|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Naked gratuluje ślicznego Filusia
![]() Cytat:
---------------------------------- Ja sobie dzisiaj zafundowałam przyjemność i zrobiłam paciorkowca. Wyniki mam w środę, zrobiłam prywatnie (bo moja ginka na urlopie i nie wiadomo czy zdążę do niej a po co mi mają dziecko faszerować antybiotykami). No i kupiłam sobie dzisiaj torebkę a co ![]() Spakowałam też obie torby do szpitala - dla mnie i dla małej. Ta dla małej jest większa Z tym, że nie pakowałam żadnych ubrań, chyba przygotuję w domu i zostawię na wierzchu, tż mi przywiezie przed samym wyjściem ze szpitala - tak samo jak nosidełko dla małej i śpiworek (bo w coś ją będę musiała ubrać na transport). Torby zamierzam już wrzucić do bagażnika - wraz z kompletem badań, bo zaczynam się bać, że jakby co.. to wiadomo No i teraz rozpocznie się już tylko to czekanie...
|
|
#962 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Cytat:
Trzymam za was kciuki kochani ![]() Cytat:
u Gabisun była taka sytuacja z tego co pamiętam, że mała się jakoś pod koniec obróciła, także główka do góry Cytat:
ciekawe co u Gabi??? Kasieńka - jak tam po KTG??? |
||||
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Nie mogę spać więc postanowiałm sie tu zalogować , witam Was mamusie.
U mnie 34+5, ale widze ze ja tu chyba najmniej zaawansowana jest jakis maluszek który ma się przywitać z mamą w październiku?
Edytowane przez camillet Czas edycji: 2010-09-04 o 02:41 |
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() i co z gabi i ycnan??? ciekawe czy ktoras juz tuli malenstwo
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Myślałam, ze już będą nowe dobre wiadomości o powiększeniu naszej populacji ![]() U mnie dziś początek 9 m-ca camillet - witaj ![]() Połowa z nas ma termin na październik (jest lista na 1-szej str.) Klarissa - jak już wszystko dla maluszka zakupione, pokoik przygotowany, torby spakowane, a tp tuż, tuż, to pozostaje odliczanie
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Naked gratulacje Kochana
Gabi Ycnan cały czas trzymamy kciuki pomidorko walcz. Niestety chłopcy podobno mają częściej kolki niż dziewczynki Moja mama zawsze mówiła że trzeba być cierpliwym i nauczyć się masować dziecku brzusio w jednym kierunku, okrągłymi ruchami Wczoraj zaczepił nas inny sąsiad i jak się okazało co najmniej 3 osoby dzwoniły na Straż Miejską w sprawie tego psa, I jak tak dalej pójdzie to pójdziemy wszyscy i złożymy te zeznania bo już się nie da z tym gościem rozmawiać. Jadę zaraz na zakupy z TZ bo dziś mam gośći Dostałam za***isty zegarek na urodzinki od męża Wprawdzie one są za 4 dni ale już mi dał |
|
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z gabisun? Cytat:
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witam w sobotni poranek ![]() Myślałam, że jak wstanę, to już będą wieści od Gabi i Ycnan... Niemniej jednak trzymam kciuki i mam nadzieję, że dziewczyny (a przynajmniej Ycnan, bo ona się męczyła od rana) już tulą swoje dzieciaczki... Cytat:
![]() napisz coś więcej o sobie ![]() I zachęcamy do aktywności w wątku
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Nierozpakowne
![]() Korzystam z okazji, ze moi goscie jeszcze spia i pewnie jeszcze pospią... conajmniej do 11 (jeeej pomyslec, ze kiedys tez tak mogłam ) i zagladam co tam u Was.... ![]() Widze, ze njusow od gabisun i ycnan brak... albo nasze dyzrunym tez dzis sie dobrze spi jesli im sie dobrze spi niech spia... niedlugo sie to skonczy bo jak tak sobie czytam ten opisy "ROZPAKOWANYCH" to mam wrazenie ze zbliza sie istny horror... dzieci płaczą, one płaczą... jakis kosmos... to chyba bycie w ciazy przy tym to pikuś ![]() no nic Mamuski rozpakowane trzymam za Was kciuki i zycze wiecej wytrwalosci!!! na pocieszenie dodam, ze prawdopodobnie dołacze juz bardzo wkrótce do Waszego grona "MATEK -> " ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-09-04 o 09:39 |
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Więc jak juz pisałam jestem w końcówce 35 tygodnia, czekamy na upragnionego synka Wojtusia, to nasza 3 ciąża, ale nie mamy jeszcze dzidziusia...
Jesteśmy małżeństwem ponad rok a parą ponad 7 lat. oboje zwariowani na punkcie maluszka w brzuszku, nie możemy się już doczekać spotkania!! Wojtuś na ten moment waży ok 2600 (info z poniedziałku), mam nadzieję, że nie urodzi się takim klocuszkiem jak tatuś, który miał 4500 bo mam zamiar rodzić sn, póki co nie ma przeciwskazań, z tym że mały jest wyjątkowym wierciochem o boje się żeby czegoś nie pokombinował, łądnie go proszę żeby został tam gdzie jest ale co rusz jest na innym boczku więc boje się żeby nie fiknął w poprzek ![]() może tyle na początek, a i jak widac straszna ze mnie gaduła (pisarka )trzymam kciuki za rodzące mamusie i pozdrawiam te jeszcze w dwupakach!! życze miłego dnia!! ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- znalazłam listę!! bardzo dużo Was tutaj!! super aktywne forum, szkoda że wczesniej nie trafiłam, i widzę że na 11.10 nie jestem sama
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mam wiadomość od Ycnan(niestety z wczoraj(22:30) i nie za dobrą): "Jednak dziś nie urodzę.Lekarze dopiero teraz wpadli na genialny pomysł,żeby zrobić usg i okazało sie,że ilość wód mam nadal prawidłową,a pęcherz musiał pęknąć gdzieś u góry,więc się będą wody lały.Leżę na patologii,bo chcą jak najdłużej mnie przetrzymać,bo zawsze to lepiej dla dziecka." Sorki,że przekazuję dopiero teraz,ale poszłam wczesnie spać,bo nie bardzo się czułam.Mam nadzieje,że dziś już u niej lepiej ![]() Od gabisun na razie też nie mam żadnych wieści. Wczoraj byłam na Ktg,wszystko w porządku,ale położna mi powiedziała,że ze względu na to moje zapalenie oskrzeli lepiej,żebym jeszcze przez najbliższy tydzień nie rodziła,bo dziecko może sie z infekcją urodzić i będzie źle.Także przez najbliższy tydzień muszę się ostatecznie wykurować i zaciskać nogi....
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-09-04 o 09:57 |
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przyznam szczerze, że myślałam, że cc będę miała już ok. 6września... A muszę czekać do 20go No i teraz mam nadzieję, że wytrzymam, bo mój lekarz ma dyżury tylko w poniedziałki (24h), a na codzień jest w szpitalu tylko w godzinach dopołudniowych... A nie chciałabym powierzać swojego losu komuś innemu ![]() Cytat:
Trzymam kciuki no i pisz, pisz.... My tylko tak sobie narzekamy, że nadążyć z czytaniem nie możemy, ale lepsze to, niż ciągła cisza na forum
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rańca
![]() Widzę, że nadal nie ma wieści od dziewczyn, no nic poczekamy na dyżurne może mają jakieś świeże info ![]() a ja zła jestem.....mąż miał mieć wolne i dziś i jutro (zazwyczaj pracuje albo w sb, albo w nd), zaplanowaliśmy sobie ostatnie zakupy zanim Młody się pojawi no i tak się cieszyłam że cały weekend będziemy razem a tu Oj wiem że to może drobnostka, w sumie się nic nie stało ale się wygadałam chociaż i już mi trochę lepiej. witam nową mamusię na wątku Mszu a może nasze dyżurne też rodzić pojechały, tak solidarnie z dziewczynami , no może nie Kalex, bo ona ma termin dopiero na październik, to lepiej niech sobie posiedzi jeszcze 2w1, ale Kasieńka , kto wie ![]() EDIT: właśnie widzę, że nasza Kasieńka jest w dwupaku wciąż , no i z tego co piszesz to na pewno lepiej żebyś się najpierw wykurowała Edit2: Ycnan - trzymamy kciuki za Ciebie i Boryska
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-09-04 o 10:07 |
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Przesyłam pozytywne fluidki
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jednak potwierdza to co usłyszałam w SR, że najlepiej urodzić w 40 t.c. a nie wcześniej nawet jak już ciąża jest właściwie donoszona. Kasiu - dobrze, że na ktg wszystko w porządku. Trzymam kciuki, żeby infekcja poszła precz
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna ycnan
![]() Melduję, że dziś w nocy ani razu Aśka nie dostała mleka z butli Chyba rozkręca mi się produkcja
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Oj , musze się nauczyć tego forum....napiusałam posta, chciałam zaytowac fragment wypowiedzi jedenj z Was i zeżarło wszystko a nie zacytował sie fragment tylko cały post ;/ popierdółka prosi o małe wskazówki
![]() mam nadzieję, że Ycan urodzi szybko, nie sądziłam że można tyle czekać że skurczami ![]() teraz jak odpowiadam to nie widzę postów ale pierdoła ze mnie, jednak co forum to inne a jak się człowiek przyzwyczai do innego "modelu" to naciska jak przysłowiowy pies pawłowa
|
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#980 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam urodzinki za 15 dni, ciekawe co moje kochanie wymyśli )Cytat:
Cytat:
A miałam was zapytać już dawno....od dłuższego czasu mam lewą pierś taką bardziej tkliwą w jednym miejscu na dole, na otoczce. Co ciekawe to ta z której prawie wogóle mi siara nie leci. Macie coś podobnego? Za każdym razem co jestem u ginki to zapominam spytać bo zapominam. Generalnie nic nie boli, dopiero jak dotknę to takie uczucie jakby ...no nie wiem podrażniona była
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też cytować kilka wypowiedzi naraz wciskając pod daną wypowiedzią taki kwadracik w środku (między cytuj a odp.), a potem kliknąć odpowiedz...
|
|
|
#982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem mam bardzo tkliwe otoczki... A siary nie mam wcale... Czasem tylko zaschnięte białe grudki...
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za wsparcie Dziewczyny.
Trzymamy sie jakos, choc nie wyobrazam sobie, ze Olo urodzi sie taki 2kg... Lekarz mowil,ze on nie ma szans nadrobic tych kilogramow i wielkoludem to on nie bedzie po urodzeniu. Wazne zeby zdrowy byl tylko. No i mamy wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie; lekarz mowil, ze tak by bylo najlepiej. Ciekawe. Rozwarcie mi sie bezbolowo powieksza (teraz juz na 1,5cm) to skad mam wiedziec ile ja wytrzymam? ![]() Cytat:
Biedna Ycnan- trzymamy kciuki! Pewnie ja w niepewnosci i glodzie trzymaja. Dasz rade Mamusiu!!! Kasienka- kuruj sie! Ciekawe jak tam Gabi- cos sie nie odzywa, nie? No i nasz Naked z Filusiem
|
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wyciągam te moje nieszczęsne brodawki i wtedy tak mi się siara zbiera w tych osłonkach i jest jej naprawdę sporo... Co do umówionej cesarki to ja gdybym musiała mieć cc to chcialabym mieć je zaplanowane nie wcześniej niż w 39 t.c. bo skoro dziecko nie pcha się jeszcze na ten świat to po co je za wcześnie wyciągać może właśnie potrzebuje tam jezszcze posiedzieć
|
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U znajomej kilka m-cy temu robili cesarkę chyba pod koniec 8 m-ca, bo właśnie mała nie chciała przybierać na wadze. Urodziła się z wagą 1700g, ale teraz zdrowo rośnie |
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka - a Twoje łożysko jest wydolne i przez nie wszystko co trzeba dociera do dziecka?
Synek na pewno troszkę przybierze, a po urodzeniu rodzice zadbają o to żeby ładnie przybierał i będzie w porządku. Zobaczysz, od cyca go nie oderwiesz
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę Zjedliśmy z mężem śniadanie, wstaję od stołu patrzę tyłek mam mokry, szlafrok mokry, koszula nocna mokra... patrzę na krzesło - mokre... Myślę sobie wody mi odeszły podczas śniadania i nic nie poczułam? Mąż wstaje - patrze, jego krzesło też mokre. I wtedy sobie przypomniałam - wczoraj wyprałam tapicerkę na krzesłach, jeszcze nie wyschła Jadę dzisiaj do mamy i pewnie zabawię tam do jutra. Za wszystkie w trakcie rozpakowania trzymam kciukasy żeby jakoś to szło No i zabraniam się rozpakowywać dopóki nie wrócę
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Ninaad... objawów brak...
wiec napisalam ze prawdopodobnie dolacze![]() martucha84... wygladasz na silna babe! w przedszkolu panujesz nad cala zgraja... to pewnie wypracujesz sobie jakas metode na ten domowy Patrolowy "areszt"! trzmam za Ciebie kciuki ![]() Zuzi... przynajmniej wykorzystasz wszytskie ubranka... bo o ile dobrze pamietam to mowilas ze masz ich cała fuuuuure ![]() kasienka ja wczoraj tez bylam jakas slaba i ciezko dychajaca.... moze to po prostu wpływ pogodowy...
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tak mnie boli spojenie łonowe, że chyba będę wyć z bólu... Mam tak od wczoraj, ale coraz bardziej się to nasila... Moja mała chyba mocno napiera główką... Pół nocy przez to nie przespałam
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-09-04 o 10:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Ja mam tak od tygodnia?

Chyba zaczynają się kolki, nie wiem już, jak mu pomóc, ogłuchłam od krzyku normalnie. No i moje poczucie wartości jako matki spadło do poziomu zerowego. Pewnie też zasługa hormonów. No nic, nie straszę więcej, jutro musi być lepiej, bo jutro idziemy na pierwszy spacer 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
" 

ale pierdoła ze mnie, jednak co forum to inne a jak się człowiek przyzwyczai do innego "modelu" to naciska jak przysłowiowy pies pawłowa