|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mądra rada poszukiwana :) - trening fitness
Jezeli komukolwiek bedzie sie chcialo przeleciec wzrokiem przez ten "wymuskany"
przeze mnie plan treningowy to bardzo chetnie przyjme uwagi i opinie gdzie i jak bardzo sie pomylilam.ta rozpiska to poczatek pracy treningowej 3 razy w tygodniu. w planach jest bieganie w dniach pomiedzy lub basen. moje dane 63kg 174cm moje cialo zaczelo delikatnie wyczuwac grawitacje... zaczelam sie bac.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mądra rada poszukiwana :) - trening fitness
wszystko robisz na jednym treningu?
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dopiero to napisalam, chce zaczac jutro. myslisz ze za duzo?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Według mnie to ze 3 razy za dużo
powyrzucaj trochę, przecież będziesz to robić chyba ze 3 godziny, a efekt wcale nie będzie lepszy. Moim zdaniem lepiej mniej/krócej a porządnie. Za dużo tych brzuszków rozmaitych, spinanie pośladków możesz robić jak się nudzisz w szkole/pracy czy na przystanku na ręce starczy ugnanie ramion (biceps), wyciskanie francuskie (triceps) i unoszenie na boki (naramienne). Na nogi przysiad + wykroki czy co tam chcesz, wspięcia na palce, na klatkę pompki. Jak chcesz robić po kilka ćwiczeń na jedną partię to rozłóż to na 3 treningi, albo zrób z tego ze 2 zestawy i na zmianę. Chociaż ćwiczenie takie jak np. nr 21 mnie nie przekonuje ![]() Niech się wypowie może jeszcze ktoś mądrzejszy, ale ja to tak widzę
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
no fakt, sa kwiatki w zestawieniu
ale nie mam wyczucia w samodzielnym treningu. na fitnesie jest zupelnie inaczej, tam po jakims czasie wszystko boli prawidlowo a tutaj mam wrazenie ze to jakies lekkie cwiczonka mimo ze jest ich tak duzo, nie mecze sie tak jak na fitnesie. moze kwestia zabyt krotkiej rozgrzewki ?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Raczej zbyt niskiej intensywności. Wybierz sobie z tego z 8-10 ćwiczeń tak żeby było na każdą partię i rób 3x15 w seriach lub obwodach jak wolisz. I spróbuj to zmieścić w 30-40 minut. Oczywiście rozgrzewka i rozciąganie też oprócz tego. Jak jest za lekko daj obciążenie ale skup się przede wszystkim na intensywności.
Edytowane przez Amelia_bm Czas edycji: 2010-09-04 o 18:23 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Hej, poczytałam Twój trening. Ćwiczenia 8 i 9 nie za bardzo są na brzuch. Poza tym ćwiczenia w porządku tylko rzeczywiście za dużo tego. Zaplanuj sobie trening tak, że jednorazowo robisz 2, a max 3 partie mięśniowe, np nogi, biceps i brzuch. Dziennie 45-60 min ćwiczeń wystarczy. Pamiętaj tylko o regularności
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za rady, juz wprowadzam w grafik
)i oczywiscie uwazacie ze lepiej cwiczyc rano i wczesniej zjesc cos z białek, tak? |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

przeze mnie plan treningowy to bardzo chetnie przyjme uwagi i opinie gdzie i jak bardzo sie pomylilam.

na ręce starczy ugnanie ramion (biceps), wyciskanie francuskie (triceps) i unoszenie na boki (naramienne). Na nogi przysiad + wykroki czy co tam chcesz, wspięcia na palce, na klatkę pompki. Jak chcesz robić po kilka ćwiczeń na jedną partię to rozłóż to na 3 treningi, albo zrób z tego ze 2 zestawy i na zmianę. Chociaż ćwiczenie takie jak np. nr 21 mnie nie przekonuje