, to ze spacerówka kubełkową, a to odpada.
Przekładana rączka jest dla mnie ważna- można odwrócić dziecko od słonca czy wiatru, a i dla dziecka fajnie, jak może patrzeć tez na mamusie, jak juz ma dość jazdy
Moja kumpela ma Baby Merc i on ma przekładaną rączkę: http://www.babymerc.pl/
Ona jest zadowolona, ja nie Tylko dlatego, że bardziej wizualnie podobają mi się wózki z gondolą, a później wpinaną spacerówką, a nie takie "modyfikowane"

Co to jest spacerówka kubełkowa?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:21   #1594
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Moja kumpela ma Baby Merc i on ma przekładaną rączkę: http://www.babymerc.pl/
Ona jest zadowolona, ja nie Tylko dlatego, że bardziej wizualnie podobają mi się wózki z gondolą, a później wpinaną spacerówką, a nie takie "modyfikowane"

Co to jest spacerówka kubełkowa?
to jest taka, która się nie rozkłada, siedzonko jest nieruchome (oparcie się nie kładzie), tylko się je kładzie w całości jak krzesło, dziecko ma nóżki do góry.
Stary 2010-09-03, 22:26   #1595
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
to jest taka, która się nie rozkłada, siedzonko jest nieruchome (oparcie się nie kładzie), tylko się je kładzie w całości jak krzesło, dziecko ma nóżki do góry.
Że jak?? Jak to wygląda?? Jak to nóżki do góry, kompletnie nie mogę sobie tego wyobrazić? To jak można spać w takiej pozycji?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-09-03, 22:29   #1596
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Że jak?? Jak to wygląda?? Jak to nóżki do góry, kompletnie nie mogę sobie tego wyobrazić? To jak można spać w takiej pozycji?
obawiałam się tego pytania
o taka to jest kubełkowa.
Stary 2010-09-03, 22:33   #1597
Seona
Zakorzenienie

W google nie widzę takich wózków, aby było ustawienie spacerówki w takiej pozycji. Z ciekawości chciałabym wiedzieć jak to wygląda

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Dzięki, rzeczywiście dziwnie Dupka w dole, nogi wyżej. Chyba niewygodnie biedactwu tak

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-09-03, 22:38   #1598
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
W google nie widzę takich wózków, aby było ustawienie spacerówki w takiej pozycji. Z ciekawości chciałabym wiedzieć jak to wygląda

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Dzięki, rzeczywiście dziwnie Dupka w dole, nogi wyżej. Chyba niewygodnie biedactwu tak
zwłaszcza jakby sobie chciało pospać na brzuszku albo na boku
Stary 2010-09-06, 18:46   #1599
martusia_gwiazda
Raczkowanie

A ja MAM BEXE. JEST W NIEJ ESZYSTKO-OD FOTELIKA, PRZEZ GONDOLE I SPACERÓWKA. CO PRAWDA RACZKA SIE NIE PRZEKLADA ALE TO NIE PROBLEM BO WSZYSTKIE SIEDZISKA MOZNA ZAMONTOWAC W DWIE STRONY- TYLEM/PRZODEM DO KIERUNKU JAZDY.

http://www.bambinesco.pl/p,pl,159,be...otelikiem.html
Gdyby na wielkim świecie byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie. Uśmiech moich dzieci. Moje życie.
martusia_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:31   #1600
lutien
Wtajemniczenie

Mam pytanko nie do końca związane z tematem.
Czy posiada któraś instrukcję do wózka Tako Drifter? Szukam na necie i nic nie mogę znaleźć, a dostałam ten wózek, ale bez instrukcji
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 18:56   #1601
Asiczka
Rozeznanie

a ja mam wózek Quinny Speedy SX i muszę powiedziec że jestem zadowolona
wózek użytkowany przez dwójkę moich dzieci i nadal się trzyma, a muszę powiedziec że był użytkowazny dośc ekstremalnie a to góry, a to morze i piaszczyste plaże i muszę powiedziec że sprawuje się dobrze w każdym terenie, bo i na miejskich uliczkach, gdzie są wyboje i nie równe chodniki i na prostej drodze
wózek jest i z nosidełkiem i z gondolą i ze spacerówką, także wszystko co potrzebne od niemowlaka do 3 latka
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 16:16   #1602
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam toto na ulicy. Ułożenie coś jak w foteliku. Sprawdza się przy nie siedzących, ale ciekawskich maluchach.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:56   #1603
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martusia_gwiazda Pokaż wiadomość
A ja MAM BEXE. JEST W NIEJ ESZYSTKO-OD FOTELIKA, PRZEZ GONDOLE I SPACERÓWKA. CO PRAWDA RACZKA SIE NIE PRZEKLADA ALE TO NIE PROBLEM BO WSZYSTKIE SIEDZISKA MOZNA ZAMONTOWAC W DWIE STRONY- TYLEM/PRZODEM DO KIERUNKU JAZDY.

Mam taką zieloną Popieram, super jest.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Widziałam toto na ulicy. Ułożenie coś jak w foteliku. Sprawdza się przy nie siedzących, ale ciekawskich maluchach.
Ale też chyba przy niezbyt wielkich dzieciach.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:36   #1604
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22118735]

Ale też chyba przy niezbyt wielkich dzieciach.[/QUOTE]

No przy takich normalnych. Jak młody miał 3 mce i nie chciał leżeć w gondoli to żałowałam że takiego wózka nie mam.

Ale co dzień widuję dziecko niemal roczne w takim wózku. Jakąś z japońska brzmiącą nazwę ma, nie umiem przeczytać co to za wózek, bo tak napisane, że nie rozczytuję.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 18:12   #1605
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gorzej, gdy rodzice starsze dziecko chcą wozić...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:57   #1606
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia_gwiazda Pokaż wiadomość

Mam ten wózek i ma wiele zalet ale 2 wady na które zwróciłam uwage po 2 miesiącach użytkowania.Mianowicie koszyk na zakupy to tylko atrapa-po miesiącu urwały się paski.
Po drugie nie można zamontować na nim fotelika maxi cosi.
Natomiast X-landery są bardzo podobne do Bexy ale można zamontowac forelik MC i dodatkowo można dokupić porządny ,pojemny koszyk pod wózek a do bexy już nic innego nie pasuje.
Stary 2010-09-22, 09:21   #1607
midnite
Raczkowanie

Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek bo jeżeli wszystko się szczęśliwie ułoży w listopadzie powitamy na świecie naszą dzidzię No i oczywiście piszę w sprawie wózeczka. Po dłuuuugich zastanowieniach i wizytach w kilku sklepach chyba zdecydowaliśmy się na Mutsy 4 rider. Widziałam, że w wątku są dziewczyny które są posiadaczkami tego modelu. Znam podstawowe wady, czyli mały koszyk i ciężar ale chyba nie ma wózka idealnego. Ponieważ cena nowego zestawu nas trochę przerasta chcemy kupić wózeczek używany. Czy któraś z Was ma doświadczenia z zakupem wózków używanych? Czy warto? Widziałam kilka tych wózków używanych i poza zarysowaniami na stelażu generalnie tapicerka potrafi być jak nowa. Mam jednak niewielkie obawy co do kupna wózka używanego dlatego pytam, czy któraś z Was takowy kupowała i czy nie żałuje? Czy teraz po jakimś czasie nie wolałaby kupić nowego a może właśnie przeciwnie jest zadowolona i drugi raz postąpiłaby tak samo?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
midnite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:26   #1608
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez midnite Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek bo jeżeli wszystko się szczęśliwie ułoży w listopadzie powitamy na świecie naszą dzidzię No i oczywiście piszę w sprawie wózeczka. Po dłuuuugich zastanowieniach i wizytach w kilku sklepach chyba zdecydowaliśmy się na Mutsy 4 rider. Widziałam, że w wątku są dziewczyny które są posiadaczkami tego modelu. Znam podstawowe wady, czyli mały koszyk i ciężar ale chyba nie ma wózka idealnego. Ponieważ cena nowego zestawu nas trochę przerasta chcemy kupić wózeczek używany. Czy któraś z Was ma doświadczenia z zakupem wózków używanych? Czy warto? Widziałam kilka tych wózków używanych i poza zarysowaniami na stelażu generalnie tapicerka potrafi być jak nowa. Mam jednak niewielkie obawy co do kupna wózka używanego dlatego pytam, czy któraś z Was takowy kupowała i czy nie żałuje? Czy teraz po jakimś czasie nie wolałaby kupić nowego a może właśnie przeciwnie jest zadowolona i drugi raz postąpiłaby tak samo?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Wiesz co , ja nie mam doświadczenia, ale powiem Ci, że bałabym się np. przez allegro, bo ludzie potrafią być nieuczciwi i wstawić stare zdjęcia, podrasować nowe, nie napisać o wszystkich wadach....
Nie wiadomo jak kto ten wózek użytkował.
Naciełam się na innych rzeczach używanych, na szczęście na wózek się nie zdecydowałam.
Gdybym miała okazję zobaczyć, pomacać, pojeździć, to owszem, zdecydowałabym się na używany. Lepszy markowy używany niż nowy no-name.
Tak więc zależy od przypadku. Ja mam mutsiaka 4ridera właśnie i powiem Ci, że ten wózek po 2,5 roku potrafi wyglądać jak nowy (pomijając ryski na stelażu). Tapicerka bez zmian, stan techniczny bardzo dobry.
Minusem używanego jest to, że nie masz gawarancji, ale przy dobrych wózkach jest małe ryzyko, że coś się popsuje. Oczywiście są różne wózki i różne przypadki, można mieć pecha przy najlepszym.... ale mutsiak akurat jakiś awaryjny nie jest z tego co się orientuję. W moim przypadku też nigdy nie musiałam korzystać z gwarancji.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2010-09-22 o 12:28
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:40   #1609
madziorek175
Raczkowanie

Spacerówka kubełkowa to jest koszmar ... moja corka miala 5 miesiecy gdy nie chciala jezdzic w gondoli i owszem na poczatku ta spacerówka jej odpowiadala ale jak miala 6 miesiecy i potrafila sama siedziec nie chciala w niej jezdzic. Dla mnie tez byl to koszmar. Zeby rozlożyc siedzenie trzeba z dwoch stron jednoczesnie nacisnac przyciski i dla dziecka nie jest to komfortowe kiedy sobie siedzi a nagle do tylu sie1 przechyli mocno cala spacerowke do pozycji lezacej poza tym co to za komfort dla dziecka JAK SPI Z TYLKIEM W DOLE...kupilam zwykla spacerowke w ktorej jest pozycja lezaca i jestem zadowolona. A tamten wozek mialam 3 w1 sprzedalam na allegro.
madziorek175 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:40   #1610
euphoria3
Przyczajenie

Dziewczyny, ja testuje bardzo ekstremalnie od pół roku wózek Q12 firmy Maked. Powiem szczerze, że sie sprawdzil w 100% Jak do tej pory nie mam żadnych problemów z nim. w gondoli maluszek jezdzil do dzisiaj, bo oglnie moj brzdąc to dość pokaźny facet dzisiaj mielismy inauguracje spacerowki i jest rewelacja!! Moge miec maluszka na oku, bo spacerowka jest w obie strony obracana. Polecam wszystkim
euphoria3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:49   #1611
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez euphoria3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja testuje bardzo ekstremalnie od pół roku wózek Q12 firmy Maked. Powiem szczerze, że sie sprawdzil w 100% Jak do tej pory nie mam żadnych problemów z nim. w gondoli maluszek jezdzil do dzisiaj, bo oglnie moj brzdąc to dość pokaźny facet dzisiaj mielismy inauguracje spacerowki i jest rewelacja!! Moge miec maluszka na oku, bo spacerowka jest w obie strony obracana. Polecam wszystkim
To jest to samo co Bexa tylko nazwa inna.No i tanszy jest od Bexy o 200zł.

Stary 2010-10-06, 09:00   #1612
euphoria3
Przyczajenie

No właśnie mialam możliwość obejrzenia sobie Bexy, bo kolezanka miala. Nie polecila mi tego wozka. Cos sie ciagle w nim psulo. Ja nie mam jak do tej pory zadnego problemu ze swoim.
euphoria3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 23:11   #1613
Monika_1975
Przyczajenie

Właśnie stoję przed wyborem wózka dla mojego drugiego dziecka.
Na rynku jest tyle modeli, że nie wiem na który się zdecydować. Dla pierwszego dziecka miałam wózek Mikado. Byłam z niego zadowolona. Teraz chciałabym coś lżejszego na kołach pompowanych.
Zakochałam się w modelu Grander firmy Tutek. Czy któraś ma ten wózek ? Może coś powiedzieć jak się sprawuje ? Jest to chyba nowy wózek. Mało informacji jest w internecie.
Udało mi się znaleźć chociaż pełną kolorystykę tutaj http://www.sklepikdzieciecy.pl/wozek...ek-p-1012.html
Monika_1975 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 08:49   #1614
pliko
Przyczajenie

Cześć, dawno tutaj nie zaglądałam...może mi poradzicie? Chcę sprzedać miesięcznego maclarena questa, gdzie mogę zamieścić ogłoszenie? Tu w wątku chyba nie...
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 19:26   #1615
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
Cześć, dawno tutaj nie zaglądałam...może mi poradzicie? Chcę sprzedać miesięcznego maclarena questa, gdzie mogę zamieścić ogłoszenie? Tu w wątku chyba nie...
Na Wizażu nie wolno sprzedawać Co najwyżej możesz wymienić się z kimś a informację zamieszczasz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=142012

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-10-16, 10:34   #1616
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
Najlepiej wystaw go na aukcję na portalu aukcyjnym, tutaj Ci się zupełnie nie opłaca, to nie tego typu portal... No chyba, że była to zawoalowana forma sprzedaży, podanie informacji potencjalnym zainteresowanym
Stary 2010-10-17, 06:44   #1617
pliko
Przyczajenie

Żadna zawoalowana forma sprzedaży Zapytałam, bo na gazecie na forum wózkowym jest wątek, w którym maniaczki wózkowe sprzedają swoje wózki. Jest to o tyle fajne, że wiesz, iż to wózek w świetnym stanie etc. Myślałam, że może tutaj jest podobnie. Nie jest, ok

W każdym bądź razie sprzedałam wóz i jesteśmy znowu na etapie wyboru...
Mała ma już 9 miesięcy, co poradzicie? Wcześniej jeździłyśmy teutonią fun system i tfk joggsterem - świetne wózki, ale ciężkie Potem maclaren, ale to wózek nie dla nas.
Macie jakieś propozycje?

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

elsi, wyczytałam, że masz nomada. Myślisz, ze ten wózek zmieści się do bagażnika corsy?Jest na tyle lekki, by wnosić go na 3 piętro?
Stary 2010-10-17, 08:07   #1618
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Pliko ja polecam
Tfk Buggstera
Mutsy 4 ridera
Quinny Buzza
maniaczki wózkowe z gazety też je polecają możesz tam o tych wóziach poczytać
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:45   #1619
pliko
Przyczajenie

pliko? fajnie się nim jeździ? Wystarczy do końca wózkowego okresu?

Buzz i mutsy odpada, bo są ciężkie i wielkie - ani ich nie wniosę, ani nie zmieszczę w bagażniku

Nowego buggstera nie kupię w Polsce Myślałam o nim...

a pp si? co o nim myślicie? porównywalny z pliko?
Stary 2010-10-19, 08:57   #1620
passionfruit
Zakorzenienie

Ja mam pp si i jestem bardzo zadowolona. Wysokie siedzisko, super się składa a po złożeniu sam stoi, budka mocno naciągana, łatwo się prowadzi i jest całkiem lekki.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości