Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 15:04   #3121
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII

Jejjuuu miałam rano nawybierane tyle do cytowania,ale...

złapał mnie okropny ból brzucha,przez godzinę się męczyłam,wymiotowałam aż w końcu powiedziałam,że chcę na pogotowie. Chodzić nie mogłam,M. mnie zaniósł do samochodu.Naprawdę nigdy nie miałam takiego bólu.Myśleliśmy,że to wyrostek,ale zrobili mi USG i okazało się,że mam kamień na nerce 8 mm

Strasznie mnie bolało,podłączyli mi kroplówkę i na szczęście przeszło. A pani pielęgniarka była dla mnie naprawdę miła,głaskała po głowie,przykryła kocem. I tak sobie siedziałam i jej powiedziałam,że jak poród boli jeszcze bardziej to masakra.

A potem przywieźli jakąś dziewczynę i ona miała to co ja,ale wydzierała się jak idiotka. Podobno jak ją wieźli w karetce to powiedziała,że nie chce zastrzyku,a potem jak już była na sali to zaczęła się rzucać po łóżku,buczeć,że ona chce zastrzyk i potem zaczęła na ziemi się rzucać i w ogóle...
Dziewczyna młodsza ode mnie,taka lekko pulchna i nie mogli jej żył znaleźć i 5 osób próbowało,a ona się ciągle darła,że boli.

Jak wyszłam to się okazało,że M.myślał,że to ja tak krzyczę i ryczę i tak się biedny skulił z przerażenia.

No to tyle.Póki co Ketonal działa więc jest mi błogo.

A

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

A co do podziękowań dla Rodziców to nie widzę w tym nic złęgo-zapraszacie gości na ślub,przy gościach jest też Błogosławieństwo,to co szkodzą podziękowania?
Pewnie,ze nie jestem fanką tańców w kółeczku, "Cudownych Rodziców mam" czy dziękowania za wesele.

Ja myślałam o tym,żeby orkiestra zapowiedziała jakąś fajną piosenkę dla Rodziców i w jej trakcie podziękujemy,damy jakieś upominki,ale BEZ UŻYCIA MIKROFONU i trąbienia tego co mamy do powiedzenia na całą salę
Ale moim zdaniem ładnie jest podziękować za wychowanie,także przy gościach.

Natomiast nie podoba mi się ten całe spęd rodzinny przy Błogosławieństwie.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 16:28   #3122
carmelova
Zakorzenienie

Motylku to przy Błogosławieństwie jest ktoś poza Mł0dymi, Rodzicami, Świadkami i ew. Rodzeństwem? :O Nie wiedziałam...

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Ajć to musiałaś się faktycznie fatalnie czuć... A co zrobią z tym kamieniem? Jest na to jakieś lekarstwo czy będą go chirurgicznie usuwać?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 17:09   #3123
justyna_dt
Zakorzenienie

Motylku rany Boskie... to musiało być straszne! :/ I co teraz? Leczenie jakieś?
Kamka, no tak, przynajmniej u nas na błogosławieństwie, to ile się zmieści ludzi w pokoju, to tyle się wepcha

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 17:19   #3124
butterfly20
Zakorzenienie

Jak mój Brat miał ślub to było robione tak jak jest w stronach bratowej.Czyli:
jak przyjechaliśmy (bo Bratowa ma dom rodzinny pod Wadowicami,więc Brat jechał ze świadkową autem pierwszy,za nim my, a cała reszta naszych gości za nami przez dzielące nasze miejscowości 40 km ) to pod domem Bratowej była orkiestra i zaczęła grać,wszystko było przystrojone balonami, a przy domu czekało pół rodziny mojej bratowej + my z naszymi gośćmi.
Do domu weszli oczywiście najważniejsi weselnicy,ale i tak było nas dużo+ fotograf+kamerzysta.
Nooo masakra. I to Błogosławieństwo przy tylu ludziach to już nie jest za fajne.Moja Mama powiedziała,że czuła się skrępowana.

I tak patrząc na inne wesela,na których bywałam ostatnio to jest identycznie-każdy się wpycha do tego domu na to Błogosławieństwo.

Ja tego nie chcę

Znowu mnie zaczyna pobolewać.
Tego podobno nie da się usunąć.Trzeba dużo pić i może samo zejdzie,ale to się wiąże z wielkim bólem. Naprawdę przysięgam- nie jestem osobą,która jest przewrażliwiona na punkcie bólu,ale to była masakra.Bóle przy okresie to jest przy tym pikuś.
Póki co mam Ketonal i modlę się,żeby nie przestawał działać Mam też antybiotyk,a w poniedziałek mam iść do lekarza.

A jeszcze mi się przypomniało,że zapytali tę dziewczynę-histeryczkę skąd jest,a ona powiedziała,że z Żywca. A na to lekarz taki ucieszony "To super,bo już się przestraszyłem,że będzie pani u nas rodzić" Skoro teraz robiła takie jaja to co dopiero jakby miała rodzić

No bez kitu,jeśli bóle porodowe są gorsze niż to,to ja już mam próbkę i ja już nie chcę rodzić.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2010-09-04 o 17:20
Stary 2010-09-04, 17:26   #3125
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Madzia,

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać. Ostatnio moje sąsiadki miały wypadek samochodowy. Tzn. córka i mama... Dziewczyna prowadziła, chciała skręcić w lewo więc zatrzymała się, bo z przeciwka jechały samochody. Wtedy dostały strzała w tył od dostawczego z DHLu, to je wepchnęło wprost pod samochód jadący z przeciwka na czołówkę. Żyją.
Ale jaka sytuacja... 20 min za nimi jechała młodsza córka na motocyklu. Wyobrażacie sobie co musiała czuć jak zobaczyła swój samochód wyglądający jak harmonijka i jak do karetek na noszach pakują jej mamę i siostrę? Pełno krwi, potłuczone szkła... Masakra.
Aż ciężko to sobie wyobrazić...
ehh...
to musiało być straszne

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość

poprawilas sie, jestes bardzo dzielna - dasz rade
dziekuje

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

A ja przytyłam okropnie trochę sobie odpuściliśmy z TŻtem i teraz są tego efekty... wylewam się ze spodni także dojem nachos i koniec ze słodyczami do Świąt, postanowione. I czekam z utęsknieniem na kartę multisport.
przed Naszym spotkaniem ostatnim też mowiłaś,że nie wiadomo jak przytyłaś a szczuplutka jesteś

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

Madzia,ech trzymaj się ciepło (bo zimno jak cholera:/ )
trzymam sie ale ledwo co

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jejjuuu miałam rano nawybierane tyle do cytowania,ale...

złapał mnie okropny ból brzucha,przez godzinę się męczyłam,wymiotowałam aż w końcu powiedziałam,że chcę na pogotowie. Chodzić nie mogłam,M. mnie zaniósł do samochodu.Naprawdę nigdy nie miałam takiego bólu.Myśleliśmy,że to wyrostek,ale zrobili mi USG i okazało się,że mam kamień na nerce 8 mm

Strasznie mnie bolało,podłączyli mi kroplówkę i na szczęście przeszło. A pani pielęgniarka była dla mnie naprawdę miła,głaskała po głowie,przykryła kocem. I tak sobie siedziałam i jej powiedziałam,że jak poród boli jeszcze bardziej to masakra.

A potem przywieźli jakąś dziewczynę i ona miała to co ja,ale wydzierała się jak idiotka. Podobno jak ją wieźli w karetce to powiedziała,że nie chce zastrzyku,a potem jak już była na sali to zaczęła się rzucać po łóżku,buczeć,że ona chce zastrzyk i potem zaczęła na ziemi się rzucać i w ogóle...
Dziewczyna młodsza ode mnie,taka lekko pulchna i nie mogli jej żył znaleźć i 5 osób próbowało,a ona się ciągle darła,że boli.

Jak wyszłam to się okazało,że M.myślał,że to ja tak krzyczę i ryczę i tak się biedny skulił z przerażenia.

No to tyle.Póki co Ketonal działa więc jest mi błogo.
o kurcze dobrze,że pojechałaś na pogotowie biedna bedą to usuwać? Podobno dobrze jest pić piwo jak sie ma kamienie zdrowiej !!

Miałam cichą nadzieje ,że Tż jednak sie odezwie dzisiaj,że pomyśli,że to rocznica na którą tak czekaliśmy,planowaliśmy i cieszyliśmy sie z niej a tu ani jednego znaku strasznie mnie to boli dzis chciałam do niego jechać jak jeszcze nigdy powiedzieć,że ile może tak jeszcze być,że nie wytrzymam dzisiaj jak skreślałam ten dzien w kalendarzu to myślałam,że serce mi peknie z bólu gdzie ja wytrzymam do 13 a w ogóle pare dni po zerwaniu wziełam sobie darmowe minuty do Tża na miesiac a dzisiaj chciałam sprawdzić do kiedy one są..........i ech..jak na złość akurat do 13
Stary 2010-09-04, 17:30   #3126
justyna_dt
Zakorzenienie

Madzia, może się jeszcze odezwie, jest dopiero 17:30 a jak nie, to cóż... sam mówił, że do poniedziałku.

Kurde, jestem dzisiaj anty-naukowa

Na dodatek G. mi napisał sfoszoną wiadomość, bo się nie odzywałam... niecały dzień. Zaproponował mi filmik czy coś, a ja nie odpisałam, bo nie chciałam się totalnie rozpraszać przy nauce. No i mu odpisałam, że przecież mówiłam, że się będę uczyć, że nie pisałam niespełna dobę, a on się czasem 2-3 dni nie odzywał i było ok. To mi odpisał, że przeprasza, ale się tak podniecił tym wszystkim no i wstępnie jest plan, że wybierzemy się za tydzień z moją chrześnicą do kina + o tyle, że on ją bardzo lubi, a ona się w nim "skrycie" kocha

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2010-09-04 o 17:32
Stary 2010-09-04, 17:39   #3127
butterfly20
Zakorzenienie

No a moi Rodzice przez to wszystko odwołali imprezę,bo pojechali ze mną do tego szpitala i nie przygotowywali nic.I impreza będzie jutro.My mieliśmy iść z dziećmi do kina,ale nie czuję się najlepiej,więc lipka

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Madziu może jeszcze zadzwoni
Stary 2010-09-04, 17:42   #3128
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Motylku rany Boskie... to musiało być straszne! :/ I co teraz? Leczenie jakieś?
Kamka, no tak, przynajmniej u nas na błogosławieństwie, to ile się zmieści ludzi w pokoju, to tyle się wepcha
Oł noł! Będę fatalną Panną Młodą : cry: Powinnam zapisać się na kurs pt. "Co każda szanująca się PM wiedzieć powinna"

PS. a jak wygonię pozostałych ludzi, to będzie bardzo źle?
Stary 2010-09-04, 17:44   #3129
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, może się jeszcze odezwie, jest dopiero 17:30 a jak nie, to cóż... sam mówił, że do poniedziałku.

Na dodatek G. mi napisał sfoszoną wiadomość, bo się nie odzywałam... niecały dzień. Zaproponował mi filmik czy coś, a ja nie odpisałam, bo nie chciałam się totalnie rozpraszać przy nauce. No i mu odpisałam, że przecież mówiłam, że się będę uczyć, że nie pisałam niespełna dobę, a on się czasem 2-3 dni nie odzywał i było ok. To mi odpisał, że przeprasza, ale się tak podniecił tym wszystkim no i wstępnie jest plan, że wybierzemy się za tydzień z moją chrześnicą do kina + o tyle, że on ją bardzo lubi, a ona się w nim "skrycie" kocha
Wątpie żeby sie odezwał tym bardziej,że właśnie umawialiśmy sie na poniedziałek ale przykro mi sie zrobiło bo zawsze było to dla Nas bardzo ważne świeto

Fajne macie plany a kiedy ostatni raz go widziałaś?

Cytat:
No a moi Rodzice przez to wszystko odwołali imprezę,bo pojechali ze mną do tego szpitala i nie przygotowywali nic.I impreza będzie jutro.My mieliśmy iść z dziećmi do kina,ale nie czuję się najlepiej,więc lipka
najważniejsze jest Twoje zdrowie,kino poczeka

Carmi a co byś im powiedziała?
Stary 2010-09-04, 17:45   #3130
butterfly20
Zakorzenienie

Kamka z powodu tych wciskających się ludzi nie chcę Błogosławieństwa w dzień ślubu.Wolałabym wieczór wcześniej zrobić kolację,zaprosić Teściów i niech czynią swoją powinność
Stary 2010-09-04, 17:46   #3131
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Oł noł! Będę fatalną Panną Młodą : cry: Powinnam zapisać się na kurs pt. "Co każda szanująca się PM wiedzieć powinna"

Spróbuj a serio, to nie mam zielonego pojęcia. Można po prostu tak wszystko sprytnie zorganizować, że oficjalnie PM się szykuje, PMż wejdzie, bo ma kwiaty dla PM, rodzice z hasłem "zaraz wracamy" idą za nim, pyk-pyk, jest piękne, kameralne błogosławieństwo i potem wychodzicie zależy, jak się chcecie zorganizować, czy spotkać w domu u Ciebie i tam już witać gości, czy dopiero pod kościołem - chodzi o to, żeby się PMż na błogosławieństwie zjawił u mojego brata wszystko było jak na tacy, bo błogosławieństwo było przed domem bratowej, tylko nie pamiętam, czy przed czy po życzeniach - bo oni mieli przed domem i po ślubie przed kościołem No nie wiem, możliwości jest multum, na pewno wymyślisz coś idealnego

Madziu, no to przebolej, czym jest jedna rocznica, jeśli jest szansa na ich całe mnóstwo? a myśmy się ostatnio widzieli hmm... jakoś w połowie lub pod koniec lipca.

Czas edycji: 2010-09-04 o 17:48
Stary 2010-09-04, 17:51   #3132
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

eee nie wygonisz, bo to będzie tak szybko się działo, że nawet nie pomyślisz kto w pokoju stoi a kogo tam nie ma ja miałam wyganiać, ale w końcu zupełnie było mi obojętnie kto na to patrzy i kto w tym uczestniczy obok- liczyliśmy się my, rodzice, rodzice chrzestni i dziadkowie
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 17:52   #3133
madziamacius8786
Zakorzenienie

Justynko no tak..Tż coś podobnego powiedział w sensie,że mówiłam mu,że nie spedzimy tej rocznicy razem,że szkoda czasu na takie rozstawania sie a on do mnie,że całe życie jest na to..może tak ale ja nie wiem co bedzie jutro dlatego nie lubie takich sytuacji jak sie nie odzywamy czy nie widzimy i jeszcze jego słowa ,że jakby dał mi szanse to ta rocznica byłaby poświecona za to..ech chciałabym..

to dawno sie widzieliście oby za tydzień wypaliło z tym kinem a jak bedziesz chciała rzucić sie na niego?
Stary 2010-09-04, 17:57   #3134
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Wątpie żeby sie odezwał tym bardziej,że właśnie umawialiśmy sie na poniedziałek ale przykro mi sie zrobiło bo zawsze było to dla Nas bardzo ważne świeto

Fajne macie plany a kiedy ostatni raz go widziałaś?

najważniejsze jest Twoje zdrowie,kino poczeka

Carmi a co byś im powiedziała?
Hmmm.... a sio?

Cytat:
Kamka z powodu tych wciskających się ludzi nie chcę Błogosławieństwa w dzień ślubu.Wolałabym wieczór wcześniej zrobić kolację,zaprosić Teściów i niech czynią swoją powinność
Też bym tak chciała.
Cytat:
Spróbuj a serio, to nie mam zielonego pojęcia. Można po prostu tak wszystko sprytnie zorganizować, że oficjalnie PM się szykuje, PMż wejdzie, bo ma kwiaty dla PM, rodzice z hasłem "zaraz wracamy" idą za nim, pyk-pyk, jest piękne, kameralne błogosławieństwo i potem wychodzicie zależy, jak się chcecie zorganizować, czy spotkać w domu u Ciebie i tam już witać gości, czy dopiero pod kościołem - chodzi o to, żeby się PMż na błogosławieństwie zjawił u mojego brata wszystko było jak na tacy, bo błogosławieństwo było przed domem bratowej, tylko nie pamiętam, czy przed czy po życzeniach - bo oni mieli przed domem i po ślubie przed kościołem No nie wiem, możliwości jest multum, na pewno wymyślisz coś idealnego

Madziu, no to przebolej, czym jest jedna rocznica, jeśli jest szansa na ich całe mnóstwo? a myśmy się ostatnio widzieli hmm... jakoś w połowie lub pod koniec lipca.
Jutrynko mój problem polega na tym, że w najbliżej rodzinie nie było jeszcze wesela. Ja jestem najstarsza ze wszystkich bliskich kuzynów i nie wiem co i jak. A zwierzęciem weselnym też nie jestem. Na szczęście syn mojej cioci bierze ślub za rok to cokolwiek podpatrzę

O 18:00 zaczynają się Kuchenne Rewolucje
Stary 2010-09-04, 18:00   #3135
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm.... a sio?

hehe

fajny jest ten program
Stary 2010-09-04, 18:01   #3136
justyna_dt
Zakorzenienie

Kamka, ale to zupełnie nie szkodzi, weź to za swój atut masz świeże spojrzenie na to, no i w najbliższej rodzinie będzie mnie porównań, że ten zrobił tak, a Ty śmiałaś inaczej
Madziu, oj nie, nie boję się, ja jestem zwierzęciem, które zdecydowanie potrzebuje dużo czasu, żeby się przystosować do nowych sytuacji

Stary 2010-09-04, 18:04   #3137
madziamacius8786
Zakorzenienie

Justynko ale uczucie w Tobie płonie ja bym nie musiała sie przyzwyczajać

już sobie postanowiłam ,że jeśli Tża odpowiedź bedzie pozytywna to upije sie we własnym domu ze szcześcia
Stary 2010-09-04, 18:10   #3138
Gleniusia
Zakorzenienie

Hejka

Mayu, aż miałam gęsią skórkę jak czytałam Twoją relację... ech wzruszyłam się

Motylku, moja mama jakiś czas temu zemdlała nagle w łazience w hotelu (bo akurat na wakacjach była)...całe szczęście, że nie była sama - pojechali od razu do szpitala - kamień w nerce, potem jakoś na lekach udało się dotrzeć do Trójmiasta - no i miała mieć już zabieg, żeby go usunąć, na szczęście sam wyszedł ale właśnie mówiła, że bolało chyba bardziej niż poród więc może jest jakaś nadzieja

Co do podziękowań, to ja bym wolała nie robić, ale podejrzewam, że trzeba będzie...w ogóle się martwię jak to będzie, bo mój tata nie chce mamy widzieć na oczy, więc będzie problem właśnie typu błogosławieństwo, podziękowania, rozsadzenie przy stole itp...mam nadzieję, że jakoś się dogadają na ten jeden dzień i nie zrobią mi przykrości

A jeśli chodzi o błogosławieństwo to u nas chyba są tylko rodzice/świadkowie, ew. najbliższa rodzina no i kamerzysta a z gośćmi to już w kościele się spotykamy...przynajmniej do tej pory tak myślałam oby to nie była tylko moja wizja

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Nie mogę obejrzeć, bo Tż mecz ogląda na szczęście niedługo w internecie będzie można zobaczyć
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 18:18   #3139
justyna_dt
Zakorzenienie

Madziu, nie byliśmy blisko od miesięcy, dużo złego się działo i dużo jest do naprawienia, nawet nie ma sensu się rozpisywać... nie tak łatwo się przyzwyczaić, niestety po 1,5 roku, w tym 1 rok z inną dziewczyną, a ja pół z innym facetem, przyzwyczajałam się 3 miesiące. Z tą różnicą, że widywaliśmy się niemal codziennie...
A z tym upiciem dobry plan

Stary 2010-09-04, 18:20   #3140
madziamacius8786
Zakorzenienie

Justynko jejku tak bym chciała żebyście byli już razem szkoda mi Was ale wiem,że tak bedzie i że miło spedzicie za tydzień ten dzien

no tak sobie postanowiłam, mam nadzieje,że dane bedzie mi sie upić :P
Stary 2010-09-04, 18:22   #3141
carmelova
Zakorzenienie

Maya wybrałaś już jakieś wczasy?
Stary 2010-09-04, 18:28   #3142
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Maya wybrałaś już jakieś wczasy?
jedziemy do Grecji...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 18:34   #3143
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
jedziemy do Grecji...
Ooo super! Pokazuj ofertę!
Nam się marzy właśnie Grecja, Włochy lub Hiszpania Ale mój B. mówił o ... Tajlandii lub Bali
Stary 2010-09-04, 18:40   #3144
madziamacius8786
Zakorzenienie

Bali brzmi super
Stary 2010-09-04, 19:30   #3145
justyna_dt
Zakorzenienie

Bali
Madzia, dzięki słoneczko

Kurna, dostaję szału. Moje okulary są za słabe, mamy za mocne, nie mogę się skupić no jestem ślepa, ale nie wystarczająco i to mój ból na dziś a do okulisty się wybieram już dwa lata albo trzy, miałam się co pół roku kontrolować :/

Czas edycji: 2010-09-04 o 19:32
Stary 2010-09-04, 19:31   #3146
butterfly20
Zakorzenienie

Gleńka może Twoja Mama miała większy ten kamień.

Moja Mama mówi,że jak ona miała kamień to świetnie jej pomogła jedna rzecz... wywar z obierków z ziemniaków. Właśnie mi to robi, nie zazdrośćcie mi bo podobno wygląda i smakuje jak wywar ze ścierek.Ale trzeba to jakoś przeżyć. Bleeee
Stary 2010-09-04, 19:33   #3147
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Gleńka może Twoja Mama miała większy ten kamień.

Moja Mama mówi,że jak ona miała kamień to świetnie jej pomogła jedna rzecz... wywar z obierków z ziemniaków. Właśnie mi to robi, nie zazdrośćcie mi bo podobno wygląda i smakuje jak wywar ze ścierek.Ale trzeba to jakoś przeżyć. Bleeee
Też słyszałam o tym wywarze i jeszcze kilku innych rzeczach, ale zabij mnie, nie pamiętam

Stary 2010-09-04, 19:40   #3148
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, dzięki słoneczko

Kurna, dostaję szału. Moje okulary są za słabe, mamy za mocne, nie mogę się skupić no jestem ślepa, ale nie wystarczająco i to mój ból na dziś a do okulisty się wybieram już dwa lata albo trzy, miałam się co pół roku kontrolować :/
nie ma za co dziekować

a masz minusy ? lepiej idź do okulisty ,po co masz oczka meczyć

Cytat:
bedziesz musiała to wypić?
Stary 2010-09-04, 19:49   #3149
justyna_dt
Zakorzenienie

Mam plusy żeby dobrze widzieć, co piszę, muszę trzymać twarz dalej od kartki, a wtedy czuję się jak na rusztowaniu jakimś, strasznie sztywno i kark mnie boli Wiem, że muszę iść, ale wciąż zapominam :/

Stary 2010-09-04, 20:03   #3150
skimos
Zakorzenienie

Motylku współczuję

ja mam dziś strasznie pechowy dzień i do dupy ogólnie... :/

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości