Wszystko o Oriflame część VII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 21:04   #31
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Oriflame część VII

Cytat:
Napisane przez majka5421 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mogę teraz dodać produkty do koszyka z katalogu 13? Czy wszystko zostanie w koszyku i nie skasuje się po skończeniu 12?
Można już wrzucić i wszystko w poniedziałek powinno byc na miejscu .

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:35   #32
kasiencja
Pani Buka

hej - byłam dzisiaj na prezentacji nowości, miałam okazję pooglądać i powąchać nowości z katalogów 12 i 13

i tak:

fioletowa torba z suwakami - fajna! młodzieżowa taka, chociaż bardziej na wiosnę. suwaki ujawniają kieszenie. myślę nad nią

seria Optimals Matte Touch - na pierwszy rzut oka podobna do Optimals Balance, żel do mycia twarzy przezroczysty i dość gęsty

perfumy w żelu - pudełeczko wygląda jak lakier do paznokci, żel jest przezroczysty i szybko się wchłania, a zapach trzyma się dość długo

podkład Oxygen Boost - na twarzy nie miałam, ale wydaje się lekki, fajny

pędzel do podkładu - niewiarygodnie mięciutki, powinien dobrze dopasowywać się do twarzy

pomadki Triple Core - wyglądają elegancko, na żywo chyba bardziej niż w katalogu widoczny jest ten efekt błyszczyka i świecących drobinek

balsam z zieloną herbatą - myślałam że będzie pachnieć intensywniej, a nuta zapachowa jest bardzo delikatna, neutralna

cienie Very Me - kolory identyczne jak w katalogu

żel rozświetlający Very Me - odcienie wyglądają jak w katalogu, zostawiają lekkie drobinki, nie kryją a rozświetlają

sztyft Pure Skin - ma kolor jasnobeżowy, nie zwróciłam uwagi że to jakby korektor w płynie

coś jeszcze było na pewno ale teraz nie pamiętam

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2010-09-03 o 21:37
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:00   #33
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

ulotka to faktycznie do d....

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

pomadki Triple Core - wyglądają elegancko, na żywo chyba bardziej niż w katalogu widoczny jest ten efekt błyszczyka i świecących drobinek
mam odcień stunning clover, ni malowałam się nim ale w opakowaniu odcień jest trochę inny niż był w katalogu faktycznie opakowanie bardzo eleganckie i te drobinki ładnie połyskują
Stary 2010-09-03, 22:42   #34
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

dziewczyny a co polecicie do cery mieszanej na noc? jakiś kremik potrzebuje żeby porządnie nawilżył albo na dzień... ale zawsze na dzień to boję się ryzykować z tymi nawilżającymi, żeby mi się nos nie świecił :P

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:50   #35
just75
Zadomowienie

Cytat:
hej - byłam dzisiaj na prezentacji nowości, miałam okazję pooglądać i powąchać nowości z katalogów 12 i 13

i tak:

balsam z zieloną herbatą - myślałam że będzie pachnieć intensywniej, a nuta zapachowa jest bardzo delikatna, neutralna
A konsystencja pamiętasz może jaka była? taki bardziej gęsty czy lejący?
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:58   #36
kasiencja
Pani Buka

wydaje mi się, że coś podobnego jak te inne balsamy z serii 'pomarańczowej' - gęstsza, ale lekka konsystencja mleczka (inna niż np. te z Nature), dobrze i szybko się wchłania.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 23:15   #37
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
dziewczyny a co polecicie do cery mieszanej na noc? jakiś kremik potrzebuje żeby porządnie nawilżył albo na dzień... ale zawsze na dzień to boję się ryzykować z tymi nawilżającymi, żeby mi się nos nie świecił :P
Optimals Balance czyli jej obecny zamiennik Optimals Matte Touch
Stary 2010-09-04, 01:29   #38
gosha2504
Raczkowanie

GG do gosha2504 Send a message via Skype™ to gosha2504

Ulotka beznadziejna :/ Same torebki i kosmetyczki, stara biżu i znowu te dwa lakiery. Chyba wezmę tylko krem z avocado, bo go uwielbiam ^^

Program Lojalnościowy, jak dla mnie jest super Z pewnością wezmę M&H.

PS. witam również wszystkich w kolejnej części

„Nie ma kobiet brzydkich, są tylko leniwe"
I cel (osiągnięty): 69,5 --> 60,0
II cel: 60-59-58-57-56-55

Edytowane przez gosha2504
Czas edycji: 2010-09-04 o 01:30
gosha2504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 08:08   #39
Ani@1987
Rozeznanie

witam w nowej czesci
9 wrzesnia jade do Warszawy na konferencje ORIFLAMEwiec jak wróce podziele sie wszystkimi ciekawymi informacjami o nowościach moja sponsorka mi zaproponowała, ciesze siejest naprawdę świetna babeczka, zamawia mi probki za 50 gr, nie narzuca nic, pomaga, ale mam nadzieje ze sama juz niedługo dobije 200pp w tym badz następnym katalogu ktory naprawde fajnie sie zapowiada
pozdrawiam dziewczyny i lece do pracy na KOLEJNE 11h:/(kolezanka na urlopie...) milego dnia

Edytowane przez Ani@1987
Czas edycji: 2010-09-04 o 08:09
Ani@1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 08:15   #40
Velvetrope
Rozeznanie

Dziewczyny, czy używałyście może pudru pyłkowego z pędzlem Giordani Gold? Zastanawiam się nad kupnem, ale chciałam wcześniej zasięgnąć Waszych opinii
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 08:23   #41
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy używałyście może pudru pyłkowego z pędzlem Giordani Gold? Zastanawiam się nad kupnem, ale chciałam wcześniej zasięgnąć Waszych opinii
Używałam Osobiście uważam, że zbyt dużo pudru się z niego wysypuje. Wolę zdecydowanie puder pyłkowy O.B. (używam go teraz namiętnie od dłuższego czasu) i do tego mam pędzel wachlarzowy, który jest rewelacyjny!

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-04, 08:25   #42
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Używałam Osobiście uważam, że zbyt dużo pudru się z niego wysypuje. Wolę zdecydowanie puder pyłkowy O.B. (używam go teraz namiętnie od dłuższego czasu) i do tego mam pędzel wachlarzowy, który jest rewelacyjny!
Dzięki za informację. Może ktoś się jeszcze wypowie, żebym miała przegląd
Stary 2010-09-04, 09:03   #43
just75
Zadomowienie

Cytat:
wydaje mi się, że coś podobnego jak te inne balsamy z serii 'pomarańczowej' - gęstsza, ale lekka konsystencja mleczka (inna niż np. te z Nature), dobrze i szybko się wchłania.
Dzięki, własnie miałam nadzieję, że będzie raczej gęstszy
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:07   #44
sangwiniczka
Raczkowanie

Dziewczyny, mogłybyście polecić mi jakiś niedrogi krem nawilżający, po którym nie świeci się skóra? Koleżanka z klasy chce a ja kompletnie nie mam pojęcia co jej zamówić
sangwiniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:14   #45
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
Li O - Kawał dobrej roboty na początku wątku!
Cieszę się, że wam się podoba
Stary 2010-09-04, 11:19   #46
basiaaa
Raczkowanie

GG do basiaaa

Mam pytanko: Jeśli 6.09 upływa mi termin zapłaty faktury to czy rano złożę normalnie zamówienie? Czy będzie już jako przeterminowana? Na mój rozum to od wtorku byłaby zablokowana możliwość składania zamówień.
Stary 2010-09-04, 11:20   #47
Olkaaa7
Przyczajenie

Kochane powiedzcie mi, bo jestem nowa w Oriflame: w katalogu 13 na str 5 jest kosmetyczka, która jeśli się zrobi zakupy za 89zł to można ją dostać za 29,90 - jak to zaznaczyć przy składaniu zamówienia, że ktoś sobie za te 89zł zrobił zamówienie i chce kosmetyczkę za 29,90 a nie za 79zł? Trochę zagmatwałam pytanie, ale mam nadzieję, że zrozumiałyście Dzięki z góry za info
Olkaaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:22   #48
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sangwiniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłybyście polecić mi jakiś niedrogi krem nawilżający, po którym nie świeci się skóra? Koleżanka z klasy chce a ja kompletnie nie mam pojęcia co jej zamówić
Weź jej fluid optimals balance z wyprzedaży
Stary 2010-09-04, 12:08   #49
Karolinka18222
Rozeznanie

Dziewczynki nie było informacji o brakach ??
ja nic nie dostałam i się dziwię ;p

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Olkaaa7 Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi, bo jestem nowa w Oriflame: w katalogu 13 na str 5 jest kosmetyczka, która jeśli się zrobi zakupy za 89zł to można ją dostać za 29,90 - jak to zaznaczyć przy składaniu zamówienia, że ktoś sobie za te 89zł zrobił zamówienie i chce kosmetyczkę za 29,90 a nie za 79zł? Trochę zagmatwałam pytanie, ale mam nadzieję, że zrozumiałyście Dzięki z góry za info
robisz zakupy za 89 zł a kosmetyczkę kupujesz za 29,90 wpisujesz kod tej kosmetyczki.
Wszystko masz w cenniku na 2 stronie

Edytowane przez Karolinka18222
Czas edycji: 2010-09-04 o 12:11
Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:08   #50
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolinka18222 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie było informacji o brakach ??
ja nic nie dostałam i się dziwię ;p
Pewnie zapomnieli bo jakoś nie sądzę, żeby coś się w tym temacie poprawiło
Stary 2010-09-04, 12:12   #51
Karolinka18222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
Pewnie zapomnieli bo jakoś nie sądzę, żeby coś się w tym temacie poprawiło
no właśnie dziwi mnie to bo ja taką informację czasami nawet 3 razy dostawałam a teraz cisza

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:30   #52
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olkaaa7 Pokaż wiadomość
Tego typu promocje system wporowadza automatycznie. Jeśli tylko spełniasz warunki promocji (w tym wypadku zrobisz zakupy za 89 zł) i wpiszesz kod na wybrany produkt z promocji, to system automatycznie zmieni jego cenę na promocyjną (tutaj na 29,90). Tego typu promocje podlegają wielokrotności. Np. jeśli masz zamówienia od klientek powiedzmy 10* 50 zł = zamówienie za 500 zł, to żadna z klientek teoretycznie nie spełnia warunków, ale ori nie wie ile było tych klientek, więc w praktyce możesz wziąć 4 kosmetyczki za 29,90
Stary 2010-09-04, 12:49   #53
Zaczarowana18
Rozeznanie

Hej Wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tymi zwrotami. W ten czwartek byłam w BR oddać dwa produkty. Pani powiedziała mi,że wyśle dopiero w najbliższy poniedziałek. Czy jeśli zrobię w poniedziałek zamówienie na równe 100PP i punkty z tych produktów odejmą się już po złożeniu tego zamówienia,będę musiała zrobić jeszcze jedno zamówienie w tym katalogu,aby spełnić warunek do Programu Lojalnościowego?mam nadzieję,że rozumiecie o co mi chodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-04, 13:00   #54
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Hej Wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tymi zwrotami. W ten czwartek byłam w BR oddać dwa produkty. Pani powiedziała mi,że wyśle dopiero w najbliższy poniedziałek. Czy jeśli zrobię w poniedziałek zamówienie na równe 100PP i punkty z tych produktów odejmą się już po złożeniu tego zamówienia,będę musiała zrobić jeszcze jedno zamówienie w tym katalogu,aby spełnić warunek do Programu Lojalnościowego?mam nadzieję,że rozumiecie o co mi chodzi
Niestety, ale tak
Jeśli robisz zamówienie na równe 100PP i potem w tym samym OOK wystawią fakturę korygującą na np. -10PP, to w danym OOK będziesz miała tylko 90 PP osobistych. A warunkiem PL jest 100PP osobistych w danym OOK, więc żeby brać udział, to będziesz musiała coś domówić. Istnieje tez możliwość, że reklamacja się przeciągnie i fakturę korygująca wystawią dopiero w następnym OOK, a wtedy PP odejmą się również dopiero w następnym OOK.
Stary 2010-09-04, 13:11   #55
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Niestety, ale tak
Jeśli robisz zamówienie na równe 100PP i potem w tym samym OOK wystawią fakturę korygującą na np. -10PP, to w danym OOK będziesz miała tylko 90 PP osobistych. A warunkiem PL jest 100PP osobistych w danym OOK, więc żeby brać udział, to będziesz musiała coś domówić. Istnieje tez możliwość, że reklamacja się przeciągnie i fakturę korygująca wystawią dopiero w następnym OOK, a wtedy PP odejmą się również dopiero w następnym OOK.
Kurcze,szkoda. I znowu trzeba domawiać

W takim razie faktura korygująca przychodzi razem z zamówieniem z nastepnego katalogu?

Edytowane przez Zaczarowana18
Czas edycji: 2010-09-04 o 13:30
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 13:41   #56
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Kurcze,szkoda. I znowu trzeba domawiać

W takim razie faktura korygująca przychodzi razem z zamówieniem z nastepnego katalogu?
Z najbliższym zamówieniem złożonym po wystawieniu faktury korygującej. Poza tym jeśli wiesz, że odejmą ci PP w K13 (a jest to najbardziej prawdopodobne), to możesz od razu zamówić na większą liczbę PP Chociaż ja np. miałam sytuację, gdzie pracownik biura zawalił sprawę i zamawiałam 5 katalogów z rzędu z nadwyżką na ta ilość PP i sprawa nie była rozwiązana. Potem stwierdziłam, że poczekam na FV korygującą i najwyżej wtedy domówię i dobrze, bo sprawa ciągnęła się pół roku, aż w końcu załatwiliśmy to "między nami" bo na reklamację nie było już szans... Ale myślę, że są to wyjątkowe przypadki i po prostu miałam pecha, bo większość reklamacji załatwiana jest w ciągu 1-2 tygodni
Stary 2010-09-04, 13:52   #57
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Z najbliższym zamówieniem złożonym po wystawieniu faktury korygującej. Poza tym jeśli wiesz, że odejmą ci PP w K13 (a jest to najbardziej prawdopodobne), to możesz od razu zamówić na większą liczbę PP Chociaż ja np. miałam sytuację, gdzie pracownik biura zawalił sprawę i zamawiałam 5 katalogów z rzędu z nadwyżką na ta ilość PP i sprawa nie była rozwiązana. Potem stwierdziłam, że poczekam na FV korygującą i najwyżej wtedy domówię i dobrze, bo sprawa ciągnęła się pół roku, aż w końcu załatwiliśmy to "między nami" bo na reklamację nie było już szans... Ale myślę, że są to wyjątkowe przypadki i po prostu miałam pecha, bo większość reklamacji załatwiana jest w ciągu 1-2 tygodni
Tak też chcę własnie zrobić. 15PP to jeszcze nie jest tak dużo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-04, 14:02   #58
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
Optimals Balance czyli jej obecny zamiennik Optimals Matte Touch
Używam obecnie i nie jest wystarczająco nawilżający i matujący

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 15:03   #59
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
Używam obecnie i nie jest wystarczająco nawilżający i matujący
Dla mnie jest super, ale zużyłam na razie tylko dwie próbki. Nie zamierzam na razie kupować, bo mam w sumie 5 kremów do twarzy otwartych na półce (w tym fluid balance i żel-krem balance na noc) i jeszcze 4 inne kremy w torbie (ewentualnie do sprzedaży), tak więc muszę zużyć troszku Gdyby nie to, to już bym zamawiała zestaw ze str 13, choć żel i tonik też jeszcze mam w zapasie
Stary 2010-09-04, 15:14   #60
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

ja teraz używam krem matujący Pure skin a wcześniej uzywałam fluid matujący optimals balance, oby dwa matują średnio
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości