|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII
Jejjuuu miałam rano nawybierane tyle do cytowania,ale...
złapał mnie okropny ból brzucha,przez godzinę się męczyłam,wymiotowałam aż w końcu powiedziałam,że chcę na pogotowie. Chodzić nie mogłam,M. mnie zaniósł do samochodu.Naprawdę nigdy nie miałam takiego bólu.Myśleliśmy,że to wyrostek,ale zrobili mi USG i okazało się,że mam kamień na nerce 8 mm ![]() Strasznie mnie bolało,podłączyli mi kroplówkę i na szczęście przeszło. A pani pielęgniarka była dla mnie naprawdę miła,głaskała po głowie,przykryła kocem. I tak sobie siedziałam i jej powiedziałam,że jak poród boli jeszcze bardziej to masakra. A potem przywieźli jakąś dziewczynę i ona miała to co ja,ale wydzierała się jak idiotka. Podobno jak ją wieźli w karetce to powiedziała,że nie chce zastrzyku,a potem jak już była na sali to zaczęła się rzucać po łóżku,buczeć,że ona chce zastrzyk i potem zaczęła na ziemi się rzucać i w ogóle... Dziewczyna młodsza ode mnie,taka lekko pulchna i nie mogli jej żył znaleźć i 5 osób próbowało,a ona się ciągle darła,że boli. Jak wyszłam to się okazało,że M.myślał,że to ja tak krzyczę i ryczę i tak się biedny skulił z przerażenia. No to tyle.Póki co Ketonal działa więc jest mi błogo. A ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- A co do podziękowań dla Rodziców to nie widzę w tym nic złęgo-zapraszacie gości na ślub,przy gościach jest też Błogosławieństwo,to co szkodzą podziękowania? Pewnie,ze nie jestem fanką tańców w kółeczku, "Cudownych Rodziców mam" czy dziękowania za wesele. Ja myślałam o tym,żeby orkiestra zapowiedziała jakąś fajną piosenkę dla Rodziców i w jej trakcie podziękujemy,damy jakieś upominki,ale BEZ UŻYCIA MIKROFONU i trąbienia tego co mamy do powiedzenia na całą salę ![]() Ale moim zdaniem ładnie jest podziękować za wychowanie,także przy gościach. Natomiast nie podoba mi się ten całe spęd rodzinny przy Błogosławieństwie. |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku to przy Błogosławieństwie jest ktoś poza Mł0dymi, Rodzicami, Świadkami i ew. Rodzeństwem? :O Nie wiedziałam...
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Ajć to musiałaś się faktycznie fatalnie czuć... A co zrobią z tym kamieniem? Jest na to jakieś lekarstwo czy będą go chirurgicznie usuwać? |
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku
rany Boskie... Kamka, no tak, przynajmniej u nas na błogosławieństwie, to ile się zmieści ludzi w pokoju, to tyle się wepcha
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mój Brat miał ślub to było robione tak jak jest w stronach bratowej.Czyli:
jak przyjechaliśmy (bo Bratowa ma dom rodzinny pod Wadowicami,więc Brat jechał ze świadkową autem pierwszy,za nim my, a cała reszta naszych gości za nami przez dzielące nasze miejscowości 40 km ) to pod domem Bratowej była orkiestra i zaczęła grać,wszystko było przystrojone balonami, a przy domu czekało pół rodziny mojej bratowej + my z naszymi gośćmi.Do domu weszli oczywiście najważniejsi weselnicy,ale i tak było nas dużo+ fotograf+kamerzysta. Nooo masakra. I to Błogosławieństwo przy tylu ludziach to już nie jest za fajne.Moja Mama powiedziała,że czuła się skrępowana. I tak patrząc na inne wesela,na których bywałam ostatnio to jest identycznie-każdy się wpycha do tego domu na to Błogosławieństwo. Ja tego nie chcę ![]() Znowu mnie zaczyna pobolewać. Tego podobno nie da się usunąć.Trzeba dużo pić i może samo zejdzie,ale to się wiąże z wielkim bólem. Naprawdę przysięgam- nie jestem osobą,która jest przewrażliwiona na punkcie bólu,ale to była masakra.Bóle przy okresie to jest przy tym pikuś. Póki co mam Ketonal i modlę się,żeby nie przestawał działać Mam też antybiotyk,a w poniedziałek mam iść do lekarza.A jeszcze mi się przypomniało,że zapytali tę dziewczynę-histeryczkę skąd jest,a ona powiedziała,że z Żywca. A na to lekarz taki ucieszony "To super,bo już się przestraszyłem,że będzie pani u nas rodzić" ![]() No bez kitu,jeśli bóle porodowe są gorsze niż to,to ja już mam próbkę i ja już nie chcę rodzić. Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-09-04 o 17:20 |
|
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() trzymam sie ale ledwo co ![]() Cytat:
![]() biedna bedą to usuwać? Podobno dobrze jest pić piwo jak sie ma kamienie ![]() Miałam cichą nadzieje ,że Tż jednak sie odezwie dzisiaj,że pomyśli,że to rocznica na którą tak czekaliśmy,planowaliśmy i cieszyliśmy sie z niej a tu ani jednego znaku strasznie mnie to boli dzis chciałam do niego jechać jak jeszcze nigdy powiedzieć,że ile może tak jeszcze być,że nie wytrzymam dzisiaj jak skreślałam ten dzien w kalendarzu to myślałam,że serce mi peknie z bólu gdzie ja wytrzymam do 13 a w ogóle pare dni po zerwaniu wziełam sobie darmowe minuty do Tża na miesiac a dzisiaj chciałam sprawdzić do kiedy one są..........i ech..jak na złość akurat do 13
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, może się jeszcze odezwie, jest dopiero 17:30
a jak nie, to cóż... sam mówił, że do poniedziałku.Kurde, jestem dzisiaj anty-naukowa ![]() Na dodatek G. mi napisał sfoszoną wiadomość, bo się nie odzywałam... niecały dzień. Zaproponował mi filmik czy coś, a ja nie odpisałam, bo nie chciałam się totalnie rozpraszać przy nauce. No i mu odpisałam, że przecież mówiłam, że się będę uczyć, że nie pisałam niespełna dobę, a on się czasem 2-3 dni nie odzywał i było ok. To mi odpisał, że przeprasza, ale się tak podniecił tym wszystkim + o tyle, że on ją bardzo lubi, a ona się w nim "skrycie" kocha
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-09-04 o 17:32 |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
No a moi Rodzice przez to wszystko odwołali imprezę,bo pojechali ze mną do tego szpitala i nie przygotowywali nic.I impreza będzie jutro.My mieliśmy iść z dziećmi do kina,ale nie czuję się najlepiej,więc lipka
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Madziu może jeszcze zadzwoni |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. a jak wygonię pozostałych ludzi, to będzie bardzo źle? ![]()
|
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przykro mi sie zrobiło bo zawsze było to dla Nas bardzo ważne świeto![]() Fajne macie plany a kiedy ostatni raz go widziałaś?![]() Cytat:
![]() Carmi a co byś im powiedziała?
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Kamka z powodu tych wciskających się ludzi nie chcę Błogosławieństwa w dzień ślubu.Wolałabym wieczór wcześniej zrobić kolację,zaprosić Teściów i niech czynią swoją powinność
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a serio, to nie mam zielonego pojęcia. Można po prostu tak wszystko sprytnie zorganizować, że oficjalnie PM się szykuje, PMż wejdzie, bo ma kwiaty dla PM, rodzice z hasłem "zaraz wracamy" idą za nim, pyk-pyk, jest piękne, kameralne błogosławieństwo i potem wychodzicie zależy, jak się chcecie zorganizować, czy spotkać w domu u Ciebie i tam już witać gości, czy dopiero pod kościołem - chodzi o to, żeby się PMż na błogosławieństwie zjawił u mojego brata wszystko było jak na tacy, bo błogosławieństwo było przed domem bratowej, tylko nie pamiętam, czy przed czy po życzeniach - bo oni mieli przed domem i po ślubie przed kościołem No nie wiem, możliwości jest multum, na pewno wymyślisz coś idealnego ![]() Madziu, no to przebolej, czym jest jedna rocznica, jeśli jest szansa na ich całe mnóstwo?
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-09-04 o 17:48 |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam wyganiać, ale w końcu zupełnie było mi obojętnie kto na to patrzy i kto w tym uczestniczy obok- liczyliśmy się my, rodzice, rodzice chrzestni i dziadkowie |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko
no tak..Tż coś podobnego powiedział w sensie,że mówiłam mu,że nie spedzimy tej rocznicy razem,że szkoda czasu na takie rozstawania sie a on do mnie,że całe życie jest na to..może tak ale ja nie wiem co bedzie jutro dlatego nie lubie takich sytuacji jak sie nie odzywamy czy nie widzimy i jeszcze jego słowa ,że jakby dał mi szanse to ta rocznica byłaby poświecona za to..ech chciałabym..to dawno sie widzieliście a jak bedziesz chciała rzucić sie na niego?
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O 18:00 zaczynają się Kuchenne Rewolucje ![]() |
|||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
hehe fajny jest ten program
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Kamka, ale to zupełnie nie szkodzi, weź to za swój atut
masz świeże spojrzenie na to, no i w najbliższej rodzinie będzie mnie porównań, że ten zrobił tak, a Ty śmiałaś inaczej ![]() Madziu, oj nie, nie boję się, ja jestem zwierzęciem, które zdecydowanie potrzebuje dużo czasu, żeby się przystosować do nowych sytuacji
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko ale uczucie w Tobie płonie
ja bym nie musiała sie przyzwyczajać już sobie postanowiłam ,że jeśli Tża odpowiedź bedzie pozytywna to upije sie we własnym domu ze szcześcia
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Mayu, aż miałam gęsią skórkę jak czytałam Twoją relację... Motylku, moja mama jakiś czas temu zemdlała nagle w łazience w hotelu (bo akurat na wakacjach była)...całe szczęście, że nie była sama - pojechali od razu do szpitala - kamień w nerce, potem jakoś na lekach udało się dotrzeć do Trójmiasta - no i miała mieć już zabieg, żeby go usunąć, na szczęście sam wyszedł ale właśnie mówiła, że bolało chyba bardziej niż poród więc może jest jakaś nadzieja![]() Co do podziękowań, to ja bym wolała nie robić, ale podejrzewam, że trzeba będzie...w ogóle się martwię jak to będzie, bo mój tata nie chce mamy widzieć na oczy, więc będzie problem właśnie typu błogosławieństwo, podziękowania, rozsadzenie przy stole itp...mam nadzieję, że jakoś się dogadają na ten jeden dzień i nie zrobią mi przykrości ![]() A jeśli chodzi o błogosławieństwo to u nas chyba są tylko rodzice/świadkowie, ew. najbliższa rodzina no i kamerzysta a z gośćmi to już w kościele się spotykamy...przynajmniej do tej pory tak myślałam oby to nie była tylko moja wizja![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Nie mogę obejrzeć, bo Tż mecz ogląda
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, nie byliśmy blisko od miesięcy, dużo złego się działo i dużo jest do naprawienia, nawet nie ma sensu się rozpisywać... nie tak łatwo się przyzwyczaić, niestety
po 1,5 roku, w tym 1 rok z inną dziewczyną, a ja pół z innym facetem, przyzwyczajałam się 3 miesiące. Z tą różnicą, że widywaliśmy się niemal codziennie...A z tym upiciem dobry plan
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko jejku tak bym chciała żebyście byli już razem
![]() szkoda mi Was ![]() ale wiem,że tak bedzie i że miło spedzicie za tydzień ten dzien![]() no tak sobie postanowiłam, mam nadzieje,że dane bedzie mi sie upić :P
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Maya wybrałaś już jakieś wczasy?
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo super! Pokazuj ofertę!
Nam się marzy właśnie Grecja, Włochy lub Hiszpania Ale mój B. mówił o ... Tajlandii lub Bali
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Bali brzmi super
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Bali
Madzia, dzięki słoneczko Kurna, dostaję szału. Moje okulary są za słabe, mamy za mocne, nie mogę się skupić
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-09-04 o 19:32 |
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Gleńka może Twoja Mama miała większy ten kamień.
Moja Mama mówi,że jak ona miała kamień to świetnie jej pomogła jedna rzecz... wywar z obierków z ziemniaków. Właśnie mi to robi, nie zazdrośćcie mi bo podobno wygląda i smakuje jak wywar ze ścierek.Ale trzeba to jakoś przeżyć. Bleeee |
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a masz minusy ? lepiej idź do okulisty ,po co masz oczka meczyć Cytat:
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Mam plusy
żeby dobrze widzieć, co piszę, muszę trzymać twarz dalej od kartki, a wtedy czuję się jak na rusztowaniu jakimś, strasznie sztywno i kark mnie boli Wiem, że muszę iść, ale wciąż zapominam :/
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku współczuję
ja mam dziś strasznie pechowy dzień i do dupy ogólnie... :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

rany Boskie...

Mam też antybiotyk,a w poniedziałek mam iść do lekarza.

trochę sobie odpuściliśmy z TŻtem i teraz są tego efekty... wylewam się ze spodni
(bo zimno jak cholera:/ )