jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby?? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 21:35   #301
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??

Wera, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, cała reszta nieważnaA tym USG się nie martw, ważne, że lekarz wszystko widzi. Mój mąż akurat był za granicą, jak byłam na pierwszym USG i potem, jak oglądał fotki to do mnie mówi: - "Nie obraź się, Kochanie, ja wiem, że to nasz kochany synek, ale gdybyś mi nie powiedziała, to bym pomyślał, że to kawałek marsjańskiego krajobrazu".
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 15:35   #302
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wera, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, cała reszta nieważnaA tym USG się nie martw, ważne, że lekarz wszystko widzi. Mój mąż akurat był za granicą, jak byłam na pierwszym USG i potem, jak oglądał fotki to do mnie mówi: - "Nie obraź się, Kochanie, ja wiem, że to nasz kochany synek, ale gdybyś mi nie powiedziała, to bym pomyślał, że to kawałek marsjańskiego krajobrazu".
Nie no wiadomo ze zdrowie najwazniejsze wiec z tego sie bardzo ciesze. No a fotki to pewnie jeszcze nie jeden raz bedzie dzidzia miala robione wiec mam nadzieje ze tym razem na lepszym sprzecie
A reakcja Twojego męża dobra byla kobieta od razu widzi tam swoje kochane malenstwo...a faceci to tylko kosmitow itp. widza

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 15:43   #303
guuma
Raczkowanie

wera pierwsza rzecz jest taka,ze jak sie nie zabezpieczasz,to musisz miec swiadomosc tego co moze sie stac i w twoim przypadku sie stalo.
Rozumiem,ze Was ponioslo itd,wiesz mnie tez czasem ponosi,ale nigdy,powtarzam nigdy nie kochalam sie bez zabezpieczenia!!!
W ogole troche zdziwilo mnie podejscie twojego chlopaka;ze masz usunac?!
Zrozumialabym to,gdybyscie spotykali sie nie wiem,moze kilka m-cy.Ale cztery lata?!Co do imprez i wyjsc,to napewno bedzie ciezej,ale to wcale nie znaczy,ze juz nigdy nigdzie nie zabalujesz!
Wszystko da sie zrobic-wystarczy tylko chciec!!
Nie usuwaj,jesli bierzesz to pod uwage.Bedziesz zalowac.Dasz rade-musisz!!!
guuma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 11:36   #304
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guuma Pokaż wiadomość
wera pierwsza rzecz jest taka,ze jak sie nie zabezpieczasz,to musisz miec swiadomosc tego co moze sie stac i w twoim przypadku sie stalo.
Rozumiem,ze Was ponioslo itd,wiesz mnie tez czasem ponosi,ale nigdy,powtarzam nigdy nie kochalam sie bez zabezpieczenia!!!
W ogole troche zdziwilo mnie podejscie twojego chlopaka;ze masz usunac?!
Zrozumialabym to,gdybyscie spotykali sie nie wiem,moze kilka m-cy.Ale cztery lata?!Co do imprez i wyjsc,to napewno bedzie ciezej,ale to wcale nie znaczy,ze juz nigdy nigdzie nie zabalujesz!
Wszystko da sie zrobic-wystarczy tylko chciec!!
Nie usuwaj,jesli bierzesz to pod uwage.Bedziesz zalowac.Dasz rade-musisz!!!
Ale Weera, jest już szczęśliwą mamusią oczekującą Pogodziła się z TŻ, rodzice wiedzą i się cieszą Poczytaj resztę postów. Wszystko dobrze się skończyło

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 21:02   #305
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ale Weera, jest już szczęśliwą mamusią oczekującą Pogodziła się z TŻ, rodzice wiedzą i się cieszą Poczytaj resztę postów. Wszystko dobrze się skończyło
Dokladnie
A jeszcze niedawno bylo tak strasznie ciezko i zle... nie wiem czy to dziecko nas odmienia czy co...ale na razie nasza milosc kwitnie tak szybko ze az sama jestem w szoku...
Jednak to jest racja...ze co nas nie zabije to nas wzmocni

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 22:02   #306
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo ze zdrowie najwazniejsze wiec z tego sie bardzo ciesze. No a fotki to pewnie jeszcze nie jeden raz bedzie dzidzia miala robione wiec mam nadzieje ze tym razem na lepszym sprzecie
A reakcja Twojego męża dobra byla kobieta od razu widzi tam swoje kochane malenstwo...a faceci to tylko kosmitow itp. widza

Wera, tak prawdę mówiąc, to ja też nic tam nie widziałam, tylko mnie akurat poinstruowała pani doktor co i gdzie jest, więc mogłam być taka mądratak naprawdę to mam tylko jedną fotkę taką naprawdę śliczną, gdzie widać, że to rzeczywiście dzieciaczek, a nie marsjański krajobraz i mój mąż też widzi tam synka, a nie ufoludka (tzn. że synek, to potem było wiadomo, bo na tym pierwszym to jeszcze nie) te późniejsze zdjęcia to niestety są jeszcze gorsze niż marsjańskie krajobrazy, bo w miarę, jak dzidzia rośnie, to potem USG łapie tylko kawałkami te zdjęcia - a lepiej robić takie zwykłe USG, niż to trójwymiarowe, bo to ostatnie to tylko taki bajer dla rodziców, jak chcesz sobie dzieciaczka pooglądać i się powzruszać, bo wszystkie parametry dzidziusia, rozwój , a zwłaszcza jakieś wady rozwojowe (odpukać) itp. to lekarz widzi tak naprawdę tylko na normalnym USG. W każdym razie Twój maluszek jeszcze nie jest taki duży, więc na pewno jeszcze sobie pooglądacie Waszego szkraba
W sumie to strrrrasznie Ci zazdroszczę tej ciąży my planujemy zostać rodzicami po raz drugi w przyszłym roku i już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że wszystko się uda i pójdzie zgodnie z planem, trzymaj za mnie kciuki razem ze swoim malutkim Słoneczkiem, proszę
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 15:19   #307
agata1971
Raczkowanie

GG do agata1971

Witaj Wera.
Nie brałam udziału w dyskusji na temat Twoich problemów ale czytałam i czekałam z niecierpliwością na rozwój sytuacji. Cieszę się, że wszystko Ci się poukładało. Napisz jak się czujesz, jak maleństwo?
Pozdrawiam gorąco
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości