Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 10:57   #3751
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Agnieszka zostawicie dla następcy Ja to miałam sporo tych usg, więc mi pewnie już zrobią po 30 t.c. jak będzie się sprawdzać położenie przed porodem.

Czy przeziębienie mamy szkodzi dzidziusiowi? Jak myślicie? Męcze dzidzie tym, że kicham i kaszle bo mi wierci w gardle, choć jako takiego kaszlu nie mam. No ale musze to robić, i wtedy brzuch mi się rusza, to myśle, że to odczuwa jakoś cieakwe czy nie denerwuje to dziecka.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

My co prawda wyraźnie widzieliśmy na połówkowym, że dziewczynka. Lekarz też powiedział. No i to usg dużo wyraźniejsze było, niż to co mój gin ma, bo to było 3d/4d coś takiego mam w opisie. A ten mój nawet jak miałam po połowkowym u niego jeszcze robione to nic nie powiedział o płci, w szpitalu robiła mi przy wypisie inna lekarka to też nic nie powiedziała. My mamy ciuszków takich typowych dla dziewczynki też trochę (ale wanienka błękitna ), ale i uniwersalnych też co w takie chłopca można ubrać. Choć już wszyscy nastawieni jesteśmy na dziewczynkę, no a przed tym zanim się dowiedzielismy to mąż tak wyczuł sprawę, że córcia
to czemu nic nie lykasz lepiej wziasc dozwolony lek niz latac z infekcja
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 10:59   #3752
olajka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Zimno mam w mieszkaniu i mogli by już zacząć sezon grzewczy, bo ja zmarźluch jestem. Idę zjeść śniadanko bo jeszcze nic nie zjadałam, oprócz dwóch sztuk Toffifee
Później może pojedziemy z mężem do sklepu. W ciążowymi mieli mieć jakieś ciuszki na jesień niedługo to się zobaczy. Wczoraj jak byliśmy u rodzinki w innym mieście to zakupiłam sobie tylko bluzke z długim rękawem i majciochy a chce jakiś dłuższy ciepły sweter, tylko ż one leżą ładnie na brzuchu a w ramionach koszmarnie, i mi tak wisi, wyglądam wtedy jakbym miala szerokie bary albo grała w drużynie w football amerykański

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:01   #3753
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dziewczyny ja wiedziałam ze Naród Polski jest mało tolerancyjny, ale ze az tak. Szokuja mnie te wasze opisy tych roznych zachowan.
Gdzie ci ludzi sie teraz chowaja ??

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:04   #3754
olajka
Zadomowienie

melabn wodą z solą płukam gardzioł, pije herbatke z miodem i cytryną, stópki mocze w wodzie z solą. Łykam tylko witaminy i Magnezin. Nie chce za bradzo też żołądka obciążać, po tym jak mnie bolał wtedy.
Wczoraj miałam ból z tyły w plecach z lewej strony, okropny jest, ale samo przeszło na szczęście więc nie brałam tej nos-spy. Zastanawia mnie jednak dlaczego brzuch pobolewa przy przekręcaniu się z boku na bok, akurat jak na plecach jestem.. a śpie i tak wyczulona, żeby dziecka nie przygniatać.
Nie mogłam uwierzyć, jak jedna dziewczyna mi mówiła, że do szóstego miesiąca spała na brzuchu.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wiedziałam ze Naród Polski jest mało tolerancyjny, ale ze az tak. Szokuja mnie te wasze opisy tych roznych zachowan.
Gdzie ci ludzi sie teraz chowaja ??
Zupełnie jak średniowiecze nie?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:04   #3755
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Która w Was orientuje się w rozmiarówce niemowlęcych/dziecięcych butków bo wczoraj trochę mnie poniosło i wylicytowałam za "parę groszy" adidaski dla mojej córci mają rozmiar 19 i tak się zastanawiam na kiedy będą dobre
około 9mc,a nawet roku

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:11   #3756
Artystka23
Dragonfly

mialam takie plamienie i dwa miesiace lezenia plackiem,rezygnacja z pracy,dobrze ze sie do lekarza dodzwonilas..

Ciekawe co z Olajka
Stary 2010-09-04, 11:17   #3757
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Zupełnie jak średniowiecze nie?
Podejrzewam ze w średniowieczu jednak ludzie mieli wiecej kultury niz w czasach obecnych
Teraz chamstwo idzie z samej góry

Ja jak bylam przeziebiona to piłam jeszcze mleko z czosnkiem i piłam sok z cebuli Pomogło ale w PL mama kupiła mi taki syrop dla kobiet w ciazy na bazie malin , pozeczek , czosnku bardzo mi pomógł moze kup sobie go on tez uodparnia

Ursull

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:20   #3758
aga696
BAN stały

Słońce świeeeci. Na dworze cieplej niż w mieszkaniu. Siedzę w swetrze i kocu, za nim się nagrzeje...
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:32   #3759
mallinka
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
mallinka pisze na temat zupełnie nie związany z moim kierunkiem studiów, jest to monografia, więc żadnej części badawczej nie robię, a moja promo jest historyczką i się na niego napaliła, mówiła że pomoże itp.. a w gruncie rzeczy to zajęła się tylko 4 osobami z całej grupy i im podpowiada i naprowadza Jest to temat o działalności ośrodka rekreacji...u mnie w grupie u tej promo piszą np. o powstaniu przedszkoli, czy czyjejś biografii..
Olajka to szkoda że promotor nie pomaga u mnie z licencjatem było podobnie, dlatego teraz muszę dobrze się zastanowić nad wyborem... bo chciałabym uzyskać sporą pomoc aby do grudnia napisać całą pracę a potem tylko czekać na obronę w czerwcu... sama w to nie wierzę
A tak w ogóle to zamiast się dziś wybierać na zakupy to leż i odpoczywaj ja na Twoim miejscu przeszłabym się na IP aby sprawdzili co to za wydzielina-jesteś w ciąży i masz prawo się niepokoić o dzidzię...

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
No mnie bolalo i bolą czasami, ale nie wiem czy mowimy o tym samym mnie za to boli kość łonowa i pachwina, ale wiem ze pomaga mi lezenie, a jak łaże to wraca od razu ból
Mnie też te rejony bolą od kilku dni-normalnie mam wrażenie że ktoś mi krocze skopał ciężko mi się chodzi bo tak boli chyba się rozszerza...

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kurna, wiecie co?
Okazało się, że mój Tata ma półpaśca prawdopodobnie
Zwijam się stąd, nie będę do jutra siedzieć. Nie wiem, jak przetrwam noc (nerwica lękowa), tylko raz byłam sama i przeżyłam ją dzięki proszkowi na uspokojenie... Ale nie mogę narażać siebie i dziecka. Wprawdzie już od wczoraj tu jestem, ale im szybciej wyjadę tym lepiej.
W necie mnóstwo sprzecznych informacji - łatwo się zarazić/trudno się zarazić (ospę miałam), szkodzi dziecku/nie szkodzi dziecku...
Bojam się
Kretencja nie jesteś sama w domu-masz dzidzię i kota no i nas i zrób sobie wieczór spa to będziesz lepiej spała

Cytat:
Dziewczyny jak zamawiacie z all to zawsze kase na konto wpłacacie najpierw, czy wybieracie strony gdzie jest za pobraniem? Bo ja trochę się cykam tak najpierw wpłacić, szczególnie po takich akcjach jak oszukują niektórzy.
Ja zawsze wpłacam na konto-za pobraniem tylko jak zależy mi na szybszej przesyłce-to z reguły mój TŻ tak zamawia-żeby kurier przyjechał na drugi dzień

Obudził mnie dziś ból gardła zapodałam sobie tantum verde i mam nadzieje że przejdzie... i tak przeleżałam w łóżku do 10, a wczoraj obiecywałam sobie że o tej porze to już będę miała wszystko posprzątane i będę leżeć i odpoczywać
To może wezmę się za jakieś delikatne sprzątanie... nic mi się nie chce

No może Kootek już dziś wstała i coś skrobnie nam na temat przebiegu porodu i Michałka...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Widzę że u nas tu dziś pustki że hej słoneczny weekend to wszystkie gdzieś wybyły

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:44   #3760
dzasta110
Wtajemniczenie

dziewczyny - ubierać się ciepło i szyje chustkami zakrywać żeby infekcje się nie przyplątywały

ursull - dzięki za odpowiedź, no to zaszalałam, nie ma co a mogłabyś podać mniej więcej oczywiście na ile miesięcy są rozmiary 16, 17, 18 bo wnioskuje, że 16 do 3 m-cy, 17 3-6 m-cy, 18 6-9 m-cy, 19 9-12 m-cy, dobrze przeliczyłam??

a co do prac licencjackich i magisterskich, to licencjat robiłam u kobiety, która niemiłosiernie goniła do pracy, po semestrzem seminarium miałam 3 rozdziały, a w drugim semestrze seminarium prawie pracę skończoną, a trzeci semestr czepiała się każdego szczegółu a magistra stworzyłam, przez jeden semestr, bo pan dr nie wykazywał szczególnego zainteresowania naszymi pracami

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:45   #3761
kretencja
Zakorzenienie

No, ja tam przyjechałam wczoraj wieczorem i spędziłam noc, rano wyszło na jaw, że półpasiec chyba jest Mam nadzieję, że nie zdążyłam złapać. W razie jakby co, znalazłam w necie informację, że akurat teraz jest w miarę bezpieczny okres. Najgorzej się zarazić na początku albo przed samym porodem.
Jestem już w domu.
I wiecie co? Mąż zrezygnował z wyjazdu (nocowaliśmy u Rodziców razem, on miał rano jechać). Widział, jak się boję sama zostać (popłakałam się z nerwów) i zdecydował, że mój spokój jest ważniejszy. Popłakałam się jeszcze bardziej, bo uważam, że nie zasługuje na to, żeby był tak dobry dla mnie. Ostatnio byłam nieznośna dla niego, wszystkiego się czepiałam... Ech, mam nadzieję, że żadne z nas się nie zaraziło. No bo jak on by zachorował to już w ogóle kaplica - nie miałabym jak przed tym uciec...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:47   #3762
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Marta79, ladny brzuszek!

Ja dzisiaj ide na slub,ale tylko do kosciola, z wesela zrezygnowalam bo juz nie mam sily na takie imprezy.

Mam okropne czopki na noc i przez nie siusiam w kolorze oranżady zóltej
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:49   #3763
myszka_maj
Zakorzenienie

hej

mam pytanko... czy ktoras was zamawiala jakakolwiek posciel od tego sprzedawcy??? http://allegro.pl/mamo-tato-6-el-pos...202969961.html

lece was nadrobic troszke

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:52   #3764
Artystka23
Dragonfly

ja dziewczynki sie z wami zegnam i zycze milego weekendujade na wies zobaczyc co moj tz tam natworzyl jak nam pokoik zrobil,stesknilam sie za nim,od srody go nie ma i chyba nawet malej jest smutno
Stary 2010-09-04, 11:56   #3765
mallinka
Zadomowienie

Kretencja to bardzo ładnie z jego strony oczywiście że zaslugujesz na takie traktowanie-przecież jesteś jego żoną i mamą jego dzieci a to że czasem masz jakieś humory to normalne przecież każda z nas ma i doprowadza TŻtów do szału mój ostatnio też mnie zaskakuje-dziś rano jak leżałam przeziębiona i drzemałam to sam z własnej inicjatywy posprzątał kuchnie co mu się w ogole nie zdarza i śniadanie mi zrobił, widzę że coraz częściej się o nas martwi i nawet już nie chcę mu mówić jak się źle czuję żeby go nie denerwować...

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Artsytka to baw się dobrze na wsi i pozdrów TZta od nas
a do babci nie jedziesz? cos mi umknęło?

Stary 2010-09-04, 12:01   #3766
kretencja
Zakorzenienie

No wiem, mallinko, niby wiem. Ale naprawdę ostatnio byłam tak wredna, a jemu tak zależało na wyjeździe, że aż mi się głupio zrobiło... Jest trochę smutny, muszę wymyślić, w jaki sposób by mu umilić dziś czas
Dobrze, że wczoraj tych kaloryferów nie pomalował Bo byśmy jeszcze tu w smrodzie spali...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-04, 12:02   #3767
Aliszcze
Zakorzenienie

witam

szykuję się na ślub na przyjaciółki, zgaga mnie dziś dopadła iw ogóle nic mi się nie chcę. Dobrze, że pogoda ładna

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:05   #3768
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
ursull - dzięki za odpowiedź, no to zaszalałam, nie ma co a mogłabyś podać mniej więcej oczywiście na ile miesięcy są rozmiary 16, 17, 18 bo wnioskuje, że 16 do 3 m-cy, 17 3-6 m-cy, 18 6-9 m-cy, 19 9-12 m-cy, dobrze przeliczyłam??
16- 0-3 mc
17- 3-6 mc
18- 6-9 mc.
19-20- 9-12 mc.
21-22- 1 do 1-1/2 lat.
Przy czym trzeba pamiętac,że gdy dziecko zaczyna chodzić to należy mu kupić buciki specjalnie do tego przystosowane i wtedy trzeb aje mierzyć na dziecku przy zakupie. Ale na to mamy jeszcze trochę czasu Z drugiej strony takiemu maluchowi,który nie chodzi butki wogóle nie są potrzebne,bo po co? Ja kupiłam tylko takie papucie,jakby grube skarpety,coś w tym stylu i to w zupełności wystarczy http://allegro.pl/buciki-buty-butki-...213958813.html

Sysunia

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:10   #3769
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ty juz kupujesz ciuszki dziecinne??? Oszalałas?? To nie wiesz jakie są przesądy?? Wszystko po porodzie powinnas zacząć kupowac. WYOBRAŻACIE TO SOBIE?? No myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Z dnia na dzien coraz bardziej wkur..... mnie te ludziska
Wkurzaja mnie takie teksty Dlaczego mam od poczatku myslec, ze cos pojdzie nie tak? Przyznam, ze sama w pierwszym trymestrze niczego nie kupowalam, bo ryzyko poronienia duze, ale teraz? Dlaczego nie?

Tesciowie obiecalu nam kupic wozek i tez dopiero kupia po porodzie. Ale nie wiem, czy dlatego ze sa przesadni czy tylko dlatego ze i tak nie mamy gdzie tego trzymac.

No fakt, moj biedny maz probuje sie nauczyc tego nieszczesnego polskiego ale chyba jest za leniwy bo ciezko mu idzie. Ale zamowic w restauracji juz umie Wspolczuje mu, bo niemiecki w porownaniu z polskim jest prosty

Zjadlam sniadanko i ide poodchwaszczac ogrodek, a potem na plaze Nasmarowalam sie dzis sunblockerem bo przesadzilam wczoraj ze sloncem, choc caly czas lezalam pod parasolem w cieniu.

Wspolczuje wam problemow z wyproznianiem. Ja chodze jak w zegarku zawsze rano do toalety a czasem nawet dwa razy dziennie i do tej pory bez problemow. No ale wszystko przede mna. Narazie mam czesto zgage.

Od dzis na suwaczku 27 tydzien!

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-04 o 12:12
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:19   #3770
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Alezs mnie dziasla swedza
Stary 2010-09-04, 12:34   #3771
kretencja
Zakorzenienie

Lekarz był u Taty. Potwierdził półpaśca, zapisał mu lek antywirusowy. Podpytali o mnie - powiedział, że żadnej profilaktyki w takim przypadku się nie stosuje, trzeba tylko mieć nadzieję, że się nie zaraziłam.
Z tego co czytałam, to czasem podaje się w takiej sytuacji profilaktycznie lek antywirusowy, ale jeśli ciężarna nie chorowała wcześniej na ospę. A ja chorowałam. Więc w tej grupie nie jestem Cóż, pozostaje mi tylko być dobrej myśli

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-04, 13:21   #3772
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
a powiedz w którym tygodniu lekarz stwierdził że dziewczynka?
ja mam tak silne przeczucie że w moim przypadku będzie podobnie
w 24 tyg jakos tak stwierdzil, le lekarz tez czlowiek moze sie pomylic
Stary 2010-09-04, 13:24   #3773
mallinka
Zadomowienie

Aliszcze baw się dobrze na weselu a pokażesz nam się jak się ubrałaś?

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Alezs mnie dziasla swedza
czyżby zęby rosną

ale ładna pogoda, chyba wyjdę posiedzieć na hustawce

Stary 2010-09-04, 13:25   #3774
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ale zazdroszcze tym co codziennie sie załatwiają U mnie niestety tylko raz na kilka dni, ale na siku nie narzekam, hehe. Kupiłam śliweczki i activie i bede zajadać bo co innego zostało. Znowu nakupiłam dzisiaj ubranek dla synusia No nie idzie sie oprzeć Teraz synuś ma więcej ciuszków od mamusi
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 13:38   #3775
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
a to mój brzuchol w 31 tc, sesja zawsze w tym samym stroju, potem sobie zrobię kolaż
Ladny brzus i chyba idealny jak na ten t.c. Taki nie za maly nie za duzy

Patrycja ja co 3-4 dni sie wyprozniam, jogurty nie pomagaja.. nic nie pomaga a babka w aptece odradzila cokolwiek "chemicznego" typu czopki itd.. z reszta ja leki biore w ostatecznosci. No isadze ze Activia to chwyt marketingowy, bo kazdy jogurt ma bakterie w sobie a to ze w activii sa jakies regulujace prace jelit to chyba dla tych co łykają takie rzeczy ..

aa pogoda super choc u mnie sie juz zachmurzylo, ale na dworze.. to powietrze jakby z domieszką lekkiego mrozu, ale jest cieplo.. nie wiem jak to okreslic, tak rzesko jest swietnie WIECZOREM Jak nie bedzie padac to pojde na spacer z kolezanka i jej siostrzenica 5 miesieczna

Ojciec z grzybow nie wrocil a mielismy malowac.. heh no to super

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 13:51   #3776
De28
Wtajemniczenie

Pamietam jak pisalam swojego magistra. Pierwsza wersje pokreslila, nanosila poprawki, zrobilam tak jak promotor chciala. Druga cala mi wyrzucila, wlacznie ze swoimi poprawkami. W koncu sie wscieklam i dalam znow pierwsza wersje i promotor stwierdzila, ze tak powinnam od poczatku pisac Nie dogodzisz. Ale do tej pory mam sie z czego smiac

Ugotowalam bolognese, posprzatalam, wyczyscilam ogrodek i z czystym sumieniem ide leniuchac na plaze. Do wieczorka

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 13:58   #3777
kliwia
Zakorzenienie

bylam na miescie - kupilam sobie spodnie ciazowe takie materialowe czarne za 63zl taki material jak na bojowki, w sumie jeszcze letnie nie za grube, ale zawsze rajtki pod spod mozna wcisnac
i weszlam do lumpka, i kupilam dwie czapeczki - jedna biala w paseczki w kolorze majtkowego rozu z takim supelkiem na czubku, a druga cala delikatnie rozowa, z naszywka I love mummy i niedrapki biale - cena 35gr za wszytsko
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 14:18   #3778
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ladny brzus i chyba idealny jak na ten t.c. Taki nie za maly nie za duzy

Patrycja ja co 3-4 dni sie wyprozniam, jogurty nie pomagaja.. nic nie pomaga a babka w aptece odradzila cokolwiek "chemicznego" typu czopki itd.. z reszta ja leki biore w ostatecznosci. No isadze ze Activia to chwyt marketingowy, bo kazdy jogurt ma bakterie w sobie a to ze w activii sa jakies regulujace prace jelit to chyba dla tych co łykają takie rzeczy ..

aa pogoda super choc u mnie sie juz zachmurzylo, ale na dworze.. to powietrze jakby z domieszką lekkiego mrozu, ale jest cieplo.. nie wiem jak to okreslic, tak rzesko jest swietnie WIECZOREM Jak nie bedzie padac to pojde na spacer z kolezanka i jej siostrzenica 5 miesieczna

Ojciec z grzybow nie wrocil a mielismy malowac.. heh no to super

moze zaraz wroci i wezmie sie do pracy

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Aliszcze baw się dobrze na weselu a pokażesz nam się jak się ubrałaś?

czyżby zęby rosną

ale ładna pogoda, chyba wyjdę posiedzieć na hustawce

jedynki

mama mi zrobila buraczki na cieplo

A TZ ze swoja mama wybieraja panele do mieszkania i wybrali juz chyba.... gdybym nie zadzwonila w czasie gdy byli w sklepie to pewnie nic nie wiedzialabym.
Niech sami sobie mebluja to mieszkanie i placa za wszystko
Stary 2010-09-04, 14:27   #3779
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
cena 35gr za wszytsko
majątek ja nie potrafię w lumpkach kupować-nigdy nic nie mogę znaleźć a jak już cos jest to po 20zł sztuka! jestem zniechęcona i już nie zachodzę

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

jedynki

mama mi zrobila buraczki na cieplo

A TZ ze swoja mama wybieraja panele do mieszkania i wybrali juz chyba.... gdybym nie zadzwonila w czasie gdy byli w sklepie to pewnie nic nie wiedzialabym.
Niech sami sobie mebluja to mieszkanie i placa za wszystko
No najwyższy czas na te jedynki
to do waszego mieszkania? i TZ nie wziął cie na zakupy?

Stary 2010-09-04, 14:36   #3780
Anecka
Zakorzenienie

Pisalam ze ladna pogoda, a teraz pada

Zjadlam zupe i kawalek kielbasy, teraz musze isc do biedronki bo ani chleba ani jajek ani smietany.. a musze pozniej nalesniki sobie zrobic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości