|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cześć dziewczynki
![]() W końcu Was nadrobiłam ![]() Jok3r super ciuszki ![]() ![]() SSR ja mam usg 17 września i już się nie mogę doczekać ![]() 87czarna ale Ci współczuję nic przyjemnego z tą rwą Monti ja jak byłam w grudniu w szpitalu, to też się strasznie bałam, cały czas wyłam, ale nie było tak źle jak myślałam, myślę, że Cię nie zostawią na weekend. agus87 ale masz fajną rodzinkę, moja teściowa ostatnio w zarze widziała jakieś super ciuszki i powiedziałam jej że takiemu maluchowi nie będę kupować takich drogich, bo za szybko wyrośnie, to powiedziała, że od tego ma dziadków ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() Jadę do mamusi na zakupy i trochę zaproszeń dzisiaj musimy rozwieść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj poczułam takie smyranie w brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wróciłam z sesji o 9 rano ![]() to Wam pokaże parę ![]() wiecie, że dziś kończę 14 tydzień i jutro zaczynam 15ty? ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ja też już się nie mogę doczekać co w moim brzuszku siedzi, czy syn czy córa, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na chłopczyka tak więc będzie Filip ![]() ![]() posprzątałam już sobie w domku i czas na leniuchowanie, potem jeszcze mnie prasowanie czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
jeju dziewczyny czy wy też macie takie durne sny w ciąży? Nigdy takich nie miałam
![]() najpierw śniło mi się,że odebrałam wyniki badań, m.in HBS i gin mi powiedział ,że mam zapalenie wątroby ale na stopach !!!!! ![]() a później ,że kupiłam używane spodenki dla dzidka, i włożyłam je do nowych ubranek, i ktoś z forum mi napisal ,że jeżeli używane, włożę do nowych to zalęgną się ciąże... ![]() Boże aż strach zasypiać ![]()
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak my będziemy mieli chłopca to też będzie FILIP ![]() ![]() fajne imię nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Witam..............
A u nas wczoraj było pieknie a dzis szaro i chyba zaraz bedzie padac ![]() tez mam prace domowe do robienia ale jak narazie to tylko pranie wstawilam..... Prawda z tymi kopniaczkami ze na poczatku fajne a pod koniec to juz dzidziolki silne i potrafia czasami niezle kopnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
a ja mam dzis imprezke w domu, tz szwagierka robi urodziny i fajne rzeczy bedzie przyrzadzac i znowu bede sie kulac w nocy. Wczoraj poprobowalam ciasta, kremu, wypilam sok marchwiowy i inne jakies tam mixy i jak mnie pogonilo to myslalam, ze do wc nie dobiegne :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja narazie nie mam jeszcze takich snow ale w tamtej ciazy tez pamietam ze sniły mi sie dziwactwa............. To ponoc przez hormony te sny robia sie takie....... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
kellyss jak mojemu opowiedziałam dzisiaj to padł
![]() ![]()
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Montii, na Twoim miejscu też bym się bała zasypiać hahahha ![]() A wiecie koleżanka mi wczoraj podsunęła pomysł na śniadanie: wydrążyć bułki przekrojone na pół, pokroić parówki, ser żółty i wymieszać to z majonezem, i wsadzić do bułek i upiec w piekarniku, pyyyyycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
No u mnie tez jakies takie przeczucie, ze bedzie chlopak chociaz mi to jest total obojetne. No i jakos nie moge znalezc fajnego imienia dla dziewczyny. Fajne jest Maja chociaz bardziej podoba mi sie w wersji Majka, ale jest juz tak oklepane, ze no masakra. Same Maje dookola. Dla chlopaka podoba mi sie Filip, ale poniewaz w domu bedzie Maja to kurcze nie bardzo mi sie to usmiecha jesli wiecei o co chodzi. Podoba mi sie natomiast Mateusz, ale to glownie dzieki mojemu malzonkowi, ktory zaczal zdrabniac Mateo od tej reklamy z sercem i rozumem gdzie byl Tadeo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Montii
![]() ![]() dan3b ja też się wczoraj najadłam różnych rzeczy, ale jakby to były gazy to by się przemieszczały, a to smyrało w jednym miejscu ![]() Jok3r to my mieliśmy na początku zestaw Maja i Gustaw ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-09-04 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
black angel i jak wiesz już jaka cena w Genomie za połówkowe?
Jok3r ja mam problem z imieniem dla synka bo dla córy już wybrane ![]() ![]()
#225 |
Zadomowienie
|
Sny to ja zawsze miala dziwne hehe. ale o dziwo moze z 2 razy mialam takie zwiazane z ciaza w ogole, a tak to normalne. Czesciej snia mi sie takie nawiazujace do np filmu czy programu, ktory ogladalam przed snem. No ogladam teraz codziennie o 1 w nocy Lowcow Duchow i juz chyba 3 noc z rzedu snily mi sie jakies zjawy i takie tam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
ja to raczej miałam takie normalne, gdzieś tam byłam, coś robiłam i tyle. A teraz, zapalenie wątroby na stopach
![]() ![]()
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Jok3r no właśnie czytałam jakieś oświadczenie z urzędu, że raczej zagranicznych imion nie nadają, chyba, że jedno z rodziców jest obcego pochodzenia. No, ale tak jak mówisz....a dzieci Wisniewskiego to już całkiem kosmos. Ale może znani ludzie mają jakieś przywileje w urzędach
![]() ![]() A i czytałam w jakimś szmatławcu, że były Skrzyneckiej nazwał tak córkę i nie pisali czy to zdrobnienie, ale chyba nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
jest ranking imion w Warszawie i dla chłopca jest nawet Żyraf...
więc Mila powinna przejść, bo skąd te inne imiona, typu Lew itp? Wątpie żeby wszyscy mieli męża zza granicy, bądź kobieta byłaby obcokrajowcem. Znajomi mają syna Gaspara.
#230 |
Zadomowienie
|
No a slyszalas Ariel? Ty no Lew to jeszcze spoko, bo rosyjskie jak Nadie itp, ale Ariel? No i nasze kochane Sandry, Sabriny, Samanty tez przeciez polskie nie sa, a pelno ich. Wiec nie wiem jaka jest regola.
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Nawet znam jednego Ariela
![]() No i wiele osób ma właśnie te słynne Vanessy i Nicole czy tam Keviny...także jak mówisz raczej nie ma stałej zasady co do rejestrowania takich imion ![]()
#232 |
Zakorzenienie
|
O mateńko... Żyraf....toć to sadystą trzeba być, żeby tak dziecko nazwać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
W sumie to nie wiem dlaczego nie mozna nazwac dziecka ta jak sie chce. Co jesli mi sie nie podobaja w ogole polskie imiona mam nazwac Brygida, bo tak? Jak ktos chce miec nie wiem Gruszke w domu to niech sobie ma jego brocha, ze bedzie pozniej smiech czy cus, ale takie narzucanie to nie halo troche jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
haha mnie się kojarzył cały czas z rekinem albo właśnie syrenką nie wiem dlaczego
![]() Podoba mi się Leon, a jeszcze bardziej zdrobnienie Leo ![]() ale nie pasuje do nazwiska ![]()
#235 |
Zadomowienie
|
No bo jest imie Lew, ale to rosyjskie tak jak Nadia czy nawet Natalia. Patrycja tez polskie nie jest, wiec ten podzial na zagraniczne i polskie to sie juz zatarl i jest troche bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mi się dzisiaj śniły kozy ![]() ![]() ![]() a co do imienia nam się bardzo podoba Emilia i Wiktor. Wiktor będzie na pewno a Emilia raczej też chociaż mi się jeszcze strasznie podoba Łucja, mężowi też tyle że twierdzi że trochę poważne. a co do imienia Ariel to mi to się z proszkiem do prania tylko kojarzy no ale faktycznie jeśli rodzicom się podoba to ok. w końcu każdy ma inny gust
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-09-04 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
No w sumie imię jak imię, czy te odmiany angielskie ok niech im będzie ale czytałam o parze która chciała nazwać swoje bliźniaki Niuniek i Dzidek, nie wiem czy to przeszło, mam nadzieję,że nie
![]()
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Montii, nie, jakoś się nie zebrałam do dzwonienia bo mam aktualnie zamieszanie z ZUSem, no właśnie może któraś jest zorientowana. Jeżeli firma zatrudnia mniej niż 10 pracowników , to po 33 dniach (bo za 33 L4 płaci pracodawca) płatność L4 przejmuje ZUS, jak zatem mam zrobić, by moje pieniądze zostawały mi przelane na konto osobiste a nie przekazem (słyszałam, że za sierpień jak to pójdzie pocztą mogę dostać kasę w październiku)? Oczywiście mogłabym się udać do ZUS i poprosić, wypisać pisemko i po sprawie, to wiem. Tylko co jak na L4 mam zalecenie "chory powinien leżeć". Wiecie jak jest z ZUS, lepiej się nie narażać i nie pojawiać się tam na nogach, ale jak tow takim razie załatwić, żeby było załatwione? Dodam tylko, że dodzwonić się do nich nie da, bo chciałam zapytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Ja w wyborze imion zawsze patzre na fajne zrdobnienia, bo do takie malucha z pielucha nie pasuje np Kazimierz, ale Kaziu juz lepiej chociaz tez tak dziwnie. Fajne sa imiona, ktre maja zdrobnienia na kazdy etpa zycia. Czyli i dla maluszka, nastolatka i doroslego.
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
a wicie jeszcze tak apropos imion, wiecie,że w Polsce jest zakaz nazywania dziecka Truskawka? To czemu się zgodzili na moje (Jagoda)? Łeb ukręcić przy samej dupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.